Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz flierqqq #20099 üzenetére
Bár mi. Táp, memória, melegedés s még kismillió dolog.
Kezd azzal hogy megnézed a hőfokokat. Ha minden normális akkor szedj le a gépről mindent s csak az alap gépet "üresen (se bill se odd stb)" indítsd s nézd meg akkor meddig bírja.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
flierqqq
tag
Mi okozhatja azt, hogy bekapcsolom a gépet, és kb. 3 perc múlva teljesen lefagy?
MSI 915P Combo2
Intel Pentium 4 3.06Ghz
pq1 512MB DDR2 / jelenleg /
Asus EAX550 256MB
160GB-os Samsung Sata1-es HDD
Colors(h)it "420W-os" tápA gépen újratelepített Win XP SP3 van, szoftverhibát kizárnám.
[ Szerkesztve ]
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
quailstorm
nagyúr
válasz syberia #20097 üzenetére
Sose használtam normális tápot, pár mercuryt elfogyasztottam. Apám unokatestvérének vettünk fasza gépet. Úgy gondoltuk elég a márkás 350w-es(hogy most chieftek volt vagy FSP, én már nem tudom) de fél év alatt gyönyörűen tönkrement...
Az tuti hogy én se fogok többet ilyet venni. Örülök hogy 3 éve gond nélkül megy és még csendes, jól szellőző is. De ez már ebben a gépben fog kirohadni, mert a konfig úgyse lesz megbolygatva. Aztán meg nem a legalsó kategóriás "márkás" tápot veszem mert ugyanilyen szar védelem ide vagy oda...A videót meg már régen láttam, az enyémnél jóval komolyabb gépeket is elbírja a táp, szal nem reális.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz quailstorm #20096 üzenetére
Én tényeket tudok írni: a hkc az nem megbízható és pont
A védelmek hiányára most nem térek ki, számomra a hkc nem táp.[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
quailstorm
nagyúr
válasz atti1848 #20057 üzenetére
Vigyázz robban
Csak kettőről tudok hogy szétment. Haverok ezt használják, én max egy fos P4-be merném berakni. Bár nálam azokba meg Mercury van(#20073) syberia: ne is mondj, tapasztalatok alapján jobb az én tápom mint egy 400-as chieftek... PC bontóban ahol ismerősök dolgoznak mindenbe ezt rakják. Eddig egyet vittek vissza... A bontósnak meg 4 chieftek ment szét mikor átállt 5580-ra. Azóta megy.
De ha nem tetszik nem kell venni. Egyébként 350w-osnak kell tekinteni és akkor nem lesz baj. Egyes HKC5550-ben van is 350-es matrica.
-
Rivaul
addikt
válasz wolf1511 #20094 üzenetére
Az amúgy is elég meleg proci. Az alap értékekkel ilyen időben nincs is baj ha csak nem egy nagyon jó hűtőd van. A 100%-os pörgetés és visszaesés viszont érdekes. Más folyamat nem megy a gépen ilyenkor?
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
gban
veterán
válasz wolf1511 #20091 üzenetére
Hát ha az előzőeket kizártad, akkor nem.
Azért érdemes lenne megnézni a procit egy másik lapban.
Támogatja a procit a lap a gyártó szerint?hőfok: az everest kiírja, az ok, de a procimagból ha rossz infót kap, akkor rosszat is ír ki.
Ez esetben más procival jó lesz.
Ha viszont külső mérés adja a hőfokot, akkor mindre rosszat mérne.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
wolf1511
csendes tag
SEGÍTSÉG! AMD athlon 5400+ Túl meleg és játék közben néha felugrik 100% ra
Segítséget szeretnék kérni!
Az mitől lehet a hogy a fent említett processzorom alapjáraton is minimum 60 fok ha böngészőt nyitok már 70fokos ha játszok 80 fokot is eléri és néha túlmelegszik és újraindul a gép, és igen játék közben néha felugrik 100% ra a használtata és elkezd a játék nagyon szaggatni pár másodpercre aztán vissza ál 50-70% használatra a játék közben. Több játék idő után egyre sűrűbben kezd szaggatni!
Hűtésen pasztát cseréltem, egész hűtőt cseréltem és ugyanaz.
Mi lehet a probléma? -
gban
veterán
válasz Buster17 #20082 üzenetére
Akkor maximum azt tudom elképzelni hogy melegszik a proci és belassítja magát.
Hogy teszed fel ugyanazokkal a frissítésekkel, csak CD-ről?
Netről semmi?
Ugyanazt a régi flash playert teszed fel? Nem hiszem.
Vírusirtó is ugyanaz a régi? Azt se hiszem.
Legvalószínűbb hogy te is hozzászoktál a gyorsabb gépekhez, és ez mondatja veled hogy lassabb a gép, a fentieken kívül.Postázást nem vállalok.
-
Buster17
addikt
Az miért van hogy évek múltán egy laptop (amúgy bármi más is) elavul? Úgy értem, hogy kb 5 év alatt hasított rajta minden ma meg szenvedek, mert olyan lassú. Hiába friss a rendszer, nem pakolom teli szeméttel, de még akkor is, a vinyót is kicseréltem fél éve de még akkor sem fedeztem fel némi gyorsaságot.
Kb 5 év alatt elöregedhet a CPU, GPU stb és már nem képes leadni azt a teljesítményt?
-
gban
veterán
válasz Rainse #20078 üzenetére
Illesztőprogrammal nincs gond, nem is tudod frissíteni, gyanús az usb, keríts szerintem egy ps2 egeret szomszédból / melóból / szekrény mélyéről, illetve egy másik usb egeret első lépésben.
Ha a ps2-vel jó, de a másik usb-vel nem, akkor már előreléptünk.
Ha a ps2-vel is rossz, akkor még többet léptünk előre.Postázást nem vállalok.
-
-
syberia
veterán
-
Rainse
csendes tag
válasz Bojkaaa211 #20040 üzenetére
Frissítettem a drivert de sajnos az sem használt!
-
gban
veterán
válasz jack666 #20070 üzenetére
Ha próbáltad másik táppal is, akkor igen.
Lehet táp is.
Kapkodj ki mindent a lapból, húzz le mindent róla, kivéve a front panelt, tapogasd, hogy hol melegszik.
Ha mindent kivéve is újraindul a táp (és másik táp is), akkor a lap kuka.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
jack666
csendes tag
Üdv olyan problémával fordulok hozzátok hogy állandóan újra indul a gépem gyakorlatilag az a jelenség hogy elindítom még az alaplap se csipog (nem jut el a bios ellenőrzésig tudomásom szerint) és utánna lecsapja az alaplapot az áramról majd 3-4 másodpercen belül megint elindul és ugyanez játzódik folyamatosan amíg végleg nem áramtalanítom. Gigabyte EP45-DS4-es lapom van amúgy.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
gban
veterán
válasz Söri0127 #20063 üzenetére
Hoppá, az utóbbi elég gyanús, mintha ott nem a cd-ről indulna, hanem valamiért átlépne a vinyóra.
Próbáld meg lehúzni a vinyót, és nézd meg, hogy eljut-e odáig a telepítő, hogy kiírja, hogy nem talál hdd-t.
Ha nem jut el odáig, akkor vagy a lemez sérült, vagy az olvasó lehet beteg.
Esetleg még próbáld meg hogy a régi ram ki, új be.Postázást nem vállalok.
-
Söri0127
tag
Sajnos nincs olyan gépem, amibe még lehetne ide-s vinyót csatlakoztatni.
Ramot sem tudom mivel tesztelni, és a hiba akkor is fennáll, miután kivettem az új ramot és csak azok voltak a lapban, amelyekkel korábban működött a gép.És igen a szűz install sem megy:
mikor bootol cd-ről, kiírja h a cd-ről való bootoláshoz nyomjon meg egy billentyűt, miután nyomok, ugyanez a hibaüzenet fogad h a win. nem indítható mert hiányzik a window/..../system fájl, javításhoz válassza a "j" javítás opciót....Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2
-
gban
veterán
válasz Chosen #20059 üzenetére
Futtass Orthost, figyeld a proci hőfokát.
Ha nem dob hibát, mondjuk 20 perc alatt, akkor állítgass vissza mindent alapra, vagyis nézd meg hogy húzás nélkül jó-e.
Ha úgy jó, teszteld ki hogy meddig bírja még, lehet hogy a beállított, általad jónak vélt értékek már nem megfelelőek.Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz Söri0127 #20060 üzenetére
50% HDD hiba, sentinellel nézd meg, pl. másik gépben vagy újratelepítés után.
Ezen kívül lehet ramhiba, teszteld Orthossal, win alatt természetesen.
Valamint lehet simán hibás leálláskori vagy más okból bekövetkezett fájlrendszer sérülés is.
Azt viszont nem értem, hogy miért nem lehet újratelepíteni a wint - j-t választva nem lehet, vagy szűz install sem megy?Postázást nem vállalok.
-
Söri0127
tag
Sziasztok!
Egy régi gépbe plusz egy memória modul lett rakva, bekapcsolás után következő üzenet fogadott:
"A windows nem indítható, mert a windows/system32/config/system fájl nem található. telepítő cd-n válassza a "j" javítás opciót."
Nos, a telepítő cd-ről bootolva ugyanez az üzenet fogad és még újratelepíteni sem lehet az xp-t.
alaplap: msi 645 ultra-c
ide merevlemez
floppy meghajtó is van még benne
1 GB ddr1 ram (a plus zmodulla lett volna 1,5GBValakinek ötlete?
Köszönöm!
Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy olyan problémával küzdöm, hogy játékok pl CS:GO ~1 óra után exe hibával leáll, de GTA 4-nek elég 15-20 perc is. Ami ilyenkor történik az durva, ilyet még nem láttam. A gép megy tovább, de furán működik, eltűnnek ikonok, menüpontok, (pl steam fele sima szürke), rocketdockon pedig színes csíkosak lesznek az ikonok, a rendszer pedig alig reagál, se bezárni, se megnyitni nem nagyon lehet a dolgokat. Ha megy közben Skype akkor az ott engem hallgatók egy hangos sercegésre/sípolásra, vagy valamilyen hangjelenséget hallanak, amikor az exe hiba bekövetkezik játék alatt és megszakad a hangom. Erre mit tudnátok mondani? Legutóbb asztalon is kifagyott ugyanígy a gép, amikor Chrome-ból indítottam egy nagyobb (1,20 GB) letöltést és mellette ment steam, yt, de más nagyon ram zabáló dolog nem.
IBT 2.53: maximum rammal 1 óra stabil
Furmark: 30 perc stabil, nincs hiba
Memtest: Eddig 8 órája fut hiba nélkül.Konfigom:
Alapvetően adatlapomon minden, ami nincs ott:
Phenom II X4 B55 3,2 Ghz-en megy, alulfeszelve 1,290V-ra (erre nem gyanakszom, mivel 1,283-tól már stabil volt, biztonsági ráadással megy ennyin)
CPU/NB 2400 Mhz-re húzva. (Alap 2000-en ugyanígy hibázott, ez csak növeli a sávszélt NB és CPU között)
Memória 1333 MHz-en, CL9, 1,515V
Xonar DG hangkarit használokEnnyi amit el tudtam mondani a hibáról, ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_974
tag
válasz Bojkaaa211 #20053 üzenetére
Ekkorát régen sz.ptam.
Esetleg, ha valakit érdekel a megoldás annyi volt, hogy az eddig használt telepítőszett volt a hibás.
Pedig eddig nem volt rá panaszom.Üdv. Zsolt.
-
atti1848
senior tag
válasz quailstorm #20056 üzenetére
HKC USP 3430 típusú.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
Bojkaaa211
csendes tag
-
Zsolt_974
tag
válasz Bojkaaa211 #20048 üzenetére
Másik gépben újra lett particionálva, formázva hds 100/100 igaz egy kicsit meleg volt napközben(~40-50C fok).
Próbáltam egy másik hdd vel hds 100/100, kapott új sata kábelt. Mindkét hdd-vel ugyanúgy viselkedik.Üdv. Zsolt.
-
-
Zsolt_974
tag
válasz Bojkaaa211 #20044 üzenetére
Érdekes fejlemény az xp telepítő megállt kékhalállal, hogy végezzek vírus ellenőrzést vagy ellenörizzem a hdd, hdd vezérlőt.
Üdv. Zsolt.
-
Zsolt_974
tag
válasz Bojkaaa211 #20044 üzenetére
Memtestet futtattam rajta az nem jelzett hibát igaz csak egy szer ment végig.
Videó kártya pedig nincs benne csak az ami a prociba van integrálva.
Már kínomban felrakok egy xp megy-e rajta. -
-
Zsolt_974
tag
válasz Bojkaaa211 #20039 üzenetére
Elindul bejön az asus logo és amikor bekellene jönnie a win7-nek akkor.
Viszont próbáltam F8 nyomni neki, hogy csönkentett módban induljon, de semmi reakcio tehát szerintem odáig sem jut el az op rendszer.
Frissitettem biost és az biosban ahol a frissitendő fájl helyét kell megadni ott teljesmértékben látom a feltelepített Win könyvtárait a hdd.Cd-s linuxal miért megy??
Üdv. Zsolt.
-
Zsolt_974
tag
válasz Bojkaaa211 #20033 üzenetére
Most éppen erről a gépről írok egy cd-ről futó Ubuntu-rol.
Lehetséges, hogy win hiba???
Pedig ezzel a win telapítővel fut a másik gép is nagyon hasonló alkatrészekkel. (asus P8h77+i3 3220)
Már most végképp nem értem a dolgot..Üdv. Zsolt.
-
gban
veterán
válasz quailstorm #20035 üzenetére
Kondik felpúposodtak a routerben, vagy simán csak melegszik, időjárás indokolná.
Persze ténylegesen csak akkor látod meg ha szétkapod.Postázást nem vállalok.
-
Rainse
csendes tag
Az a problémám, hogy néhány játéknál nem mindegyiknél ha játszok akad amikor mozgatom az egeret, de ha a WASD gombokkal megyek akkor meg tökéletesen fut. Nagyobb és kisebb gépigényű játékoknál is ez van. A poén, hogy kevesebb mint egy éve még simán elmentek a gépen szóval sztem nem a gépigény miatt akadnak hanem valami más, de csak akkor ha megmozdítom az egeret. Van valakinek valami ötlete? Póbáltam már dolgokat de nem használt viszont a WIndowst most nem akarom újra rakni. Meg azért jó lenne tudni, hogy mi ez!
-
quailstorm
nagyúr
Üdv.
Lenne egy kis gondom a gépemmel...
Ma fórumozás közben levágott a cucc(adatlapomon a konfig) és tápkattanás közepette újraindult. Aztán nyomtam a win8-ra, asztalnál reboot, utána meg azonnal. Betöltöttem az ubuntut, állandóan ugrált le a LAN-ról. Dobálta az üzeneteket. Gép kikapcs, megnéztem a telót, net nincs. Router villog mint a karácsonyfa... kihúztam bedugtam, gép win8 ment, teló ment. Aztán pár perc és levágott megint. Na ekkor felpofoztam a routert, azóta jó. Őszarrágósága egy D-link Dl-524 a bx szériából, ritka fos. Máskor is hülyült ha hónapokig nem volt kikapcsolva, de nem ennyire. Nameg nyáron túlmelegedett és elérhetetlenné vált gyakran, ezt egy firmware upgrade megoldotta nagyjából.
Gép OC-zve van, de linpack(linx) meg HL2 LC stress test lefutott szépen. Nem hiszem hogy a táp lenne. Főleg hogy a második esetnél úgy elszállt a teló is, hogy újra kellett indítani, mert nem volt hajlandó wifizni.
Erre mit tudtok mondani? -
Zsolt_974
tag
válasz Bojkaaa211 #20033 üzenetére
Köszönöm a választ.
Igen teljesen végig megy a telepítő és utána folyamatosan újra indul.
Olyan mintha nem bootolna fel.
Pendrivrol futtattam a memtest86 az tökéletesen hiba nélkül megy.Ötlet?
Üdv. Zsolt.
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Igaz ez a gép elindul csak egy baj van vele, hogy egymásután elég sokszor és már kezd idegileg tönkretenni. Erre a problémámra szeretnék orvosságot kérni.
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv. Zsolt.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Még nem írom le mi van a gépben,de ha nem tudtok megoldást akkor természetesen leírom.
Az lenne a gondom,hogy van egy gép, amit most telepítettem újra XP 32bit-re és mikor rányomok a leállításra, akkor leáll és 1-2 mp múlva újraindul. Ez már a telepítés előtt is így volt.Mi lehet a gond? A BIOS-ban lehet állítani esetleg vagy mégis mit?
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
funk648
aktív tag
válasz funk648 #20028 üzenetére
Bocs a dupláért, de csak most jutott eszembe:
Még nem hoztuk haza a szervízből a gépet, úgy hogy még megkérdezem:
Ha valóban a DVD íróval volt a gond, akkor nem csak bekapcsoláskor az eszközök felismerésénél kellett volna lefagynia? Csak mert volt olyan is, hogy később a Windows logónál fagyott le. Amúgy azt mondták, hogy egész nap járatták a gépet, akkor nem tapasztaltak semmi hibát, bár a hiba csak bekapcsoláskor jön elő, és akkor sem mindig. Amúgy a winchesteren (samsung h160JJ) 1 darab BAD sector van. Az is okozhatja a problémát?[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Köszi, figyelek erre (egyébként ki számít szakembernek? Raktam már össze jó pár gépet). Iponba szól a gari, remélem nem lesz vele gond, éppen elég, hogy még ez miatt is rohangálhatók.
(#20023) Bojkaaa211
Próbáltam, nem csinált semmit.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
gban
veterán
Ha rossz, ne hagyd hogy rádfogják - mondd azt hogy szakember rakta össze, stb.
Nem gyakori hogy rád akarnák fogni, de sajnos a garanciális feltételek között legtöbbször ott szerepel, hogy nem érvényes a garancia ha nem szakértő rakta össze. Legtöbbször ezt nem veszik figyelembe, de jobb félni mint megijedni.Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz 6_20as_Busz #20009 üzenetére
AMD hőfokban nem vagyok otthon, de soknak tűnik.
Felfekszik rendesen?
Ismerősnél is hasonló okból (meleg proci) jelentkeztek fantom-hibák AMD-nél, újrapasztáztam és jó lett, pedig volt paszta, nem is volt beton, mégis valamiért elöregedett.Postázást nem vállalok.
-
Attila432
tag
Sziasztok,
tegnap elszállt a gépem. Nem voltam otthon, így csak barátnőm leírása alapján tudok találgatni, hogy mi is történt.
Gép kattanással leállt, kis idő után egy újraindításnál pár szikrát és füstöt is érzékelt barátnőm, le is kapcsolta egyből.
Most a gép elindul, de se kép, se hang, vinyó felpörög, áramellátás van, de sípoló hangok, hogy megtudjam mi is lehet a baj, az már nincs.Alaplap vagy processzor a hibás? Még garanciás, de egy bevizsgálás 5000 és majdnem biztos vagyok benne, hogy a lap szállt el. Szerintetek?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ispy
veterán
A 4-es segédtápot rádugtam, igazából minden kábel a helyén van, de nem ad ki semmilyen hangot a gép, ventik nem mozdulnak.
A háznak van egy 2pines POWER SW feliratú kábele, a lapnak megy egy Power BTN és GND pinje.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Vettem egy gépet, ami összerakás után nem csinál semmit a bekapcsoló gombra.
A konfig:
Ház: CHIEFTEC FI-02BC 200W
Alaplap: ASROCK H61MV-ITX
CPU: INTEL Celeron G1610 2.60GHz 1155 BOXA tápról az alaplapra rádugtam a ATX kábelt, és a bekapcsológomb fehér/kék kábelt is rádugtam a helyére (a kék a föld, ha jól tudom).
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Drive
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen GPS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest