Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
Teljesen igazatok van elnézést. Közben kiderült, hogy Ryzen 5 1600 procim van, ami nincs a támogatott CPU-k között.. nem tudtam, hogy ilyen restrickion-ök vannak. Köszönöm azért!
-
olloczky
senior tag
Sziasztok!
Meghalt az SSD a gépemben így vettem újat és szeretnék Win 11-et telepíteni rá. Letöltöttem a media creator toolt a hivatalos MS oldalról, ami elkészítette a pendrive-ot telepítésre. Bootoláskor két opciót tudok választani USB-ból. Egy UEFI-set és egy nem UEFI-set.
Az UEFI-s választásakor megjelenik a kék windows logo középen, majd újraindul a gép, és ezt csinálja amíg ki nem kapcsolom.
Ha a nem UEFI-set választom, akkor elindul a telepítő, megadom a termékkulcsot és kidobja, hogy ez a gép nem felel meg a rendszer-követelményeknek. Részleteket nem ír, hogy pontosan mi is a baja.
A BIOS-ban annyit láttam, hogy a Secure Boot menüben az OS type-nál Other OS volt kiválasztva és én átraktam Windows UEFI mode-ra. Semmi nem változott. Secure boot enabled amúgy.
Van ötletetek? Köszönöm!
-
Kingcold
aktív tag
válasz
dvdbackuper #49987 üzenetére
Megnézem, köszi.
Ebbe is CR2032 es elem passzol?
-
Kingcold
aktív tag
válasz
dvdbackuper #49983 üzenetére
Nem szoktam.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy AsusVivo VM42 es PC
- Celeron 2957U
- 2x4GB DDR3 RAM
- 240GB Sata 3 SSD
- Windows 10Újraindítás után, minden alkalommal újra meg kell adnom a biosban, hogy a rendszer az SSD ről bootoljon. Ami ezt követve sikeres.
Amúgy 'boot device not found' üzenet fogad minden alkalommal.Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Sanyixxx7
újonc
válasz
Csorbi #49965 üzenetére
Linkelem a hanganyagot nem valami jó de kihalható a fura hang.
https://www.sendspace.com/file/w0sb4b -
Graphics
Jómunkásember
válasz
KROK640 #49974 üzenetére
Amúgy miért ilyen elavult HDS-sel nézed, ami tuti hogy nem ismerte ezt a típust?
Frissebbet neki, és azzal nézd meg.
-
Csorbi
addikt
válasz
KROK640 #49974 üzenetére
Biztos ami biztos, tedd fel a friss HDS verziót mert ez az 5.70 több mint 2 éves, és nem is biztos, hogy ismeri ezt a modellt. De lehet hogy a legújabb bétát kéne inkább.
Mindemellett megnézni a saját gyári szoftverével is, az mit mutat, ha van fw frissítés akkor azt rátenni.
És az SSD topic is pont erre való. -
KROK640
nagyúr
Srácok! elképesztő sebességgel döglik a mindössze 10 hónapos SSD-m (Adata Legend 710 1TB), és az utóbbi napokban annyi kékhalált láttam miatta mint az elmúlt 15 évben összesen SE! Ráadásul lassú, olyan mintha egy HDD lenne ...
Mi lehet a baj???
Kékhalál után reset, az M2 SSD-t nem látja a gép. Tápon kikapcs és bekapcs, akkor látja, és bootol, de csak akkor.Az SSD így néz ki, az utóbbi napokban jelentős romlásnak indult :
Se torrentet nem futtatok rajta, se nagy alkalmazást, az utóbbi (pont kimelt napokban) csak filmnézés és fórum/email ment a gépen.
A gép :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
ADATA Legend 710 SSD 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105Acer Predator GN246HL monitor (1920×1080)
-
Szép estét, Urak!
Mostanában gyakran és random indítja/inditotta újra a gépet bármilyen figyelmeztetés nélkül (pl update), hanem csak úgy hirtelen...
Az ilyen eseteknél milyen hiba szokott előfordulni? Tápegység? Vagy a Win11? (mert nem kértem áttérést/updatet Win11-re)
(Asrock Z590 Extreme, i7 11700K, nincs húzva)
Előre is köszönöm a választ!
-
Csorbi
addikt
Ma például faragni neki egy tököt.
Viccet félretéve, ha nulla információt adsz meg/vagy egyszerűen nem tudsz megadni többet, elmondani hogy mit próbáltál, és nulla szakértelmed van hozzá, akkor a megoldás egy szerviz/szakember kihívása lesz. Igen, pénzbe kerül, de ezt itt mi nem fogjuk tudni megoldani ennyiből. -
Venni
újonc
Sziasztok lenne egy olyan bajom hogy elinditom a gépet kiadja hogy gigabyte és onnantól nem csinál semmit se tudnátok valamit mondani hogy mit kellene tenni ellene?
-
hcstuning
tag
Sziasztok!
Tünet: teljesen jól működő gép kb. fél éve. Tegnap óta random újraindulás vagy leállás Windows 10-zel, és random bekapcsolás utána (ad-hoc leállás után). Van amikor kiírja a Windows a leállást, van amikor csak random újraindul fekete képernyővel. Ezt tudja BIOS-ba belépve is, innen is random újraindult.
Alaplap hiba lehet?
Konfig:
-Gigabyte Aorus B450 alaplap
-AMD Ryzen 7 1700X
-ADM Radeon R7 200 VGA
-Corsair 2x8GB DDR4 RAM
-XFX TS 550W tápAmit csináltam, és nem szüntette meg a hibát:
-tápcsere Chieftech 500W-ra
-alaplapi elemcsere
-lehúztam minden HDD-t, kártyaolvasót, csak az alaplapba szerelt SSD maradtAmit csekkoltam még:
-MemTest (futás közben is leállt a gép, kb. a feléig ment el a test hiba nélkül)
-Hőmérsékletek OK (minden amit a HWMonitorban látok)
-Eseménynapló: kritikus hibából kernel power-ből(eseménykód: 41) van több is. Ez ha jól értem arra utal, hogy nem tervezett újraindulás/leállás volt -
Csorbi
addikt
válasz
szabonagyur #49961 üzenetére
Megpróbálhatsz még egy CMOS resetet, illetve az alaplapot átnézni, elég öreg már, vannak ezen is hagyományos kondik, lehet hogy púposak, stb...esetleg vedd ki belőle a CPU-t, nézd meg, tedd vissza.
-
Csorbi
addikt
válasz
szabonagyur #49959 üzenetére
SSD-t húzd le róla, és nézd meg anélkül.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Van egy régebbi, szülői gép ami a célra tökéletes.
Asrock H61m-s, 8GB RAM, i5-3470 CPU, 120GB SSD, 400-as FSP tápegység.Egészen kb péntekig a gép ment rendesen, aztán egyszer csak meghülyült, belassúlt.
Gondoltam ma újra rakom, erre frissítés újraindítása után már nincs gép (sima integrált VGA).
Kikapcsoltam hosszú nyomással, majd be, és azóta nagy ritkán indul el, de inkább ez az elindul, ventik felpörögnek majd kikapcsol, aztán magától vissza.
Kivettem már minden lemezt belőle, memóriát is megfeleztem, cserélgettem, slotot is, de semmi.
Tippre mi halt meg? Alaplap?
Amit tudok még valamikor CPU-t kipróbálni másikat, de más bele való cuccom nincs.
-
Csorbi
addikt
-
Sanyixxx7
újonc
Sziasztok segítséget kérnék ! Összeállt végre a konfigom. Viszont úgy gondolom a tápegység felől jön időközönként valami sercegő hang. Azt figyeltem meg ha terheletlen a tápegység kb. 40 - 120 w körüli a fogyasztása. Terhelés alatt nem halom a hangot kb. 200-400w. Hangfelvételt tudok a jelenségről küldeni ha valaki járatos a dologban. Aki tud segíteni írja meg mi lehet a baj vagy mit próbáljak tenni?
/nem gondolnám, hogy ez normális/
A konfigom:
Ház: AORUS C500 GLASS
Alaplap: Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX
CPU: INTEL Core i7-13700KCPU
Hűtés: AORUS WATERFORCE X 360
Memória: KINGSTON FURY 16GB Renegade RGB DDR5 6000MHz CL32
VGA: GIGABYTE AORUS MASTER GeForce RTX® 4070 12GB GDDR6X DLSS3
SSD: 512 GB + 1TBA
Bűnös szerintem Tápegység: AORUS P1200W 80+ PLATINUM -
BullZeye
veterán
Sziasztok,
Adott egy Alienware R15 asztali gép, van rajta 3db usb Type-C port.
Vettem egy USB Hub-ot, hogy majd a gépet berakom egy másik helységbe.
Vettem hozzá egy 3 méteres Type C kábelt, aminek 90 fokos az egyik vége.Na most összeraktam, és 90 fokos rész a HUBban, és az egyenes végét szépen dugdostam az összes Type-C portba ahányat találtam, miközben benne volt egy pendrive, és folyamatosan ezt az üzenetet kaptam:
Elkezdtem debuggolni, és amit egyszerűen nem értek...ha egy USB-C -> Type-A átalakítóba dugom a kábelt és úgy a gépbe, akkor működik, felismeri a pendriveot és teljes sebességgel tudok rá írni/olvasni amit bír a pendrive, type-c -> type-c miért nem megy?
2 ilyen kábelt vettem, és az egyikkel ha gépbe megy a 90 fokos type-C és HUB-ba az egyenes, akkor működik...és nem értem miért.
Windows 11 fut a gépen, typeC elméletileg natívan menni kéne, és megy is sok minden mással, köztük egy VR headsettel sincs problémája.
-
FoFR
kezdő
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy FX-6300 + R9 380 + ASRock 970M Pro3 + 2x4 GB DDR3 1600 MHz Kingston (1,65V) dual channel konfig, ami kapott pluszban 1x8 GGB DDR3 1600 MHz G.Skill RAM-ot (1,5V).
CS2 futtatás közben 40-70 FPS volt a max, amit el tudtam érni és ami még furcsább volt, hogy 1280x720 low és 1600x900 med beállítások között váltva sem változott az FPS. Win feladatkezelőben a memória alatt 400 MHz-et írt sebességre (RAM-ok 1,5V-ra manuálisan beállítva). Próbáltam csak a 2x4 GB Kingstonnal 1,65 V-on, illetve az 1x8 GB G.Skill-el 1,5V-on, de az FPS-t nem befolyásolta. Monitor 100 Hz, vsync kikapcsolva.
Valami ötlet, hogy mi lehet a hiba és mit érdemes megpróbálni? Ennek a konfignak bőven tudni kellene stabilan több FPS-t. Talán BIOS/RAM beállítás lehet a ludas?
Képek a feladatkezelőről, Aida64-ből, illetve BIOS-ból:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Köszönöm előre is!
-
Allmegvalto
tag
Sziasztok.
Sry ha rossz helyen teszem fel a kérdést.
Van egy Xbox One controllerem ami eddig gond nélkül ment WIN 11 alatt(bluetoothon keresztül hazsnálom). Tegnap egyszerűen nem érzékelte a gombokat. Leválasztottam, azóta nem látja a BL. van egy 8bitDo adapterem azzal is ment.
Most meg egyikkel sem hajlandó menni eszközkezelőben töröltem őket, újraraktam, de semmi változás.
a sima BL adapter más eszközt felismer.(bl headset,telefon stb) csak a kontrollert nem.
Viszont a Kontroller csatlakozik a telefonomhoz meg egy win10-es latophoz is akár ugyan azzal az adapterrel.
A 8bitDo val próbáltam Nintendo Switchen és a Win10 laptopon is egyiken sem megy.
Nincs valakinek tapasztalat?
(vagy ha elirányítanátok hogy hol tehetném fel a kérdést, megköszönöm) -
makoss
veterán
Üdv!
Van egy NUC 11 gépem Windows 10 Pro van rajta, youtube, vimeo-ban csúszik a hang, Facebook + hasonlókban szintén,
Potplayer, VLC-ben a kép megy, a hang ismétlődik 2-3 másodpercenként.
Lényegében az összes ami médialejátszás, kinlódik
Semmit nem tudtam vele csinálni, végeztem takarítást is, bár ezeknél nem nagyon ajánlják a ccleanert.
Érdekes, hogy mikor elvittem szervízbe ott mutatták, hogy semmi baja
Mi lehet a gond?
Volt már ilyen valakinél?
Annyi, hogy a NUC-ban van egy Samsung 980 Pro m.2 SSD 1TB,
meg 16 GB (2x8) Kingston kit Ram. -
Dave567
addikt
válasz
Dave567 #49755 üzenetére
Üdv
Volt egy ilyen problémám, elvittem a gépet, egy mondhatni Informatikushoz, aki át néztem, CyberPunk-al 4k-ban tesztelte. Elmondása szerinte tökéletes volt, mikor elhozta a gépet, sajnos szembesült vele, hogy ez tényleg gáz ami nálam van.
Ez bizony Screen tearing, próbáltuk a beállításokat, Mw2-ben csak akkor volt jó, ha felvettük a render resolutiont 5000* nem tudom pontosan milyen felbontásra, de ugye ez nem opció.
Barátomhoz is át vittem, ott is ugyan ez van Neki a monitor 21:9 3440*1440p 120 hz
Az én monitorom egy Acer Predator Z321QU bmiphzx
Lehet ez ellen tenni, vagy kuka akkor már a monitor? -
codec
senior tag
válasz
jencsikdani #49947 üzenetére
Olyan frissítést küldött a VGA, valszeg a driver miatt a monitornak, amit már az nem kezelt. Erre jöhetett a "no signal".
-
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #49948 üzenetére
De most már belenézhetsz, és megnézheted milyen esemény volt a vga driver telepítés előtt, ami esetleg erre utalhatott.
-
jencsikdani
tag
Szóval, fogalmam sincsen mitörtént, rápróbáltam egy másik monitornál, annál van faszán kép. Feltettem a vga drivert, azót az én monitorom is van kép és egyelőre úgy tűnik hogy marad is. De én már ebbe teljes mértékben elvesztem. Köszönöm szépen az eddigi segitségeket
. Remélem már nem kell írjak ez a probléma miatt
-
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #49942 üzenetére
Windows eseménynaplóba nézz már bele légyszi....
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49944 üzenetére
Kezd állatorvosi ló lenni a gép.
A PCIE csatlakozás rendben van, esetleg megpróbálhatod másikba, hátha annak van nyűgje (ahogy látom van rajta még egy csatlakozó).
A VGA alá volt támasztva?Esetleg másik táppal próbáld meg (bár nem hiszem, hogy csak az a vezeték hibás, de bármi lehet, illetve az ellenkezője is).
-
jencsikdani
tag
Monitor kábele az biztos jó mivel a másik vga-val is ment. Illetve driver nem hiszem, mivel ismét friss windows lett felrakva és még driverek közelébe se jutott. Odáig se jutottam el benne hogy lássam az asztalt
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49942 üzenetére
A monitor kábelt is próbáltad cserélni?
Esetleg, ha csökkentett módban hajlandó indulni, akkor a VGA drivert legyalulod DDU-val, majd újra telepíted.
-
jencsikdani
tag
Na, az a helyzet. Most volt időm ránézegetni. Elemet felcseréltem a kettő gépbe, illetve vissza raktam a videókártyákat. A gépem ugyan azt produkálja. Windows üdvözlő üzenet majd fekete kép, keresi a monitor a csatlakozást majd kiadja hogy No Signal. Videókártya nem lehet a hibás mivel az előző gépbe, tökéletesen ment, futattam rajta stress test. Mindenen átment ahogy kellett. Illetve az én gépem is működött egy régebbi videókártyával. Így még tudtok valamit hozzászólni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
jencsikdani #49939 üzenetére
Tápegység?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
jencsikdani #49937 üzenetére
Akkor driver probléma.
-
d@minator
addikt
válasz
jencsikdani #49930 üzenetére
Az én gépemben ránéztem egy másik GPU-val, A Windows Safe módba bootolt be és úgy adott képet.
Másik GPU sem adott képet csak safe módban? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ha nem konfig, akkor mi más?
Problémát csak ennek fényében lehet megoldani.
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49932 üzenetére
A csipogót én személy szerint jobban szeretem, mint a debug ledet. Az elemet próbáld meg szerintem, könnyen lehet, hogy az van lemerülve vagy lemerülő félbe, illetve a hibák közül talán az a legolcsóbb probléma. Illetve a csatlakozások rendben vannak, egyik sincs kilazulva?
-
blp85
senior tag
válasz
Próbáld meg kicserélni az alaplapi gombelemet (CR2032-es), illetve van a lapon speaker (csipogó)?
-
jencsikdani
tag
válasz
Graphics #49929 üzenetére
Nem hiszem hogy ez konfig specifikus probléma lenne. De hát akkor leírom.
-Alaplap: MSI B460 Tomahawk
-CPU: I5-10400F
-GPU: Asus Rog Strix RX6650 XT
-Ram: Corsair 2x8 GB taláb 3600 MHz.Előzménye nem volt.
Probléma: Bármikor amikor a Windows betöltene eldobja a monitor a képet.
Amiket próbáltam: Windows újratelepítés, BIOS reset. Illetve másik gépbe is beleraktam a GPU-t tökéletesen működött. Az én gépemben ránéztem egy másik GPU-val, A Windows Safe módba bootolt be és úgy adott képet. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
jencsikdani #49928 üzenetére
Na akkor görgess felülre, hogy mi is kéne egy hiba feltárásához.
Annyit tudtam meg van egy géped, meg Windows van rajta.
Semmit magyarán.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
jencsikdani #49926 üzenetére
Minden infó nélkül? Nagyon nehéz
Semmit nem írtál le végül is.
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Olyat produkált a gépem hogy játék közben le ált-taboltam utána, fekete kép illetve a monitor elvesztette a jelet. Ujrainditás után Alaplap logo, amikor a Windows login ugrott volna be fekete kép és megint elvesztette a jelet. Bios-t reseteltem mert azt is sikeresen előhozta. Ugyan ezt produkálta utána is. Jó akkor Windows ujratelepítés. Telepités folyamatában minden megfelelően működött. Ismét amikor a Windows-ba dobott volna be fekete kép és elveszti a monitor a jelet. Tudtok erre mondani valamit hogy ez mitől lehet ?
-
FunPro
őstag
válasz
aquark #49920 üzenetére
Én tavaly futottam bele egy anomáliába, csak sajnos megoldást nem találtam rá.
Adott 20 ugyanolyan gép. Ezekből minimum háromnál jelentkezett egy olyan, hogy amikor usb-n rádugnak a gépre valamit, majd lehúzzák róla, akkor kinyílik a dvd meghajtó.
Teljesen tanácstalan vagyok, mert ami ilyet csinált, azt szétszedtem. Kis kompakt gépek. Arra gyanakodtam, hogy valami elem megnyomja a gombot (jellemzően első usb-vel csinálja, de egyébként már csinálta hátsóval is), de semmi ilyet nem látok. Most már csak arra tudok gondolni, hogy az usb foglalat valamit rövidre zár, és a meghajtó úgy érzékeli, hogy meg lett nyomva a gomb. Vagy én nem tudom.
Ezek is win 10-es gépek.
-
aquark
tag
LG Blu-Ray író ki-be huzigálja a tálcát, ez mitől lehet? Régebben nem csinálta, de mostanság raktam a gépbe SSD-t, új RAM-ot, és átvariáltam a SATA kábeleket, meg újratelepítettem, legális win10-et (utána még kb. egy hónapig nem csinálta). Van, hogy üresben megy a gép, és egyszer csak kiadja a tálcát... Most lemezről másolnék, és szinte lehetetlen, mert 20-40 másodpercenként kiadja, van hogy egyböl vissza is húzza...
Mi lehet a baja? -
Speedy007
őstag
válasz
d@minator #49917 üzenetére
Nekem ilyenkor azt csinálja ha hangfalon akarom optikai bementen nézni a filmet stb.. Hogy sistereg , meg nyomja a statikus zajt és magától át vált utána előlapi kimentre amin a fejhallgató van kötve a film vagy bármi továbbra is csinálja a zajt de pl. ha a film idításkor még valami ment a yt-n vagy hallgatok online rádiót az már a fejhallgatón fog szólni tök magától én nem állítok semmit sem át.
-
d@minator
addikt
-
Speedy007
őstag
válasz
Essejó #49914 üzenetére
Én szoktam mert kb. élethűbb színei van mint a közkedvelt VLC-nek. Korábban én is végig zongoráztam az összes létező közkedvelt vagy ismeretebb média lejátszókat nekem valamiért a windwos megoldása szimpatikusabb volt. VLC és a társait akkor szoktam használni mikor olyan kodekben volt a film,video vagy sorozat amit a windows nem ismert vagy ha igen feláras lett volna hozzá a bővítő csomag ilyenkor szokam használni kényszerűségből
-
Speedy007
őstag
Mi lehet a gond? Újra van telepítve a gép a driver is a jelenség a következő hogy bármilyen formátomú filmet videót indítok el ha hangfalon(Edifier S351DB) akarom nézni a Windowsnak a beépítet lejátszóival olyan jelenséget produkál mint régen az analóg tv adás elmegy és sustorgás, erős statikus zaj jön át De VLC videó lejátszóval nincsen ez a probléma illetve akkor sem ha az előlapi jack panelre van kötve egy fejhallgató (Logitech G332). A hangfal digitális csatlakozón van csatlakoztatva.
-
F.B.I.
veterán
válasz
wednesday #49907 üzenetére
Be van dugva, bent teszteltük egy notebook szervizben, azzal a lappal sem indul, amivel eleve 1 éve megy, azért is hoztunk másik lapot (amiben meg egy 5700X megy) és abban sem indul vele gép. Mindegy mondtam, küldjék vissza, majd hétfőn tudja megmondani a szervizes (aki már nem volt bent), hogy milyen lappal tesztelte.
-
wednesday
őstag
válasz
F.B.I. #49906 üzenetére
Mondjuk, hogy 2 lapban sem megy az már furcsa.
Talán olyan van, hogy egy régi Bios fel sem ismeri a CPU-t és egy régebbi CPU-al kell előtte Biost frissíteni, aztán mehet a csere.
Gondolom a CPU tápkábele be van dugva az alaplaba. Ezt csak megemlítem, mert találkoztam már ilyennel is.
-
F.B.I.
veterán
Ryzen 5600, ha kiveszem az alaplapból, a gépen a processzor hűtő bekapcsol, maga a gép működik. Amint visszakerül a foglalatba a gép, se kép se hang. Minden garanciás, táp kimérve, működik, VGA működik, memóriák jók, processzor másik lappal sem megy. A processzor megküldve szerviznek, ők írtak, hogy náluk hibátlanul üzemel.
Itt sem MSI MAG B550M, sem Asrock B450M Steel Legend lapban sem megy.
Valaki találkozott már ilyennel, hogy csak egy harmadik lapban indul be a proci?
-
STKBlade
újonc
Sziasztok!
Nem indul a gépem.
Tudnátok segíteni a diagnosztikában?
3 hiba állapot jellemzi.1: 4x8gb DDR4 2600 MHz ram modul bent van a gépben nem indul villog a CPU DRAM debug LED felváltva.
2: kiveszek 2db RAM modult és nem reagál a bekapcsolásra. áramtalanítás után néha elindul 2-vel. de van amikor szintén villog a DRAM és a CPU debug LED.
3: bent van a 4db RAM modul bekapcsol a gép de aztán kikapcsol majd magától bekapcsol és kikapcsol és ezt a végtelenségig.
Hardver:
Alaplap: MSI Z170M | vettem egy másik alaplapot az nvme támogatás miatt: B250 Krait Gaming -azzal is csinálja.
RAM: 4x 8GB Hyperx Fury 2600 Mhz RAM
CPU: i7 6700K
Táp: Evga 750W bronze
VGA: MSI GTX 1080 G 8GB
van bent egy nvme ssd meg 2db 3tb-s HDD meg egy AIO hűtés. +egy TT ventilátos kit.
A fenti konfigot újonnan vettem én raktam össze és új kora óta együtt dolgozik kivéve az ssd meg a HDD-k és az AIO hűtés.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest