Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Remus389

veterán

Sziasztok, ma megérkezett az aliexpress-es ezüst kábel, amiről korábban volt itt beszélgetés.

(előzetes beszámoló)

Első hallásra nekem úgy tűnik hogy javult a HD800S tőle, bár csak egy-két hét múlva tudok átfogóbb véleményt mondani, néhányszor még vissza kell váltanom a gyárira összehasonlításképp és sokat kell még hallgatnom, de így elsőre nem bántam meg a vételt. Kényelem, kinézet is jobbnak tűnik mint a gyári. Végre nem kell a nehéz 3 méteres "óriáskígyó"-val küzdenem ami a mellkasomon szokott nyugodni, hol lecsúszik, hol nem, helyette csupán 1.25 méteres az új kábel és könnyebb is. Bár színben kevésbé passzol és műanyag a vászonbevonat helyett, a tapintása nem olyan jó.

Ahogy így hallgatom, szerintem elsősorban a mély hangok lettek valamivel határozottabbak, feszesebbek, egyszóval ütősebbek. Talán kicsit mélyebbre is megy. Ez rockzenénél jön jól, most már szerintem rock-ot is lehet vele hallgatni egész tisztességesen. A basszusgitár hangja részletesebbnek tűnik, elektromosnak. A gyors dobot is jobban le tudja követni szerintem, általában a rockzenét jobban adja. [link] [link] Az EQ-t is mintha jobban bírná, szerintem kevésbé torzul ha adok neki pluszt. EDM-nél is jól jön ez. [link]

Persze a különbség nem jelentős, de számomra érzékelhető. Mondjuk 5-10%, ha muszáj lenne számszerűsíteni, de lehet több, még ezt nem tudom.

Továbbá úgy hallom hogy mintha részletesebb és kissé tisztább hangot adna. Az a kis Sennheiser fátyol ami volt, tovább csökkent. A színpad is mintha kissé nagyobb lenne valamennyivel, a 3D effect is. Talán a legkisebb különbséget a különféle női előadók zenéjéből hallom ki, picivel tisztább, részletesebb és teresebb lett ugyan, de itt amúgy sem a mélyhangok a dominánsak. [link] [link]

Ilyen kábellel nem lennék meglepve ha a beelőzte volna az Audio-technicát a beszámolómban és ha kevéssel is, de a második helyen landolt volna a Sennheiser. Talán még így sem annyira világos, tiszta és csengő, de farag a hátrányából nem is keveset, de cserébe ott a 3D-s hangzás, nekem most jobbnak tűnik a basszusa, kevésbé fárasztó és a jobb kényelem. A HE1000SE-t így sem veri, de farag. :)

Persze az is lehet visszaváltok a Sennheiser gyári kábelra pár nap után és rájövök az is ugyanilyen. :)
    De elsőre úgy tűnik pozitív irányba változott a HD800S hangminősége, de idő kell hogy levonjam a végleges konklúziót. :U

Amúgy szerintem csak felsőkategóriás fejeseknél van csak értelme kábelt cserélni, azok érzékenyebbek a kábelcserére.

Új hozzászólás Aktív témák