Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Setupom lent olvasható. Júliusban vettem újan boltból processzort, M.2 SSD-t, RAM-okat, alaplapot. A tápot egy kollégámtól vettem, ő is valakitől használtan. Minden más a régi setupomból került át az új gépbe, ezen alaktrészek boltból újannon kerültek hozzám. Akkor 3 nap hibamentes működést követően a proci elhalálozott. A jelenség az volt, hogy bekapcsolásnál lefagyott, majd többet képet nem adott. Alaplapon Dram hiba világított, ha reseteltem akkor CPU hiba. Kaptam másik procit, 1 hónapja megy rendesen, ma viszont kisebb anomáliával volt dolgom és gyanítom, hogy nem utoljára. A gépemet egy másik szobába költöztettem és már nem tudtam bekapcsolni. A hibajelenség teljesen ugyan az, mint amikor meghalt a procim, csak most előtte nem fagyott le a gép. Dram hiba az alaplapon, ha resetelek akkor CPU hiba. RAM-okat azért átmozgattam, megfújkáltam, kábeleket leellenőriztem. Mivel semmi eredmény, azt hittem megint meghalt a proci, vettem gyorsan egy 12400f-et, mondom nem szórakozok én ezzel az e-core procival, elengedem, viszont mikor betettem a gépbe, a hiba továbbra is fenn állt. Itt gondoltam, hogy valami egyszerűbb dolog lehet. Nem hiszem, hogy hiretelen egy gépmozgatásnál elhalálozna az alaplap vagy a RAM modulok, nekiálltam megkeresni. A tápegység moduláris, átpakolgattam a kábeleket másik foglalatba, de nem nyert. Következőnek a videokártya egy másik foglalatába tettem egy másik DP kábelt és egy csapásra megjavult a gép. Safe módban indult, mert processzor csere volt de az újraindítás után mintha soha nem lett volna semmi baja. Azóta már tesztelgettem pár órát, ki-be kapcsoltam párszor, újraindítottam, jelenleg működik.
A kérdésem az lenne, hogy ha a DP kábellel vagy a videokártya DP foglalatával volt gond, akkor az alaplap miért Dram és CPU hibát dobott a qled sorban? Miért nem ment el a VGA-ig? Illetve ha nem valószínű, hogy a DP kábel vagy foglalat volt a ludas, akkor mi lehet és mitől javulhatott meg a gép? A jövőben szeretném elkerülni ezzel a vívódást.
Én nagyon gyanakszom a tápegységre. Érdemes lehet cserélnem? Ezen setup előtt 1 hónapot ment a régiben is, ott nem okozott gondot.A DP kábelről annyit kell tudni, hogy fém borítású, hozzáért a gépházhoz és zárlatot okozott, emiatt nem adott képet a videokártya a monitornak, ezért cseréltem le még a regi setup-omnál egy műanyag borításúra. Azzal is voltak néha ilyen problémáim, de a kábelt megpiszkálva újra adta a képet. Most, újra a fém borításút használom. A videokártya DP foglalatára egyáltalán nem gyanakszom, mert ez a jelenség a korábbi kártyámnál kezdődött. Azóta gépház csere is volt, de mivel az újnál is belefutottam, maradt a műanyag borítású kábel.
Minden lehetőséget szeretnék megvizsgállni. Előre is köszönöm a segítségeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest