- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz FEDman #31860 üzenetére
ok, ok! kösz! Nem rosszez a 40-es makró, de akár hogy is nézem nagyobb fókusztávú obi kéne makróra. Vagy maradnak a statikus dolgok. Ami nem baj, amúgy...
Ha kicsit változik itthon a helyzet jó irányba lehet beruházok egy makróra, bár b@ltázza a csőröm a milc , de még nem jött el az ideje
Tényleg, milcben van makró obi?
-
aleister
veterán
válasz FEDman #31679 üzenetére
Igen, jól érzed, a saját dslr-em kontraszt AF-jét veszem alapul egy ilyen összehasonlításban. No meg persze pár egyéb dslr váz, pár kompakt és egy bridge tapasztalatait, de milc még nem volt a kezemben.
Egyébként egyáltalán nem fújok a milc-ekre. Ha ez jött le, akkor valamit félrekommunikáltam.
Az utolsó bekezdéseddel egyetértek, annyi minimális különbséggel, hogy továbbra is nagyobb hasznát látom annak a megoldásnak, ami a 2 eltérő rendszert hordozza magában, tehát a dslr-nek.
Több érvem is van a hibrid használat mellett, de ezek mindegyike megtorpedózható az általad említett dologgal -nevezetesen, hogy a dslres tapasztalataimból táplálkozom-, így ezek hadrendbe állításától eltekintenék.Nem szeretnék vitát generálni, de a technológia miatt sosem lesz olyan gyors egy kontraszt alapú AF, mint egy fázis eltéréses. Ha nem is sok, de van olyan területe a fotózásnak, ahol szvsz ez számít.
De ezt nehogy antiMILC-es kampánynak vedd, mert nekem aztán tényleg semmi bajom ezekkel a gépekkel, sőt, bizonyos előnyeiket fenntartás nélkül elismerem.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
m3ss
veterán
válasz FEDman #31516 üzenetére
mennyibe kerul ez a sigma 20/1.8 ? es miert jo ez croppos vazon? fix 20mm, nem is tul nagylato, eleg ritkan kell ott a fenyero..inkabb 18-55 fele hajlanek aps-c...vagy szep a hattermosasa? mondjuk eskuvon lehet hasznos obi...megneznek vele vmi kepet 1.8 korul, nem linkelsz egyet Peethy?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
OPiiPO
veterán
válasz FEDman #31515 üzenetére
"Low light teljesítményben ha az OM-D nagyságrendileg hozza magas iso-n a legjobb APS-C szenzorok teljesítményét akkor igenis egymás mellé lehet őket tenni."
- ez nem képezi vitat tárgyát köztünk"Mélységélességben igazad van, azonos rekeszen a m43 2/3 értékkel nagyobb a mélységélessége, mint az APS-C-nek."
- csak emiatt kekeckedtem"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
OPiiPO
veterán
válasz FEDman #31503 üzenetére
"Például az OM-D Lumix 12-35/2,8 OIS (ekv. 24-70mm) obival ekkora.
Fix alappal."
- az mFT f/2.8 természetesen nem egyenlő az APS-C f/2.8-al. Ugyanúgy a mFT f/1.7 sem az APS-C f/1.8-al. Mondjuk mFt-re nincs is jelenleg f/2.8-nál gyorsabb zoom, a létező FT-s pedig 915gr Csak így mondjuk az összehasonlítás picit sántít {picit csak }.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Throme
veterán
válasz FEDman #31488 üzenetére
Néztem és a linkelt képeknél az tapasztalható amit írtál.
Rákerestem erre az oly-ra. Hát nem olcsó és a D5k, D5100 gépeknél kb 100 grammal könnyebb mindössze és a dslr markolatok miatt adott vastagságban tér el jelentősen.
Szélesség magasság adatokban kb 5 mm körül van a difi.
Ami igazán nagy előny, hogy a lencsék kisebbek és könnyebbek a milc esetében...
Egy 14-150-nel szerelve kb annyi a súlya mint az én 70-300 obimnakKérdés, hogy az olcsóbb milcek mennyire hozzák ennek a linkelt E-M5-nek a szintjét...
Hová rangsorolnád ezt a 14-150 milc ultrazoom-ot mondjuk a nikkor 18-200 VRII-vel összevetve?
ja, és még 1 kérdés. A milcek RAW-ját ismeri az LR4, vagy külön sw kell hozzá?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Delta Force béta teszt
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- Assetto Corsa EVO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Filmvilág
- Megszünteti a WhatsApp ezeknek a régi iPhone-oknak támogatását
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest