Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- SSD kibeszélő
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egon
nagyúr
Akkor ha jól értem, így stabil a géped? Nem feltétlenül kell 500W-os tápot venned (sőt!), inkább olyat vegyél, aminek a +12V-os ága nagyobb terhelést is elbír, mint a jelenlegi (mivel a konfig áramfelvételének 80-90%-a ezt az ágat terheli). Ezen túlmenően, lehet hanyagolni kell a CT-t mint márkát, részesítsd előnyben inkább az FSP-t, Enermaxot...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
F.B.I.
veterán
Üdvözletem az uraknak!
A gépet végül is az egyik barátom elvitte- ö szervizes- és futatta rajta a teszteket.Prime 2 és fél óra után lehalt .Agyaltunk,gondolkodtunk a ti segítségeteket is fontolóra véve megállapítottuk, hogy amíg nem futja egy nagyobb házra és egy nagyobb kb.500 W tápra, mindenképpen jobban járok ha 1 drivertől és 1 vinyótól megszabadulok.Sajnos, eddig ezzel a megoldással tudtam magamon segíteni.A ház túl kicsi volt -sajnos a gyerek miatt az oldalát nem tudom levenni és hűvösebb helyre, a földre sem helyezhettem - ezért a sok egységtől nagyon meleg volt bent és a táp sem bírta el ezt a megterheltetést, pedig egy 460W Chieftechtől elvártam volna, vagy mégsem? Mégegyszer köszönöm a segítő válaszokat.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
norbiphu
őstag
válasz coolmpi #2078 üzenetére
Valószínűleg eltaláltad a problémát . Közvetlenül bekapcsolás után (vagy néhány perccel azután) újraindítva működik a dolog. Ha viszont többet használom (tehát melegszik a VGA) akkor már nem indul újra, csak ha állva hagyom egy kicsit (kíhűl a VGA addig gondolom).
Asszem visszamegy gariba...
[Szerkesztve]"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
zso73
veterán
Szerintem a vidkard rossz! Vagy nem illeszkedik normálisan a helyére! Ez lehet a gyári fül görbesége,vagy a ház rögzítő miatt is! Nézd meg,hogy rendesen a helyére megy-e ! Esetleg a vidkarddal párban lévő slotban nincs a helyén valami! ...........
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Egon
nagyúr
Meg kellene próbálnod, hogy az összes meghajtót lekapcsolod, csak proci, ram és a vga legyen a lapban. Ha így sem megy, akkor még egy CMOS clear esetleg segíthet.
Ha ez sem jön össze, akkor sajnos valószínű, hogy a lap vagy a vga megadta magát.
Egyébként milyen táppal hajtod a konfigot, és milyen volt a cseretáp?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
dk
csendes tag
Sziasztok
Új vagyok ezen a fórumon de szerintem itt abszolut témába vág.
Kedden vásároltam egy új gépet
Alaplap: Gigabyte K8NF-9 Ultra
Proc: Athlon 64 3000+ Sk939
Video: Gigabyte RX60P128DE PCI E
RAM: Kingmax 512MB PC3200
HDD: Seagate 160GB S-ATA 2
DVD RW Gigabyte GO-W1623
Na most, minden ok volt Péntek ig, gyönyörüen ment a gép, meg voltam elégedve. De Péntek este be akarom kapcsolni a power led felvillan s-ennyi, nem hajlandó elindulni csak ha kiveszem a videókártyát akkor legalább felindul és elcsipogja, hogy nincs benne.
Tápcserét probáltam ugyanaz a mese. Videókártyát még nem tudtam probálni mert nem kaptam a környezetemben.
Véleményetek? -
Egon
nagyúr
Egy biztos: ha nem futtatsz teszteket, senki nem fogja megmondani neked _tutira_, hogy mi a hibajelenség... A másik biztos megoldás: a hardverelemek cseréje (ugyanis ha mondjuk kipróbálod másik rammal, és ugyanilyen hibajelenséget produkál, nyilván nem a ramod a hibás).
Asus lapoknál gyakran probléma a gyakorlatilag béta állapotú bios, esetleg megoldást jelenthet egy bios frissítés is."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Norbo03
őstag
Hát ez így elsőre ránézésre táp(legtöbbször ez szokott galibát okozni) csináld azt h lehuzod a fölösleges cuccokat és nézd meg h ugy újraindul-e. Aztán ha egy multiméterrelé kitudnád mérni a tápnak az ágait az nem lenne rossz mert egyből kiderülne hogy a táp-e a ludas! ha nincs mutli métered akkor kérj kölcsön egy tápot és próbáld ki azzal! Egy prime 95 tour test-et én is ajánlanék mert azzal kiderülne h stabil-e a gép!
MOd: Esetleg még driver gond lehet de az nem valószinü! Hogy driver gond-e arra ugy jöhetsz rá h a feladatkezelőbe a teljesítmény fülön a nézet/kernel Idők mutatását bekapcsolod! Ilyenkor a kernel alapú programokat(drivereket)-nek a processzorr használatát priossal fogja mutatni ha apiros túl sok akkor driver hiba van! jah ha aprime 95 kifagy vagy hibát ír ki akkor több mint valószinü h hw hiba!
[Szerkesztve] -
F.B.I.
veterán
Köszönöm a gyors reagálásokat.
Az alaplap,procival,memóval(2x512 samsung 667Mhz) 1 hete lett vásárolva(cserélve) és beépítve.
Feltelepedett először egy xp blade edition de ok hülyeséget csinált , ezért visszament a régi sp2-es.
A jelenség kb. 2 napja okoz nálam agyrémet. A nagyobb táp gondolatával én is eljátszogattam,a proci-zalman 1400 rpmen-55 fokos a probe szerint...ez még belefér, mert nagyon kicsi a ház.
A gép még nincs tunningolva, mert nekem így is nagyon megfelel de próbaképpen ha minden jól müxik majd kipróbálom a végét.
Az alaplap hibájára-mármint, hogy nem jó- nem is merek gondolni ugyanis saját felelőségemre hoztam el, mert mondták, hogy eléggé sok a hibás asus mostanában...magyarul ha gáz van vitatkozzak én a nagykerrel a cseréről...Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
(Bundás)
addikt
1, memtest [link] a memóriák tesztelésére, 4x ha lefut hiba nélkül akkor rendben
2, prime95 -> torture test, közben hőmérséklet mérés (pl. everest), ha két óra alatt kifagy, akkor instabil a gép, de ha 24 óráig bírja elvileg nincs baj a stabilitással
3, tuning volt? Milyen rég óta csinálja?
mod: Hehe, elkéstem!
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Melegedés kizárva? CPU hány fokos?
A tippjeim a következők (valószínűségi sorrendben):
1. Memória hibás. Memtest+ letölt (google), floppyra felrak, futtat sokat.
2. Melegedés. Hűtések leellenőriz, portalanít, esetleg proci újrapasztáz.
3. Elégtelen tápellátás (+12V-on). 3 vinyóból 2 tápkábel lehúz, esetleg még optikai meghajtók is kiiktat (teszt jelleggel; ha ezután normálisan műkszik, CT táp kuka, Enermax táp megvesz, boldogan használ...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
F.B.I.
veterán
Üdvözletem az uraknak!
Probléma:a gép mindenféle figyelmeztetés nélkül újarindítja magát kb. 2 óranként...
A konfig:ASUS P5ND2-SLI,INTEL D805,X800 GTO,2 driver,3 vinyó,Zalman procihűtő,2 zalman 8 cm-es,CHIEFTECH 460w táp.
Elindítva egy letöltés,megy az msn,nettezek...
Szerintetek?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Out
addikt
válasz (Bundás) #2083 üzenetére
Nem, nem, a Mercury-ra tuti nincs mar gar,ha elszall par dolog a gepemben a Mercury miatt az pech, en az Enermax tapom garija miatt aggodok, hogy vajon hany ev gar van ra, de ma delutan elvileg kiderul. Es ha mar lejart, akkor vennem kell egy uj tapot a Mercury helyett
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
-
norbiphu
őstag
válasz coolmpi #2078 üzenetére
Hmm, akkor lecsérelm rajta a hűtést úgyis terveztem felrakni rá egy halkabbat . Hogyan mehetek biztosra, hogy a VGA miatt van a hiba. Az előző alaplapnál (foxconn 915ös chipset) nem volt ilyen probléma (ha jól emlékszem ).
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
coolmpi
aktív tag
válasz norbiphu #2073 üzenetére
Nekem rossz VGA hűtés miatt produkálta ezt a problémát. (filmezős gépen a VGA kártya GPU-jára ragasztva volt a hűtőborda, és egy picit eleresztette magát, éppen csak 1mm-t.)
Gép bekapcsol, tökéletes. Restart, és semmi. Teljesen kikapcsol vár 2-3 perc, és gép elindul simán 1 hónapot túráztattam magam, mire sikerült rájönni véletlenül... (Közben már cseréltem benne tápot is...)
Csak egy érdekes sztóri, okuljatok belőle
(Amúgy csúnya és bosszantó hiba tud lenni, ha rosszul dugod rá az USB kábelt az alaplapra)
A legcsúnyább eset amikor az egér és a billentyűzet kábelét dugod be fordítva! Egyik haver 3x szedte szét, és rakta össze újra a gépet miatta -
Out
addikt
Okulaskeppen leirom ide benasagom tortenetet, avagy igy jar aki nem koveti figyelemmel az (sz)amitastechnika fejlodeset :o)
A problemat leirtam az altalam valaszkent nyomott hozzaszolasomba, es mint Xpod kollega kideritette az alaplap a ludas, ezert meg tegnap visszavittem a boltba hogy nezzek mar meg mi a baja. Szoval a haver(merthogy ove a bolt) kezdte osszerakni elottem a gepet, processzor berak(kipipalva ezt en is beraktam), memoria(kipipalva), videokartya(kipipalva), tapcsati(kipipalva), tapcsati2(wattafakk??). Ennel a pontnal tettem fel azt a kerdes amit a zarojelbe irtam, mi a turonak az a 12V-s csati, mire mondja hat azt is rakell kotni, kulonben nem fog menni. Kozben persze vigyorgott, hogy milyen bena vagyok. Rakototte, beinditotta es mukodott a lap rendesen, ugyhogy elkoszontem es hazasomfordaltam. Itt meg nem ert veget a megprobaltatasom, de ezt en meg nem tudtam :o) Otthon osszeraktam a gepet, radugtam a 12V-s is, es lass csodat..... nem tortent semmi, vagyis ugyanott voltam ahol egy nappal elotte, se kep se hang. Telefon csorget, haver hiv, kerdes wattafakk??. Valasz, lehet hogy nem muxik a tapon a 12V-s csati( Enermax tap, nem tudom mikor vettem es hogy garis-e meg), na de semmi baj szetneztem a hazban hogy talalok-e valamelyik szekreny melyen egy regi P4 ready tapot, es szerencsem volt. Kezembe akadt egy 300W-s Mercury. Nosza probaljuk ki. Ezzel persze rendesen mukodik a gep, de nem tudom hogy ez hosszutavon eleg lesz a gepben levo eszkozoknek :o)
Szoval, a lenyeg az hogy egy nagy talpas egyest adok a szamitastechnikanak, amiert 2006-ban egy rohadt alaplapra 2 tapcsatit kell dugni, mig 2003-ban megcsak egyet kellett :oD 2009-ben mar 3-at kell radugni vagy mi? Illetve magamnak is beirom az egyest, mert nem kovettem kello figyelemmel a szamitastechnika fejlodeset.
Okuljatok es ne benazzatok ahogyan en :o)Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Jarod1
veterán
Na erre kössetek csomót, amióta az új PC asztalom van nem fagy le a gépem a bejelentkezésnél
-
orkester
őstag
válasz orkester #2058 üzenetére
Esetleg valaki nem tenné meg, hogy kipróbáljuk a vgamat egy PCI-Es alaplapban? Kiderülne mi a rossz...
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
norbiphu
őstag
Hát gondoltam leírom ide a problémámat.
A gép indul először is leszögezném. De ha újraindítom a gépet akkor nem kapcsol be a monitor. Ha lekapcsolom és várok egy fél percet és utána újra bekapcsolom akkor meg megint működik minden. Ez miért lehet?"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
Out
addikt
A monitor is nemreg lett vege (kb 3 hete), de mint irtam ket monitorral is megneztem es mindketto mukodik. A VGA es a mem a regi gepembol lett kiveve szoval azok tuti mukodnek, a procit meg nem tudom tesztelni sehol, mert azert vettem ezzel az alaplappal, hogy majd egyutt hasznalom oket. Orulnek neki ha ennyit birt volna az alaplap, vagy en voltam bena es azert ment tonkre. Egyik se hangzik tul jol :o(
-
addikt
-
Out
addikt
Ez a bajom, hogy semmi hangot nem ad a speaker, es mindent kihuztam a gepbol, csak a proci+vidkartya+memo van benn. Illetve azt nem tudom, hogy az nem lehet-e problema hogy ha radugom a gepre a monitorcsatit, akkor raz a haz (Thermaltake Xaser III) :o(
[Szerkesztve]Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
addikt
Igen, megnézed az alaplapi tüskesort, ahova a ledeket és a kapcsolókat kellene dugni.
Itt a Power-on 2 db tüskéjét egy pillanatra rövidrezárod (pl csavarhúzó). és már megy is.
Out #2060: csipog valamit a gép?
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Out
addikt
Nekem is hasonlo problemam akadt mint orkester kolleganak. Adott egy tegnap boltbol vasarolt Asrock K8 Upgrade NF3 es egy AMD Sempron 2800+. A gepbe beszereles es inditas utan, se kep se hang. A procihuto felporog, a ledek vilagitanak, a vincsik indulnak, de a monitoron nincs kep. Kiprobaltam ketfele agp-s videokarival is (Geforce FX5200, Ati All-in-wonder 128 pro) es egy pci-ossal is (S3 virge). Sot ezutan masik monitorral is kiprobaltam, de az eredmeny ugyanaz maradt. Nem tudom, hogy merre induljak el a hibakeresest illetoen, ezert tanacsot kernek a hozzaertoktol. Koszi :o)
-
VinyuS
csendes tag
Heeloo!
Az lenne a gondom hogy van egy aOpen MX34-es alaplapom és ezt kéne elindítani de nincs házam! Meg lehet valahogy oldani jumpereléssel????
[Szerkesztve] -
orkester
őstag
válasz detroitrw #2057 üzenetére
Persze, volt reset is. Kábelek a helyén. Még a gépből is kivettem a cuccot, hátha valami kontakt hiba, de nem. A monitor is kap jelet, csak képet nem ad.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
orkester
őstag
Sziasztok!
Sok próbálgatás után szerintem a vga a ludas, de azért gondoltam ide is beírok, hátha van aki találkozozott már ilyennel...
Szóval...adott egy 6600GT meg egy Abit KN8 SLI. A gép felpörörg, de nem ad képet, egy ideig tölt aztán nem. A speaker nem csipog semmit, még az indulást jelző csippanást sem hallatja. Ha meg kiveszem a vgat, természetesen csipog, hogy valami gond van. Már próbálgattam szinte mindent, kivéve egy másik vgat.
Ilyenkor tuti a vga a hibás, vagy lehet még más baj is?(Bár nem tudom még mi lehetne...)PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
enemy76
tag
válasz Winner_hun #2052 üzenetére
Thx De kivel?Mert ugye nem kellene meghegeszteni a deszkát.
[Szerkesztve] -
enemy76
tag
válasz Winner_hun #2050 üzenetére
Hát majd megsasolom,de csak csütörtökön megyek oda ahol a gép van.
-
enemy76
tag
válasz Winner_hun #2048 üzenetére
keine kézikönyv. (az alaplap 98'-as) használt,1 hó gart adtak rá.
[Szerkesztve] -
enemy76
tag
válasz Winner_hun #2046 üzenetére
Van,de meg sem nyikkan.Próbáltam proci nélkül,de nothing.Tényleg olyan mintha nem kapná meg a gombtól a bekapcs impulzust.Nem tudom melyik láb az a sok közül,hátha rövidre zárva elindulna?
-
enemy76
tag
válasz Norbo03 #2044 üzenetére
Az a helyzet,hogy ez egy elég régi darab,manual nincs hozzá.Egy gyári Fujitsu siemens,az előző lapja elszállt,vettem hozzá egy ugyanolyat,belepakoltam mindent és meg se nyekken.A villogás olyan mintha stand by üzemmódban lenne a gép,alaplapon ég a led,és ennyi.Arra gondoltam hogy rossz helyen van a bekapcs gomb vezetéke de az egész egy sorcsati amit másképp nem lehet rádugni másképp.A bios -ig el sem jutok,se a ventik nem moccannak sem egyéb életjel,másik táppal is próbáltam.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz enemy76 #2024 üzenetére
Nem lehet h esetleg a tápod rossz? Vagy mondjuk összerakhatdnád aasztalon is és megnézhetnéd h ugy megy-e! Esetleg nincs túlhúzva a csavar az alaplapban mert az is okozhat ilyen nem indulásos dolgokat! Csinálj egy CMOS Cleart áthasegít habár ebben az esetben nem hiszem! A bekapcsoló gobnál villog zt h érted? A Power led villog? Nincs esetleg a lapod manualjában benne a villogás?
Mod? Akkkor próbáld ki másik prcoival! Ami még lehetséges h a lapod nem ismeri fel ezt a proid vagyis a bios ugy hogy adhatnál neki egy másik biost!
[Szerkesztve] -
enemy76
tag
válasz Winner_hun #2040 üzenetére
Az nem lehet,hogy a proci is meghalt az előző lappal és azért nem megy semmi?
-
S_E_R_I
aktív tag
válasz Gabi[mf] #2041 üzenetére
Az a gond, hogy most vettem a lapot nemrég, és hát nem gondoltam hogy ilyen hamar meg kell válni tölle szal, most vagy eladom a 2 Ramot vagy beszámítatom és veszek egy 1GB-t. Mert procit is akrok venne olyan nyár közepe vége fele. És aztán majd meglátom a cserét a lappal. Kössz a segítséget. Hozom a formám mint mindig.
-
Winner_hun
titán
válasz enemy76 #2027 üzenetére
Akkor lehet, hogy ott más is megpurcant, le kéne tesztelni mindent. Nézd meg, hogy minden csatlakozás jól van-e a helyén tapasztalat, nekem volt, ghoy a SATA adatkábel el volt mozdulva és nem indult a gép, kerülgetett is a frász, hgoy mi van
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz S_E_R_I #2037 üzenetére
Igen akkor jobban jársz ha eladod, h mennyiért veszik be azt nemtom , sőt a gigásak árait sem tom pontosan gyártó függő deh sztem 16K körül kapsz már,. nézz szét itt a ph-n gianni,gab,bundi,decide,garmacor,HardWare forumtársaknl érdeklődhetsz
szerk:helyesírás így késő este
[Szerkesztve] -
S_E_R_I
aktív tag
válasz Sir Psycho #2036 üzenetére
Na hallod akkor valszeg az lesz hogy eladom a 256Mb-at és az 512Mb-at. Abbol a pénzből amit kapok értük egy olyan 12000Ft ra számítok, és akkor veszek egy 1024Mb-at. Jut eszembe az hogy mozog (ár)
-
S_E_R_I
aktív tag
Ezt találtam a katalógusában:
Double-sided DDR DIMMs with x16 (data bus=16bit) memory chips are not supported due to chipset limitation.
Azaz nem támogatja. Leglább is szerintem ebből arra következtettem. De nem igy van javitsatok.
[Szerkesztve] -
-
enemy76
tag
válasz Gabi[mf] #2029 üzenetére
Az előző lap másik táptól szállt el,annak megégett egy ic-je is,de az új lapot próbáltam 2 táppal,mégsem csinál semmit.Számomra x aktának tünik a dolog.A gáz az hogy ezek a fuji-siem. gépek mások kicsit mint a sima p3-ak,a tápból pl kijön egy olyan 4es kábelköteg amit sima atx tápnál nem láttam.Hogy tudom kipróbálni a tápot magában?Ja a venti sem moccan meg egyik táp esetében sem.Olyan mintha nem reagálna a bekapcs gombra.
[Szerkesztve] -
Gabi[mf]
aktív tag
válasz enemy76 #2027 üzenetére
a táp nem biztos hogy ok!, mert ha csak a drótos megoldással próbáltad ki, hogy forog e a ventije, lehet h xar, alaplapok meg csak úgy nem szállnak el maguktól (persze igen), de ezesetben lehet hogy a sok por miatt, meg a tápban kiszáradt kondik miatt, elszállt a táp és magával vitte a lapot...bizonyosodj meg teljes mértékben arról hogy jó e a táp!!, ha nem, akkor abban is reménykedj hogy csak az alaplap szállt el...
üdv.jeeeeee
-
S_E_R_I
aktív tag
válasz Winner_hun #2025 üzenetére
Van egy kis bibi. Amit te belinkeltél az nem ASUS P4P800s-x hanem ASUS P4S800d-x szal még mindig nem oldótott meg a problémám. Plíz segítsetek
[Szerkesztve] -
enemy76
tag
válasz Winner_hun #2026 üzenetére
Az a helyzet,hogy ennél az összes kis csati helyett power,hdd,bekapcs stb..,csak egy hosszabb sorcsati van amit egyféleképp lehet feltenni.
[Szerkesztve] -
enemy76
tag
Halihó.A problémám a következőujitsu Siemens P3 800 as gép.A korábbi alaplapja elszállt,kapott egy másikat,ami ugyanolyan,a táp ok,mégsem indul.Gyakorlatilag meg sem nyekken,csak a lapon világít a led,a bekapcsoló gombnál pedig zöld és sárga villogás,elméletileg ez a stand by állapot jelzése.Segítsetek légyszi.
-
S_E_R_I
aktív tag
Az lenne a kérdésem, az ASUS P4P800s-x alaplap támogatja a Dual Ramot
-
S_E_R_I
aktív tag
Fiuk a lapon merre találom a kondikat (ASUS P4P800s-x) Lehet nektek egyszerűnek tűnik a kérdés, de nekem nem. De hát itt sokan segítenek, és szeretnék sokat tanulni. Előre is kössz.
[Szerkesztve] -
Gabi[mf]
aktív tag
válasz SystemKill.. #2014 üzenetére
ez a veszélye a biosz frissítésnek ősidők óta, egyébként nekem is msi lapom van, és én is néztem a honlapján ezt a live update-tet és csodálkoztam hogy ott hogy frissíti a bioszt, elvileg lehetséges, de a lemezes megoldáson kívül soha nem szabad mást választani, mert ez lesz, xarul ment fel az új biosz, itt a legegyszrűbb lehetőség: visszavinni gariba, mert nincs rajta égésnyom, meg semmi ami miatt ne vennék vissza, viszont a bioszfrissítést ne említsd!
jeeeeee
-
SystemKill..
csendes tag
-
FireFoxer
tag
válasz Sir Psycho #2011 üzenetére
Giannival rendeztük, miszerint ő azt mondta hogy az Asus A8N - SLI nforce4 chipkészlete nemkomálja a kingston és kingmax ramokat , ezért kilesz cserélve más márkára
Jófej ez a Giannibakfitty...
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz SystemKill.. #2009 üzenetére
jolenne tudni mit sipol, és akkor beep-kodot meg lehetne nézni
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz FireFoxer #2005 üzenetére
tudoműsom szerint az AMD konfigok nem kamatoztatnak annyit a dual chanel adta előnyből mint az Intel. szvsz ha külön slotba mennek akkor semmi gond a rammal, a dual chanles ramokat a gyártók kézzel válogatják és tesztelik, ezek 100% h mennek dualba, ugyanez azonos márkáju lakpoknál kb 90% h nem. a kérdés neked megéri e a pluszpénz a dual kit, kérdezz itt körbe h mennyiért veszik be a tied és h mennyiért tudnak neked dual kit-et szerezni..
-
Rive
veterán
válasz SystemKill.. #2009 üzenetére
Mit sípol?
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz FireFoxer #2005 üzenetére
Egy másik, a tieddel azonos lappal kellene keresztcserét csinálni. Meg esetleg bemenni valami boltba, hogy: ehhez a géphez kérek dual ramot (és ezen a ponton felrakni a kezedben levő gépet az asztalra).
-
Rive
veterán
válasz SystemKill.. #2004 üzenetére
Ellenőrizzétek az autoexec.bat tartalmát és a flopyra felrakott állományok helyét, nevét. Meg csináljatok egy teljes felületellenőrzést, leghetőleg azzal a meghajtóval, ami jelenleg a célgépben van.
-
FireFoxer
tag
A helyzet a következő.
Ha beteszem a lapba egymás mellé a 2 Kingston ramokat akkor totálisan hibásak , ezt másik laban is megpróbáltam és ott se szerették egymást!
Külön külön viszont ugyan úgy csodásan működnek.
Mit tegyek ; kicseréljem ?bakfitty...
-
SystemKill..
csendes tag
Sziasztok
A kedves szomszédom azzal keltett ma reggel hogy nem indul a gépe tegnap használta az msi csodálatos live update progiját és befrissítette a lapjában a biost és nem indul azot a (865PE Neo2-P Platinum Edition) csak elkezd felálni a bios bepityen hozzányul a flopimeghajtohoz meg végignézi az ide eszközöket és reboot tud valaki ebben segíteni nekünk probálkoztunk flopyra feltenni a flash progit meg a bios fájlt meg egy dos alap rendszet és autoexec batba beparaméterezve ujrafrissíteni a biost de érzéseim szerint csak elkezd a flopy lemezröl bootolni és nem csinál semmit tovább csak megint ujraindul (még garos a motyó tehát nem akarunk epromiroval meg forrasztopákával nekiesni) előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen GPS-t vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest