Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz
bucihost #48199 üzenetére
Ha maradtál volna wifin, akkor a chanel beállítások változtatását javasoltam volna, mert én már jártam úgy, hogy az szopatott be.
Így viszont, hogy kábelen is laggolsz, egy valamire tudok gondolni: Elfogy alólad a 30 megabit.
Én egyedül lakom, pár éve növeltem a csomagom gigabitesre, előtte nekem is 30-as volt. Igazából teljesen jól el voltam a kicsivel, a letöltést megoldottam este, stb. Az egyetlen dolog ami nagyon ki tudott borítani, az az volt, amikor a telefonom elkezdett alkalmazást vagy szoftvert frissíteni. Ilyenkor konkrétan a gépemről elpárolgott a net, mert a telefon elszopott mindent, wifin keresztül.
Nem tudom, milyen eszközökkel vagy fent wifin, de el tudom képzelni, hogy valami pont akkor viszi el a sávszélességed nagy részét, amikor belaggol a neted. Megoldásként annyit tudsz megpróbálni, hogy lekorlátozod a wifin kimenő sávszélesség maximumát.
Ha ez sem segít, én is passzolok.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
HP Z400
Alaplapi chipkészlet: Intel X58 Express
Processzor: Intel Xeon Processor W3550
Memória (RAM): 12GB DDR3
Merevlemez 2,5": 240GB SSD 100/100%
Videokártya: Nvidia Quadro 2000 1GB DDR5,128 bit
Internet: T-Home ADSL 30/3
OS: Win 10 pro, eredeti.Probléma: Random pingel (lagol) az internet.
- Először egy USB-s wifi stickkel használtam, mert a szoba másik felén van a router.
Játék közben vettem észre, hogy néha felugrik a ping 3-400 esetenkén 1-2000-re is.
Valamint néha a weboldalak is brutál lassan töltöttek be.
- Betudtam annak, hogy régi a stick. Vettem egy TP-Link TL-WN881ND Vezeték nélküli 300Mbps PCI-E adaptert. Látszólag megoldódott a probléma, de ezzel is előjött ugyan az a jelenség. Bújtam a beállításokat, és láttam az IPV6 engedélyezve van a kártyán. Ok kapcsoljuk ki. Valamivel jobb lett a helyzet, de mégsem....
- Módosítgattam a szolgáltatói router beállításokat hátha, de semmi változás.
- OK, lehet a routernek sz@r a wifi része. Vezetékezzük körbe a szobát. Végeredmény = semmi.Elővettem egy 15 éves lenovo laptopot és elkezdtem ugyanazon oldalakat böngészni, elkezdtem ugyan azt a játékot játszani egyidőben az asztalin és a laptopon.
Sajnos azt tapasztaltam, hogy amikor az asztalin a játék brutálmód elkezd pingelni, akkor a laptopon semmi pedig a laptop wifin volt és abban még HDD van. Néha néha a laptopon is előfordult, hogy felugrott a ping de azt betudtam annak, hogy fo$ ADSL.
KB kifogytam az ötletekből. Már felraktam mindenből a legfrisebb drivert, friss win install.
Az SSD-n nincs szektorhiba. Néztem erőforrást is, semmi nem pörög, semmi nem fogy el. Nem is nagy igényű játékról van szó (LoL).Ennek ellenére lehet tényleg szolgáltatói oldalról lesz valami, csak furi hogy ugyan abban az időben másik eszközön semmi probléma nincs.
Valakinek ötlet esetleg mit nézzek még?
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
adrian94 #48196 üzenetére
Egészen pontosan erre gondolhatott:
Vezérlőpult -> Rendszer és biztonság -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> Sémabeállítások szerkesztése -> Speciális energiaellátási beállítások módosítása
Na ennek az ablaknak a működési elvét nem sikerül 20+éve normálisan megoldani. -
Submarine
senior tag
-
Submarine
senior tag
válasz
KROK640 #48191 üzenetére
de, igen jó lesz az, csak ez kicsillagozva volt alul
adrian94:
ez megint olyan amit nem fogok eltalálni, de makacsul próbálkozok:
energiaséma, fényerő, telepről működés, hálózatról működés
A winóóz keresőjébe ilyeneket írj be.A telepről működésben való fényerőt kellene feljebb tekerni. Kb. 50%-on lehet.
Egyszer csak be jön!
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #48188 üzenetére
Hát, nem. Azóta a limitációk nem csökkentek, inkább szaporodtak.
M2_2-es slot (Gen 3 x4): a kézikönyv egyértelműen fogalmaz, megy benne az nVME (pci-e alapú) és a SATA vezérlős M2 SSD is, ez utóbbi esetén tilja (felhasználja) a SATA3_1-es portot. nVME SSD esetén nincs korlátozás.
Az általad megadott típus: ADATA Legend 710 nVME SSD, úgyhogy mázlid van.
-
adrian94
őstag
Sziasztok
Van egy lenovo ideapad gaming 3 15ach6 laptopom.
Az lenne a problémám, hogy ha nincs rá csatlakoztatva a töltőjére akkor sokkal sötétebb lesz a képernyő úgy, hogy a fényerő 100%-on van ugyanúgy mint amikor rá van csatlakoztatva...
Ez mitől lehet? Van erre valami beállítás esetleg?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Submarine #48186 üzenetére
Aha, megvan, láttam.
"És számíts rá, hogy cserébe a SATA3_1 nem fog műkodni" jajj de jó, tele van ugyanis a gép HDD-vel. De jó, hogy szóltál, mert tuti akkor kaptam volna hülyét ha meg azt látom, hogy mostmeg az egyik HDD nem megy ... (egyébként ez egy 4TB-ost fog érinteni)Egyébként azt hittem, hogy az efféle limitációkat a P4-es korszak letűnésével magunk mögött hagytuk (azóta nem nagyon hallottam ilyenekről, de ezekszerint vannak)
-
Vincent V
csendes újonc
válasz
--HARDCORE-- #48179 üzenetére
Sziasztok!
Megvolt a WIN10 install - majd az új driverek is. A gép első indításnál hozza a szokásos hibát, ezek után ha hosszan nyomom a power gombot és kikapcsolom, majd ismét be - bejön a WIN10 hibaelhárító felület, ahol ha nyomok egy újraindítást a gép elindul rendesen.
Teszteltem játékokkal a gépet, amikor ment, tökéletesen teszi a dolgát.... (tuti, hogy valamilyen alkatrésszel inkompatibilis a gép, de nincs kedvem végigmenni mindenen, hogy mi lehet a hiba... alaplapra gyanakszom, tuti hogy egy B550 simán vinné)
Azt hiszem ettől tényleg elállás lesz. -
KROK640
nagyúr
Hali!
Vettem egy M2-es SSD-t, ADATA 710 Legend (1TB), és sem a Windows, sem a Bios nem ismeri fel
Mintha nem is raktam volna semmit a gépbe.
Az M2 helyén N/A van, a többi meghajtót rendben felismeri, Windows hibátlanul bootol.Kivettem háromszor és visszatettem, de ez nem segített rajta
Az alaplap saját shieldjével van lefogatva, nagyon stabilan áll a helyén.
De se eszközkezelőben, se Biosban sehol nem látni
Valamit nem tudok, valamit még csinálni kellene, nem csak beszerelni?A gépem :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
Gigabyte GTX950 OC Windforce 2GB
* ADATA 710 Legend 1TB
ADATA SU650 480GB SSD SATA
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX400
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
HP Compaq LA2205wg monitor (1680×1050) -
--HARDCORE--
senior tag
válasz
Vincent V #48178 üzenetére
Miért nem az Asrock lapot cseréled vagy próbálod meg lecserélni más márkájúra? Ha az Asus FX-es lapban egyből indult, az is egy jel. De persze nem akarok beleszólni!
Nekem egy ebayes proci nem ment egy MSI lapban, aztán szereztem egy Asust, (amit nem is akartam) és abban gond nélkül megy. ( BIOS frissítés sem segített az MSI-n.) -
Vincent V
csendes újonc
válasz
--HARDCORE-- #48177 üzenetére
Este megnéztem a régi gépemben (M5A97 R2.0, FX 8350 - öregecske PCI-E 2.0 lap) és láss csodát tökéletesen ment - ezek után átraktam a mostaniba és ott is elindult. (Kb 3-4x kellett resetelni, de ment)
Játszottam 1-2 játékot, gond nélkül ment a gép.
Kikapcsoltam - reggel ismét be, és ugyanaz a hiba, nincs se HDMI-n se DP-n kép.
RX 580-t visszarakva tökéletesen ment.Most már erőteljesen agyalok egy Windows újratelepítésen is az RX580-al utána pedig megpróbálom az új kártyát, szerintetek segíthet valamit?
-
-
tothd1989
tag
válasz
Vincent V #48173 üzenetére
Minden nagyzolás vagy bármi nélkül, ha van rá keret akkor én nem próbálkoznék másikkal, instant vennék inkább nVidiát. Nálam is tervben volt az upgrade vga ügyben (1-3 hónapon belül), de a fenti eseteket olvasva (meg amit az interneten hallok/látok) marad a 3060 vagy ha találok garis jó áras 2070, 2060TI-t. Szomorú idők ezek, amikor amúgy se sokat ér a pénzünk és még ilyenekbe belenyúlúnk
-
tothd1989
tag
válasz
Vincent V #48171 üzenetére
Szia!
Úgy néz ki olcsó húsnak, híg a leve. Alapvetően nincs bajom az AMD kártyákkal, én is azt hajtok, a gyerek is (470,580) de ez a hatezres széria eléggé szkippelős.
Fejlebb írtam a 6600xtről -
Vincent V
csendes újonc
Sziasztok!
Ma beléptem volna az RX 6700 tulajok táborába - ha minden jól ment volna.
Megjött a Sapphire RX 6700 Pulse (10 GB, nem az XT verzió) kártyám ma, amit annak a rendje és módja szerint beraktam a gépbe. Gép bekapcs - no Display a DP porton és a HDMI-n is (próbáltam 3 DP és 3 HDMI kábellel, 2 monitoron én 1 tv-n). Egy RX 580-t váltott volna - ha minden jól ment volna.
Ezek után elkezdtem bújni a fórumokat, youtube-t, de nem jött be semmi amit leírtak.
Visszaraktam az RX 580-t DDU megvolt, CMOS reset megvolt - semmi nem használt - az RX 580 tökéletesen megy azóta is.
Szerintetek mi lehet a gond? (minden estere elindítottam a visszaküldést, kb 2 nap és jönnek a kártyáért)A gép:
Asrock B450 Fatal1ty B450 Gaming K4 (bios 3.40)
Ryzen 5 1600 AF - alap órajelen
2*8 GB G.Skill Aegis 3000MHz
1 HDD, 1 SSD, 5 ház venti
Seasonic FOCUS GX-550W (szerintem a táp elég, az Rx 580-t eddig is vitte)
Win 10
A válaszokat előre is köszönöm! -
LK
addikt
Üdv mindenkinek!
Csak jelenteném a fejleményeket.
Akik nekem válaszoltak: Sata kábelek, elem lecserélve, tesztelés másik biztosan jó táppal, rendszervinyó leellenőrzése másik rendszerrel, portalanítás préslevegővel megtörtént. Bios reset, beállítások ellenőrzése. Sata, CSM enabled, fast boot disabled. Minden más hibát kizártam ami nem alaplap. Továbbra is egy eszköz látszik, van olyan port amiben nem látszik, plusz ahogy több eszközt dugok a lapra egyre tűnnek el az eszközök. Most már volt olyan, hogy a del gombra nem jött be a bios, nem indult újra ctrl+alt+del-re, tehát a billentyűzetre sem reagált, és párszor bejött egy _ jel kb. a képernyő közepén, majd újraindult. Szerintem ez tuti alaplap, megy garanciába. -
Submarine
senior tag
válasz
NorbertoEco #48168 üzenetére
Üdv!
Amit leírtál abból szvsz az ssd.
De én általában nem találom el!
BUÉK!
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Legion Y540-15IRH-PG0 típusú laptop. Úgy került hozzám, hogy egyik reggel bekapcsoláskor "kékhalál" jelent meg a rendszer betöltése helyett. Se csökkentett módban, se visszaállítási pont helyreállításával nem lehetett elindítani.
Hiren’s Boot pendrive segítségével az adatmentés tökéletesen működött.
Telepítésre került egy win10 21H2 64bit (2022.12.20.-ig frissítéssel). Telepítés tökéletesen lefutott, internetre állítva lefrissítette magát.Majd aztán az történt, hogy létre akartam hozni egy mappát a D meghajtón és tölt, tölt és tölt majd ismét kifagyott a rendszer a kék ablakkal (magyarul kék halál) és azóta semmire nem reagál a gép. Bekapcsoláskor egy pillanatra felpörögnek a ventilátorok kijelző háttér világítása felkapcsol illetve a billentyűzeté is és ennyi.
Próbáltam aksival és anélkül is de a jelenség ugyan az. Sőt ami a legfurcsább, hogy a BIOS sem érhető el. Memória felcserélésével is próbálkoztam, 1-1 memóriával indítva is próbálkoztam és a jelenség mindig ugyan az.Van valami elképzelésetek, hogy mi történhetett? Mi lehet a laptop hibája?
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Még egy utolsó esélye van hátha valaki itt látott már ilyent, kicsit nemakarom elhinni hogy öngyilkos lesz ha egyhelyben áll
Erre valaki?
Köszönöm ! Kellemes ünnepeket
-
tothd1989
tag
válasz
FunPro #48158 üzenetére
Eredetileg az ssd csak rendszer lett volna, mivel a xeonban ott volt soksok gb, csak sas lemezen. Az, hogy miért nem húztam újra az egész hóbelevancot, korábban írtam, meg igazság szerint csak végszükséglet esetén csinálnám, mert herótom van a rendszer belakásától. De szerintem elkanyarodtuk az eredeti kérdésemtől.
-
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48157 üzenetére
A hp specifikus programok nincsenek fennt.
A xeont azért dobtam, mert már borzalmasan zavart, hogy az ipari ventik hangosak voltak, de mivel a procikon passzív hűtés volt így nem tudtam cserélni őket költséghatékonyan mert két aktív cpu hűtés erre a foglalatra annyiba került mint az alaplapom illetve a pci-e csak 2.0 nulla volt. Pedig 8mag/szálas bestiaNév szerint egy HP Proliant ML350 G6. Még nem dobtam, de karácsony után kerül fel hardverapróra.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FunPro #48158 üzenetére
Igen, rá is kérdeztem. Dual XEON-os gépről lévén szó (valami szervergép féle lehetett), el tudok pár extra szoftvert képzelni ami nem kell AM4-es rendszerhez.
Volt olyan W10x64 PRO-m, amit Socket P-s konfigra (nem laptop, bár ez nem sok vizet zavar) telepítettem tisztán SATA SSD-re, ezt utána 7 db teljesen más harverkörnyezettel bíró vegyesen Intel/AMD konfigokra vittem tovább (jól belakott rendszer volt), minden esetben csak a spéci dolgokat vettem le előtte (extra vezérlők driverei és ezek valamint az alaplapok célszoftvereit).
SSD-re már amúgy gyorsabb egy új OS-t felhúzni (nálam konfigtól függően 4-8 perc), főleg ha egyébként minimális egyéb szoftver kell csak.
Sokféle konfiggal "dolgozom" és elég sok egyéb szoftvert is használok, nekem egyszerűbb azt a keveset ledobni ami tutira problémás/felesleges a következő konfigban. -
FunPro
őstag
válasz
jokeph #48151 üzenetére
Konkrétan emberünk azt írta, hogy "egy az egyben át lett rakva". Én ebből arra következtettem, hogy nem pucolt le semmit sehonnan. Ebben a formában én csak úgy raknám át egyik helyről a másikra, ha megegyezik a két rendszer.
Lepucolva már lehet működik a dolog, csak így a művelet mögött álló logikát nem tudom értelmezni. Adott egy ember, aki tisztában van a driver fogalmával, le is tudja pucolni olyan állapotra az eszközt, hogy simán át lehet rakni az egyik helyről a másikra.
Egy ilyen ember nem particionálja úgy a meghajtót, hogy mindenféle adatvesztés nélkül újra lehessen rakni a rendszert? Mert én szerintem egy ssd-n levő windowst gyorsabban újratelepítek és beállítok, minthogy lepucoljam a régi rendszert a megfelelő állapotra.
-
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48153 üzenetére
3 ugyanilyen konfigot vettem karácsony címszó alatt, a különség, hogy a másik 2 msi b450 gaming max lapot kapott, nem maradt keret se tápra se ramra etc...
Eszközkezelőben semmi extra dolgot nem látok igazából.
Vga driver valszeg legújabb, ahogy a windows is ( gondolom mondani se kell, hogy legális.
Wattmant nem használom, nem overclockolok. Viszont eszembe jutott, hogy az afterburner fenntvan illetve a vga és az alaplap rgb programja is, nem tudom ezek okozhatnak e gondot. -
jokeph
nagyúr
válasz
tothd1989 #48152 üzenetére
A XEON konfigból maradtak fent driverek/célszoftverek ?
Azokat célszerű eltávolítani. (ha nem kellene megmenteni az adataidat, egy tiszta telepítés sem tart tovább).
Tápon már 20+ éve nem spórolok, sok volt a szívás régen a gagyi tápok miatt.
A linkelt TT táp helytáll a tervezett bővítésekkel is vidáman.(az R5 5500 nem igazán kér többet a jelenelegi 1200AF-nél és hát más dimenzió teljesítményben, majd a BIOS-t ne felejtsd el hozzá lefrissíteni ha még nem tetted meg).
Amit írtál, azt a legfrissebb radeon VGA drivernek nézem.
Wattman fontos neked ? Ha nem, le is tilthatod.
Esetleg eggyel korábbi nem béta driverrel is érdemes lehet megpróbálkozni. -
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48151 üzenetére
Ha a vga-ra gondolsz:
Illesztőprogram verzió:
22.20.27.07-221020a-384804C
AMD Windows illesztőprogram verzió
31.0.12019.16007Az előző rendszer nálam egy dual xeonos 1366 konfig volt, onnan költözött a rendszer, a vga nem változott.
Tápegységből azért próbáltam jobbat nézni, mert ha minden jól megy, szeretném pár hónap múlva egy R5 5500 körüli procira cserélni a mostanit ( ezért is tűnhet az alaplap is kissé overkillnek ) és esetlegesen egy 3060-at vagy ennek amd megfelelőjét szintén cserélni az rx470 helyett. -
jokeph
nagyúr
válasz
FunPro #48149 üzenetére
"Ez az áttrakom egyikből a másikba dolog csak akkor működhet, ha a két gép között semmi különbség nincs." - ezt sokszorosan meg tudom cáfolni.
Persze, ettől még lehet problémás, pláne ha előtte nem volt lepucolva a felesleges cucc a rendszerről - VGA drivert (ha más lesz) érdemes levenni, az alaplapi célszoftvereket minden esetben ajánlott eltávolítani.
#48150tothd1989: megoldható úgy is, bár nem szerencsés (sok kacat megmarad).
#48148tothd1989: az az Approx tényleg nem egy nagy durranás - okozhat gondot, 20k felett már van érdemes táp.
A kinézett táp szerintem mindent is tud és bőven elég a konfigodhoz (eggyel korábbi kiadása van nekem az egyik gépben 2018 óta).Melyik driver van fent most ?
-
tothd1989
tag
Alapvetően ezzel én is így voltam, hogy új gép - új windows, de egyrészt mások ajánlották egy másik platformon/fórumon, hogy működni fog ( ezen tanács mentén a gyermek új pcjébe is így került át az ssd, és nála nem merült fel probléma, leszámítva ügye, hogy újra kell licenszelni a windowst ), másrészt meg nem nagyon van szabad helyem, hogy elpakoljam a dolgaim az ssdről.
Esetleg úgy tudnám megoldani, ha van windows 10 esetén is olyan lehetőség, hogy formázás nélküli telepítek ( xp óta nem csináltam ilyent ). -
FunPro
őstag
válasz
tothd1989 #48148 üzenetére
"Windows 10 pro van a gépen, de nem lett telepítve, egy az egyben át lett rakva az ssd a régi gépből."
Ez így elég egészségtelennek tűnik, igazából akár az összes felmerülő problémádat okozhatja ez is.
Új gép = tiszta windows.
Ez az áttrakom egyikből a másikba dolog csak akkor működhet, ha a két gép között semmi különbség nincs.
-
tothd1989
tag
Üdv az uraknak!
Kezdeném a konfigommal:
Ryzen 3 1200 AF
Gigabyte Aorus elite v2 (B450)
Kingston 8gb (1x8) 3200mhz (cl20 talán, nem tudom pontosan) ram
Samsung 870 evo 250 gb sata ssd rendszernek
Toshiba 1tb sata hdd a mindenes
Asus Rog Strix rx470 4gb vga
Megjelenítő gyanánt egy 102cm-es Strong fhd tv
És egy Approx 500w-os tápegység.Bios/Uefi nincs mókolva, xmp-t nem is enged, meg ez a cpu nem is arra való, bootsorrenden kívűl nem lett semmi állítva. Bios verzió: F1.
Windows 10 pro van a gépen, de nem lett telepítve, egy az egyben át lett rakva az ssd a régi gépből.Namármost, alapvetően tudom, hogy a táp elég gány, de ez volt itthon, újra már nem futotta.
Tehát a jelenségek amiket produkál a gép:
Alvó mód útán nótoriusan kiabál a wattman, hogy a beállításokat visszatette alapértékekre
Véletlenszerűen (bár elég ritkán) az egész képernyő zöld
Szintén véletlenszerűen elmegy a hdmi hangA fenti problémák egy gyors restart után megszűnnek és minden megy tovább - kékhalálom egyszer sem volt.
Gondolom, hogy a táp a ludas, de hátha itt nálam okosabbak vannak.
Amennyiben a táppal van gebasz, mennyire sűrgős a csere (kibír 2-3 hetet?)?
Az új táp amivel szemezgetek.
Az újjal kapcsolatban érdekelne, hogy ez mekkora fogyasztású vga-hoz elég, illetve elég e ha telerakom rgb-s alkatrészekkel a gépet. Ha viszont ipari fost néztem, ki, kérlek ajánljatok másikat, a lélektani határ 40-45 magyar mátyás.Illetve van egy bosszantó fps gondom, szinte minden játéknál, amint ellenféllel találkozom belaggol az egész játék, tönkretéve a lehetőségem, hogy lelőjem stb. Ezt vajon mi okozhatja? Kicsit értetlenül állok előtte, mert egy vadiúj AAA cím esetén megértem, de konkrétan a CSGO/Valorant esetében is ez van.
-
DEJVID
őstag
A hiba még továbbra is fennáll nálam: Mikor estére otthagyom a gépet, reggel csak a power gomb hosszú megnyomására "áll le", aztán rövidre indul. Viszont most ha összecsukom akkor is alvóba megy, külső monitortól elveszi a képet, kinyitásra jelszót kér. Azt szeretném, hogy folyamatosan menjen, és ne kelljen kinyitnom soha.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hardtech #48145 üzenetére
Hát, minden alkatrész fárad az idő múlásával/kevésbé bírja ugyanazt a terhelést.
Nem mondom hogy a játék nem okozhatja (szoftveresen), pláne ha patchelik is.
Egy újabb patch is róhat nagyobb terhet a CPU-ra vagy a VGA-ra vagy mindkettőre is akár.BF multival azért meg lehetne izzasztani.
Mivel a "noname" 600W-os táppal nem hibázik vsync OFF-al sem, így marad az XFX táp mint lehetséges hunyó.
Volt olyan tápom (2009 körül - Corsair VX 450 - Seasonic bélés és ADDA venti - azaz királykategória alját surolta) ami ment 3 évet, azt utána a rendszer nem állt fel, megőszültem mire kiderült hogy a táp miatt volt - elszállt részben a 12V-os része, egy gyengébb VGA-val (GF 3 Ti 200) okés volt minden, a benne lévő X1950GT-vel (még AGP) meg kapufa, garban cserélték.
-
Hardtech
aktív tag
válasz
jokeph #48143 üzenetére
De ez hogy lehetséges ,hogy eddig ki tudta szolgálni és most is csak ezzel az egy játékkal van gond. Eddig ezzel se volt probléma. Ilyenkor valami baja van a tápnak vagy a játék van sz..ul megcsinálva? Amikor vettem a procit meg a lapot nem voltak még ilyen horror árak mint most, én úgy emlékszek, hogy nem kellett túl sok pénzt hozzárakni egy i5 árához hogy inkább i7 et vegyek ezért lett ez a proci, ha meg már ilyen proci akkor csak kellett alá egy normális lap. Azóta bebizonyosodott h nagy vétel volt, nem nagyon sikerült még megdolgoztatnom semmivel
.
-
lcszorka
friss újonc
Sziasztok!
Van egy HP ProLiant DL380p Gen8 szerver és p420i RAID vezérlő. Mi lehet a megoldás arra a problémára, hogy nem látja az Exos 7E2000 1tb 4Kn ST1000NX0323 HDD-t? -
jokeph
nagyúr
-
Hardtech
aktív tag
válasz
jokeph #48141 üzenetére
Szia,
Sajnos nem tudom mikor kiadás de amikor a 1070 et vettem akkörül vettem a tápot is tehát 2016 vagy 2017. Rakok fel róla egy képet hátha te meg tudod róla mondani mikori.
Nincs húzva a CPU soha nem is volt sőt még a turbo boost is ki van kapcsolva tehát nem megy 4000 fölé. Ezt is kiprobaltam amúgy hogy biosba kikapcsoltam bekapcsoltam, van valami power save mód azt is kikapcsoltam hogy hátha emiatt nem enged annyi aramot valminek ami kéri de nem valtozott semmi. 2560x1440 be jatszok. Ha be van kapcsolva a vsync akkor nehezebb elöidézni a hibát. A masik táppal ami amúgy egy 600 wattos valami közel se ilyen kategória mint az XFX csak itthon találtam egy régi gépbe ,kikapcsolt vsyncel 100+ fps el is tökeletesen működik. De amúgy be van kapcsolva tehat 60fps fixen. Kép: [link] -
jokeph
nagyúr
válasz
Hardtech #48139 üzenetére
Üdv !
A tápod első kiadása 2014-es (anno ez pöpec táp volt, minden szempontból), a tiéd mikori vajon ?
Elképzelhető, hogy nem képes már maradéktalanul kiszolgálni a konfigodat.
Azért a GTX 1070 képes felvenni 250W-ot is akár, ez a játék 1440p-n maxolva képes a GTX 1070-et maximum közelében kihasználni, a 4790k mellett is.
A CPU van húzva ? (lap és CPU lehetőséget ad rá).Mekkora felbontáson játszol vele ?
Illetve, ha vajon limitálod az FPS-t akkor is fentáll a jelenség ? -
Sanyi19
őstag
válasz
Hardtech #48139 üzenetére
Valószínű hirtelen megterheli a vga-t és cpu-t is egyszerre. Jártam már én is így. Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy elindítok egy furmark-ot, közben egy prime95 vagy aida 64 stabilitás teszt is fut. Nekem ilyenkor ugyanúgy lehalt mint az adott játéknál. Nem emlékszem már pontosan, hogy mi okozta talán a PUBG volt, Chieftec kb. 5-6 éves táppal, gtx 1060-al.
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok,
Konfigom:
Asus Sabertooth Z97 MARK 2| Intel® Core™ i7-4790K|Corsair Hydro H80i|CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT (4x4)|ASUS ROG GeForce GTX 1070 STRIX GAMING 8GB 256-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 |Samsung 840 EVO Basic 2.5" 120GB SATA3|Samsung 250GB 850 EVO | Western Digital WD Red 2TB |XFX XTR 550W |A problémám az ,hogy játék közben konkrétan csak Path of Exile közbe és ott is csak egy adott mapon automatikusan újraindul a gép. Arra sikerult rájönni hogy könyebb előhozni a hibát ha a vsync ki van kapcsolva és ha pl youtubon megy egy video 4k felbontásban a játék mellett. Az esemény naplóba Kernel Power 41 (63) hibát ír a windows. Így arra gyanakodtam hogy a táppal lehet valami gond ,csak arra nem tudtam rajonni hogy a proci vagy a videokártya nem kap elég áramot. Szerintem inkább a videokártya. Kicseréltem a tápot úgy néz ki meg is oldódott a probléma. A kérdésem az lenne hogy mi okozhatja ezt, hogy ez csak ennel az egy bizonyos jateknal jön elő 6 éve hasznalom a tápot és a kártyát, soha semmi problémám nem volt velük. Olvasgattam path of exile forumokat és másoknak is volt ilyen hiba ,nem egy esetben a videokartya is 1070 volt mint az enyém és legtöbb esetben a tápcsere megoldotta a problemat. Most akkor ez a táp valóban rossz vagy csak a játékkal van valami problema és késöbb egy patch vagy egy új videókártya driver megoldhatja a problémát ?
-
LK
addikt
Köszi mindenkinek!
-
Petya XT
senior tag
Nálam nemhogy a SATA eszközök, konkrétan néha semmi, mert az is problémát okozott egy 700-as Zalman tápnak, hogy a videókártyát megtápolja. Utána hol ez, hol az nem volt meg, ha éppen elindult. Nagyon rossz élményeim vannak a Zalmannal
De végig kell próbálni mindent, mert nem törvényszerű ez. Lehet csak az az egy ágad sérült, fel is lazulhatott az valamelyik roppantásnál.
-
RVR400
veterán
-
LK
addikt
Sziasztok, kínomban már ide írok, mert nem nagyon kapok választ sehol:
Sziasztok!
Asrock B365M-pro4 F lapom van, és Zalman ZM500-LXII 500 tápom. Mindkettő két éves. Egy darab SSD-t látja csak a Bios, és be is jön a win, de amint ugyanarra a TÁP ágon lévő 1db HDD-t és DVD író SATA kábelét is bedugom, nem látni egy eszközt sem. Elemcsere, BIOS frissítés kábelek ellenőrzése megvolt, egyébként is mekkora esélye van hogy két SATA kábel egyszerre romlik el? Akitől vettem bazáros azt mondta, hogy a 20+ éves pályafutása alatt még nem látott olyan alaplapi SATA vezérlőt, hogy úgy szállt volna el,hogy egyszerre csak egy eszközt lát, tehát marad az, hogy az egy ágon lévő eszközök nem kapnak elég áramot, ha egyszerre vannak használatban. Mit gondoltok? Elsőre a táp másik ágát próbálnám ki ,ha azzal látszik mindhárom akkor bingó. A problémám az, hogy mi van hogyha a táp másik ága sem jó? Szerezni kell egy idegen tápot. -
Petya XT
senior tag
válasz
simron #48124 üzenetére
Az alaplap pontos típusa alapján rá tudsz keresni a beep code-ra, hogy pontosan mit szeretne közölni. Ez mindeképpen kellene, mert laponként és gyártónként változik. De érdemes elkezdeni egyenként kizárni a ludast.(VGA,RAM,HDD-k,SSD-k).
Bocsi közben visszaolvastam, láttam a sztorit, így off.
-
Werkly
őstag
válasz
fererencz89 #48126 üzenetére
BIOS-ban nincs letiltva a BOOT BEEP? Nem a tápegység cicereg?
-
fererencz89
őstag
válasz
Werkly #48125 üzenetére
Valahogy az usb wifi kártyát usb3 portba dugtam, de 2esbe dugva már elindul...
Bár a kezdő csipogás így is elmarad. Biost reseteltem közben. Most már a ciripelés is bosszant. De lehet, hogy eddig a hangos gyári hűtő miatt nem hallottam...
Mondjuk a gyerekek tudnak játszani, nem nagy a tragédia. -
Werkly
őstag
válasz
fererencz89 #48123 üzenetére
Hát érdekes. CMOS reset volt? Vagy húzd ki a konnektorból a gépet és tartsd nyomva a bekapcsoló gombot úgy 30 mp-ig, hogy teljesen feszmentes legyen. Ezután próbáld alaplapi elem kivételét majd CMOS reset.
-
simron
tag
Sziasztok lenne mégegy problémám reggel amikor a fiam bekapcsolta a gépét teljesen jól ment rajta minden játszott rajta stb. De most bekapcsolásnál megint az van hogy felpörög és 1hósszú és 2 rövidebb pittyenés hallatszik és se kép se hang. Aki tudna segíteni annak nagyon megköszönném
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #48122 üzenetére
Most már arra is felfigyeltem (talán eddig nem is csinálta??), hogy a cpu - vga környékén cicereg is, induláskor, a windóz felállást követő pár tíz másodperc után abbamarad, aida stressz tesztek sem hozzák elő...
-
fererencz89
őstag
válasz
Werkly #48121 üzenetére
Köszi!
Az van benne, WD caviar blue azt hiszem. Minden csatlakozó ki-be dugdostam most. Előbb a RAM-ot is átpakoltam másik slot-ba. Ugyan az. Ha leállítás után áramtalanítom teljesen, akkor normálisan indul, ha nem áramtalanítom, akkor a következő indulásnál megáll az alaplap képernyőnél, nem is csipog. De egyébként ha elindult, nem észlelek hibát.
Tudom, áramtalanítsam, ha úgy jó, de ez nekem akkor sem tetszik... -
Werkly
őstag
válasz
fererencz89 #48120 üzenetére
Ha HDD van a gépben esetleg annak a csatiját nézted? Bár csak tipp! Nálam egyszer volt ilyen igaz csak 1X fordult elő és azt hiszem ez volt a gond.
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #48119 üzenetére
Ha áramtalanítom teljesen az elosztót egy kis időre, akkor utána normálisan indul, de ha "áram alatt van" folyamatosan, akkor meg ahogy leírtam.
-
fererencz89
őstag
Sziasztok!
Alaplaphibás volt a gépem, úgy 2 évig nem is indult, pár napja megcsináltam, vagyis cseréltem a deszkát egy másikra (Asus m5a97 r2.0). Elég sokat rakosgattam, cserélgettem az alkatrészeket, de összeállt, működött. Tegnap a gyári hűtő helyett is visszaraktam a nagy hűtőmet, mint a folyamat megkoronázása. Működött szépen, stabilan, de a következő indításnál csak az alaplap üdvözlője fogadott, nem ment tovább. Kikapcsoltam, újra elindítottam, ekkor simán elindult, stabilan is működött, viszont hiányérzetem volt: nem volt csippanás az elején. Aztán megmozgattam a dolgokat, vga, ram, ... újra össze raktam, indult, ahogy kell, tehát csippanás is volt. De eddig tartott, ma reggel ugyan az a hiba: csak alaplap üdvözlő, onnan semmi több. Újraindításkor elindul, de megint nem csipog...
Mi lehet ez? Köszi!
-
ThodEE
őstag
Sziasztok
Gondolt egyet a gép böngészés közben és kikapcsolt, majd visszakapcsolás helyett a BIOS előtt folyamat ki-be kapcsolgatott. Ki vettem belőle a ramokat, 1 modullal elindult, későbbiekben 3at is visszatettem amivel bekapcsolt ha a 4. slotba tettem akkor már bekapcsolásnál jött a ki-be kapcsolgatás, mostanra visszatettem bele mind a négyet és működik, persze lehetett poros bármi, nem mai csirke, ezért indítottam is stressz tesztet hátha csak túlmelegszik vagy nem indul el a pumpa akármi és azt vettem észre hogy a GPUZ szerint elég alacsony a 12V-os ágon a fesz, ezt akarom megtudni hogy ez még normális e? Csalhat ennyit a program? Egy olcsó multiméterem van az szerint 12.08-.09 terhelés közben
Gép:
Z77 extreme4
3570k
4*4Gb Corsair 1600C9
290X
256Gb SSD
D5 pumpa
6db ventilátor
XFX PRO850WSzerk: Multiméter: Mastech MAS830
Köszönöm előre is a tanácsokat !
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Laptop töltő csatlakoztatásnál,egy hosszú sípoló hangot ad ki a laptop, még a szomszéd is hallja, ez minek a jele?
Kilehet ezt kapcsolni? -
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
A minap volt egy hozzászólásom, hogy nem indul a gépem.
A hiba az alaplappal van.
Kérdésem, hogy valaki foglalkozik alaplap javítással?
Az érintet lap: Asus TUF Gaming X570 Plus -
Submarine
senior tag
válasz
DEJVID #48106 üzenetére
Üdv! Nincs ott gond, ez csak vindóz.
Az alap energiagazdálkodási lapon, csak a képernyő és az alvás kikapcsolását engedi mókolni, mélyebben bele kell nyúlni!
A Windows keresőjébe írd:
Energiaséma szerkesztése
Utána:
Szerintem ott kell kilőni mindent. Valszeg még valami be van kapcsolva (hibernálás).
Remélhetőleg ez segíteni fog. Ha eleve ezen ablak beállításairól beszéltél, akkor bocs. -
DEJVID
őstag
Sziasztok! Van egy win10-es laptopom. A gép töltőn, energiagazdálkodási beállításoknál minden úgy, hogy se kikapcsolni, se alvóba menni ne engedje a gépet. Pár perc inaktivitás után mégis elsötétül a gép, és csak a power gomb hozza vissza. Az látszik, hogy ilyenkor alvóba/hibernációba megy, mert minden nyitva marad.
Mi lehet a gond? Előre is köszi!
-
simron
tag
válasz
ColdMan #48103 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, a CMOS reset valamiért kimaradt. A gyári leírás szerint megcsináltam a resetet (elem benne maradt, csak rövidre zárás), utána a két rammal ugyanazt csinálta, majd az egyikkel és a másikkal is produkálta a hibát. Ezután csináltam egy elemkivevős, rövidre zárós CMOS resetet és VOILÁ, mindkét rammal, valamint külön - külön is elindul. Még egyszer köszönöm, évek óta nem nyúltam géphez, nem raktam össze, így a CMOS resetre egy új gépnél nem gondoltam. Ezer hála.
-
válasz
simron #48102 üzenetére
Az alaplapon már nincs VGA, csak a kivezetések.
A VGA (IGP) a prociban van.1 hosszú + 2 rövid beep, elvileg RAM hiba.
Be vannak pattintva rendesen a modulok?
Mozgasd meg őket (kivesz, berak).
A2, B2 slotokba rakd a ramokat, CMOS clear és próba.
Ha így sem jó, akkor csak 1 db modult rakj a B2 slotba és próbáld úgy indítani.
Ha nem jó, a másik RAM, szintén a B2-be.
Így egyenként le tudod tesztelni a két ramot. -
simron
tag
Sziasztok!
Fiam alkatrészenként vásárolt egy gépet, most jutott el oda, hogy összerakjuk az alábbi alkatrészekből:Alaplap: ASUS Prime B450M A II
processzor: AMD Ryzen5 5600G
memória: HyperX Fury 3200 Mhz 2X8 Gb (KF432C16BB)
meghajtó: Adata XPG SX8200 Pro
tápegység: Chieftec Eco GPE 700S
ház: Zalman N5TF
+ACER monitor, Logitech egér, Trust billentyűzetAz alaplap gyári oldala szerint elvileg kompatibilis a processzorral, de azért összerakás előtt csináltunk egy BIOS frissítést, ami a gyári oldal leírása alapján gond nélkül megtörtént (BIOS FlashBack).
Videókártya egyelőre nincs a gépben, a procit használná videókártya helyett, amíg össze nem gyűjti a pénzt a videokártyára is.
A probléma, hogy induláskor felpörögnek a ház ventik, a CPU venti és elindul a BOOT, de utána 1 hosszú és 2 rövid sípszó hibaüzenettel (ami elvileg VGA hibára utal) megáll a gép, nem ad képet a monitoron.
Én nem ismerem ezt a procit, elképzelhető, hogy VGA kártya nélkül egyáltalán nem indul el? Mondjuk elvileg az alaplapon is van integrált VGA, így azzal gondolom el kellene indulnia.
Esetleg valaki találkozott hasonló problémával, vagy esetleg van valami ötletetek, mi lehet a gond?
Köszönöm
Roland -
Apachee80
csendes tag
válasz
jokeph #48085 üzenetére
Köszi a válaszokat. Elemcsere megvolt, sajnos nem segített. Egyébként ez a giga lap lassan 15 éve teszi a dolgát hiba nélkül, persze lehet most jött el a vége. Egyébként bekapcsolás után eltelik min 15 másodperc, utána a ventik maxon kezdenek zúgni, és speaker teljesen artikulátlanul recseg, semmi beazonosítható award hiba kód sem hallható ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest