- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Picit visszafogottabb méretű miditorony jött a Cougartól
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Összefog az SK Hynix és a Samsung a számításokat is végző memóriáért
- Tisztességes előrelépés lesz az új Vulkan API
- Házimozi haladó szinten
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz Zola007 #5408 üzenetére
pedig DTomiról el tudnám képzelni....
Lényeg a lényeg: Jelenleg én a limittényezőnek egyértelműen az embert tartom. Egy alap DSLRben van AFünk, Matrix(EVF) fénymérésünk, dedikát, felül definiálható gombjaink, stabilizátor az obinkban, vakunk ami automatán 100bol 100*jól exponál.... és olyan házilaborunk (photoshop....) amiröl 40-50-70... éve még álmodni se mertek még a milliárdos fotósok se.
Mindenünk megvan, mégis tessék kinyitni egy 50éves fotós újságot, megnézni pár Ansel Adams képet akik még a kökorban dolgoztak..... Én úgyérzem minden a seggünk alá van tolva nekünk csak fotoznunk kell, a limittényező mára már egyértelműen elsősorban az ember és nem a gép. és ez érvényes már egy D60ra is....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Balinov
titán
válasz Zola007 #16208 üzenetére
az ilyen hot/subpixelben nem vagyok otthon, megmondom oszinten.
Vasarnap lottem vele utoljara, akkor nem volt, azota a gep az asztalon a Lowepro-ban figyelt okosan. Hazaerek, attoltom a kepeket pc-re es kiderul, hogy ott jelentkezik-e.
Ha erzekelo, akkor mit lehet vele kezdeni? Es ha "csak" LCD?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz Zola007 #16197 üzenetére
Vegigneztem a DXO-n nehany lencse tesztjet D90 vazon (azert azon, mert arra szeretnem majdan lecserelni a D50-et) es azt kellett tapasztalnom, hogy a tobbek altal ajanlott 55-200 VR igen gyengen teljesitett, az 55-300 VR-el egyutt. A latokoromben szereplo darabok kozott a legjobban teljesitok ezek voltak: Sigma 18-50 f2.8, 18-105 VR, 35mm f1.8, es csak egy kicsivel gyengebben a 18-70 f3.5-4.5 es a 70-300 VR. Azert ez eleg informativ volt. Kicsi a valoszinusege annak, hogy pl egy ev mulva az 55-200 VR lejjebb taszitana egy masik lencset, foleg egy olyat amivel szemben jelenleg is jelentosen elmarad.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz Zola007 #16285 üzenetére
Csatlakozom.
Nem is igazán találtam olyan tesztet/oldalt/személyt aki az 55-200 VR-t nem tartja bomba vételnek.Mert minőségben nincs különösebb hátránya,árban pedig nagyon odasóz.
Persze műanyag rajta minden,de engem nem izgat....Használt példányt vettem,de precízen,tökéletesen működik.És nem érzem hátrányát a műanyagosabb kivitelnek.Én ezt a DXO-t nem nagyon kedvelem,hogy számszerűsít ilyen dolgokat.
Persze így valami fogalma lesz az embernek,hogy kb milyen szintet képvisel.Cameralabson van pl egy teszt 55-200és 70-300 között.
Alig van valami előnye minőségben a 300asnak.Kb kontrasztosabb képet csinál. De még 1:1ben nézve, pontosan ugyanazt a képet,percekig,alig találni valami plusz részeletet. ERGO: a valóságban sosem fogom hiányolni azt a minőségi pluszt amit "nyújt"Persze olyan dolgokról most nem beszélve,hogy milyen gyors az af,ect.Mert abban biztosan jobb.
De amatőr célra képminőségben ugyanazt tudja mind a 2.(nomeg Kenroki is csak isteníteni tudta )
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
törölt tag
válasz Zola007 #16285 üzenetére
Itt a warrington-i Jessops-ban csak angolok dolgoznak, mar kifigyeltem Az eredeti tervem az volt, hogy az e-bay-rol vagy az amazon-rol rendelek, akkor ezek szerint az is eleg lutris, mindenkeppen a kiprobalas legyen? A Jessops-al az a baj, hogy minden 20-30 fonttal dragabb naluk mint mashol, egyebkent rendben vannak.
Azert a biztonsag kedveert a lentebb emlitett lencseket megneztem D60-on is a dxo-n, es a helyzet az, hogy alapvetoen a sorrend ugyanaz volt, csak szamszeruen kifejezve az osszes objektiv gyengebben teljesitett a D60-on, a 35 1.8-at kiveve, az a D60-on es D90-en is brillians teljesitmenyt nyujtott. Annyit valtozott a sorrend, hogy az 55-300 VR lett a leggyengebb, meg az 55-200 VR es a 18-55 is megelozte. Masodik helyen holtversenyben a 18-105 es az 50 1.8 volt, a Sigma 18-50 szinten visszcsuszott kicsit. Ez is csak arra enged kovetkeztetni, hogy kisebb nagyobb szorassal a minosegi sorrend kb ugyanaz.
Vegul a ket legfobb eselyest a 18-105 VR-t es az 55-200 VR-t hasonlitottam ossze a dxo altal tesztelt osszes vazon (D40X, D60, D200, D300, D90, D300s, D5000) es azt figyeltem meg, hogy a 18-105 VR az ujabb es komolyabb vazakra teve egyre jobb teljesitmenyt nyujt, ezen kivul a D90-en kapta a legjobb eredmenyt. Az 55-200 VR is a D90-en szuperalt a legjobban, de az overall-ja 7 ponttal a 18-105 eredmenye alatt maradt, illetve a tobbi vazon konstans gyengen szerepelt, es nem volt megfigyelheto (a D90-en kiveve), hogy jobb vazakon none a teljesitmenye.
A 70-300 VR-t is megkukkoltam minden vazon, ez az FX vazakon, azon belul a D3s-en mutatta a legjobbat, de az DX vazak tekinteteben ugyanugy viselkedett mint a 18-105 VR, a D90-en volt a legjobb, aztan D300s majd D5000 es ahogy regebbi vazakra kerult, egyre gyengebben teljesitett.
-
StoneBridge
senior tag
válasz Zola007 #16361 üzenetére
Nem hiszem. A gépem alján (D3100), amit ma kaptam kézhez, Made in Thailand van. Egy másik 2-3 éves gépén (D40x), emlékeim szerint Made in Japan volt. Megnézem majd. Persze tényleg nem bosszant, csak érdekelt ez az apróság.
Az obin is (18-55) Thailand felirat van egyébként. Hiába, az olcsóbb előállítás nagy úr...Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zola007 #16382 üzenetére
"A kijelző az tényleg sokkal szebb 3x pixelszámnál, visszanézésnél is nagy jelentősége van, illetve videónál is jól jön"
és nem is 3x, hanem pont 4x a különbség!
(920e szubpixel a 230e-rel szemben: így csak a nagyobb modelleké full-VGA, 640x480, a kicsiké csak 320x240, ami valóban kevés ahhoz, h azon állíts élességet) -
törölt tag
válasz Zola007 #16439 üzenetére
Rajottem ido kozbe, hogy a legtutibb kombo nekem a 16-85 es a 70-300 lenne, mert surun vannak ujabban gondjaim a nagylato allassal is amikor beltereket fotozok, es 18mm alatt mar minden egyes mm szamit. Csak ne lenne a 16-85 olyan rettenet draga ez a 70-300 meg pont megfizetheto lenne...
-
törölt tag
válasz Zola007 #16458 üzenetére
Vegso elkeseredesemben mar arra is gondoltam, hogy veszek egy Tamron 18-200-at, azt 172 fontert utanam vagjak a jessops-ban. Persze csak kiprobalas utan, hogy nem-e fokuszhibas vagy valami. Mar azzal is elorebb lennek, mert idaig a 18-55 es a 135mm-es fix Jupiter volt a valasztek. Ez helyettesithetne mindkettot olcson, es nem is buknek rajta nagyot, ha gagyi. De olyan rosszakat nem irtak rola neten se.
-
hemaka
nagyúr
válasz Zola007 #16492 üzenetére
Az engem nem szokott zavarni, most is 2 olayn üvegem is van, ami usa garanciás, de ennyi rizikót szerintem megér. Persze van, akinek fontos a gari belátom.
t72killer azt láttam már én is, tényleg szépen karcol. Nekem egy nagylátó van most tervben, majd mérlegelem szerintem ezt is.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
-
t72killer
titán
válasz Zola007 #16513 üzenetére
nekemis ez a legnagyobb bajom, lehet nézek egy olcsó kínai GPS-loggert, ami kibírja a napot+AAA elemről megy. Érdekesség még, hogy van bluetooth modul nikon gépekhez, amivel lehet BT gps-t csatlakzotatni, így nem kell utólag vacakolni a geotaggeléssel - viszont a cucc 50$+postánál kezdődik, és semmi másra nem jó Ha lehetne BT-on keresztül irányítani a kamerát+képeket letölteni, akkor már elgondolkoznék rajta...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Zola007 #16515 üzenetére
Nekem ez tűnt eddig szimpatikusnak. Komolyabb összeget nem szándékozom rákölteni, akkor inkább egy pótakksi a telóhoz - az amúgy se jönne rosszul.
-
t_a_m_a_s
addikt
-
t72killer
titán
válasz Zola007 #16525 üzenetére
én mostanában finomszálas etanolos zsebkendővel szoktam tisztítani az optikákat, semmi bajuk tőle Az izopropanol tény, hogy jobb, jobban oldja a zsíros pacákat (vegyész vagyok, csak a lustaság tartott vissza az újabb adag beszerzésétől)
Azért a bevonatok nem cukorból vannak, minimum egy porszem (kvarc...) kell a megkarcolásukhoz.
Amúgy nálam nagyon ritkán kerül sor lencsetisztításra: a frontlencsén általában tartok egy jobbféle sky-szűrőt (sokkal 1szerűbb takarítani, 1xerűen megfürdetem etanolban) - a hátsó lencse meg 99.9%-ban védve van.
-
fireproof
őstag
válasz Zola007 #16529 üzenetére
Főleg autókiállítások. tehát álló autók fotózása. Pár képem.
-
t72killer
titán
válasz Zola007 #16533 üzenetére
amit az etanol old, azt kb az izopropanol is oldja. A ragasztóknál igazad van, ragasztott cuccokat csak vízzel szabad csutakolni. Ragasztó pedig van a ragasztott lencsetagok között -> ezért nem fürdetjük a félmilliós objektívet barackpálinkában...
Az antireflex bevonatoknak nem árt az etanol, legalábbis ahogy az összetételüket elnézem (MgF2, fluoropolimerek) - a vízpergető bevonatok is fluorovegyületekből készülnek, ezek sem oldhatók vízben/alkoholokban.Fontos dolog viszont a lencsetisztítással kapcsolatban, hogy bármivel tisztítunk (izopropanol, desztvíz) ne hagyjuk, hogy a folyadék beszivárogjon az obi belsejébe, uis ha ott foltot csinál, akkor azt már nem lehet kiszedni szerviz nélkül...
Végszó: mint vegyész, 1etértek veled, hogy az izopropanol talán a legjobb tisztítószer, hatékonyabb és általában tisztább formában kapható, mint az etanol, ezért ha vki hozzáfér, ezt javaslom énis. De a tiszta etanollal sincs semmi baj visszafogott mennyiségben használva, csak ne a nagypapa pálinkáját használjuk optikatisztítás céljából...
(saját tapasztalat: nemrég mostam át majdnem a teljes lencseparkomat, 5 obit a 7ből, semmi bajuk, színük se változott és a flare-mintázatuk is olyan, mint újkorukban)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Zola007 #16564 üzenetére
Esetleg a Samyang/walimex/rokinon 14mm-eseknek érdemes egy esélyt andi, ennél (80-100kHUF) kicsivel olcsóbban beszerezhetők ebayről, és verik minőségben a sigma 10-20at, nikon 10-24et.
Első megközelítésben a 18-105-ös kitobit ajánlom költségkímélő megoldásként, utána egy chippelt Samyang 2.8/14 végül egy használható tele (pl AFS 70-300VR vagy sigma 2.8/150 macro)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Zola007 #16571 üzenetére
7végén ráakasztom a gépre és telszek fel pár képet. Nemigen használtam nyitva Pár kezdeti kép után átálltam konstans f/8-ra.
A 85-ösön gondolkozom még, az sincs kizárva, hogy egy 2.8/105 körüli makró lesz helyette: azis jó portrézni, f/1.4-1.8-nál uis túl kicsi a DOF (modell orra éles, de a füle már nem+hasonlók). Bár az 1.4-es fényerő (és az ezen produkált jó teljesítmény) is jól hangzik alkonyati/hajnali képekhez.
-
Norti7
csendes tag
válasz Zola007 #16694 üzenetére
Ismét csak THY az összes válaszért!
Videózni semmiképp nem akarok a géppel, vagyis lehetséges, de csak nagyon ritkán. Lehet csak félre olvastad, de videózással foglalkoztam és foglalkozom most is, csak bővíteni szeretném a kapacitásom kényképezésre is.
Azt vallom, hogy videózásra kamerát használjunk fényképezésre pedig fényképező gépet.Egyébként pedig, köszi az infókat, hasznosnak bizonyul. A vázból azonban nem engedek, D7000 marad
képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
Throme
veterán
válasz Zola007 #16695 üzenetére
Nekem ebből is az jön le, hogy a D7000 bizony nem a vérprofiknak lett kitalálva.
Csak itthon kevesebb embernek van lehetősége 1500 eurt hobbira költeni.
Volt itt a fórumon aki a D7000-hez nem tartotta méltónak a 18-105VR üveget. Szerintem ő az árcédula alapján kategórizált.A 70-300 VR/VC obiknál az FX kompatibilitást jelölném a legutolsó helyen mint előny.
Jó dolog, de ha csak ennyi előnye lenne egy régi 70-300-hoz képest nem sokan vennék meg.Irigyellek, hogy ilyen határozott vagy tele vásárlás ügyében !
Én már egy ideje tipródok mi legyen. De leszűkülni látszik a kör egy tamron 70-300 VC-re.
Nem az FX miatt az már biztos! -
Throme
veterán
válasz Zola007 #16705 üzenetére
Hát nem is tudom folytassam a telével kapcsolatban, mert lehet rád ragasztom az agyalást, hogy milyen obit is vegyen az ember....
Szóval a felsoroltakon kívül az 55-300VR hátránya a lassabb AF.
Ez az egyik érv amiért a nagyobb teléket kezdtem nézi.Fókusszal van egy kis gondja a kistelének. Néha nem találja meg csak ide-oda lencsemozgatást követően. Az 55-200VR nem gyors (ez tapasztalat) és az 55-300VR sem az. Tájképekre mondjuk jó és amúgy szép a képe.
Másrészt olvasni 1-2 helyen, hogy az 55-200VR képminőségre ugyan olyan, vagy kicsit jobb.A tami 70-300VC itthon volt már 110k is. Ha megint lemenne és az 55-300vr maradna a mostani kb 95k áron, akkor már nem is olyan nagy a különbség...
A garancia dolgot ne is említsd! Ez annyira gusztustalan, hogy amcsiknál meg UK...stb 5 éveket adnak. Itt meg örülsz ha azt az 1 évet amit adnak érvényesíteni tudod... ef.u.cé.ká
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest