Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kronk
őstag
De a channel 2 dimm 0 &1 mit takarhat?
Lehet egyszerre 2 RAM is rossz?
Mi a channel 2?
Be tudnátok karikázni mire tippeltek?
[ Szerkesztve ]
http://totesz.myminicity.com/
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy hogyan, hirtelen nem is számít, de a windows 10 nem látja a RAID kötetet, ennek örömére nem is tudok róla bootolni.
Ha egy windows telepítővel indítom, akkor sem látszódik, csak ha külön aláteszem a drivert, rögtön látszódik minden partíció.
A kérdésem, hogyan lehet ezt a windows-t életrekelteni valahogyan.http://totesz.myminicity.com/
-
blp85
aktív tag
válasz FordFair #50085 üzenetére
MIndkét PCI-E slotban megpróbáltad vagy csak az egyikben (lehet az amit próbáltál kicsit meghajlott vagy nem jó az érintkezése, esetleg valami apró kis kosz került bele)?
Új vagy ugyanazt az elemet tetted vissza?
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
lenkeylevi
újonc
válasz d@minator #50079 üzenetére
Mindent megpróbáltam, semmi sem segített... néztem videókat, kerestem redditen, de bármilyen megoldást találtam, nekem nem segített, de mások is voltak így, csak mivel sajnos régi és nem túl gyakori kártya, az összes ilyesmi topic több éves. Volt hogy kb 2 órára működött, azthittem megjavult, de ugyan úgy blackscreen, és utána már ugyan azokkal a beállításokkal sem működött, pár percen belül ugyan azt történt, csak fehér képpel
Esetleg valakinek van még ilyen kártyája? (sapphire rx580 nitro+ 8GB special edition)
és ha igen, nektek jól működik? vagy ti hogy tudtátok megoldani? -
FordFair
tag
válasz 1920x1080 #50082 üzenetére
Köszi a tippet!
Kipróbálnám, de nincs készleten korábbi ryzen cpu. Én is gondolkodtam bios változtatáson/frissítésen, de bekapcsolás nélkül nem fog menni, sajnos ez a lap sem flasback-képes. Akkor ebből lehet, hogy valami szerviz lesz...
A tavalyi, ugyanilyen hibánál elemkivétel után bekapcsolt még a gép, és tudtam biost frissíteni.
Ja, CMOS reset-et (+ elem kivételt is) próbáltam már, nem segített...
A másik gépemben van egy HD7850 2GB kártya. Ezt érdemes lenne beletenni próbának?
[ Szerkesztve ]
-
1920x1080
csendes tag
válasz FordFair #50081 üzenetére
Egy ötlet hasonlóval szenvedtem én is, végül oda jutottam, hogy egy R3 1200-zal visszaállítottam a biost F40-re, az az első ami már támogatja a 3000 szériát. Azóta megy, ha frissítem a biost megint nem megy a 3600-zal csak az 1200-vel a lap. B450 Aorus Pro lapról van szó.
Előtte még egy CMOS resetet talán megpróbálhatsz.
Megtalálni a következő nagy sikert nem könnyű. De a lehetőség megvan rá, és érdemes nyitott szemmel járni.
-
FordFair
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nem indul a PC-m.
Bekapcsolás után az alaplap világít, a ventilátorok járnak, de az alaplap hibajelző ledje VGA-hibát jelez. Se kép, se hang.
1 éve hasonló hibajelenség volt a lentiek szerint.Nincs a gépben külön VGA, csak a proci.
A gép (2019.08. havi beszerzés)
Gigabyte B450 AORUS ELITE (rev. 1.x) (nem a v2)
AMD Ryzen 5 3400G
Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 XMP HyperX Predator Black
sata ssd: 1TB 860 EVO MZ-76E1T0B/EU
hdd: 4 TB Western Digital Red HDD WD40EFRX
Be quiet! Pure Power 11 BN296 400W CM1. előzmény tegnap:
- tegnap bekapcsolásnál proci cserét érzékelt a gép a melléklet kép szerint, azt hiszem „Y”-t nyomtam, aztán működött2. ma:
- mai bekapcsolásnál a fenti VGA hibajelzés és nem kapcsolt be
- elemet cseréltem, semmi változás3. előzmény 2022.08. hó:
azonnali_kerdesek #136468 FordFair- bekapcsolásnál proci cserét érzékelt, aztán működött
- aztán bekapcsolásnál a fenti VGA hibajelzés és nem kapcsolt be
- kivettem/visszatettem az elemet, bekapcsolt és a melléklet procicsere kezdőkép fogadott
- aztán
o kikapcsoltam az fTPM-et a BIOS-ban
o elemet cseréltem
o frissítettem a biost F64c (ez már nem elérhető az oldala szerint, csak F65e, 2023.09.21.)
- ezután a tegnapi/mai napig rendben működöttKöszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
v!ct0y
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Már nem tudom, hogy mi lehet a rossz a gépemben.
Állandóan ezzel a hibával áll le a gépem: ntoskrnl.exe+d1d340
Most pl egy játékot próbálnék letölteni, de nem sikerül, mert állandóan kifagy és kezdheti elölről. Tök új win11 telepítés. Minden driver friss. A memóriákra nem dobott hibát a memtest. Tegnap vettem egy tök új alaplapot és már ezzel is fagyott. NVME ssd-k-re (3DB) mindre jó állapotot ír. Ha simán tesztelem a procit, vga-t azokra se ír hibát. Kb egy évvel ezelőtt ugyanezzel szívtam. Az ssd-k közül is van már 1, amit azért vettem korábban, hogy hátha az a rossz. Ekkor már próbáltam azt, hogy másik ssd re telepítettem stb, de úgy se volt jó. Ezek után vettem egy új kártyát a gépbe és megszűnt a probléma.
Fél éve volt egy tápegység cserém is. De ekkor nem is volt semmi baja a gépnek.
Gépem:
MSI B550 MAG TOMAHAWK (Gigabyte B550 aorus master)
Ryzen 7 3800x
32GB. 2x G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB
Gainward 3080Ti
Corsair RM850eKöszönöm a segítséget.
-
d@minator
addikt
válasz lenkeylevi #50078 üzenetére
-
lenkeylevi
újonc
Hali! A minap vettem egy új kártyát Hardverapróról, de néha csak fogja magát és blackscreen
konfig:
PSU: Chieftec smart series 600W (tudom hogy nem a legminőségibb cucc)
alaplap: asrock 870 extreme3 r2.0
CPU: AMD fx 4130 (a következő cserés dolog az alaplappal együtt)
VGA: radeon sapphire rx580 nitro+ 8GB (új)
RAM: Hyperx 2x4 GB 2000Mhz Ddr3
a gép eddig egy radeon sapphire rx550 4GB kártyán futott tökéletesen, az új kártyával viszont bekapcsolás után kb 15perc múlva fekete kép, monitor energiatakarékos módba vágja magát. A gép ugyan úgy megy tovább, azzal a kivétellel hogy a kártya ventillátorai 100%-on pörögnek tovább. Van hogy játék közben történik, van hogy csak úgy álltában, hozzá sem nyúlok a géphez. A kártya nem melegszik, játék mellett is csak 50-55 fokra megy fel, és nem is pörög nagyon.
van pár probléma amit el tudok képzelni, de sajnos egyiket sem tudnám biztosra mondani, ezért is kérnék egy kis segítséget, sok okosabb és ehez jobban értő ember van itt, akikben csak remélni tudok hogy majd segítenek nekem
A feltételezett problémáim:
A processzor gyenge mellette- ez tény, bár nem hiszem hogy ezért kapna blackscreen, és nem kéne utána 100-on pörgetni a ventit
Rossz minőségű táp
Gyenge, régi alaplap- Az alaplapomnak eredeti oldalon írtak alapján bírnia kéne, viszont annyira régi, hogy win10-el elméletben nem is kéne, hogy kompatibilis legyen. a probléma csak az, hogy az rx550-en tökéletesen fut.
Driver van hozzá, a legfrissebb driverrel is próbáltam, és régebbivel is, mindkettővel hasonló reakció.
Hamarosan az egész configot szeretném kicsit turbózni, de azért örülnék ha addig is ki tudnám használni a kártyát.
ryzen 5 3600 vagy 5 5500-as procit és legalább 3000Mhz 16GB memóriát tervezek bele, lehetőleg már DDR4-eset. ha esetleg ehez a confighoz van alaplap ötlet, azt is szívesen fogadnék, mert az sajnos még nincs eldöntve.[ Szerkesztve ]
-
1920x1080
csendes tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már hasonlóval?
Adott egy B450 Aorus Pro alaplap és egy Aorus 5700XT GPU (illetve egy 850+ Gold Corsair tápegység). A processzor egy R5 3600, van mellette 32GB (4x8) 3600C16 Kingston FURY Beast memória.
Indításnál 10-ből 3-szor ha elindul normálisan, a további részben vagy nem ad képet de a windows betölt mert ALT+F4 + Enter kombinációra leáll a gép, csak kép nincs, mintha nem lenne bedugva a kábel. Ez néha kábel ki- és bedugásra megoldódik. Ha újraindítom van hogy elindul van, hogy ugyanezt produkálja. De mindez semmi van egy harmadik verzió is amikor úgy indul el és ad képet, mintha nem lenne fent a driver, alacsony felbontáson 640x480 kb. Próbáltam HDMI és Displayporton is, ugyanaz a hiba.
Ötletem és alkatrészem nincs, hogy másik lappal vagy GPU-val kipróbáljam és kiszűrjem a hibás hardvert. Legfrissebb Radeon illesztőprogram van fent.
Bármiféle segítséget meghallgatok, vagy valami teszt ötlet amivel ezt ki lehetne deríteni.
Megtalálni a következő nagy sikert nem könnyű. De a lehetőség megvan rá, és érdemes nyitott szemmel járni.
-
olloczky
senior tag
Megprobalom ezzel is koszi.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Csorbi
addikt
válasz olloczky #50074 üzenetére
NE Rufus-sal csináld a boot pendrive-ot, hanem Windows 10 Media Creation Tool-lal! (Eszköz letöltése gomb)
BIOS friss legyen, UEFI only-ra állítsd, Secure Boot-ot is kapcsold be telepítés előtt, valamint az fTPM-et is. Értelemszerűen USB boot is legyen engedve BIOS-ban.[ Szerkesztve ]
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #49991 üzenetére
Sziasztok!
Az eredeti kommentemre válaszolok. Akkor win 11-et akartam telepíteni, de kiderült, hogy lehetnek hw inkompatibilitási gondok.
Ezt félretéve, win 10-et szeretnék telepíteni. A gond ugyanaz: rufus-szal elkészítettem egy win 10 pendrive-ot. Boot eszköz kiválasztásánál már az fura, hogy két partíciót lát. Az egyiket kiválasztva semmi nem történik csak újraindul a gép. A másik partíciónal egy pillanatra felugrik ez [kép] , bejön a windows logo és úgy indul újra. Sehogy nem jutok el a telepítőig. BIOS-ban secure boot-on, CSM off. Mit nézhetek még meg?
Alaplap Asus B350M-E, Bios verzió 3803, CPU Ryzen 5 1600. Ugyanezen a gépen futott előzőleg win 10, amit szintén én telepítettem, de most nem látom hol a hiba.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
DarkIceborn
újonc
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Már korábban láttam egy srácot aki ugyanezt kérdezte október elején de sajnos nem találtam meg a posztját, így megkérdezem én is. AMD Ryzen 7 5700X processzor számítógépen fut a window 11 nekem Sapphire Pulse RX 6650 XT 8GB GDDR6 videokártyával és amikor full képernyős játék közben fordítom a képet akkor olyan mintha picit belaggolna. Esetleg erre milyen megoldást tudtok mondani?
Előre is köszönöm a segítségeket.
Krisztián -
codec
senior tag
válasz Csorbi #50071 üzenetére
Igen, de csakis áramszünet esetén(Chieftec egyes korai változatai is ilyenek voltak.), ott mivel nem kezelte a táp rendesen, így áramkimaradáskor ugyanúgy lekapcsolt, mintha nem is lenne szünetmentes, de az, hogy be se kapcsoljon szünetmentes miatt, olyanról még sose hallottam.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, total kifogytam az ötletekből.
Alaplapi elemet cseréltem egy Asus VM42 es PC n.
Na már most indulás után a felajánlott Press F2 or Del gombokra nem hozza elő a BIOS t.
Ezt követve American Megatrends logos, és konfigurációt soroló kép jön be:'Please enter setup to recover BIOS setting.
Press F1 to run setup' felirattalF1 re nem reagál, se enterre....
Usb s egér és billentyűzet van a gépre dugva. ALT+CTRL+DEL re újra indul.Régi elemmel, 2 újjal is ugyan ez a helyzet.
Elemcsere előtt minden oké volt. :/Menthető a dolog?
-
KROK640
nagyúr
válasz Csorbi #50056 üzenetére
Pont ilyesmi járt a fejemben, mikor gondoltam a frissítésre, ugyanis a drive most éppen akárhogy próbálgatom jónak tűnik, holott, már elvileg bebootolnom sem kéne tudni. Szóval egyre inkább gyanítom, hogy ez a romlás minimum is túl van lihegve, az más, hogy amikor viszont van kékhalál, akkor fentebb leírtam, hogy nagyon egyértelműen az SSD-re terelődik a gyanú.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
FordFair
tag
Sziasztok!
A 2016-ban vett FSP Hexa+ 500W tápom elszállt.
A gépem: ASUS P8Z77-M PRO, i5-3570K, Radeon HD 7850 2GB, 1 db SATA SSD, 1 db ODD, 8GB DDR3 KIT, Thermaltake Commander MS-III
Vettem először be quiet! Pure Power 11 400W tápot, de nem kapcsolt be a gép, se venti, csak kb. minden tizedik próbálozásra, miközben az alaplapi led világított.
Eközben a tesztelésre használt Chieftec GPS-500AB A táppal bekapcsolt és működött.
A be quiet! tápot visszavittem, az Alza bevizsgálás nélkül visszaadta a pénzt.
Aztán vettem egy NZXT C550 550W (PA-5B1BB-EU) tápot, ez van most nálam.
A gép/venti ezzel a táppal sem kapcsol be, miközben az alaplapi led világít.
A Chieftec táppal továbbra is bekapcsol és működik a gép.
Mi lehet a probléma?
Lehet, hogy amikor elszállt az FSP táp, „elvitt” valami olyasmit az alaplapon, ami miatt csak régi táppal megy a gép? (ahogy saccolom, a Chieftec 2009-2010-es lehet)
Köszi! -
blp85
aktív tag
válasz Csorbi #50056 üzenetére
Emlékeim szerint a Samsungnál tömeges volt a probléma, és nem ennyire egyedi eset.
Gondolom erre gondoltál:
[Korrigálja a 990 PRO SSD-k problémáit a Samsung]
[Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket][ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Csorbi
addikt
Nem biztos, volt már rá példa pl. Samsungnál is, hogy fw frissítés oldott meg egy amúgy fals degradálódást (csak az érték volt fals ami alapján a különféle tesztprogramok döglődőnek mutatták a diszket), úgyhogy én azt mondom, bátran mehet rá a frissítés, vesztenivaló nincs.
-
blp85
aktív tag
válasz KROK640 #50053 üzenetére
Ami ilyen gyorsan romlik, annak már kb. annyit ér a firmware frissítés, mint halottnak a csók (Hófehérkét és a többieket hagyjuk). Ez biztos, hogy garanciális csere, de mielőbb intézd el, nehogy arra fogják, hogy te még hagytad döglődni.
-
KROK640
nagyúr
Ez ugyan jó ötlet, de inkább küldeném nekik emailben, amennyiben maguktól nem látják a hibát, amit kizártnak tartok.
Az ADATA biztosan 3 év garanciát ad rá, de hozzájuk akkor mennék csak, ha kifutok/elutasítják a magyar garanciát.
Egyébként arra gondoltam kap új firmware-t csak azt nem tudom ennyire jó egy ilyen állapotú (de jelenleg amúgy hibátlanul működő) meghajtóval ezt tenni?
-
Tequila86
tag
válasz Csorbi #50049 üzenetére
Szia! Hőfokok rendben, aida64 kalóz verzió. Hdd sentinel, szintén kalóz, ssd rendben. De nem is terhelés alatt jött elő a hiba egyik alkalommal sem. Volt egy nvidia driver frissítés pár napja, összefügghet? Ha mégegyszer produkálja újrarakom a rendszert, hátha.
i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
2 napja kezdődött a probléma film nézés közben. A kép szinte megállt, kb. 1 képkocka / 5 másodperc volt, a hang ment tovább, a kurzor rendesen működött. A lejátszó programból nagy nehezen kiléptem, más programot meg tudtam nyitni, pl chrome, de hosszú másodperceket kellett rá várni. Előtte több órát ment a gép, használtam. Nem sokat tököltem, reset megoldotta. Ma újra jelentkezett a probléma kb. 1 órára felálltam a géptől és amikor visszaültem a Win11 így fogadott. Pl. jobb egérgomb asztalon működik, kb. 10 másodperc után jelenik meg. Start menü nem jön fel, hogy ki tudjam kapcsolni a gépet. Reset ismt megoldotta.
Az lenne a kérdésem, hogy ez mi lehet? Hol keressem a hibát és milyen megoldásokat javasoltok?
Előre is köszönöm a válaszokat.i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
blp85
aktív tag
válasz KROK640 #50044 üzenetére
Ha ők is megnézik valamilyen programmal, nem hiszem, hogy varázsütésre megjavulna. Amúgy ezeket a képeket nyomtasd ki, és ragaszkodj hozzá, hogy csatolják a jegyzőkönyvhöz (esetleg vedd fel az adatával a kapcsolatot, írd meg neki, hogy mi van, hátha ők is segítenek).
-
KROK640
nagyúr
válasz Csorbi #50043 üzenetére
Az a fura, hogy mikor jön egy kékhalál (ezt jellemzően azzal tudtam indukálni, hogy elkezdtem az SSD-n sok adatot mozgatni) akkor utána mikor újraindul a gép, a Bios sem látja a driveot. Ha kikapcsolom a gépet és vissza, akkor már látja, de kegyetlenül lassan bootol be róla (kb mintha egy lassabb HDD lenne). De amikor nagynehezen összeszedi magát a rendszer utána jó. Köv újraindításnál már a bootnál is jó. Persze a következő kékhalálig.
Ma viszont pl 2,5 órás videót rögzítettem direkt erre az SSD-re, és a kékhalál sehol
Sőt, amióta 0% a kondiciója, azóta még nem volt kékhalál.
De persze az világos, hogy ez így nem túl jó, csakhát félek ezért még visszalökik garanciából.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nagyúr
válasz KROK640 #50038 üzenetére
Még ADATA Tool Box-al is nézz rá, de gar. gyanús.
Nem finnyás, mutat bármit is:
Mondjuk, azért megnézném egy másik gépben is. Meg egy másik SSD-vel ennek a helyén. Roppant érdekes.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
Csorbi
addikt
válasz KROK640 #50030 üzenetére
A SMART fülön a piros feliratban jelzett értékeket nézd meg légyszíves, és nézd meg őket a gyári Toolbox-ban is, illetve egy friss CrystalDiskInfo-val is. Azok leginkább mérvadóak a lemez állapotát illetően.
-
rodman73
aktív tag
Egy 250 gb-os m2-n van a windows, a játékoknak van egy 1 tb-os m2 és van 2x4 tb hdd minden egyébre. Ami fura hogy, egyik progi 90%-ot írt már csak a rendszer ssd-re. HDD-ket néha szoktam töredezettség mentesíteni, de mivel sokáig tart ezért mostanában nem futattam. Lehet esetleg hogy a rendszer ssd-m kezd lehalni?
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. Kérdésem lenne egy ryzen 9 5900x procival kapcsolatosan.
Főként játékra használom. jó fps számokat is kapok mégis nem folyékony a képem sokszor olyan laggosnak érzem.200 + fps-nél is. Nem olyan smooth az egész valakinek valami tippje van hogy ez mitől lehet?Mellete egy rtx 3060ti videókártya van.Gondolkodom még a 7 7800x3d proci megvásárlásán azt olvasgattam hogy az a legjobb játéra. Továbbá azt is mondták,hogy undervoltolni és érdemes lehetne a stabilabb mhz miatt mert a magoknál össze vissza ugrálnak a mhz-k.És ha undervoltolva vannak stabilan megállnak és emiatt kevesebb lenne a stutter. -
blp85
aktív tag
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben sajnos nagyon belassult a gépem. Játék közben többször is megáll egy-egy pillantra a kép, illetve egyre többször fagynak le játékok, amikkel régebben semmi gond sem volt. Létezik olyan program amivel rendbe tudnám rakni a windowst vagy megnézni mi lehet a hiba oka? Egy friss install tuti segíteni a gépen, létezik olyan program amivel le tudom menteni a beállításaim és vissza tudok rakni mindent egyből? Vagy lehet akkor megmarad a hiba is?
Előre is köszi a segítséget, remélem jó helyen tettem fel a kérdést.
-
nagyúr
válasz KROK640 #50021 üzenetére
SSD-ből még nem láttam ilyet.HWINFO64 is ír rá hasonlókat ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
Gondolom az olykor bekövetkező kék haláloknak ez lehet az oka :
-
válasz Angie™ #50003 üzenetére
? nem teljesen értem a kérdést, a házhoz tartozó meghajtó-takarólapjára gondolsz? mert azt természetesen még 2017-ben, a meghajtó beszerelésekor kivettem
Írtam egyébként 2 BR lemezt tegnap, és az alatt hál' Istennek nem csinálta... de csak beolvasni lemezt szinte lehetetlen, mert áll. kiadja... -
addikt
válasz Zsoccca89 #50014 üzenetére
Annyi normális táp van a piacon, de ez sajnos nem az. Ha segítségre van szükséged, itt egészen biztosan segítenek a srácok
Még időben el lett kapva a probléma, szerencse hogy ennyivel megúsztad.Aki pedig ajánlotta neked azt a tápot, azt jó messzire kerüld el legközelebb!
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
codec
senior tag
válasz Zsoccca89 #50010 üzenetére
Mennyi az a VGA 250-300K?
És rábízod egy maradj kívül nevű ismeretlen kategória tápra, mert 800W-os matrica van rajta?
Eszméletlen szerencséd lesz, ha nem okozott benne maradandó kárt!Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
addikt
válasz Zsoccca89 #50010 üzenetére
Én sürgősen kukáznám a tápot a gépből és vennék helyette egy minőségi darabot.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Zsoccca89
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni tőletek. A PC kb 1.5 éves, GPU 2 napja lett cserélve.
Konfig:
MB: AsRock B450M Pro4 R2.0
CPU: ryzen 7 3800x
GPU: RX7800XT (MSI GT 1030 volt 2 napja, probléma nem volt jelen)
RAM: 4x8GB G.Skill Aegis DDR4 3200MHz
Hűtő: BE QUIET! Pure Rock 2
Ház: CoolerMaster Q300L
Táp: KEEP OUT FX800Probléma:
Elmúlt két napban, mióta az új GPU van, 2-3szor előfordult, hogy csak úgy kikapcsolt teljesen minden játék közbe (Diablo4 High graphic settings, 4k). Full alapjáraton a ryzen master 40-50 fok között írja a CPU Temp-et, ház oldala le van véve, GPU nem éri el a 70 fokot. Rátoltam egy cinebench tesztet CPUra, 2 perc után már 85 fok volt, végig sem mertem engedni a teljes tesztet. Feltételezem ez a probléma egyik oka.Tudnátok mondani valami ajánlást a probléma mivoltára/megoldásra? Egy pasztázás lehet elég, vagy inkább hűtés/vízhűtés csere lesz szükséges, amennyiben ez szerintetek a gond? Táp lehet, hogy kevés lett, így GPU csere után? (ami infót találtam, hogy az RX7800-hoz minimum 800as táp szükséges) Vagy maga a ház is kicsi? (jó zsúfolt lett most szó se róla)
Előre is nagyon köszi!
-
miti5
tag
Hi ! Nekem indul a gépem , de mai naptól a kép sűrűn fekete lesz, villog , van hogy elmegy mintha kihúznám a hdmi kábelt. Azt már kicseréltem ugyanaz, kifujtam a gépet levegővel is ,hátha a por stb....
Ez videókártya vagy alaplap lehet ? Az a baj nekem ez a super integrált ryzen 5 2400g van, ez haldoklik ?. köszönöm előre is! mit próbáljak kicserélni ,esetleg valami jó tesztet futtassak valahonnan. -
Csorbi
addikt
válasz dead-reforce #50006 üzenetére
SLR5Z -> H0 stepping.
Ehhez pedig minimum a v22-es BIOS kell a lapra. Ha ennél régebbi van rajta, akkor ezért van a hiba. De azért a CPU tápellátást is nézd át, hogy rendben van-e.
-
Csorbi
addikt
válasz dead-reforce #50004 üzenetére
BIOS verzió megfelelően frissítve a lapon a CPU támogatásához?
H0 vagy C0 stepping a CPU?[ Szerkesztve ]
-
dead-reforce
csendes tag
Help me!
Többek közt hardverapróról összevásárolt (az alaplapot kivéve mert az zsír új) hardverekből próbálok összerakni egy konfigot. Összeraktam,minden a helyére került elindítom és az alaplapi CPU hibajel folyamat ég!
Biosig sem jutok el. Másra nem jeleznek a ledek ,de próbáltam indítani 1 rammal, újrapasztáztam a procit, cmos elemet kicseréltem , minden csatlakozót lecsekkoltam-átvariáltam...
Gép adatai:
Msi mag tomahawk b660 ddr4 wifi intel lga 1700
I5 12400f + Be quiet pure rock 2 fx
Seasonic Focus GX 750w gold plus
Ddr4 G-skill Trident Z 8gb 3600 mhz x 4
Zotac 3060 ti
Samsung és crucial ssd-k , noctua és be quiet fanok egy jól szellőző Zalmann házban.
kérek ötleteket hol cseszhettem el?
-
addikt
válasz aquark #50002 üzenetére
Nincs az optika elé szerelve takarólap igaz?
-
válasz aquark #49920 üzenetére
Megőrülök!
Mindent megpróbáltam, de a gond ugyan az:
LG Blu-Ray író ki-be huzigálja a tálcát, ez mitől lehet? Régebben nem csinálta, de mostanság raktam a gépbe SSD-t, új RAM-ot, és átvariáltam a SATA kábeleket, meg újratelepítettem, legális win10-et (utána még kb. egy hónapig nem csinálta). Van, hogy üresben megy a gép, és egyszer csak kiadja a tálcát... Most lemezről másolnék, és szinte lehetetlen, mert 20-40 másodpercenként kiadja, van hogy egyből vissza is húzza...
Mi lehet a baja? -
codec
senior tag
válasz olloczky #49998 üzenetére
Azért az, hogy egy 12 szálas elég erős cpu nem támogatott az a Ms win 11 szégyene!
Nem véletlen szkippeltem ezt a rendszert.
Nem tudom mire nem elég jó a Win 10, de ha nem muszáj nem kínoznám magam egy ilyen oprendszerrel.Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Autós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Gamer Pc eladó! FULL GARIS!! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest