Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- PLC programozás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #19494 üzenetére
Az annyira azert nem jo, tekintve, hogy a Giga Xtreme volt 730k.
Bar a fene tudja, megint nottek az arak?
mod: Az egyenes lappal az a gond, hogy a furatok nem stimmelnenek. Meg a custom kartyakon is mashol lehetnek, mas a nyak hossza, stb... Alphacool egyebkent nalam nagy gyarto, tan a legnagyobb. Joforman minden kartyara van vizesblokkjuk. Egyebkent a fem backplate -et is lehet huteni vizzel, igazabol 1db nagyobb univerzalis blokk is megteszi oda, ha massal nem, ontapados ragaccsal.
En ma megrendeltem a Xtreme -re az FC blokkot, backplate -el egyutt 145 euro. EK -eknal annyibol maga a blokk nem jon ki.
En szepen felbordazom a kartya hatuljat, jol fog mutatni. -
Laraxior
titán
Ehh, lemaradtam a 3090TUFról... ~715k a Mediamarktban...volt.
-
_Horka_
aktív tag
-
nexwo
őstag
visszatalálós
-
krepp
tag
Ahoy!
AORUS GeForce RTX™ 3080 XTREME 10G- om van, eléggé zavar a magas vram hőmérséklet, játék közben is 100°C körül mozog, értem én hogy az még normális lehet, meg valójában az máshol van mérve...
De nekem azért zavaró.
Mások is elkezdtek foglalkozni a témával, elkezdtek potyogni a különböző videók ahol Gyári thermalpad-okat kicserélik, mondjuk Grizzlire, és elvileg sokat esik a memória hőmérséklet...
(Én nem látok gar matricát a kártyámon..) -
Laraxior
titán
Azt szerintem nem tudják még, hogy el fog forrni a vram. A 3090-et elvileg az ára miatt nem veszik bányába
Főleg ugye, hogy rájön még a vram OC... jó hogy melegszik, mint a barom.
Én is előző héten tettem GPU blokkot a 2070S-re, vramokra süni, légmozgás. eddig bevált a 980Ti-nél is, 1080Ti-nél is. Itt is oké volt játék alatt. Ahogy elindítottam a nanominert, úgy eldobta mint a franc. Úgyhogy egyelőre itt lóg a rendszerben a kikötött GPU blokk, mert visszatettem a gyári hűtőt.#19479 MPowerPH : Ha nincs bánya, akkor nem rossz VGA, csak hát más felhasználási terület...
Egyébként nem tudom, hogy nem találtak még ki a nagyobb gyártók két oldali vizesblokkot? Nem lenne egy nagy találmány, gyakorlatilag elég lenne egy egyenes lap, mindenféle furatok nélkül, amiben a víz kering.
-
GAbre
veterán
válasz
KAMELOT #19474 üzenetére
Nem sok választék volt te is tudod, olcsóbban meg vehettem volna refet,vagy esetleg tufot,használtan.És nem nyertem volna 10e-50e Ft-nál többet árban.
Ahogy néztem gpu hűtőfejen volt 1 rézlap,ami mindent hűtőt(vram,vrm).
Vagy fizetek +100-at és strix.
De erre van +1 év gart,reméltem víz miatt van benne oc potenciál is,+ nem gondoltam,hogy ennyire melegedik máshol.Ki a franc rak össze vizet,kb no tuningal,és kártya 1ik fele forr,a másik meg cold.
Jah igen a válasz gigabyte.Én "paraszthűtésnek" hívomLaraxior:
Nem konkrétan bányára lett véve.Csak ledolgoztatni szándékoztam árkülönbséget.
Nem,nagyon teszt sincs.3080-ről esetleg,de szétszedős,sztem abból sincs.MPowerPH :
Tudom,azt fel is fogtam akkor,mint írtam,nem célom a hatalmas oc.
De ha vesz az ember 1 ferrárit,és még sincs benne az a +200 lovacska,amit "kaszni meg név" indokolna,akkor mi értelme a "nevet" hozzáadni?Értsd mi értelme víznek? -
Laraxior
titán
Nincs erről valami teszt, ahol szétszedik? Megnézném, hogy mi van a műanyag alatt.
A 3090 amúgysem túl jó ötlet bányászatra, tekintve hogy az a memóriákat használja elég durván, ezen a VGA-n meg egykupacban van egy halom ram. Mindkét oldalon. Eleve lehetetlen hűteni őket, márpedig sokkal jobban melegszenek és kisebb órajelet is bírnak, mint játékok alatt. -
Frozen
addikt
Jól raktad rá a vízhűtő blokot? Tettél qlá hőpárnákat? Nem lehet ép ez kimaradt és azért meleg az összes többi alkatrész?
A wk blokkok 90% ami a kártyához simul nagyon jó hővezető cuc (réz vagy valami ötvözet) sztem valami ott nem ér valamihez hozzá. Vagy a wk blokk silány minőségű
-
GAbre
veterán
Összesített vélemény a vizes GV-N3090AORUSX W-24GD kártyáról:
Nagyon jó a vízhűtőnek a teljesítménye,már amennyire meg tudom mondani.
De ezzel ki is fújtak előnyei.Mi értelme a jó gpu hőmérsékletnek ha az összes többi alkatrész megfő?
-Bányászni nem érdemes vele,3080 teljesítményét hozza +50-100W-on.
-Memória hőmérséklet olyan magas,mint a fe-nél. És úgy néz ki le is fogja a hőt a zárt blackplate :S
-Overclock is korlátozott,így értelme nem volt rárakni vízhőtőt.
Frozen:
AiO vízhűtésről beszélünk,ha nem nézted volna meg a kártya név alapján miről beszélünk. -
Beast007
aktív tag
Igen nekem saját 3080-al is, viszont sűrűbben mióta szombaton volt a gépben egy 6800 xt aorus tesztre azóta random csinálja..
Ua. driver minden, előtte dx12-vel sem volt gond most dx11ben is...
DE! miután emeltem a lapozó fájl méretén megszűnni látszik (ne kérdezd miért előtte hozzá sem nyúltam). Tegnap du. már jó volt. (kopp, kopp) -
warcat
veterán
Csak érintőlegesen kapcsolódik,de érdekes, érkezik a Metro: Exodus Enhanced Edition
DLSS 2.0 és újradolgozott ray-tracinggelMetro Exodus PC Enhanced Edition announced
Kíváncsi leszek rá.
-
GAbre
veterán
Valaki tapasztalt már olyan hibát division 2ben,hogy becrashel a játék,akármilyen beállításokkal?
Próbáltam már 3070-3080-at is,de most először csinálja 3090 el.Kivéve gtx-el.
De most dx 11-ben is csinálja.
És igen,a két legújabb driverrel is próbáltam már.
Bár ez se releváns,mivel már 3080alatt is ugyanaz a driver volt. -
Találtgyerek
veterán
-
GAbre
veterán
válasz
Találtgyerek #19462 üzenetére
Nem ment maxon.Maxos ventivel "maxos" tuningal 52fok maximum.
Mentségére szóljon,hogy kicsi a ház,és még a cpu víz is kifelé szív.
És 1etlen venti fúj be.
De ez a gyenge tuning meglepett.
Nem vártam 2100mhz-et,de 2000et se,az azért durva.Ott van 4k tuningos alulfeszelt, és írtam +500pont kb a tuningos.
-
-
GAbre
veterán
válasz
MPowerPH #19455 üzenetére
0,775V 1800mhz +1200mhz ram.
Kb ezt találtam alulfeszelésnek,vagy van ennél jobb is?
Tuning meg sajnos nemigen változott. Tuning bencheredmény +500pont. :S
MPowerPH: Sztem felesleges azért a kicsiért feljebb menni.De majd kiderül,ha jobban tesztelem.
Bányában meg még rosszabb.
Ha esetleg van bárkinek más értéke amit érdemes lenne kipróbálni,főleg utóbbiban,szívesen veszem. -
Frozen
addikt
válasz
snecy20 #19447 üzenetére
Nem biztos ,hogy jobb is kb 60-70% ban a teszteken a 3070 jobban muzsikál. plus ezt belehet rakni még bányába is ahol 1,5x annyit hoz kb mint a 2080 Ti.
Egyébként én nem rugoznék már ennyire a kártyákon február közepe van minden túl van árazva ,de már a haszonlesőktől is elfogytak a kártyák. Ki kell várni a végét és venni kell majd rdna 3 as kártyákat. (nagyon nagy esély van hiszen 50% watt/teljesítmény arányt igérnek , Bányába ha nem lesz jó jut majd a gamereknek,ha jó lesz tele lesz a piac eladó nvidia kártyákkal feltéve ha nem paper launch lesz ez is...)
-
MPowerPH
félisten
A 107% semmit nem mond szvsz.
Suprim -nak az alap TDP -je 420W, 460W a kitolt limit, ezert csak a +7%. Giga Xtreme detto ennyi. De van mindegyikhez XOC BIOS, 1000W -os TDP limittel, szoval ez nem akadaly. Strix max. TDP -je az 480W, az alap TDP -je meg alacsonyabb. Az a +20W nem fog megvaltani.
Ha nem kell a Strix, en szivesen atveszem.
De nezz ra, es ird meg plz. Aztan ha nem kell, akkor beszelhetunk.
Bar ma berendeltem egy Nitro+ 6800XT -t is.
-
GAbre
veterán
válasz
MPowerPH #19451 üzenetére
Felesleges.
Ezért nem is nem nagyon csipázom gigát.
Sehogy se tudok oc-zni.
Igazából 0.850V-on 1950-1980ig tud felmenni(Majd még tesztelem ezt az órajelet más feszel is). 400Wos plafon a fogyasztási érték.
De hiába rakok neki 1950 felett akármennyi fesz/mhz értéket,nem hajlandó oczni.105 tpd a max.De ha lejjebb veszem,rögtön lejjebb ugrik mhz is,illetve 2100mhz körül is 18-1900 között marad.
Nem tudom,hogy gyenge benne a gpu,vagy ennyire gyenge ez a 2 tápcsatis megoldás.
De sok ez a ~380W superben ehhez a kis mhz-hez.
Viszont legalább ezen a max tuningos is maximális ventikkel is 52 fok max.Kb 57 alapon.
Bárcsak memóriákat is tudnám nézni.Mellesleg kb itt is +12-1300mhz lesz ahogy elnézem a plafon.Nem mondom,hogy nagyon hiperoc-zni akartam vele,de 1 2000 mhzbe beletörődtem volna.
-
Dare2Live
félisten
válasz
snecy20 #19447 üzenetére
Azt kéne megérteni, hogy teljesen mindegy mennyi FPSt tud 4Kn. vagy WQHDn. A kérdés, hogy mennyi MHt tud. MIlyen fogyasztás mellett. Ha berakja bányagépbe és megmurdás két év múlva van e rá gari.
Teszem hozzá 530Kért erősen bízni kell a jövőbe vagy ingyenáramosnak lenni, hogy megvegye vki. Az én számításaim szerint ha bányászok mindent megvesznek őszig akkor őszre be kell esnie annyira a profitabilitynek, hogy 3-4+éves ROIk legyenek. Onnan meg nem nagy biznisz. Kivéve ha ingyen van az áram. Persze simán lehet arra utazni, hogy megy még ETH mégfeljebb és akkor még ennyiért is megéri. (és persze van az a gamer/melós réteg akinek detto mindegy mennyibe kerül az adott termék.)
-
mihellers56
tag
1080p ben tolom ciki amugy 240hz es monitoron 200+ fps codban és ilyesmik?
-
Ma volt 3090 suprim x alzán.
Ezek a kártyák mennyiért mentek november-december környékén? -
Dare2Live
félisten
Amikor árakról beszélgettünk tegnap:
Egy féle 3060/3070/3080 elérhető ma MOon. Asus 3070 dual. 529.990Ft. [link]szerk: Elvitték.
-
válasz
Jocikablack #19435 üzenetére
Bár elvileg max 95c ami még egészséges a memóriának.
Igen, GDDR6 esetén
GDDR6X kicsit több. -
sittes79
addikt
3080 gpu memory junction temp 90 fok körül mennyire problémás?
-
Colo313
kezdő
Én a 461.33 hotfix óta nem merek frissíteni, sokakkal ellentétbe nekem tényleg fixelte vr-ban a pinklineos dropped frame-eket, úgyhogy egyelőre marad!
Szörnyű mennyire nincsenek a helyzet magaslatán driver szempontból a 30as széria óta. De akkor úgy látszik végre kezdik össze szedni magukat!
-
Csak hogy egy kis ON is legyen.
A 461.51 hotfix driver nekem bevált. Végre megszűnt a browser TDR, újra tudom használni őket bekapcsolt hardveres gyorsítással is.
November óta az első driver, amivel úgy néz ki problémamentes már a 3080 FTW3 Ultrám
-
KAMELOT
titán
válasz
Jocikablack #19427 üzenetére
Képben vagyok. Azért írtam, hogy várok, van idő. Úgyis gyári FC blokkos kell nekem!
-
Trinity99
csendes újonc
válasz
Jocikablack #19427 üzenetére
Tegnap láttam az Alzában 2 srácot egy raklap 1650-el. Ezek szerint mostmár az 1650 droppokat is figyelni kell.
-
Colo313
kezdő
válasz
Dare2Live #19419 üzenetére
Meg itt 300W-al van számolva. Nyilván ez már szőrszálhasogatás, de nálam 50%-os power limittel ugyanúgy tartja a 97MH/s-et, csak 165w-ot fogyaszt 300 helyett...
Szerintem jelenlegi eth árak mellett akinek volt akkora szerencséje, hogy sikerült normál áron berántania egyet, annak kötelező legalább estére benn hagyni dolgozni... Még úgy is hetente megvan egy új game ára...
Persze nincs 3-4év tapasztalatom benne, hogy mi lesz a kártyával több év múlva, de gari ugyanúgy vonatkozik rá, meg a játékok is közel ugyanannyira csavarják a karit, sőt igazából maxon valami új még sokkal jobban is...
Jelenlegi helyzet mellett viszont profitszerzés céljából biztos nem vágnék bele. -
Wilks
aktív tag
válasz
xerobyte #19408 üzenetére
Tokeletesen osszefoglaltad a lenyeget a banyaszatrol.Csak egy mondatot emelek ki,ami mar onmagaban is jellemzi a banyaszrendszer mozgato rugojat.Es,mint tudjuk,a spekulaciot mindig a trilliardosok mozgatjak.
(kérlek fogadd el, hogy amit csinálsz az egyáltalán nem befektetés, hanem magas kockázatú spekuláció, ez nem baj, csak tudd).
-
Dare2Live
félisten
válasz
Jack@l #19411 üzenetére
Tessék pontosan. [link]
Jelenleg áramot levonva 9$/nap megvan. Ez persze a diff emelkedéssel majd megy lejjebb.
Avval egyet értek, hogy a jelenlegi árak mellett nagyon nagy kockázatot vállal aki belekezd. De akinek már van egy 3070/3080 ha játék mellett járatja megvan belölle napi egy McDonalds menü.
-
Jack@l
veterán
-
Milonavi
csendes tag
válasz
Jack@l #19411 üzenetére
Hmmm, ezt hogy számoltad ki?
https://minerstat.com/hardware/nvidia-rtx-3080 -
Jack@l
veterán
válasz
xerobyte #19408 üzenetére
Jó írás, de 1db 3080-al perpill 2.66 dollárt tudsz naponta keresni, ha levonod az áramot. Akkor több mint egy évet kell járatnod csak a felárért.
Ha az amortizációt is hozzávesszük, 1 évig 7/24 ben járatott kártya kb 3-4 év normál használatnak minősül, olyankor már előjöhetnek gondok... (jó ha felét éri a kártyád reálisan nézve + technológia amortizáció az új széria megjelenésekor) -
-
xerobyte
aktív tag
OFF, mert bányászat, de itt, mert annak szánom, aki most akar beszállni házilag egy HA-s 3080-assal, hogy mit gondoljon át!
--------------------------------------------1. fejezet---------------------------------------------------------------
0.) A bitcoin tőzsde irtó volatilis, senki sem tudja megmondani, hogy épp
a. Egy felszálló ág első harmadában vagyunk és még tovább fújódik minden
b. Egy normál korrekció előtt állunk, de utána még long irányú lesz a piac
c. Jövő héten jön a 2018-hoz hasonló crash és minden a földbe áll, a 2 stabil(abb!) valuta (BTC, ETH) is nagyot esik, de azért megőriz valamennyit az értékéből1.) A bányászláz már itt van, már mindenki felfogta, már nincsenek ultra gyors sikerek 1 hirtelen jó áron vett kártyával
2.) A pillanatnyilag bányászott ETH értékét nyilván meghatározza a bitcoin tőzsde, amint a nevezett coin értéke leesik rögtön esik a bányászkártyák napi termelése is.
Mivel az árakba beépült a bányatudat így mutatom, hogy mire vállalkozol, amikor SZERENCSÉVEL megvásárolsz az egyszerűség kedvéért egy 600.000 HUF-os (2000USD) másodkézi kártyát apróról, aminek a bányászat nélküli 'reális' értékét magyarisztánhoz igazítva 345.000 HUF-ban (1150USD) állapítom meg a példa kedvéért.
Tételezzük fel, hogy utána is jársz a bányaszatnak, nem a nicehash-t használod, normálisan befeszeled a kártyát, kihozod belőle az elérhető stabil MHasht, így a heti ETH 'árfolyamot' alapul véve napi 11 USD profitot tudsz kb elérni.
Rövid matek után kijön, hogy 850 dolláros árkülönbözeted 0-ba termeléséhez 77 ilyen fantasztikus napra lenne szükséged. Hagyjunk erre rá, csak a játék kedvéért 10%-ot, mert jöhetnek hoppák, áramszünetek, kifagyott driverek, te meg elvileg kezdő vagy, szóval hidd el, lesz pár kiesett nap. 84 nap alatt be is jön a különbözet, ha a piac változatlanul zakatol tovább.
Az ETH ára 84 napja egyébként az 1800 helyett 500 volt. És igen, az is lehet, hogy 84 nap múlva meg nem 1800, hanem 6600 lesz.Én semmit nem állítok arról, hogy ez jó vagy rossz, egyszerűen csak megmutatom, hogy mi a rizikó, mindenki eldöntheti, hogy számára ez a nem vállalom, vagy a hülyének is megéri kategória.
--------------------------------------------2. fejezet---------------------------------------------------------------
Egyébként, ha valaki meg van arról győződve, hogy a bitcoin tőzsde még felszálló ágban van és a következő ~3 hónapban a mostani hónaphoz hasonló stabil növekedést produkál, akkor a következőt láthatja maga előtt. Maradjunk a 2000 dollárodnál, amiből nem kártyát veszel, hanem spekulálsz (kérlek fogadd el, hogy amit csinálsz az egyáltalán nem befektetés, hanem magas kockázatú spekuláció, ez nem baj, csak tudd).
Scenario 1.) BTC és ETH, havi 25%-os növekedés (ismétlem, mind a 3 következő hónapban!! hozni kell ezt a növekedést). A tranzakciós és egyéb díjaktól nagyvonalúan eltekintek (te élesben ne tedd)
2000*1.25*1.25*1.25 = 3900 usd, bumm, 570K HUF profit.
Scenario 2.) Ezt már a virtuális papír is nehezen bírja el, mert annyira high risk, de azért leírom. Azt altcoinokkal az elmúlt hónapban +70%-ot lehetett produkálni. Azt te mondd meg, hogy vajon ez fennálhat-e még 3 hónapig. Azt azért elárulom, hogy ezzel sok helyen a market cap-et már feszegetjük, de a matek:
2000*1.7*1.7*1.7 = 9826 USD. Hát igen, gondolom mindenki tudna 2.35M HUF profittal mit kezdeni.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Következtetés? Na az nincs! Talán támpontok vannak.
Azt mondod összeomlik 1 hónapon belül? Akkor talán ülj ki és várd meg a jóárasított nyári használt bányakártyákat!
Azt mondod stagnál és kellene egy új kártya? Akkor talán vegyél egyet apróról felárért és szurkolj neki, hogy 3 hónapig igazad legyen!
Azt mondod, hogy ez az aranyláz és innen csak felfelé? Akkor talán ne szórakozz a kétkezi bányamunkával hanem irány a bitcoin tőzsde!
Egy a lényeg, bármibe is kezdesz, végezd el a saját kutatásod!! -
MPowerPH
félisten
válasz
ImpersonatoR #19405 üzenetére
Elso hely az LN2 -es. Sok mas eredmeny is az. Majd meg nezek, holnapig itt lesz a kartya. En is csak 1-2 percet szantam ra.
-
-
Frozen
addikt
Valaki szedet már szét 3080 suprimet? A neten talált képek alapján olyan mintha az egyik oldalon lévő memoria nem lenne hűtve rendesen hasonló mint a trio x esetében. ( Vagy ha valaki banyazik vele az is jo ha meg tudja mondani a hőfokot es mekkora oc val ereszti milyen ventin gepen belul vagy kívül)
-
ÁdiBá
veterán
Jól mennek a 3090 esek, de ennyiért....
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest