- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Autós kamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
redzsi
senior tag
Üdv!
A majdnem egy éve vásároltl Nikonom 18-55-ös kitobijával van egy probléma.
A belső forgó-mozgó része igencsak kotyog. A keresőben látva ezt a mozgást elég durvának néz ki. Gondolom nem egyedi a dolog. Ezt lehet garanciálisan javíttatni?[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz charlie_hu #17093 üzenetére
És szerinted, honnét kapna tápot az objektív ? Még az utosó mohikán Nikon F6- is csak a G-szériás obikat ismeri, azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz charlie_hu #17093 üzenetére
Hát a logika szerint igen,mert az optika része. Nem vmi digitáliss,szoftveres valami.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
charlie_hu
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy a VR az SLR gépekkel is megy? (filmes). (persze egyértelmű, hogy csak amelyik tud mit kezdeni a G-s obikkal, meg AF-S-el, meg ilyesmikkel)
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #17077 üzenetére
Mondjuk nem is próbálgattam, csak kézbevettem. A D5000-en tényleg nagynak tűnt, de a tami se kisebb (sőt a napellenző miatt biztos hosszabb és néhány grammal nehezebb is ).
Ha legközelebb lehetőségem nyílik rá, akkor jobban szemügyre venném, mert neked lesz igazad és nikkorhoz pártolok . Van egy alig használt szűrőm a 18-105vr-hez, ami jó lenne a nikkor 70-300vr-hez is. -
Sucuka
senior tag
Sziasztok!
Tervben van egy DSLR gép vásárlása rövid időn belül (1-2 hónap). Mivel első ilyen gépem lesz, ezért aktuálisnak gondolom ide feltenni a kérdést.
Van pár DSLR-tulaj ismerősöm, szinte mindegyik Nikon gépet használ, néhányat volt is alkalmam kipróbálni, ezért én is úgy döntöttem, hogy Nikon gépet veszek.
Jelenleg két gép van, amik közt gondolkodom: D90 és D7000. Szerenék tanácsot kérni azzal kapcsolatban, hogy szerintetek hol érdemes vásárolni (konkrét üzletre vagyok kíváncsi) és hogy ki melyiket ajánlja.
Köszi szépen!
-
balpis
őstag
válasz forceberg #17061 üzenetére
egyetértek. Max. 50 eg 18-105VR-ért. Lesz is az. A nikon_adok_veszek forumon is gyakran van. Legutóbb talán 2 napja, 55-ért UV szűrővel. 3 napja 52-ért hirdetve (felteszem az a végén 50 )
Én úgy másfél éve vettem 55-ért egyet...[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Zola007
veterán
válasz Throme #17074 üzenetére
Külföldön már lejjebb ment, sajnos Mo-n kell 2-3 hónap mire utánaáll az árképzés az import áraknak.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Throme
veterán
válasz Zola007 #17066 üzenetére
...nos igen! Írásod alapján (pü-k) úgy érzem letettem a tami 70-300 VC-ről. Bármennyire is fáj a szívem érte, mert olcsóbb a nikkor verziónál.... de a CA, lágyság...ami a képminőséget/élvezhetőséget befolyásolja, mind olyan dolog ami zavarna.
Azt miből gondolod, hogy lejjebb megy az ára? Most kb 95k huf. Persze én örülnék neki
-
Throme
veterán
válasz ATM_automata #17063 üzenetére
Köszönöm! Átnézem tüzetesen őket!
Engem kizárólag a képminőség érdekel. Kompozíció és témaválasztás jelen esetben nem számít. Én is hobbifotós vagyok. Még véletlenül sem fikázom mások képeit, pláne ha segítő szándékkal teszi közzé! Én se csinálok jobbat.
Mondjuk van itt egy fórum, ahol egy tag eléggé felhúzott már jó pár fórumtársat, de szerencsére neki canonja van . Na az ő képeit nem bírom -
Zola007
veterán
válasz forceberg #17071 üzenetére
Próbáltam azóta 70-300 VR-t is, az a darab jobban teljesített mint a Tamron.
Lehet, hogy egy extra gyenge példányt fogtam ki, de ennyi pénzért költsenek már egy kicsit a QC-re is a tamronnál, illetve az alexpó még mindig hiba, pedig már fél éve a piacon van az obi és végigjárták már ugyanezt a 60/2 makróval is.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz forceberg #17068 üzenetére
CA és nikon vázon 1-1,5 Fé alexpó kivételével semmi
A múlt héten vettem egyet, ha kíváncsi vagy a részletekre, dobj egy privit.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kavarc
aktív tag
Srácok!
Rengeteg hozzászólást olvastam itt és külföldi fórmokon, hogy az 55-300 VR lassú.
Egy hozzáértő esetleg elagyarázná nekem laikus amatőrnek, hogy pontosan ez mit jelent?
Azt jelenti, hogy közel 100ezerért nem fogok tudni fotózni vele normálisan, vagy csak annyi, hogy nem 0,8 tized másodperc az AF, hanem 1,5?
Köszi, előre is! -
Zola007
veterán
válasz ATM_automata #17065 üzenetére
dropbox account - public mappa
#17064) iff: Tamron 70-300-at annyira nem ajánlom
55-300 valóban nem egy sebességbajnok, de korrekt obi és szerintem mostanság egy kicsit lejjebb is fog menni az ára. Lágyabb és lassabb mint a 70-300, esetleg utóbbi használtan megfontolandó.[ Szerkesztve ]
-
ATM_automata
őstag
Huhh...hát, én nem igazán gondolom, hogy szakavatott lennék objektívvel kapcsolatos kérdésekben, mert elég amatőr vagyok. Az 55-300-at én nagyon szeretem, a párom is előszeretettel használja. Futó kutyát általában elmondható, hogy sikerrel lehet vele fotózni, én sorozatra szoktam állítani és nyomom a gombot, mint süket a csengőt Egyszer majd remélem, hogy eláruja valaki, hogyan is csinálják ezt a profik.
Nem próbáltam még más telét, így a sebességét nem tudom összehasonlítani. Általában azt gondolom, hogy normális fény esetén nincs vele gond.
A 70-300 valószínűleg gyorsabb és lehet egy picit szebb a képe is, de én még nem próbáltam ilyen obit, így nem tudom.
Akartam még feltenni ide képet, de 1mb a határ....ha valaki megmondja, hogy hová tudok úgy feltenni képet, hogy nem romlik a minősége, akkor teszek fel még állatos képeket..prága..állatker...
What else?
-
iff
senior tag
válasz ATM_automata #17050 üzenetére
Szia!
Ezeket néztem ki.Lehet,hogy tudsz segíteni a választásban.
Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR http://www.shopdigital.hu/termek/nikon70300mmf4556gafsvrifed 93.900.-
Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR 137.900.-
Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC (Nikon) 114.900.-
Az 55-300-ra azt írták,hogy lassú. AF-s és a VR mennyire végzi jól a dolgát?
A gyakorlatban mennyire találtad megfelelőnek pl.: futó kutya.Azért kérdezném mert a nikon 70-300 +44.000.-
Általános használat lenne.18-105 mellé venném.Néha kevés a 105mm állat fotózáskor.100e körül szeretnék szánni rá.
A képek láttán az 55-300 megfelelő lehet az én számomra is...........""..........
-
ATM_automata
őstag
válasz Throme #17057 üzenetére
Ezen a linken amiket találsz, az szinte mind a 300-as obival van lőve..állatos, de nem állatkert. Elég amatőrök vagyunk még a párommal, ráadásul Ő csak automatában fotóz...megjegyzem elég jó hatásfokkal. A picasa valamennyire lebutítja lehet a képeket, ha kell az original méret, akkor dobj egy gmailes címet privátba, hogy át tudjam lökni a nagy fileokat.
Vannak benne rohanó kutyák meg kutya portrék is, az exif infót írja a képek mellett, hogy mekkora volt a zoom.
Majd azért egy visszajezést dobjatok, még nem nagyon nézte szakavatott szem a képeket.
What else?
-
veterán
válasz charlie_hu #17059 üzenetére
Ha ráérsz, 45-nél többet semmiképp se adj érte!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Balinov
titán
válasz #31757056 #17056 üzenetére
persze,persze, csak a lengyelek reggel bevetettek velem a fogalmazasgatlot....
erdekes az amazonos gondolatod, neha sokkal jobb aron van ott lencse, mint pl. Jessops-eknal. Mondjuk J nem bejovos most, erosodott a font a jurohoz kepest, afat is emeltek a Lordok, meg 1.50€ a benya, szoval csak elmenni a legkozelebbi jesops-ba (Newry,NI) csak maga kb 30€ + 2 ora odavissza kocsival
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
evo87
őstag
válasz charlie_hu #17055 üzenetére
Nézd meg a pixinfo-s apróhirdetések közt vagy pl itt a prohardveresek közt is. 50--ért biztos lehet találni. Én is nemrég vettem egy 18-105 VR-t és tényleg egész jól teljesít, nagyobb záridőknél pedig valóban áldásos a VR.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Throme
veterán
Szia!
300mm-en (vagy közelében) lőtt állatos képekből dobnál be 1-2-t? vagy mail címre küldenél?
Gyorsan mozgó állatot is fotóztál vagy csak lassút/állót?köszönöm!
-
Balinov
titán
válasz #31757056 #17053 üzenetére
Izehoze, ugy latszik ez nem az en napom. term 35/F1.8-ra gondoltam.Jessops-nal most online discount-tal £159, de meg dublini kamerasboltba is megkapom €243-ert...hoppa, nezem amazon.co.uk-s arakat, a 35-os meg dublinban is "olcsobb",mint amazoniaban
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz Balinov #17052 üzenetére
Szivesen
Az 50-est azert en megegyszer meggondolnam. A D5000-re a legelso megoldas (ha szeretnel autofokuszt is) az AF-S 50mm f1.4 ami erosen felhasznalas-specifikus, magyaran nem univerzalis objektiv. Leginkabb portreobjektiv, illetve modellfotozasra is nagyon jol hasznalhato, de mindenkeppen legalabb kreativ komponalast igenyel a hasznalata.
Szerintem vedd szamitasba is a 35 1.8-at, ami szinten AF-S, sokkal olcsobb, kivalo minosegu kepeket keszit meg teljesen nyitott rekesszel is, ezenkivul a latoszoge miatt tobb eselyed van lakasban is hasznalni akar. Az 50-est maximum nagy nappalikban tudnad, mert annyira hosszu. Illetve a fent emlitett portre es modell fotozasra is ugyanugy alkalmas a 35mm, de jobban tudod hasznalni pl tajakra, varosokra, egyeb helyszinekre kultereken. Mindezt 100-150 fontert olcsobban, mintha 50-est vennel... Nekem a kovetkezo cucc, a 35 1.8 lesz amit megveszek.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz #31757056 #17046 üzenetére
Koszi, Cayman. Megnyugtattal.Viszont korvonalazodik a tovabbi fejlesztesi tervem az elkovetkezo 1 ever kb...egy epkezlab alvany + egy fix 50-es
-
Kleroo
veterán
Annyit hozzáfűznék,hogy a valóságban a 200mm és 300 mm között már nincs akkora különbség. Otthon is bőven rá lehet nagyítani annyit.
Legalábbis én inkább eltűröm ezt az apró hiányosságot,ennyivel olcsóbb árért.
Mondjuk 200mm-en azért már eléggé ellágyul,és rekeszelni illik,ha kivitelezhető[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
ATM_automata
őstag
válasz #31757056 #17046 üzenetére
Támogatom. Az 55-300VR aranyat ér. A prágai állatkertbe mást nem is nagyon hastnáltunk, csak azt, meg mellé egy TZ-1-et. Amúgy egy 400-ast is simán ki tudtam volna használni, ha van. A két gép tökéletesen kiegészítette egymást. Még olyan dolgok is látszanak a képeken, amiket szabadszemmel nem is vettünk észre. Én azt gondolom, hogy aki ténylegesen fotóz mindenfélét, és sokszor nem csak arra kíváncsi, ami a szeme előtt, elérhető közelségben van, az tele nélkül nehezen lesz meg. Én áldom az eszem, hogy kitbe megvettem két obival a D3100-at és nem az 55-200-ast vettem, hanem az 55-300-ast.
What else?
-
veterán
válasz charlie_hu #17047 üzenetére
Akkor 18-105VR. Kb. egy árban szoktak menni a18-135-tel, és azért csak van benne stabi.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
törölt tag
válasz kavarc #17042 üzenetére
Én az E-digital-ba vettem a gépem és a teljes árból lejött 6%.
Így a Hama Rexton 200 csak 1700-ba került ami nagyon megérte.
Nagyon nagy a későbbi cuccok is elfének benne, így nem kell később cserélni. Nagyon jól variálható belső rekeszek, jól bélelt, állványtartóval, esőhuzattal tehát csak ajánlani tudom -
charlie_hu
aktív tag
18-55 helyett a Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6 hozza ugyanazt (vagy jobbat) mint a 18-55? Néha kevés az 55, viszont tele azért nem kéne. Ezért gondoltam erre. (18-55 helyett persze)
-
törölt tag
válasz Balinov #17030 üzenetére
Ezt most igy kar kijelentened egy kirandulas utan. Figyeld meg, ha elmesz pl allatkertbe egyszer, ott annyit fog erni az 55-200 VR mint egy falat kenyer. Mi mult heten voltunk a baratnommel Chester-ben, es elmentunk a Chester Zoo-ba is. Mondanom sem kell, hogy az esetek 80%-ban a 105 kicsit sem volt eleg. Azert tudtam nehany jo kepet csinalni az allatokrol, de csorgott a nyalam amikor lattam a tobbi embert 70-200-akkal meg 70-300-akkal szaladozni. A kirandulas elso feleben bent a varosban illetve a katedralisban meg a 18-105 is pont passzentos volt, illetve voltunk Manchesterben is a hetvegen, ott is rengeteg hasznat tudtam venni a 18-105-nek de nehany komolyabb lesifotohoz oda is igencsak el kellett volna az a 200mm vagy neha meg hosszabb is. Az 55-200 VR mar megvan es ha tenyleg szeretsz fenykepezni, meg fogod latni, hogy egyszer kerulsz olyan helyzetbe, ahol majd nagyon jo hasznat tudod venni. A hianya hidd el jobban fajna, ha majdan akkor nem lenne benne a taskaban...
-
Zola007
veterán
válasz Kleroo #17044 üzenetére
bocs Kleroo, a másik kollégának akart menni:
Saját tapasztalatom alapján én is csak kompaktos fórumban merném kijelenteni azt, hogy "árában elmegy a Hama"
vigyázva rá, időnként ellenőrizve, műanyagokat nem túlhúzva ~600-800 grammig még vállalható azon az 5-6e ft-os áron, akinek tényleg csak arra kell, hogy néha este fotózzon vagy éppen rajta legyen ő is a 'naccsaládos fotón.Sajnos ha 1 kilón felüli cucc alá kell tartós állvány, akkor az minimum egy Deák Feri.
[ Szerkesztve ]
-
kavarc
aktív tag
válasz hemaka #17041 üzenetére
Köszi a választ!
További kérdés....
Szóval milyen táskát érdemes vásárolni, amiben elfér a D3100 és a két obi (18-55 és 55-300)?
Illetve gondolkodom még egy egyszerűbb állványban. Mit ajánlotok?
Túl sokat egyikre sem tudok már áldozni, szóval ár/teljesíítményben a legjobb érdekelne...
köszi -
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Komplett kitet melyik boltban érdemes vásárolni Bp-en?
Nem baj, ha olcsó , de inkább megbízható legyen.
köszi -
balpis
őstag
válasz ATM_automata #17026 üzenetére
Én egy jó éve használok egy ilyet. Szeretem, néha hasznos, segyébként is jópofa képeket lehet vele csinálni.
A rajzolatát nem lehet agyondícsérni, de ettől többet nem is igen lehet elvárni, szerintem.
A tokina 11-16 egy jó választás lehet még, a fix 2.8 nagy előnye ezzel szemben. De sajna az ára is magasabb, használtan is nehezebben fogható ki, na meg annak az átfogása már nagyon szűk. A 10-20 sokszor olyan helyeken is fennmaradhat, ahol a 11-16 helyett már cserélni kellene a 18-105-re.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
Szerintem 10% nem is rossz arány erre.
Nekem mikor csak a 18-135-öt vittem magammal egy egyhetes kirándulásra, akkor csináltam utána statisztikát, s rájöttem, hogy kb. a képek 10%-ánál használtam 135-öt, de ott mindig kevésnek is tűnt. 85-135 között elenyésző kép készült, <5%, s vagy 30% 18-on.
Ekkor cseréltem le az alap zoomomat 18-105-re, s vettem mellé (na nem azonal, de az elhatározás itt jött) egy 70-300VR-t és egy 10-20 sigmát. A 18-105 helyett talán jobb lett volna egy 16-85, de akkor arra nem volt keret, dupla ár körül mentek használtan is.
Ezeket ma is viszonylag ritkán teszem fel, de néha nagyon jól jönnek. Nem bántam meg a beruházást.Eddig minden obimat használtan vettem, fél-másfél éves darabokat. Soha nem volt velük baj, de az új itthoni árak 60-70%-a körül megvoltak.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
t_a_m_a_s
addikt
-
ATM_automata
őstag
válasz kavarc #17016 üzenetére
Szia!
A kérdésedre, hogy mire lenne elég a válaszom az, hogy szerintem a legtöbb dologra elég lesz. Nekem is ilyen gépem és kitem van, én nagyon szeretem, főleg a 300-as obit. Induló dSLR szettnek szerintem kiváló. Én is kompaktról tértem át és nagyon szeretem. Vedd meg bátran.
Amire majd rá fogsz jönni, hogy kelleni fog hozzá egy jó állvány meg egy rendes vaku.
forceberg: Köszi a felvilágosítást, meg is nézem gyorsan a képeket.
[ Szerkesztve ]
What else?
-
veterán
válasz ATM_automata #17026 üzenetére
Jó kis obi, de csodát ne várj tőle! Engem csak a kissé hullámos torzítása zavar, hosszanti képszélre kerülő egyenes tárgyak kerülendők, amúgy egész jó a képe. Igaz én csak a két végén szoktam használni. Leginkább 10mm-en, néha 20-on, köztes állapotban ritkán áll
Viszont az árában csak a 10-24-es Tamron szokott lenni, de az motor nélküli. Vagy még a 12-ről induló obik, de aki nagylátózik, annak minden mm kell lefelé. Ha lecserélem, és croppos vázam lesz még akkor is, kizárólag a Sigma 8-16 jöhet szóba! Másra szerintem nem nagyon éri meg lecserélni. Az oldalamon van jó pár kép vele.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Balinov
titán
-
Frigetrus
aktív tag
Ha állványt vettél volna, akkor meg a telét hiányolnád. Mindig az kell ami éppen nincs Továbbá kirándulásnál valószínűleg az állvány miatt bosszankodtál volna.
Kiránduláson meg pláne nincs állandó cserélgetés. Csak ha nagyon olyan a téma ami megköveteli.Viccet félretéve, csinálj például portrékat, virágfotókat, akciófotókat, sportokról képeket stb... Akkor máris jó a tele.
Nekem van hogy hetekig az egyik van fenn, aztán jön egy másik feladat, és hetekig a másik...
-
Balinov
titán
válasz Kleroo #17029 üzenetére
ugy erzem, a tripodot jobban kihasznalnam, mint a telet. Jelen pillanatban. Pl. volt St. Patrick's day, kirandultunk, 200+ expobol kb 20-nal ha fennvolt a tele a 18-55-os kitobival szemben. remelem, ahogy bejon a joido, es tobbet tudok menni a termeszetbe megvaltozik
-
Balinov
titán
sracok, kezdem kicsit megbanni, hogy beruhaztam az 55-200VR-be. Inkabb vettem volna egy normalis tripodot. normalis ez?
[ Szerkesztve ]
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Nikon D3100-hoz szeretnék venni egy nagylátószögű objektívet. Nézelődtem és a Sigma 10-20 F4-5.6 nem tűnik rossznak. Van valakinek tapasztalata ezzel az obival, vagy tudtok ajánlani ár/érték arányban jobbat?
What else?
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Zola007 #17024 üzenetére
köszönöm igen, én is néztem először, hogy hogy a fenébe is van, de aztán mondom azé van a gyűrű, hogy tekergessem
egyenlőre tanulmányozgatom, mi hogy merre, kár hogy nem magyar menüs, úgy kicsit egyszerűbb lenne még van 2 nap melóm, aztán utána kimegyek a szabadba lövöldözni, addig meg tanulmányozom -
Zola007
veterán
válasz likeaRAINBOW #17023 üzenetére
Grat az új szerzeményhez, majd megszokod! Ha nem, akkor legfeljebb veszel fixeket :-)
Én múltkor odaadtam páromnak a dslr-t, nyomban ki-be kapcsolta vagy 3x
(a brdige gépén úgy működik a zoom, mint a Nikonokon a kapcsoló)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
likeaRAINBOW
senior tag
na megjött a d3000 + 18-55ös kitobi, egyenlőre nincs memóriakártyám, úgyhogy tesztelni nem tudom, illetve 3 napig meló, úgyhogy egy ideig nem is fogom tudni. a vázat megtapogattam, kicsit furi hogy a gyújtótávolságot kézzel kell állítani
-
charlie_hu
aktív tag
Vettem a múlt héten egy Revuenon márkájú 500mm-es newton rendszerű objektívet, Vivitar kétszerezővel (bár ez utóbbit még nem próbáltam), szűrőkkel, stb. 35e-rt.
Azt kell, hogy mondjam, hogy ennyi pénzért nem rossz a tükrös, az olcsósága feledteti a hátrányait. (persze, tudom, nem egyenrangú egy jó hagyományos felépítésűvel, de nem is annyira rossz mint valaki itt írta).
-
charlie_hu
aktív tag
válasz #59816064 #17014 üzenetére
Helló!
Én 3 elemes makró közgyűrű sorral meg egy HANIMEX M.C 35-70mm típusú manuális objektívval (mivel nem elektronikus a közgyűrű), az obi ha minden igaz 70mm-en 1:5 leképezésre képes.
Eddig (fény hiányában) nem igen tudtam értelmes képet produkálni (bemozdultam ) de elég fényben (lámpával próbáltam) jó eredményt kaptam, most majd jön a sokáig világos lehet menni virágokat fényképezni, stb.
Ezért mondjuk a 104 USD-t én sajnálnám (amúgy a héten volt 36 mm-es AF-es közgyűrű 6 ezerért vaterán)
Én ennék valami jó minőségű manuális obit, plusz sima közgyűrűt, ez egy tízesből megáll, és ha nem tetszik/nem jön be ugyanannyiért el lehet passzolni (tapasztalat ). Ha meg belejössz, tetszik, akkor meg veszel ilyen AF-es közgyűrűt.
Legalábbis SZVSZ
-
Amjad
csendes tag
Hetek óta olvasgatok teszteket, fórumokat, "Melyiket vegyem"-oldalakat, ami már nagyon idegesítette a feleségem. Aztán amikor a tampont Tamronnak olvastam, betelt nála a pohár, és azt mondta, hogy húzzak el a francba,és vegyem meg, mert ezt Ő már nem hallgatja tovább!
Hát így lettem nem rég egy D5000 dupla kit boldog tulajdonosa! -
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre ill. a véleményetekre lenne szükésgem.
Eddig kompakt gépekkel fényképeztem, viszont szeretném kipróbálni magam a dslr világában. Elsősorban a "mindennapi" fényképezést szeretném kiváltani (nyarlás, otthon, ballagás, fellépések, stb.) és egyelőre csak egy pici szelettel szeretnék lépni a hobbizás felé. Persze, ha megtetszi a dolog, akkor továbbmennék a hobbivonalon lelkes amatőrként elsősorban a napi fényképezést váltanám ki, reményemim szerint a kompakthoz képest minőségibb képekkel.A D3100-ast néztem ki magamnak, kérdésem, hogy a következő pakk mire lenne elég?
NIKON D3100 váz + 18-55 VR + 55-300 VRTulajdonképpen ez lenne a maximum amit rá tudnék szánni a dologra. Ami fontos, hogy azért gyengébb megvilágítás mellett is tudjak jó/elfogadható képeket, ill. távolra is használnám, mert nem lehet mindig közel a témához. Megfelelő lenne vajon ez a kit a számomra?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Egy kis tanácsot szeretnék kérni
Ezzel a közgyűrűsorral egy 18-55 és egy 55-200 kitobival szerelt D5000-es gépen milyen eredményt tudok elérni macrozás terén. Nemrég vettem a gépet, meg az egész fotózással is csak most ismerkedek tehát egy amatőr szemnek megérné beruházni erre?
Vagy vegyek egy Raynox DCR-250-et, és azzal próbálgatni a macrozást, bár ez úgy tudom torzítja a képet?
Köszönöm ha valaki tud tanácsot adni
i4s: megéri az SSD, egy 4magos gépnél az a szűk keresztmetszet, és az fogja vissza a rendszert, és ugye nem csak ennél a programnál tudnád hasznosítani! De am meg valóban b@ák meg
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz hemaka #17011 üzenetére
Az is a baj, hogy a CNX csak egy szálon képes futni a 4mag+HT procik korában
Pedig a kép/videofeldolgozás volt kb az első konzumer dolog, amit többszálúsítottak, sima ügy: batch processnél minden szál fog magának egy képet és dolgozik rajta.
Egy 200db D90 raw képet valami 5 óra alatt konvertált nekem a 2.5GHz-es core2 notimon, ha D7000-es nyersképekből (14bit, 20+MB/db) összejön ennyi, bele se merek gondolni, mennyi idő lesz...Az is tiszta sor, h a következő notimban lesz egy gyors SSD.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hemaka
nagyúr
válasz #59816064 #17010 üzenetére
En is SSD-vel hasznaltam. A betoltes gyorsult, de maga a feldolgozas nem sokat valtozott. Arrol nem is beszelve, hogy tegnap kihalt csak ugy, nem kicsi adatvesztest okozva. :/
Inkabb hasznalok PS cs5-ot, sokkal kenyelmesebb szamomra.crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Balinov
titán
koszi az elsot ill. a harmadikat, ezket meg nem proszaltam. Phase One az viszont meg 2 magon is eleg kellemesen hasitott
-
i4s
tag
válasz Balinov #16998 üzenetére
Lightroom, vagy PS. Esetleg meg ezek:
DXO Optics Pro
Phase One
Bible Pro/Lite[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Zola007 #17003 üzenetére
maga a program indulasa, fajlmuveletek, egy 12mpx-es nef megnyitasa szerkesztesre, nameg a szerkesztes is. affinitast meg megnezem, koszi, erre latod nem is gondoltam
-
Zola007
veterán
válasz Balinov #16998 üzenetére
"alternativat mit ajanlotok?"
türelemesetleg adj esetleg neki egy kis extra prioritás vagy nézd meg hány magot használhat egyáltalán. Mást nem nagyon tudsz tenni, de miben érzed lassúnak?
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Van egy Nikon D40x-em kitobival. Vásároltam hozzá egy műanyag napellenzőt, amit rá is tettem az obira. Azt vettem észre, hogy ha az objektív (közel) függőlegesen van, rajta a napellenző és manuális fókuszt akarok állítani, akkor van olyan eset, amikor a beállított fókusz elmászik, ha elengedem a gyűrűt. gondolom a napellenző súlya miatt lehet. a kérdés az, hogy normális, hogy a kitobi fókuszgyűrűje ilyen laza, és elmászik manuális fókuszkor, vagy csak az enyém rossz? pls help!
kösz!
Veron"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest