- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ahantos1963
kezdő
válasz
heavygrip #40099 üzenetére
Szokásos Giga hiszti. Nem kell 3-szor bekapcsolni. Van tuning beállítás ellenőrzési funkciója, ez általában 5-6 másodpercet vesz igénybe. Én az AMD FX-es Giga lapomnál türelmesen kivárom reggel, addig elvégzem a fürdőszobában a "reggeli szertartást" - pisi, kaki, fogmosás - utána vidáman ciripel a Windows, hogy "Jelentkezz be kisgazdám". (vagy kedvenc Torgyánom)
-------------
Lehet, hogy kéne egy BIOs frisítés.. -
heavygrip
senior tag
Sziasztok, annyi gondom lenne,hogy 3. gombnyomásra kapcsol be a gép már második alkalommal, kb 3 napja van meg. Nem is gond ez,csak kiváncsi volnék,hogy ez minek az előjele,mert eddig kb egyből bekapcsolt.
Előre is köszönöm. -
Tomi0703
addikt
válasz
asynur #40096 üzenetére
és (#40097) batman.: Igen, előtte működött a lap és a teljes gép is.
Egy A8-5500-as proci volt benne. Ez az X4 750K amit beletettem most az pihent egy ideje (~0,5-1 év) egy másik lapban a szekrény tetején. Az A8-at már eladtam meg a hozzávaló lapot is.
Rendben, ezt még kipróbálom.
-
batman.
senior tag
válasz
Tomi0703 #40094 üzenetére
Asynur kolléga tökéletes válaszával tudsz előre haladni a problémád megoldásában.
Jó lenne tudni, hogy proci csere előtt működött-e a gép vagy már régóta áll. Ez egy fontos kérdés, valamint írtad, hogy procicsere volt, a régi CPU, -ha megvan még esetleg azzal is próbálhatod.
100% bizonyosságot, csak akkor kapsz, ha másik is lapban is próbáltad. -
asynur
tag
válasz
asynur #40095 üzenetére
Kicsit utána olvasva ezen az alaplapon elvileg, a zöld jack audio kimenetre csatlakoztatott hangszórón halhatóak a beep code-ok.
Jelentésük gigabyte-nál: https://www.gigabyte.com/Support/FAQ/816Szóval dugj rá egy hangfalat és fülelj.
-
asynur
tag
válasz
Tomi0703 #40094 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy proci csere előtt működött-e a gép vagy már régóta áll.
Ha venti pörgés sincs, semmi led és BEEP CODE sem (ha jól látom mintha ezen a lapon nem lenne alaplapi speaker csati és integrált speaker sem? érdekes....) akkor a lap elég halottnak tűnik, meg lehet nézni proci nélkül mit csinál, ha régóta áll kiszedni/cserélni az elemet . Házon kívüli indítási próba (valami nem vezető felületen pl. karton doboz), úgy hogy minden felesleg le van húzva.
Ha biztossá is válik, hogy döglött az alaplap sajnos nem jelenti feltétlenül azt, hogy a cpu-nak nincs baja.
-
batman.
senior tag
-
Tomi0703
addikt
válasz
Dave567 #40051 üzenetére
Hali!
Nem indul a gép...
(AMD Athlon II X4 750K, Gigabyte GA-F2A88XM-DS2, FSP 350-APN) Kapcsolnám be, de semmi, meg se nyikkan. Venti pörgés sincs. Táp próbálva másik gépben, az jó.
Gépház is jó, mert másikba áttéve is próbáltuk.
Előzmény: Procit cseréltem a gépben és amit beleraktam, az az előző alaplapból hűtőstől együtt jött ki (úgy, hogy le volt fogatva ugyebár). Pár tű elhajolt, nem vészesen. Vissza lett hajlítva. Utána ment bele a gépbe és se kép se hang. Proci halt volna meg? -
batman.
senior tag
válasz
alibaba78 #40088 üzenetére
Szia!
Az teljesen normális, ha elsőre nem ad képet az alaplapi csatlakozóval, ha van bent kártya. Biosban lehet beállítani melyik legyen az alapértelmezett VGA. Az hogy az AMD „nem ad hdmi-n jelet”, az nem feltétlenül kártyahiba, lehet, hogy állítani kell a Hz-en. Ezt viszont csak két kijelzővel lehet megtenni, a főkijelző ne a hdmi legyen. -
alibaba78
őstag
válasz
akkójóva #40087 üzenetére
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék szépen! Ma eladtam az alábbi konfigot:
- Asus B85m-g
- i3 4130
- 2x2gb hyperx fury 1600mhz + 2x2gb kingston 1333mhz memória
- 128gb ssd
- Sapphire rt 560 4gb
- Chieftec arena 350wÉn a dvi csatin kersztül használtam a gépet hibátlanul. Elvitte a srác, és hívott is, hogy nem ad képet hdmi-vel. Dvi kábele nincs.
Ha kiveszi a vga-t, és az alaplapira csatlakozik, akkor először ott sem volt kép, de az egyik rampár kivétele után már volt. VIsszatéve a vga-t így sem ad képet, ram ide, vagy oda.
A kérdés az, lehet vmi beállításbeli probléma a biosban, vagy elkönyvelhetem szerintetek, hogy a hdmi port a vga-n nem működik?
Előre is köszönöm! -
batman.
senior tag
Szia!
Az egy szerver lap, amin a leírás szerint Phoenix a Bios.
A sípolás jelen esetben nem segít. Még a BIOS BEEP CODES VIEWER sem. Vagy átbújod az ezzel foglalkozó fórumokat, vagy magadtól próbálsz rájönni mi a baj. Ha itt szeretnél némi segítséget, ahhoz sokkal több infóra van szükség. Pld.:
Előélet: régóta a tiéd, most vetted, soha nem láttad működni stb...
Milyen hardver változatokban próbáltad...
A ramok biztos jók hozzá? Táp tuti jó hozzá? Ha indul/t mind a két proci indul/t? -
Johnny70
tag
válasz
asynur #40080 üzenetére
Köszi, kibányásztam az itthoni gépből a tápot, eredmény ugyanaz, ment a gép a kukába. Lett helyette egy noti, amihez van itthon dokkoló, szóval jelentősen upgradeltük az öregék mobilitását a megszokott munkakörnyezettel együtt
Bár így meg most wifi routert kell vegyek nekik pluszban.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen alaplapom van:
MSI K9ND Speedster2
Úgy tudom, hogy Phoenix BIOS van rajta.
Bekapcsoláskor látszólag minden elindul, aminek kell, de 1 gond akkor is maradt, a videókártya hűtőventillátora is megy, de annak ellenére a videókártya nem ad képet, a monitorom ledje csak villog, mintha, nem kapna jelet.
Bekapcsolástól számítva kb. 1 perc után 2 rövid egymás utáni sípolást lehet hallani.
Tudja valaki, hogy mi lehet a gond?
Köszi! -
batman.
senior tag
válasz
Dave567 #40081 üzenetére
Például ha a "szerelő" műszálas ruhában van és statikus feszültséget "tárol" -azt, mielőtt a gépbe nyúl le kell vezetni. Megfogni a festetlen vízvezetéket, fűtéscsövet, csapot... bármit ami földelve van. Ezt a "mezei" userek nem tartják be, és néha okoz kalamajkát.De nem feltétlenül ez történt, bizonyítani meg lehetetlen.
-
Dave567
addikt
válasz
asynur #40080 üzenetére
Igazából, nem lett hozzá nyúlva amikor kiszedtem, rajta volt a proci meg a ventilátor.
Mikor kiszedtem, ki fújtam, úgy adtam oda a srácnak, elvitte, 4óra múlva írta, hogy nem jó.
Át vitte egyik haverjához, mert neki is ez a proci van, át rakták az én processzoromat az ő gépébe, és működött, csak az alaplappal van valami.
Vissza vettem tőle, és az én konfigommal se megy, amivel eddig működött, külsérelmi nyomokat nem láttam rajta.
De gariztatom, csak kérdés, hogy mi baja lett. -
asynur
tag
válasz
akkójóva #40075 üzenetére
Szia!
Igazából kb. minden ilyenkor szükséges lépésen végigmentél a proci kivételén kívül, amit még nem árt megejteni, a foglalatot átnézni, szállítás közben elmozdulhat az is. Lehet házon kívüli indítással is próbálkozni, hátha a ház nyomódott meg valahol és ér bele valamibe, amibe nem kéne és okoz zárlatot.
Szállítás közben sérülhet a lap nem látható módon is mikro repedések a rázkódás/rezgések következtében.@Dave567: Foglalat át lett nézve? de én is a gariztatást javasolnám ha nincs külsérelmi nyom.
@frelife: köszi, hogy megírtad a megoldást az ilyesmivel sajnos jó ideig ellehet szórakozni, de legalább most megy rendben
@NdrewSunix: A lényeg, hogy most megy, ha pontosan akarja tudni az ember az ilyen hibák okát akkor mindig csak egy lépést szabad egyszerre végrehajtani, de ehhez nem árt időmilliomosnak lenni
és persze még így sem biztos, hogy egész pontosan sikerül behatárolni a problémát.
@Johnny70: Szintén a kölcsöntápos megoldást javaslom, én egy 10+ os netezős gépre egy ezresnél többet nem nagyon adnék ki, használt jól működő tápra sem. 20e alatt ki lehet hozni jóval használhatóbb netezős konfigot LGA 1155-ös komplett gépekkel "leselejtezett" irodai desktop/workstationok formájában, lenovo/dell/fujitsu stb. még egy kis ssd is beleférhet az árba.
-
prabhu
senior tag
válasz
Johnny70 #40076 üzenetére
Szép kis gagyi táp lista
Ár/érték arányban most ez ajánlott: be quiet! Pure Power 10 400W Silver. -
Johnny70
tag
válasz
batman. #40077 üzenetére
No jó, anyám pasziánszozik is
A gépet én tartom karban, update automata, időnként ránézek, a takarítást is én csinálom. Kiveszem az itthoni tápom első körben, aztán megnézem azzal, csak már rágják a fülem, mert így nem látják az egyik unokájukat Skypeon. Inkább ezt a vén Asust tartom karban, mert apám egyfolytában notit akar venni, de jó egy régi is alapon, aztán olyanokat néz, amiket max. autódiagnosztikához lehet használni, amikor mondom, hogy mennyiből lehetne olyat venni és felújítani, amit tud is használni, akkor lemond róla, de félek, hogy egyszer vesz valami hulladékot a FB-on.
-
batman.
senior tag
válasz
Johnny70 #40076 üzenetére
Csak böngészésre meg Skypera Annyiszor 1000 Ft-om lenne ahányszor ezt hallottam...
Az is gond ezzel, hogyha hetente egy-két órára használják a frissítések sem tudnak normálisan települni. Persze, ha te figyelsz rá akkor ez nem probléma.
Újonnan minden olcsó táp a veszélyes kategóriába esik. Ha muszáj ajánlanom akkor rákeresnék a hardveraprón a tápok alatt a felújított és átnézve szavakra és a találatok közül egy régebbi FSP-t, Chieftec –et választanék. De elsősorban kölcsöntáppal próbálnám, mert annak nincs sok értelme, hogy veszel valamit ami nem biztos, hogy megoldja a problémát. Ha nincs messze, lehet az eladó hajlandó egy tesztre is.(#40075) akkójóva
Szia!
Sajnos nincs ilyen definíció, hogy szállítás után elromlott gépek hibája. Ha a kábeleket és tápot ellenőrizted akkor én asztalon próbálnám "minimálkonfigban" indítani (proci+hűtő, 1 db ram, táp, bill, egér, semmi más). -
Johnny70
tag
válasz
batman. #40074 üzenetére
10+ már. Csak böngészésre meg Skypera használják. Megnézek akkor egy olcsóbb tápot, ha nem megy veleveszek inkább egy olcsóbb használt konfigot. Az ilyen olcsó, vagy egzotikus tápok közül, mint az RPC, LC Power, Akyga, Ewent, Synan, Xilence, Raidmax, Kolink és a jó öreg Chieftec (ami most is van benne) melyik nem életveszélyes 2-3 évre?
-
akkójóva
tag
Sziasztok!
Adott a következő gép: asrock b85m-hds, i5 4570, kingmax 1x8 gb ram, corsair cx 430 táp, wd 500gb hdd, samsung 860 ssd.
A problémám az, hogy amikor bekapcsolnám a gépet, akkor nem indul el "csak egy másodpercre". Felpörögnek a ventik egy másodpercre utána kikapcsolja magát, vár pár másodpercet és újrapróbálja, ezt gyakorlatilag addig amíg be nem kapcsol, mert néha be szokott, valamikor 1 perc után, de lehet 10 vagy akár órák is. Amikor elindult, akkor se "hibátlan", mert teljesen random idő után kikapcsol, ekkor viszont ha egyből visszakapcsolom, akkor tényleg vissza is kapcsol egyből. A hiba egy szállítás óta van jelen, ezt az utat már többször is kibírta (5 év alatt ~10 alkalom), és akkor nem volt semmi baja, most se volt semmilyen különleges bukkanó vagy valami. Előtte hibátlanul működött, azóta nem.
Eddig amiket megpróbáltam: kihúzni és visszadugni az összes kábelt, kiszedni és visszarakni a videokártyát (és nélküle elindítani), ramot kiszedni, visszarakni, másik slotba rakni, hdd/ssd nélkül elindítani, illetve másik táppal is, a probléma ugyanaz mindig, így kizárólagos tippem az alaplap, de hátha ti már találkoztatok ilyen problémával és tudjátok, hogy mi a probléma.Köszönettel:
Viktor -
-
frelife
aktív tag
válasz
frelife #40037 üzenetére
Nos. Ugye az anomália az volt hogy belassult de nagyon a boot..sőt a bios boot is. Pedig fülre szépen indult a gép.
Asus b85m-g
I5 4950
Strix 1050ti
Kingston hyperx 8G 1866Mhz.A cmos reset se segitett.
Vettem egy tápot mert egy rtx 2060-at akartam. Táp csere,egy chieftec 600w tápot vettem. kábelek átmozgatva, ram ki-be. Elem ki-be. Bekötöttem, új kártya benn. Minden müxik. Eltörpöltem vele fél napot.
-
Johnny70
tag
Sziasztok!
Adott egy öreg PC, amit a szüleim használnak. Reggelre nem indult. Megnéztem, bekapcsoláskor semmi. Se POST, se sípolás. Venti elindul, de a gép halkan kattog, a bekapcsolás jelző led kb. másodpercenként kialszik egy pillanatra majd vissza, hdd is mintha meg-megindulna egy-egy pillanatra ritmikusan. Megmértem a tápot terhelés nélkül, minden ok 12,16V, kis terheléssel (hdd-t rádugtam) 12,08V. Ha rákötöttem az alaplapra, akkor viszont folyamatosan változik a feszültség 10,8 és 12,16 volt között (kb ugyanabban a ritmusban, ahogy a kattanás és a led villanása van.) Ez táphiba, vagy az alaplapon lehet valami gond és túl nagy áramot vesz fel? Kivettem a RAM-okat és a videókártyát is, de ugyanez volt a helyzet, volt reset is jumperrel. Van ötletetek mi lehet?
-
Dave567
addikt
-
válasz
asynur #40067 üzenetére
Na végül csináltam egy bios resetet, aztán indítás előtt kikaptam és visszatettem a két ramot. Elindítottam és nem sípolt. Most próbálom újra beállítani a korábbi állapotot, de lehet előtte játszom egyet megint, hogy újra produkálja-e az összeomlást.
Memtest nem talált hibát, addig eljutottam. Visszavettem minden videókártya tuningot is defaultra.
Értetlenül állok még mindig az előtt, hogy mi okozhatta a galibát. -
batman.
senior tag
válasz
Dave567 #40068 üzenetére
Visszaállítottad az eredeti állapotot és nem működik.
Írtad korábban: A srácnak a gépe se javult meg, azt mondta egy picit előre hátra pörgette a ventilátort, de neki nem forog teljesen. Csak kíváncsiságból ez nálad is forog de lassan (kézzel ne segíts rá!)?
Lehetne itt feszegetni mikor történhetett valami, ami miatt nem működik, de ez nem bizonyítható, így felesleges. Ha nincs más ötlet akkor garanciáztasd le. Ha egy helyről van, akkor viheted egyben is. -
asynur
tag
válasz
NdrewSunix #40066 üzenetére
A tüzeléssel azért várd meg hátha lesz másnak is ötlete estére ha a ezek nem segítenek
-
válasz
asynur #40065 üzenetére
Csinálok egy bios resetet, ha sípol továbbra is,frissítem a legújabb biosra. (Mert most ugye csak néhány számmal jobb a korábbi bios, mert ez már a leírás szerint támogatta az M.2 SSD-t)
Megnézem az eseménynaplót is előtte majd. Aztán jöhet e ram kipakolás ahogy írtad.
Ha nincs változás jön a benzin és az öngyújtó!(Azt meggondolom még magamra öntöm vagy a gépre.
)
-
asynur
tag
válasz
NdrewSunix #40064 üzenetére
Szia!
A 3 beep elvileg memória problémát jelez a lapod manualja ezt írja:
"If 3 long beeps are heard, remove all memory modules and try to install only one memory module in the DIMMA2 slot first and then restart the computer.":három pittyenés esetén az összes modult szedd ki, és csak egyet tegyél be a DIMMA2-be és próbáld indítani. (Bár a manual szerint ilyenkor képed se kéne, hogy legyen)
Ami érdekes, hogy a memória installációs résznél meg ezt : "Always insert memory modules in the DIMMA2 slot first." Alapból tehát a DIMMA2-be kéne tenni először, de ha sípol úgy látszik kivétel.
De az is lehet, hogy a bios frissítés miatt a memória beállítások nem stimmelnek, nem árt ránézni erre is, cmos reset is mehet rendesen ha nincs eredmény, (akár kezdeni is lehet ezzel már ha az eseménynaplóból más nem derül ki).
-
-
batman.
senior tag
válasz
NdrewSunix #40062 üzenetére
Szia!
Nincs most időm, csak este lesz. A windows eseménynapló alatt a felügyeleti eseményeknél nem találsz segítséget? -
Sziasztok!
lap: MSI MORTAR B350
Tegnap betettem egy M.2 foglalatű SSD-t a gépbe. Toshiba XG4. Előtte frissítettem kettővel újabb biosra, mert ott írta, hogy m.2 támogatást bővítették.
Na most nekem előtte az R5 1600X cpu ment 1.3V mellett 4000 MHz-en egy évig stabilan, a RAM 2x8 GB 3000-en szintén stabilan (ez az elméleti teljesítménye is).
Feltettem egy játékot az új SSD-re és AIDA-val figyeltem közben a hőmérséklelet, amíg játszottam, mert láttam már az elején, hogy gáz ahogy a VGA eltakarja (RX 580 4G) és melegszik erősen emiatt. (mármint az ssd)
Minden rendben ment a játék közben, amikor kapcsol a VGA venti azzal hűti vissza az M.2 foglalatban az SSD-t is szépen.
Egyszer csak gép kikapcsol magától, próbál újra indulni, de 3 hosszú sípolás mellett nagy nehezen (miután kivettem az elemet és vissza tettem) elindult.
Ugye a biost alapba tette, ehhez nem is nyúltam utána már, de ettől még induláskor mindig 3 hosszú sípolás hallható.
A nagy kérdés, hogy lehet ehhez bármi köze is az M.2-es SSD-nek (ami továbbra is működik) vagy teljesen máshol keressem a hibát. -
Dave567
addikt
válasz
asynur #40059 üzenetére
Ugyan az én gépem mindig nem jó, de sajnos a másik se, vissza hoztam a sráctól, és valóban valami hiba van benne.
Az alaplapon van egy led, CPU/RAM/VRAM, meg még valami, a CPU az pirosan világít, ami gondolom nem jelent jót, de amikor nálam volt akkor ezt nem csinálta, nem értem.
-
asynur
tag
válasz
Dave567 #40057 üzenetére
Kell hozzá egy „6. generációs” 1151-es proci, amit biztosan támogat https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-Z270-P/HelpDesk_CPU/ innen ami 0207-el van jelölve jó kellene, hogy legyen már ha valóban csak a bios támogatás a probléma.
Ha szervizbe viszed akkor ezt említsd meg, vagy szerezni kell egy olcsó cpu-t, akár kölcsönbe.Vannak amúgy olyan Asus lapok amiken lehet processzor nélkül is bios-t frissíteni (Asus BIOS Flashback) de a tied ahogy nézem sajnos nem ilyen.
-
Dave567
addikt
válasz
asynur #40056 üzenetére
Köszönöm a választ.
HA jól látom támogatja neki, a többit nem tudom mit mókoltak vele, elvileg egy 550w táppal is ki lett próbálva.
Így nem tudok neki segíteni.Az enyémnek meg nem volt egybe, külön vettem hozzá az 7700k-t, de hogy frissítsek biost mikor kép sincsen?
A memória elvileg jónak kell lennie, itt a fórumon ajánlották ezt a lapot. -
asynur
tag
válasz
Dave567 #40055 üzenetére
A batman. által javasolt memory support lista itt: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-M-rev-10#support-doc található a 2600x hoz a "Pinnacle Ridge"-es listát kell megnézni.
A memoria támogatás procinként változhat, a támogatott sebesség és hogy hány foglalatban támogatott se mindegy. A manuálban: http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_b450-aorus-m_1001_e.pdf benne van az is, hogy melyik foglalatba kéne bepakolni őket (elsőre a már említett minimum konfig-al! tehát csak 1 modul-al). A gigabyte lapok közül több érzékeny arra, hogyha konfig variálás után indításnál bármiféle usb eszköz be van dugva szóval ezeket is ajánlott lehúzni.Az új gépednél egybe volt a cpu és az alaplap? mert ha nem, lehet, hogy nem elég friss a bios a proci támogatásához. Azt neked sem árt átnézni, hogy jó helyre mentek-e a modulok. Bár a beep code-ok elvileg ezeket jeleznék.
@zolka95: több szerencsét legközelebb
-
batman.
senior tag
válasz
Dave567 #40053 üzenetére
Legutóbb itt valaki határozottan kijelentette, hogy egy alkatrésztől nem lehet kattogás a gépében, mégpedig a HDD-től, a hangot a táp, majd a proci felől hallotta. Aztán miután a fél társaság megőszült, asynur fórumtárs aki nem olvasta az ominózus bejegyzést, megtippelte a hdd-t (ez semmivel sem csökkenti az elismerést
). Többszöri rábeszélésre, s mert a kattogás zavarta, az illető végre, nagy-nehezen szétszedte a gépét. Az asztalon egyértelműen beazonosítható volt, hogy a zaj forrása a merevlemez.
Szóval én nem hiszem el, hogy egy számomra ismeretlen ember, határozottan kijelenti, hogy melyik alkatrésszel van a baj. Régen ez működött, mostanság a tudást, hozzáértést határozottsággal pótolja sok mindenki. Sajnos. Ha nincs messze a vevő tőled, én tesztet javaslok az eredeti rammal, táppal, VGA-val. -
batman.
senior tag
válasz
Dave567 #40049 üzenetére
Akkor IGP-vel nem is próbáltad.
A másik gép: több olyan lappal találkoztam, ha nem volt benne ram, "aszittemmábetettemdenem" vagy nem volt rendesen bepattintva, akkor kb. fél sebességgel forgott a cpu hűtő. Ez lehet egy téves megfigyelés is...
De azért ránéznék, hogy a rammal kompatibilis, illetve rendesen be van pattintva. Konkrétan csak a lapot és procit ismerjük, így nehéz bármit is mondani.
-
Dave567
addikt
válasz
batman. #40047 üzenetére
Másik vga-t tettünk bele, de azzal se megy.
Le ellenőrizni sajnos nem tudom mind, úgyhogy holnap szerviz.A srácnak a gépe se javult meg, azt mondta egy picit előre hátra pörgette a ventilátort, de neki nem forog teljesen.
A processzort át rakta másik alaplapba, ott az működik. Tehát a proci ki lőve.
Kevés a vganak a feszkó? -
zolka95
őstag
válasz
batman. #40043 üzenetére
A csavarokat is külön kellett megvenni.
Illetve adtak 4db csavart a backplate-hez, de azon kívül semmi mást. Se anyát, se alátétet.
A külön csomagban volt csavar, anya, alátét, rugó.
De az az alátét nem valamilyen széles.A rugó meg szerintem úgy karcolta meg, hogy szélesebb az alátétnél és a vége karcolhatta meg.
Igazából gondoltam rá, hogy ez így lehet nem lesz jó, de bíztam a leírásban.
A backplate leírásában volt anya, alátét a rajzon. Ott mintha nagyobbnak is tűnt volna az alátét a rajz alapján.
-
batman.
senior tag
válasz
Dave567 #40046 üzenetére
Vagy el sem jut a POST -ig vagy rögtön az elején elhasal.
Minimál konfigban kellene próbálni asztalon. (proci+hűtő, 1 db ram, táp, bill, egér, semmi más...monitor alaplapi hdmi-be.)
Előtte CMOS reset, ha így sem indul akkor ellenőrizni a cpu foglalatot (elhajlott lábak, behullott pasztamaradék stb.)
Speaker maradjon a lapon, hátha elkezd fütyülni. -
batman.
senior tag
válasz
Dave567 #40044 üzenetére
Szia!
Le kellene szűkíteni a lehetőségeket. Pld.: az alaplapi speaker nem jelez semmit? Ha nincs rajta, akkor csatlakoztass egyet.Az előző géppel kapcsolatban a változtatott alkatrészek környékén kell először tapogatózni. De ez így harmadkézből mesélve nehezen diagnosztizálható.
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Látom az előző kollégának is hasonló helyzete van mint nekem.
De remélem tudtok segíteni, mert ezt nem hiszem el.Konfig: Asus Prime Z270-p/ I7 7700k/ Aorus 1080 Ti 11gb/ Fsp hyper M 600w/ Intel ssd
Használtan vettem a processzort és az alaplapot, (Garanciális mindkettő) mindent összedugdostam ahogy kell, alaplapon a ledek világítanak, a processzor ventilátora megy, a vga-nak is, viszont képet sajnos nem ad.
Se HDMI-n, se Displayporton.
Az egér és a billentyűzet is be volt dugva, az egér az világít, a billentyűzet az nem, végig próbáltam minden portot.Itt jön a fekete leves.
Az előző gépemet alaplapot/procit elvitte a srác, úgy szedtem ki, hogy össze volt rakva a proci az alaplappal+ ventilátor rajta.
Kb 3óra múlva írja a srác, hogy neki is ez a baja, hát mondom ez nagyon jó.
AZ a konfig pedig Gigabyte Aorus B450-m/ AMD ryzen 5 2600x processzor.
Amikor én kiszedtem tökéletesen működött.Tudtok nekem segíteni?
Üdv Dávid
-
batman.
senior tag
válasz
zolka95 #40042 üzenetére
Bakker! Jól kib@szt@k veled. Az, hogy aki csavarhúzóval a kezében született, vagy beletanult, az tudja ezeket a dolgokat, az természetes, de ezt nem kéne mindenkiről feltételezni...
Miután meggyőződtél, hogy az alaplap a rossz, és csak az alaplap... Három választási lehetőséged van.
az elsőt említettem már, a második, hogy lenyeled a békát, és veszel egy új alaplapot, a harmadik, hogy a Merlinen próbálod behajtani a veszteséged. A pozitív az egészben annyi, hogy ezt legközelebb már tudni fogod. Ha nincs szigetelés "tejfölös-pohárból",vagy annál kicsit vastagabb műanyagból kell vágni, és az egész fémlapot takarja! A másik oldalt is, az említett rúgó ami karcolt az sem normális, mivel nem láttam nem tudom mi a baj, de rugó nem érhet az alaplaphoz ott ahol áramkörök vannak.
Bosszantó egy helyzet. -
batman.
senior tag
válasz
zolka95 #40040 üzenetére
Ha a blackplate-n nem volt gyárilag szigetelés, és összezárta az alaplap hátoldalán a forrasztószemeket akkor 100% az az ok. Ezt szemrevételezéssel ellenőrizheted, vannak kiálló fémtüskék ott ahová/főlé a hátlapot szerelted, és ezekhez hozzáérhetett? Igen esetén, ha a CMOS reset sem oldotta meg a problémát, akkor az alaplap elhalálozott. Vannak akik ilyenkor a garanciáztatást ártatlan boci-szemekkel, "ma nem indult, de minden más jó" hibaleírással megpróbálják, én ezt nem tanácsolom.
-
zolka95
őstag
válasz
batman. #40039 üzenetére
Igen, eredetileg a műanyag lábak voltak.
Egy egyszerű noname fém backplatet, szigetelés nélkül raktam rá.
Az alaplap elülső részén csak egy nagyon apró műanyag karika ment rá a csavarra. Aztán egy rugó, majd egy csavar amivel odafogattam az egészet. Valószínűleg a rugó karcolhatta meg csavarás közben.
-
batman.
senior tag
válasz
zolka95 #40038 üzenetére
A pocihűtő eredetileg a hagyományos műanyagpatentes rögzítésű, ehhez vettél backplatet, -gondolom. Ez egyébként toronyhűtő esetén jó ötlet. A backplate sem érhet fémesen az alaplaphoz, (ezt a lehetőséget általában eleve kizárja a gyártó). Illetve ha leveszed a műanyag-klipszet a hűtőről, az is egy fémlemez, alá kell tenni valami szigetelést. A képet nézve ez elmaradt, a karcok is ennek az eredményei.
Sajnos ez lehet a hiba oka.
Ha minden más lehetőséget kizártál, -asynur kolléga iránymutatására támaszkodhatsz, akkor meglehet próbálkozni a garanciáztatással, de ez a karcok miatt többesélyes. -
zolka95
őstag
válasz
asynur #40036 üzenetére
Leszedtem a backplatet, visszaraktam a műanyag lábakat. CMOS resetet csináltam. VGA-t kiszedtem, sata kábeleket, ventiket kihúztam.
Csak ami szükséges azt csatlakoztattam és nincs kép.
VGA-val is próbáltam, azzal sincs.Viszont karcolást találtam az alaplapon. A proci lába mellett, ahol a vörös csík van ott látható 3 kisebb karcolás.
képEz lehet a gond okozója?
Garancia van még rajta így visszaküldhetem? -
asynur
tag
válasz
zolka95 #40035 üzenetére
Szia!
A HDD led tüskék ha nem érnek össze szinte biztos, hogy nem okozzák ezt (persze feltéve, hogy más nem sérült a környékén).
Inkább arra gyanakodnék, hogy a CPU foglalatban nem stimmel valami, elhajlott láb, elmozdult proci, valami retek ami belekerült tisztítás közbe bármilyen foglalatba. Ezen kívül nézd meg, hogy az újonnan felpakolt hátlap vagy a rögzítő csavarok nem okoznak-e zárlatot, nem ér bele az alaplap hátulja a házba stb.Ha a porfújás nem áram alatt történt és nem egy pillanattal utána dugtad össze szintén nem valószínű, hogy gondot okoz.
Szét és összeszereléskor viszont könnyű fizikai sérülést okozni (ledörzsölt smd-k, meghajlított lap, túlhúzott csavar stb.)
Elsőnek, mondjuk egy cmos resettel kezdenék szokás szerint minimum konfiggal ( 1 stick ram, akár gpu nélkül, hátulról minden usb lehúzva). Ha így nem megy akkor ismét szétszedés és amiket feljebb írtam ellenőrizni, lapot átnézni, és házon kívül indítanám elsőre egy nem vezető felületen (pl. karton doboz).
@frelife: régi bios verziót általában ugyanúgy kell feltenni, mint az újat. Ha van másik gép amiben ki tudod próbálni az ssd-t az megválaszolna pár kérdést ( vagy másik ssd/hdd–t, amin van rendszer ebbe a gépbe). Samsung magician-al megnézni, hogy a firmware friss-e. Event Viewer -t (eseménynapló) is meg lehet lesni hátha ír valami használhatót. Ha újratelepítés mellett döntesz ajánlom, hogy a telepítés idejére húzd le a hdd-t.
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Egy szimpla szétszedés és porfújás után nem ad képet a számítógépem.
Csak a processzort, tápot és a VGA-t vettem ki.
Az alaplap mögé, a proci hűtőjéhez raktam fel egy backplatet.Sűrített levegővel fújtam ki. Valamiféle nedveset is fújt ki néha, de hamar elpárolgott.
Tehát kép nincs, nem csipog. VGA ventije is pörög, ledje világít. Az alaplap ledje is világít.
HDMI, Display port aljzatot is próbáltam tévén és monitoron is.Az alaplap hdmi portján sem ad képet.
Gépem:
Asus Prime B250 Pro
i7 6700
MSI RX 480
Corsair Vengeance LPX 16GB
Samsung 850 EVOSzétszedéskor véletlenül meghúzhattam a gépházon lévő HDD led kábelt mert csúnyán elhajlott az alaplapon lévő tüske. Észre sem vettem csak amikor már összeraktam.
Valószínű, hogy az alaplap elromlott?
-
frelife
aktív tag
válasz
asynur #40033 üzenetére
normál használat mellett működött a gép eddig,majd egyszer csak elkezdett belassulni, mármint a boot.
ha feláll a rendszer akkor minden oké, szépen megy, a proci nincs húzva,nem is lehet, egy strix 1050ti van rajta de azt se húzom.
Mivel lassulgatni kezdett bementem biosba és defaultra tettem,ujra indít ugyan az, bementem fast bootot adtam meg neki, ugyan az, aztán volt hogy 1 perc után mégis betöltött a win,majd restart és ugyan ugy boot képernyő és mikor a windows bootolna ujra elindul a gép, olyankor vagy sikerül neki vagy nem.
Egyik másik ilyennél kiirta hogy nem sikerült az indítás, kék képernyő és újraindítás vagy hibajavítás.
Máskor meg mikor ugyan ezt csinálta kiírta fekete képernyőn hogy a számítógép megpróbálja a hibajavítást.
Ezért húztam ujra a windowst, de utána is lassú volt eleve.
az ssd ahchiba van ahogy kell, az van megadva bootnak, ezzel együtt indul gondolom a hdd is.
,holnap leszek ujra otthon, megnézem hogy csak az ssd-t engedem neki indulni.
usb telepítés szépen felment, nem volt ott gond.
hülye kérdés,bioshoz nem értek ennyire, lehet és ha igen hogy lehet az előző bios verziót vissza rakni?
ha elem kivesz és cmos törlés? bios ujra rak?
mert biost frissítettem usb ről,gyártó honlapjáról.
bár nem hinnám hogy bios lenne, default mellett is ezt csinálja, holnap szétszedem a gépet,hátha puffadt valami,max átnézek mindent, de lehet más telepítőt kéne használjak? pl tiszta win és rufusz? -
asynur
tag
válasz
frelife #40032 üzenetére
Szia!
Ha a Windows telepítés után jelentkezett a lassú indulás először akkor jó eséllyel azzal van probléma. (Mióta csinálja nem lehet, hogy csak valami frissítéssel szórakozik?).
Telepítésnél az ssd volt az egyetlen háttértároló ami csatlakoztatva volt?Biosban Fast boot opciót próbálgatni ki be-kapcsolni. Ellenőrizni, hogy a boot sorrend rendben van-e.
Az elemet is lehet cserélni de általában nem ilyen tüneteket produkál ha az a baj.
Egy SSDOK –ot tegyél fel és csinálj képet róla, hogy minden úgy van-e beállítva ahogy kell.
Próbálj másik sata portot és kábelt.
-
frelife
aktív tag
Sziasztok. Tudom,így nehéz lesz nektek segíteni,de próbáljuk meg.
A gép bekapcsolásakor a boot választó kép után minimum 1 perc a töltési idő, már ha betölt,mert van amikor újraindítja magát és kezdi újra. majd ha mégis betölt akkor kiírja hogy a boot 36mp volt, mintha semmi nem történt volna, holott több mint egy perc volt mégis.
A gépet legyalultam, bios a legfrissebb. eredeti windows. szúz telepítés.A gép
alaplap: Asus B85m-g
Cpu: Intel i5 4950
Ram: kingston hyperx fury 1600Mhz 8Gb
Samsung 120 Gb SSDA gép kb 4ves. Kérdés
Lehet e hogy az alaplapi gombelem merül? nem sípolt még,már ha sípol..
Lehet e ez a Windows hibája? bár full új a Microsoft oldalán készített usb boot.
vagy esetleg alaplap hiba lehetne?Ssd és a vinyo 100/100. a Smart nem jelez semmit rossznak.
ha ezen el tudunk indulni és kapnék némi támpontot azt megköszönném.
Gábor
-
Debilon
addikt
válasz
prabhu #40012 üzenetére
ramokat kiszedtem most este, egyenként vissza rakosgatva elsőre elindul a gép, ezután összerakva most elindult elsőre a két modullal is úgy, hogy felcseréltem a modulok helyét, holnap majd kiderült mennyire javult meg (vagy nem), mert asszonynak kell most a gépen dolgoznia kicsit
a probléma az, hogy ebben a lapban a két modul 1600-on rendesen csak megadott slotban megy
"If you adopt DDR3 2100/1866/1800/1600 memory modules on this motherboard, it is recommended to install them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots."
maximum megpróbálom A1 és B1 slotokban is, aztán kiderül mi lesz
köszi az eddigieket!
-
zolikaDB
veterán
válasz
MrDerekas #40005 üzenetére
Kaptam egy Intel 530 SSD-t, Win10-el.
Akarhanyszor inditottam a gepet (25x kb), elindult a Windows. Tobb SATA porton probalva.
Visszakotottem a Crucialt, indul-nem indul-nem indul-indul-nem indul.
Mikepp bizonyitsam a PCX-nek a bajomat?
Ami, ha jol sejtem, akkor SSD hiba, nemde?!
Van olyan is, hogy 6-8x indul, majd nem. -
asynur
tag
válasz
Privi11 #40024 üzenetére
Szia!
Ezzel így távolról, szerintem azon kívül, hogy vidd el szervizbe nem nagyon fogunk tudni mit kezdeni, főleg ha úgy érzed nem is nagyon értesz hozzá.
Az asztalról lerántás sajnos tényleg nem a legegészségesebb egy számítógép számra. Ha szerencséd van csak rosszul raktad össze, esetleg a proci mozdult el a foglalatban, ha nem akkor a fizikai sérülés sok mindent érinthet, amit így látatlanban nehéz behatárolni. Sérült elektronikai cuccokkal pedig hozzáértés nélkül nem jó ötlet „szórakozni”.
-
Privi11
csendes tag
Sziasztok!
Kezdeném azzal, hogy nem igazán értek gépekhez.
Viszont akadt egy nagyobb problémám.
Kezdődött azzal, hogy állandóan elment a kép 1-2 mp ig aztán minden jó volt X ideig és folytatódott időszakosan volt amikor 2 hétig semmi aztán megint.
Pluszba egyszer lerántottam asztalról gépet aztán se kép se hang.
Szét szedtem újra összeraktam viszont semmi. Gép elindul videókártya venti megy minden oksénak látszik viszont USB (egér, Bill) nem érzékeli. Pontosabban egeret felismeri világít... aztán 5mp után semmi. Monitort se nagyon érzékeli Próbáltam alaplapi hdmibe is át rakni ott sem jeleniti meg a képet pontosabban akkor annyit érzékel a monitor, hogy ANALOG -HDMI váltogatja de ugyan úgy semmi. Esetleg valami tipp? Alaplapi gondra tippelnék de tényleg fogalmam sincs. Remélem tudtok segíteni.Előre is nagyon szépen KÖSZÖNÖM !!! -
asynur
tag
válasz
Vismajor01 #40021 üzenetére
Tudtam, hogy lesz akinek ez nem tetszik
amúgy : "nem a legminőségibb"-et írtam.
Az adott típus tényleg nem rossz elvileg.
A Chieftec leginkább kelet/közép Európában ismert és ha pontos akarok lenni elvileg ők is rebrandelik a tápokat szóval szigorúan véve nem is kifejezetten gyártók (amivel nincs feltétlenül probléma, elég sokan csinálják ezt) a minőség pedig attól függ éppen mit "címkéznek át" . Ha túllépsz a magyar internet határain nem igazán szokták őket ajánlani. (Nekem a két év gari miatt sem szimpatikus a nagyobb nevek mellett akik pl. 5 évet adnak, persze az érvényesíthetőség megint más tészta ).
Valóban vannak megbízható termékeik és kevésbé megbízhatóak is.
De ez itt nem a tápos topik és nem is vitatkozni szeretnék, a márka preferenciákról pedig nincs is nagyon értelme... -
Grave_444
nagyúr
válasz
Vismajor01 #40021 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy vannak nála jobb tápok. Nagykernél nem volt se Bitfenix, se Be Quiet, se minőségi FSP, se Seasonic, ami ínyemre való lett volna.
Csak emiatt lett Chieftec, de legalább "Gold".
-
Grave_444
nagyúr
válasz
asynur #40016 üzenetére
Biosban annyi info volt a kártyáról, hogy jelezte melyik foglalatban van.
Ne kérdezd hogy, de most működik.
Csak valami gagyi átalakítóm van, 1-2.000Ft.
Táp simán elég, azzal nincs gond és mint kiderül egyik alkatrésszel sem.Szerintem egy friss whql driver oldotta meg, utána már adott képet az átalakítóval is és hoztam egy Eizo FHD monitort, eddig kis 1024*768-on próbáltam.
Időnként vannak ilyen megmagyarázhatatlan dolgok.
Az alaplapon most már ég a vga led és a kártyán is (ott eddig is világított).Tápon 2x8pin van egyébként, próbáltam előtte a másik csatival is.
-
asynur
tag
válasz
Grave_444 #40015 üzenetére
Biosban elvileg a "Tools" menüpont alatt van "Graphics Card Information" esetleg ott nézd meg találsz-e valami használható beállítást/infót.
Sajna Chieftec nem a legminőségibb PSU gyártó lehet ez a gond, vagy tápkábel probléma, persze lehet alaplap és gpu hiba is ha minden új...
Az átalakító aktív? Ezek az új kártyák általában nem tudják használni a passzív átalakítókat (az aktívak is sokszor nyűgösek). HDMI-s tv sincs a közelben, amin ki lehetne próbálni?
Azon kívül, hogy próbáld a gpu-t más gépben illetve ebben egy másik gpu-t más ötletem nincs.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
asynur #40014 üzenetére
Minden alkatrész új, nem próbáltam másik gépben.
Biosban egyelőre nem találtam ilyen opciót, lehet ott kéne keresgélnem.
Windows eszközkezelő felismeri, GPU-Z is. Ahogy rákötök egy monitort out of range. (Igaz csak átalakítóval tudom, és a monitorba mindig D-sub megy. Máshogy sajna nem tudom kötni)
Új Chieftec Natitas 550W Gold. Kártyán a fehér led világít, áramot kap.
Az alaplapon van power led, bios stb és ott a kártya van hogy piros, ha rákötök valamit.Nvidia vezérlőpultot meg se nyitja csak ha egy átalakítót kötök a kártyára, a vége nem megy semmibe.
A kártyáról biosig se jutok, mert abszolút semmi kép. DDU már volt, de csak igpről van kép.
Kártya ki-be, cmos reset volt. Bios frissítés nem.
Nem sértődök meg, ezzel foglalkozom szóval elvileg tudnom kéne mi a gond, de elakadtam ezért kérdezem.
Ja igen, van hogy egy hosszat és 3 rövidet csipog, ami arra utal elvileg nem kap áramot mégse.
""One long and three short beeps" from speaker
It detects the abnormal in graphic card. If graphic card needs extra power supply, please ensure power supply can provide enough watt."Van még egy pci-e sín megpróbálhatom ott is, de Z3 plus házon ki kell tördelnem a hátoldalt és mivel ügyfél gépe nem szívesen tenném feleslegesen.
-
asynur
tag
válasz
Grave_444 #40013 üzenetére
Pár infó még jól jönne:
Teljesen új beszerzés most lett betéve és még sosem ment vagy eddig működött (a gpu)?
Alaplapban volt előtte más kártya ami hibátlanul működött?
Az hogy látja a gép mit takar biosban látszik csak vagy windowsban is?
Milyen tápot használsz és mennyi idős?
Nvidia driver legfrissebb? (ha nem frissítsd
, lehet teljesen tiszta telepítés kell „Display Driver Uninstaller”-el történő takarítás után)
Alaplapi bios friss? (ha nem frissítsd)(A napokban volt pár "érdekes" probléma szóval ezeken ne sértődj meg de inkább megkérdezem: gpu tápkábel be van dugva rendesen? jó helyre van dugva a monitor kábel? )
Amíg ezekre nincs válasz addig max. egy kártya ki-beszerelés és cmos reset, ami ötletként felmerül nálam.
-
Grave_444
nagyúr
GTX1660Ti, ASUS TUF B360-PRO GAMING alaplap.
Bent a kártya, érzékeli a gép, ventik forognak.
Nvidia control panelt nem lehet megnyitni, mert nincs megjelenítő a kártyát azt írja.
Biosban hiába állítom pci-expresst elsődlegesnek csak az alaplapi csatlakozón van kép.Ötletek? Ma 4-ig meg kéne oldanom. Kártya ki-be nem történt az első összeszerelés óta.
-
lajafix
addikt
Helló,
Van egy kb 8 éves gép, asrock 880gmh/usb3 alaplap, athlon 2 x3 proci, 2x2 GB drr3 kingston RAM, fsp 400 apn táp, sapphire R7 260x VGA vagy egy hete került bele.
bekapcsolásra a ventik felpörögnek, de se kép se hang, se pittyenés a hangszóróból, se semmi. kiszedtem minden felesleget, csak billentyűzet + alaplapi VGA de így sincs semmi. alaplap hiba? -
asynur
tag
válasz
Debilon #40006 üzenetére
"Basic memory 64K address check error".
Próbáld 1 stick -el indítani majd memtest86, egyenként.
A memória foglalatot átnézni sem árt, ha nem mostanában raktad össze akkor lehet, hogy csak oxidáltak a lábak/foglalat a lábakra mehet contact spray (foglalatba inkább ne, kivéve ha rendesen körbejártad a témát és totálisan megfelelő a spray is).
Ha biztosra akarsz menni akkor jumper-el csináld a cmos reset-et (ehhez az alaplapi manual-t nézd át). Az elem kivétele is elég elvileg ha a gép ki van húzva és megfelelően ideig van kivéve (power button lenyomása általában ezután felgyorsítja a folyamatot).
-
-
Debilon
addikt
válasz
prabhu #40003 üzenetére
köszi, most nemrégen elkezdtem bekapcsolgatni, nem sikerült természetesen
nem méregettem (nincs is mivel) alaplapi elemet kicseréltem, úgy sem indult el, viszont UEFI-nek nem kellett volna elemcsere után defaultra állnia?
aztán pár áramtalanítás és kapcsolgatás után 3 sípszó volt (AMI UEFI van az alaplapon)
kicsit kutakodva, az azt jelentheti, hogy RAM hiba lesz? -
zolikaDB
veterán
válasz
MrDerekas #39996 üzenetére
Nos, tegnap a geppel vasarolt FSP HEXA 400 osszes ágán probalkoztam megtaplalni az SSD-t, amit egy ujabb kabellel kotottem az alaplap SATA1 portjara (itt nincs 0).
Csinaltam CMOS resetet is.
A WIN bootolasa hektikus, volt, h tobbszor indult, utana egyaltalan nem. Egyik agon indult, kovetkezon nem, visszatettem arra az agra, amin jo volt, de mar ezen sem indult.
A sajat gepembol kiszedtem egy 500-as FSP Everestet, es azzal sem bootolt a WIN. -
Debilon
addikt
üdv!
indításkor ventik felpörögnek, BIOS-ig nem jut el, csipogás sincs, monitor marad stand-by-ban
többszöri restart gomb és/vagy kikapcs/bekapcs, tápon levő kapcsoló ki-be után egyszer csak elindul, minden megy rendesen, ahogy kell terhelésre sem kapcsol ki a gép
amit próbáltam, lehúzgálni mindent (SSD és HDD, bill+egér) ugyanaz a jelenség.
Asrock 970 extreme3
FX6300
2x4GB DDR3
Sapphire RX580 4GB
128 GB SSD
3 TB HDD
Seasonic S12II 520 W táp (pár hónapos)mit próbáljak még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest