- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz dimpl3 #19184 üzenetére
Az a helyzet, hogy most semmit, komolyan, SEMMIT nem szabad venni. Csak simán játszani. Olyan orbitális bukó kockázat van rajta, amilyen még a hardver történelemben nem volt.
Ha 8 évig kibírtad, akkor sajnos még húzni kéne az időt.
Vegyél egy PS4 Pro-t addig, vagy Xbox Series X még jobb választás, esetleg S.Most el kell engedni az asztali PC-t amíg ez megy.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
őstag
Ide is elkéne egy topikgazda, elég sok az off...
-
Erdei88
veterán
válasz VoltanIgor #19189 üzenetére
Valami viszonyítási alapot kellett vennem, de örülök , hogy te is megszakértetted
-
veterán
válasz VoltanIgor #19189 üzenetére
Fél évig kerestem embert svédbe 900 nettóért nem találtam(fényező) mármint aki nem a youtube-ról akar fényezni
-
dimpl3
újonc
Igen, eléggé hazugság, meg félrevezetés és bosszantó, mert ebben a helyzetben megörül az ember, hogy bekerül valami a kosárba, lehet meglesz, aztán mégse...
kb. 8 éves gépet cserélnék le, szal igencsak ideje már, gondoltam, hogy PS5-özök amíg normalizálódik a helyzet (ki tudja mikor), de hát azt se lehet venni, de ahol meg van, bár ott is eltűnik gyorsan, ott legalább egyik bolt se tolja azt a hiány miatt, hogy 300-400e lesz a lemezes változat, lehet a Sony nem engedi, VGA-nál nincs ilyen cap gondolom.
Sztem a következő hónapokba bőven drágább lesz még ennél is, ezért is akarok én is most beszállni, mert még "normális" áron lehet venni, ha épp a bolt nem csesz át.[ Szerkesztve ]
-
VoltanIgor
tag
válasz KAMELOT #19167 üzenetére
Pontosan, a magyar átlagkereset adatokon - amiket a KSH szokott kiadni - én csak röhögök, mert közük nincs a valósághoz. Egyrészt átlagot számolnak, még csak nem is mediánt, ami egy vicc statisztikai szempontból. Másrészt meg kamu úgy ahogy van.
A 150k-s átlag nettót én azért talán kicsit alacsonynak gondolnám, de nem hiszem, hogy 200-nál magasabb lenne a nettó átlag.Aki jön a 450k bruttó átlagos szöveggel, az nem tudja, mit beszél. Sajnos ez a helyzet.
-
GAbre
veterán
válasz dimpl3 #19184 üzenetére
Ez nem éppen topic on.De szinte minden most az amd kártyákról,hogy milyen erősek rtx-hez képest.
És bányászatról szól.
Mellesleg ilyen világ van.Vagy ők is keresni akarnak szépen,mert nincs utánpótlás.
Vagy tényleg anno utolsó beszerző ennyiért szerezte be nekik,és elfelejtették átírni.
Minden esetre 1email-t megér nekik beolvasni,fogyasztóvédelemmel dobálózni hátha.
Mert ez így 1 hazugságnak tűnik!dimpl3:
Nem mintha nem örülnék neki,de ilyenkor jön be az,hogy várhattam volna 3090 érkezéséig,és akkor adtam volna el jobb áron 3080-at.
De legalább,ha meggondolom magam,amit ráfizettem 3080ra,azt elkérhetem még 3090re is.[ Szerkesztve ]
-
dimpl3
újonc
Vicces, hogy egyes boltok előadják a nagy user friendly dolgot, hogy gáz a helyzet, ők mindent megtesznek, bla bla.
PCX, telefon, hogy van-e, igen van, jól látom a webshop-ba, annyiért, amennyiért ott van, telefon letétel, nanosec alatt kosárba, megrendelem,
, néhány óra, jön a mail, hogy sorrryyyy elfogyott
, majd felárazzák.
No comment...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz KAMELOT #19181 üzenetére
Ennyire azért nem hoz jól. Még akkor sem ha az adózást, áramot, egyébb költségeket amiből azért van bőven kihagyod. Max ha kiveszel az elmúlt 2hónapból egy napot amikor egekbe ment vmiért a profitaibilty. Ráadásul diff is brutál fut fel pár napja volt írás képekkel, hogy kínában már notikkal is tolják.
Most meg beszállni hát őőő brutála kockázat. Crpyto mindig is ilyen volatilis volt. Megveszed a 3080at 600Kért beesik profitability aztán 300kért se tudod eladni mert rakás bányász ráönti a piacra mert neki nemkell. (max egyet megtart ha gamer) Nyáron emlékszem RX480ak 30kért se lehetett eladni. Most 100K. ha crypto bezuhan 20Kért se lesz rá vevő.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz KAMELOT #19178 üzenetére
FOMO: Vegyetek ETHt az még csak 1800$ jövőre lesz csak 40.000$
Viccet féretéve nemsokára kiosztanak USbe mindenkinek 1400$. Annak egy jelentős része helyet keres magának és mi az egyik fő sláger? A crypto, konkrétan a BTC és az ETH.
Amúgy se hülyeség kipróbálni mert sok szempontból igencsak hasznos tud lenni.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
zh73
újonc
Az árak azért IS el vannak szállva és azért IS nincs elég készlet, mert vannak akik reggel 10-kor megveszik a kártyát (amire hetekkel korábban csaptak még le), amire du 1-kor már vevő is van.
Venni akartam egy 3070-est, meg is beszéltük, hogy elugrok érte. Erre közli a ... (most nem írok ide inkább mindent), hogy postán jön és nincs pénze, fizessem ki a postán én, majd a jutalékát neki. Nehezen, de belementem. Írok neki, semmi. Hívom, nem veszi fel. Hívom újra, kinyomja.SMS-re nem reagál. Újabb levél: elolvasta, nem reagál. Most meg látom, eladta közben. Az ilyenek miatt is van, hogy szívunk az árakkal. Eléggé lent van a színvonal ha valaki ilyen cuccot akar venni. Meg ott van az egyik bolt, ahol ugye a 3 év garival trükköznek, hogy fogyasztóknak így nem árulnak terméket. Bosszantó.
A másik meg a fake hirdetések az amazon-on. Német cégek nevében az amazon.co.uk oldalon feltesznek fele árban csomó mindent, közte 3090-t is. Majd fél nap múlva sehol, de véletlenül lesz egy másik cég (szintén német) aki azokat a termékeket is hirdeti és olyan áron éppen. Aztán ez is törlődik (mármint a raktárkészlet) és lesz egy harmadik. A közös bennük, hogy még nem volt egyik sem értékelve az Amazon-on.
Olvastatok arról valamit, hogy meddig tart ez az őrület a túlárazással?
Én egy videót láttam, ahol bemutatták, hogy 2 helyen készül az összes ilyen jellegű chip és hát várni kell... -
Laraxior
titán
3090HOF. 2700£.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
muxi-muxi
senior tag
válasz MPowerPH #19153 üzenetére
Igen, ugyanez vonatkozik az egyéb suskusokra is, mint pl. arbitrázs (rivális fogadóirodáknál keresztbefogadni, az oddsok különbsége pedig a tiszta haszon, mégha csupán a feltett összeg pár százada is). Hasonlóan lézengő rittereknek való foglalatoskodás. Ismerek ilyen embert, aki BTC-be nagyon korán szállt be, régi hardcore kocka, most már többszörös százmilliomos, csak épp nem tudja mikor szálljon ki a még nagyobb haszon elhalasztásának félelme miatt.
Nem lehetne amúgy azt csinálni most már, amir kitalálták ezt a sorozatot: JÁTSZANI VELÜK?Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
MPowerPH
félisten
válasz warcat #19162 üzenetére
Ismerek olyat, igaz UK -ban, akinel 8db 3080 dolgozik. Es igaz vallalkozokent rendelte a kartyakat egy webshopbol, de MSRP kozeli aron kapta meg mindegyiket. Lehet szamolni, hogy az eltelt ido alatt mennyi penzt kitermelt mar. A kartyak aranak ketszerese mar boven megvan, es azota a kartyakon is realizalhatna egy 80% -os profitot a vetelarhoz kepest.
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz Erdei88 #19156 üzenetére
kis hazánkba 450 ezer körüli bruttó az átlagkereset
Papíron maximum, mert a valóság az más.
Vidéken minimálbér, vagy picivel felette, 1-2 helyen ki lehet fogni jobb fizut de ez ritka.
Még pesti viszonylatban is lófasz a bér, van pár ismerősöm aki kereskedelembe dolgozik, és 200 órákat dolgozik /hó és keres 250K körül normál esetben, most meg a vírus miatt sok helyen ahol legalább próbálják megtartani a dolgozókat még ennyi sincs, mert kevesebb az óra.
Az albérlet, meg a rezsi, stb viszont maradt ugyanannyi.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
MPowerPH
félisten
válasz Erdei88 #19156 üzenetére
Jah. Es ha van 8db ilyen kartyad, akkor mindjart 8x100k per honap. Akik meg kulon erre osszerakott banyasz rig -eket hasznalnak, azoknak boven millio folott van a havi profitjuk.
keIdor:
"és semmi garancia arra, hogy marad az árfolyam."
Ezt olvassad el. Ha mar Elon is beall a BTC moge, es bevasarolja magat, akkor ott van valami. Ennel nagyobb loket nem kell egy ilyen, egyebkent is lassan csucsra hypolt dolognak. Es ez egy eleg pozitiv prognozist vetit elore... Tippre, ev vegere meglesz a 100k.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz muxi-muxi #19152 üzenetére
Az az igazság, hogy én is többre gondoltam.
Valaki itt írta, havi 100-110k.
Akkor az jóindulattal 10€/nap.
Ennyiből talán kijön az ebéd+vacsorám.
De lehet csak az egyik. Nem egy nagy összeg, teljesen igazad van. Valahol “talált pénz”, de a hardver amortizálódik és amíg dolgozik addig használni sem lehet.Magam részéről várom ennek az egésznek a bukását. Ha bukik egyáltalán valaha...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MPowerPH
félisten
válasz muxi-muxi #19152 üzenetére
Azt tudod, hogy akik sok-sok evvel ezelott elkezdtek BTC -t kaparni, akkoriban napi par dollar ertekert sem, es ha nem is kitartottak, de nem adtak el a portfoliojukat, azok most milliomos emberkek? Van olyan, akiknek tobb szaz millio HUF all BTC -ben.
A banyaszlaz nyugaton, keleten, balkanon, Kinaban, USA -ban, mindenhol jelen van es jelen volt.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
muxi-muxi
senior tag
válasz keIdor #19150 üzenetére
Ezekért a pénzekért inkább le se' hajolok, annyira nevetségesek. Sokaknak orgazmusuk támad a "talált pénz-től". Ezt a kriptomarháskodást én asszem kihagyom, így a főbérlőm sem fogja azt gondolni kannabiszt fóliázok a lakásban. Hagyományos társadalmi értékek mentén szocializálódtam, nekem a munka nem így teremt értéket, dehát kinek mi...
Jellemző, h az efféle ingyenlóvéra csak az anyagilag fejletlenebb régiók vannak spricckész állapotban. Klassz lehet egy minimálbérnyi lovettát termelni, legalább a kábó fóliáztatására való hőség is megvan, a fűnek meg tökmindegy, h zajosak a rigek...
Elnézést, az élc nem neked, hanem a belinkelt pénzkereseti lehetőségnek szól. Majd ha már konzolra sem fognak játékot megjelentetni, mert jobb lesz rajta blockchain-ezni, akkor fogok kaszába dőlni. Vagy kötélbe dugni a fejemet, attól függ melyikért lehet kevesebb gumicsonttal fizetni.
U.i.: Remélem a narkó-rig fogalmakkal senkinek nem adtam táptalajt az üzlettársításra
Tényleg, ezek 0-24-es járatásra vonatkoznak?Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
GAbre
veterán
válasz KAMELOT #19142 üzenetére
Utoljára még 90-et hozott 3090 havonta?
Most már 144-et?Más:
Valakinek van/volt aio giga Waterforce vga-ja?Nem találom 3090 vízhűtő méretét se,és jó lenne tudni,elfér-e,vagy másik házat kell néznem.Csak remélem jól saccolom,hogy 1 normális 120as ventis blokkméretű,mint ami eddig is volt nálam.Nexwo:
Igen azt olvastam.Ezért mondtam,hogy remélem jól saccoltam.
Bár elég idegesítő,hogy azt nem írják pontosan sehol.
Mert kb nem fontos víznél a kártya mérete,sztem fontosabb a block mérete,meg a cső hossza.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Erdei88 #19141 üzenetére
Nem tudom mennyiért ment a Radeon VII a legolcsóbban, de akinek abból
volt annóvan egy vagy több az járt a legjobban.Ez alapján nem sokkal lassabb, mint egy 3080, de az ára töredéke lehetett az évek alatt. Ha jól emlékszem 2-3 éves kártya már.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Erdei88
veterán
-
őstag
Megfelelő topikban írtam, de senkit sem érdekelt:
Ha nem magánszemély vagy akkor van hely ahonnan lehet rendelni várhatóan 20 napon belül jönne PNY 3080/3070 -
Krisz0418
őstag
Nem is szandekoztam venni egyet se
Szallitast? Miii? Hat az a minimum hogy amint megrendeltem mar kocsiba ulnek es hozzák, nem? Főleg ekkora osszegnel.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz MPowerPH #19131 üzenetére
220w mellett tudja a 3080 ezt huzott memoriaval es visszafogott powerlimittel. Igy meg nem sok a villany.
En nem banyaszok felre ne ertsetek, sot mar amdre valtottam tegnap
Aki megvette a 3080amat banyasz kollege tőle kérdezgettem a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
-
sittes79
addikt
Akkor most mindenki bányászok még 1 db 3080 al is megeri?
-
muxi-muxi
senior tag
-
keIdor
titán
válasz warcat #19119 üzenetére
Tisztában vagyok vele, egy ROG Strix SCAR 17 G733 lesz valszeg 3070-el.
Ami kb. 3060Ti teljesítménye asztali fronton.
Ugyanakkor ez 2000€ és engem boldogít a tudat, hogy ez nem scalper ár, nem fizetek valami a helyzetet kihasználó szemétládát. Ezen csak a boltnak van rajta egy egészséges haszon, meg a gyártó látja még a hasznát, ennyi.
Nézegetem még a 3080-as verziót is, az egy asztali 3070, de szerintem nem ér meg +1000€-t nekem.Ősszel még a terv a 4K+RT lett volna, valami jó kis 32"-es 4K@120 monitorral és 3080-al.
Az a hajó elment, szerintem nem fog már visszajönni.
Marad a mostani monitor, a noti meg 1080p, de 17"-re tökéletes. Ennyi lesz az össz kompomisszum, amit kötnöm kell.
Inkább ez, mert én scalpereknek egy centet nem fizetek.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
MPowerPH
félisten
-
keIdor
titán
válasz MPowerPH #19114 üzenetére
Én most döntöttem el, hogy megyek notebookra a fenébe. Az asztali PC-nek most egy darabig vége.
Ezen röhögök, tele vannak az osztrák üzletek 3060, 3070, 3080-as laposokkal.
Egy gombnyomás és 2-3 nap múlva hozzák.
2000-3000€, de leszarom.
A túlárazott asztali VGA-nál jobb vásár. Picit lassabb, de egy komplett, hordozható rendszert kapok.PS5-öt tudtam szerezni még novemberben.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MPowerPH
félisten
válasz keIdor #19110 üzenetére
Az ara nincs a helyen, de marad a zsebeben 250k a 3080 eladasa utan, es RT es 4k -n kivul semmiben nem veszit sebessegbol. Szerintem most ez az egyetlen olyan dontes, ami megallja a helyet.
Reggel volt ilyen fent elerheto statuszban. 15 perc alatt elment.Tesla vasarolt Bitcoin -t, nem is keveset. Szoval ez mar most egy mutato, hogy a kripto ara megint ugrik egy hatalmasat, aminek az eredmenye tenyleg az lesz, hogy lesz 1.5 millas 3090, meg 1 millas 3080.
Realis dontes az az lenne, amit irsz, hogy dobni a PC gaminget. Bar PS5 -ot sem kapsz mostansag. Mar en is elgondolkodtam rajta. Nalam mas visszatarto tenyezo van.
nexwo: 6900XT -t sem vennek... 6800XT alig lassabb, rendes OC utan meg kb. ugyan ott van. Es joval olcsobb. Az a 2080Ti -al szemben is egy alternativa.
mod: Na igen, ez is egy lehetoseg.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
muxi-muxi
senior tag
-
keIdor
titán
válasz -=RelakS=- #19103 üzenetére
De mit veszel helyette?
Amit nyersz, azt bebukod, ahogy vennél mást.
Annak érdemes eladni, aki kiszáll a PC-ből, mellesleg most érdemes.A 3090 ára mehetne feljebb, irány a 1,5-2 milliós ár. Vagy a csillagos ég. A 3080 akkor követhetné.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MPowerPH
félisten
Es kozben lehet egesz jo RTX 2080Ti -okat fogni.
Szo nelkul megvennem. Mar watch list -en van, eppen en is azon rugozok, hogy kell e a 3090.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
warcat
veterán
Kérdés, hogy mennyit játszol, én meglepően jól elvoltam 2 hétig egy 1070 Ti-vel,de ha nincs helyette semmi akkor persze...
EA: It's in the crate!
-
MPowerPH
félisten
-
-=RelakS=-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest