- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sphe
senior tag
Jó. Eljutottam odáig, hogy túl finom lehettem. Ha erősebben illesztem a ramot a helyére, akkor bármelyik slotban működik egy rammal. 2vel nincs kép.
Update: 20-adik összerakásra bevette a 2 memóriát is. Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Rendesen a helyükön vannak a RAM-ok? Sokszor hoztak már hozzám úgy gépet, hogy nem volt rendesen benyomva a helyére a DDR4-es modul, és minden esetben a memóriafoglalat azon felén akadt fönt a modul széle, amelyik fix volt, tehát nem a kihajthatós oldal (mint a szóban forgó alaplapnál is ahogy van).
BIOS volt már frissítve? (Ha nekiállsz, szigorúan a régi, hibátlanul működő modullal csináld!) -
sphe
senior tag
válasz
üzenetére
Igen, mindegy hogy melyik foglalatban van. Próbáltam mindkettővel, próbáltam régi rammal is. Van, hogy elindult sokadik próbálkozásra, de most hogy kipróbáltam egyszerre 2t a régi cpu-val, nem értem mi történt de megint itt vagyok az elején hogy egy rammal sincs kép.
-
sphe
senior tag
BIOS reset után 1x8gb aegis + g4560 kombóval van kép, alaplap egyszer sem sípolt!
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
Van egy Intel g4560 - ASRock h110m hdv - 8gb crucial trio (Nincs külön grafikus kártya)
- Kicseréltem a processzort egy i5 9600k -ra és a memóriát egy 2x8gb aegis kitre. A processzor hűtő felpörgött, majd amikor a Winchesterek bekapcsoltak, leállt minden
- proci ki, régi CPU be: elindul, de nincs kép
- régi memóriát is vissza tettem, ugyanúgy elindult de nincs képHelp please

-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Szia!
Egy tejbe esett mobiltelefonnal ugyanezt hajtottam végre, igaz én csak izopropil alkoholt használtam a tisztításhoz.
Azóta is jól működik.
Szerencse kell hozzá.
-
Csabesz666
aktív tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
.....nos kínomban, zuhany, zsíróldó....áztatás, majd 6 óra napoztatás.....és elindult az alaplap!!!!! most járatom ezerrel, nagyon nem hittem már benne..... Azért, majd szerzek nyák tisztító sprayt, mert azért a víz nemigazán jó.....
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Szia!
Az áramot lehet hogy nem vezeti, de biztos hogy korrozív hatású!
A rétegek közötti furatgalvánok kifejezetten nem szeretik!
Sajnos nagy valószínűséggel alaplapcsere a megoldás.
-
haxiboy
veterán
válasz
Csabesz666
üzenetére
Valószínű mégiscsak vezeti az áramot, vagy kioldott valamit az alaplapról ami már igen (például a por is ilyen lehet), nagy eséllyel zárlatos lett a lap, mivel nem ritkán 6-7-8 rétegű a NYÁK így nincs mit tenni
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok, adott egy asus z87-plus alaplap, , a cpu vízhűtőblokkom szivárgás miadt, nem indul el a lap...... az alkatrészeket leteszteltem, mind jó, csak az alaplap nem indul. A folyadékhűzésben olyan speckó folyadékot használok, ami nem vezeti az áramot..... Mit lehet tenni?, a tápot sem kapcsolja az alaplap. Az ötleteket, segítsséget előre is köszönöm!
-
-
Szép estét!
A gondom a következő lenne:
néha gondol egyet a masina és elsötétül a kép, minden megy tovább, ventik pörögnek, nincs fagyás, csak sötét kép. újraindítás után minden hibátlanul működik. Ezt kb 4 hónapja csinálta először. Azóta ez a 3. alkalom.Masina:
core i5-4590,CMHyTx3,Asrock H97 Pro4,Sapphire Dual-X R9 380, 8Gb Kingstone Hyper-x Fury,Kingstone 120Gb SSD,WD1000gb,WD500gb,Cooler Master V550,CM K350,Samsung SyncMaster 2243,
A táp kb 2 éves, minden további eszköz 2016-os.
-
Cobra69
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, adott egy:
ASUS TUF GAMING PRO Z370-ES ALAPLAP
I 5 8600K PROCI
2X8 GB CORSAIR RAM
ASUS GTX 1080 ROG STRIKE 11GB/S 8G VGA
SAMSUNG 970 EVO PLUS M2 SSD
BARRACUDA 1T HDD
FSP HYPER 700 AS TÁP2 Évig hibátlanul működött, 2 hete kezdődött a probléma az első bekapcsoláskor a gépen minden ventilátor felpörög és se kép se hang nincs rendszer kikapcsoló gomb kinyom , 2 sec újra bekapcs a rendszer feláll hibátlanul működik . Kipróbáltam, a gépet kihúztam konektorból 2 napig nem nyúltam hozzá, vissza dug 5 napig hibátlanul működöt azóta újra produkálja a hibát
. Valaki találkozott már ilyennel vagy hasonlóval ?Előre is köszi a segítségeket
-
patrik1994
csendes tag
válasz
Beba Snake
üzenetére
Köszi mindenkinek, megoldódott. Vettem új tápot, de még utána is előjött a probléma.
A processzor túlmelegedett és azért kapcsolt ki minden jel nélkül...AMD Turbot technologyt lekapcsolva jobban bírta. Lehetne erre valami program, ami értesít mielőtt túlmelegedne, meg persze időnként én is takaríthatnám. Processzor hűtőt kiporszívoztam, újrapasztáztam, így 80 helyett 50 fokon elvan.
Régi hdd-től és régi táptól pedig elbúcsúzok. -
canadaa
tag
válasz
konci79
üzenetére
Igen, bios -t frissítettem rajta 1-2 hónapja és nem vettem észre hogy el lett állítva a cpu fan curve is. 65 fok felett 100%-on megy már.
De nem mintha le tudnám nyomni 90 fok alá AIDA stressz teszt alatt. Cinebench R20 egymás utána 3 run és ~70 fok. Prime 95 alatt 80, AIDA 85-90...Rakjak rá jeget?
-
chopin42
őstag
válasz
canadaa
üzenetére
Hmm, peched van, ezt úgy hívják: choil whine (legalábbis szerintem 99,9%)
Nem garanciális probléma sajna. -
canadaa
tag
Valakinek van ötlete, hogy miért adja ezt a hangot a tápom?
Videó: https://youtu.be/QryJ1-xardUEgy éve használom a gépet, különösebb problémák nélkül, de észrevetettem, hogy terhelés alatt egy rövid idő után elkezd így csipogni. Elsőnek azt hittem valami alaplap hang, de nagyon úgy tűnik nem onnan jön.
(Mikor összeraktam elég sokat teszteltem és akkor nem volt.)Ryzen 3700X (no OC)
ASUS STRIX 2070 Super
Gigabyte X570 Aorus Elite
2x8GB DDR4 3200
Seasonic Prime Ultra 850 W GoldAlapjáraton windowsban semmi ilyesmi nincs, csak akkor jön elő ha nagyon megterhelem, pl AIDA stressz teszt.
+A gép nem fagy le, nem áll le és nem indul újra. Csak csipog...
Köszi!
-
GalaHU
addikt
Alaplapot, procit és memóriát cseréltem, összerakás után BIOS-ig eljut a gép, de a régi konfigból átmentett SSD-ről nem bootol be a Windows, pedig mind a 2 slot-ban kipróbáltam
Mi lehet a baj?Régi: MSI Z370 Gaming Pro Carbon, 8700k
Új: MSI MAG Z490 Tomahawk, 10700k
Az SSD: Samsung NVMe 960 EVO
A BIOS-ban a Storage-ek között AHCI módban látszik az SSD (igaz "96"-nak látja, de lehet hogy nincs több hely), helyes a mérete is, de BIOS NVMe SSD Self tester már azt írja hogy not supported.Ha berakok egy Win10 bootlemezt akkor arról elindul a telepítő, de nem akarom letarolni az SSD-t ha nem muszáj...
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Előzmény: a másodlagos gépem februárban, miután kivettem a ramokat, beletettem egy dobozba egészen idáig. Akkor működött.
Elő kellett szednem az egyetem miatt a gépet, RAM bedug, és nem indul. Próbáltam már mindent kihúzni, visszadugni. Merevlemez és videokártya is eltávolítva (azokkal sem ment), DVI-D kábellel és D-sub kábellel is próbálva mind videokártyával, mind integrálttal.
Elindítom a gépet, felpörög, nem ad képet (sem jelet) a monitornak, majd olyan fél-1 perc múlva leáll és újraindul. Ramokat cseréltem, otthonit is beletettem, azokkal sem megy.
I3-4150 + 2x4 GB Kingmax DDR3 + Gigabyte Rx560 + ASRock H81M-DGS + CTG-400-80P + 128 GB Kingston A400 + WD 500 GB AAKX.
Előre is köszönöm!
-
Fistvan79
újonc
Egyébként simán lehet, hogy ez a probléma. Köszönöm a választ!
Persze ha valaki más véleményen van, azt is szívesen meghallgatom. -
chopin42
őstag
válasz
Fistvan79
üzenetére
Mielőtt szervizbe vinnéd, próbáld ki másik táppal, ez a legjobb lehetőség. Ha meg tudod oldani. Sajna a szervizesek sokszor nem állnak a helyzet magaslatán, meg sokáig elhúzódhat. Szimplán lehet annyi a baj, hogy a kondik gyengélkednek a táőban, amit befolyásol a hidegindítás, mert akkor valamennyit veszítenek a töltésből. Menet közben szűri a lap valamennyire, de indításnál ha be volt dugva, töltés alatt vannak, amik ha nem postosak, más a feszültség, a lap letilt. Én erre gondolok (persze lehet, hogy baromság).
-
Fistvan79
újonc
Tisztelt Fórumtársak!
A problémám a következő, reggel bekapcsolásnál nem indul a gép többszöri próbálkozásra sem. Tápvezeték rendesen a helyén, nincs kilazulva. Kikapcsolom a tápot, várok fél percet, visszakapcsolom, azonnal indul a számítógép. Aznap semmilyen más probléma nem volt a géppel, több órát ment. Másnap reggel megint ez a jelenség, táp kikapcs, várok fél percet, visszakapcsolom, azonnal indul a gép, a nap további részében semmi probléma, nem indul újra, nem fagy le, stb...
A tápra gyanakszom, szerencsére még van rá 4 és negyed év garancia. Cooler Master MPY-5501-AFAAG-EU 550W MWE Gold moduláris tápegyegység.
Az elmúlt háromnegyed évben sajnos elég sok meghibásodott közülük, utánanéztem.
Persze ettől még az alaplap is produkálhatja a hibát, arra még van 2 év 10 hónap garancia, egy MSI X470 Gaming Plus Max.Bár én inkább a tápra gyanakszom.
Vélemények? Mielőtt beadom garanciális vizsgálatra, mert ha az egész gépet viszem, az plusz pénz lesz, nem minden alkatrész abból az üzletből van, csak a 60%-a.
Válaszokat előre is köszönöm! -
flurider
aktív tag
válasz
abdulka1
üzenetére
Szia,
ha klónozott képről van szó, akkor lehet hogy ez nem
menne, de az alaplapi vga (ami igazából a cpu-ból jön) az ugyanúgy funkcionál, mint egy dedicated vga, csakhat nem olyan performance cucc.
Akkor ilyen szinten nem menne az sem, ha két vga lenne az alaplapba dugva.
Nekem ez a 1060 előtte a feleségem gépében volt egy firepro W5000 vga mellett, így 2 display ment az ő vga-járól, az enyembe meg a monitor egy plusz portja volt bedugva (szóval csak kapcsolgatni kellett a monitor modeokat ha valamit ráforceoltam a 1060-ra hogy azon fusson, ugyanis a w5000 nem gamer vga). Szóval ez tuti megy így, tehát integrated es dedicated egyszerre. -
flurider
aktív tag
válasz
Essejó
üzenetére
jaja ilyesmi, viszont a 1060 biztosan vinné a 2. monitort, de a kérdés inkább az, hogyha a 2. monitort az alaplapira dugnám (akkor a lapon keresztül a cpubol kapna igazabol eroforrast), akkor a dedikalt 1060-ast teljesen felszabaditanam e? (Es ez azert is kerdes, mert akkor lekene cserelnem a procit, ugyanis a 10400F-ben nincs gpu)
Tehat a 1060 (es igy a jatekok) szempontjabol jobb e ha inkabb masra terhelem a 2. monitort, vagy ha a jatekkal egyidejuleg csak bongeszo, discord megy rajta, az annyira semmi, hogy beszelni sem erdemes rola. De mivel a vga nem mai darab, igy pl a 10% kapacitascsokkenes nekem mar szamottevo. De fogalmam sincs errol..
koszi -
Essejó
veterán
válasz
flurider
üzenetére
Nem tudom, hogy jól értem-e. Arra gondolsz, hogy monitor1->1060, monitor2-> alaplapi csatlakozó? Lányom próbált ilyet, és az alaplapra dugott monitoron se kép se jel, viszont a 1050-es videokártya simán viszi monitor1->hdmi, monitor2->dvi-d csatlakozóval. Az egyik monitoron játszik másikon webfejleszt. A gép 2,5 éves, valami akkori Ryzen proci van benne.
-
flurider
aktív tag
Ja, gondolom ezt csináltad, légyszi doublecheck
[link]
Bagatel kérdés, de nincs véletlenül rendszervisszaállítási lehetőséged?
Erről meg itt van infó
[link]ha ez nem segít, akkor menj rá VIPowER ajánlására.
Egyébként pl 1 HDD van a gépben? Az msconfigban kb gyomlálj ki mindent. Futtattál már vmi spybotsd, regcleaner etc cuccokat?P -
Ajven
csendes tag
válasz
flurider
üzenetére
Sziasztok!
Nagyon köszönöm az infót, azonban eléggé meg vagyok lepődve, ugyanis megcsináltam amit írtál, de ez így is újraindul
. Az msconfig nekem is eszembe jutott annak okán, hogy daemonnal olvastam be a telepítőt és ki is kapcsoltam, viszont nem segített
. Csak hogy jó helyen voltam-e, mivel nekem magyar windows van: start/számítógép/tulajdonságok/spec.rendszerbeállítások/indítás és helyreállítás? Egyébként egy Ford programot akartam futtatni, Microcat a neve azt hiszem. Mit próbáljak még? Nagyon köszi. G. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
flurider
üzenetére
No meg safe módban (én csak csökött módnak hívom) Start Menü -> Run/Futtatás -> msconfig + Enter. És innét az Automatikus Indításból az összes gyanús elem elől kivenni a pipát.
Gyanítom, hogy a "Daemon Tools" is hagyott maga után egy nagy halom szart minden bokor alatt. (Sose értettem, hogyha van egy jó .iso fájl, akkor azt miért nem lehet kiírni CD/DVD-re. Pláne, ha bootolható.
) -
flurider
aktív tag
Szia
Na, van itt info kérem

Inditsd el a rendszert Safe modeban, majd:
Start menu / computer / jobb gomb, tulajdonsagok / advanced system settings / Advanced tab / Startup and recovery - Settings
vedd ki az automatically restart mellől a ticket, így nem fog automatikusan újraindulni a hiba észleltével. Elindulni nem fog, de legalább kapsz egy méltán szeretett kékhalált vagy egyéb hibaüzenetet, amin el lehet indulni (eg milyen fájl sérült meg, mi hiányzik a rendszerindításhoz etc)
És persze ahogy Beba Snake is irja, fontos lenne tudni, hogy
=> mit raktal fel, ami utan ujraindult es elkezdodott ez az egesz? -
Beba Snake
aktív tag
válasz
patrik1994
üzenetére
alaplap: ASRock FM2A88M Extreme4+ ------- OK
CPU: QuadCore AMD A8-6600K, 4200 MHz ------ Tuningot visszavenni 3900-4000 MHz-re
memória: Corsair Value Select CMV8GX3M1A1600C11 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM ------ Gyanús, tesztelni. 2x4GB vagy 2x8GB felállás szerencsésebb lenne.
hdd: WDC WD10 EZEX-75WN4A0 SATA Disk Device (1 TB, 7200 RPM, SATA-III) - 2,5 éves (ezen van a windows) ---- OK
SAMSUNG SP2004C (200 GB, 7200 RPM, SATA-II) - 10+ éves --- Értékes adatokat lementeni utána szelektív hulladékgyűjtőhely.
táp: Codegen Q6232-A2 400W ---- Azonnal minőségi 400-450W-os tápra cserélni, utána szelektív hulladékgyűjtőhely.
VGA: GeForce GTX 1050 Ti (4 GB) - 2,5 éves ---- Kivenni, szemrevételezni és mehet vissza, ventik működjenek.A hiba előtt 1 órát utazott a gép autóban, ha eldől vagy rázkódik kicsit az okozhat neki gondot? ---- Igen OKOZNI szokott. VGA elmozdulhat, adatkábelek tápkábelek is bemozdulhatnak -> kontakthiba!
-
d@minator
addikt
válasz
patrik1994
üzenetére
Nekem is egy régi Samsungom van és 100/100. Vannak jó vinyók...és nem jók.
Van egy bolt ahol pár ezerért vannak 300W-os vagy 350W-os FSP tápok. Majd a topikban eligazítanak. Új tápok közül 10ezer alatt nem igen kapsz normálisat.
Ha hibás a gép mindent ki kell szedni, alaplapot is procit is. RAM-ot a többi foglalatban végigpróbálni. Alaplapi elemet cserélni. Az sem mai darab. Vinyóból csak a rendszervinyó legyen rajta. BIOS frissítés is kell.
Ha három hónapig nem volt gondod vele de kocsikázás után igen akkor az eléggé kontakthiba gyanús azaz valami nem érintkezik jól.
"Driver irql not less or equal" - bármi lehet. Futtas egy MemTest86-ot [link] . Sokáig tart. -
-
patrik1994
csendes tag
válasz
d@minator
üzenetére
Szia, HD Sentinel 100%-os kondícióra írta mindkét winchestert (nehéz elképzelni, hogy a 10+ éves is 100%-os). Szétszedtem a gépet, próbálkoztam másik sata kábellel, másik táp bemenettel, videókártyát is kiszedtem, de nem segített semmi.
Rendben, kérek táphoz segítséget és veszek újat, remélhetőleg megoldja a windows problémáját is, köszi. -
flurider
aktív tag
Sziasztok,
palfitom küldött hozzátok a MIlyen asztali gépet vegyek csoportból.
Az ő ajánlására vettem a meglévő ASUS Strix 1060 6GB+ Samsung EVO 860 SSDhez a következőket:
ASROCK B460M PRO4
INTEL CORE I5-10400F 2.90GHZ LGA-1200 OEM
G.SKILL 16GB AEGIS DDR4 3000MHZ CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
KOLINK CITADEL
be quiet! System Power 9 600W (palfitom kisebbet ajánlott, de ez volt raktáron, énmeg megvettem, tudom, hogy ez overkill)A célnak simán jólesz, régebbi játékok, openra, esetenként néha pubg, zeneszerkesztés, ilyenek mennének rajta.
Minden rendben vele, de mivel két monitorom van, nem tudom, hogy a második monitort simán kössem rá a1060-ra, vagy cseréljem le a procit (kb egy árban van a 10400) és dugjam rá az alaplapi csatira.
Ez csak azért kérdés, mert ha a 1060-ra dugva abból eszik memóriát meg kakaót, akkor az mennyivel rosszabb a VGA teljesítményére nézve, mintha a procitól venné el ugyanezt. Ugye a 1060 nem mai darab, de azt nem akarom lecserélni.
A második monitoron egy böngésző pár tabbal+discord+vmi zenéről van szó, szóval lehet nincs is miről beszélnünk, de ti ezt biztosan jobban tudjátok.
Ha viszont az van, hogy mondjuk a fenti megjelenítés levesz a VGA-ból mondjuk 10%-ot, akkor simán lecserélem a procit.
Még az is kérdés, hogy pár napja vettem meg az egészet, meg van minden kis papír, tartó etc, e már összeszereltem. Az iponnál ez visszavihetős állapot e?Köszi szépen előre is a segítséget
-
d@minator
addikt
válasz
patrik1994
üzenetére
Szia! Tölts le egy HD Sentinel-t [link] , hogy lásd milyen állapotúak a vincseszterek.
Na meg szét kellene szedni és összerakni, mert lehet, hogy kontakthibás valami vagy beégett valamelyik csatlakozó.
A tápod meg full gagyi és ha tönkremegy viheti az egész gépet. A "milyen tápegységet vegyek" topikban biztosan tudnak ajánlani akár egy használt felújítottat olcsón. Pl. FSP -
dugo_
veterán
válasz
patrik1994
üzenetére
Ipari hulladék táp, csak macskát dobálni jó...
-
patrik1994
csendes tag
Sziasztok,
7 éves gép:
alaplap: ASRock FM2A88M Extreme4+
CPU: QuadCore AMD A8-6600K, 4200 MHz
memória: Corsair Value Select CMV8GX3M1A1600C11 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
hdd: WDC WD10 EZEX-75WN4A0 SATA Disk Device (1 TB, 7200 RPM, SATA-III) - 2,5 éves (ezen van a windows)
SAMSUNG SP2004C (200 GB, 7200 RPM, SATA-II) - 10+ éves
táp: Codegen Q6232-A2 400W
VGA: GeForce GTX 1050 Ti (4 GB) - 2,5 évesEgyik hiba, hogy kb hetente 2x minden előjel nélkül kikapcsol a gép, mintha kihúznám az áramot. Nagy terhelés alatt nincsen, böngészés közben is megcsinálja 1 óra használat után. A táppal lesz a gond?
Másik hiba, hogy egyik napról a másikra nem tud bebootolni a win10 (normál leállítás után). Kiírja kék háttérrel, hogy egy eszköz nincs csatlakoztatva, pedig az uefi lát minden eszközt, próbáltam kihúzni, átkötni, de nem oldódott meg. Driver irql not less or equal a hibaüzenet. Pár óra google keresgélés után boot pendriveról indítási javítás, kipróbáltam már minden létező parancsot futtatni cmd-ből, de nem vált be semmi, így újratelepítettem.
A hiba előtt 1 órát utazott a gép autóban, ha eldől vagy rázkódik kicsit az okozhat neki gondot? Többször is szállítottam már gond nélkül.
Ugyanez a jelenség már 3 hónapja is előfordult, akkor is csak újratelepíteni tudtam. Mi lehet az oka?Köszönöm a segítséget,
Patrik -
haxiboy
veterán
válasz
asynur
üzenetére
FSP Aurum PT 1200, gyakorlatilag az összes C-state ki van lőve, a power supply iddle control beállítás pedig Auto-ra van állítva, de egy elég modern tápról és egy nagy fogyasztó CPU-ról beszélünk így kétlem hogy ez jelentené a problémát.
Kicsit jobban belegondolva lehetséges hogy a GPU döglődik így? Előző gépben 1-2 driver verziónál - igaz ezek közül egyik sem volt WHQL így betudtam annak - volt hogy kaptam errort hogy eldobálta a drivert. Lehet hogy itt is ez a helyzet de nem tud visszatérni az OS?
Kísérleti célból a Valorant Vanguardot kilőttem, ez az egyetlen ami 3rd party és kernel szinten fut.
-
asynur
tag
válasz
haxiboy
üzenetére
Szia!
Én a helyedben mégis gyanakodnék arra a tápra (egyszerűbb lett volna ha annak is leírod a típusát
), főleg ha nem mai darab. Nem is kell feltétlenül hibásnak lennie elég, hogy olyan alacsony az áramfelvétele ezeknek a modern cpu-knak "üresjáratban", hogy egy régebbi psu "nem tud mit kezdeni vele" és crashel. A bios ban néz körül nincs-e "Power Supply Idle Control" és próbálkozz a beállításokkal. esetleg az alacsony power stateket megpróbálhatod kikapcsolgatni, hogy ez okozhatja-e a hibát, szintén biosban. -
haxiboy
veterán
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem, mert teljesen elakadtam a hibakeresésben.
Adott egy config:
Ryzen 3900X
MSI X570 Gaming Plus
32GB 3000mhz
RX480 8GB
512GB NVMETapasztalt már valaki (főleg idle) OC-től függetlenül black screen crash-t?
Event Viewer természetesen üres, stress tesztek hiba nélkül lefutnak, memtest úgyszint.
Alap órajelen, illetve alulfeszelve OC mellett is ugyanez a hibajelenség.
Csak a restart segít. Minden driver, és az OS is up-to-date.A VGA és a Táp az előző configból jött, ott tökéletes szolgálatot nyújtott így nem gyanakszom rájuk. Esetleg tudtok valamilyen log szoftvert amivel rögzíteni tudom a crash előtti eseményeket?
-
Ajven
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Feltelepítettem egy programot a gépre és a telepítés vége felé egyszer csak újraindult a gép. No, azóta nem indul el normál módban. Elindítottam csökkentettben, letöröltem a programot, bár vezérlőpultból nem tudtam, majd letöröltem a daemon toolst is, gondoltam a beolvasott iso fájl miatt van, de semmi. Win7 SP1 van a gépen. Tudnátok segíteni? Nincs kedvem újrarakni a rendszert. Nagyon köszönöm. G.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
" tényleg vga gond, akkor marad a használt, olcsó kártya. " + 4GB használt DDR3 ram.

Ennyit még megér az a gép.
-
jokeph
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Erősen VGA szagú a dolog... tartalék/kölcsön VGA nem játszik ? Akármilyen egyszerű, csak képet adjon.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Vagy ha jót akarok magamnak, akkor vigyem szervizbe?
-
KriszKrausz
csendes tag
válasz
Beba Snake
üzenetére
Muszáj lesz maradnom az A1-A2-nél, új lapra nincs pénzem.
Ezt eladva mennyit kapnék érte ebben a formájában? -
Beba Snake
aktív tag
válasz
KriszKrausz
üzenetére
Akkor vagy A1-A2 felállás, vagy új lap [link] .
-
KriszKrausz
csendes tag
válasz
Beba Snake
üzenetére
Itt vettem használtan két hónapja.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
KriszKrausz
üzenetére
Akkor kénytelen vagyok lap hibára tippelni. Garis még?
-
KriszKrausz
csendes tag
válasz
KriszKrausz
üzenetére
BIOS downgrade se segített...
-
KriszKrausz
csendes tag
válasz
Beba Snake
üzenetére
A BIOS-t nagyjából egy hete frissítettem le a legújabbra. A proci kivételét, visszarakását és újrapasztázását próbáltam már. A modulok kattanásig benyomva. Kékhalál sose volt. A ramon a memteszt hibátlanul lefutott, külön-külön is működnek, egyedül a B-s foglalatokban nem. A kontaktspray elfogyott, de kétlem, hogy hirtelen mindkettő B-s foglalat kontaktos lett volna egyszerre. A modulok biztosan nem, azok az A-sokban első behelyezésre hibátlanul mennek.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
KriszKrausz
üzenetére
A2-B2 verziót próbáld le, mert ha a "B" channel sehogy sem akar menni, akkor annak több oka is lehet.
- "elfáradt" a lap, hibás Asus BIOS verzió (BIOS verzió frissítés vagy éppen downgrade)
- Corsair ramok hisztije, kontakt hiba, ram hiba is lehet
- kontakt hiba a proci foglalatban, esetleg túl erősen/szorosan van rögzítve a hűtő (ezekre egy szétszed-összerak műveletsor is fényt deríthet)
- jól hallható kattanásig lettek-e benyomva a ram modulok,
- valamelyik egyéb hardver komponenssel történő összeveszés (bár az dobna egyéb hibát is, pl. kékhalál...)-- szerk: látom A2-B2-t próbáltad...
-
Vertigo18
addikt
válasz
KriszKrausz
üzenetére
Nem nagyon vannak olyan alaplapok, amelyekbe úgy kellene helyezni a ramokat, ahogy azt te tetted...
Általában A1-B1, vagy A2-B2... -
palfitom
félisten
válasz
KriszKrausz
üzenetére
A2 + B2-be próbáltad már?
(az a helyes foglalatpár) -
KriszKrausz
csendes tag
Üdv!
Van egy Asus Prime B450-Plus-os alaplapom, amiben van egy Ryzen 5 2600 X, valamint 2*4Gb Corsair memória. Tegnap este használtam, hibátlanul működött. Ma reggel, mikor nyomtam volna be, nem adott képet. Reseteltem a BIOS-t, de nem működött, ezért a ramokkal kezdtem a hibakeresést. Az A1 és A2-es foglalatokba helyezve a modulokat hibátlanul működik, viszont a B1 és B2-es foglalatokban sehogy se szeretnének menni, még egy modullal se.
Mi lehet a probléma? Nem érte semmilyen ütődés, nem volt buherálva előtte, egyszerűen csak nem mennek a B-s foglalatok egyik napról a másikra...
A válaszokat előre is köszönöm! -
juve600
nagyúr
Sziasztok
Hp sf 6200 gépVan egy kis gondom a géppel.
Ma volt egy kék halál, azóta nem tudom bekapcsolni
Próbáltam egy csomó dolgot :
-procit kivettem, újra pásztázztam
-vinyot lehúztam ,másik portra dugtam
-ramokat kivettem,megcsereltem,
Ha a rákok ki vannak véve akkor csipog hármat,azon kívül más dologra nem reagál,nem ad képet
Mi lehet a gond ??? -
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Állandóan kifagyogat a gépem játék közben, szaggat a film, de most legujabban ezt produkálja:
Ilyen bevörösödések vannak a képernyőn, alaplap 2 hónapja volt cserélve szerviz által használtra, de én a VGA-ra gyanakszom. Eddig is csak úgy ment ha lejjebb vettem a gyári órajelét, így elvolt évekig. Most viszont gyakorlatilag minden játék kifagy, kékhalálozik a gép. Vga vagy más is lehet a gond? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
van egy asrock n3150 itx-es gépem kis paneltáppal, SSD-n a rendszer, WD RED-en az adat. 4gb RAM-mal. debian van rajta, headless használom. home servernek.
egy ideje azt játsza, hogy nem elérhető sehol, se ssh-n, se a konténerek rajta, sőt a router lan eszközök listájában sem lehet látni.
debug, kernel stb linux logokban nem találtam semmit, csak a bootot, előtte semmi rendellenes nem volt.
amit észrevettem: ha kihúzom, bedugom a LAN kábelt akkor rebootol, és ismét elérhető.
mi lehet? megpusztult az alaplapon a LAN kártya? hogy tudnám kideríteni mi a baja?
rákötötem egy monitort, de amikor elérhetetlen volt az sem kapott jelet (HDMI-n)
előre is köszönöm -
törölt tag
válasz
Tamas1982.1
üzenetére
"Ami furcsa nekem hogy a saját gépemben van a procinak 8 pines power csatlakozó, ezen a lapon meg egy 4 pines..."
Ez alaplapfüggő. Vannak A320-ból is 4 pines és 8 pines csatlakozóval rendelkezők, illetve B450-ből is vannak ugyanígy 4 pines és 8 pines csatlakozóval rendelkezők is.
-
Tamas1982.1
tag
válasz
tserrof77
üzenetére
Szia, köszi a segítséget! Igazad lett. Ha a két memória foglalatból a procihoz közelebbibe bármilyen RAM kerül akkor nincs kép. Ha ugyanaz a memória a másik foglalatba kerül, akkor indul.
3 párral is teszteltem, mindig ugyanaz lett az eredmény. Hibás lehet a foglalat, ilyet még nem láttam eddig. -
tserrof77
őstag
válasz
Tamas1982.1
üzenetére
Az A320-as lapok (belépő szint) nem kaptak 8pinest. ezeket inkább kisebb procikhoz szánják. Így a meg kell "felezni" a 8pines (4sárga-4fekete) az egyik fél fog belemenni, de ahogy néztem, így is csináltad. Mivel nincs kép, próbálj másik ramot, vagy másik foglalatot. HA így sem, BIOS reset (CMOS clear). Ha továbbra sem, akkor sikerült egy gyári hibás alaplapba belefutnod

Ja, egy először összerakott Ryzenes szettnél előfordul, hogy az első indulásig simán eltart akár fél percig is, amikor az első ilyeneket szereltem, vert is a víz, hogy valami nem oké. Azóta simán otthagyom, amíg összeszedi magát elsőre, onnantól már seperc indulnak.
-
tserrof77
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Jó eséllyel a memtest ki is fogja dobni a hibát. Ha mégsem, akkor a chipset kezd döglődni...
-
Tamas1982.1
tag
Sziasztok! Az alábbi konfigot raktam össze:
Asrock A320M-HDV R4.0
Ryzen 3 1200
Be Quiet Power 9 400W+
Patriot 3000 8GB KIT
Patriot Burst 120GB
Sapphire RX580 8GBMinden bekötve, minden felpörög de nincs kép. Mindent 10x átnéztem, jól vannak csatlakoztatva.
A VGA másik gépben jó, a memóriával együtt. A táp is visz másik gépet! Minden jónak tűnik. Ami furcsa nekem hogy a saját gépemben van a procinak 8 pines power csatlakozó, ezen a lapon meg egy 4 pines ATX feliratos van csak, CPU feliratos nincsen. Ha ezt nem kötöm be akkor a VGA fel sem pörög. A CPU feliratú csatlakozót kötöm rá (vagyik a 4 pint), a többi PCIE feliratú.
Mi lehet a baj? A proci a reggel még szuperáló gépemből van!
[kép] [kép] [kép] [kép]Köszönöm a segítséget előre is!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Nem az én gépemről van szó. H61 +Celeron 1820, és egy hasonló minőségi tápról van szó. Az is valami 300-350W, de a konfig 50W-ot sem fogyaszt. 1db 4GB-s ram és 1db HDD van a Celeron mellett.
Tegnap kiszedtem eszközkezelőben az intel igp-t, úgy nem szemetelt. Viszont nem lett hozzányúlva a driverekhez, a windows frissített, de akkor már a probléma fennállt.Ma még nem csinálta. A hőmérsékletek jók. Nincs terhelve, csak netezés megy rajta, meg filmnézés,
szóval nem terhelés alatt csinálja, a hőmérsékleteket is kizárhatjuk.Megpróbálok egy win visszaállítást, utána egy furmark-ot vagy memtest-et.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Az aláírásodban lévő táp nem gagyi, Windowsra is gyanakodnék.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ha az adatlapodon szereplő konfigról van szó, akkor először a 300W-os tápra gyanakodnék (kezd végelgyengülni) és utána az alaplapra.
De a hibajelenség még sérült Win-re is utalhat (esetleges vírus?). Tápcsere (kölcsön táppal akár) és adatmentés után egy friss Win install után többet fogunk tudni.
-
[CS]Blade2
addikt
IGP-s gép elkezdett újraindulgatni, néha megfagy, ált. épp még bejön a kékhalál szöveg nélkül, néha a hang is beragad. Újraindítás után szemetel csupa zöld pixel-el 1000-esével windows-ban.
Aida teszt viszont elfut, igp-re, mem-re, cpu-ra. Egyenlőre csak egy fél órát néztem.
Mi lehet a gond? A proci az igp-vel, vagy inkább a memória?kernel failure security check a kékhalál, ha be tudja adni, de ált., ha beadja, akkor is megfagy. Az eseménynaplóban megszűnt tápellátás-szerű hibákat hoz. Nem állt le megfelelően, meg ilyesmi.
-
d@minator
addikt
-
zs-mate
tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
A csatin/aljzaton nem látok égésnyomot.
Az a baj hogy ez még a régi AM3+ generációnak a teteje, így új lapot garanciálisan már nem tudok bele venni. Továbbá ez rikikós is lenne, illetve mérsékelten elegáns
Innentől fogva a logikus döntésnek az tűnik, hogy szervizben beméretem, ha lehet izolálni és csak egy komponens hibás illetve a többiben nem tett kárt, akkor szerválok valahonnan egy használtat bele.
Ha pedig ment a levesbe a táp+lap+proci kombó vagy legalábbis kétséges, akkor lehet ez volt az égi füstjel hogy újítani kell.
Korrekt szervizre esetleg javaslatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ 3-DBOS CSOMAG: Intel Core Ultra 7 265K + ASUS TUF Z890-PLUS WIFI + MSI MAG CORELIQUID A15 240
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- GAMER PC - i7-7700 / 16GB / GTX 1050 Ti / 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Valaki találkozott már ilyennel vagy hasonlóval ?

. A rendszer visszaállítás megoldotta a helyzetet. Köszi még egyszer. G.
. Az msconfig nekem is eszembe jutott annak okán, hogy daemonnal olvastam be a telepítőt és ki is kapcsoltam, viszont nem segített
. Csak hogy jó helyen voltam-e, mivel nekem magyar windows van: start/számítógép/tulajdonságok/spec.rendszerbeállítások/indítás és helyreállítás? Egyébként egy Ford programot akartam futtatni, Microcat a neve azt hiszem. Mit próbáljak még? Nagyon köszi. G.
)