- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
Aktív témák
-
-
balpis
őstag
válasz Kleroo #16797 üzenetére
Tapasztalat, hogy úgy 100USD alatt nem szoktak vámmal foglalkozni. Nekem volt már 110-120 USD körüli rendelésem is az ebayről (egyszer talán 150 felett is), soha nem vámolták meg. Persze ez nem garancia semmire.
Amerika, Kína, Hongkong vegyesen volt.
EU-n belül nincs korlát. De a legtöbb olcsó cucc HK-ból jön...[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Kleroo
veterán
Ezekre a yongnuokra megy vám is nem?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
fireproof
őstag
válasz charlie_hu #16795 üzenetére
Jól néz ki. Pár speciel én EZT szemeltem ki. Csak még gyűjteni kell.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz fireproof #16794 üzenetére
Én most akarok majd ilyet, innét rendelni (csak még nem raktam össze a csomagot ): http://cgi.ebay.com/YONGNUO-Speedlite-YN467-Nikon-iTTL-Auto-zoom-head-/130463668564?pt=Digital_Camera_Flashes&hash=item1e603d9954#ht_3279wt_1139
15e, ingyen postával
[ Szerkesztve ]
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
fireproof
őstag
válasz charlie_hu #16793 üzenetére
Köszönöm. ) Akkor ha jól vettem ki akkor jól együtt fog működni a NIKON D3000-el. Amúgy tudtok megbízható Ebay-es eladót akitől meg tudnám rendelni?
-
charlie_hu
aktív tag
válasz fireproof #16792 üzenetére
TTL rövidítés feloldása: Through The Lens
Tehát a lencsén keresztül. Ha a vaku tudja a váz TTL módját (mert miért is lenne ugye szabványos), akkor a váz tudja állítani a villantás erősségét (nagoyn leegyszerűsítve).
YN-467 működik így (csak a Nikonos verziót rendeld)
TTL nélkül a vaku (ha mér is fényt) mást lát mint ami az objektíven keresztül a gépre kerül, így nem biztos, hogy a vaku által mért érték lesz a helyes.
A beépített vaku is TTL (rendszer) vaku, csak nem cserélhető.
-
fireproof
őstag
Szevasztok.
Szerintetek egy Nikon D3000-en egy YONGNUO YN-467 jól működne? Úgy értem hogy a TTL mód is működne meg minden? És pontosan mi is az a TTL mód?
-
t72killer
titán
válasz charlie_hu #16786 üzenetére
Értem, konverter nélkül még okés a 70-300.
"Hallod, egyre drágább obikat mondasz, az f4-es 300mm már háromszázezer felett van."
Ez így van, madarászok iszonyat drága üvegekkel szoktak fotózni. Tavaly állatkertben láttam valakinél 4/600-as obit (USA-ban 10k$, Mo-gon kb 2x annyi...)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Balinov
titán
Sziasztok, hulye kerdesem lenne ismet. Adott lencsenel van-e valami okolszabaly, hogy megtudjam, mi a legkozlebbi fokuszpont tavolsag a lencse targy fele nezo vege es a fokusztargy kozott? mondjuk 18-55-nel ill. 55-200-nal?
Ha trivialis a kerdes, akkor elnezest
udv
Balinov10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz Danniel #16779 üzenetére
A D70s-el az a baj, hogy regebbi CF es microdrive kartya valo bele, es tobbek kozott nem lehet infraval taviranyitani. A D50-be mar SD valo, es infraval is lehet taviranyitani. A D60-ban mar az ujabb 10 megapixeles erzekelo van, max ISO3200 erzekenysegig mehetsz vele, mig az elobbi ketto csak ISO1600-ig birja a 6 megapixeles Sony erzekelovel. Viszont a D60 csak 3 fokuszponttal dolgozik (a D70s es a D50 5-tel), es nincs beepitett fokuszmotorja a vazban, ergo a sima AF obikon nem lesz autofokuszod. Ha ez utobbi ket tenyezo nem annyira fontos, akkor szerintem a D60-at valaszd. Noha kisebb mint az elozo ketto, es a fogasa is rosszabb ezert, viszont modernebb, szebb nagyobb kijelzovel.
-
t72killer
titán
válasz charlie_hu #16781 üzenetére
nem akarlak kiábrándítani, de 70-300+telekonverter nem a legjobb megoldás, a fókusznyújtás itt kb ront annyit a képen, mintha simán csak felméreteznéd másfélszeresére.
Azt mondják az okosok, hogy a fix 4/300-as tele (AF v AF-S) prímán elvan az 1.4x és 1.7x-ezőkkel, 2x-ezővel már nem annyira. Sztem egy 4/300-ast szerezz be kéz alatt (nem muszáj AF-s, ha motoros vázad van). Sajna az apróvad/madár nagyon obiigényes téma.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz forceberg #16782 üzenetére
D3100.
Most egy 70-300 mm G van, (filmes géphez van alapvetően), nem szokott gondot okozni a kézi fókuszálás - most már - (más obival se, van még pár régi AF előtti örökölt obi), viszont a VR jól jönne azért.
Ez a Sigam már 200e felett van, ennyit azért nem akarok kiadni, ez a 150e-s határ amit meghúztam.
Igen, a tükrös nem a legtökéletesebb, de ár/érték arányba azért nem rosszak. (persze itt is vannak rosszabb, jobb típusok, a technológia miatti minőségen kívül, mint ahogy a sima objektívekből is). Nameg méretbe meg súlyba.
Szóval igen, ezért vagyok bajba a döntéssel (ennek a Tamronnak meg utána nézek)
-
veterán
válasz charlie_hu #16781 üzenetére
Az 1,4x-ezővel már nem lesz AF-ed, mert 300mm-en már 5,6-os a fényerőd.
A tükrösök képminősége meg nem az igazi, amiket én olvastam róluk.
Milyen vázad van, mekkora a keresője? Mert a kisebb keresős gépeken nehézkes a kézi fókuszálás, főleg nagy gyújtótávokon.
Szerintem madarakhoz és vadakhoz a belépő objektív egy Sigma 150-500 DG OS HSM.
Bár néha a 300mm is elég lehet, de a 70-300VR-nél főleg 200mm felett a tesztek alapján a Tamron 70-300VC USD jobbnak tűnik! Ha a TC mellett döntesz, előtte, ha van lehetőséged, próbáld ki, hogy milyen a kép vele!http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
charlie_hu
aktív tag
Segítsetek pls. egy kicsit.
Szeretnék egy AF-S-es telét, viszont meg vagyok lőve, és két opció között gondolkodok:
Veszek egy 70-300 mm-est, kb 140e körül van (esetleg ha szükség lesz rá, későbbiekben egy 1,4-szerezőt)
VAGY
Egy 55-200 mm (55k körül) plusz hozzá egy 500 mm környéki tükröset (egy használt Nikkor-Reflex, 60-80k körül megvan)Elsősorban aprójószágot/vadat meg madarakat szeretnék fotózni nyáron, meg ha olyan a hely, ahol nem lehet közel menni.
(ismerem a tükrös előnyeit, hátrányait, sőt, pl. a bokahja nekem tetszik).
Árilag kb. ugyanott van a két megoldás.
Vélemények?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Danniel #16779 üzenetére
Ezek közül talán a D60 a legfiatalabb cucc, de én ezesetben inkább már az állapotot nézném meg, és a legmegkíméltebb, gondosan megvigyázott cuccot venném, lehetőleg személyesen a tulajtól. Ha szemlátomást megkímélt a cucc, netán megvan minden papírja, doboza, tartozéka, az bíztató.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Danniel
tag
Sziasztok!
D70s, D60, D50 közül mit vennétek használtan első DSLR-nek? Más is szóba jöhet, de nem szeretnék árban nagyon ezek fölé menni. Ahogy néztem a használtpiaci árakat, olyan 70-80 között lennének kit obival (van, amelyik duplaobis kit). Tudom, hogy ezek régi modellek, de mivel nagyon hobbiszinten fotózok és eddig egy kompaktom volt, szerintem ezek valamelyikének a teljesítményével is elégedett lennék. Csak nem tudok ezek közül dönteni.
Köszi a segítséget!
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
Norti7
csendes tag
Sikerült megszereznem ebookban asz összes könyvét. Naon magával ragadóan ir olyan témáról aminek száraznak, tárgyilagosnak és unalmasnak kellene lennie. Nemtom "lerakni"
képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Norti7 #16774 üzenetére
Kelby könyvei - azon túl, hogy a fotózásról szólnak - szórakoztató olvasmányok, érdemes begyűjteni őket.
Fotós könyvek topikja, esetleg nézz bele, ott több könyvről is találsz infót, nomeg erről is.
-
KSparrow
őstag
válasz Norti7 #16774 üzenetére
Szép képek vannak benne, meg jó ötletek, de túlzásba vitt technikai oktatás nincs benne. kiindulási alapnak jó, de csak rá hallgatni kevés. Ajánlom, nem rossz könyv, ha van egy közepes technikai tudásod és ismered a géped, akkor találni benne jó ötleteket. Ja, és szeret sztorizni!
Ma voltam koncerten:
emberes képet nem akarok, még nem járultak hozzáNokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
Norti7
csendes tag
Mi a véleményetek erről könyvről?
Kelby, Scott:
A Digitális fotós könyvÉrdemes megvenni?
-
KSparrow
őstag
én nem féltem az obicserétől, és úton útfélen leszedtem. baj nem volt, de beporosodott egy év alatt. aztán ki lett pucolva, és rendben van. azóta van 2 másik obi, meg volt nálam közgyűrűsor is, és mire azzal belőttem, egy-egy képhez volt hogy 5 alkalommal vettem le. és alig lett poros.
a lényeg, hogy nem ész nélkül kell csinálni (mint én először) de amúgy nem egy vészes dolog.Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
t_a_m_a_s
addikt
Amikor megvettem a D40-et, én is pont így paráztam az obicserétől mint most ti, úgyhogy bizton állíthatom, el fog múlni nálatok is
Egyrészt legyetek erősek, a gép belsejébe akkor is bejut némi por, ha nem cseréltek obit sosem. Zoomoláskor ugyanis "beszív" némi levegőt - és vele port is - az optika. Másrészt a porszemek nagy része úgysem látszik a képeken. Szűk rekesznél több előjön, tág rekesznél azonban tényleg csak a markánsabb szmötyi látható.
Cserélgetéshez, tisztogatáshoz sem kellenek laboratóriumi körülmények, némi körültekintéssel meg lehet oldani. A fő, hogy lehetőleg a tüköraknával lefelé tartsátok a vázat, és viszonylag gyorsak legyetek...Szóval no para, azért van cserélhető objektíves gépetek, hogy cserélgessétek az objektíveket
-
Norti7
csendes tag
Nah ezeket elolvasva, soha többé nem veszem le az obit a D7000-ről, legalább is addig amíg nem lesz másik hozzá.
Tuti, ha én egy nyilvános kávézó teraszán cserélgetném a dolgokat nemhogy pór szállna bele, de tuti, hogy telibe fosná egy köcsög galamb.képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Zola007 #16766 üzenetére
Van egy személyes ismerősöm, neki egy d3-asa van. Tavaly nyáron kiültünk egy teraszra beszélgetni, elhozott egy pár cuccot többek között egy 70-200 f/2.8-at egy 50 f/1.4-et és még sok szép dolgot. Ott a fa asztalon cserélgette az objektíveket a két vázon, menet közben lengedezett a nyári szellő, és tőlünk 5 méterre egy viszonylag forgalmas úton mászkáltak az autók. Volt hogy a d3-ra 10 perc után én raktam fel a sapkát, mert már engem zavart hogy ott áll nyitva. Persze elhozta a fotókat a kenyai kiruccanásáról, végignéztem, úgy kellett felmosni a földről. Port nem igen láttam a képeken
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Zola007
veterán
válasz Sza_Sa #16763 üzenetére
Ez a hamus dolog elég durva
Egyik ismerősöm is kizárólag úgy cserél obit, hogy gép ölben, kupak nélkül tükörakna felfelé és még csak akkor kezdi leszedni a kupakot az obiról.
Mindezt szép nyugdíjasan, tehát 1-2 percig biztosan szabadon az akna. Még sincs évek óta egy porszem sem rajta. szerencse dolga az egész.ha valakit érdekelne egy kenko pro1d 67mm jutányos áron, akkor keressen meg priviben
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fireproof
őstag
válasz charlie_hu #16764 üzenetére
köszi.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz balpis #16760 üzenetére
Nem a zuhanyzás hossza, hanem a páratartalom a lényeges. 5 perc alatt forrásban lévő vízzel simán lehet akkora párát csinálni ami megköti a porszemek nagyját. Beviszel egy nagy felületű lábasban forró párolgó vizet egy kis helyiségbe és kész. De nem kell ezzel annyit bajlódni. Egy átlagos tiszitás pár perc, semmi porszem nem tapad meg addig az érzékelőn. Fotós berkekben terjedt egy olyan pletyka hogy van egy pali aki nem piskóta fotós, simán cserélte az obikat az utcán úgy hogy közben cigizett, és a hamu szépen hulldogállt bele a gépbe. Kicsit megütögette lefelé fordítva és kész. Még is születtek jó képek tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz balpis #16759 üzenetére
Ne hogy azt gondold hogy a Nikon KFT-nél vagy a Camera KFT-nél labor tisztaságú szobában pucolják a gépeket. Egy lóf@szt, sima iroda ahol ki-be járkálnak az emberek utcai cipőben és ruhában. Otthon is tudok ilyen körülményeket biztosítani
-
fireproof
őstag
Sziasztok. Holnap megyek EXTRÉM AUTÓ SHOW-ra és van egy 3 és egy 1 GB-oskártyám. Hogy lehet azt beállítani hogyha majd betelik a +GB-os akkor beteszem 1GB-osat és ugyan onnan folytassa a számozást ahol abbahagyta? Szóval ha majd itthon összepakolom a képeket egy mappába akkor sorrendben legyenek. ? (Nikon D3000)
-
balpis
őstag
válasz Sza_Sa #16758 üzenetére
Hát, ha körtepumpa, akkor jól próbáltam. De az én 3 porszemem úgy tűnik, nagyon ragaszkodó
A biciklipumpától én is tartottam egyébként...
Hát, azt hiszem, jó sokáig kellene zuhanyozni, hogy az pormentes legyen. Ezzel próbálkoztam már, de nem igazán észrevehető a javulás - látható a levegőben lebegő por olyankor is
De lehet, egyszer eső után a körfolyosó jobb választás lesz.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz johnjohn #16755 üzenetére
Háát, hodalmam sincs. A gépet használtan vettem, a garancia - ha két év volt - akkor talán egy hónapja járhatott le. Van számlám, meg talán sima garanciajegy is. Mitől lesz "hivatalos nikon"?
Talán a 220V-nál vették a gépet (de erre mérget nem vennék, majd előkeresem a papírokat).A Canonról tudtam, hogy ingyen tisztítanak, de a nikonról még nem hallottam ezt.
A Nikon szervízzel bő tíz évvel ezelőtti tapasztalatom van, nem túl pozitív:
- akkor nagyon kint voltak a belvárosból
- hetekig tartott a javítás
- egy kb. 50Ft-os alkaltrész cseréje (egy lemezből fél óra alatt kireszelhettem volna egy tűreszelővel - a fedélzáró kampó beakasztója) több, mint 6000Ft-ba került, persze előre nem mondták meg. Akkor ez kb. egyheti nettó fizetésem volt...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Sza_Sa
senior tag
-
balpis
őstag
válasz Sza_Sa #16753 üzenetére
A "pumpa" az bicikli pumpát jelent? Erre még nem is gondoltam.
A körtepumpa - pedig direkt erre való, szelepes, nagyot lő - nem szedi le nálam.
szenzorklear-t megnézem majd. Nem tűnik vészesnek.
Mi az a maszkoló szalag? Ilyesmi? [link]
Az a baj, nálam nincs igazán pormentes hely a lakásban, attól tartok, több por megy vele egy tisztításnál, mint amit kiszedek :-)
A D50-en még nem nagyon cserélgettem objektívot, volt, hogy fél évig hozzá se nyúltam. Nem is volt poros. De mostanában beszereztem párat, s sokkal gyakrabban lekerülnek a D90 vázról...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Sza_Sa
senior tag
válasz balpis #16750 üzenetére
Sensor klear és pumpa, az leszed mindent. Többször takaritottam meg érzékelőt, nem kell tőle félni. Pumpával a nem ragaszkodó porszemeket lefújod, utána a sensor klear-ral szépen finoman áttörlöd az érzékelőt, majd a pumpával lefújod az sensorklear-ból esetlegesen kipotyogott szöszöket. Én még ezután egy műanyag pálcára tekert maszkolószalaggal felszedem a tüköraknába és a bársonyos felületre tapadt szöszt. Azért azzal, mert a maszkoló szalag nem hagy nyomot, nem olyan mint a cellux. Nyugodtan csináld meg, semmivel nem fogsz rosszabb munkát végezni mint a szervíz, sőt, láttam már szervíz által tisztított szenzor, nem voltam tőle elájúlva.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Erről a tisztításról jut eszembe:
CMOS tisztításra van valakinek bevált módszere vagy olcsó helye, ahol megcsinálják?
(Budapesten)
Sajnos a körtepumpa nem segít... Van 3-4 nagy porszem, ami nyitott rekesznél még nem zavaró, de kicsit is lerekeszelve szép nagy foltokat hagy
Eddig csak pumpával próbáltam, hozzáérni nem mertem semmivel. Sajnos semmi hatása. Persze, az automazikus szenzortisztítás sem ér semmit...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Karima
őstag
Szerintetek a 18-105vr és a 16-85vr képminősége közt d7000-en lenne akkora különbség, hogy megérje azt a kb 80ezres különbözetet?
-
hemaka
nagyúr
válasz charlie_hu #16745 üzenetére
én nedves szemüvegtisztító kendővel szoktam
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
charlie_hu
aktív tag
Kereső nézőkéjét mivel lehetne megpucolni rendesen?
-
Norti7
csendes tag
Imé az első képek (D7000+16-85VR, minden automatán)
http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
t72killer
titán
válasz Zola007 #16740 üzenetére
Nem még, az infra az első nem-láthatós kaland. UV-vel az a baj, hogy mindenképp módosított gépváz kell (belső szűrő cseréje), és egy régi, lehetőleg bevonatok nélküli obi. Virágok és madarak érdekesek tudnak lenni UV-ben, Infrában meg a tájképek nagyon ütősek.
-
Zola007
veterán
válasz t72killer #16739 üzenetére
Kíváncsian várjuk az eredményeket.
Én nem fogom ilyenre adni a fejem, de mindig érdekelt, hogy néz ki amit egyébként nem látunk:-))
UV fotózással foglalkoztál valaha?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
t72killer
titán
Végre megjöttek hong-kongból az infravörös szűrőim. Teszteltem velük a D7k-t, és úgy néz ki, lehet belőle használható képeket kicsikarni mind a 720, 850, 950nm-es szűrővel, csak még játszanom kell a fókusszal.
Itt a 720nm-es példa, borult időben(!). 850nm-en sajna életlenebb/ködösebb lett, megpróbálom másik lencsével, napos időben.
-
Balinov
titán
válasz t_a_m_a_s #16737 üzenetére
en is igy vagyok vele. alig varom mar legyen asszonykamnak egy olyan szabad hetvegeje, amikor nem szakad az eso vagy nincs viharos szel
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Norti7
csendes tag
THY ALL!!!! Hamarosan töltök fel képeket.
-
redzsi
senior tag
Hátha valakinek új az info:
Az extrem digitalban most 54.900ft az 55-200 AF-S ED VR objektív. -
Norti7
csendes tag
Megvettem ma délután a kittet (D7000 + 16-85 VR). Most értem haza, holnap feldobom az első képet.
Összeraktam...hát nagyon komoly!! Fülig ér a szám még mindig , Az aku töltőn, még nem kapcsoltam be.képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
Zola007
veterán
válasz Throme #16726 üzenetére
Igen, USAban valóban 6 év a gari a Tamronra
Véleményem szerint nem is az a legfőbb baj, hogy itt csak egy év.
A probéma a boltok és a szervízek hozzállása a garanciális ügyintézéshez. Ez utóbbit viszont nagyrészt a jó magyar svindliskedésnek és lustaságnak köszönhetjük.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Balinov #16723 üzenetére
Az 5 év a Tamronokra vonatkozik, valahogy 2010 közepétől
Feltétele: állandó UK lakos, UK bolti vásárlás (lepecsételt számla + gari) és kizárólag Tamron UK import (így kb az ebay és a boltok fele kiesik)Nikon obikra 1 év nemzetközi, vázakra 2 év
A 2év akkor, ha UK vétel UK lakos által és talán a vásárlás dátumától 30 napon belül be kell regisztrálni (lehet, hogy ez nem teljesen pontos)[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Balinov
titán
válasz Throme #16717 üzenetére
ez a Nikkor vs. UK 5 ev garancia ez hogyan van? IRL egy regio az UK-val, de amit itt vettem 55-200VR-t arra is csak 1 ev gyartoi (Niko) warrancia van. Tavaly UK-ban (Jessops) vettem a D5000 + 18-55VR kitet, a vazra 3 ev, de az obira csak 1 ev volt akkor is.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Zola007
veterán
válasz Karima #16720 üzenetére
Hogy vált be eddig?
Tapasztaltál bármi problémát mióta megvan?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Karima #16716 üzenetére
Akkor miért bújkálsz?
(#16717) Throme: Abból indultam ki, hogy most a Tamron 125e Mo-n (megbízható boltban), az 55-300 pedig UKban megvehető városon belül is 85-ből.
(#16718) Karima: vedd úgy, hogy szóltunk
-
Karima
őstag
Egyébként én is 1-2 héten belül megveszem a d7000hez a tami 70-300 vc-t. Ha majd kellenek tesztképek szóljatok
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Zola007 #16705 üzenetére
Hát nem is tudom folytassam a telével kapcsolatban, mert lehet rád ragasztom az agyalást, hogy milyen obit is vegyen az ember....
Szóval a felsoroltakon kívül az 55-300VR hátránya a lassabb AF.
Ez az egyik érv amiért a nagyobb teléket kezdtem nézi.Fókusszal van egy kis gondja a kistelének. Néha nem találja meg csak ide-oda lencsemozgatást követően. Az 55-200VR nem gyors (ez tapasztalat) és az 55-300VR sem az. Tájképekre mondjuk jó és amúgy szép a képe.
Másrészt olvasni 1-2 helyen, hogy az 55-200VR képminőségre ugyan olyan, vagy kicsit jobb.A tami 70-300VC itthon volt már 110k is. Ha megint lemenne és az 55-300vr maradna a mostani kb 95k áron, akkor már nem is olyan nagy a különbség...
A garancia dolgot ne is említsd! Ez annyira gusztustalan, hogy amcsiknál meg UK...stb 5 éveket adnak. Itt meg örülsz ha azt az 1 évet amit adnak érvényesíteni tudod... ef.u.cé.ká
-
Zola007
veterán
válasz Norti7 #16713 üzenetére
"csak"
Már ennyi vagy 2 hete.
van azon még némi haszon így isMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Norti7
csendes tag
A ShopDigital nagyon baba, ráadásul 50km-re van tőlem Debrecen.
Nikon D7000 Kit + 16-85mm VR - 389 600 Ft áfával (a kiírás szerint akciós a termék)
Mindenhol kb 20 ezerrel drágább volt. Jól látom, hogy csak ennyi?
-
GrandeP
addikt
Sziasztok!
Van eladóban egy Nikon Cl-M3 tokom... eredeti, bontatlan..
Nincs rá szükségem, áron alul eladó.akit érdekel, privizzen...
Köszi.
.specifikációiNEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Zola007
veterán
válasz Norti7 #16709 üzenetére
Artwork, Digitcam, Mediker, Optiform, Shopdigital szerintem megbízhatóak és általában van raktáron, valamint a helyszíni próbára is van lehetőség.
Mindegyikük rendes garral adja, itt leírtam, hogy mi a Nikon álláspontja.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Norti7 #16709 üzenetére
Én az Optiformnál vásárolok, nem biztos, hogy ők a legolcsóbbak, de én nagyon korrekteknek ismertem meg őket. Arra kell figyelni, hogy nem mindenhol a hivatalos Nikon garival árulják a cuccokat (Optiformnál offkorsz azzal...), ami lassítja az esetleges garanciális ügyintézést (Boltba kell visszavinni és ők intézik tovább, esetleg külföldön szervizelik).
-
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Norti7 #16707 üzenetére
Csak vigyázz, ha túl sokat kérdezősködsz meg gondolkodsz, általában az a vége, hogy csak bizonytalanabb leszel Tudom, személyes tapasztalat... Igaz sok pénzről van szó, meg távlatokban kell gondolkodni, de végülis mostmár alakul a terv.
Vaku témában: az én tapasztalatom, hogy jobban kihasználom a fényerős fixemet mint a vakut. Anno nagyon odavoltam az SB-600-ért, aztán mióta megvan alig használom, ellentétben a 35/1,8-al.Holnap majd jól beletépünk...
-
Norti7
csendes tag
válasz rinpocse #16706 üzenetére
Mivel többen is a 16-85-öt ajánlottátok ezért elég gyanús, hogy ezt fogom választani. Igen vaku az kellesz majd mindenképp, ez is be van tervezve, de egyelőre a váz és obi legyen meg. Azt hittem, hogy majd pikk pakk megy a dolog, de már kb másfél hónapja nézegetek, oksítom magam és kérdezősködöm. Most kezd kirajzolódni a kép. (jaj de idevág az uccsó mondat sry, nem hagyhattam ki)
-
rinpocse
aktív tag
válasz Norti7 #16700 üzenetére
Norti7! A 16-85 egy nagyon jó alapobi a DX vonalon.
Örülök, hogy elfogadod - egyelőre - a 16-85-ös ajánlatomat. A 70-300 VR az valóban ráér majd később, ha kell majd egyáltalán. Amire előbb szükséged lesz, ha rendezvényeket (is) akarsz fotózni, egy vaku és fényerős fix. Majd emlékezz!Nálam a 18-200 főleg "utazózoom", mellette volt/van egy 17-55/2.8 és egy 10-24. Képeim 92%-a 35 mm ekv. 15-85 mm között készült. (Exposureplot1.14)
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Jól látod.
A Nikon sem munkaeszköznek, ahogy sok helyen mondják "pro" váznak szánta (bár korántsem biztos, hogy a munka és a pro fogalmak mindig korrelálnak )
Jelenleg a d7000 váz már 1000eur alatt van.Egyértelműen haladó amatőr váz, a Nikon saját véleménye szerint is. Mivel ismét egy jól sikerült és korszerű vázat dobtak piacra, ezért sok profi rákattant és azonnal a Dx00 vázakkal állították szembe.
Sajnos mindig elfelejtik a valódi kategóriát és a ~30%-os árkülönbséget a legközelebbi d300s-hez képest.FX kérdés: azt gondolom, hogy 1-1, 100e ft körüli obival még nem kell feltétlenül FX-re tervezni. Ha egyszer eljutunk oda, hogy FX-re váltsunk, valószínűleg már kevésbé leszünk árérzékenyek
Tamron:: új obit szeretnék venni, árban és minőségben jó döntésnek tűnik a Tamron. Egy fórumtárs (más fórumon, ő C-ra vette) rakott fel vele ~50 képet és engem meggyőzött. Építés, VR, 300-n nyújtott teljesítmény és ár szempontjából jobb alternatívának tűnik mint a N70-300. Az 55-300 kicsit gyengébb ezekben, de 2/3 áron az is jó vétel.
Photozone tesztelte 1-2 hete APS-C-n és FX-n is és szép eredményeket mutatott.
Másrészt pl itt angliában 5 év garit adnak rá, ami szintén nem hátrány.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Zola007 #16695 üzenetére
Nekem ebből is az jön le, hogy a D7000 bizony nem a vérprofiknak lett kitalálva.
Csak itthon kevesebb embernek van lehetősége 1500 eurt hobbira költeni.
Volt itt a fórumon aki a D7000-hez nem tartotta méltónak a 18-105VR üveget. Szerintem ő az árcédula alapján kategórizált.A 70-300 VR/VC obiknál az FX kompatibilitást jelölném a legutolsó helyen mint előny.
Jó dolog, de ha csak ennyi előnye lenne egy régi 70-300-hoz képest nem sokan vennék meg.Irigyellek, hogy ilyen határozott vagy tele vásárlás ügyében !
Én már egy ideje tipródok mi legyen. De leszűkülni látszik a kör egy tamron 70-300 VC-re.
Nem az FX miatt az már biztos! -
Zola007
veterán
válasz Norti7 #16702 üzenetére
Ettől függetlenül remélem, hogy a héten már meg lesz az én gépem isEgyébként hány d7000 tulaj van itt jelenleg? Azt tudom, hogy Hth eladta, de van még valakinek?
-
Zola007
veterán
válasz Norti7 #16698 üzenetére
Elnézést, mikor említetted a videós múltad és a témákat (rendezvény, autós) nekem (talán a többieknek is) az jött le, hogy a videó mód is főszereplő lesz.
Nekem pl. számít a videó mód, azért nem vinnék magammal külön gépet. Akkut tölteni, mentegetni, vigyázni rá, másik táska, szóval annyit nem videózok, hogy nekem megérje.
Nem akarlak én sem lebeszélni a d7000-ről , ha van rá keret
(vehetnél egyet nekem is )16-85 témához annyit fűznék, hogy talán érdemes megnézni használtan is, újonnan én egy kicsit túlárazottnak érzem, s kitben sem engednek sokat belőle (~15k-t)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Interactive Brokers társalgó
- Automobilista 2
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Gitáros topic
- Home server / házi szerver építése
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest