Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgk
aktív tag
Sziasztok.
Új gépet raktam össze. Indításnál először ram debug ledet kaptam kiszedtem visszaraktam őket most tovább megy de megáll vga és boot on. ezen nem tudok túljutni. Próbáltam vga nélkül és meghajtó nélkül is csak biost elérni de nem kapok képet.
Mit próbáljak?( r7 7800x3d, rog b650-a, 4070s ddr5 2x16gb ram, 850w rog táp)
Ami még fontos, hogy az m.2 ssd a régi laptop rendszer van. (ami laptop i7 11gen és 3070 volt) ez gyanítom nem tetszhet neki de biost kéne kapnom ettől függetlenül nem?
Gyorsindítást letiltottam mielőtt kivettem az ssdt.
Minden alkatrész új elvileg jó kell, hogy legyen.Köszi a segítséget
-
Clay_Xyz
újonc
Cpu pinről nem tudok meg stb, de haza megyek át teszem a vgat a masik slotba es a procit ujrateszem a tapkabelek meg egyben vannak nem bedugosak marmint a tapban nem az alaplapra az alaplapra csak a 24 pines meg a kisebb meretu pint kell bedugni 12 es pint semmi mast
-
blp85
senior tag
válasz
Clay_Xyz #51294 üzenetére
A táp kábeleit ellenőrizd, hogy minden be van e dugva (alaplapra a 24 pin és a CPU pinjei, illetve a VGA kábelei). Ezután amikor nekem volt ilyen, akkor a bekapcsoló gomb csatlakozóját húztam le, és azt a 2 pint rövidre zártam, az megoldotta a problémát (a lap működött utána hibamentesen.
-
Clay_Xyz
újonc
ziasztok! Tegnap a gépemet átépítettem az új házába, de utána nem kapcsol be azóta sem. A régi házamnak az F-penele külön részekre volt bontva, az újnál pedig egyben van az F-panel, ennyi a különbség ami szerintem közrejátszik. Micro atx alaplap ab350m ds3h v2, rtx 3060, ryzen 5 3600, corsair 2x 16gb ram asszem 3200 mhz idk, 500W chieftec, és samsung m.2 ssd. Fontos megjegyezni hogy újra pasztázzam a procit és nem teljesen minden kis előző pasztáját takarítottam le maradt egy pár kicsi folt éa ennyi, építés közben néha ágogy néha földön építettem. Ellenőriztem a tápot külön alaplaptól eeltérve és megy, működik. A rammokat is felcseréltem, de semmi. Majd haza megyek ránézek a procira lehet az a hibás. Annyi különbség van a mostani építés és a régi között hogy másik slotba tettem a videókártyát mert a 3.0 usb csatlakozo (új ez is) nem férne el mellette. Ahogy néztem az egyik slot pciex4 a másik slot felett meg pciex16 van írva fogalmam sincs hogy barmi koze lehetne mind ezekhez. Le csekkoltam az alaplapot is de nincs látszólagos hiba. Egyébként az új ház az egy 300q l v2 cooler master valami. Btw megpróbáltam a régi gépnek az fpanel indítókával elindítani a gépet de akkor se jó illetve a csavarhúzós módszert akkor sem jó, és a tápnak a 12 pines vagy nem tudom hanyas csatlakozóját nem tudtam megnézni hogy megy vagy sem nem is hinnem hogy tudom. A táp kábel elhelyezéseket picit alakítottam más kabeleket más kábelekhez kötöztem hogy picit felszabadult legyen az egesz stb. Ha megjon a fizum amugy is veszek uj tapot mivel kell az uj procimhoz r9 5900x. Koszonok minden valaszt meg a tobbi. Sziasztok!
(Bocsi az írásért full random az egész, csak telefonon vagyok
-
Omis
senior tag
igen de hála nekem jó lett
azt hittem már a cpu baszakodik (R9 3900X)
-
Omis
senior tag
Hibátlanul megy.
Hát azért kell velem mert ez kb olyan mint a kocsinál elindítod majd leáll és a második indításnál meg egyből megy szóval valami bibi van az éterben
-
KROK640
nagyúr
válasz
cech19960320 #51280 üzenetére
Igen, az ECC RAMok nagyon olcsók, meg ugye 2133-as, szóval tényleg nem drága. És ugyebár ez egy DDR4-es Haswell rendszer így, csak 6C12T 3500/3800MHZ-en, szóval erőre kicsit lehet gyengébb mint egy 10400F, vagyis nem rossz
Anno én is gondolkodtam ilyen megoldáson pont a sok olcsó RAM miatt. (Aztán most is van 48GB
)
Remélem, hogy helyre jön ettől, ha nem akkor hangkártya körül kellene nézelődni első körben.
(War Thunder : kár, reptársakat keresek) -
cech19960320
tag
válasz
KROK640 #51277 üzenetére
nincs hack, gyári állapotban van az extra cuccokat leszámítva, céges oktatótermi PC volt fiatalabb korában.
20k volt a RAM bele, így, hgoy megeszi a szerverRAMot isHőmérséklet az kilőve, mindenféle stressztesztet futtattam már, stabil.
Se a proci, se a VGA nem megy 65 fok fölé, még most sem.
Eszközkezelőben semmi ?-es nincs.
Most DDUval lekaptam a drivereket megint, és újrahúztam.
Jelen pillanatban nem crashel, de még visszajöhet.
Akkor ránézek a hangártyára
(WarThunder: tankozok csak, nekem az jobban fekszik) -
KROK640
nagyúr
válasz
cech19960320 #51275 üzenetére
Hali!
Jó kis gép ez, van benne RAM rendesen
Az allcore hacket kapcsold ki, ha van benne, és a hőmérséklet eredmények is érdekesek lennének.
Az eszköz keresőben keresnék "?" jeles eszközöket, vagy felkiáltó jelest. Második körben a hangkártya letiltásával is próbálkoznék.
(War Thunder : ABben repülsz? ) -
Omis
senior tag
üdv mindenkinek asztali gépem elkezdett egy fura jelenséget lenyomom a bekapcsoló gombot kb 1 sec után le is áll majd 2 sec után saját magától elindul .
Valami ötlet hogy merre induljak el keresni a hibát ?
köszönöm. -
cech19960320
tag
Sziasztok!
Van a következő konfig (eléggé frankenstein szörnye)
Dell Precision Tower 5810 az alapja.
Ebből megmaradt a táp (680W), alaplap DELL 0K240Y, Intel C612 chipset, ház és prociProci:
Xeon E5-1650 v3
64GB DDR4-2133 Samsung ECC RAM
Sapphire RX 6600 XT 8GB (LINK)
1db 1TB HDD
1db 1TB SSD (99% kondíció)
1db 256GB SSD (90% kondíció)A gép néha a következőt produkája.
Játék közben van hogy 1-2 perc után, van hogy 1-2 óra után elfeketedik a kép és beakad a hang (az utolsó hang búgva ismétlődik). Nem nagy játékokra kell gondolni, WarThunder, Football Manager, most épp SW KOTOR)
Ilyen esetben csak és kizárólag a főkapcsolóval tudom kikapcsolni, majd bekapcsolni.
Windows eseménynaplóban semmit nem láttam.
Driverek frissek (régivel is produkálta).
CPU, VGA stressz teszt, Memteszt probléma nélkül végigmegy.
Emiatt táphibára nem gondolnék, de javítsatok ki ha tévedek.
Van tippetek mi lehet a probléma?
Utoljára a VGA került bele, nem volt firss windows install, csak driver takarítás DDU-val, aztán telepítés. -
KITYOF
csendes újonc
Sziasztok, Azzal a problémával szembesültem a napokban hogy játszok egy adott játékkal (nem nagy játékok kb 20-40%ot visznek el a GPU-ból) és egyszercsak a 2 monitorom elfeketül, nem ad képet de a gép fut tovább amig lenem állitom újrainditás után megint jó lesz egy ideig aztán megint. eleinte kb 8óra után csinálta és miután megtörténik az elsö utána egyre gyakrabban.
Mi lehet a probléma szerintetek?
Specifikációk:
Kingston FURY Beast DIMM 2x8GB 3200MHz DDR4 memória
AMD Ryzen 5 5600G processzor (100-100000252BOX)
Cooler Master 600W 80+ White Elite V4 MPE-6001-ACABN-EU tápegység
ADATA SSD M.2 2280 NVMe Gen4x4 1TB LEGEND 800 ALEG-800-1000GCS
Zalman R2 üveg ablakos fehér számítógépház (R2 WHITE)
Arctic Freezer 7 X OEM processzor hűtő
ASRock B550 Phantom Gaming 4 alaplap (90-MXBCY0-A0UAYZ)
RTX 3060 ti -
JulianSinulf
őstag
válasz
tserrof77 #51268 üzenetére
Köszi!
Most, hogy így írod, eszembe jutott, hogy a laptopomra is ráküldte a bios frissítést. Szerencsére bios-ból csinálta, de amíg nem dugtam töltőre, nem akarta. Továbbléptetni is nehéz volt, hogy ismét induljon a w11, mert én meg akkor nem akartam töltőre dugni.
W10 ilyeneket még nem csinált. -
tserrof77
őstag
válasz
JulianSinulf #51263 üzenetére
Van. Főleg ha épp firmware frissítés is volt a listában. Kivágta a fát maga alól a win. Volt rá precedens nálunk is. Azzal semmit sem vesztesz, ha másik gépbe megnézitek.
-
csattila01
tag
válasz
csattila01 #51236 üzenetére
Update: Jött e-mail a szervíztől. Legjobb: "A szerviz a hibát nem tapasztalta"
Ami azért szép, mert az Aqua szerint CPU hibás a gép, de a szervizben már nem?
Hazahozom majd, összerakom, aztán megintcsak bootloop lesz Windows telepítőnél. Abból sejtem, hogy viszonylag kevés gépet láttam még magától megjavulni. Erre még nem válaszoltak... Majd tán addig fogom futni ezt a kört, amíg megjelenik a 8000-es Ryzen széria. -
JulianSinulf
őstag
Laptop. Szerintem soha nem volt állítva a bios-ban semmi.
Két SSD is bedögöljön ugyanabban a gépben, gyanús. Főleg, hogy a második biztos, hogy működött.
Ha nem a vezérlő, akkor esetleg a táp. Ha az nem megy, elvileg akkor sem lát semmit a bios.
Több próbálkozás is volt vele, szóval a rossz napot én kizárnám.
Az unoka erőltette a w11-et, majd az intéz másik gépet, de lehet, hogy meg tudja ezt csinálni, ha a kezei közé kerül.
Engem csak az érdekelt volna, hogy mire mennyi esély van. Ingyenlecke
Az SSD-k ki lesznek próbálva másik gépben, akkor azért majd többet lehet tudni. -
efemm
tag
válasz
Nálam előfordul, hogy az aztali gép nem ismeri fel az egyik régebbi hdd-t, újraindítás után pedig már rendben van. Vezérlő ritkán szokott meghalni, inkább a háttértár. Esetleg az elem az alaplapon, vagy csak rossz napja volt a bios-nak, be kellene mindent újra állítani benne. Távsegítséggel nem fog menni az biztos.
-
I02S3F
addikt
válasz
Szerintem a lényegen nem változtat! Ez egy olyan hardveres hiba, amit szervíz nélkül nem lehet megoldani, kis túlzással.
-
JulianSinulf
őstag
Üdv!
Laptop nem ismeri fel a háttértárat.
Eredetileg már W10 volt rajta, aztán valaki rányomott a W11 frissítésre. Egy darabig még ment, aztán úgy lett leállítva, hogy frissítsen és álljon le. Majd otthagyták. A gép nem állt le, mintha alvóba ment volna. De nem is sikerült feléleszteni gombnyomásra. Aztán valahogy sikerült újraindítani és már csak az az üzi fogadta a felhasználót, hogy nincs háttértár.
Bele lett rakva egy másik, ami korábban jó volt, de azt sem látja. A bios sem.
Live Linux USB-ről elindul a gép. Próbálták telepíteni, de háttértár hiányában csak a pendrive volt ott. Arra meg így valamiért nem ment fel és a Linux sem jön be többé.
A két háttértár (SSD-k), nem lettek még kipróbálva másik gépben. Szerintem nem is velük van a gond.
Ez egy amolyan távsegítség távsegítség kérdés. A gép nincs nálam. Csak megerősítést szeretnék arra vonatkozóan, hogy esélyes, hogy a háttértár vezérlő adta meg magát?Mennyi az esély arra, hogy a W11 intézte el?
-
RVR400
veterán
válasz
belaazallat #51258 üzenetére
Esetleg az alaplapon az elemre ránézhetnél, hátha offon van, és a csere segít.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Ismerősöm megkért nézzem meg a gépét mert nem ad képet.
Konfig : Asrock H77M, I3 3250, 120GB ssd, +1terra WD merevlemez, 2x4GB DDR3ram, valami kis MSI diskrét VGA, LC Power 600W-os táp.
Sem a diszkrét sem az alaplapi kimeneteken nem jön kép. Gép bekapcsol, összes venti felpörög, hallatszódik a merevlemez is, de billentyűzeten nem világít a numlock led. Memóriát kivéve nincs semmi hiba sípszó, speaker rá van dugva.
Táp csatlakozókat ellenőriztem.
Jól gondolom, hogy halott a lap? Köszi! -
JulianSinulf
őstag
válasz
sutyesz96 #51252 üzenetére
Szia!
A chipset driver az alaplaphoz kell, szerintem azt ne akard az adrenalinon keresztül telepíteni, mert csak felmegy az adrenalinod. Ha mindenképp akarod, akkor próbáld meg adrenalin nélkül feltenni. Leszedhető a gyártó honlapjáról.
Így próbáld meg csak a VGA drivert telepíteni a programból. Ha nem akarja, akkor szerintem ott is sokkal jobban jársz, ha a gyártó honlapjáról szeded le a drivert és telepíted fel. Mástól azt hallottam, hogy nagyon kehés az adrenalin. Én már lassan két éve nem használom, de az első pillanatban megbántam, hogy 6800XT-t vettem. És ennek egyik fő oka a program volt. Szerencsére már másfél éve ismét nvidiam van.A 4.0 kártyának mennie kellene a 3.0 csatiban. Ahogy t.imi is írta, próbáld meg, hogy a bios-ban 3.0-ra állítod.
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok,
most vásároltam egy 7700XT (SAPPHIRE Pure) és egy Ryzen 5 5500 procit.
A lap amibe szerelve lett egy MSI B350M Bazooka alaplap.
Továbbá 2db Corsair Vengeance Pro 16GB 3600Mhz CL18 RAM.
Az alábbi problémával szembesültem friss Windows 11 Pro 64 bit telepítés után.Az AMD Adrenaline szoftveren keresztül nem tudom telepíteni se a chipset se a vga drivert. Telepítést elkezdi, de borzasztóan laggol a gép, és nem halad a csík előre (vártam már 1 órát legalább).
Ajánlották redditen a DDU-t (driver uninstaller), több soron lefuttattam már, a korábban leírt prognózis továbbra is fennáll.
Amire gondoltam, hogy problémát jelenthet, hogy az alaplap PCIe 3.0 csatis, viszont a kártya 4.0. Utánaolvasás után, állítólag kompatibilis visszafelé is ez a csati, illetve teljesítményben sem jelent releváns különbséget, úgyhogy elméletben működnie kellene minden gond nélkül.
Próbáltam Windows updaten belül, illetve az eszkozkezelon keresztül is frissíteni a drivert, mindkettőnél hibába fut.
Tudna valaki segíteni hogy mégis akkor hol keressem a hibát? -
Csorbi
addikt
válasz
Curtain #51249 üzenetére
Hidd el, tényleg BÁRMI lehet. Itt neked kell kiköhögni egy akár egy teljesen külön szerviz általi bevizsgálás díját, mert nem tudod megállapítani otthon, nulla cserealkatrész bázissal, vagy műszeres mérés teljes hiányában, hogy melyik a hibás alkatrész. Ezt fórumon keresztül fotelből látatlanul megállapíttatni, hát hogy is mondjam...
Mintha az autód olajfolyását próbálnád így megállapíttatni.
Ha végleges, gyors és biztos megoldást akarsz, akkor szerviz, utána mehet a hibás alkatrész a megfelelő helyre garanciáztatni, akár a szerviz általi szakvéleménnyel.
Igen, jó eséllyel ez pénzbe kerül. -
Curtain
senior tag
válasz
I02S3F #51248 üzenetére
Garis, de jó lenne tudni hogy melyik alkatrész a rossz és akkor azt visszaküldöm. A másik hogy nem egy helyről rendeltem mindent szóval a komplett gépet nem tudom elküldeni. A videókártya okozhat ilyet? Mert ha nem akkor vagy a proci, vagy a lap. Más nem lehet szerintem.
-
Curtain
senior tag
-
Curtain
senior tag
Sziasztok! Ma egyszer csak újraindult a gépem és azóta folyamatosan kék halált kapok a legkülönfélébb hibaüzenetekkel. Gondoltam újra telepítem a windows-t de telepítés közben is jön random a kékhalál. A ramokat kicseréltem, az nem lehet baj. Kivettem az ssd-t, beraktam egy régi hdd-t de ugyanaz a hiba. Szóval az ssd-is jó. Mi adhatta meg magát? A vga okozhat ilyet? Vagy a processzor?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Tibko8 #51241 üzenetére
"az maradt még utolsó ötletnek de az úgy tudom ha lemerült attól még BIOS-ba mindig bekéne kapcsolnia csak minden vissza áll addig alapértelmezetre" - sajnos ez nem általános érvényű, lapja válogatja melyik hogyan/milyen módon reagál a megmerült BIOS elemre. És még az is számíthat, hogy mennyire van megmerülve.
Anno jártam úgy, hogy nem az elem volt a problémás, hanem nem volt rendesen meg a kontakt az elem foglalatában, és se kép/se hang.
-
Tibko8
senior tag
válasz
I02S3F #51240 üzenetére
Végig néztem mindegyik épp
Csak nincs itthon még egy ilyen alaplap hogy ha abba át rakom a procit akkor működik vagy sem úgy egész hamar már tudnám hogy mi a hibás a proci vagy a lapblp85 az maradt még utolsó ötletnek de az úgy tudom ha lemerült attól még BIOS-ba mindig bekéne kapcsolnia csak minden vissza áll addig alapértelmezetre
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok elég érdekes hibába futottam bele
Alaplap Asrock H97M
CPU I7 4790k (soha nem piszkált)
GTX 1650 1 éves
RAM 4x4 GB
Egyik napról a másikra nem kapcsolt be csak számítógépház ventilátorok egy pillanatra bekapcsoltak (2-3 másodperc) de le is álltak és utána folyamatosan ezt ismételték. Táp le kapcs majd vissza gép bekapcsol 3-4 próba után elindult windows minden elindult. Kikapcsoltam de utána már megint nem tudtam bekapcsolni. RAM, összes HDD, SSD lekötöttem. RAM-okat egyesével végig próbáltam összes foglaltban. Ugyan úgy nem ad élet jelet.
Videókártyát is kivettem semmi ugyan úgy nem reagált.
Vettem új tápot mert hát már 10 éves minimum van a mostani sőt több is.
Összeraktam első bekapcsolas öröm rögtön indult. Nyitnék egy böngészőt majd fekete kép rögtön és a gép bekapcsolva maradt de semmi kép. Kikapcsoltam újra bekapcsolnám akkor ugyan úgy azt csinálja mint táp csere előtt. 2-3 másodpercre ház ventilátorok elindulnak és leállás. Volt hogy bekapcsolt de rögtön BIOS-ba bootolt be. Onnan kilepve volt hogy elindult de már csak fekete kép volt. Most viszont már 20 indításból egyszer mintha bekapcsolna de csak a ház ventilátorok mennek abból is van olyan amelyik elsem indul nem is világít és a CPU ventilátor sem indultel.
Természetesen takarítva portalnítva van mindig tiszta belülről
Elem, alaplap, vagy processzor hiba lehet? -
tserrof77
őstag
válasz
csattila01 #51236 üzenetére
Valószínű, maghibás a cpu. 3600-osokkal volt dolgom már 3-mal is, amik random hülyeségeket csináltak, a végén egy prime95 hozta meg a hiba megtalálását. Az elsőnél közel egy hétig szenvedtünk a géppel, mire sikerült konkretizálni a hibát.
-
csattila01
tag
válasz
csattila01 #51230 üzenetére
Üdv újra.
Írt is a bolt, hogy a CPU a gyári hibás és a garis ügyintézést megkezdték.
Egyébként miért nem azonnal POST előtt jött ez ki? Miért csak win telepítés közben? -
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok! Olyan probléma van a gépemmel hogy minden bekapcsoláskor nem boot-ol fekete képernyő fogad. Az alaplapon van hibajelző/állapotjelző led (cpu,dram,vga,boot) és a cpu-nál pirosan világit. Muszáj cmos clear-t csinálnom és utána lesz csak jó. Be bootol. 3 napja ilyen. Nincs tuning semmin, gép az adatlapomon. Mi lehet a gond vajon ?
-
Csorbi
addikt
válasz
JulianSinulf #51231 üzenetére
14 napon belüli elállás nincs rá.
-
t.imi
addikt
válasz
Bakker, kva nagy szívás így.
Elég rugalmas az aqua, lehetőség szerint nem is megyek oda, max ha nincs máshol.
Remélem hamar megoldják, és nem ülnek rajta annyit! -
JulianSinulf
őstag
válasz
Vehetted volna a 3 dolgot a saját kontódra, így élne a 3 nap és elég lenne csak azt megtartanod, ami rossz, a többit meg visszavinni.
Így most várhatsz akár 4 hetet is.
A vállalkozásós sisifusihoz nem értek. Ha rossz egy alkatrész, akkor nincs rá gari? Vagy van rá, csak nincs rá visszavételi gari?
A szervízt nem tudod a vállalkozás számlájára írni? -
csattila01
tag
A2 B2-ben volt először a dual c.
Xmp enable/disable megvolt.
Mem frek. volt 2400 és 3200 is.
Uefi-ben próbáltam CSM ki/be, Secure boot disable.Semmi változás.
Bevittem a gépet az AQUA-ba személyesen. Mást már nem tudtam tenni. Elállással és a 3 napon belüli cserével nem tudok élni, mert vállalkozásra lett véve minden. Szóval nem elég, hogy rossz az alkatrész. Emellett semmilyen jogom nincs.
8.000Ft-ért 2 hét alatt bevizsgálják a náluk vett 0km-es cuccokat. Majd még 2 hét a hibás alkatrész cseréje.
SOS jelleggel kellett volna most ez a gép, hát minden bejött csak az SOS nem.Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tippeket. Nagyon kíváncsi leszek, végül mi lesz majd a hiba forrása. Ha megtudom, akkor majd leírom ide.
-
t.imi
addikt
válasz
csattila01 #51228 üzenetére
Lehet átugrottam, csak A2 slotba memóriával tesztelni? Hivatalosan A2-A4 dual, A2 a single chanel.
XMP enable, esetleg memória frekvenciát minél kisebbre állítani, hátha.
[kép]
Illetve uefi beállításokkal is volt valami cumi régen, csak már nem emlékszem rá -
csattila01
tag
válasz
csattila01 #51226 üzenetére
Frissítés:
-NVME helyett Sata SSD
-RX 7600 helyett GTX 970
-Majd CMOS clear
A hiba ugyanaz. Egyszerűen nincs több tesztelési lehetőség. Amiket át lehetett kötni, cserélni azt megtettem.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
csattila01 #51226 üzenetére
Van elállási jogod. Vissza viszed, ahol vetted, visszakapod a pénzed és veszel rajta valami mást. Vagy ugyan ezt csak más, új alkatrészekből. Ha kifutottál ebből az időből, akkor szívás.
A memtest-nek addig kellene futnia, míg le nem állítod. Szóval lehet memóriával kezdeni, az nem olyan drága és macerás csere, mint a lap. Aztán jöhet a lap, majd a proci.
Vagy egyszerre megveszed mind a hármat, gyorsan kiteszteled, hogy melyik a rossz, és visszaadod az elállási időn belül. Így nem kerül pénzedbe és tudni fogod, hogy mit kell gariztatni. -
csattila01
tag
válasz
Csorbi #51225 üzenetére
...meg a VGA, az SSD.
Bármi lehet. Sajnos másik DDR4 moduljaim nincsenek.
Megpróbálkozom azzal, hogy (a megmaradt cuccokból):
-Kicserélem a VGA-t egy másikra
-Kiveszem az NVME-t és berakok helyette egy SATA SSD-t.Több variációm nincs, mert semmi egyéb pótalkatrészem és műszerem nincs a teszteléshez. A legszebb, hogy minden zsír új és ha esetleg HW gond van, akkor gép nélkül maradok 1 hónapig.
Ha meg visszaviszem az AQUA-ba, akkor tizenezrekért megnézik nekem, hogy mi baja lehet a még sosem használt gépnek...
-
Csorbi
addikt
válasz
csattila01 #51224 üzenetére
Az a baj hogy itt kb bármivel lehet gond, bár ha a memtest elhasalt akkor jó eséllyel memória gond lesz, bár még mindig benne van a lap és a CPU is ebben a körben.
Másik rammal nem tudsz tesztelni? Ha nem, akkor szervizben kell megnézetni az egész motyót. -
csattila01
tag
válasz
ferkovics #51223 üzenetére
Szia.
Az eredeti kérdésben említett Kingston SSD M.2 NVMe NV2-re. Előtte ezen nem volt semmi, mert frissen bontottam ki tegnap. A BIOS látja. Okozhatja esetleg a hibás hardverű SSD, hogy maga a telepítő fagy be? Nem csak akkor kéne neki, ha már elkezdené telepíteni az oprendszert? (...és ekkor nem tudná hova)
-
ferkovics
csendes tag
válasz
csattila01 #51222 üzenetére
Hali Mire akarod telepíteni?HDD,vagy SSd, M2 -es,?Nem lehet gond a hátértárral?
Nekem volt már hasonló esetem, és a háttértár csere megoldotta (hiába ujj volt) -
csattila01
tag
válasz
Csorbi #51221 üzenetére
Csak 1 modult berakva az A1 slotba: Sikertelen. A probléma ugyanaz.
A CPU hűtő talán tényleg lehet, hogy kissé erősen volt meghúzva, azon lazítottam. De az alaplap semmiképp nem volt meghajolva.
Ezután az Ubuntu LiveCD most kivételesen eljutott a telepítőig, de a nyelv kiválasztásánál jön a kernel panic: initramfs-unpacking-failed. Kiléptem, bedugtam a Win10 telepítőt.
Azzal most a következő hibaüzenetet kaptam: BSoD - "SYSTEM PTE MISUSE". Először írta ezt, mióta kínlódok vele. Azóta megint csak a Windows logo + bootloop van. -
Csorbi
addikt
válasz
csattila01 #51220 üzenetére
Hűtő nincs túlhúzva, lap nem hajlik?
Valamint próbáld meg 1 modullal. -
csattila01
tag
válasz
csattila01 #51219 üzenetére
Sajnos CMOS clear után is változatlan a jelenség.
Memtest most 1p 10mp-ig jutott így. -
Csorbi
addikt
válasz
csattila01 #51217 üzenetére
CMOS clear-t még nem láttam leírva a listában.
Jöjjön akkor az!
-
csattila01
tag
Sziasztok!
Összeraktam egy új számítógépet, minden alkatrész bontatlan volt. Azonban W10/W11 telepítésekor hol bootloop, hol kékhalál fogad. Troubleshoot opcióig nem jutok.
-Először kiírt valami olyasmit, hogy "CPU changed..." meg valami "...secure code..."-ot és hogy "Change back to the old processor"-t. "Press Y..." Azóta ezt nem tudom előhozni.
-Aztán kékhalál: "0xc000021a"
-Majd újabb kékhalál: "KERNEL AUTO BOOST LOCK ACKUISITION WITH RAISED IRQL"
-Majd megint: "BAD SYSTEM CONFIG INFO"
-Linux LiveCD elkezdett bootolni, de itt 3db "Hardware Error" üzenetet kaptam. (CPU5, TSC 0 MISC, Processor 2...)BIOS-ból ez a legfrissebb, csak 2 újabb van, de azok beta verziósak. Építés után BIOS-ban nem változtattam semmit. Minden default, nem volt OC, feszelés, semmi.
Slot 2 és Slot 4-ben vannak a memória modulok.Próbáltam:
-Összes USB slotot USB2 és USB3 pendrive-al indítva
-W10, W11, Ubuntu telepítő,
-NVME SSD-t UEFI-ből formázni
-Load UEFI defaults opciót
-CSM disable/enable
-Pendrive-ot USB és UEFI módban indítaniKérdésem: Mi lehet a gond és mi a megoldás erre?
Infó: AMD 5600, Asrock B450 Steel Legend 4.60 BIOS, Kingston SSD M.2 NVMe NV2, RX 7600, 16GB DDR4
Köszönöm Nektek
-
JulianSinulf
őstag
válasz
WATERDACA #51215 üzenetére
Gyári hűtőt én semmire nem teszek. Egy normális hűtő nem olyan drága a teljes gép árához képest és a 12400-ra még csak nem is kell nagy.
Sőt, ha tehetem, akkor nem dobozos procit veszek, hogy ne kelljen a hűtőjét pakolgatni.Az a felbontás nem számít.
Én is valahol 150%, 200% környékén használom az asztalit a DWQHD monitoron. A 4K-n lehet, hogy 300% is van. Már nem emlékszem, mert ritkán nézem.
A TV-n biztos, hogy 300% és még VGA sincs a gépben. Egy 8100T hajtja 4K-n. Mondjuk ezen nem is játszom.
Szerintem ez nem befolyásol semmit.Menj néhány kört és nézd meg mi a helyzet. Ez a legjobb, hogy előrébb juss a problémában, ha egyáltalán van.
De rákereshetsz a játékra is, meg, hogy fagyogat e. Lehet, hogy másnak is van vele gondja. -
válasz
JulianSinulf #51214 üzenetére
Nincs külön procihűtő. Felbontás nagyítás 150%-ra. 2k fölött így kb.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
WATERDACA #51213 üzenetére
A procid 100 foknál kezd el lassítani, hogy ne melegedjen jobban.
Szóval a 89 jó.
Teljes terhelés mellett amúgy nem kell csodálkozni.
Arra már nem emlékszem, hogy milyen hűtőt is írtál.
Emellett játék mellett nem kap ilyen terhelést. Főleg nem egy Forzánál.
Futtasd 30 percet.
Futtass fumark-ot. Azt hallottam, az jobb stressz teszt.
Ne nézegetheted mind a kettőt.
Egy hwinfo64 szerintem jobb képet ad az értékekről.Bár én inkább játszanék valamivel, mert az az életszerű.
A 150% nagyítás mire van? Win alatt?
-
No, csináltam egy tesztet. 5 perc körül már volt itt melegedés.
A 12400f hűtője tényleg ennyire hulladék? Ha felkúszik 89 fokra ennyi idő alatt, akkor intenzív terhelés mellett ez gyakorlatilag fix restartos.A többi értéket hogyan látjátok?
-
válasz
JulianSinulf #51211 üzenetére
Azóta még nem teszteltem. Így bizakodok
Lehet a 1080p 150%-os nagyítás is nagyon eszi a GPU-t, de ez is a dolga, eddig nem volt se stutter se gond. -
JulianSinulf
őstag
-
válasz
JulianSinulf #51207 üzenetére
Nekem is volt még egy tippem, ez pedig az USB portja az Xbox kontrollernek. Pár hete volt még egy olyan fagyásom vele, hogy maga a játék fagyott meg, nem volt restart, de a kontroller is vele fagyott, szó szerint a force feedback is lefagyott és folyamatosan csak rezgett.
Már azon is gondolkodtam reggel, hogy egy hibás, öregedő Xbox One kontroller okozhat-e ilyen hibákat?
-
JulianSinulf
őstag
válasz
WATERDACA #51205 üzenetére
Egy fagyás miatt még nem kell majrézni.
Lehet, hogy a játékkal volt valami.
Ha mással is szoktál játszani és ott is előfordul, akkor már érdemes utánajárni.
Egy fagyást nagyon sokminden okozhat. Programok összeakadnak, egyszerűen a win akad össze magával, driver-ek is okozhatnak ilyet vagy épp egy a gépre dugott USB-s eszköz.
Persze maga a hardver is lehet problémás.
Programmal mért fesz értékekben én annyira nem bízom, a biztos, ha multival van mérve.
Ha a tápodban van védelem, akkor nem kell aggódnod, megvédi a gépet, ha gond van.Én nem stressztesztelnélm ezért fölöslegesen. Ha előjön megint a hiba, akkor már kicsit komolyabban neki lehet állni a keresgélésnek.
-
t.imi
addikt
válasz
WATERDACA #51202 üzenetére
Nekem is FSP volt CM előtt 4 évig, se hang, se semmi más gond. El is raktam tartaléknak.
Vagy 1 db rossz az elkészült 40000db-ból.Ha játék alatt jött elő, ott megy minden egyszerre, úgy is kellene nézni.
Vagy ahogy I02S3F írja, először külön külön.
Nézni 3.3, 5, 12V-ot. 5% belül legyenek az értékek. -
Én ezt azért mertem megvenni (SP Hyper 80+ Pro 650w), mert csak jókat írtak róla, és FSP tápban még nem csalódtam, de lehet hogy már ebből is kispórolják az alapanyagot
Csinálok Aidán majd egy stability testet, aztán majd látjuk mi sül ki belőle
Érdemes mindent egyszerre "stresszelni", vagy külön CPU-t, memóriát stb?
-
t.imi
addikt
válasz
I02S3F #51197 üzenetére
Igaz! Ha garos, nincs bizerga
Mindennek kicsi az esélye, aztán látod.
Melyik tápegységet vegyem topikban talán volt szó régen egy rossz szériás FSP tápról, több mint 1 év távlatából nem esküszöm meg rá.
Hibás kondi, rossz minőségellenőrzés, nincs rendesen rányomva a molex az alaplapra, bármi lehet.
2023.02:
Sziasztok. Végre sikerült lecserélni a tápom egy FSP Hydro PTM Pro 1000W lett a kiválasztott. Be is szereltem, működött is szépen, kb egy órát...
Aztán kirobbant a gépből :( Vissza raktam a régit, minden működik normálisan. Lehet egy hibás darabot fogtam ki? Mennyi esély van erre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest