- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
charlie_hu
aktív tag
válasz #59816064 #17198 üzenetére
ebből rendeltem kettőt: http://advesphoto.hu/termek/aputure_ap-r3n_tavkioldo__nikon_mc-dc2_.html
Egyiket használom rendesen, a másikat meg széjjelvágtam, hogy legyen kábelem
Neten rengeteg kapcsolási rajz van ilyen időzítőre, amit most építek, arról nem tudok linket mondani, mert az az otthoni gépen van
És ez van tervbe, villámokhoz: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/fotozzunk_villamokat.html
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
hello28
aktív tag
koszonom hogy irtatok..amugy neztem teszteket de pl a d3100 hez kepest ugye a d5000 az regebbi model es majdnem egy arba van..Szoval most a megapixel es full hd a kulonbseg..de ez elony a d3100 javara?vagy esetleg az d5000 jobb minoseg?nemtudom melyik lenne jobb valasztas..legyszi segitsetek..Ti mint Nikon fanok canon d500 velemeny?marmint a nikon d5000 miben uti ot?annyi Hogy mas a szinvilag?vagy pozitivum,negativum a geprol..?koszonom mindenkinek elite is..ha furan irtam bocsi csak telorol irtam..
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17197 üzenetére
Érdekelne hogy oldottad meg az időzitőt? Magad csináltad?
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17195 üzenetére
Nem tudom madzaggal hogy van, infrával először fókuszál és utána exponál, valamint bulb-ot is tudok fotózni, nekem kényelmesebb mint a madzagot rángatni. Egyetlen hátránya az infrának hogy bizonyos esetekben a napfény "elvakithatja" a jelét. De kinek mi jön be
-
charlie_hu
aktív tag
válasz #59816064 #17193 üzenetére
ezt az infra távkioldó előnyt nem értem. a filmes gépemhez az van, a d3100-es meg madzagos, de én a madzagost jobban szeretem. egyrészt "hátulról" is megy, másrészt sokkal könnyebb egyedi kioldót barkácsolni rá (pl. ami X időnként automatikusan készít képet). Meg nincs, hogy lemerül az elem, nem lát rá, stb.
-
Zola007
veterán
válasz jancsi90 #17187 üzenetére
S szerinted érdemes egy egész rendszert egy - egyébként is kevesek által használt - 50-es fix köré építeni?
a muszáj pedig pontos j
(#17192) hello28: első gépnek szinte mindegy, aktuális kerettől függjön a választás. Ha esetleg valamelyik műfajban el kívánsz mélyedni, akkor egy 2010 májusa utáni (gari miatt) használt D90 is jó választás lehet.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
törölt tag
válasz hello28 #17192 üzenetére
Szia!
Nekem D5000-es van ez az első gépem nincs összehasonlitási alapom.
A D3100-ba nincs infra távkioldó, a D5000 a D90 szenzorát és AF rendszerét örökölte ami jó mert a D90 egy félprofi gép
Képminőségre szerintem nincs külömbség a két belépő gép között, olvasgass teszteket nézegess tesztképeket. -
hello28
aktív tag
Sziasztok
NAgy segitséget szertnék kérni töletek..Szeretnék venni egy tükörreflexes gépet Nikon D5000 vagy D3100..Tanácsot szeretnék kérni melyiket érdemes..melyik jobb?Szeretném segitséget kérni hogy melyik jobb gép képileg stb...
Amugy Canon eos d500 az még rosszab ezeknél a gépeknél?VÁrom leveleteket nagyon!!
Köszönöm midenkinek elöre is
Sziasztok
Szép estét -
törölt tag
válasz charlie_hu #17189 üzenetére
valasz is ment
-
madgie
titán
válasz jancsi90 #17187 üzenetére
"A Canon nem csinál ilyet"
Nem-e? 1987-ben komplett csere volt, a régi FD-s objektívek max lencsés átalakítóval mennek azóta az EOS vázakon (amik eléggé rontanak a képminőségen), persze AF nélkül.
A Nikont lehet szidni, hogy kivette a motort az olcsóbb vázakból, a Canon annak idején mindből kivette, plusz még a bajonett is más lett. -
jancsi90
tag
Ejha, nem közös nevezőn evezünk. Én csak azt akartam mondani, ha az ember akar egy 50 mm fix obit akkor jobban jár ha canonja van mert az 1.8-as obiján van autófókusz míg a Nikon 1.8-on nincs. Tudom jól, hogy nem egy súlycsoportú az 1.4-el de a Nikonnál muszály azt megvegyem, hogy autófokuszom legyen tehát RÁ VAGYOK KÉNYSZERÍTVE. A Canon nem csinál ilyet. Punktum.
''Ami igazán számít, az az intuíció'' A. Einstein
-
Frigetrus
aktív tag
válasz jancsi90 #17171 üzenetére
Gratulálok, hogy két teljesen más kategóriájú obit hasonlítasz össze!!! f1.8 vs. f1.4
Felhoztam példának, hogy Canon f1.4 50mm és Nikon f1.4 50mm azonos árú!!!!!
Ezek után nem nem állítanék ilyen hülyeséget. Pláne akkor ha kijelentetted, hogy Nikonból drágább a motoros, ami így egyáltalán nem igaz, hiszen még csak nincs is f1.8-ból motoros, f1.4-esnek meg van Canon megfelelője. -
madgie
titán
válasz SpongyaBob #17183 üzenetére
Jól hallottad, jó példa arra, hogy lehet elverni egy valag pénzt hülyeségre
-
rumos14
nagyúr
jajdenagyonunalmas ez a C-N vita. főleg hogy egyértelmű, hogy a Sony obiparkja a legjobb belépőszinten van 35/1.8 occsón, van 50/1.8 occsón, vagy még olcsóbban Minolta 50/1.7. mindegyikkel van AF, sőt, a váznak köszönhetően stabi is na viszlát!
-
madgie
titán
válasz johnjohn #17176 üzenetére
Mondom, Canonom volt, 40D. Mellette 85/1.8, 17-50 Tamron, Sigma 150 meg Tokina 11-16. Kölcsönben meg sokszor ez az 50/1.8 II. Nem csak saját vélemény: borzasztó. Megbízhatatlan, nincs ellenállása az élességállításnál, csörög-zörög. A mostani, nyolcezer forintos Jupiter 50/1.5-ömet jobb érzés használni. Más kérdés, hogy a Pana 20/1.7-em is elég hangos, az is bosszantó, főleg, hogy az egy százezres objektív (de legalább 100% pontos és nyitott rekesszel is penge)
Szerk: meg volt sok-sok más rendszerem is, még az ezeréves, szintén műanyag Minolta 50/1.7 is pontosabb/megbízhatóbb volt.
Persze ha te szereted, akkor használd élvezettel
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz madgie #17175 üzenetére
Ez mondjuk ebben a formában nem igaz. Nem rossz az építési minősége, fém a bajonett is. és nagyon szépen rajzol a 35/2-es Canon. Van alatta egy 28/2,8-as Canon is az olcsóbb valamivel. Mindkettő, illetve az 50/1,8-cal együtt mindhárom nagyon jó objektív, csak persze szokás a Canont fikázni. Persze kinek mi az asztalláb.
-
törölt tag
válasz jancsi90 #17171 üzenetére
A fenyero miatt a kategoria nem ugyanaz, de mar irtak elotted, csak el kellett volna olvasni
magdie van a Canon-nak egy EF 35mm f2 tipusa, joval dragabb mint a Nikon verzio, de en megmondom oszinten nem talakoztam meg olyan emberrel aki Canon 35mm f2-t hasznalna...
[ Szerkesztve ]
-
Frigetrus
aktív tag
válasz jancsi90 #17155 üzenetére
Az való igaz, hogy ebben az esetben a Canonnak áll a zászló, ha az árat vesszük figyelembe. (de ugye a többiek írták, hogy nem valami jó az az objektív)
Én arra gondoltam összehasonlíthatatlanság szempontjából, hogy mivel Nikonból nincs 50mm f1.8 motoros változatban, azért nem tudhatjuk hogy ha lenne belőle motoros változat, akkor az sokkal drágább lenne-e a Canonnál, illetve hogy sokkal drágább lenne-e Nikonon belül a motoros verzió a simánál.
Mert láthatjuk, hogy az f1.4-es Canon és Nikon motoros obi is egy árban van.
Viszont a 3szoros árkülönbség nem létezik. -
törölt tag
válasz charlie_hu #17168 üzenetére
Ha erdekel en szivesen eladnam neked az enyemet, 3 het mulva megyek haza...
-
charlie_hu
aktív tag
válasz #31757056 #17166 üzenetére
Hát, Én (itthon) nem igen találtam, amit találtam azt is legalább 30e-ért adják (39-ért van újonnan). Én azt nem nevezném olcsónak... (mármint, hogy az új árának 80%-ért megy el használtan)
(filmes gépre AF-es 50mm, mert szép és jó az M42-es, de azért az adapter lencse azért mégis ott van, meg af sincs)
[ Szerkesztve ]
-
charlie_hu
aktív tag
válasz charlie_hu #17164 üzenetére
hoppá, ezt jól benéztem, a gpicsync tud elvileg NEF-et is.
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17163 üzenetére
Fillerekert van, szerintem kb egy 20-asert lehet venni, nekem is van es ha el akarnam adni en is annyiert adnam...
-
hegyimorc
senior tag
válasz charlie_hu #17164 üzenetére
geosetter
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
charlie_hu
aktív tag
Milyen programmal lehetne GPX fájlbol (automatikusan természetesen) fel geotaggelni a RAW fájlokat? (mint pl. a gpicsync vagy még millió más jpegre)
-
kricsi81
senior tag
Amúgy szerintem érdemes elgondolkodni egy használt D300-on annak, aki D5100-t venne, mert árban kb. egy szinten lesznek. A D300-nak nagyon lement az ára mostanában, simán lehet 200e alatt venni (igaz nem 10 expósat, de azért nem kell félteni ezt a gépet), és ha az USA-ban 160e az új váz, akkor szerintem itthon 200e fölött lesz.
kovacsrichard.hu
-
krisi047
senior tag
Egy cimborám szeretne venni egy "külföldről vásárolt, de kevés, 2000 expós, garancia nélküli, két éves, karcmentes, szép állapotú" D300-at. 200-ért megéri? Vagy ezek felejtős bizniszek szerintetek?
-
madgie
titán
Csak a Canon 50/1.2 II AF-je annyira megbízható az alacsonyabb árkategóriájú Canon vázon, hogy öt perc múlva lehajítanád a gépről. Nekem volt 40D-m, tízből háromszor úgy mellétrafált, hogy borzasztó. És emellett még olyan építési minősége van, hogy mindig azon imádkozol, hogy szét ne essen a kezedben. Akkor már a jó kis AF-D Nikon 50-es, akár AF nélkül, vagy ugye a kitűnő képű és ár/értékű 35/1.8 (nekem micro 4/3-ra nem ennyibe került ám egy fényerős ekv. ötvenes autofókusszal)
-
kricsi81
senior tag
A Nikon 50/1.8 amúgy jobb, mint a Canon 50/1.8, csak ugyebár nincs vele AF belépő vázon.
De miért nem 35/1.8-at veszel? Használtan 40 körül van, újan 54e kb. USA-ból hazahozza egy ismerős, 40e. Canonban nincs ilyen.
A 35/1.8 nyitott rekeszen kb. jobb, mint az AF-S 50/1.4 amúgy.kovacsrichard.hu
-
t_a_m_a_s
addikt
"nagyobb átfogást garantál"
Azt biztosan nem, inkább nagyobb a látószög Abban igazad van, hogy az 50/1,8 AF-D megfizethetőbb mint a 35/1,8 AF-S, de szvsz a 35/1,8 is egy nagyon jó ár/érték arányú üveg, jó minőséget produkál, és lakásban (ahol jól jöhet a fényereje) például sokkal jobban használható mint az 50-es.
Holnap majd jól beletépünk...
-
jancsi90
tag
Vajon a d5100-nál is tíz percig lehet filmezni fullhd-ban?
-
jancsi90
tag
válasz charlie_hu #17154 üzenetére
Én speciel a Canon 50mm 1.8 és Nikon 50mm 1.8 D-re gondoltam, szerintem összehasonlíthatók, mert ha van egy belépő szintű gépem és megveszem a Canon ötvenest akkor lesz autófokuszom, míg a Nikon belépőszintű géppel nem, tehát igen is összehasonlíthatók! Valóban, a 35mm dx-en jobb, vagyis nagyobb átfogást garantál és vele lehet a legjobban olyan fotót készíteni amit az emberi szem lát, csak elérhetőbb lenne számomra az 50mm anyagilag(1.8 D).
[ Szerkesztve ]
-
Frigetrus
aktív tag
válasz jancsi90 #17152 üzenetére
Edigitalról árak:
Nikon 50/F1.4 AF-S G - 99.900 Ft
Canon 50/F1.4 EF USM - 99.900 FtMindekettő motoros. Nem látok háromszoros árkülönbözetet.
Melyik canon 50mm-esre gondoltál? Mert van egy 50mm f1.8 EF ami 29.900-ba kerül, de abból speciel nincs Nikon verzió. Illetve van, de az meg nem motoros változat ezért nem hasonlíthatóak össze. Az Edigitalon a Nikon 50mm f1.8 AF-D 39.900 Ft
-
jancsi90
tag
Én nagyon vágyom már egy fixobira és őszintén nem kapsz olcsón nikon AF-S obit, holott a canon 50 mm-es a harmadába kerül. Mondom, a harmadába. Majd egyszer kigyűjtök egy 35 mm-esre. Az első hozzászólásomban az első reakciót váltottam ki az új gép iránt, elnézést. Ez már két infravörös portot kapott, ellenben a d3100-al, amely egyet se és nekem nagyon bejön ez a kerekített forma és a mikrofon bemenet. Állítólag sokat javult a videó közbeni fókuszálás de ennél jobban érdekel a videó manuális beállitása. 800 $ kezdőár nem is olyan rossz. Mondjuk nem fog oly sokat esni mert a d5000 az amazonon 624$-nál tart. Vki tudja, hogy a d3100 mennyiről indult?
-
Frigetrus
aktív tag
válasz jancsi90 #17147 üzenetére
Ez a motoros téma nem olyan óriási probléma.
Aki kezdésnek vesz egy ilyen belépő gépet, és hozzá újonnan belépő vagy profibb obit, az már szinte kizárólag AF-S-es darabok közül válogathat, és már a használt piac is tele van AF-S-es obikkal. Továbbá motor nélküliek is általában használtan vannak jó árban, de ezt ne vegyük ide, mert akkor lehet venni használtan motoros vázat is.Továbbá Canonnál már régebb óta az objektívben van a motor. Nem is olcsóbbak feltétlenül mint a Nikon motoros obik. Szóval azzal sem lennél előrébb.
Kis méret=belépő szint. De a Nikon kényelmesebb belépő szinten mint a Canon.
[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz jancsi90 #17147 üzenetére
Arra ne is várj, hogy a belépő, legolcsóbb gépek nagyobbak legyenek... Khm, pl 500D-t fogtál már a kezedbe? Hát az no komment...
AF motor se lesz egy hamar bennük, ez marketing, kész ez van, de még szerintem így is sokkal jobb érzés egy Nikont használni, mint Canont. Van elég (jó) obi, amiben van motor is.kovacsrichard.hu
-
jancsi90
tag
Egy 600D replika. Hát fura egy politikája van a Nikonnak. És még mindig hiányzik a mélységélleséget ellenörző gomb na meg a beépített fókuszmotor az olcsúbb obikhoz. Jó jó tudom ott van amibe benne van a fókuszmotor csak van egy NAGY probléma, hogy az drágább . No szóval egy újabb shit a D5100. Bár lehet ilyet veszek mert mégis jobb a d3100nál és már van egy két Nikon optikám. De ha előről tudnám kezdeni akkor Canonos lennék tuti. S megint nagyon kicsi, a kezedből esik ki . Ami viszont tetszik az a kihajtható LCD és a majdnem egymillió pixeles kijelző. Ozt kiváncsi leszek a vidi funkcióira és hogy mennyire lehet hozzányulni ezen belül a beállításokhoz.
-
Balinov
titán
válasz charlie_hu #17145 üzenetére
az nekem nem bejatszos, itt nem hiszem, hogy van ilyen szolgaltatas. egy kalibralo (a legolcsobb amit lattam) meg 150ojro...
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Frigetrus #17142 üzenetére
ahogy te is, meg a geeks-es cikk is irja, legjobb lenne egy monitorkalibralo, de ha abba ruhaznek bele, inkabb vennek egy 24/26-os epkezlab monitort.. Mindenesetre koszonom szepen a linket , gyorsan atfutottam es azt hiszem jo lesz ez nekem, lehet meg ma este vegig is csinalom.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Balinov #17141 üzenetére
Legjobb a kalibrálás erre a célra való eszközzel.
De ha szemmel akarsz a lehető legtöbbet kihozni a dologból akkor ezt a cikket olvasd el:
[link]
Én ezt a módszert használom az én TN-es monitoromnál, és elég jó eredményt elérek vele, fénykép nyomtatás esetén nem sok a különbség a monitor és a nyomtatott kép színei között. Hozzá kell tegyem hogy jó szem kell hozzá ami szerencsére nekem van.
Viszont sajna TN monitor a legkevésbé alkalmas a pontos színvisszaadásra, de el lehet vele lenni. -
Balinov
titán
válasz #31757056 #17136 üzenetére
Apropo monitor, ki milyen modszert hasznal/ajanl, hogy minel jobban be tudjam alitani a szinhuseget (term a panel adta keretek belul) a monitoromhoz. Egy 22" ViewSonic DVI-s TN+ paneles 1650*1080 felbontasu monitorrol van szo konkretan
-
Balinov
titán
válasz Sucuka #17125 üzenetére
szerintem meg de, iszonyat hasznos volt mar a D5000-nel is az elmult 1 evben. en konkretan hianyolom ezt a D7000-bol
-
Sucuka
senior tag
Nos igen, engem speciel ez a "hajlik-forog" dolog zavar, némileg "szervizes" szemmel is nézem a dolgot, igaz, nem fényképezőket, de sokminden mást javítok, amiben szalagkábel és miegymás van ami a sok hajlítás-forgatáskor egyszer csak elfárad.... Ennek ellenére könnyen elképzelhető, hogy haszos dolog.
Persze lehet, hogy csak borúlátó vagyokA D7000-esnek (amit kinéztem magamnak) nem kihajtható, de remélhetőleg ez egy cseppet sem fog zavarni benne
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz Sucuka #17135 üzenetére
Egyrészt valóban vigyázni kell a gépre. Másrészt nem hinném, hogy olyan könnyen letörne az a kijelző, hisz hajlik, forog, így elég szerencsétlen irányból kellene valószínűleg elég erős ütést kapnia ahhoz, hogy letörjön.
Szerintem az objektív is van akkora "veszélyben" azt meg mégsem hagyja le az ember a gépről, mert "bármi történhet"[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Sucuka
senior tag
válasz SpongyaBob #17134 üzenetére
Való igaz, hogy tudni kell a gépre vigyázni, de az ördög nem alszik: "véletlenül" letörhet (mert nekedjönnek stb.) + egyel több hibalehetőség. Szerintem. Igaz, én nem a kezelhetőség szempontját néztem.
-
Sucuka
senior tag
válasz SpongyaBob #17132 üzenetére
Jól van na, nem kell ám leharapni a fejem, csak közöltem egy véleményt, majd ha lesz saját tapasztalatom a témát illetően, akkor kifejtem bővebben
Hiába, egy kezdő ne pofázzon, igaz? :
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
D5100: [link]
nem túl meglepőek a speckók, hogy finoman fogalmazzak, egyedül a kihajtható LCD az ami még nem volt.
azért arra kiváncsi vagyok, hogy mikor tudják majd ténylegesen szállítani, tekintettel arra, hogy a Sony a földrengés óta állítólag egy darab szenzort nem tudott legyártani. -
charlie_hu
aktív tag
válasz #59816064 #17122 üzenetére
Tudom, benne van a pakliba. Vam az elenyeszo, afa ami necces (bar meg ugyis olcsobb mint itthon), szoktam rendelni Kinabol, bar nem ilyen erzekeny dolgokat mint egy objektiv.
Csak tudnam, mennyiert dolgozik a kinai posta, ha tiz dollaros dolgokat is ingyen postaznak.Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17121 üzenetére
Megbízhatónak tűnik az eladó, jó a rating-ja ráadásul top rated seller.
Nincs itt semmi susmus ez egy hongkongi cég a sok ezerből. A garancia kintre szól, így azt ott kell intézni ami a visszaszállítási díjat nézve nagyon nem éri megSzámolj azzal is hogy lehet hogy megfogja a vám, bár kisebb értékű így sanszos h nem. Ilyenkor vámot és 25% áfá-t kell fizetned. A csomagot "gift"-ként adják fel, így még kevesebb az esélye a vámolásnak.
Üdv.
-
charlie_hu
aktív tag
Vásárolt már valkai messziről, postán objektívet? Kinéztem ezt (filmes gépre), szállítással is legalább egy tízessel olcsóbb mint itthon.
Garancia ezeknél, hogy van? (azért ez nem annyira nagy értékű, hogyha mondjuk megnyaffan, teljesen hazavágja az ember költségvetését) (mármint, hogy ezek a kínából rendelt dolgokkal mi a helyzet, hogy itt van valami susmus, vagy csak simán Hong Kongba van a cég és annyi)
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz rinpocse #17115 üzenetére
Komolyabb képszerkesztésre a laptop képernyő nem igazán alkalmas, teljesítményben viszont nekem egy i3 + 4 giga rammal megfelelőnek találtatott.
Ettől függetlenül inkább az összeszerelési minőséget, garit és a supportot nézd majd a vételnél. Hosszú távon sokkal többet ér majd a teljesítménykülönbségnél.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
törölt tag
Használja valaki a Nikon Camera Control Pro 2-őt? Hogy kell beállítani azt, hogy exponálás után a képet teljes képernyőn mutassa?
Köszönöm
-
törölt tag
válasz rinpocse #17115 üzenetére
Szia!
Szerintem egy mai notebook min. i3 proci, 4gb ddr3, hiába nem játszol jó lenne egy dedikált videokártya, bár egy Intel MHD is elboldogul pl a full HD-val ha csak arra kell.Utómunkákra jó lehet a matt kijelző, egy SSD (40-60Gb rendszernek) + külső vinyó. Ezen túl a többi, csatlakozó, súly, méret, akksi mind másodlagos szerintem
[ Szerkesztve ]
-
-
gyurma01
tag
Az is egy kérdés, hogy az intel GMA HD elég-e a képszerkesztéshez?
-
krisi047
senior tag
A grafikus kártyát nem használja a számításokhoz?
-
Zola007
veterán
válasz gyurma01 #17109 üzenetére
elmegy szinte mindehol, esetleg nagyon lassú lesz
inkább ram kell, 2ghz és 4gb körül már szépen elpöfög a nagy képekkel is.
De elmegy sokkal gyengébben is, én próbáltam celeron + 2gb, de ide már érdemesebb bekészíteni egy kis sört és pattogatott kukoricát.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
gyurma01
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy notebookot venni és érdeklődnék, hogy főleg nikon capture-hoz és cs5-höz milyen gépigény kell. Nagyon régi gépem van és a capture-el eléggé szenvedek főleg a raw-nál.
Előre is köszi. -
krisi047
senior tag
Üdv! Egy webshopban az alábbit olvastam a Nikon vázak alatt: "3 év garancia a vázra, 1 év garancia az objektívre - Szerviz: Nikon Kft. " Ez erre a hivatalos Nikon garanciára utal? Egyébként a shopdigital.hu -ról van szó.
-
redzsi
senior tag
válasz Zola007 #17103 üzenetére
Bizony nem volt leejtve beütve, így nyoma sincs sérülésnek, Az a rés mozog, amire ráteszem a az objektívsapkát.
Na akkor jövőhéten viszem is, köszi.Nesa: azt halottam, hogy minőségileg nem kell csodát várni tőle, ezért nem is lepődtem nagyon meg. De azért mégis mindössze, 8 hónapos a cucc, 2700-at lőttem vele. Nincs ez jól.
-
Zola007
veterán
válasz redzsi #17099 üzenetére
Szerviztúrát javaslok.
Leejtve gondolom nem volt és ha nincs rajta külsérelmi nyom, akkor nem mondhatják rá hogy felhasználói hiba.
Nem pontosan értem, hogy melyik részre gondolsz, de ettől függetlenül mihamarabbi szervizt ajánlott, nehogy végleg elengedjen belül valami és kárt tegyen a többi részben is.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Throme
veterán
válasz ATM_automata #17063 üzenetére
Helló!
Megköszönném, ha pár képet átküldenél eredetiben.
PÜ megy.
Aktív témák
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Automobilista 2
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest