Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JHC
tag
-
shotika
őstag
válasz
KROK640 #49691 üzenetére
Jelenleg turbo nélkül egy Diablo 2-ben 20%-os a proci használat. Diablo 4-ben nem mértem, viszont itt érdekes, hogy játék közben nagyon halk sercegést hallok a gépből - viszont ha megnyitom a térképet, abba marad. Ha lecsukom, ismét nagyon halk sercegés.
(érdekes, hogy D2 ben 120-140 között ugrál az fps, darabos is kicsit a játék, míg D4-ben tartja a 144fps-t)
-
KROK640
nagyúr
válasz
shotika #49690 üzenetére
Na mondjuk ezt elhiszem, csak átmeneti megoldásnak jó lehet. Ez egyébként nekem CPU hibára utal.
A 13500 jó gondolat, tényleg kevesebbet fogyaszt, miközben turboban alig kevesebb (300MHZ) base clockban viszont 1GHZ ...
(ami még jelentős az a 11,5 vs 20mb L2)Nekem csak a hangos hűtő miatt van kikapcsolva a turbo, ergo én sem használom ki egészen, de ha hűvösebb lesz, megy rá vissza a turbo.
-
shotika
őstag
válasz
KROK640 #49682 üzenetére
Nem azért vettem 160 ezerért a CPU-t, hogy Biosban le kelljen korlátoznom. Default módban be van kapcsolva, akkor az menjen is úgy.
De egyébként (mással mondjuk nem próbáltam) ezen a beállításon a CoD lényegében azonnal kifagy. Ahogy azt se akarom, hogy egy instabilan működő proci miatt majd egyik este csak úgy meghaljon a gép. Idén már elég volt a kékhalálokból, és a 150 féle hibakód netes keresgélésből, meg a bios babrálásból.
Most egyelőre az a terv, hogy visszaküldöm a procit, és kinéztem helyette egy 13500-ast, aminek jóval kevesebb a fogyasztása és kevésbé melegszik. (vagy veszek egy Playstation 5-öt)
-
KROK640
nagyúr
válasz
shotika #49650 üzenetére
Szép összefoglalás!
Érdemes lenne megpróbálnod esetleg egy másik CPU-val, bár kikapcsolt turboval sincs világvége (3500MHZ-es alapórajel P Core magokra azért nem gyenge) én pl a 2900-as base clockos CPUmmal nyár eleje kikapcsolt turbo mellett vagyok.
(hangos volt a hűtés)
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
makoss #49676 üzenetére
2-szer nyálaztam át a lapod manuálját, és nem írnak benne semmit a QLED Core-ról (csak azt hogy van ilyen funkciója a lapnak), viszont egy videóban megtaláltam a működését.
A hagyományos QLED egy 4 LED-ből álló LED sor a lapon, a lapodon lévő QLED Core megoldás viszont úgy működik, hogy a 4 diagnosztikai LED meg van sporolva és nincs a lapra rátéve, helyette a ház power LED-jét (sok háznál a power gombba van beépítve a power LED) a fényét villogtatja eme módon.Speaker: nem hangfalra gondoltam, amit az audio kimenetre csatolsz, hanem diagnosztikai hanggszóróra (csipogó).
Régebbi:
Manapság ilyen:
Az alaplapi csatlakozója többnyire a power/reset/power LED/HDD LED csatisora mellett/közelében van. -
makoss
veterán
válasz
mancer7151 #49670 üzenetére
Úgy lesz köszi, amúgy a hardvereimből nincs olyan gyenge pont amivel mostanában sűrűn gond van?
Nincs visszajelzés ami gyakran hibásodna meg? -
makoss
veterán
válasz
jokeph #49665 üzenetére
Üdv!
Van egy új fejlesztésű gépem amit még csak 2-3 hete használok és nem kapcsol be.
A hardverek nevei az adatlapomon van.
Ma délelőtt használtam utoljára, akkor még semmi baja nem volt
Biztos, hogy áram alatt van a gépem mert látni a videokártyámon a kis led világít + amik rá vannak a gépre dugva USB.
Mi lehet a gond? -
jokeph
nagyúr
válasz
shotika #49663 üzenetére
Azt nem gondolnám, hogy a B660-as lap lenne kevés - ez a működés nem szabályos.
Nekem bibi nélkül megy a B660-ban a 13600K.
Olyan szinten kevés a B660, hogy marad a prociban némi kalács, maximálisan Z-s lappal lehet megtekerni (azaz, normálisan behangolni - most nem a MHZ hajkurászásra gondoltam).
Legtöbb B660-ban nem lehet úgy elvenni a Vcore-ból hogy ne vesszen teljesítményt a CPU.
De ettől még nagyon is jól használható.
#49664d@minator-al értek egyet.
Legjobban kereszt-teszteléssel lehetne megfogni a hibát, sanszosan vagy a CPU vagy a lap problémázik. -
d@minator
addikt
válasz
shotika #49659 üzenetére
Ha Turbo nélkül 3.5-ön bejön a win 5.1GHz-en nem akkor a CPU körül van valami.
1. Próbáld alul és túlfeszelni a CPU-t. Ahhoz, hogy B660-ban megjelenjen ez a lehetőség:
AI Tweaker/Tweakers's Paradise/Switch Microcode - Current helyett 0x104
majd F10 újraindít és belépsz a bios-ba újra ekkor már megjelent az alábbi "Offset" lehetőség
AI Tweaker/Global Core SVID Voltage - Offset
Alatta kiválasztod, hogy + vagy - és beírod, hogy 0.1 attól függően, hogy alul vagy túl akarod feszelni.2. Ha az előbbi nem eredményes:
AI Tweaker/DIGI+ VRM/CPU Load-line Calinbration itt próbáld meg a 3 majd 4 majd 5 értékekkel
Ez terhelés alatt stabilizálja a CPU-t.
Ha az 1. pont nem eredményes természetesen állítsd vissza a BIOS-t F5 és save/restart utána csináld a 2-est. -
shotika
őstag
válasz
mancer7151 #49654 üzenetére
Szinte minden cuccom, kabelek stb uj. Arra jottem ra, hogy ha a cpu turbot onra rakom, akkor Windowsba lepes utan azonnal kekhalal. Ha disable, akkor fut a rendszert, viszont kb csak az oprendszer mukodik, meg netezni, filmezni lehet.
Disable mellet 0.95 fele nem megy a Core Voltage, ha on, es nem fagy ki, akkor 1.4-1.5 korul. -
joecontra
addikt
válasz
d@minator #49439 üzenetére
Bocsi hogy csak most válaszolok, de újra rossz volt a gép és a monitor is letérdelt.
Kétszer is volt szervízben a gép, ott nem produkálta ezt a hibát. Előttem ki lett próbálva, jó volt. Hazavittem, összeraktam és újra sípol 1 hosszút 3 rövidet.
Telefonon értekeztem a szervízessel, telefonon keresztül hallotta ő is a sípolást. 4-ik újraindításra elindult a gép. Ami még érdekes, hogy a HDD lámpa felvillanása után sípol. Csak egy SSD van a gépben, plusz a frissen felrakott Linux boot képtelen lett, újra kellett raknom. Így az SSD-re gyanakszunk.
Most jó. Még.Üdv,
J -
mancer7151
tag
válasz
shotika #49653 üzenetére
Igen az eléggé vram ahogy kinéz. Kékhalált ahogy irták bármi okozhat, nálam irodán egér rohasztotta le a gépet, napok volt kitalálni. Szétszedés és átnézés ledlámpával kézi nagyítóval esetleg jól jönne. A kevert por és a szerelés mindig csinálhat valamit
Amit tennék ahogy mások is, lehet hogy már tetted jelen állapotra:
- szünetmentesről lehúzni ha van
- konnektort elosztót és tápkábeleket átnézni neme égett kormos, zárlat miatt
- nyitni a házat, asztali venti hűtheti, minden ami nem kell alap működéshez, hdd ssd hűtők optikaik bővitőkártyák rgbvackok kivesz-lehúz ha azok nélkül is hal szűkül hogy mi okozza, vissza se tedd rá
- periféria cserék, egér bill monitoron kivül semmi más rákötve - ha kell használtra
- kábelcserék kivül kivétel nélkül- ha kell használtra
- belső kábel cserék - ha kell használtra (régi sata 2 kábel ilyenkor jól jön)
- minden plusz csatlakozó, törők fonottizék splitter kivenni
- belül átnézni vane sérülés bármin, főleg nyákon, sok szerelés után szinte tuti
- tápot bemér(et)ném miket ad le
- érintkezők teljes takaritása (por és hajlitások) minden foglalaton még elemén is - ecset, sűritett levegő, alkohol, ecsetszőr vatta és rongymaradékra figyelni
- elemcsere ha 2 év feletti (+beméred)
- új bios és driverek szűz os-en, bios reset, semmi oc, driverek alap beállitáson - nem klón hanem mezei telepités valami használt de jó hdd megteszi (xmp/docp kellhet hogy jól induljon a ramod)
- pendriveról memtest86 egyesével modulokra
- szigorúan egyesével komponensekre stresszteszt, aida + cinebench - (játék nem okvetlen hoz ki hibát vagy csak idővel így felejtős) és közben hőt figyelni (hwinfo) nehogy megsüsd
- vga csere akármire, vmi használtra ami tuti megy - vga más gépben tesztelni.Hirtelen ennyi.
-
d@minator
addikt
válasz
shotika #49645 üzenetére
Nem azt csak a CPU gyanú miatt kellett kikapcsolni. Turbo nélkül felment a win így még gyanúsabb a CPU.
A többi amit nem találtál az AI Tweaker menüben lett volna az XMP alatt.
Én szétszedném az egészet darabokra és összeraknám a házon kívül a földön. A CPU foglalat érintkezőket telefon nagyítóvál át kell nézni de legjobb lenne egy másik CPU havertól próbára.
Kék halált okozhat külső eszköz is. Billentyű, egér, hálózat, hangfal.
#49644shotika:
Ez a monitor/kábel/VGA anomália ez micsoda? Megszűnt? -
shotika
őstag
Na, tesztelgettem a rendszert. A CoD kb azonnal kifagyott, majd miután nagy nehezen elindult, feltűnt, hogy meglepően alacsony a VGA hőmérséklete a szokotthoz képest (eddig játék közben felment 70 fokra is, most 60-65). Volt már ilyen az előző alaplapommal (és a régi memóriákkal) is, és akkor az volt, hogy bár jól futott, egyszer csak levágott. Na itt is ez történt, nagyjából 5 perc játék után minden alkalommal levágott.
Visszakapcsoltam az intel turbot, akkor jobb lett a teljesítmény, de ismét levágott.
Ha bekapcsolom az XMP-t a biosban, akkor Windowsba lépés után azonnal kékhalál.Tehát jelenleg ott vagyok, hogy a rendszer ugyan fut, de terhelésre instabil.
Összegezve az elmúlt fél évet, hogy átláthatóbb legyen:
- a régi rendszerhez ősszel vettem új videokártyát (3060ti), amivel semmi problémám nem volt.- Februárban vettem új procit (i5 13600kf) és egy új alaplapot (Gigabyte B660 DS3H).
A beszerelés után rögtön elszállt az alaplapi hangkártya, s bár a teljesítmény jobb volt, random fps droppok és gép újraindulások voltak, amiből az újraindulások végül megszűntek. Néha újra kellett indítanom a gépet, de utána addig jó volt az fps, amíg max 2 játékot indítottam, és utána restartolnom kellett.- Nagyjából másfél hónapja játék közben elszállt a gép. Először kékhalálok, majd utána a gép sem bootolt be, csak a ventik pörögtek.
- Alaplap beküldve szervízbe (erről nemrég kaptam üzenetet, hogy visszautalják a pénzt)- Új alaplap (Asus B660M-D4) és új táp, amivel 2-3 napig ment a rendszer, majd ismét fagyogatott
- új processzor hűtő (proci újrapasztázás, új rendszertelepítés)- szintén 2-3 napig jó, majd fagyás
- Memória teszt: vmelyik modul hibás - az egyiket kivéve megszűntek a kékhalálok.
- új memória: (2x16gb ismét, csak 2400 helyett 3200-esek), és nagyjából 3 hétig ment a rendszer, a teljesítmény fasza, a vidi kari és a proci hőfok rendben, semmi probléma nem volt, mígnem pár napja fagyás, és onnantól kezdve folyamatos kék halál.
- és most tartunk itt.
Én a VGA-t kizárnám. Na most vagy a CPU-val volt eredetileg is valami, és az vágta haza az előző alaplapot, vagy az alaplap volt hibás és az rongálta a CPU-t, vagy a régi tápom elöregedett és nem bírta a nagyobb terhelést, és amikor elszállt (ezt a tápot végül nem ellenőriztem), akkor kaphatott a többi alkatrészem is pár pofont. (előtte érdekes mód sose volt problémám a memóriával)
-
shotika
őstag
válasz
mancer7151 #49646 üzenetére
Nekem mondod. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi az amit átállítottam (hogy mit csinál pontosan), de alapból mennie kellene. (Ment is 3 hétig mondjuk)
-
d@minator
addikt
válasz
shotika #49641 üzenetére
Húzz le a gépről mindent (egér, bill, RAM, hang) úgy indítsd.
Aztán próbáld meg ezeket főként a Turbo-t ha úgy megy a gép lehet a CPU rossz.
XMP- Auto, Intel Adaptive Boost Disabled, Asus Performance Enhancement Disabled Full OC mode disabled,
Advanced//CPU Power Management - Intel Turbo Bosst MAx és Turbo mode disabled -
Submarine
senior tag
válasz
shotika #49637 üzenetére
Hali!
A bios-al még megpróbálhatsz játszani (újra flashelés - vagy másikkal kipróbálni).
Rosszabb esetben a procival van baj.
Viszont az alaplapodat nem írtad egyértelműen:
TUF GAMING B660M-PLUS D4
TUF GAMING B660M-E D4
Az "-E D4"-re nekem pl. nem is dobja ki a cpu/bios támogatást, regisztrációt kér.Nekem egyszer a pcx-ben nézett el a jóbarát egy M-betűt, így jobb deszkát küldtek.
Vakegér módjára én is csak később vettem észre, és szerencsére sosem kellett gariztatni. -
jokeph
nagyúr
válasz
shotika #49635 üzenetére
Háttértár tuti rendben van ?
Az is okozhatja.Illetve: nem lehet hogy a BQ DRP4 hűtő miatt "torzult" az alaplap socket kkörnyéke ? Ez okozhat kontakt problémát és ram hibának tűnő problémákat is.
Ha elfekteted a gépet, akkor is produkálja vajon ? (Elég nehéz a hűtő, víszintbe téve nem húzza meg a lapot) ?
-
shotika
őstag
válasz
shotika #49634 üzenetére
Akarhova telepiteném, telepites kozben, vagy utan:
(Azt is probaltam h kiveszem az egyik memoriat, de igy is. Majd csinaltam bios resetet is, es az se segitett.)
Mondanám h a memoria esetleg nem kompatibilis az alaplappal (corsair cmk32gx4m2e3200c16), de akkor az elmult 2-3 hetben miert nem volt baja?Most mar ezek utan tenyleg egyedul az maradt, h a procival van gond, de akkor ismét felmerul a kerdes, h miert most? Miért mukodott multkor a gep az utan h kivettem a regi memoriakbol az egyiket? Ott a memtest utan egyertelmu volt h a vmelyik memoria a ludas, de most mar eljutottam arra a szintre, h lenyegeben komplett uj geprol van szo, es még mindig nem jo.
Ilyen komolyan mondom, a meseben nincs.
-
shotika
őstag
válasz
d@minator #49538 üzenetére
Na, eddig tartott az orom. Ma egyszercsak kifagyott a gép, azota folyamatos a kekhalal. Megprobaltam masik ssdre rakni a rendszert, de mar telepites kozben is kekhalal. Már szinte mindent lecséreltem a gepben az elmult par honapban. Uj alaplap, uj tap, uj memoriak, uj kabelek, uj procihuto...
Hozzateszem a regi memoria is Corsair volt, es a mostani is a Vengeance lpx féle 2x16os.
-
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
A következőbe futottam bele:
A kiindulási alap:
Asrock B450M-HDV R4.0 (3-4 éves legújabb bios)
Ryzen 5 3600
ID-Cooling SE-214x
G. Skill Aegis 2x8 GB DDR4 3000 Mhz CL 16( XMP 2.0-s profillal megy csak 3000 Mhz-n, lappal együtt vettem)
Sapphire Pulse RX7600 8G (pár hónapos)
NZXT C650 Bronze (pár hónapos)Gondoltam a Ryzen 5 3600-t kicserélem Ryzen 5 5600-ra, mint köztes upgrade, viszont a gép így teljesen instabil lett. Amint terhelés éri a gépet (pl. játék) egyszerűen leáll. Nincs semmi hibaüzenet. Bios reset természetesen volt, nem segített.
Kapott vga és cpu stressz tesztet, semmi gond. A memtest-nél azonnal leáll. Végigteszteltem a RAM-kat és az jött ki, hogy ha a RAM-t alapórajelen hagyom (ami 2133 Mhz), akkor működik a gép a Ryzen 5 5600-tal, ha kicsit is feljebb veszem, előbb-utóbb leáll.
Visszaraktam a Ryzen 5 3600-t és újra minden működik, stabil a gép.
Egyelőre úgy döntöttem, hogy az 5600 megy vissza a boltba, mert arra tippelek, hogy az alaplappal van gond és most erre 30-40k-t még nem szánnék, annyival nem ad többet. A CPU-t és RAM-kat nem tudom másik gépben kipróbálni.
Gyakorlati jelentősége most nincs, de tapasztaltatok már ilyet?
-
Cranium
tag
válasz
Grave_444 #49619 üzenetére
Arkham Knight jobban futott, minden fel volt véve, de néha itt is voltak dropok. [kép]
Overwatch 2 EPIC beállításon futott, de itt is voltak droppok: [kép]
Fortnite hát az full gatya. Érdekes, mert hasonló konfigú gép simán vitte 60 FPS-el a játékot, kivéve, hogy nekem csak 8 GB ramom van. ( [link]) Fortnite így nézett ki ugyanazokkal a grafikai beállítások mellett, mint a videóban: [link]
Most vagy RAM gondra tudok gondolni, vagy a tápom esetleg nagyon gyenge a mostani konfighoz. Bár ezelőttihez is gyenge lett volna? Vagy lehet az alaplappal van valami? Én már nem tudom.
-
-
Cranium
tag
válasz
Grave_444 #49617 üzenetére
Arkham Knight: Medium, Low-on van a ilyen "darabos" a grafika: [kép]
Fortnite Dx11 módba, lowon kivéve a view distance az medium, performance módba meg egy nagy tintapaca az egész kép, de ugyanúgy lagol, csak nem ennyire: [kép]
Overwatch 2: néha beakad, itt is, lowon/mediumon minden [kép]
Csgo-nál nem ment az FPS rész. Igazából konzolon játszom főleg, de ilyen régebbi játékokat amik csak 30 fps-el mennek konzolon, gépen nyomnám 60 FPS-el, illetve haverokkal játszani valami multit, de így élvezhetetlen az egész. Apex Legendset betudtam állítani hogy folyamatosan 60 FPS legyen.Vsync mindenhol bekapcsolva a screen tearing miatt. Eléggé gettó módon képernyőképeztem, nem tudom ki lehet-e ezekből venni valami értelmes adatot.
-
Cranium
tag
Sziasztok, a problémám a következő: csomó játékoknal jelentős FPS dropok vannak, illetve nem érződik a folyamatos játékmenet, holott elvilegl annak kellene lennie. A következő játékokkal próbáltam: Fortnite, CSGO, Overwatch 2, Arkham Knight. Vsync-el nagyjából tartható a helyzet, de ugyanígy nem érződik folyamatosnak a játék. Fortnite uganúgy halál, 10 FPS-re lemegy, aztán vissza 60-ra, hullámzik mint a mentális egészségem.
CPU: Intel Core i5-7500 (nincs húzva)
Alaplap: ASRock H110M-HDV R3.0
VGA: Nvidia GTX 1660 OC (nincs húzva)
RAM: 2x4 GB DDR4
Táp: FSP Hexa+ 400 W
Monitor: Benq GL 2250
DVI kábellel van csatlakoztatva a monitor, próbáltam HDMI-vel, ugyanúgy fps dropok voltak. Próbáltam nem Game módba rakni a monitort, ugyanúgy droppolt. -
BitRider
senior tag
válasz
mancer7151 #49609 üzenetére
Hát... valahogy mindig megszívom mostanság. Sem a klón rendszeremmel, sem pedig szűz telepítéssel nem megy az nvidia driver telepítés. Ezek után mi van? Hibás VGA okozhat ilyesmit?
Vagy még mindig memóriaprobléma van az új modulokkal is? Elhajlított CPU lábacska? Szar táp? Ezek kközül melyik okozhat CRC hibát?
ááááá
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #49600 üzenetére
Update 1: Kicseréltem a ramokat újra, az XMP profilt kikapcsoltam. Új megint rajta a win. Végigteszteltem 2 körben memtest-tel, azzal jónak tűnik, minden fasza, de a legújabb nvidia VGA driver továbbra is telepítés közben CRC hibával kiszáll. Ugyanazt a fájlt a saját gépemen ki tudtam tömöríteni. Ötlet? Megőrülök lassan.
Update 2: A kitömörített driver-t átmásoltam a saját gépről, és úgy indítottam el a Setup.exe-t, de a kezdő scplash screen után egyből kilép. Meg ki tudja, még milyen hibába fogok futni és miért... Windows update-ről is hibás volt elsőre az RTX 3070 telepítése, másodjára lefutott. Ez mi a fene lehet?
-
mancer7151
tag
Na kálvária. Amolyan KROK féle monológ.
Garizott "szeretett" ramom helyett megjött a váltás. Alig egy hónap. Ugyanúgy Vengeance 3000es csak C15 helyett C16. Elem ki, clrcmos, bepakolom, semmi. Kit fele ki, indít, semmi. Nézem a dobozt, nézem a supported listet hát bizony ez nincs benne.
Vissza a külsős ram amit gariig kaptam ismitől, Bios reset megint, bootol. Vissza az újak, indul 1046 vagy 1146mhz-en... Pánik keverve káromkodással.
Bios utolsó úgyhogy nem értem. Széthúz, le boltba haverhoz, ott elindult ahogy kell 3000en. Most lement memtest, meghajtom aztán meglátjuk megy-e vagy csak pillanatnyi stroke volt.
-
d@minator
addikt
válasz
mancer7151 #49591 üzenetére
Elvileg 4 modul nagyobb megterhelés a proci memóriavezérlő (IMC) számára. Vagy a memóriavezérlőt kell feszelni vagy csökkenteni a frekit. Alapon ezek 2666-os ramok. Az XMP az tuning és csak a RAM-ot húzza az IMC-t nem. - Külföldi fórumok alapján. Lehet a RAM topikban többet tudnának mondani.
BitRider: Én 2 stick Fury és Renegade CL16 3600 modulokat használtam az ASUS B660-ban szépen mentek, ugyan a QVL listánban benne sem voltak.
-
BitRider
senior tag
válasz
mancer7151 #49602 üzenetére
Jah, nem nagyon szokták ajánlani. Régen se volt máshogy, de most kifejezetten a 3600-asoknál olvasgattam.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #49600 üzenetére
A táp az Chieftronic GPU-650FC, ami meglepetésemre nem full hulladék a tápos topik találatai alapján. De nem túl kevés az az i9-13900KF + RTX 3070 + vízhűtés + HDD alá? Ráadásul full meleg van állítólag a kölök szobájában állandóan, ezért gondolom, ezerrel megy mind a 9 venti a gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest