Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amazon Fire TV stick/box
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fla$hly
aktív tag
válasz sutyerák007 #32095 üzenetére
Szia!
Nálam ugyanez a probléma hónapok óta, és nem jövök rá mi a gond.
Ám most feltűnt, nálad is ez a gond, és ugyanolyan a tápunk...Én kipróbáltam a kártyámat másik gépben, ott nem ment el a kép játék alatt.
Ezek szerint ez egy ilyen szar táp lenne?
Közben okosodtál valamit?
Aláírás
-
Spet
addikt
válasz sutyerák007 #32097 üzenetére
Nem-nem, ha esetleg valami fiatalabbat szerzel be használtan, akkor még lehet javulást is fogsz érezni a játékoknál (mert véleményem szerint a proci "megette" a videókártyád).
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz sutyerák007 #32095 üzenetére
Valoszínüleg kezdi megadni magát a videókártyád (a 8 év az 8 év).
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Adott ez a gép:
LAP: Asrock 980DE3/U3S3
CPU: AMD FX4130
RAM: 2*2 GB Hyperx
VGA: Geforce 9800gt
TÁP: Cooler Master B500
Ház: nonameAz egyik probléma pedig az lenne, hogy mikor játékra kerül a sor fogja magát és random idő után (nem sok kell neki,de legalább amíg nem lép ki addig is akad a játék) egyszer csak fekete képernyőt kapok az arcomba. Jobb esetben kilép a játékból, de van mikor csak az újraindítás segít. A másik pedig az lenne, hogy twitch/youtube más videó lejátszásánál elképesztő módon szaggat a kép... de ezt az újraindítás legtöbbször valamiért orvosolja.
A legszebb az egészben az ,hogy a windows reinstall pár napig megoldja a problémát, aztán kezdődik minden elölről. Az esetek egy részében a windows kiírja hogy a vga driver összeomlott de nem mindig.
Gondolom nem kell mondanom, hogy semmi brutál játék nincs játszva a gépen.Valakinek valami ötlet? Kezd már elég zavaró lenni.
Előre is kösz a segítséget.
-
Polllen
nagyúr
válasz SalamanHype #32093 üzenetére
Nekem volt ilyen problémám egy géppel, tápcsere oldotta meg. Gariban visszadobták, hogy nincs vele gond, de ha több órán át áram alatt volt kikapcsolt állapotban, nem kapcsolt be. Áramtalanítás után simán indult.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
SalamanHype
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem akar elsőre indulni a gépem.Ha valahogy elindul akkor meg rendszeridő el van állítva...
MSI 970A Krait Edition,AMD Fx-8320,Msi R9 270X HAWK,
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1866MHz KHX18C9T3K2/8X,
Corsair CX600,Corsair 300R,Cooler Master Hyper 212 EVO,
Asus DRW-24F1ST,Windows 8.1 64 bit HUN
Volt egy Asus M5A97 EVO R2.0 alaplapom amit használtam másfél évig majd gondok voltak a hanggal.
Egy hónapig állt a gép alaplap nélkül, alkatrészek nagy része meg gyári dobozban.
Végül is az lett belőle hogy lett egy másik alaplap.
Összeraktam az új alaplappal hibátlanul megy újraindításnál sincs gond, viszont ha lekapcsolom és sokáig áll (mondjuk egész éjszaka) nem akar elindulni.
Ha be is kapcsol csak áll, nincs semmi egy jó darabig.
Ha pedig jár egy kicsit így "üresben" utána táp le visszakapcsolom és elindul.Akár egész nap megy csinálhatok vele bármit nincs gond.
Elsőre azt hittem valami kábel mozdult ki de nem.Aztán cseréltem elemet semmi.
Valami fórumon láttam hogy egy srácnak kontroller miatt nem indul kihúztam azt is hátha.
Próbáltam egyik RAM-ot kiszedni vagy át tenni másik foglalatba a hiba ugyan úgy előjön...
Esetleg valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Zoli2016 #32091 üzenetére
Nincsen a kábelen másodlagos meghajtó ugye? Illetve nem a középső csatlakozási pontra (szürkére), hanem a feketére csatlakoztattad?
Ha egyedüli IDE eszközként használod, akkor én 2 fajta megoldást találtam: vagy nem jumpereled, vagy pedig elforgatod 90 fokkal a jumpert (balról alsó sor 3.4. lábat fogja össze).
Otthon még nekem is IDE-ről megy a gép, így most munkából nem tudom megmondani, hogyan is jumpereltem be.
-
Fla$hly
aktív tag
válasz Fla$hly #32086 üzenetére
Közben tovább teszteltem.
Amikor terhelés éri a videokártyát, tehát megemeli a teljesítményét, rögtön leáll a ventilátor, ha a terhelés megszűnik, a teljesítmény visszaáll alapra, a ventilátor elindul.Viszont, ha MSI Afterburner-el beállítom a ventit fix 73%ra, akkor nem áll le terhelésnél, de hallom, hogy nehezen tudja ugyanazt a fordulatot produkálni a kártya teljesítmény növelésénél.
Ez így akkor táp gyanús? Nem tudja elég árammal kiszolgálni a kártyát?
A tápom egy éves Cooler Master B500 500W tápegység (RS500-ACABB1-EU).
Létezik hogy egy év alatt megadja magát?Aláírás
-
Fla$hly
aktív tag
válasz RVR400 #32077 üzenetére
Igen, a 85 fok meg se kottyan, de ha ott nem lépek ki a játékból, akkor szalad 100fokig, majd elmegy a kép...
Közben vettem új alaplapot, win reinstall, és ugyanazt produkálja.
Úgy indul a gép, hogy felpörög a videókártya venti, majd leáll. Aztán valamikor egyszer csak elindul...
Elindítok egy játékot, melegszik, melegszik a kártya, majd a venti megint megáll, aztán amikor kilépek a játékból, akkor felpörög mint valami hajtómű...Olyan mintha nem mindig adna feszt a ventijének.
Kérdésem, táp, vagy videókártya hiba?Aláírás
-
-
jkiraly
újonc
Már nem próbáltam ki másik táppal, azt tudom, hogy nem a bekapcsgomb volt a ludas, szóval vagy táp, vagy alaplap... Egyszer tapasztaltam olyat az áramról való lekapcsolásnál, hogy amielőtt elaludt volna a mobo led, valami egy szikrázáshoz hasonló hangot adott ki kb. fél másodpercig.
Igazából már nem nagyon akarok küzdeni vele, a dióbélt eladom / beszámíttatom egy új árába.
-
Spet
addikt
válasz jkiraly #32080 üzenetére
Még egy utolsó lehetőségként egy másik tápegységgel is megpróbálnám. Ha úgy sem megy semmi akkor a lap tényleg meghalt. (még ha külsérelmi nyomokat nem mutat, mint az általam fentebb tesztelt lap is).
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy ha a lapra van rákötve speaker, az nem adott semmilyen pittyenést?
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfing:
- HP ML150 G6 alaplap
- 2db L5520 proci
- 11GB memória (5x2GB + 1x1GB, DDR3 REG ECC)Eladó sorba került és kapott egy 240-es SSD-t, egy Gtx 950OC kártyát, valamint egy szerver házat.
Össze szerelés után telepítés, tesztelés, terhelés stb stb stb. Minden tökéletesen működött. Elvitték.
(Az elvitel menete: beb@cták a csomagtartóba fektetve, fogtak egy kátyút a haza fele úton.)
Másnap jött a telefon, hogy ki-be kapcsolgat a gép magától miután elindítanak egy játékot. Majd utána már a win is ki-be kapcsol automatikusan. Vissza került hozzám a gép, hogy mi lehet a nyűge.1 hétig teszteltem az alábbiakat (vga nélkül) prime, aida, stb.
- ramokat egyben és külön-külön modulonként (nincs hiba)
- procikat együtt és külön-külön (nincs hiba)VGA-val stressz teszt alatt nincs hiba, se kikapcsolás. Elindul a játék, majd X idő után kilövi a gépet, valamint random a windows-t is.
Vga ki, át másik gépbe. Nincs ki-be kapcsolgatás.
A konfigba betettem egy gyengébb, r7 250x VGA-t. 1 óra gamelés után kikapcsolt a kép! A gép viszont ment tovább. A VGA-n a venti sem pörög. Szétszedtem össze raktam, semmi se kép se hang de a gép elindul. (másik gépben szerencsére működik az R7, szóval nem nyírta ki.. )
A kérdésem az lenne, mi lehet a hiba forrása? Amire én gondoltam:
- a kátyú miatt megfeszülhetett a VGA a lapban, és sérült valami a foglalaton / alaplapon.
- valami bios beállítás gond esetleg (ami fura nekem, hogy ha van benne PCI-e kártya, akkor az alaplapi integrált is ad képet... ha jól tudom azt automatikusan tiltania kellene.Valakinek valami ötlet a jelenségre?
[ Szerkesztve ]
-
jkiraly
újonc
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok, mi lelhette az alaplapomat?Asus P5B
nVidia GeForce 9800GT
2x2gb ddr2 ram
500gb vinyó + 160gb vinyó
Intel® Core™2 Duo E6600 (2,4ghz, 2 mag)4 hétig nem voltam itthon, ez idő alatt csak anyukám használta (volna) a számítógépet.
Időrendbe raktam a történéseket, anyukám elmesélése szerint:
1.Hazatelefonáltam neki a koliból, hogy be kellene kapcsolnia a gépet.
Lefagyott amikor betöltött a windows, újraindította (kikapcsolta a bekapcsológombbal, aztán elindította), ez után minden jól működött, még én kapcsoltam ki TeamViewer-en keresztül.2. Akciós újságot akart nézni a neten (Lidl), de nem tudta azt a pdf-et betölteni
valamiért, aztán megint lefagyott, és kapott egy üres, kék színű képernyőt
(gondolom kékhalál akart lenni), de a vidikártya jel megszűnt. (<- ezt abból gondolom, hogy mondta, h a monitor kéken világít amikor nincs jel, és mondta, hogy irogálta, hogy no signal - nincs jel). Kikapcsolta.3. Itt várt vele 10 percet, felkapcsolta, majd a következő hibaüzenetet dobta a windows a boot után/helyett:
Recovery 0xc000000e
File: Windows/system32/winload.exe4. Ez után huzamosabb ideig nem nyúlt hozzá (kb. 1 hét), megpróbálta bekapcsolni, de ahogy megnyomta a bekapcs gombot, nem történt semmi. Állítása szerint, ez után kb. 5 percbe tellett, hogy a gép beindult, de ugyanaz történt, mint a 3. pontban.
Nekem is előjött ugyanez a hibaüzenet, jártam már így, akkor az volt a megoldás, hogy elindítottam vinyó nélkül, visszadugtam őket, aztán jó volt.
Na most konkrétan az történt, hogy hosszan nyomtam a bekapcs gombot - kikapcsolt a gép, majd a tápkapcsolót lenyomtam, kihúztam minden madzagot, kihúztam a vinyókat, visszanyomtam bele az áram kábelt, tápkapcs fel, de a gép nem indult.
Ez alatt azt értem, hogy megnyomtam a bekapcs gombot, és semmi se történt.
Alaplapon lévő led világít, kapja az áramot, ezen kívül semmi se történik.Tegnap megpróbáltam a hibát előidézni:
1. Kivettem a processzort, nuku indulás
2. Kivettem a videokártyát is, nuku indulás
3. Kivettem a vinyókat is, nuku indulás
4. Lehúztam mindent ami az alaplaphoz hozzá volt kötve
(kivéve a ventiket, illetve a power gombból kövő power sw madzagot)
de nem történt csoda, nem indult el
Fontos, hogy áram alá helyezés után minden esetben világított az alaplapon lévő led.Az alaplap halt meg vajon?
Megnéztem, az alaplapon nem sült meg semmi, chip helyén van, mintha semmi se történ volna (látszatra). -
RVR400
veterán
válasz SigmaW #32076 üzenetére
Speciel a videókari memóriánál az a 3004 MHz a gyári órajel, ami érdekesebb, hogy a GPU csak 549 MHz-en megy max, bár elvileg lehet, hogy az csak idle állapotban volt.
Az i5 2500s turbo órajele meg 3691 MHz.
A GTX650 TI Boost pedig majd' 100 fokig teljesen normál működésű, az a 85 fok meg sem kottyan neki. Én másik lapot próbálnék meg.
[ Szerkesztve ]
-
SigmaW
tag
válasz Fla$hly #32073 üzenetére
Az rengeteg, BIOS alaphelyzetbe + windows újratelepítés, az több mint 2x-es túlhajtás a kártyán, jó hogy meleg, csoda hogy működik
Illetve a procin is nagyon sok a túlhajtás, ezek nagyon rossz adatok, bár ha stabil csak meleg, akkor a proci maradhat úgy, de a kártyán mindenképpen állíts!
[ Szerkesztve ]
Rendszergizda :)
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Omni 200 PC asztali "egybegépem". Papíron 180 Wattos táppal megy a gép. Viszont csak egy 120 Wattos tápom van hozzá: lehetséges, hogy azért nincsen kép mikor beindítom a gépet? A venti felpörög, winyó elindul....de sekép se hang nem jut egyről a kettőre a gép tovább gyakorlatilag nem tudok vele mit kezdeni így, sőt: azt sem tudom jó-e egyáltalán.
-
Fla$hly
aktív tag
válasz Fla$hly #32052 üzenetére
Újrapasztáztam a videokártyát, semmivel sem lett jobb, ugyanúgy felforr 90fokra, és még menne feljebb, ha nem lépnék ki a játékból időközben.
Nem lehet, hogy itt valami más van? Az alaplap rossz feszt küld, esetleg vírus, vagy nem tudom.
Pl miért van az, hogy a videókártya memóriát 3004MHZ-re pörgeti fel?
Illetve a 2700MHZ-es procimat 3691re?
Vagy ez a CPUID HWMonitor progi valótlan értékeket mutat?Aláírás
-
SirKero
őstag
válasz SigmaW #32066 üzenetére
Köszi a választ sajnos én is valami hasonlóra gondoltam de az a helyzet,hogy amikor össze lett rakva az előző konfig ott is ment pár napig mielőtt elkezdte ezt a hibajelenséget produkálni. Akkor alaplapra gondoltam mivel a csere táppal sem indult már el. Amikor ki lett cserélve az alaplap akkor megint pár napig rendesen működött mielőtt újra elkezdte eljátszani ezt a csak másodikra indulok témát
(#32065) Dark Archon Bár, ha igazán rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy igen, ez a Gigabyte Kb. tíz éve csak giga lapjaim ( + a családban is mindenkinek ) vannak és a videó kártyáim 85% is gigabyte volt. Soha nem volt velük gond ezért vettem most is azt
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
-
Spet
addikt
válasz SigmaW #32067 üzenetére
Memóriát nem teszteltem, mert nem tudom miben (csak ddr1-es illetve ddr3-as alaplap van otthon), de csak nem működésképtelen darabokat kaptam a rendszergazda ismerőstől.
Paszta van rajta, én cseréltem (szokásom, mindíg cserélni, ha hozzám kerül valami, csak megnyugvásként).
Csipogó egy elhaló pittyenést ad ki, de elő fogok keresni egy kisebb, régebbi alaplapi hangszórórt és lecserélem, hátha az majd érdemleges jelzést fog kiadni.
HDD nélkül még nem próbáltam, de majd munka után, ezt a lehetőséget is megnézem.
-
SigmaW
tag
válasz SirKero #32064 üzenetére
Szimplan a tap halott, ha hirtelen le nyomod akkor tudnak annyi aramot tarolni a kondik, amivel kepes elinditani a gepet, leallitasnal uriti a kondikat a tápegyseg, valamiert nem jol kapnak aramot valszeg.. 80%-ot adok ennek a hibanak, de meg kene probalni elotte masikkal
-
addikt
válasz SirKero #32064 üzenetére
Az már meg volt, hogy lehúzol mindent az alaplapról, ami nem kell és úgy próbálod? Extra vinyók, USB portok, stb. Igazán biztosra egyébként egy kölcsön táppal tudnál menni. Bár, ha igazán rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy igen, ez a Gigabyte
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
SirKero
őstag
válasz Dark Archon #32063 üzenetére
Akkor próba
Na meg is volt. A táp le és vissza kapcsolása utáni első indításra fel állt e rendszer rendesen. Akjor ezek szerint táp probléma lenne? De miért csak mindig az első indítási próbálkozásnál rossz a másodikra meg rendesen bekapcsol
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
addikt
-
Adamoo007
csendes tag
válasz inci67 #32060 üzenetére
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz topik, de nem találtam mást. Olyan problémám lenne, hogy amikor bedugom a genius hangfalam jack csatlakozóját a gépem hátuljába, az alaplaba, nem ismeri fel a windows lejátszóeszköz. Ha előre dugom be, akkor felismeri. (windows 7, Gigabyte alaplap, Realtek HD van) Minden próbáltam már, de egyszerűen sehogyan sem megy. Az első jack és mikrofon tökéletes, de a hátsók nem ismerik fel se a headsetem se a hangfalat, és ez elég zavaró mivel mindektőtt használom, és nem túl jó állandóan ki-be dugdosni. Van valami ötletetek?
-
inci67
tag
a gondom meg oldódott, szóltam haveromnak átjött, tőle vettem a lapot procit, ő se tudta mi a baj a biosba szórakoztunk. a vége az lett, újrarakva a win.
-
Spet
addikt
Sziasztok erős a gyanúm, de szeretném, ha ti is megerősítenétek az elképzelésemet.
Nemrég hozzám került egy MSI ms-7236 ver 2.2 socket 775 alaplap, benne egy Pentium D 820 processzorral.
A teszteléshez előkaptam a a Chicony hypro 350W-os tápegységemet illetve kölcsön kaptam 2x1Gb Hynix memóriát, plusz leporoltam a régi 5670-em.
Ami történik, vagy is nem. Ha a manual szerint mind a 24 PIN-be illetve a 12V-ba csatlakoztatom a tápot, akkor bekapcsolásnál felpörögnek a ventilátorok, de folyamatosan újraindul. Ha csak a 24 PIN-be van bekötve akkor folyamatosan mennek a ventilátorok, azonban nem ír ki semmit (próbáltam kiváltani az 5670-et egy régi PCI-os videokártyával, de annál sem jelez semmit a monitor, viszont ugyanúgy pörög a CPU ventilbátor). Illetve mindkettő esetben egyet próbál csipogni az alaplapi hangszóró.
Kérdésem az lenne, hogy lehet meghalt a lap vagy, az is lehet, hogy a CPU tokban elhajlott pár láb amikor rászerelt valaki egy Freezer Pro 7 Rev2-t és ezért nem akar elindulni?
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-
Devas
őstag
válasz Fla$hly #32057 üzenetére
Mar en is jartam ugyanigy mint te. 80-90 fok felett osszeomlott a kep, belaggolt, fps leesett stb. Ujrapasztaztam a vga-t, egybol nem melegedett. Sajnos mar keso volt, igy csak par hetet ment utanna kartya, majd csendben eltavozott (nem birta a korabbi fozest).
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
-
Fla$hly
aktív tag
Sziasztok!
Most már hónapok óta szenvedek a gépemmel, "kék halálozik".
Először egy gyengébb 400Wattos táp volt a gépben, kicseréltem egy 500Wattos márkásra.
Ismét behal a winfos.Utána láttam, elég meleg a processzor, na mondom akkor ez a baj, újrapasztáztam, most terhelés alatt se megy 60fok fölé.
Legújabb hibaforrás, a videokártya drasztikus melegedése. Mivel csak 3D-s terhelés alatt áll le a winfos, így szinte biztos hogy ez lesz a gond.
Kivettem a kártyát, kitakarítottam, csatlakozóit megtisztíttattam, videokártya vissza, ugyanúgy pár perc alatt 90fok fölé szalad.
Érdekes hogy terhelés nélkül, 30-32 fokos, ahogy szinte minden más alkatrész a gépben, így a ház szellőzése, hűtése, jónak mondható.
Másik érdekes dolog, ha telepítek egy új videókártya drivert, pár óráig jó, nem megy 80fok fölé, majd később újra kezdi, szalad 90fok fölé, amíg el nem megy a kép, és hasít a ventije 100%on...Kérdésem, mi lehet mégis a gond?
Csináltam egy képet, még az újraindulás előttről, feszekről, hőmérsékletekről, hátha ti láttok valami rendellenességet.
Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
inci67
tag
mi lehet a baj, kicseréltem a procihűtőt, minden rendben ment, elindítottam a gépet. elindult fel állt a windows de semmi programot nem indított el. újraindítottam a kódot kéri beütöm nekiáll betölteni és ennyi, fekete képet ad gép. 2 szer meg néztem minden a helyén, minden jó. a proci hűtő új.
alaplapot nem szedtem ki, táp le volt áramtalanítva, a procihűttőt jó helyre dugtam be, minden csatlakozó hdd ez az a helyén, a vid karit ki vettem mert több úgy a helyem a proci hűtő felrakásánál. bios be jön mindent ír ram proci vidkari, akkor gondolom minden a helyén. gép indításkor a szokásos módon minden felpörög, hűtök. a kódot kéri, aztán tölt és mire be kéne jönnie a winek, fekete kép.
-
-
SirKero
őstag
válasz SigmaW #32046 üzenetére
Az alaplap vadonatúj. Az előzővel is ezt csinálta ezért azt vissza vittem garanciába és ezt vettem helyette. Nem gondolom,hogy egymás után két lapban is gyenge lenne az elem.
-
RolEnD_
tag
válasz elfelejtette #32043 üzenetére
Erre én is gondoltam, délután rápróbálok, meg lehet, hogy ráküldök néhány tesztelő programot a HDD-re, hátha mondanak valami okosat.
Kösz a segítséget, majd sikítok ha nem jutottam dűlőre.
-
elfelejtette
veterán
válasz RolEnD_ #32042 üzenetére
Valószínűleg az FSP tápod megbízhatóságának köszönheted, hogy egyáltalán még működik a HDD. Innentől kezdve kezdj archiválni, esetleg próbáld másik kábellel másik alaplapi sata csatira rákörni a vinyót, hogy kiderüljön, hogy úgy is hibázik-e, mert akkor az alaplapot is ki tudjuk szűrni.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
RolEnD_
tag
válasz elfelejtette #32041 üzenetére
FSP Raider 550-es tápom van, ami persze nem a legjobb, de nem is egy Codegen. Ki tudom ezt valahogy szűrni? Program, teszt, kalapács, hallgatózás, bármivel? Mert csak úgy nem szeretnék venni egy új HDD-t.
-
elfelejtette
veterán
válasz RolEnD_ #32040 üzenetére
A HDD a legérzékenyebb a fesz ingadozásra, gagyi tápnál is az szokott először megdögleni. Esélyes a diagnózisod.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
RolEnD_
tag
Sziasztok!
Mi a baja a gépemnek?
Pfff, hol kezdjem? Rövid leszek (próbálok). Tegnap előtt bekapcsoltam a masinát, Win töltés közben elment az áram. Visszajött, visszakapcsoltam. Akkor már sokat töltött, mire felállt a Windows. (kb. 2 perc, előtte 10mp szokott lenni) Fifázni szerettem volna, elindítom az Origin-t, majd a Fifát és semmi. Tölt, majd nem indul, furcsa coil whine zaj, mikor tölt. Gép újraindít, Win nem jön be 3x egymás után (legalább is nem volt türelmem kivárni). Win újratelepít, gép kikapcsol, tápkábel kihúz, BIOS defaultra állít, gép bekapcsol.
Most az új Windows gyorsan bejön. Feltelepítek rá mindent, ami kell, Fifa elindít, megy rendesen. Ez volt tegnap előtt.Tegnap gép bekapcs, Win megint nem indul. Másodszorra nagy nehezen bejön. Fifa indít, nem indul. Gép újraindít, Fifa indul, de rohadt lassan. A menüt késve tölti be, a meccs betöltése szintén nagyon lassú, de maga a játék gyors, grafikai hiba nincs. Játszok, kilépek, mondom tolok rá 3DMark-ot. 3DMark nem indul. (Fifa és 3DMark az 1TB-os HDD-n vannak, a rendszer SSD-n.Valley SSD-re telepít, tökéletesen lefut, hiba nélkül.
Gép kikapcs, HDD lehúz, gép bekapcs, Win gyorsan betölt, gép működik. HDD visszadug, Win megint gyorsan betölt. Ez volt tegnap éjfélkor és már nem volt erőm tovább szűrni a hibát. Mi a búbánat? HDD mekk? Vagy alaplap? HDD sentinel 99%-osnak írja a vinyót, de amikor nyomok rá egy gyors tesztet akkor olvasófej hibával megszakad. Plusz a NET sebességem is ugrál 400k - 2Mbit között. Nem stabil.Köszi az ötleteket!
-
SigmaW
tag
válasz asDTesa #32038 üzenetére
Most már úgy ugrál valószínűleg, de a szélső adat kiírja hogy mi az a maximum amire "felugrál" .. nos a képeken 800 volt ott, vagyis annál feljebb nem ment, valami energiatakarékos módban ragadt a hibernálás miatt szerintem, de megoldodott, akkor király
-
asDTesa
csendes tag
válasz SigmaW #32037 üzenetére
Folyamat ugrál 800 1700 2599 között és pont 800nál kattoltam. Újra raktam és jó lett de nekem még mindig nagyon érdekes hogy semmi baja nem volt, kikapcsoltam, majd kövinél valami így elromlott. Na mindenesetre örülök hogy nem romlott el semmi fizikai alkatrész. Köszi azért a segítséget.
-
asDTesa
csendes tag
Ez még mindig jó. Csak hiába állítom át ha már valami fizikai hiba történt, akkor azt már cserélni kell nem? Most újra raktam egyébként, mert valamit muszáj volt kezdenem, nagyon rosszkor romlott el. Egyenlőre úgy néz ki jobb a helyzet, de még nem pakoltam fel egy game-t sem mert ott érződött igazán.
Remélem nem lett semmi baja, mert nincs rá most pénzem, persze megteszem óvintézkedéseket így utólag, csak problémát hogyan oldjam meg ...
-
Devas
őstag
-
Devas
őstag
válasz asDTesa #32033 üzenetére
65 fok terhelve teljesen jo a vga-nal. Eszembe is jutott meg valami: mostanaban sokan panaszkodtak nvidiasok erre a 10-20 fpses dologra. Ha jol emlekszem a legujabb nvidia driver csinalta. Elkepzelheto, hogy automatikus frissitesre volt beallitva neked, most meg szivsz miatta. Ki kene gyomlalnod azt az nvidia drivert es feltenni valami regebbit.
Mondjuk azok a cpu frekik nekem kicsit gyanusak, valaki hozzaertobb velemenyet kene kikerned, mennyire normalisak.
[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
asDTesa
csendes tag
válasz Glaz-dozfhut #32030 üzenetére
De lehet, csak most nem is az a lényeges hogy mi volt, hanem mit csináljak hogy megjavuljon a gép :/
-
asDTesa
csendes tag
Mi történhetett a gépemmel?
A történet. Hazamentem albérletből csütörtök, úgy emlékszem kikapcsoltam a gépet, de mikor vasárnap este visszajöttem villogott rajta a led. Már máskor is tapasztaltam, pedig kizárt hogy 2-3x úgy felejtettem volna, de végül is lehetséges.
Azóta a játékoknál tapasztaltam hogy mindegyiknél kb 10-20 FPS-em van amik eddig gond nélkül mentek. Főleg itt érezhető a probléma, de amúgy is lehet látni hogy kicsit szenved a gép. Lehetséges hogy valami túl melegedett volna mert 4 napig be volt kapcsolva (hozzá teszem, én még mindig valószínűtlennek tartom hogy ne kapcsoltam volna ki, de akkor meg miért villogott a led?) Fura mód mikor csak simán lefekszem aludni és másnap felkellek akkor sose tapasztalok ilyet, csak mikor elmentem több napra.
Szóval, lehetséges hogy valami túl melegedett volna vagy ilyesmi? Most leszedtem a oldalát belekukkantottam, de semmi elváltozást nem láttam. SSD-m van és ugye alvó állapotba volt a gép, vagy hibernálva, lehet az készítette ki az SSD-m mint ha mondták volna hogy az nem tesz jót neki. Még a videokártyát néztem meg főleg, de ott sem láttam semmit, viszont nem tudom hogy szoftveresen meg mi baja történhetett volna hirtelen.
Ötletek?
Kb. 1 napot pihentetve volt azóta gép, de áramról nem kapcsoltam le.
-
SirKero
őstag
Üdv.
Az mitől lehet,hogy csak minden második indításra áll fel a rendszer? Elsőre a speaker sípolása után le áll a gép mintha elvennék tőle az áramot. Második indításra hibátlanul fel áll a rendszer ( hibaüzenet nélkül )
Már mindent cseréltünk benne ( csak procit nem az viszont tesztelve hat órán keresztül a Prime95 -tel hiba nélkül ment )
Vadonatúj alaplap vga processzor ezért valami softwares beállításra gondolnék ezek után.Konfigom az adatlapomon
[ Szerkesztve ]
-
mateo91
tag
Üdv most csodával határos módon minden megy szépen ! Átmozgattam mindent ami az alaplapba megy 24pines kábel mintha 1mm-ert kintebb lett volna de annak is csak a 4pines része ami külön mozgatható. Még annyit csináltam hogy a gép tápkábelét kicseréltem egy másikra. Viszont annyit megfogok tenni mindenképpen hogy veszek egy minőségibb elosztót amin van kapcsoló és minden este áramtalanítom.
-
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #32023 üzenetére
Meg sajna ezekre nem volt idom viszont egy hatalmas nagy erdekessegre leltem! Tehat a monitorom folyamatosan keken vilagit e.megy az standbyba tesomeknal viszont igen megneztem a szobamban es nem mindegyik konnektornal csinalja ezt! Lehet itt mas problema is lesz
-
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #32019 üzenetére
Szia ellenorzes alatt pontosan mit ertesz ? Pinek nincsennek e elhajolva ? Meg hogy alaplapra rendesen ra van e dugva minden ? Latoppal minden rendben volt azt is ujjonan vettem 1 evig volt nalam
-
jossua
tag
Kis segítséget kérnék !
A gép 5 perc játék után úgy belassul ,mint malacka a szembe szélbe 2-5 fps meg ilyenek !
16Gb ram dual-chanel
gtx 760ti 2GB
i-52500k intel.ramokat cserélgettem mert azt hittem azt nem szereti de 8Gb is szarakodott. Nem melegszik túl mert néztem a hőmérsékletet...
Milyen ötletek vannak ?
Alias : Magyarbetyar
-
jUUh
addikt
válasz elfelejtette #32018 üzenetére
Köszönöm nektek! Holnap megpróbálom másik táppal beüzemelni!
Samsung Galaxy S23+
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mateo91 #32013 üzenetére
Szia! mateo91
Értem a gondodat: tvd>monitorod, biztosan hibátlan?
A laptoppal minden oksa volt rendben is működött, hibát sosem tapasztaltál?
A lényeg próbaképpen csináld így ebben a sorrendben jó?1.) Géped kikapcsolod teljesen: minden adathordózót tápról is leválasztód, ez fontos lépés de tényleg....
2.) Géped tápegysége: kábelek ellenőrzése, ne-kapkodd el ténylegesen ellenőrizzed is le ha oksa minden...
3.) Géped alaplapodra csatlakozó, tápegység kábelek ellenőrzése, ha mindent rendben találsz akkor, lépjél tovább...
4.) A tvdet, monitorodat, csatlakoztassad is teljesen kikapcsolt állapotban is levő gépedhez és próba...........
5.) Fontos lépés csak is ezután kapcsol is be; monitorodat; tvdet HDMI-re beállítod ezután ki is írja nincsen jel...
Ezután géped indítása és próba indulhat, remélem minden rendben is lesz.........
Írd meg mit csinál a cuccos...........(#32018) elfelejtette
A kollégának igaza van és ott a pont..........[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
elfelejtette
veterán
Az a HKC 550W nem valami bíztató. Esetleg egy csere/kölcsön táppal kellene megpróbálni valami minőségibb márkából.
-
jUUh
addikt
válasz elfelejtette #32016 üzenetére
Alaplap: ASUS P8H61-MX USB 3.0
Processzor: INTEL Core i5 3330 3GHz LGA1155
Memória: 8GB DDR-III/1333
Videokártya: Ati RADEON 7770 1GB
Táp: 550W HKCSamsung Galaxy S23+
-
elfelejtette
veterán
Ha már az adatlapodon nem írod be a cuccaidat, legalább ide írhatnád, ha már vele kapcsolatos a kérdésed...
-
jUUh
addikt
Sziasztok!
Tegnap játék közbe hirtelen szétesett a kép, aztán leállt a gép. Azóta ha bekapcsolom az asztal bejön, utána fekete képernyő és nem jön vissza. Valami tipp esetleg, hogy mi lehet a probléma?Samsung Galaxy S23+
-
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #32009 üzenetére
Szia , HDMI kábellel, csak az a furcsa nekem hogy nem rég még laptopom volt azon sose jött elő ilyen probléma :/
-
vader108
tag
válasz IstvánLászló #32011 üzenetére
500W Gigabyte táp.
AMD Phenom 2 965BE
ASUS GTX950
2x2GB ddr3 1333mhz Kingmax ram -
IstvánLászló
senior tag
válasz vader108 #32010 üzenetére
A gépetek összeállítása: alaplap és többi alkatrész, leírása nélkül nem lehet igazán segíteni és?
Lényeges nem ülök gépetek előtt: vakon mit mondjak én is?
A téma nem lotto és találgatni lehet de nem érdemes.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
vader108
tag
Sziasztok!
A közelmúltban behalt barátnőm számítógépének a videókártyája, amelyet cseréltünk. Viszont most új problémával szembesültünk:
3 módon jelentkezik a hiba:
1. Bekapcsoljuk a gépet, nem történik semmi, fekete képernyő, még a BIOS sem jelenik meg.
2. Elindul a gép, BIOS megjelenik de csak eddig:
3. Elindul a gép rendesen, többszöri bekapcsolási próbálkozás után, megy is egy darabig, majd lefagy az egész számítógép.
(Néha megy rendesen)
Én processzor vagy pedig ram problémára gyanakszom. De elsődlegesen processzor problémára gondolok.
Vélemény esetleg?
Köszönöm előre is a segítséget! -
IstvánLászló
senior tag
válasz mateo91 #32006 üzenetére
Hogyan mondjam el?
Inkább beidézem szavaidat, " várok pár percet és hallom hogy akkor érzékeli csak tvt és bejön a kép" , értelek és respektálom is amit mondasz.Itt a megoldás de várjál: tvd milyen kábellel csatlakozik?
HA normál vga kábellel: remélem így is van és itt van hiba forrása?
Tavaly még xp-t használtam és nálam is ez volt: hiba forrása.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz headhunter #32007 üzenetére
Üdv!
Teszteld másik megbízható táppal.
Memória tesztnél egszerre csak egy modul legyen az alaplapban.[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
Sziasztok!
Adott egy 2004-es konfiguráció, plussz (pót) alakatrészekkel:
2db Asus A7N8X-E Deluxe Alaplap
1db AMD Athlon Barton 3200+
1db AMD Athlon Barton 2400+
Kingmax 4x1GB DDR400Mhz PC3200
Geil 2x1GB DDR400Mhz PC3200 (Friss, új vásárlás)
Seagate 200GB IDE HDD
Samsung 160GB SATA1 HDD
Plextor DVD+RW SATA
Asus Radeon HD3450 LP 512MB
Akyga Basic 400WHiba leírása: Windows XP használat közben hirtelen újraindul a gép, utána boot és a windows indítása előtt Memtest86 5. teszt futtatásakor a teszt nem megy végig, szintén újraindul a gép.
Ez a hibajelenség mind a kettő alaplappal, különböző procikkal és RAM párosításokkal is előfordul. (Egyszerre csak 2x1GByte van a gépben duálban.)
A hiba megjelenése változó: napokig megy a gép hibamentesen vagy 1-2hét is előfordult, de az utóbbi napokban, pár óra után előjön.
Memtest86 5. teszt 3-4x végig megy, utána indul újra a gép, de olyan is előfordul, hogy már elsőre rebootol.
Alaplapot, tápot pár órára áramtalanítom, ramokat csereberélem és utána megint jó rövid ideig.
Már szinte mindent végig próbáltam, táp lehet a "ludas", bűnös?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------[ Szerkesztve ]
-
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #32005 üzenetére
Üdv hát én raktam össze a gépet tehát megvettem az alkatrészeket mindent PCX-ről most megpróbálkoztam win7-el aztán ha megint előjön akkor tesómék gépén még megpróbálom hogy ott is előjön e a hiba. Tv-n egyébként van hogy ha vagy 15x ki be kapcsolom bejön most is pl már win7el vagy 3x ugye driverek feltevése végett újra indítottam rendszer betölt majd feketeség várok pár percet és hallom hogy akkor érzékeli csak tvt és bejön a kép. Hát csak reménykedni tudok hogy jó lesz.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mateo91 #32003 üzenetére
A géped a garanciás vagy a Gtx 750 ti vadi új?
Ha garanciás a géped, nehogy szétszed, mert ugrik a garancia de ezt biztosan tudod is csak mondom.
Lényeg nehogy sértésnek vegyed.
Kikapcsoltad a tv-det, monitorodat, és nem ad képet, még bekapcsolás után sem........
Mi a jelenség, pontosan: készenléti módba megy, ha igen akkor próbáljátok ki:tesód gépén hogy ott is előjön a problémád.
Ha másik géppel minden oksa, rendszer újrarakása: vagy win-ed fórumát tudnám javasolni...
Remélem kiderül a probléma és forrása is sok sikert, most mennem is kell.(#32004) bluyoo
Értelek de mennem kell most, de fél és 1-óra múlva itt leszek és segítek..
Az UEFI bios-át nem ismerem 100%-ig jól, de tudom hogy érzékeny jószág, nem is kicsit hanem nagyon.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz IstvánLászló #32002 üzenetére
Az UEFI-ben nem lett semmi változtatva az előző VGA-hoz képest, szóval azt kizárhatjuk.
Akkor megpróbálom leegyszerűsíteni:
A gép nem kapcsolt be az új kártyával, egy rövid sípszó de a Win. kifagyott betöltés közben. Csökkentett módban viszont elindult.
Az említett programmal töröltem a két driver-t, restart, minden ok. Öröm és bodottág!
De egy játék alatt egyszer csak kikapcsolt, majd újraindul(na) a gép. Kezdődik elölről minden. Win. nem indul el, csökkentett módban viszont igen.
Intel Driver "Clean and restart" minden ok megint.
De pár óra után a rendszer kifagy. Az aktuális folyamat "képe" látszik (nem reagál), viszont az egér kurzor mozog, reset. Kezdődik elölről minden. Win. nem indul el, csökkentett módban viszont igen.
Intel Driver tisztítás és újraindítás, minden ok megint.
Játék, net, ki/bekapcs, .... majd egyszer csak újra kifagy. Az Intel Driver tisztítás és újraindítás újra megoldja a gondot.
Most megpróbáltam elölről az egész VGA cserét. Az említett programmal "tisztítás és leállítás". Gond nélkül bekapcsolt, majd ezután telepítettem az nVidia driver-t. Meglátjuk mi lesz.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
mateo91
tag
Udv megint elojott az a problena hogy nincs kep. Tegnap megint elment a monitorrol es csak a tvn volt. Letoroltem az nvidia experiencet majd megjavult viszont ma reggel bekapcsoltam a gepet seedelni kikapcsoltam tvt monitort es sehol se volt kep mikor visszakapcsoltam :/ kuldjem vissza garanciaba ? Vagy meg probaljam meg tesom gepen hogy ott is elojon e a hiba ? Win 10et hasznalok Gtx 750 ti vadi uj minden a gepben
-
IstvánLászló
senior tag
válasz bluyoo #32001 üzenetére
Amit mondasz értem, de vga Display Driver Uninstaller, hogyan csináltad is meg, pontosabban ha lehet?
Lényeges a folyamat sorrendje és logikája, nagyon fontos, különben csak problémád lesz: Intel driver-t törölted te magad, jól értem itt valami nem oksa és?
A programmal iit: nVidia és Intel driver-t törlése te magad csináltad, próbálom érteni de nem göbölyű és?Ha lehet kezdjük tehát elölről jó?
A lényeg a sorrendben mondjad: szeretném hogy, sikered legyen: ez így vakrepülés a semmi felé.
A bios-ban minden beállítás biztosan jól van, mert ott, is lehet problémád és?Most ennyit tudtam segíteni: hozzáértő kollégák majd jönnek biztosan.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Vásároltam egy új VGA-t de az üzembe helyezés nem éppen zökkenőmentes.
Egy GTX660Ti került ki, pár napig iGPU, majd be az új GTX960. Na már most nem sikerült a dolog (nem csatlakoztattam a monitort ) gombbal kikapcsoltam majd monitor csatlakoz.
A Win 10 betöltés közben kifagy egér bill. nem reagál, majd a monitor kikapcsol, de a gép megy.
Kikapcs Win keresi a hibát persze nem segít ...
Csökkentett módban elindult a Display Driver Uninstaller programmal nVidia, Intel driver töröl. Újraindít minden rendben, gép bekapcsol.
nVidia driver fel egy napig boldogság, majd csontra fagy a játék reset.
A Win 10 betöltés közben kifagy egér bill. nem reagál ,majd a monitor kikapcsol, de a gép megy.
Csökkentett módban elindult a Display Driver Uninstaller programmal Intel driver újra töröl.
Másnap netezés közben gép kifagy reset.
A Win 10 betöltés közben kifagy egér bill. nem reagál ,majd a monitor kikapcsol, de a gép megy.
Csökkentett módban elindult a Display Driver Uninstaller programmal Intel driver töröl.
Kérdés, hogy a VGA lenne a ludas vagy ez az átkozott Win 10?
Én az előbbire tippelnék (csak az a gyanús, hogy 10 órát gond nélkül üzemel ...), de hátha valaki találkozott hasonlóval.Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- EAFC 25
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Gamer Pc eladó! FULL GARIS!! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest