Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani mi most a best buy állvány max. 20ezer környékén? Egy Nikon D5000-hez lenne, 18-55 vagy 55-200-al + 350g vaku. Tehát olyan 1,5-2kg lenne terhelve.
Most kezdtem a fotózást, a gép és az én tudásomhoz mérten keresek állványt. Főleg kevés fényben való fotózáshoz, kicsit természetben, épületekhez használnám.
A közel jövőben nem tervezek fejleszteni, tehát a terhelés sem fog számot tevően változni. Nem baj ha nehéz az állvány, 3D panorámafejet szeretnék rá, más kikötésem nem nagyon van, max egy hordtáska.
Írjatok konkrét típusokat, amik megfelelnek az árhatárnak, és amiket ti "bestbuy"-nak tartotok!
Nagyon szépen köszönöm előre is
UI: próbáltam már az állványos topikokban de azok annyira nem pörögnek hogy nagyon
Üdv.
-
törölt tag
válasz charlie_hu #16901 üzenetére
Sziasztok!
Raynox DCR-250 macro előtét lencséről van valakinek tapasztalata? Megéri? Vagy jobb lenne egy macro közgyűrű?
Köszönöm
-
törölt tag
válasz charlie_hu #16968 üzenetére
Sziasztok!
Nikon DX AF-S Nikkor 18-55 1:3,5-5,6G Kit obira fel lehet csavarni UV szűrőt vagy Polár szűrőt? Mert olyan mintha nem lenne rajta menet az elején.
Köszönöm
Üdv.
-
törölt tag
Egy kis tanácsot szeretnék kérni
Ezzel a közgyűrűsorral egy 18-55 és egy 55-200 kitobival szerelt D5000-es gépen milyen eredményt tudok elérni macrozás terén. Nemrég vettem a gépet, meg az egész fotózással is csak most ismerkedek tehát egy amatőr szemnek megérné beruházni erre?
Vagy vegyek egy Raynox DCR-250-et, és azzal próbálgatni a macrozást, bár ez úgy tudom torzítja a képet?
Köszönöm ha valaki tud tanácsot adni
i4s: megéri az SSD, egy 4magos gépnél az a szűk keresztmetszet, és az fogja vissza a rendszert, és ugye nem csak ennél a programnál tudnád hasznosítani! De am meg valóban b@ák meg
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kavarc #17042 üzenetére
Én az E-digital-ba vettem a gépem és a teljes árból lejött 6%.
Így a Hama Rexton 200 csak 1700-ba került ami nagyon megérte.
Nagyon nagy a későbbi cuccok is elfének benne, így nem kell később cserélni. Nagyon jól variálható belső rekeszek, jól bélelt, állványtartóval, esőhuzattal tehát csak ajánlani tudom -
törölt tag
válasz rinpocse #17115 üzenetére
Szia!
Szerintem egy mai notebook min. i3 proci, 4gb ddr3, hiába nem játszol jó lenne egy dedikált videokártya, bár egy Intel MHD is elboldogul pl a full HD-val ha csak arra kell.Utómunkákra jó lehet a matt kijelző, egy SSD (40-60Gb rendszernek) + külső vinyó. Ezen túl a többi, csatlakozó, súly, méret, akksi mind másodlagos szerintem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Használja valaki a Nikon Camera Control Pro 2-őt? Hogy kell beállítani azt, hogy exponálás után a képet teljes képernyőn mutassa?
Köszönöm
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17121 üzenetére
Megbízhatónak tűnik az eladó, jó a rating-ja ráadásul top rated seller.
Nincs itt semmi susmus ez egy hongkongi cég a sok ezerből. A garancia kintre szól, így azt ott kell intézni ami a visszaszállítási díjat nézve nagyon nem éri megSzámolj azzal is hogy lehet hogy megfogja a vám, bár kisebb értékű így sanszos h nem. Ilyenkor vámot és 25% áfá-t kell fizetned. A csomagot "gift"-ként adják fel, így még kevesebb az esélye a vámolásnak.
Üdv.
-
törölt tag
válasz hello28 #17192 üzenetére
Szia!
Nekem D5000-es van ez az első gépem nincs összehasonlitási alapom.
A D3100-ba nincs infra távkioldó, a D5000 a D90 szenzorát és AF rendszerét örökölte ami jó mert a D90 egy félprofi gép
Képminőségre szerintem nincs külömbség a két belépő gép között, olvasgass teszteket nézegess tesztképeket. -
törölt tag
válasz charlie_hu #17195 üzenetére
Nem tudom madzaggal hogy van, infrával először fókuszál és utána exponál, valamint bulb-ot is tudok fotózni, nekem kényelmesebb mint a madzagot rángatni. Egyetlen hátránya az infrának hogy bizonyos esetekben a napfény "elvakithatja" a jelét. De kinek mi jön be
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17197 üzenetére
Érdekelne hogy oldottad meg az időzitőt? Magad csináltad?
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17201 üzenetére
Villámfotózáshoz nem jó az interval time shooting? Ott is meglehet adni hogy milyen időközönként készítsen feltvételt. Vagy ez a megoldás miben különbözik attól?
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17203 üzenetére
Nem tudtam h a fényére old ki, nagyon érdekes szerkenytü lehet Lehet én is veszek egy vezetékes kioldót barkácsolok egy villám lesőt rá Összegbe menyinél tartasz benne ha nem titok?
-
törölt tag
válasz hello28 #17206 üzenetére
Sajnos nem tudok mit mondani a D3100-ról, majd jön valaki akinek az van és biztosan segít.
A D5000-be a videozás sz@r nem tudom javitották e a D3100-ba de úgyis csak azért van benne video mód hogy legyen-marketing. AF nincs, úgy meg elég nehézkes, kényelmetlen. A két gép közt lévő 2Mpixel meg nem oszt nem szoroz szvsz.
Am meg ha KP-ban fizetsz és újonnan szeretnél gépet venni akkor én abból az összegből egy kevés expo-s használt D90-et vennék. Én is azt szerettem volna, de nem tudtam most csak hitelre venni így 160 volt két obival.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17209 üzenetére
Itt van hozzá egy csomó utángyártott akksi, miért nem fogadja el?
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17212 üzenetére
Valóban az, esetleg írhatsz az eladónak hogy biztosan működik e vele.
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17216 üzenetére
Én két típust tudok aminél meghatározta a NIkon, a D5000 és a D90 ott 100 ezer. De van egy oldal ahol a felhasználók küldhetik be azt hogy hány ezer expónál döglött meg gépük és ezt átlagolják-mindjárt belinkelem, ha megtalálom
-
törölt tag
válasz jancsi90 #17222 üzenetére
Nekem egy Yongnuo 467- van 33-as kulcsszámú, motoros zoom (18-105) iTTL , AF, van benne minden, nagyon gyorsan ujratölt, beépített diffuzor és deritő lap. És ami nagyon jó benne hogy van benne két optikai slave, mód + minitalp meg állványmenet.
Ebay-en megkapod 15 ezerért ujonnan, de van 25-ért 1 év magyarországi garival is. Az újjak már fém talpal érkeznek. Egy utánajárást szerintem mindenképp megér
Üdv.
-
törölt tag
válasz kavarc #17240 üzenetére
Az a legtutibb ha felhívod a Nikon-t és megérdeklődöd hogy mi ujság ezzel a boltal, hogy megnyugodj Aztán majd írj hogy mi van, engem is érdekel.
Vagy írj nekik most egy e-mailt, és hátha holnap válaszolnak, ha meg nem akkor telefon.Ja, am most látom hogy kérdezted milyen a bolt, egy ismerősömnek innen vettem egy Notebook-ot teljesen korrekten ment minden, akkor is gyártói garit adtak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hello28 #17245 üzenetére
Valaki írta fentebb hogy a D3100 nem megy utángyártott akksival, nem tudom esetleg szempont lehet e neked
Ha a videot is előnybe részesíted akkor mindenképp a D3100-at válaszd.
Mindkét géppel lehet jó képet csinálni. szerintem a megapixel szám ebbe a kategóriába nem oszt nem szoroz.
iso100 vs. kiterjesztett iso 100, infra táv vs. semmi (ill. kábel de ez van a D5000nél is) kihajtható LCD vs. sima (utóbbi nagyobb) bracketing vs. semmi, a linkelt táblázat nagyon jól bemutatja a dolgokat.De ami a legfontosabb sz@rj le mindent amit itt mondtunk mert csak az számit ami neked fontos, és nem más fogja használni a gépet hanem te. Ha éppen több D3100-as tulaj ír neked akkor azt veszed, ha meg forditva akkor D5000-et?? Ez nem így megy, neked kell döntened!
Most már nagyjából tisztába vagy minden különbséggel, menj el nézdd meg személyesen, fogd kézbe forgasd meg, vigyél egy memória kártyát lőj pár képet, otthon nézdd meg stb...De azért D5000-et vegyél
-
törölt tag
Tegnap hírtelen felindulásból írtam az emlitett focus Camera-nak és a Nikon-nak is a garanciával kapcsolatban. Azt kérdeztem meg hogy milyen garanciát adnak és hogy ezt elfogadja e a Nikon. Ezt a választ kaptam:
"Szeretnénk megerősíteni, hogy a Nikon termékeinket, igy a D3100-as fényképezőgépet Hivatalos Nikon Magyarország garanciával értékesítjük.
Rendeljen nyugodtan, bizalommal Nikon terméket tőlünk.Azon kevés cég közé tartozunk, aki most is biztosítja az ajándék Gola táskát.
Üdvözlettel,
Kont Gergő
Option Line Kft.
1163 Budapest, Veres Péter út 48."A Nikon válaszár még várok, remélem segít neked
-
törölt tag
Na megjött a Nikon hivatalos válasza is:
"Köszönjük, hogy kérdésével a Nikon Európai Terméktámogatáshoz fordult!
A Focus Camera Kft. sajnos nem szerepel hivatalos viszonteladóink listáján, mint ahogyan azt Ön is leellenőrizheti az alábbi linken, ezért nem tudjuk garantálni Önnek, hogy a tőlük kapott garancia érvényesíthető szervizünkben.
Hivatalos viszonteladóink listája:
http://europe-nikon.com/hu_HU/news_room/news_releases_main.page?Period=&Quarter=0&SY=0&ID=templatedata\hu_HU\news_article\data\Partnereink
Érdemes a Focus Camera Kft.-től megkérdezni, hogy milyen garanciát adnak a készülékhez. Segítségképpen az alábbi felsorolásban találhatja a Nikon magyarországi garancialevél ismérveit és egyéb hasznos tudnivalókat:
- Nikon magyarországi garancialevél: Nikon logóval ellátott fehér A5-ös méretű, Nikon Kft. nevére kiállított, dombornyomott garancialevél.
- A Nikon Kft. által garantált 3 éves garancián kívül a vázakra érvényesíthető még az 1 éves európai garancia (1 year European Warranty):
https://nikoneurope-hu.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/35080/kw/european%20warranty
https://nikoneurope-hu.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/33795/kw/european%20warranty
- Az objektívekre egy év világgarancia érvényes (Word Wide Warranty).
- Garanciát a kitöltött és lepecsételt garanciapapír, valamint a pénztári blokk/számla együttes felmutatása esetén lehet érvényesíteni.
Amennyiben további kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal!
Üdvözlettel:
Ligeti Inez
Nikon Európai Terméktámogatás
www.europe-nikon.com/support "Tehát nyugodtan megveheted ott
-
törölt tag
válasz kavarc #17265 üzenetére
A Li-ion akkumulátorok gyárilag töltött állapotban érkeznek, nincs memória effektus és nincs szükség formázásra sem.
Teljesen felesleges 12-16 órán keresztül tölteni ugyanis túltöltés, túlnyomás és túlmelegedés ellen is védettek így ha eléri a 100% töltöttséget akkor az áramkör megszakitja a töltést!
Ugyanakkor érdemes heti 1-2 szer "megformázni", ez abból áll hogy az akksit lemerited kapacitásának 5-10%-ra és utána teljesen feltöltöd, ezzel szintbe hozod az eltérően merülő cellákat. Egyetlen dologra nagyon ügyelj, a li-ion akksikat sose merítsd le teljesen, mert mélymerülésbe kerülhet, amit a gyári töltő már nem képes helyrehozni!A memkártyánál a sebességet meg úgy jelölik meg hogy az akár 30Mbit/secet is elérheti(lehet kevesebb is de mértek már ennél többet is) , első blikkre a 20Mb/sec normálisnak tűnik. Nézd meg mit mutat Total Commander-ben, vagy szedj le egy memkártya tesztelő progit. A kártyát formázd meg a fényképeződben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #31757056 #17268 üzenetére
Igazad van, de nekem még van olyan régebbi lion akksim amibe ez nem került beépítésre. Sőt ha jó hosszú ideig nem töltöd az alacsony feszültségű akksit akkor is határfeszültség alá eshet, az alacsony önkisülés ellenére is.
Természetesen a Nikon akksik elvannak látva túlmerülés elleni védelemmel[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ATM_automata #17435 üzenetére
Milyen szállítással kérted?
-
törölt tag
Most jött meg a CPL meg az MP-UV szűrőm, a kérdésem az lenne hogy ezeket lehet együtt használni mert egymásra rácsavarhatóak. Nem rontják le egymás hatását vagy a képet együtt?
Köszönöm
-
törölt tag
Azzal a géppel készített képet megnyitod az Exif pro nevü programmal és jobb oldalt a listában lesz egy olyan h total shutter... de valaki írta valahol hogy 10 ezernél megfordul a számláló és újból kezdi tehát ez sem biztos megoldás. A legjobb ha beviszed egy szervízbe ott 2500ft-ért megmondják biztosra
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest