- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Autós kamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
outlaw2
csendes tag
Mit szóltok ehhez?
Árban kb. annyi, mint a 30mb/s sebességű kártya... -
Ijk
nagyúr
válasz Kleroo #18797 üzenetére
A vakukioldó jól hangzik de mindig plusz macera. Előkotrod a vezérlőt, a kioldót, külön fel kell szerelni a vaku alá az állványra, bele kell helyezni az elemet (ezek a kínai kioldók kikpacsolva is leszívják hosszútávon az akksit), ráadásul elfelejtheted a TTL-t, míg a CLS sokkal gyorsabban telepíthető, vázról állítható. Persze kültérben, nagyobb távolságoknál csak ez jöhet szóba, de addig nem nagyon értik meg az emberek a CLS előnyét, amíg nem szórakoznak ezzel a világítás témával.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kleroo
veterán
Énis örülnék neki
Így marad a távkioldó.Ami még bőven kifér az sb600 árából.
De mindenképp sb600 kell,ha valaki nem reszkírozik,és komoly vakurendszert épít.
De egy kisebb 3000-es 5000-es vázra forgatható fejű,külön vakuk piacán nem igazán van ellenfele a yongnuonak szerintem. Én is vennék már,csak a kocsi nagyon viszi a pénzt(nem a mostani )A kettő között pedig ott a Nisin. A döntés joga a useré
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Ijk
nagyúr
válasz Kleroo #18795 üzenetére
Pedig jó az a CLS, beltérben csak felnyitod a kisvakut, és már van is egy bárhol elhelyezhető TTL vakud, mindenféle plusz kioldó nélkül. Persze ha van a vázban commander funkció.
Nem ismerem kézből a youngnot, ezért nem is tudok róla véleményt mondani, az sb-600 egy igen jó, elnyűhetetlen darab. Ha a kínai cucc jól kommunikál a vázzal, és megbízhatóan működik, akkor persze tökéletes hobbi célra./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kleroo
veterán
válasz Sucuka #18778 üzenetére
A yongnuo kevesebb mint fele annyiba kerül mint a használt sb600.
Hobby szintre szerintem nincs sok értelme az sb600nak. Szerintem csak az I-TTL miatt drágább.Az meg nem bizti ,hogy kell.
Esetleg érdemes még a Nisin Di 622 mark2-re pillantani. Olcsóbb a használt sb600nál,és a minősége is remek. És én csak jókat olvastam róla.De én a Yongnuo-t fogom választani,mert szánalmasan olcsó,és jó az áráért.Fényerőben,újratöltésben pedig még jobb is,áradásul van benne kis derítő lap is.(ha jól emlékszem ) Csak nem lehet vele felvágni....
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
szecska24
tag
2 hónapja használok egy YN467-est egy D90-en teljes megelégedésemre. Működik a TTL, S1-S2 mód is, semmi hátrányát nem érzem egy SB-600-hoz képest. A rá szánt pénzből még egy trigger is bőven kijönne (kábellel még távkioldó sem kell a gépedhez), amivel nem csak a vázon tudod használni a vakut. Az összeszerelési minőség kiváló. Nem tudok érvet felhozni az SB-600 mellett. (Ha jól tudom még az sem tudja a gyors vakuszinkront.)
szerk.: 1 dolgot tud +ban az a CLS, ha szükséged van erre a funkcióra, akkor a 467-es nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
válasz andorra #18787 üzenetére
"egy rágumizott névjegykártyával."
Igazából láttam olyan megoldást, ahol a kihúzható nagylátószögű prizma és a burkolat mögé csúsztattak be egy vékony műanyag lapot, így nincs nagyon mit gumizni
Azért köszi a tanácsot neked is. Egyelőre elég lesz egy vaku is, ha pedig már a lehetőség adott volt, akkor éltem vele... -
andorra
őstag
válasz t_a_m_a_s #18781 üzenetére
Nem általában más gyártók termékei, hanem konkrétan a 467-es volt a kérdés, amivel semmilyen kompatibilitási gond nincs. Egy hátránya kétségtelenül van, mégpedig az, hogy az SB600 árából több darab is kijön. Senki sem panaszkodik rá, sőt !
A Nikon viszont nagyon elegáns hozzá képest, föleg egy rágumizott névjegykártyával.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Karima #18771 üzenetére
Hali! Igen, 70-300VR Nikkor. Bazi sokat vergődtem a témán. Egy 55-200 VR (decenteres obi) lett erre leváltva. Külön köszönet Zola, t_a_m_a_s és ATM_automata fórumtársaknak, mert őket zargattam a "problémáimmal". Az 55-200VR remek obi (már ha jó példánnyal fut össze az ember). Szeretek kirándulni és ott jól jött a kis, könnyű tele, ezért gondolkodtam sokat az 55-300VR-en. Slrgear-t is olvasgattam. Ott az 55-300VR-nél jobbnak ítélik a kisebb telét. Mintaképek alapján sem jött be igazán... Szóval maradt a két kályhacső. Tamron 70-300VC nagyon esélyes volt mert én is sok jót olvatam róla és a VC-t mindenki fényezi. Valamint olcsóbb is. A kapott mintaképek alapján viszont nem értettem a rajongás okát. Slrgear-en (tudom mindig ezzel jövök, de csak jobban össze tudják hasonlítani a termékeket, mint én) a tami se szerepel jól.
Tamás obiját (nikkor) pedig ki is tudtam próbálni. 300 körül érzékelhető némi lágyzulás, de ez nálam a simán elfogadható kategória. Megvettem (mármint egy újat egy boltból ). Megérte a gyűrődést (és a többiek is fellélegezhettek ). Mostanában viszonylag jó ára van, mert a 150k-ról lejjebb csúszott. Nikon vázon működik a CA korrekció, szóval ezzel sincs gond. Tudom a tami CA-ját (ami eléggé látható) képszerkesztőkkel el lehet tüntetni, de mit vacakoljon az ember, ha ott a vázban már megtörténik, ha nikkort választ. És valamivel gyorsabb a kis teléknél. VR 2 lépésben állítható.Egy dologban elmarad az esetleges igényedtől, ez pedig a fényerő. Nekem az annyira (500k huf) nem volt fontos.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Sucuka #18784 üzenetére
NEKEM veszi
Komolyra fordítva a szót: ha már vakuról van szó.
Milyenek a Metz vakuk?
Régebben tudom, hogy nagyon ott voltak a szeren!
(Praktica, Chinon stb.-k idején és kicsit később)4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
t_a_m_a_s
addikt
Én nem vagyok ugyan nagy barátja a használt dolgoknak, de az biztos, hogy az SB-600-al semmilyen kompatibilitási problémád nem lehet, működni fog a TTL, i-TTL meg ilyenek. Ha jól tudom, más gyártók cuccainál ezekkel lehetnek problémák. A derítőlap 1 db névjegykártya és 1 db befőttesgumi segítségével 10 mp alatt orvosolható, bár ez nem valami elegáns..
Rendes asszonykád van, hogy nem nyakkendőt vesz születésnapodra
Holnap majd jól beletépünk...
-
Sucuka
senior tag
Bocs, hogy ide teszem fel, de mivel Nikonom van, "szorosan" kapcsolódik hozzá (szó szerint), valamint ebben a topikban rend szerint nagyobb a mozgolódás, mint a vakusban.
Szóval:
Kapok a kedves nejemtől szülinapomra egy vakut , már csak az a kérdésem, hogy ti melyiket javasoljátok inkább? Használt SB-600, vagy vadi új YN-467?SB-600-at már volt alkalmam használni, nagyon tetszett, bár a derítőlap hiányzott, de erre vonatkozólag kaptam már itt jótanácsot.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Van valakinek 85 f3.5 vr?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Zola007
veterán
válasz Karima #18771 üzenetére
nikon 70-300 vr
a részletekkel kapcsolatban őt faggasd
az biztos hogy szériaként nézve a nikon egyenletes minőséget nyújt, nagyon kicsi az esélye hogy mellé nyúlszMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
törölt tag
válasz charlie_hu #18773 üzenetére
Koszi!
-
törölt tag
Annyira nem tartozik ide, de hatha tudja valaki, expozicios adatokat hogy tudok visszamasolni ha elvesztettem oket a kepbol pl egy HDR-ezes soran? ExifPro-val probaltam, nem tudja pedig arrol a programrol hittem volna leginkabb, hogy tudja
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz M_o_g_y_i #18765 üzenetére
Én az 55-300 és a 70-300 VR között vergődtem tele vásárláskor, végül az utóbbit választottam. Nagyon jó ár/érték arányú obi (legalábbis az volt akkor) az 55-300, de építési minősége sokkal közelebb áll az 55-200-hoz és érezhetően lassabb az AF mint a 70-300 esetén.
Összességében véve szerintem a 70-300 VR sokkal komolyabb teleobjektív.Holnap majd jól beletépünk...
-
Zola007
veterán
válasz Karima #18767 üzenetére
igen, a VC USD-vel
én is elég sokat túrtam a netet és számomra úgy tűnik, hogy az 'Ámerikának gyártott példányokklal valahogy kevesebb gond van. Ha gondolod, tudok küldeni vele készült képeket.
Throme kollégával kiveséztük már a témát, végül ő sem tamront vett és elégedett a döntésévelDegeczi: én is több összehasonlítás + az 5 év garancia miatt választottam a Tamit.
UKban viszont elég sok gond volt velük.
Lehet hogy az egész idejutott szállítmány gyengébb valamiért, de más boltban is jártam és hasonló véleménnyel voltak róla. Másrészt ha egy típusnál ekkora minőségbeli szórás van, akkor abból köszönöm, nem kérek.
Utóbbi időben elegem lett abból, hogy egyes gyártók (más termékeknél is) így leszrják a minőség-ellenőrzést és tulajdonképpen átterhelik a hibás példányok kiszűrését a felhasználókra.
Én nem akarok senkit sem lebeszélni róla, de rajtam kívül 3 embert tudok aki ilyen obit vett, ebből 2 szintén visszaküldte. Az érdekes a dologban hogy a 4 obiból 1 volt Canon bajonettel és a 3 visszaküldött Nikonnal. Ez enged némi következtetést arra nézve, hogy a Tamron nem áll a helyzet magaslatán a nikonhoz szánt obikkal és firmwarerrel.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Degeczi
nagyúr
válasz Karima #18767 üzenetére
a Photozone.de fórumán is többen panaszkodtak furcsa fénymérésre (az egyik ottani tesztelő is), egyébként viszont valóban azt írják, h sokkal élesebb képet ad 200 mm fölött a Nikonnál
viszont mivel a Tamronnak sosem volt erőssége a konstans minőség, nem meglepő ha nagy szórás van egyes példányai között
-
Karima
őstag
válasz Zola007 #18761 üzenetére
Ezeket Te az új 70-300-al tapasztaltad (VC USD) ?
Csak azért írtam, hogy nagyon dícsérik, mert pár hónapja ilyenen gondolkodtam, és akkor olvastam rendesen review-kat meg felhasználói véleményeket, és ott nagyjából mindenhol azt írták, hogy a Nikon 70-300vr-nél jobb, élesebb 200 felett, viszont olyat nem olvastam, hogy vissza kellett volna vinniük.
De elhiszem, amit írsz. Mostmár inkább valami gyorsabb telén gondolkodok, de 200nál többet nem nagyon költenék rá. A tamron 70-200/2.8 jó lenne, csak annak meg állítólag nagyon lassú a fókusza, tehát nem nagyon lehet sportfotózáshoz, gyorsabb akciókhoz használni. A Nikon 80-200/2.8-al szemezek még. Arról valakinek tapasztalata? Vagy egyéb javaslat?[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz M_o_g_y_i #18765 üzenetére
Az 55-300-at kitből érdemes megvenni.
Ha találsz valakit, aki egyébként szimpla kitet venne és betársulsz a duplakithez, akkor a 70-300 árának a feléből kijön és egy teljesen használható obi.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz t_a_m_a_s #18763 üzenetére
A másik készleten lévő darab szintén visszaküldött példány volt, így visszakértem az árát.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Karima #18752 üzenetére
Ha már annyi obid van, hogy fel kell írni, akkor az legyen a legkisebb gond.
Egyébként ami 3rd party obival próbáltam, azokat szépen felismerte és az előzőt visszatéve is ott volt a menüben a külön eltárolt érték.Inkább ebből is a régiekkel van gond, ha újabb gyártású obit veszel, nem lesz gondod.
Sigma 150 után 70 és 105-t felrakva is meg tudta különböztetni.
A sigmaknal is csak azokkal futsz bele problémába ami régóta a bolt polcán áll.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Karima #18748 üzenetére
Nem olyan jó az a tamron...
A díjakkal meg mehetünk a sóhivatalba, ha minden 2. példány hibás. És vannak még páran hasonló véleményen.
Én vettem egyet, de 300-nál ez is lágyul, CA is akad és fénymérési gondok is voltak vele, így másnak visszavittem. A boltos szerint a fele visszajön hasonló gondokkal, de kell árulniuk mert hivatalos Tamron kereskedők.A stabiját viszont kiemelném, valóban első osztályú. Szinte áll a kép a keresőben 300mm-en is. Ha jó kezed van, 1/40 szépen megfogható vele.
Ettől függetlenül ebben az árkategóriában inkább a Nikkort javasolnám.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Pilács
senior tag
Beszéltem a Nikon szervizével, azt mondták, hogy referencia értékét tudják megnézni a váznak (D90 fókusz), ha az stimmel, akkor az obit kell állítani, azt is lehet szoftveresen... Kérdeztem, hogy tudják e külön ahhoz az obihoz beállítani a vázat, azt mondta ha a referencia obival jól megy akkor nincs mit állítani a vázon, akkor az obit kell.
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Sucuka #18755 üzenetére
No, ez nem annyira f@x@...
A VR hiánya még a kisebb gond, de a CA megjelenése már nem annyira üdvözítő.
Köszi a tanácsot!
Még szóba jöhet (mármint anyagilag) a Nikkor 55-300, amit szettben is adnak a gépekhez.
Arról esetleg valakinek van tapasztalata?4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
iff
senior tag
-
Sucuka
senior tag
válasz M_o_g_y_i #18753 üzenetére
Én másfél héttel ezelőtt használtam egy ilyen általad linkelt Tamron 70-300-at. A következőket "észleltem" a használat során: az átlagos fényerő (4-5.6) és a képstabi hiánya miatt délutáni-kora esti (kb 16 óra után) fényben állvány nélkül felejtős. 200-250 mm felett erősődik a CA-ja, és ez a képeken eléggé meg is látszott. Nem javaslom, bár kétségtelen, hogy olcsó obi, de annyit is ér...
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Karima #18748 üzenetére
Jáó lenne az, csak 100e. fölött van a drága!
EZT néztem egy-két tesztben.
Pl. itt: [link]MÁS!
Ezt láttátok már?
Praktikus, ha valaki elveszti v. véletlen eltörik a gyári napellenző.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Karima
őstag
válasz Degeczi #18749 üzenetére
Az "jó", mert ezeket ugye legpontosabban tesztábrákkal lehet, az meg nem mindig van ott az embernél Ha - az előbbi példánál maradva - a 90mm-eshez beállított korrekciót használná egy másik tamron obi, akkor már a gépben is észre lehetne venni, mivel azt írná ki az AF fine tune-nál, hogy 90mm f2.8 obi van rajta, pedig mondjuk egy 70-300-as tamron van ott valójában?
-
Degeczi
nagyúr
válasz Karima #18747 üzenetére
mondom, konkrét típusokra kell ráguglizni a témában, de egyébként igen, könnyen lehet, h ott is a 90-hez beállított korrekciót kezdené használni
ezért ha ilyen azonosító-ütközés van, ott nincs más megoldás, mint obicsere után kézzel újraállítani a korrekciós értéket, az épp használt típushoz illeszkedőre
-
Karima
őstag
válasz M_o_g_y_i #18745 üzenetére
A tamron 70-300nak van stabis verziója. Na azt dícsérik nagyon. Itt is van
Ja és TIPA díjas is, ami szintén nem egy hátrány[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Karima #18743 üzenetére
amíg csak egyetlen, külső gyártótól származó obit használsz, nincsen gond
ott rontja el, amikor fölraksz egy másik Tamront (vagy Tokinát), és annál is az előbbihez beállított korrekciót alkalmazza, mert nem veszi észre a változást (pedig, ha máshonnan nem, a gyutáv szélsőértékekből láthatná, mert eltárolta azokat is a listájában...)
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Pilács #18744 üzenetére
Kérdezd meg a kecskeméti 220V-ban, hogy segítenek-e Neked ebben, elvégre ők is Nikon forgalmazók, gondolom készleten is van pár gépük. Ha rendesek, megengedik a próbát.
vagy nem
Ha meglesz az enyém én segítek szivesen, de az még sajnos odébb van...
1-1,5 hónap kb.
Nikkor 18-105 kit-obi mellé tudnátok javasolni egy 200-300mm közötti tele-zoomot?
Akár más gyártótól is lehet.
A Tamron gyárt egy olcsó, de tesztek alapján elég szép rajzolatút (Tamron AF70-300 F/4-5,6 Di LD), mely csak a VR hiánya miatt nem szimpatikus számomra.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Pilács
senior tag
válasz Karima #18726 üzenetére
Nem tud ilyet a D90 sajna. Ma kicsit foglalkoztam a teszteléssel: 18-105VR erősen back fókuszos, 55-200VR pont a helyén van, Tokina 12-24 enyhén back fókuszos (ettől nagyon szépen használható amire kitalálták). Lehet az obival lett valami?
Segítene nekem ezt kideríteni valaki? Kecskemétről lenne valaki akinek van Nikon gépe, és egy félórát szánna rám? Feltennénk a gépére 18-105-öt, és megnéznék ott másik vázon mit produkál. Feleslegesen nem küldeném el a vázat a szervizbe, ott azt mondták elég csak a váz, alap 18-55VR-hez állítják be a gépet. Csak akkor nem tudom igy hogyan lesz egyszerre jó minden obimhoz?Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Karima
őstag
-
aira
csendes tag
válasz charlie_hu #18741 üzenetére
Délután pont egy ilyet vettem, 8Gb-osban!
Degeczi: Köszi azért!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Throme #18739 üzenetére
teljesen obifüggő, neten kell egy adott típusra rákeresni, van-e vele gond Nikon AF Fine tune alatt
Sigma obikat jórészt meg tudja különböztetni egymástól, de Tamronoknál, Tokináknál gyakori, h nem: nálam pl. Tokina 50-135-öt és Tamron 17-50-et kevert össze egymással
ez azért van, mert a Nikon úgy azonosítja be ilyenkor az obikat, ami csak a Nikon gyártmányoknál garantáltan egyedi, más típusok használhatják ugyanazt az azonosítót a figyelt helyen
(ha minden igaz, más gyártóknál nem egy-, hanem 2 azonosító-byte-ot kellene nézni. Odáig még érthető, h ezzel nem foglalkozik a Nikon, nem az ő baja, a célközönség meg vegyen Nikon obikat - de pofonegyszerűen megoldhatták volna a problémát pusztán azzal pl, ha az amúgyis eltárolt kezdő- és vég- gyújtótávértékeket is figyelné ilyenkor, és nem tekintené azonosnak, ha azok eltérnek) -
Degeczi
nagyúr
válasz Sza_Sa #18733 üzenetére
fényerős zoom is megfontolható lenne (Sigma 18-50, Tamron 17-50 akár újan is. Nikon 17-55 használtan is csak nagyon leharcolt akad ilyen árban)
de az sajnos mindegyik zoomra igaz, h alaposan ki kell próbálni, mindegyiknél előfordulhat ilyen hiba (még a Nikon 17-55-nél is)
-
aira
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap dél óta tulaja lettem egy D3100-nak!
Még szoktatom magam a menüjéhez a Sony után, de eddig teljes mértékben meg vagyok vele elégedve! Elvileg ma veszek hozzá memókártyát. Sandisk Class 6-ost néztem eddig, de akkor fentiek szerint inkább ADATA 10-est nézzek? Menyire nyilvánul meg a lassúsága a 6-osnak a 10-eshez képeset? -
Sza_Sa
senior tag
válasz Degeczi #18732 üzenetére
Ezt én is megerősítem, nálam is nagylátón enyhe front, telén meg enyhe backfókusz van.
Más: Degeczi te mit ajánlanál 16-85 helyett? Volt egy pár hónapig, pont a leírt jelenséget produkálta. Vagy veszek egy másikat és alaposan letesztelem, vagy megpróbálok valami mást csak nem tudom hogy mit érdemes. Árban 150000-ig elmennék. Most éppen azon vagyok hogy veszek egy 35/f1.8-at, lehet nem is fog hiányozni a zoom. Azt próbáltam, és nagyon tetszett a képe, pláne 2.8-tól."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Degeczi
nagyúr
válasz Throme #18727 üzenetére
12-t
valóban csak Nikon obival garantált a kifogástalan működés: más gyártmányoknál könnyen előfordul, h rosszul azonosítja be őket (persze ettől még ott is használható, de obicsere után újra be kell állítani)
egyébként más szempontból is elég primitív módszer sajnos: egyetlen korrekciót lehet megadni egy obihoz, márpedig a zoomok igen gyakran más korrekciót igényelnének a tartomány elején, mint a végén
-
Peethy
őstag
válasz padi68 #18729 üzenetére
Az ilyen megoldásokat szerintem gyorsan érdemes elfelejteni. Közgyűrű szett vagy Raynox 250 előtétlencse. Előbbiből van MF és AF változat is (5-6 ezer és 12-15 ezer huf), hosszától függően 3-4 fényértéket vesz el, és rekeszelve érdemes használni, hogy legyen elég mélységélesség.
A Raynoxhoz meg annyira nem értek, szerintem 1-2 FÉ veszteséged lehet, néha kicsit bolondítja az autofókuszt és 17ezer körül lehet kapni.
#18731:
Raynox 250
Közgyűrűk
Google ()[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
válasz padi68 #18728 üzenetére
ez első lépésként ok lehet?
mikró szetthttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
D5100-hez milyen obit ajánlotok makrózáshoz/ pl. karóra fényképezés?
olcsó megoldások, használtak is érdekelnek.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Karima
őstag
válasz Pilács #18725 üzenetére
Valószínűleg akkor az objektívvel lesz a gond. D7000ben van olyan funkció, hogy mindegyik obinál lehet állítani külön a front/back fókuszt (AF fine tune), lehet, hogy a D90ben is van ilyen funkció. Ha nincs, akkor vidd be a Nikon szervizbe, ott beállítják Neked. (Más objektívvel nem foglalkoznak)
[ Szerkesztve ]
-
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Eseteleg közületek ebben valaki tudna segíteni?
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
TeeJay
félisten
válasz Kleroo #18721 üzenetére
szerintem a kártyaolvasód nem jó akkor
én a kék minden egyben Hama olvasóval meg az Acer laptopom SDHC olvasójával is 15MB körül írtam rá, olvasásban meg mondom még a 20MB-ot is simán hozzanem tudom te milyet fogtál ki de a Sandisk kártyák főleg az Ultra II és Extreme III általában teljesíti azt az értéket ami rá van írva!
pont a Sandisk az ahol az SDHC Class osztályt kevésbé kell nézni mert többet tud a kártya.egy Silicon Power Class 10-es szerintem lassabb mint egy Sandisk Ultra II
mondjuk olcsóbb is úgyhogy jó alternatíva lehetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz padi68 #18712 üzenetére
Tuti x@r a kép, mert ez a Sandisk Class10-es SDHC:
Viszont ha gyors és olcsó, de jó minőségű (10 év gar.) kártya kell, és nem "Sandisk-fan" az illető, akkor ezt nézze meg:
8GB SDHC ADATA memória kártya Class 10
és ez is egy jó alternatíva:
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
TeeJay
félisten
válasz Kleroo #18714 üzenetére
hát én tavaly vettem a D90-be a Sandisk Ultra II 8gigás kártyát és azt hiszem arra már C4 helyett C2 volt írva de rajta van a 15MB/sec és annyit simán visz írásban is, olvasásban meg többet is. pedig volt hogy 1x kártyaolvasóba dugtam és másoltam rá egy több GB-os videót és simán vitte végig 15MB körül írásban
igaz én rendes 10év garival vettem rendesen Hama KFT. által forgalmazott original Sandisk kártyátMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sucuka
senior tag
válasz hegyimorc #18717 üzenetére
"Tudom mi a "nem vakus" TTL, de csak azért mert van kalapácsom, nem nézek mindent szögnek."
Ezt nem azért írtam, mert egyedül te olvasod a válaszomat Van aki ugyanis nem tudja. Nem lehet mindenki szakértő mnindenben... én sem értek pl. a tetőfedéshez...(és még mennyi minden máshoz sem).
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz Sucuka #18716 üzenetére
Nem az elektronikai megoldása érdekes, hanem a mechanikai. Értem én, hogy szépen el lehet vezetni a kábelt egy hátizsák vállpántjára akasztott csikszhez, de egész túra során a hátadon a zsák és nyakadban a fényképezőgép? Mit csinálsz ha le akarod venni a zsákot? Mit csinálsz ha el akarod tenni a gépet? Mi van ha bárki másnak akarod a kezébe nyomni? Mi van, ha rá kellene tenni egy távkioldót? Szerelés van. Nem nagy ügy, de totál fölösleges.
(Nem tartozik ide, de most Legend HCx-et használok, D300 és MFT vázakat. Tudom mi a "nem vakus" TTL, de csak azért mert van kalapácsom, nem nézek mindent szögnek.)
[ Szerkesztve ]
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Sucuka
senior tag
válasz hegyimorc #18700 üzenetére
Milyen GPS-t használsz különben?
Nos én nem csak azt veszem ám alapul, hogy legyen egy GPS a géphez kötve, hanem a következők szerint gondolkodom: egyik kedvenc hobbim (sokminden más mellett ) a geocaching. Ehhez Garmin "csix"-et használok, amin alapból tudom állítani a kimeneti soros formátumot, tehát a kütyü számomra adott. Egy másik nyomós érv, hogy ez a "kis" csoda 2 db fullra töltött cerka akksival (háttérvilágítás nélkül) 16-18 órát is folyamatosan elmegy kikapcsolás nélkül. (Csináld ezt meg egy autós kütyüvel...)
Kell egy illesztőáramkör, ami a GPS RS232 szintjét lehúzza a Nikon által fogadott 5V-os TTL (nem a vakus TTL!) szintre, és már kész is vagyok.(#18702) charlie_hu: Köszi a tippet, ki fogom majd próbálni, de előbb meglátjuk miként "bírom ki" a vezetéket a két kütyü közt
(#18710) papeti01: A DK-5 keresősapka hosszú záridős képekhez jól jön: leveszed a keresőről a gumit, és ezt teszed rá, így fényméréskor nem kap a fénymérő fals fényeket hátulról a keresőn keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kleroo
veterán
válasz papeti01 #18710 üzenetére
A ferrit gyűrű a nem tartozék adatkábelhez kell.Elég fura,hogy adnak ferritgyűrűt,de kábelt már nem(ferrit gyűrű leárnyékolja a kábelt,nem fog antennaként viselkedni és minden féle zajt sugározni).
Memóriakártyából érdemesebb a minőség felé menni.(sandisk)
Milyen sebesség kell?
Csinálj egy rövid fullhd felvételt a legjobb,legtöbb frame/sec beállítással.Aztán nézd meg infoban(pc-n) hogy mennyi a bitrátája.Ez bit/sec-es adat,szóval 8-al oszd el,és így kapod azt,ami a memóriakártyákra van írva. Ilyen sebességű kártyát kell minimum venned.De persze a gyorsabb mindig jobbSzerintem egy Sandisk ultra II a te gépedhez is elég.Bár én kicsit csalódtam benne,mert eléggé lassú az írása a specifikációkhoz képest,de még így is 2x gyorsabb mint a szükséges.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Peethy
őstag
válasz szeva000 #18709 üzenetére
Vedd itthonról, hivatalos, 3éves magyar Nikon garanciával. Felsorolt egy csomó cuccot, ami alapból is jár a géphez, ezek miatt felesleges, vegyél helyette egy D90+18-105-ös kitet, meg 1-2 kiegészítőt hozzá. Postával együtt olyan 260ezer lenne, annyiért már bőven összeraksz egy hasonló szettet itthon is.
[ Szerkesztve ]
-
papeti01
senior tag
válasz padi68 #18708 üzenetére
akkor ez vicces, mert class 6 a leírás, a képen 20 mb/sec van, a vastagbetűs termékleírás pedig class 10... na most légy okos...
ami 15 mb/sec az lassú a videofelvételhez, vagy az is elég?
a vásárláskor említették, de nem emlékszem, segítetenétek:
mire jó a Ferrit gyűrű (2x) és a DK-5 keresősapka a csomagból?Thx
p.[ Szerkesztve ]
#proudfather
-
szeva000
addikt
Hali!
[Erről]szeretnék véleményt,hogy igazából mennyi is kb itthon.Az USA-ból lenne a cucc....ha meglesz rá a keret.De,ha itthon is létezik valami hasonló,akkor légyszi segítsetek.
Már nézegettem használt vázakat..Egy D90-et használtan akartak adni 140-ért,ami sztem ezekhez az árakhoz qrva sok. -
papeti01
senior tag
sziasztok,
d3100 hoz milyen sd kártyát ajánlotok?
én ezt néztem: [link]
kell ennél jobb, vagy ez is bőven elég???
táskát milyent ajánlanátok? (obi 18-105)
köszi
p.#proudfather
-
csakb
őstag
válasz padi68 #18703 üzenetére
"Sajnos sok a homályos amit a repcsin készítettem, ötlet? mit kellene ilyenkor állítanom."
Mire gondolsz?
Van az a sziget/félsziget, meg a repülőgép-hordozó, amiknél gyenge a kontraszt. Ez alapvetően a párás levegő miatt lehetett, azon nem tudsz állítani. Esetleg polárszűrő segíthet, de nem feltétlenül. Meg megpróbálhatod utólag tologatni a kontrasztot.Aztán van a kikötőben álló komp, az bemozdult.
A felszálló Nordwind gépes képből nyugodtan lehetne vágni, hogy ne a kék semmi legyen a kép nagy részén, illetve ne legyen ott az a belógó valami balra.
Időnként nem árt kiegyenesíteni a ferde horizontot is, l. pl. a cargoluxos 747-es.
Amúgy gratula, csak így tovább!
-
padi68
senior tag
Sziasztok na meglettek az első tapasztalataim/nikon d5100
* több mint 200 kép+2x5 perc videó: az aksi még teljes töltöttséget mutat
* kamera kezelése könnyű
* élmény vele dolgozni/sokat kell tanulnom...Pár képet ide töltöttem fel: http://jalbum.net/a/1001083
Sajnos sok a homályos amit a repcsin készítettem, ötlet? mit kellene ilyenkor állítanom.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
charlie_hu
aktív tag
válasz Sucuka #18699 üzenetére
rossz programmal csinálod
Én a gpicsync nevű csodával szoktam ezt megoldani (raw képbe is beleírja faszán), úgy, hogy az igotu 200-as loggerból (ami amúgy 5 sec-es intervallumra van állítva, nem emlékszem melyik) a saját programjával leszedem a logot, majd exportálom GPX-be, betöltöm a fenti programba, beállítom az időzónát (ugye gpx-be utc szerint van), meg, hogy mekkora időeltérést toleráljon (erre 5 secet állítok, mert ennyi időnként van egy pontom), így ha pl. van egy koordinátám 12:00:00-ra, meg 12:00:05-re, de a kép 12:00:02-kor készült, akkor 12:00:00-s pontra rakja. (viszont ha a kép mondjuk 11:58:30-kor készült, akkor dob egy hibát, hogy arra nem egyezik semmi, VISZONT, a legközelebbi pont az ez meg az)
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
Aktív témák
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Autós kamerák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Automobilista 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest