- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Picit visszafogottabb méretű miditorony jött a Cougartól
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Összefog az SK Hynix és a Samsung a számításokat is végző memóriáért
- Tisztességes előrelépés lesz az új Vulkan API
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
hotkar
aktív tag
A D90 biztos, hogy nem tud (kipróbáltam, bár a gépkönyvben is le van írva). Szerintem EGYIK se. Az akkumulátor kímélése a fő szempont (a Li-ion akksik a folyamatos, kis terhelést szeretik, a külső vakukban használt alkáli elemek vagy Ni-MH akkumulátorok pedig a rövid ideig tartó nagyobb terhelést).
Valószínűleg ezért nem engedi a gyártó a gép akkumulátorát "nyúzni". -
Zola007
veterán
A DXO méréseit kezdem néha kétkedve fogadni, ha megnézzük, milyen mért fényerő adatokat mutatnak egyes etalonnak számító obikra is.
Én most vettem 18-105-t D7000 kitben, teljesen meg vagyok vele elégedve, ha árában és kategóriájában kezeljük.
Továbbra is azt gondolom, hogy majd a való élet megmondja, hogy melyik obiból lehet használhatóbb képet kihozni normál körülmények között. Nekünk úgy is csak ez számít, nem a laborteszt.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
redzsi
senior tag
Pont ezen gondolkodtam közben. Ha pár hónappal korábban jön ez a probléma, nem gondolkodok azonnal elviszem, de most itt a jó idő.
Mindenestere beugrottam egy MM-be, megkotyogtattam pár kitobit, de "újszerűek" voltak. Tehát alig-alig kotyogtak. Na mindegy, a gari lejárta előtt mindenképpen elviszem, hátha.. -
Kleroo
veterán
Nagyon is jól tud jönni. A kolléga videója végig tűéles lett volna
Egyébként is,teljesen jó kis AF van benne. Ésszel kell vele bánni,de ha muszáj,akkor 2-3mp alatt beélesít ,és ritkán téveszt.
Persze azért nem egy 5éves kisgyerkőc rohangászására valóHodor. Hodor? Hodooor!
-
szeva000
addikt
Ha sehol nincs normális kép...akkor semmire
íkkor inkább gyűjtök egy 70-300-as AF-S VR-re...igaz,az 6-7-szerennyibe kerül....
egyébként a célom az lett volna vele(mivel a mostani keret csak egy 105-ös obit engedett a D90 vázzal,hogy próbálgassam a vázat és,netán,ha ez az obi jó képet adna,akkor állványról való kísérletezgetés miatt.De,ha a képélességgel is komoly gondok vannak,akkor mindegy. -
Real_Necro
veterán
Na most nem a professzionális kategóriáról beszélünk, hanem a kompakt vagy bridge kategóriánál jobbról. Az itt elmondottak szerint egy belépő szintű tükrös is minőségben sokkal jobb, mint egy bridge vagy ultrazoomos kompakt.
A D90 a Nikon oldala szerint még nem tartozik a felső kategóriába... Ha ugyanaz az obi kerül egy D90-re és egy D3100-ra, miben látjuk a különbséget? Most tekintsünk el attól, hogy a megszállottak 500% nagyításban nagyítóval nézegetik a pixeleket...Persze most jön elő az, amire az egyik fórumos kolléga már felhívta külön a figyelmem, mindenki másra fog esküdni, mert az a tuti. Amikor a 18-55-ös kitobit írtam az 50/1.8-al, az sem volt jó. A 18-55 az 55-200-al azért nem jó, mert gyakran kell cserélgetni.
A legfajántosabb az egészben, hogy mindenki írja, hogy ez jó meg ez sz@r, csak éppen a cinikus megjegyzések mellett elfelejti indokolni sokszor, hogy miért. Ezek alapján kíváncsi lennék a véleményedre, miért választottál olyan gépet, amitől forog a gyomrod?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
andorra
őstag
Egy fix 35-el, meg 50-el visszamehetünk a Zenit korszakba. A 18-105-öt nem helyettesítheted velük és nem is arra valók. Tehát viszonyíts igazi alternatívához. 18-55-öm volt előtte, sokkal élesebbek a képeim a 18-105-el. A mérési eredmények ugyanezt igazolják. Annak meg érdemesebb hinni, mint, hogy ezt, vagy azt írta valaki egy fórumban.
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Én azt gondolom, hogy nem összehasonlítható a kettő a teljesen különböző szenzor miatt. Anyagminőségre biztos jobb volt a "régi", mert ez nyekereg, de optikailag nem hiszem, hogy jelentősen rosszabb lenne. Ha meg mégis, annyit kompenzál a szenzor.
Tesztek alapján elég éles, saját tapasztalatom alapján "teljesen megfelelő".Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
andorra
őstag
Ezt én is észrevettem, ugyanis én hoztam szóba. Annak idején, mondjuk a 70-es, 80-as években a Zenit E fényképezőgép volt a többségnek elérhető árban, egyetlen fix 50-es objektívvel. Erre utaltam.
A 18-105 alternatívája bizonyára nem lehet egy Olympusra való objektív.
A torzításról meg már nemrég leírtuk a véleményünket többen is, azok terjesztik nagy előszeretettel, akiknek nincs ilyen. -
Zoli bácsi
őstag
Priviben akartam megkérdezni, de szerintem mást is érdekelhet.
Mi nem tetszett a D90 és 35 f/1,8 párosítással? Látom árulod is az obit. Csak mert én is ilyen obit nézegetek a D90 mellé, már egy ideje, csak mindig másra megy el a zsé.
Szóval érdekelne a személyes tapasztalatod. -
Real_Necro
veterán
Maradjunk még a D5100-nál és a D90-nél. Tekintettel arra, hogy digitális gépről beszélünk, és a D5100-on kevesebb gomb van, szerintem lényeges, mi hogyan érhető el abban a menüben.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
flugi
tag
bizonyos körülmények között (3.5-4.5 blende, nagylátószög) a D70s-re se volt elég a 18-70. 8-ra rekeszelve 40-70 tartományban viszont kihajtja a 6 megapixelt. De teljesen egyértelmű, hogy a jó minőségű fixekhez képest homályos, és torzít, tehát ha képkivágásra hajtasz, és kell a 100%, akkor 8-ig rekeszelni kell.
Olyan is van, hogy egy obi túl jó egy szenzorhoz A D70s furcsa mintázatokat adott a Sigma 105-össel, mert túl éles volt a képe.
-
flugi
tag
kiégettet nem lehet "visszahúzni", csak fotosoppos áltartalomgenerátorokkal valamit odakölteni. A RAW-ban meg a sötét részek -2 Fé-ig megvannak.
-0.3-on a vaku sokszor beégeti a fehér falat, hiába iTTL és teljes képkockás fénymérés, legalábbis D80-on, ezért a -0.7.
Ha jpg-be fotóznék, természetesen nullán tartanám.
-
metron
tag
Ezt azert tudod visszahuzni, mert nem "valodi beeges". Ha valami beeg, akkor ott a szenzor tipikusan konstans feher informaciot ad. (A "jelerosseg" kivul van a szenzor dinamika tartomanyan) Onnan mar nincs visszaut.
Ezt a fajta clippinget ami a kepeden latszik az image processing okozza. Amikor a gep jpg-be ment akkor ugye a jpg motor beallitja a kulonbozo parametereket "butan" egysegesen az egesz kepre. Igy a hataron levo kepreszletek a jpg-ben beegnek.
A raw megjelenitesnel is van egy preset ami ugye ervenyes az egesz kepre, ezt latod az elso megjeleniteskor. De ez csak egyfajta megjelenitese a raw informacionak.
Majd a highlightsokat szepen vissza lehet huzni. Igy raw-bol meg lehet uszni az image processing miatti clippinget. jpg-bol nyilvan mar nem.
Legalabbis en ezt vettem ki a "clipping" jelensegbol a technika tudasommal.. -
-
Real_Necro
veterán
Megbízhatóság itt az üzletre vonatkozott. Úgy értettem hogy üzlet és üzlet közötti árkülönbségre gondolt a kedves fórumtárs.
-
flugi
tag
nem ismerem a lightroom histogram pontos működését (mivel mióta voltak nálam házkutatni kedves jogvédelmi feljelentés miatt, csak legális programjaim vannak, és a lightroom drága), de ha a histogram azt jelenti, hogy mi van a RAW-ban, akkor definíció szerint költés a végeredmény, mivel különbség nélküli adatokból különböző adatok lettek.
Ha a histogram az aktuális expo állapotot jelöli, akkor csak annyit mutat a kép, hogy ezzel az expo beállítással az eredmény be fog égni, akkor viszont nem értem, miért tekinted bizonyítéknak.
Ahogy azt sem tudom, hogy az eredménynek így kell-e kinéznie, vagy sem
-
veterán
Azon gondolkodtam, hogy csak kell, hogy legyen szórás a 70-300VR-ek között is, mert amiket próbáltam, az mind a három harmatos volt 200 felett, de jó pár tesztben meg jónak írják. Viszont pl. az SLR Gear-en a Zuiko is harmatos, ha jól emlékszem. Úgy látszik, minden attól függ, hogy mit fogsz ki, a pénzedért obi helyett majdnem lottószelvényt veszel...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Throme
veterán
A nikonos képet teljes méretben nézve a képkivágáson szereplő korlát sarok szerintem kissé bemozdult. Ha igazam van, akkor egyértelmű, hogy nem lesz olyan éles mint az oly képe.
A teszt során a nikon lencse 300-as állásban volt (ekv. 450), míg a zuiko 225-ös állásban.
Ahogy nézem a blur indexét a zuiko is olyan obi, ami 200-nál jobb mint a végén. Ha ebben is igazam van akkor egyforma képminőséget feltételezve az oly biztos hogy jobb lesz. -
Throme
veterán
Igen a CA-t láttam .
Ja, én nem esek kétségbe mert elégedett vagyok a 70-300VRképminőségével. Valamint semmi előnyöm nem származik abból, ha védeni próbálom a nikkort!
Amennyiben teljesen reális a különbség, úgy le a kalappal az oly előtt.Most tényleg nem bántásból de miért kezdtél bele nikon cuccok vásárlásába? Úgy emléxem Te "ős" oly-s vagy/voltál...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Köszi. Mint tudjátok, nagyon sokat agyaltam rajta. 2 dolog volt, ami miatt ezt választottam.
Talán akkor dőlt el leginkább, mikor megnéztem a D5100 menüjét. Eléggé le voltam lombozódva. Így lemondtam a videóról, és választottam azt, ami kényelmes a kezemben (ez volt a másik szempont), brutális a menüje, és praktikus gombokkal van tele.
Most nekiállok olvasgatni, mert még sok dolog homályos.
-
szeva000
addikt
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest