Hirdetés
Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
18-55 a 18-70-nel szemben?...
Megnéztem a linket, hát persze hogy Ken Rockwell... Nem ismeritek még? A csóka szerint mindig az a legjobb, ami neki éppen van, olvassátok el az SB-600-ról írt cikkét, szerinte sokkal jobb, mint az SB-800. No comment.
Lehet valamiről azt írni, hogy jó, meg tök elég az átlagembernek, és megéri az árát (nekem is SB-600-am van), de egyértelműen vannak drágább, de jobb megoldások.
Ken Rockwell béna és dilettáns cikkeit mazochistákon kívül senkinek sem ajánlom. Ő már-már ''fogalom''. -
Szten Márs
nagyúr
Nem csodálom, én sem, de leleplezem, szerintem fogsz dobni egy hátast:
[link]
Az objektív legelején azt a kis rücskös bigyót kell babrálni jobbra balra Igen, igen azt ott a legtetején, ami előtt már nincs semmi, jól látod. Néztem kicsit, amikor közölték velem... az érzés meg fenomenális, nincs semmi mozgástere, de abban be kell tudnod lőni minden tartományt, meghát egy kicsit ömm, hogy fogalmazzak finoman.... fura feelinges, na, talán gyerekkorom búcsúira emlékeztet, amikor a gagyiárusoknál tapizta a lelkes kisgyerek a műanyaggagyikat, szóval ehhez képest a Nikon fókuszgyűrűje hihetetlen masszív érzést kelt, viccen kívül, meg maga az objektív is.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Fenetudja, én csináltam nagyon jó képet 1,4 -en is. Általánosságban, 2 fölött kifogástalan a képe. Meg persze szebben mossa a hátteret, szinte alig torzít, és nálam CA 1,8-on már nincs egyáltalán. Persze ez mind szubjektiv dolog, a saját tapasztalatom. Ha nincs fölösleges pénzed erre, akkor szerintem maradj az 1,8-asnál.
-
csiga997
őstag
TTL-ben kábellel (SC-28/29 vagy a régebbi SC-17). Rádiós vezérlők léteznek ugyan, de kb annyiba kerülnek, mint a vakud. Vagy vehetsz hozzá egy SU-4-est, amivel manuális módban el tudod sütni a vakudat a beépített vakuval, viszont akkor már a kettő áráért vehetsz egy 800-ast is, amiben ugyanez benne van.
-
lugosi
MODERÁTOR
Hihetetlen, de el is mondja a tag az oldalon, meg le is van írva.
Inkjet paper, foam paper, stb stb, de ha engem kérdezel: ez bizony többféle papírból elkészíthető. Ami viszont gyűrődés nélkül hajlítható, no annak a feltalálása még várat magára, bár lehet hogy az ipar megint feltalált valamit amiről lemaradtam.
Csak egy észrevétel: miért is baj ha gyűrődik? Egy meggyűrődött, párszor használt betterbouncecardot kb 80 fillér, de lehet hogy 1 forint (ha igényesebbek akarunk lenni és nem a legeslegpudvább fénymásolópapírt vesszük meg) anyagköltségből újra elkészíthetsz. De ha valami über brutál papírt veszel, annak több tíz forint költsége is lehet. -
Dare2Live
félisten
én ezt gondoltam a d80/d200rol is. Amik úgy egyébként lényegében "tényleg tökéletes" fgépek.
Mit szolnál egy zajtalan iso12800hoz? Kihajtható forgatható LCD? Sokkal gyorsabb kontrasztos fokusz vagy helyette lézeres mm pontos übergyors távolságmérés? wifi? videofelvétel? infra/ultra tartományban is képes fényképezés? mégjobb "zoom"os MF (mint kompaktokon)? nomeg az általad is emlegetett dinamikaátfogás...
Meg mit nem adnék egy 1" érzékelőméretü SuperCCD SR/HR 5mpes 28-140mm VR f2es kompaktért amin van vakupapucs. Mondjuk egy Canon IS5 formában.....
Az lenne a kánaán.....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dualon
tag
#2892-ben írtam:
"És megéri e a vásárlást???"
Ha így feltetted ezt a kérdést, akkor valószínűleg nem.Utána azért még rúgtál rajtam egyet, de nem gond, nem vettem fel.
Megjegyzem, abba még bele lehetne kötni, hogy mit tartasz kezdőnek (ugyanis magam is ismerek olyan "kezdőt", akinek teljesen nyugodt szívvel adnék a kezébe D300-at), de ne feszegessük a témát, csituljon a flame.e-Arc.hu
-
péter007
senior tag
vn benne stabi és anikonban nincs de ez annyira nem is fontos még
majd később ha nagyobb zoomátfogású obit veszek akkor lesz fontos (nikonból stabis obit kell venni)
d40-ben jobban tetszik a lítiumos akksi mint a pentaxban a 4db AAa gond pedig ott van hogy vp-ben csak egy normális bolt van ahol lehet is venni valamit és ott eddig csak a nikont láttam, majd megkérdezem hogy van-e raktáron pentax
már kezdek belefáradni ebbe a gépvásárlósdiba...
-
tbs
addikt
1. Kalibrált a monitorod..?
2. Mindkettő jó. Szerintem.
3. A szín semmit sem jelent. Inkább a demozaik moire és hasonló artifactok feltűnésére koncentrálj. (Párhuzamos vonalaknál szoktak furcsaságokat csinálni.) A szín egy másodlagos paraméter. Mindegyikből ki lehet vasalni ugyanazt. A "semmi módosítás" csak azt jelenti, hogy mások a default előhívó paraméterezések.
4. 2 napig agyaltam, hogy mit is. Becsuktam a szemem, és ráböktem a RawTherapee-ra. A fő indok: magyar srác fejleszti, linuxon/ra (is).
5. 1.50x1m nagyítás alatt kukamindegy mivel csinálod... Használd azt, ami kézreáll, és meg tudod fizetni.
6. Elvileg lehet látni a különbséget az Adobe sRGB és az egyéb színterek között. Én nem látom. (Vak vagyok és gagyi a monitorom.)
-
Charles Peer
csendes tag
A vázon is srgb-t használj és abba nyomjad a két progit is.Elvileg akkor nem lehet gond.
Nem melleselg:Megvan a D200-am!!!!! YES YES YES és nagyon durva.MIvel csak mostanában kaptam meg,kárpótlásbe keptam hozzá egy 50mm 1.8-at.Ez is powa!Ma rendeltem meg az alap tami 17-50-et.
Krisztus kacag.
-
lugosi
MODERÁTOR
A lenti két képen szerintem nincs a színterekből adódó jellegzetes eltérés, én inkább kontraszt- és világosságbeli eltérést látok, bár ezt most egy nem kalibrált laptopról írom.
Ha pedig raw-ot használsz, akkor gyakorlatilag nincs jelentősége annak, hogy milyen színtérben teszed. Praktikus okokból érdemes az srgb-t használni, mert így könnyen tudsz gyorsan előállítani jpg-ket, csak automatikus konverziót kell csinálni a nikon view-ban, míg ha ugyanebben az esetben adobe rgb lenne a beállítás, akkor a laborgépek nem tudnák helyesen értelmezni a színinformációt (aRGB jpg képek). Ha meg te csinálod meg otthon rawkonverterrel, akkor mindegy mi volt beállítva a vázon.
Egyébként érdemes argb-t használni a konverzió során, nikon rawok esetében szerintem színhűbb ebben a módban a kép, és a zöld színekben jelentősen nagyobb az átfogott árnyalatterjedelem. -
-
Degeczi
nagyúr
nem régi verzió ez?
az elsőknek (1.0, 1.1 és tán 1.2) valóban volt ilyen hibája, még a JPG tömörítés mértékét sem jegyezték meg, de ez 1.3 már nagyjából mindenben jócsak a batch módja csapnivaló sajnos tényleg - ha régebbi kamerád van, a Nikon Capture lehet a nyerő, mert abban még nagyon kényelmes volt a sorozatok feldolgozása
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel várja a karácsonyt az EarFun
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Bitcoin topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest