- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
Nincs. Viszont alapból eléggé szorít a fejpánt, ami növeli a hangszigetelést. Ha meg túl szorosnak találod, szétfeszíted. (belül fém)
Ami igazán jól szigetel, az nem plüss párnás. Focal Spirit széria, NAD Viso HP50, Shure SRH440 / 840, ATH-M40x / M50x, Sony MDR-1A / 1AM2, Denon D1200 - ilyenek jutnak eszembe. A DT770 Pro 32 ohm verziója is műbőr párnás.
-
kicn
csendes tag
Sziasztok,
Segítségek kérnék fejhallgató vásárlásban.
Amit szeretnék:
- nyitott fejhallgató
- itthoni elmélyedt zenehallgatásra
- maximális részletesség, térérzet, kiegyensúlyozott - naturális hang, enyhe audiofill jelleg
- hangszeres zenére ( jazz, funky, rock )
- kábelhossz nem lényeges
- lejátszó egy Macbook air és egy iPhone XS ( alacsony impedanciájú)
- max. 40-50k, Best Buy fejhallgatót keresemJelenleg egy Bose QC35II fejhallgatóm van, amit utazásra, munkára használok ( ezekre maximálisan meg vagyok vele elégedve, viszont az itthoni használatra túl tömény, nem elég részletes, kevés tere van) illetve egy MEE AUDIO M6PRO fülmonitort zenehallgatásra - ennek hangját nagyon szeretem, de a fülem nem bírja az in-eart - , ezt váltaná ki elsősorban.
Köszi előre is a segítséget!
-
dave118
senior tag
válasz
ReSeTer #91643 üzenetére
Használt nem játszik? Aprón van egy Sony mdr1-am2, ellép rendesen az általad kinézett fejesektől. Basszus is van bőven
Vagy egy Grado s80e is jó választás lehet, meg ott van a Beyer dt990 (600 ohm) is, ehhez mondjuk már kell egy alap lánc is. Ami egyébként véleményem szerint "must have" egy 6000HUF-os hd2000-hez is.
#91646Gzula[HUN]: ne tedd, ellen kell állni a kísértésnek!
annyi fejesed van már otthon! Egyébként azért a pénzért instant buy, de új árát már nem biztos, hogy megadnám érte.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
ReSeTer #91643 üzenetére
M40X-re nem mondanám, hogy a világ legjobb fejhallgatója, de ha csak az az 1 lenne a világon, simán el lennék vele. Csípőből tudnék mondani fél tucat fejest, ami szarabb nála. Szerintem nem kényelmetlen, bár órákig nem volt rajtam, de műbőröset amúgy se szoktam magamon hagyni hosszan. Enyhe V hangzás, audiofilnek sok mély van benne, bassheadnek meg kevés. 7 éve vagyok fent a fórumon, senki se panaszkodott törött M40X-re (hacsak oda nem b@szt@ valahová). Műbőr fog először hámlani róla szerintem. Arra van mindenféle megoldás. Egyszerűbb is. Vezetkéből alapból 2 van hozzá, szerintem azzal egyébként sincs gond. Párna van annyi hozzá, hogy csak abból egy külön topikot lehetne nyitni. De azt kapsz K361-hez is. Utóbbiról nincs sok infó, azon kívül, hogy jó a hangja. Olyan, mint Jézus, mindenki beszél róla, de még senki se látta.
Ha ennyire félsz kockáztatni, egy Pioneer MS5T-vel nem nagyon tudsz mellé lőni. ITT fél áron van. Annyiszor osztottam már meg, valaki lehet azt hiszi, én árulom (egyébként nem). A végén már én fogom megvenni, és eladok valamit az itthoniak közül.
-
ReSeTer
senior tag
Nem tudok dönteni az Audio-Technica ATH-M40x és az AKG K361 között.
Azt írják, hogy AKG jobb basszus, de középtartomány meg ének rossz, m40x-nél meg mindenki a kényelemre panaszkodik, meg hogy eltörik rajta az egyik csukló, meg a kábelvég ami belemegy a fejhallgatóba és nincs hangtere egyáltalán.
Nekem az a lényeg, hogy legyen normális basszus, de ugyanolyan fontos, hogy a női hangot tisztán halljam, azt a csengő hangszínt. Férfi ének nem érdekel...
Ezt olyan jól tudta anno a Takstar HD2000. Viszont a Cretive Aurvana Live már nem olyan szép magasabb hangokon.
Szerintetek? Már az is elég, ha a CAL-nál jobb valamelyik egyértelműen.
AKG-hez párna? Én nem találok. -
contaxg
veterán
-
nLali
őstag
Sziasztok!
[kép] Sony MDR-100A fejhallgatómon gyárilag ilyen 3.5mm csatlakozó van.
A kábele cserélhető, ezért olyan kábelt keresek, aminek a fejhallgató felőli vége 4 pines, a készülék felöli vége 3pines. Lemondok a mikrofonról szívesen. Az se lenne gond, ha az egyik fele 4pin, 3.5mm a másik fele 3pin 6.3mm. Vagy átalakító is jó lenne, hogy 3 pin 6.3mm aljzatba tudjam dugni.
Köszönöm. -
ReSeTer
senior tag
Takstar HD2000 vs ATH-M40X? Basszus terén főleg. Tudom, hogy nem egy árakategória, de régen nekem Takstar HD2000 volt, és annak tetszett a hangja, most meg egy Creative Aurvana Live van, de valahogy nekem ez olyan nem részletes meg nem közvetlen. Olyan mintha valami elnyomná. Na meg hámlik a fülpárnája és nem kapható hozzá. Sokallom az Audio-Technika árát, de ha van legalább olyan jó mint a Takstar, akkor jó.
EDM-et hallgatok, de nekem fontos az ének rész is, nem csak a basszus. -
Ba cy lus
addikt
-
skoda12
aktív tag
Sziasztok.
Ezek alapján keresek fejhallgatót:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon és irodában.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Elektronikus zene és podcastok hallgatása, filmnézés.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 60k körül gondoltam, de ha van valami best buy 10k-val többért, akkor még az is belefér.
4.) Új vagy használt? Új.
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? A nagyon erős mélykiemelés zavar.
8.) Honnan vásárolnál? Itthoni webshopok.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Integrált hangkártya + van a fiókban egy fiio e10k olympus 2. Ha ezek esetleg nem jók az ajánlott fejhallgatóhoz, akkor mit érdemes venni még hozzá?Szempont lenne még, hogy cserélhető / tisztítható / mosható legyen a fül- és fejpárna rész. Ezek alapján tudtok valamit ajánlani?
-
asdf74
tag
válasz
Gzula[HUN] #91627 üzenetére
Bevállaltam a fekete Alis Odiót. Bízom benne hogy megfelel, az ára 10-ért remek. Köszi
-
asdf74
tag
válasz
Gzula[HUN] #91630 üzenetére
-
asdf74
tag
válasz
Gzula[HUN] #91627 üzenetére
Köszi a gyors választ. Alapvetően magyar boltból vásárolnék, magyar garanciával de ha ez a OneOdio hozza kb. ezeket 10000ft-ból akkor berendelem Ali-ról. Tetszik ez a füles, masszívnak hat a képen. Van tapasztalatod erről?
Aham!! Látom őket!! Köszi
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
asdf74 #91626 üzenetére
Pioneer MS5T vagy OneOdio Studio Pro50. Előbbi kissé, utóbbi nagyon V. M30X szerintem nem éri meg az árát, alaplapi forrásról túlságosan ütött nekem a bass, és subb bass nem is volt. Telefonról meg egyenesen gagyi. Drágább forrásról nem próbáltam, de nem azért szoktak az emberek 20ezerért venni fejest, hogy 30-50ezezres forrásról hallgassák.
M20X-et nem ismerem, de AT vonalon M40X alá nem mennék.
A Shure a kategória legkiegyenlítettebbje, szóval ha V hangzást akarsz, akkor nem lesz jó választás. Annyi pénzból meg kapsz már jobb anyagminőségű fejhallgatót is.
A Rolandot nem ismerem, de elég gáz, hogy 28ezer Ft-ot kérnek el egy olyan fejhallgatóért, amire a legalja hártyás műbőrt rakják.
Pioneer újonnan. OneOdio nem Kínából. -
asdf74
tag
Sziasztok!
Vásárolnék zárt, circumaural fejhallgatót. A kytary.hu áruházból lenne a vásárlás.
Nem szeretnék sokat költeni rá, de szeretnék egy jó, kényelmes fülest mindennapi zenehallgatásra pc-ről, telefonról. Otthon használnám alapvetően, esetleg néha utazáshoz.
A V karaktert kedvelem, szenvedélyesen rajongok a 80-as évek heavy metáljáért, de néha becsúszik zúzósabb hardcore, ill. rap is. A kiszemeltek:
Roland RH-5 9890Ft. [link]
Audio Technika ATH-M20X 17230Ft. [link]
Audio Technika ATH-M30X 23200Ft. [link]
Kb. itt lenne árban a lélektani határ most.
Esetleg picit feljebb ha megéri hangzásban:
Shure SRH440 24890Ft. [link]
Roland RH200 27900Ft. [link]
Az olcsó Roland és a húszezer közötti különbség érdekelne hogy megéri-e. (Gondolom igen)
Minden építő választ szívesen fogadok. Előre is köszi -
ToBeY
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #91616 üzenetére
Értem, és azok közül amiket fentebb javasoltál egyik sem hangerőszabályzós?
Ok, akkor megnézem HyperX Cloud Alphat-amit most javasoltál -
ToBeY
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #91586 üzenetére
Az AT-40x tényleg nincs hangerőszabályzó
Mert a specifikációnál azt írták,hogy nincs.Remélem csak elírás mert így hogyan lehetne a hangot állítani egyébként? -
:AMF:
senior tag
válasz
Sinesol #91600 üzenetére
Szerintem az emberek többsége nem úgy viszonyul a hifi-hez, ahogyan Te. Persze csak a magam nevében nyilatkozhatok.
Én nem úgy kezdtem bele, hogy esküt tettem a hifi definíciója mellett és a láncomat sem ennek alárendelve válogatom össze, egyszerűen csak jobb minőségben szeretnék zenét hallgatni és keresem azokat a pillanatokat, amikor a zene elvarázsol, élményt ad, vagy emléket képes felidézni. És éppen emiatt szorul a háttérbe az objektív szám- és görbehalmaz, amikor dönteni kell.
Amikor először indítottam el az Emotiva+DT880 párossal az AC/DC-től a Hells bells-t és két harangkongás között konkrétan éreztem a harang zúgását (mintha ott állnék előtte), akkor nem arra gondoltam, hogy Amir mérése alapján az Emotiva egy vödör csavar, hogy Zeos szerint ez a páros "G.O.D.", de még csak nem is a DT880 frekvenciaátviteli görbéjére. Egyszerűen csak arra, hogy "hűb+, ebből kérek még!". Szerintem a többségünk az ehhez hasonló élményeket keresi. Ha nem így lenne, akkor az objektív szempontok alapján vacak cuccok gyártói már rég lehúzták volna a rolót és a hírdetésekben is csak mérési eredmények szerepelnének.
Ha a hifi definíciója felől nézem, akkor valóban igénytelen vagyok, mert a hallásom alapján ítélkezem. De én ezt örömmel vállalom, amíg a fentiekhez hasonló élményeket kapok cserébe. -
Sinesol
veterán
Próbáltam valamit kihámozni belőle, de teljesen összefüggéstelen a második bekezdés, gondolom túl sok mindent akartál odavetni és ez a képződmény jött össze.
Azt azert látom, hogy valami preferenciagörbét emlegetsz, ami már csak azert is meglepő, mivel szó sem volt eddig róla, ugyanis technikai jellemzők kapcsán folyt a beszélgetés.
Érdekes tendencia, hogya szövegértési hiányosságok és a személyeskedés általában egyszerre jelenik meg bizonyos hifistáknál. -
s4tch
veterán
válasz
fericske #91610 üzenetére
Erről jut eszembe a néhányak által szintén etalonként kezelt crinacle-féle lista: ott egy hordozható iFi iDSD Micro BL-t használ, ami nem szar, de annyira nem univerzális, hogy mindent is kihajtson.
Az is bájos, amikor Sinesol objektív és szubjektív szempontokról beszél, miközben az intene, I. Nagy Amir által is használt kompenzációs görbe más néven preferenciagörbe, de az ízlés mint vásárlásnál vagy rangsorolásnál döntő faktor létjogosultságát képes lefitymálni.
Hát igen, nem vagyunk egyformák.
-
fericske
addikt
válasz
Sinesol #91607 üzenetére
Ha nem felejtem el és lesz hangulatom utánaolvasok milyen köpködések mennek a Jps Labs fejeseire, ugyanis eddig pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Inkább számítanak etalonnak technikalitás tekintetében mint bármelyik másik márka ezzel a technológiával. Pontosabban ez a 1266-ra igaz, ami nehezen hajtható, ezért lett a könnyebben kiszolgálható Diana (ez viszont nem igaz, úgy ahogy reklámozzák), ami csak árban ér fel hozzá egyébként, szerintem.
A személyes tapasztalatom szerint én is etalonnak tartom a 1266 tudását, ami nem a szubjektivitáson múliik.
Mikor egy ilyen fejhallgató egy hozzáillő rendszerben úgy halmoz el zenei részletekkel, hogy közben egyáltalán nem fáraszt, és kellem hallgatni, az nem egyeztethető össze azzal a grafikonnal ami merénylet a fül ellen, és gyors lefolyású halláskárosodást okozna egy olyan valami.
A Diana-t könnyen hajthatónak mondja a gyártó, de ez legfeljebb csak a 1266-hoz képest igaz, amihez készítettek alávalót, hogy ki legyen szolgálva rendesen (na igen, 50ezer dollár a dac-amp-táp szett). S igen, meghallgattam többek között a saját rendszerében is, ami nagyon tetszett, elfogadnám, de nem fizetném ki, ha megtehetném se.
A Diana-t mint portable fejest kipróbáltam telefonról, ami katasztrofálisan szólt és halkan is. A dapommal sem volt jó és hangerőre sem bírta igazán. A HD800-al jobban teljesít, és az köztudottan nem könnyen hajtható fejes.
Komolyabb asztali cuccokkal rendben volt (szubjektíven én nem estem hasra tőle semmiről), bár a Woo-nál mondták, hogy a Fireflies-t hanyagoljam, nem fog megbírkózni vele.
Tehát itt elkövettek egy félretájékoztatást a Jps-nél, mert nem könnyen hajtható, ez a számlájukra róható.
Nem olvastam el Amir ezen munkásságát sem, mert nem érdekel, szóval nem tudom miről hajtotta ezt a fejest, mikor "mérését" végezte, de ha az egyik legendás 200 dolláros Toppinggal, akkor nem a fejesben van a hiba. -
Dorien
veterán
válasz
Sinesol #91604 üzenetére
Az komoly... Én mondjuk nem hallottam még egy Abyss fejest sem, de emlékszek valami csillagászati összegű (talán 4-5000 dolcsis) high-end darabokra.
A HiFiMan az nagy kedvenc nálam. Elérhető áron brutálisan részletes és tiszta planár hang.
Jut eszembe: írtam is privit a HE400-zal kapcsolatban. -
Sinesol
veterán
válasz
Sinesol #91604 üzenetére
Plusz azért csak nézzük meg a rivális Audeze-t. Nem mindenkinek tetszik a tonalitása, de nekik ez az elképzelésük a jó hangról és a vásárlóiknak is ez tetszik, amivel nincs is gond, mivel emellé társul egy szinte alig mérhető torzitás, ami kb. a legjobb fejesek terén. Mellé téve az épitési és anyagminőséget, ez igy egyben egy elsőosztályú mérnöki teljesitmény, látszik, hogy odateszik magukat, indokolható lehet a magas ár.
Ezzel szemben az Abyss hasonló árat kér el, egy nyilvánvalóan félretervezett, botrányosan magas torzítási értékekkel rendelkező fejesért, ráadásul nem is csak egyedi hibáról van szó, hanem rendszerszinten vannak gondok. Nem tudni hogy a mérnökök kóklerek, vagy magasról tesznek az egészre, de a lényegen nem változat.
Na mindegy, kár is erre több szót vesztegetni, a lényeg, hogy sikerült elkapni egy újabb sumákoló céget. Ezért is fontosak az ilyen jellegű oldalak, hogy ne úszhassák meg örökké.
Hátha ezek után szemléletet váltanak, esetleg lecserélik az alibiző mérnököket. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
ReSeTer #91599 üzenetére
Újonnan 2X ennyibe kerül, de örülni kell, hogy egyáltalán van. Kb. fél évig nem nagyon volt sehol, csak elvétve.
Tudnám még ajánlani, hogy vegyél egy másik CAL!-t, de az sincs. A 2-esben állítólag ugyanaz a driver, de nem szól annyira szépen, mint elődje. Ezt nem tudom.
Ott a HyperX Cloud is, arra célszerű is valami normális párnát szerezni, de egy tök jó fejes. A Cloud Alpha-n már jó minőségű párna van. Meg cserélhető vezeték. A rossz hír, hogy azon kell is, mert a vezetkékre integrált hangerő szabályzó potméter (vagy mi) be is döglik.Végül, de nem utolsó sorban a OneOdio Studio Pro50. Ezen viszont NEM szabad párnát cserélni, mert az kib@szott jó párna. Inkább azt érdemes másra rakni. "Magyar" rendeléssel jóval drágább.
-
Sinesol
veterán
válasz
Dorien #91602 üzenetére
Több fejesüket is bemérték és amennyire emlékszem mind problémás.
Ezzel szemben a Hifiman esetében sehol sincs különösebb gond, az Audeze-nél pedig gyakorlatilag alig van torzitás. De ott a Dan Clark/Mr. Speakers planár, azzal sincs gond.
Sehol sincs különösebben meglepetés, szóval furcsa lenne, ha épp az Abyss-nál lenne valami gond a méréssel, ráadásul sorozatosan csak itt. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Formula-1
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Vicces képek
- Fűnyíró topik
- Eredeti játékok OFF topik
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest