Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
válasz
Gzula[HUN] #90825 üzenetére
Hello!
Berendeltem az Ali-ról a Pro-50-et. Feketében nem volt a spanyol postán, így maradt a barna...Annyi baj legyen! Bátran bankkártyával fizettem, nem PayPal-al. Egy visszaigazoló mailt legalább küldhettek volna...Az oldalon látszik a megrendelés, visszaszámlálóval. Érdeklődéssel várom!!!
A PayPal (lehet, hogy csak nekem) sz@rakodik újabban...03.05-én utaltam kemény 1.000 HUF-ot
tartalékként és csak 12-én jelent meg. Most akartam megvenni a gyereknek egy játékot és errorozott!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Bukk900 #90898 üzenetére
Sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni, de a csere annyira macerás, mint az MDR-1A-n, mivel ugyanolyan a hülye pattintós műanyag keretes megoldása van. Kár érte, mert jobban tetszik a formája, mint az elődjének. Talán a keret valamivel masszívabbnak tűnik, mint a Sonyé. Ott minden apró mozdulatnál átfutott egy szívinfarktus rajtam, hogy nem törjem el.
Szerk.: Aki készítette a videót, elég buta, a Pro-10esnél nem kell semmit szétszerelni, csak bele akasztani a nyilásba a párna szélét, és egyszerűen rátekerni. Magát felhelyezi gyakorlatilag a párna.
-
Bukk900
őstag
válasz
Gzula[HUN] #90894 üzenetére
Szia, azt tudod esetleg, hogy az Oneodio Fusion A70-en is a jobb minőségű memória habos párna van? [link]
-
Soká
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #90894 üzenetére
Nagyon köszönöm a sok ajánlatot!
Én közben már megrendeltem a OMNITRONIC SHP-600-t, amit Bukk900 ajánlott.
A bársony párnákat én jobban kedvelem mint a műbört. Az EVO szép és jó is szerintem, de nagyon ügyetlen a kábel kivezetése, mindegyik a csatlakozás kivezetése előtt törik. Meg repedezik rajta a lágy műanyag alkatrész.No, majd meglátjuk, mit kapunk... Azért ezek igen olcsó darabok, (illetve a felsőkategóriások túlárazottak... de ezzel nem szeretnék vitát generálni)
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Fenn3gyer3k #90895 üzenetére
A "másik" topikban biztos tudnak ajánlani valami hozzá valót. Nekem verybigboy ajánlotta a Loxjie D10-et, és megerősítem, hogy nagyon jó páros. Csak idő közben felment az ára, (meg a $ árfolyam) én még 97-98$-ért rendeltem EU-s postával Aliról.
Esetleg Dorien is tud tanácsot adni, neki van X2-ese.
-
Fenn3gyer3k
tag
válasz
Gzula[HUN] #90456 üzenetére
Na végre megjött a Fidelio X2HR. részben elégedett vagyok de részben csalódott. Nagyon kényelmes, szépen is szolna a hangzása is tetszene ha normálisan megtudnám hajtani. Ugyan is alaplapról és egy logitech 2.1es kis cumórol hajtva elég gatya meg zajos is. Szóval mindenképp kell egy nagyon faja kis fejhallgató erősítő mellé minél hamarabb.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ha a lánynak tetszett, vagy a bátyusnak az EVO hangja, akkor OneOdio Studio Pro50 Aliexpresszről. Ha csajosat akarsz, akkor OneOdioból van 2 rózsaszín is. Így néz ki a 2 fejes egymás mellett. (A Pro30-asnak és az 50-esnek jobb minőségű, memóriaszivacsos párnája van, mint a 10-esnek, egyébként a fejhallgatók gyakorlatilag ugyanazok.)
Inkább kiegyenlített a hangzása a Lewitz 8500-asnak, amit Kínából kedvezőbb áron ISK8500-as néven tudsz megrendelni (csak doboz nélkül fér bele a "vám" határba).
Ha nyitott, akkor vagy magyar boltból a már linkelt Omnitrinic, vagy féltestvére kínából az ISK HF2010. Freeboss néven Legyelországból kicsit drágábban gyorsabb postát ígér.Anyagminőségre mindegyik jobb, mint az EVO, a 8500-asok és az összes OneOdio cserélhető vezetékkel rendelkezik. Utóbbihoz 2 is jár, egyik mikrofonos.
Nyitottban az ISK-et rendeltem is egyik cimborámnak, az is jó választás. Valamivel kigyenlítettebb a hangja, mint az EVO-nak, de pont van még elég mély benne. Magassal viszont lehet probléma, egyesek kicsit sokalják. (Én nem.) -
Zoliee
senior tag
válasz
letoltobeze #90886 üzenetére
A rengeteg ajánlás és pozitív poszt/teszt alapján, de saját tapasztalat nélkül kutya nehéz előre borítékolni, hogy mi fog tetszeni.
Viszont egy idő után (legalábbis én így voltam vele), rátalál az ember a hasonló ízléssel rendelkező, és hiteles (ez fontos) fórumozókra.
Na innentől kezdve könnyebb a vakon vásárlás. -
Soká
senior tag
válasz
Bukk900 #90890 üzenetére
Köszi!!! Ezt néztem is tegnap este az ajánlásokat böngészve, amikor kiderült, hogy a Takstar (ami nekem teljesen ismeretlen név volt) már nem kapható. De az arukereso csak 15ezres ajánlatokat mutat.
Bodz,
nehezen tudok válaszolni, a lányok megfejthetetlenek. Vettem három db 681-est a gyerekeknek (évekkel ezelőtt) mert nekem kedvező benyomást keltett, erre végül mindhárom a bátyusnál kötött ki, a lányok meg inkább a fülbedugóst használták. (pedig fehéreket vettem)
És szerintem azért, mert nekik a hang nem számít, a 681 meg "túl nagy"(?) túl feltűnő(?) kényelmetlen cipelni(?)
No, közben megkérdeztem és nagyjából eltaláltam az okokat: "nem lehetett vele az ágyban oldalra fordulni"
Nekem egyébként tetszett a hangja, a legfőbb kifogásom az volt ellene, hogy a vezetéke mennyire bevezeti a hangot a fülesbe. Ha megkocogtatom a vezetéket, minden erőteljesen behallatszik. Nekem egy öreg Sennheiser 600 van, ott ez a hiba teljességgel ismeretlen. -
Bodz
nagyúr
HD672-t próbálta már valaki? Most a fehér jó áron van a Muzikernél.
-
Soká
senior tag
Sziasztok!
20 éves lányomnak kellene egy fejhallgató 10-15ezres kategóriából. Mobilról, laptopról, inkább popzenére. Nem kell csajos dizájn. Legyen kényelmes, kiegyensúlyozott, lehetőleg tartós. Volt egy Superlux hd681EVO-ja de bátyja "lenyúlta"...
Mi most a "sláger", az éppen "akciós"?
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
vegyes
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
zene (pop)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10-15e
4.) Új vagy használt?
új lehetőleg
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumauralra beszélném rá inkább
6.) Zárt vagy nyitott?
neki mindegy, én nyitott-párti vagyok
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
legyen kiegyensúlyozott, inkább teres
8.) Honnan vásárolnál?
mindegy, jöhet külföldről ha jobb az ár/érték
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
mobil, laptopKöszi!!!
-
contaxg
veterán
válasz
letoltobeze #90886 üzenetére
Én (is) köszönöm a beszámolódat.
Komolyan nagyon örülök! -
letoltobeze
aktív tag
válasz
contaxg #90838 üzenetére
Sziasztok!
Ma sikerült végre eljutnom egy hifi boltba. Nem oda, ahová indultam, mert az hétfőn zárva van (a bejáratában döbbentem rá 🙄)
A másik helyen, ami viszont nyitva volt, ki tudtam próbálni az Aryámat egy NAIM Headline erősítővel. Ott helyben csak a A&K KANN-t tudtam elérakni, de mit mondjak... így is vert mindent amit eddig hallottam
Pedig ránézésre egy olyan snassz valami, hogy csak na.
De a hangja! Gyerekek... alig bírtam abbahagyni. Itthon aztán rádugtam ugyanúgy a KANN-t meg az Aryát a Topping A90-re... hát, mit mondjak... kiábrándító volt.
Nehezen tudnám megfogalmazni ennél jobban a külömbséget...
Az A90-ből is kijön a hang, de a Naimból ZENE jön.
Ez elég tanulságos volt...
A héten még megpróbálok tovább tapasztalódni...
Köszönöm azoknak, akik erre bíztattak -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
tonyqa23 #90883 üzenetére
Nem írtál árat, de a Dorien által is javasolt HyperX Cloudot írtam volna egyébként, ami a CAL!-al nagyjából hasonló áron van. Sajnos ennyiért más nagyon nincs értelmes választás (vagy nem ismerek) mivel az árak is feljebb mentek, és a Pioneer MS5T-t se találni újonnan sehol.
Ha utcára is kellene, on earben pár napja van Fidelio M1Mk2 jó áron Amazonon. Onnan nekem másfél éve 2 nap volt a posta. Az OneOdio egyébként spanyol postával 1 hét szállítási időt ígér, bár úgy kicsit drágább. Én úgy még nem rendeltem.Egyébként meg 30ezer kürül/felett van: AT AVC500 vagy M40X, Beyer 240pro, Yamaha Mt5 estleg Denon D1200-as, aminek utána néznék.
Ui.: A Dorien által ajánlott Sony pár napja még 35ezer volt, szerintem lehet még abból "vágni".
-
tonyqa23
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #90882 üzenetére
Köszi, annyit nem tudok várni, valami itthoni, ami megjön 2-3 nap alatt.
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
Ma széttört a fejhallgatóm, tanácsot kérnék, hogy milyet vegyek. Ez egy Creative Aurvana Live- nek nevezett valami volt, csak zenéhez, filmekhez nekem megfelelt. Van már 2-es verziója, de az is olyan vékony ott, ahol forgatható, hogy annak se adok éveket. Törés után látszik, hogy egy kb 2 mm-es műanyag áll ellen annak, mikor széthúzva a fejemre teszem. valami strapabíróbb kellene. Hasonló árkategóriában mit ajánlotok? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sutyi^ #90876 üzenetére
Sajnos a cserélhető vezeték nem egy mindennapos dolog, és akkor még ott van a bajonettzár, vagy egyéb nyalánkságok. Szóval nagyjából azok vannak, amit ajánlottam. Azon felül van még a Philips X1s, de arról összesen 2 külföldi leírást találtam. Elvileg egy "szegény ember x2hr"-je, de pont az ismeretlensége miatt nem tudom tiszta szívvel ajánlani.
Vagy ott van még a cserélhető vezetékesre átalakítás, de a gyári megoldás azért biztosabb. -
floratm
senior tag
-
floratm
senior tag
válasz
chopin42 #90865 üzenetére
"Azért egy QC25 esetében van különbség bőven.
Simán vak szegény lány.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
chopin42
Ba cy lus
Új
Válasz
2021-03-14 23:54:39chopin42
őstag
Én azt nem értem, hogy miért volt számára kuka akár egy 5k Ft-os(nak nézett) füles?
Főleg, ha nem ő használta? Ez ilyen kényszer a nőknél, hogy a faszik cuccai kukába/garázsba/akárhová valók, csak ne legyen szem előtt?
"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kallódott itt egy olcsóbb- ujkorába 10 ezer ftos meizu is ami tényleg megérett a kidobásra, leesett a szivacs is rola...
A bosenak viszont csak a felületi boritása pergett le, apró kis fekete szemcsékbe-1500 ft os csere...Fölindulásbol tehette. A nőknek igényük van idönként kidobni dolgokat, ez valami lelki szükséglet, pótcselekvés..
-
sutyi^
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #90822 üzenetére
SHP9500-at már megtaláltam korábban, gondoltam esetleg van még valami alternatíva.
X2HR nekem már out of budget, ennyit nem szánok fejesre.Végül berendeltem egy 9500-ast Aliról. Azért köszönöm szépen az ajánlást.
-
contaxg
veterán
válasz
Ba cy lus #90871 üzenetére
No de itt a fejpántról volt szó
A tévéknek a MM a szentélye, de kalibrált brodcast kijelzőket itt sem fogsz kapni. A hangtechnikában a legnagyobb változást a médiák hozták. Gyakorlatilag egyeduralkodó lett a piacon a digitális stream szolgáltatásokkal történő zenehallgatás. Ez azért elég nagy változás.
Új hangkeltő technológiák a fizika fejlődésével jöhet(né)nek létre. Ebben talán nem olyan látványos a fejlődés és nem is jut el sokszor a mindennapi fogyasztókhoz sem, már csak a technológiák költségessége miatt sem. -
peppe79
senior tag
-
Ba cy lus
addikt
válasz
contaxg #90870 üzenetére
Érdemi újítás nálam valahol azt jelentené, hogy az ilyen helyek kínálatára is kihat.
Mint ahogy tv-knél sem ragadt le az MM a katódsugárcsöveseknél. Az audio világában egész egyszerűen nincs ilyen horderejű újítás, fejlődés. De hát erről ugye te magad is írtál már korábban.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #90867 üzenetére
És a T1-en vajon - a párnán kívül - minden egyes alkatrész kibír évtizedeket napi használat mellett? Csúcskategóriás fejestől én ezt a minőséget várnám el.
Ha megválok tőle, az azért legyen, mert idővel jön valami, ami annyival jobban szól. Csak épp ezen a területen nagyon lassú a fejlődés. -
Ba cy lus
addikt
válasz
ribizly #90864 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem valahol ott kezdődne a minőségérzet, hogy nem full műanyag. Maiak közül K550 ilyen szempontból tetszett, persze abban is van sok műanyag, de ott van fém is. Most így belegondolok, mi lenne, ha a 4-500k-s hangdobozok is full műanyagból lennének.
Szóval nem, ezzel a mostani szemlélettel, amivel a gyártók lehúzzák a vásárlókat, én nem tudok egyetérteni.
Persze nem most kezdődött ez, a Beyer 80-as évekbeli fejhallgatói is már full műanyagok, egész nyeszlett benyomást keltenek, ahhoz képest a 70-es évekből a DT220, DT440 egy teljesen más szint. Jó lenne, ha lenne ma is olyan anyagminőség, de ilyen úgysem lesz már sajnos. -
fericske
addikt
Az árban nincs benne az áfa. (vat excluded)
Az ár a fogadó ország áfája szerint alakul.Egyébiránt nem biztos, hogy fejest kell cserélj.
Olvasatok után az m500 fejeserősítőjére ráfér némi upgrade.
Szintén olvasatok után a Monoprice belépő erősítője jól teljesít [link].
Lehet ezzel a fejlesztéssel is elégedett lennél, ha meg mégis lépnél feljebb, erre az erősítőre inkább lehet építeni, mint az m500 erősítőjére. -
fericske
addikt
[link]
A felsorolt zenei stílusokhoz ára környékén nincs jobb, de legalábbis nem tudok róla.
Könnyen hajtható fejhallgató, még akár mobiltelóról is elfogadhatóan zenél.
50-60 óra járatást igényel, hogy kicsit tisztuljon, kinyíljon a hangja, illetve, hogy megérkezzenek a szubok. Ez utóbbihoz érdemes EQ-val megtámogatni a járatást 20-50 Hz között. (Utána el kell felejteni az EQ-t mert rontja a mélyek hangminőségét; sebességét, részletességét.) -
v-man
őstag
Kérlek segítsetek, piszkál a hifibogár
Grado 125-ről merre érdemes továbblépni? Grado 325 vagy Sennheiser HD 58X, esetleg teljesen más?
Használt árakon ezek olyan 60 körül vannak, de lehet mondjuk 100 is a keret, ha ott van értelmes alternatíva. Használtban gondolkodok, de akár lehet külföldi beszerzésű új is indokolt esetben.
PC, Paul Pang v2, SMSL M500 DAC és Tidal hifi a forrás, a hallgatott zene pedig elsősorban akkusztikus, hangszeres zene, néha kicsit több rock, és néha klasszikus (komoly).
Köszönet! -
copass
veterán
válasz
btraven #90851 üzenetére
néztem nála a Sennheiser HD650 demóját, nem sok köze van a valósághoz.
ez alapján nem vettem volna meg. -
btraven
őstag
Itt van egy gyönyörű hangú fejhallgató. Ritkaság az ilyen.
[link] -
darvinya
titán
válasz
fehér_ember #90845 üzenetére
Lehet kapni ilyenfajta jack dugót.
-
contaxg
veterán
válasz
fehér_ember #90845 üzenetére
Nem tudom, hogy segítség ha megosztom pár fejes kábelének a képét.
Balról jobbra: Amiron - Sundara - Audeze LCD1Egyébként remek móka cserélgetni (bár az LCD1 baloldala valamiért nem kedveli a többi kábelt . Ezt a baloldali aljzat gondja lehet valószínűleg, saját kábelével minden ok szerencsére). A legerősebb karakter az Amiron kábele. Amint beteszem bármely fejesbe mintha minden egy picit "Amironos" lenne.
Egyedül a Meze99-nek mono a csatlakozója, de annak a kipróbálását most kihagynám.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Capt.Obvius #90836 üzenetére
A zenét küzelebb hozza
Igen, van némi alsó-közép többlete, ennek köszönhető. Lehet szeretni ezt is.
-
fehér_ember
addikt
A nagy szerkesztésben véletlenül letöröltem a fotót az előző végéről.
Persze esélyes hogy egy akármilyen jack dugó földelése is érintkezne, mert a jack aljzat picit kilóg a fejesből, tehát egy ponton biztos hozzáérne. Viszont így a vállal a süllyesztékben stabilabb, nem billeg és egy teljes körvonalban kontaktál.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Capt.Obvius #90839 üzenetére
Amúgy ami elég a HD 660 S-hez, az elég lenne a Hifiman Anandához is. Könnyen hajtható.
Más:
Megnéztem gyorsan az ananda kábelét. 3,5-es jack-ek mennek a fejesbe és így vannak bekötve:
Szóval a fejesbe menő csatlakozókon a középső rész nincs bekötve, használva.
Azt viszont nem tudom hogy bármilyen jack jó lenne-e bele, mert az a pici lépcső/váll ami a jack dugók tövénél van (4,5mm átmérőjű), az pont beleül a fejesen lévő jack bemenet letörésébe, pici süllyesztékébe. Szóval a fejesben lévő jack aljzatban a földelés részén nem látok más kontaktátási pontot (pl. belógó rugózó lemezt). Az aljzat nyílásánál a letörés meg úgy ~4,8mm-es legnagyobb átmérővel indul. -
floratm
senior tag
válasz
Capt.Obvius #90834 üzenetére
Ugy gondolom az ember 1x vesz ilyet az életébe és akkor az megvan, letudtuk, készen vagyok...
Igen.... nehezen hittem el hogy ez tényleg megtörténik....kicsit sirtam...a dühöngés nem.old meg semmit...
A jövőbe kell tekinteni, igaz hogy megrogyasztott a csapás de majd lesz valami...
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
fehér_ember #90837 üzenetére
Ezt valóban nem írtam le. A párna eredetileg a HD58x-hez jött, mert azt is használtan vettem és már nagyon nagyon beesett. Ezért van a Yaxi. A 660s-en persze a gyári párna van
A párna az egy kis basszust ad a HD58x-nek, de mást nem érezni rajta.
A korábbi írásod tetszett és olvastam is persze. Ha Ananda lenne, akkor nagyon bele kellene nyúlnom a zsebembe asszem, mert akkor a Fiio kevés lesz alá i think so -
fehér_ember
addikt
válasz
Capt.Obvius #90836 üzenetére
Azt pl. abszolút nem értem hogy minek kell a kényelmes és jó gyári (benyomós/bepattintós) plüss párnája helyett egyből egy másikat feldobni rá
Simán lehet hogy így nem teljesen azt hallod mint amit kellene vele.
1-2 napig járatnám (akkor is lehet amikor alszol, legfeljebb rádobsz pár ruhaneműt és egyből nem hallasz semmit belőle, de amúgymeg nem kell/szokás bömböltetni járatáskor) és utána csak kiderülne hogy most akkor ez neked így megéri/megfelel-e vagy sem.
Én, ahogy nemrég írtam, most léptem róla feljebb több mint 2 évi együttélés után, és csakis azért, mert számomra bebizonyosodott hogy egy Hifiman Ananda mégjobb.
Vettem is egyet a nomono-ból.U.I.:
Én az első nap a hallgatási hangerő alatt kezdem a bejáratást.
Aztán a második nap veszem fel max. normál hallgatási hangerőig. -
Capt.Obvius
aktív tag
Sziasztok,
Beszereztem egy HD660s-t a HD58x és Fiio K5 pro páros mellé. 4 napja tesztelem és érezhető a különbség eléggé. 24 órán keresztül járattam azért előtte. Persze kibontás után egyből bekötöttem, és meghallgattam egy számot, de akkorát nevettem, mert fadoboz volt
Most viszont, ahogyan azt itt is és teszteken is írták, hogy a középtartomány az valami hihetetlen. A zenét küzelebb hozza és akkora távolságot sem tart mint az 58x, de ez nem is probléma. Amit sajnálok, hogy a febr végén készíttetett neotech/furutech kábelem kontaktos lett, de azért sikerült azzal is megvillantani. Na azzal még tisztább még jobb lett a hang. Tudom nem über kombó, de nem panasztokom a Fiio-ra. Az alaplaphoz és a K3-hoz képes is sokkal jobb. Számomra a mélyek is elegek a Yaxi párnákkal. Más komolyabb cuccokat még nem hallgattam, mert most másra ment el a lóvé, na meg kicsit félek is tőle, hogy behúz
.
Nagyon várom még a Fiio K9 pro-t is, hogy az majd mit hoz el.Szó mi szó. Nagyon tetszik a HD660s, de nem biztos, hogy marad. Van még 10 napom eldönteni.
Tudnátok esetleg olyan fejest ajánlani, ami meghagyja a HD660s tulajdonságait, de egy picivel több teret ad? Illetve ha szabad így fogalmazni 'több érzelmet' ad a zenéknek. A magas elég amit ad a HD660s, max egy mikronnyival lehet több
. Szeretem ha szépen, részletesen szól egy szám, deúgy hogy akaratlanul is elkezdesz rá mozogni
Egyelőre maradna a Fiio K5, de természetesen nem zárkózom el a magasabb kategórába lépésről, szóval ezeket is szívesen fogadom, hogy mire kell gyűjtenem.
Jah igen, PC-ről hallgatom a zenéket, mert a munkám miatt is ott ülök szinte mindig, és sok fajta zenét csípek
.
Ezek tetszettek amúgy a HD660s Fiio párossal:
Köszönöm és szép napot mindenkinek!
-
floratm
senior tag
5-6 évvel ezelőtt vettem egy Bose qc25 os fejhallgatót. A fülpárnájárol már jött le az a vékony boritás....uhyhogy a nőm gondolt egyet és KIDOBTA
Ma derült ki mikor kerestem....
Ő azt hitte hogy egy 5ezer ft os vacak...
Ezért érdemes a kukákat fölturni
-
UserX
addikt
válasz
Gzula[HUN] #90825 üzenetére
Kedves, hogy emlékszel!!!
Ennyi idő kellett, hogy 'kiismerjem' a Magnat-ot. Közben vettem egy Logilink DAC/AMP-ot (UA0211), beállítottam a Foobar + ASIO kombót. És regisztráltam a TIDAL-ra.
Magnat: Nem rossz, nem rossz, DE: nekem kissé kevés a basszusa (?), kicsit kényelmetlen, nagy fejem van, egy idő után (igaz több óra) nyomja a fülem. A legzavaróbb, hogy bizonyos tartományban (elsősorban női énekhangoknál) 'sziszeg' : Shakira például az énekli, hogy 'dissz issz for Africa'.
Ugyanez pl.. Herczeg Flóra Ufó lettem c. dalában (abban nincsennek hangszerek, így külön érzékelhető). Jobban nem tudom megfogalmazni. A Cypress Hillnél a basszus olyan mélyre megy, hogy enyhén torzít. Hogy jót is mondjak megfelelő minőségű zenénél részletes, a térhangzást is megfelelőnek látom.
A vezeték egy sima 700 HUF-os toldóval megoldódott. Mióta itt a DAC az asztalomon, azt sem kell használni.Sokat nem akarok költeni. Vettem 16 GB RAM-ot. Nagyobb SSD, 4 TB-os külső winyó, monitorcsere van tervben. A fiam Nintendo Switch-ért nyúz...
Az OneOdio szimpi. Ennyiért tennék vele egy próbát, azután meglátjuk, hogy mi lesz a Magnat sorsa. Az eredeti Sennheisert eladtam HA-n aprópénzért.
-
peppe79
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #90827 üzenetére
Köszi! Utcai használatra kellene, és elsősorban nyitott, esetleg félig nyitott kivitelű szupraaurális fülest kerestem volna. A Porta Proval anno elégedett voltam, leszámítva a cérnavékony kábelét, ami nagyon gyorsan megtört, és kontakthibás lett. Lehet, hogy maradok inkább emellett, ha a kábeltörésre is él az élettartam gari. Majd megkérdezem a forgalmazót.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
peppe79 #90826 üzenetére
Marshall Major 2 vagy 3? Vagy pár napja van Amazon.fr-on akciós Fidelio M1MK2. On ear fülesekben nem nagyon vagyok képben.
-
UserX
addikt
válasz
Gzula[HUN] #90822 üzenetére
Köszi a választ!
Az SL EVO-t kérlek pontosítsd, érdekel, de így nem találom! Szerettem a basszust!
A legoptimálisabb az lenne, ha vásárlás előtt meg lehetne hallgatni.
-
Gzula[HUN]
addikt
Én a OneNona Store-ból rendeltem kettőt is. Akkor még nem volt spanyol postázási lehetőség. Ne a legolcsóbbat rendeld, hanem a Pro-50est. Annak memóriaszivacsos a párnája, abban van a magic. Egyébként V hangzású. Nem annyira közvetlen a bass, mint egy SL EVO-ban, de nincs belőle hiány.
#90819Botivagyok: Az árkategória legkiegyenlítettebb hangja a Shure SRH440, de anyagminősége nem a legjobb.
Ha az EVO-nak tetszik a hangja, de jobb anyagminőséget akarsz, akkor szintén az OneOdiot tudom ajánlani. Ha sok neked az "EVO-s bass", akkor esetleg M40X, Beyer 240pro, Yamaha MT5.#90820sutyi^: Philips shp9500 vagy 9600. A 9500-as flat, a 9600-as meg inkább bass felé hajlik. Helyedben inkább megnyújtanám a keretet, és egy akciós X2HR-re vadásznék Amazonon. Az egy nagyon jó fejes.
-
sutyi^
senior tag
Otthon.
Általános tartalom fogyasztás + gaming,
<30e Ft +/- 5e beleférhet.
4.) Új vagy használt?
Preferáltan új, de ha van jó használt vagy refurb deal az is jöhet.
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Nyitott
Flat esetleg lehet kicsit bass orientált.
8.) Honnan vásárolnál?
Kvázi mindegy, de ha nem muszáj nem fizetnék rá vámot.
PC, alaplapi hang ALC1200/1220. Nincs dedikált AMP.Egy dolog lenne még érdekes számomra, hogy cserélhető vezetékkel kivitelezhető-e. Sajnos semi-open vagy open back "gamer fülest" nem találtam hasonló árban így itt kérnék segítséget. Aztán a mikrofon kérdést megoldom BoomPro-val legrosszabb esetben.
Előre is köszi a segítséget.
-
Botivagyok
csendes tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném, előre is köszönöm ha valakinek van ideje írni pár sort.
Csak itthon
Basszusgitározásra hangkártyán keresztül, amatőr felvételek készítésére, visszahallgatására
25-30 ezer FT
4.) Új vagy használt?
Bármelyik szóba jöhet
Circumaural, de mind kettő szóba jöhet
6.) Zárt vagy nyitott?
Mind kettő szóba jöhet
Leginkább annak örülnék ha minél flat-ebb lenne a hangképe
8.) Honnan vásárolnál?
Használtan vag webshopban
Egy Focusrite 2i4 en keresztül hallgatok zenét, vagy veszek fel
Szerintetek érdemes e venni még egy fejhallgató erősítőt is a jobb zenei élményhez?
Amit még érdemes megjegyeznem, kb 1 hónapig használtam egy Audio-Technica M50x-et a jelenleg is meglévő Superlux Hd681 EVO mellet, és nem mondom, hogy nem volt jobb az utóbbitól, de mégsem igazán tetszett a hangja. Van értelme a megadott árkategórián belül lecserélni a Superluxot? Mégegyszer köszönöm a válaszokat előre is. -
UserX
addikt
Sziasztok!
Ajánlottatok itt többször az Aliexpress-ről OneOdio belépő szintű fülest. Légyszíves küldjön már valaki linket. Vszínűleg. tennék vele egy próbát. Köszönöm!
-
Sinesol
veterán
válasz
letoltobeze #90814 üzenetére
Nem meglepő, kifejezetten nagy különbség van a két fejes közt érzékenység terén.
Az Ananda-ra 103dB-t ir a gyártó, míg az Arya-ra 90dB-t. -
letoltobeze
aktív tag
válasz
letoltobeze #90785 üzenetére
Ami még egyből szembetűnő, hogy az Anandának sokkal kevesebb power kell.
-
Sinesol
veterán
válasz
contaxg #90792 üzenetére
Az Arya vilagosba hajlo hang, enyhe magaskiemelessel, persze, hogy izlestől függően enyhen szaraz lehet egy neutralis erősitővel. Ebben nem igazan az RME a hibas, az csak megmutatja a fejes karakterét.
Ez az “emberi fogyasztasra mersekelten alkalmas” dolog meg ertelmezhetetlen... -
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Koss esetében az élettartam garancia a kábeltörésre is kiterjed?
-
fehér_ember
addikt
válasz
ribizly #90775 üzenetére
Nem tudom mik a különbségek. Én nem néztem utána ezeknek. Nem is volt tervezve hogy erre az útra lépek. De aztán megfüleltem s4tch Anandáját és tudtam, hogy legalább egy ilyenre tovább kell lépnem. Azóta is csak annyit történt utánuknézésben, hogy ránéztem az Anandára meg az Aryara a honlapjukon, pontosabban ezekre (Ananda; Arya); vagyis a fotókra meg a rajtuk lévő reklámszövegekre. De ezt ugye csak kíváncsiságból, hisz tudtam már mit veszek.
-
fehér_ember
addikt
válasz
letoltobeze #90788 üzenetére
A gyárija van csak. Majd lehet kellene nézni valamit. De amúgy egyelőre ezzel is elleszek. Végüli a sennheiserhez is csak az olcsó gyárija volt.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
letoltobeze #90806 üzenetére
Van most nyitva ilyesmi?
-
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus #90803 üzenetére
Egy lakatlan szigeten mit ehetsz, halat és kókuszt
Ahhoz is hozzá lehet szokni, de azért a pörkölt hiányozni fog
"hájendista múltadtól" ezt visszautasítom, az előző fejesem 62 ezer-be került, a HD800 az egyetlen hájend fejesem, valószínűleg nem is cserélem le
Amit más csúcs iphone-ra és Ryzen 8 magos processzorra költött (amik azóta elértéktelentek), meg Nvidia videókártyára, én abból HD800-ast vettem (amúgy kedvezményesen)
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #90793 üzenetére
Nézd, szerintem, ha te tényleg zenét akarsz hallgatni, mert szereted, és nem lenne más lehetőséged, mert mondjuk magánzárkában ülnél (bocs
), vagy egy lakatlan szigeten, a low-end fejhallgatóval is a legnagyobb örömmel hallgatnál zenét. Függetlenül a hájendista múltadtól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest