- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Suprim 3090 --> 2299EUR-ért.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Locutus
veterán
válasz Mosqu!to #19398 üzenetére
A TV-n aktiválnod kell az azonnali játékválaszok funkciót, az behúzza a driverből a gsyncet.
Viszont a fast startup+t kapcsold ki a TV-n. Nekem az okozott meglepi gondokat bekapcsoláskor, nem mindig találta el (jól) a jelet.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Mosqu!to
addikt
válasz maross #19397 üzenetére
Baaaaazzz, megvan, a PC részre le kellett görgetni
Siker, köszönöm!
A VRR a G-Sync bekapcsolásával megy, vagy valami mást is kell csinálni?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz abridabri #19395 üzenetére
Ugyanezt a kábelt vettem, csak a 3 méteres változatot.
A windows fel sem kínálja a 120 Hz-t.
TV-n az UHD DC be van kapcsolva
PC módra le van módosítva az ikonja
HDR Picture mode pedig Game módban van.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
veterán
válasz Mosqu!to #19394 üzenetére
Nekem minden gond nélkül megy a 48CX en a 4k 120hz Gsync HDR ilyen [Club3D] kábellel. 3 hete vettem kb és egyből frissítettem a legújabb firmware-t.
TVn be kell legyen kapcsolva a HDMI Ultra HD Deep Colour.
PC módba rakd az adott HDMI portot ekkor lesz minimális az input lag .[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Van itt valaki, akinek sikerült LG CX -en 4K @ 120Hz-t kicsikarnia?
Próbálkoztam több HDMI 2.1-nek hazudtot kábellel is, végül vettem egy Club3D 3M 8K @ 60Hz kábelt.
4K @ 60 Hz + HDR mellett villog-hibázik a kép. Mutat is jól, de nem stabil.
4K @ 60 Hz HDR nélkül minden hibátlan
4K @ 120 Hz opciót nem is látok semmilyen menüben. Ezt hol kéne megtalálni?Ez még mindig szoftveres issue lenne, vagy a kábelem szar vagy valamit nem állítottam jól be? Számít esetleg, hogy a TV-n melyik HDMI portot használom?
Esetleg azt tujda valaki, hogy az Instant Game Response PC gaming esetén számít-e, vagy ez csak konzolhoz jó?
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Laraxior #19361 üzenetére
Ilyenkor kapod azt a klasszik valaszt hogy mar o is hienatol vette...
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
MPowerPH
félisten
-
warcat
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz Jocikablack #19387 üzenetére
En is, leven most raktam be a kartyat. Neked a Strix -en van plusz 20W -od. En erre nem rakik fel magas tdp -biis -t, mert nem az enyem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nah szep. Amit akartam venni Strix, azon mar nem volt rajta a matrica, csak kiprobalt kartya volt. Bar az is Casekingrol szarmazott. Lehet, hogy szamit, melyik piacra megy a VGA, es az donti el, van e rajta matrica vagy nincs?
aerosmith: En is ugy tudom, hogy a Caseking engedi a hutocseret, OCUK, Scan szinten engedte. Azert, mert ok nem a gyartoval gariztatnak, hanem a bolt veszi be a kartyat, teszteli, es ad cseredarabot. Gondolom nekik van megallapodasuk a gyartokkal.
Mondtam en, hogy a sok magyar garancialevellel ki lehet torolni a hatsot...GAbre: Tularazott, nem er ennyival tobbet. Van fent az apron egy Red Devil 6900 XT, 520k -ert. Az sem sokkal gyengebb... Most azon rugozok meg.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Találtgyerek
veterán
válasz Jocikablack #19334 üzenetére
Szia!
Ha MSI Afterburnerben állítasz feszültséggörbét, akkor ne rakd fel, mert hiába indítja el mindkettőt automatikusan a Windows a GPU Tweak beállításait fogja alkalmazni!
Ha nem használsz kártyára kötött ventilátort, akkor felesleges a Tweak.06-3o/9759I39
-
GAbre
veterán
válasz Trinity99 #19368 üzenetére
Bár nem tudom minek írta ezt,mikor 3090-e volt,és tegnap óta megint van.Az sokkal jobb.
Az a bizonyos tér a fogyasztás,ár meg kb vallhalla játék,esetleg warzone.
És itt kb el is fogyott az a bizonyos tér.
Superposition -1000pont.
Destiny 2 fele annyi fps majdnem,és abban főleg iszonyatosan laggolva.(A többiben is).
De ahogy már mondtam volt,nagyon jól sikerültek az amd kártyák.
Ha lesz kölcsönben majd 6900xt.Akkor lehet dobok 3090-hez képest pár tesztet.[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz MPowerPH #19379 üzenetére
A 3080-ról tudok nyilatkozni csak, azon van, az egyik csavaron
#19382Jocikablack: Miért? Egyik legjobb hűtése van a strixnek... Undervoltold , halk és hűvös lesz. Mondjuk, ha van pénz rá, biztos jó a vízhűtés is. Annál semmi nem csöndesebb.
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
ÁdiBá
veterán
-
Jocikablack
tag
Sziasztok. Gondolkodom, hogy vízhűtőblokkot tennék az Asus Rtx 3090 rog strix oc kártyámra. Garanciának lőttek akkor?
-
MPowerPH
félisten
3090 -el van valakinek egy jobb Superposition eredmenye?
Ma megjott a 2. 3090 Xtreme is baratomnak, engedelyt kaptam ra, hogy berakjam a gepbe, amig erte gurul.
Btw, erdekes 4 napos kulonbseggel vettem oket ugyan onnan, de csak 1 nappal csuszott el a szallitasi ido. UPS vs. DPD....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
KAMELOT
titán
Kora reggeli hírek:
50k a BTC
Musk további BTC vásárolt 1.2 milliárd $
Feb 5 jön a 329$ rtx3060V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Dare2Live
félisten
-
zebra_hun
veterán
válasz Dare2Live #19362 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Amperet nem fogja kiváltani, bányába se jó. De a használtpiacon nem lennének ilyen árak, ha nem lenne kereslet. Márpedig pörög. Remélem észhez térnek a népek, mert én jelenleg a hasznát árakon vagyok kiakadva. Naívan gondoltam én is, hogy nekem megteszi egy 1080ti vagy egy 980ti, úgysincs időm, ampere miatt meg lemennek majd az árak. Ezeket néztem, 60e, másik 130e Ft volt. Január, februárra gondoltam, mindenki vesz 30xx kártyát, ez majd jól "letolja" az árakat, aztán veszek 1080ti-t. Na, nagyon rossz cigány asszony lennék, ez nem jött be. Jóslásból 1-es. Igaz, nincs macskám se
-
tupacamaru
veterán
-
Dare2Live
félisten
válasz zebra_hun #19354 üzenetére
felreerted. sztem akinek eleg az 1050ti teljesitmenye az az elmult 5evben mar megvette.
es az amperevel nem konkural. hiaba gyartyjak ujra nem csokkenti az amperere nehezedo nyomast.
(raadasul banyaba se jo.)
ezek miatt irtam hogy nem ertem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Laraxior
titán
Mekkora már az a Colorful 3080 hirdetés..
420-ért volt fent, mert elszálltak az árak, ennyiért adja. (Gondolom alatta vette, kb 100%)
Most ki van javítva 620-ra, mert állítólag 538-ért vette a csávó. De azért biztos ami biztos alapon a számlán pont nem látszik ez a rész
November elejei vásárlás, akkor azért még inkább 400k körül voltak a kártyák, mint 500+...[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz Cthulhu Dawn #19357 üzenetére
155-ért adtam el 1.5 hónapja a 2070 supert 2 év garival. Most nem tudok venni 980ti-t. Azt hittem nem játszom már, de mégis kéne. Erre ez van most...
[ Szerkesztve ]
-
-
keIdor
titán
válasz Laraxior #19352 üzenetére
Senki nem gondolta, hogy visszajön a bánya.
Most már mindegy, ha tudtuk volna, akkor mindegy lett volna a 450k-s 3080 kezdőár, valszeg én is többet vettem volna belőle, mindegy a márka, mert úgyis bánya lenne a vége.Olyan 5-6 kártyával már én is csinálnám, mert olyan 1500€/hó körül már tetszene a dolog. Hogy őszinte legyek...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
zebra_hun
veterán
válasz Dare2Live #19349 üzenetére
Sokan meg nem értik a mai gagyi játékokat. Pl. nálam a Battlefield 1942 abszolút etalon. Bf5 ami ugye legújabb, nem tudja überelni. A hangulatát tuti nem. Nem kell hozzá RTX 3080. Most keresek 980Ti-t, a 4k texture pakkal tökéletes. Adják normális áron, lenne rá kereslet. Ami most az aprón megy... az egy siralomház. Persze adja mindenki amennyiért akarja, de 100k feletti 980, 200k k feletti 1080... ezek nem bányakártyák, semmi közük a bányászathoz. Kapzsiság ami ott megy...
-
Wilks
tag
Gabre--MPowerPH
Az erdekes lenne.
Van egy szabadkereskedelmi megallapodasuk,ami mar "szabad es vammentes".
Sokan nincsenek tisztabban alapdolgokal,igy erdemes ranezni,hogy pontosan mi is az a "szabadkereskedelem","vamunio",stb,stb.
(tenyleg alap,amit tanitani kellene az iskolakba)Szabadkereskedelemnel,te,mint maganszemely nem tudsz vammentesen rendelni egy harmadbeli orszagbol.ez alap.Ha viszont van egy ceged,vagy hasonlo,akkor tudsz kereskedni vammentesen egy masik vallalkozoval-ceggel,stb,mert "kereskedo" vagy.
Gabre.Veletlenul nem egy tavalyi cikket olvastal ez ugyben?
Probald meg Kanadat.Szabadkereskedelmi megallapodas van veluk is.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Shkiz0 #19350 üzenetére
...és én csak 270-ért adnám a 2070Superem? Dehülyevagyok Csak fel kellene kerekíteniBasszus pedig emlékeztek a konyhai majomra? Hogy örültünk, hogy 2080Ti teljesítményű VGA jön ~500EUR-ért, a "kicsivel" erősebb meg "csak" 700EUR-ért.
[ Szerkesztve ]
-
mihellers56
tag
Én is elgondolkodtam az eladásán de mi lenne helyette....
-
-
Dare2Live
félisten
NV kitalálta a megoldást. [link] újra ekezdik gyártani az 1050TI és 2060at.
Ez alapból de ami még rosszabb, hogy ha ilyet dönt NV akkor esély sincs rövid távon (min fél év) arra, hogy normalizálódjon a helyzet.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Laraxior
titán
válasz sittes79 #19340 üzenetére
Felénk nem menne el, de az itteni aprós árakat elnézve, a 600k+ is jegelve VGAból kiindulva simán.
Pont ezért tettem fel ide az én 2070Superem... kb nagyjából meglenne ingyenből a csere a 3070-re. Azzal egy kicsit kapirgálok, de legalább elég lenne 1440p-re, huzamosabb időre.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Dare2Live
félisten
válasz MPowerPH #19318 üzenetére
Ráadásul rendszeres, hogy az utolsó ár van kint. Ha kapnak készletet hopp átárazzák +300-600eurral.
Persze vannak csodák. pl pár napja írta vki, hogy evgaról kaott lvelet, hogy mehet a kariért. Én novemberben iratkoztam fel de nem...
most amit legolcsobbat találtam és volt az 900eurért 3070. De erre rájön az áfa difi 8% meg a versand és 1000euro németból egy 3070.
[ Szerkesztve ]
-
Jocikablack
tag
Sziasztok! Ma beszereztem egy Asus rtx 3090 rog strix oc kártyát. Érdemes a gpu tweaket felrakni, esetleg van értelme biost frissíteni?
-
GAbre
veterán
Most olvastam 1 cikket,hogy elvileg Uk és Eu megállapodott,így szabad és vámmentes a kereskedelem.
Akkor lehet rendelni kártyát (is)ukból is?[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #19328 üzenetére
Bennem most nagyon megjott az a bizonyos elhatarozas, hogy veszek egy AMD kartyat. Monitorom miatt nincs nagy kedvem meglepni, mert azt is cserelni kellene, de mar eljutottam oda, hogy tojok ra, es akkor megveszem vegre az OLED -et.
6800XT nekem boven eleg...[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
muxi-muxi
senior tag
válasz MPowerPH #19327 üzenetére
Ott is laktam egy ideig, a TV licenszemet Kakszi Lajos (kinek mond valamit a név?) nevére vettük, a tesómét Pörkölt Józsefére.
A PC World is dettó ilyen volt (tesók a Curry's-szel). Teljesen korrekt középszerű cuccok, valamivel jobb áron nint a Maplin's (ahol megint csak ki lehetett jó cumákat fogni). Imádtam retail parkokba járni, némi windows shopping miatt Másik öcsém nagyon baba ex-display 1070 Strix-et szippantott magához, hogy aztán valami hibbant kocka adjon neki cserébe a NVdia 1070FE-t, meg száz fontot (holott szerintem a 1070FE klaszisokkal szebb kártya.)
Szóval igen, az említett boltok nem igazán a HC-kockák Valhallája, de érhet pozitív meglepi...
@Laraxior: ne is mutogasd az áraikat, mert a debüt után ott is volt egy lógó rendelésem, amit egy hónap után mondtam vissza. Nyeltem nagyot, mikor végre ráakadtam egy 3080 Aorus Masterre, csuklottak a Sparkasse tulajának felmenői, amikor limitet kellett állítanom a kártyámon ( a postam miatt pont túlcsúsztam a napi költéshatáromon), de minél többet olvasom a topicot, annál jobban meggyőződök arról, hogy egy prémium AIB kariért nem is volt annyira sok az a ezer euro...
Lehet teszek még kísérletet még egy EVGA karira is, oszt' ilyen áron, jön, amikor jön, max megijedek majd, ha itt van[ Szerkesztve ]
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
snecy20
nagyúr
válasz Nandusz #19325 üzenetére
Ez már csak ilyen utólagos önigazolás szvsz. Lehet mondani, hogy úgy játszottak össze a körülmények, hogy 400-ért, 450-ért sem volt rossz deal egy 3080.... de ez bármikor 2019 előtt egy instant 100-150k-s bukó lett volna.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz Laraxior #19319 üzenetére
Sajna nekik ezekből SOHA nincs készlet, pedig az áraik atommenők (nézegetem az oldalukat, rendszeresen, de nem distill-szinten). Ha offline megyek vásárolni (Bielefeldben lakom) nagyon patent kis cuccokat ki lehet náluk fogni. Persze nem azt, amit épp' szeretnél, de ez engem nem zavar, impulzusvásárló vagyok Tápom tőlük van, hafcugmafcig nyelvű billenytyűzetem szintén. Két éve egy 2070 Strix-et vettem náluk nagyon versenyképes árért. Saturn dettó.
Ez anno az október környéki debütállapot vala. Ilyen nem lesz már szerinte ismételten soha
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
Nandusz
csendes tag
Elég rég írtam ide, kb. a RTX 3080 megjelenése után pár héten keresztül. Emlékszem, akkor mennyire oltották azokat, akik 400.000 - 450.000 ért vettek RTX 3080 kártyát (én is egy ilyen türelmetlen vevő voltam az EVGA FTW3+ ULTRA-val). Mondván, hogy nincs türelmük kivárni amíg visszamegy az áruk a normál kerékvágásba, ami a 280.000 HUF lenne.
Elképesztő mekkorát változott azóta a világ: most nézelődöm csak úgy kíváncsiságból, az én kártyám most 610.000 - 650.000 HUF a hardveraprón HA egyáltalán lehet kapni! Hihetetlen, hogy milyen kiszámíthatatlanul változik a piac.GIGABYTE Z370P D3 | i9 9900K | EVGA FTW3 ULTRA 3080Ti 12G | 32GB DDR4 | Acer Predator XB323UGP |Kingston 240G+500G SSD+500G M.2 SSD | Win10x64 | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
-
-
őstag
válasz sittes79 #19315 üzenetére
Ez az egész egy rossz vicc remélem rájuk rohad mind. A kripto hulladék meg beleáll a földbe ahova való. Fillérhajcsár bányászok nevetséges az egész.
ui: Ha bedől a kripto akkor meg jönnek a hirdetések, hogy "eladó 1000000000db megkímélt állapotú RTX 3080 ár alatt 150k/2db
[ Szerkesztve ]
“ A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!”
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #19318 üzenetére
Tegnap mind a kettőt elhozhattam volna.
Egy 3070-et vadászok magamnak, (Casekingen van minden héten pár darab, simán elérhetőek 1 teljes napon keresztül) az bőven elég lesz. Főleg ha "hazai" áron sikerül megválni a 2070Superemtől. Akkor sokat rá sem kell fizetni. A különbözetet meg kikapartatom a 3070-el, és máris megúsztam a VGA váltást ingyenbőlMediamarkt, tegnapelőtt:
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #19317 üzenetére
Az a baj, hogy ezek alt. nem elerhetoek... Mint ahogy a linkelt sem az.
Mediamarkt detto, nincs semmi mar napok ota.
Figyelem az osszes ilyen oldalt, hetek ota.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz keIdor #19316 üzenetére
Főleg hogy külföldön a 3090-et még mindig meg lehet csípni itt-ott 2000EUR alatt
Mediamarkt: ~1900EURVagy itt ez a "használt" szépség: Aorus Extreme. 1950.
-
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz Andor22 #19311 üzenetére
Casekingen volt 1db, meg normalis aron.
Sajna valszeg mennie kell, mert ehhez sincs vizhuto blokk. Gondoltam, majd elcserelem egy Strix -re, de szvsz eselytelen.
Lehet veszek egy 6800XT -t, aztan megkoszonom.
nexwo: Rendes aron nagyon nehez... Persze lehet venni millioert.
Ebbol meg nincs is egyaltalan elerheto, par darab jott csak fel.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
Valaki volt itt a topicba akinek sikerult rendekni es meg is kapta az EK 3080/3090 ftw3 blokkot + blackplate et.
Neki, hogy all a project sikerult raaplikalni mar mennyire volt pontos a kivitelezes ?
Osszesegeben megerte ?
-
Devid_81
félisten
válasz KAMELOT #19304 üzenetére
Barki mehet targyalni veluk, alapszintu ellatasi gondokkal kuzdenek jelenleg mint substrate hiany, de meg csomagolo anyaguk sincs, konkretan semmi sincs+adjuk hozza a Kinai uj evet aminek ha jol tudom pont ma van vege, tehat vagy ket hete semmi termeles nem volt...
Szerintem maradjunk annyiban, hogy majd valamikor iden nyar vege/oszre mar picit jobb lesz...
-
KAMELOT
titán
Új hír:
WC-s Bidé megy tárgyalni valamit az AMD és NV-al a chip hiány végett. Kíváncsi leszek mit fog mekegni a műfogaivalV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
őstag
válasz 2thletme2day #19302 üzenetére
Más ügy miatt beszéltem vele utána rákérdeztem náluk lehet e kapni 6800xt-t vagy rtx 3080-at. Igen elmondása szerint ezt a változatot vette kb 1 hónapot várt rá. (Frankfurti lakos.)
“ A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest