Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
fericske #91799 üzenetére
Ne szívj mindent mellre...
Itt sok ember hálás neked a tapasztalataid megosztásáért - én is -, csak többen read-only módban vannak.(Én azért elég sok topiktárssal tartom a kapcsolatot priviben.)
Sosem értettem, hogy minek kell mérések alapján ítélkezni a Hi-Fi-ben, amikor a fülünkkel, az agyunkkal, a szívünkkel, az ízlésünkkel, az értékrendünkkel hallgatunk zenét. Ha egy fejhallgató nekem tetsző módon, nekem hitelesen adja vissza a zenét a felvételről, akkor nem érdekel se a más véleménye, se a mérése. Sok még a hitetlen, önmagában bizonytalan ember.
-
fericske
addikt
válasz
chrisnagy13 #91790 üzenetére
Igen, papíron minden szép és jó szokott lenni. Vagy épp minden csúnya és rossz....
Kidobhatom a kukában az összes hallgatózással szerzett tapasztalatom. Inkább olvasok aeszárt, azatuti.
A múltkor leírtam a személyes tapasztalatom a Diana-val.
Ha az megvan, és mégis nyomjátok a hülyeséget, akkor alapvetően hazugnak állítotok be engem.
Vagy idióta baromnak, aki a fülének hisz, nem a számoknak.További kellemes órákat az easzár tévelygésekhez.
-
Sinesol
veterán
-
Sinesol
veterán
Erre irtam, hogy fura lenne, hogy csak pont ez a fejes van rosszul mérve, plusz hasonló eredmény jött ki egy későbbi Abyss mérésben is, ami méginkább arra mutat, hogy a fejessel van gond.
A linkelt mérést végző tag hírhedt headfi admin, kb. a szponzorok jobb keze, aki már minden létező fórumnak nekiment ha valami neki nem tetszőt irtak, plusz előszeretettel bannolja a kényes témákat érintő headfi felhasználókat is, töröl fórum threadeket, stb.
-
contaxg
veterán
válasz
Ear001 #91788 üzenetére
Régebben járt nálam egy 30 kilós 2milliós Nelson Pass integrált, ami képtelen volt meghajtani a dobozaimat. Még jó hogy voltak nálam vendégek a hallgatózásra, mert konkrétan nem nem tudtam/akartam hinni a fülemnek, hogy ennyire vérszegény legyen valami.
Visszatettük a Made In Hungary kis fekete "cipősdobozt" és újra zene szólt.
#91793 :AMF:
Dehogynem.... erre írtam, hogy szerintem elbaxot valamit. -
:AMF:
senior tag
Az még nem merült fel senkiben, hogy Amir esetleg rosszul mér(t)? Nekem ez hitelesebb és szakszerűbb írásnak tűnik, értelmesebb magyarázatokkal.
-
Ear001
addikt
válasz
chrisnagy13 #91790 üzenetére
Ha utánanéznél, akkor nem írnál ilyeneket, ami igen messze van a valóságtól.
-
Sinesol
veterán
-
fericske
addikt
válasz
chrisnagy13 #91787 üzenetére
Mert ha nem tudja meghajtani az erősítő a fejhallgatót - bármennyire jó méréseket mellékeltek hozzá ,- akkor ez utóbbi rosszul fog szólni.
Nem feltétlenül halkan, de zajosan, kásásan, mosottan, egyáltalán nem tisztán.
Ekkor azt hallani amit az az ábra is mutat. -
Ear001
addikt
válasz
chrisnagy13 #91787 üzenetére
Nézz utána, tök érdekes a dolgokat lehet találni, hogy mérve csodás erősítők valahogy mégsem tudják ezt meg azt meghajtani.
-
Ear001
addikt
válasz
chrisnagy13 #91785 üzenetére
Pontosan.
-
Sinesol
veterán
válasz
contaxg #91780 üzenetére
Egyrészt két darabot is lemért az Abyssból és mindkettő ugyanugy tele volt torzitasal, másrészt meg egyéb fejeseket nézve sehol máshol nem volt különösebb probléma, meglepetés. Nem túl valószínű, hogy a méréssel van gond.
Sokal valószínűbb, hogy lelepleződött egy simlis cég, aki valós fejlesztés helyett inkább marketinggel próbálta eladni a cuccait, csak lehúzni akarták az embereket.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
chrisnagy13 #91781 üzenetére
Torzítástól pont nem lesz analógos a hang. Lehet a csövessel "érvelni", csak fals, mert annak speciális a torzítása. Egy fejhallgatónál, hangfalnál a torzítás kellemetlen a fülnek, amit max. álrészletességként érzékelhetünk.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
contaxg #91780 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem ellenőrizte többször is az eredményeket mielőtt publikálta azokat? Nincs itt semmi látnivaló, ez ilyen. Eldöntheti mindenki magában, hogy kiad e ezért ~3500-5500€.
Drága, technikailag sz.r, de szólhat ez jól egyeseknek. Ilyenkor jön az, hogy "milyen jó analógos hangja van", meg hogy "folyik belőle a ZENE." -
Sinesol
veterán
Nem mondtam, hogy probléma, ha bejön valakinek, ugyebár az ízlés szubjektiv dolog.
Reseter: Én próbáltam, átlagos/kisebb fülem van és semmi problémám nem volt a szigeteléssel. Szerintem a méllyel sem volt különösebb probléma, valamivel kevesebb, mint a K371-nél, de még igy is egy enyhén mélykiemelt fejes.
Esetleg a Beyer DT240Pro-t tudom még javasolni, ott is bőven van mély, elég kicsi fejes is, az on ear-over ear határán, kis füllel lehet fül köré fekvő még. -
senior tag
válasz
Sinesol #91772 üzenetére
a beszámolók szerint transzparens és tiszta a fejes, miközben ez azért erősen megkérdőjelezhető ilyen bődületes torzitási értékek mellett
Ezzel azt akarod mondani, hogy aki hallotta a Diana-t és azt mondja rá, hogy jó, az mind botfülű, téved vagy hazudik?
Méricskélve szar, rendben. Ahogy sok minden más is az. Ez miért baj? Miért baj, ha valakinek bejön a csöves, az r2r, vagy épp a Diana? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Körvonalazódott hogy mit is akarok.- Zárt
- Fontos a sub-bass (ami mondjuk filmekben robbanásoknál van, vagy zenéknél a duruzsoló alig észrevehető hang), de ne nyomja el a női ének csengő hangját
- Magyar bolt, garancia
- Kicsi a fejem, kicsi a fülem, ne legyen szigetelési probléma
- Nem használom sokat a fülest, kb 2 órás film erejéig, vagy 1 órás zenéig.
- Fülpárna anyaga ne legyen gyorsan foszló, viszont plüss se legyen
- 35 ezer forint maximum, márka nem lényeg, fenti szempontok legyenek minél jobban megközelítve
- PC-ről lenne meghajtva, alaplapi hangkártyárólKöszönöm!
-
Sinesol
veterán
Na van torzítás mérés egy high end Audeze-ről is, valahogy igy kell high-end planárt csinálni.
Vicckategória mellette a hasonló árkategóriában játszó Abyss. Valaki elfelejtett nekik szólni, hogy márpedig a planárok alacsony torzitásúak. Mondjuk az is érdekes, hogy a beszámolók szerint transzparens és tiszta a fejes, miközben ez azért erősen megkérdőjelezhető ilyen bődületes torzitási értékek mellett. A hallott extra részletek valószínűleg csak torzitasi artifaktok...persze ez már csak találgatás.Viszonyításként itt a sokak által ismert referencia, a HD650:
-
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #91769 üzenetére
Nem ismerem azt a fejest, de ha nem jön be, szerintem ugyanennyiért el tudod adni.
-
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #91767 üzenetére
Én innen vettem a 400i-t (2020). Az egyes termékeknél fel van tüntetve, hogy hol érhetőek el (Usa, Kanada, Eu). Ha elérhető az Eu-ban, akkor 18 usd szállítás jön még az árra.
Szerk.: Németországból jön DHL és Magyar Posta kooperációban, 4-5 nap szállítással.
-
HUNNIA1920
őstag
Azt megtudná valaki mondani, hogy ha innen rendelek, akkor a tényleges árra mennyi plusz költség jön még rá: [link] ?
-
senior tag
válasz
fericske #91764 üzenetére
Megtaláltam, HE-Adapternek hívja a gyártó. De már nem gyártják.
-
senior tag
válasz
DEJVID #91763 üzenetére
A BasX-A100 gyárilag ilyen felépítésű, sokan veszik fejhallgató erősítőnek. Alapesetben 220 ohm-os ellenállások vannak a fejhallgató kimenet előtt, de 2 db jumperrel megkerülhetők és ráereszthetsz 50 wattot
a fejeskimenetre. (Ezt csak kimondottan alacsony érzékenységű fejesekhez ajánlja a gyártó.) A hangja is szebb így.
Egyszer amúgy rádugtam az AD500X-et is, nem volt semmi alapzaj.
-
senior tag
YH-1/2: maximum input: 10W
Valami combosat rakj alá.A HP-3-nál a hangerőszabályzó magasabbra kívánkozik a 600-as Beyereknél.
Nálam a fejhallgató a hangszóró kimenetről kapja a hajtást, így még nem volt gondom egy kényes fejessel sem.Számomra egyébként rejtély ezeknek a Yamaháknak a koncepciója. Supra, így tökéletes lenne utcára, de nincs olyan hordoható cucc, ami rendesen meghajtsa.
s4tch: Én is nézegettem a 225i-ket, de azt olvastam basszusban nem túl erős. Horribile dictu volt aki, inkább komolyzenére ajánlotta. Mi az igazság?
-
Tim82
félisten
-
s4tch
veterán
+ :AMF:
Fent voltak hónapok óta, most meg elkeltek egy nap alatt.
Figyeltem én is őket, de most inkább egy másik régi vágyást* elégítettem ki a játszós pénzből. Meséljetek majd, hogy mit tapasztaltok. Engem mindenképp fog érdekelni a véleményetek.
*lett egy Grado SR225i. Régóta szerettem volna egy Gradót, lévén sokan mondják, hogy jó rockhoz. Itt is köszönöm Bodznak a tippet.
Még barátkozunk, a hangja szerelem és hatalmas flashback a walkmanes korszakomba, a többi egyelőre megszokás, megoldás alatt. A gyári párna kegyetlen a fülem felső részéhez, úgyhogy ha valakinek van tippje, hogy mit vegyek rá, azt szívesen venném. Egyelőre egy méretes Geekria párna az esélyes.
-
Tim82
félisten
Remélem, innen vitte el valaki.Eredetileg kettő volt, az elsőt én húztam be tegnap este.Kíváncsi vagyok, miről fog jól szólni, esélyes, hogy a Roland UAE Mobile-ról, Loxjie P20-ról, Cavalli Liquid Carbon X-ről nem. Gondolom, az évek óta nem használt NFB-11.32 és esetleg a régi, irgalmatlanul combos fejeserősítős Digidesign interface jobb esélyekkel indul.
:AMF: bevallom, gondoltam, hogy neked lehet hasznos.
-
Tim82
félisten
Ha valakit érdekel, elviekben korrekt állapotú Yamaha HP-2 a német eBay-en: [link]
-
HUNRobar
tag
válasz
Gzula[HUN] #91755 üzenetére
Dehogynem hiányzik, pontosan olyan zabolátlan csittcsatt magasai vannak amiket egy ilyen szivacsnak lenne dolga megzabolázni, nyilván nem valami random csomagolásból kivett vacakkal persze.
Pontosan a fedett hangzás ellentéte amit produkál. Tudom mert bütyköltem már pár fejhallgatót aminek voltak ilyen párna alatti szivacsai és mindig elég egyértelmű volt a különbség ha kivettem őket onnan. Egy tompa fejhallgató új erőre tud kapni nélküle, de egy élesnek meg pont hogy kellene. Valami ilyesmin gondolkozom, még lehet megpróbálok fejhallgató párnából kinyerni textil hátsót, csak az nem lesz elég nagy szerintem.
https://www.aliexpress.com/item/4000459489621.html
Amúgy gyárihoz nagyon hasonló utángyártott párnám van a Pro 80-hoz, próbáltam másféléket is de nekem azok csak tovább rontottak a helyzeten.A Oneodio-ban nem a basshead mivolta volt a baj, hanem hogy úgy szólt mint egy rossz V-shape EQ preset. Valószínűleg a párnája is erősen ludas a dologban, megpróbáltam más fejesre rátenni és annak is kiszívta a közepét. Meg hát iszonyú kényelmetlen volt nekem. Inkább eladtam és vettem helyette egy Xiaomi Mi 2nd gen graphene-t egy tízesért, az a 1more triple driver kisöccse, sokkal jobban is tetszik, de az ilyen pici on-ear cuccos, nagyon más, mint a pro 80.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
HUNRobar #91754 üzenetére
Nem hiányzik neked onnan az a szivacs. Mármint hiányzik, csak mégsem
Most pont nem találok a neten sehol, de alin is láttam más típusú fejhallgatóhoz olyen vékony szivacsot. Viszont korábban volt ilyen vékony szivacs valamelyik after shave-es dobozban, és félre tettem "szükség esetére". Sőt, most vettem észre, hogy a Pro 50 dobozának alján és tetején is van!
Most kipróbáltam a Pioneer SE A1000-esemen, ami nem egy kifejezett basshead fejes (és akkor nagyon enyhén foglamaztam). Szóval még világosabb lett csak tőle. OK, nem egy tudományos kísérlet, de kétséget kizáró eredménnyel zárult.
Nem tudom, hogy a Takstart milyen párnával használod, de bőrrel, akkor az max úgy lesz már sötétebb hangzású - leszámítva az EQ-t -, ha eladod és veszel helyette egy másikat. Ha textil párnával használod, és azzal túl világos a hangzás, akkor azon még lehet "javítani". Bár, ha olyan fajta textil, aminek a belső részére műbőr van varrva (plána, ha nincs lyuggatva), attól sokkal több bass nem nagyon lesz akkor se.
Kérdés, hogy az OneOdio zavaróbban volt-e basshead, mint amennyire a Pro 80 világos?
-
HUNRobar
tag
Érdekes dologra bukkantam a Pro 80 fülessel kapcsolatban, esetleg más tulajok tudnának ebben segíteni? Szóval egy ideje már nem használtam, mert nekem nagyon világos, néha már kifejezetten éles a hangja, ami kis részben a nem tökéletes szigetelés, javarészt viszont maga a fejhallgató karaktere okozza.
Ahogy elkezdtem nézni modok után a neten, rábukkantam erre a cikkre ahol részletesen bemutatják a szétszedését. A fotókon jól látszik hogy gyárilag egy vékony szivacsréteg van a hangszóró felett. Na ilyen az én fejesemen sose volt! Nálam teljesen csupasz a hangszóró fémrácsa a párna alatt, át is látszik könnyen a textil belső alól. Elég erősen gyanítható, hogy ennek hiánya okozza az éles magasakat. A Pro 80-ból lenne több variáció? Ez hangra kb olyan lehet mint a hi2050 és a shp600 közti különbség nem? Már csak kéne találni valami anyagot amivel be tudnám pótolni ezt a hiányosságot..
http://www.mcfrede.dk/projects/takstar_pro_80_headphone_mods/takstar_pro_80_headphone_mods_02.shtmlNektek van szivacsréteg a hangszóró felett?
A szigetelés kérdését egész jól meg tudtam oldani azzal, hogy a fejhallgató párnájának alsó része alá egy kis szivacsdarabot tömködtem, így már a fülem alatti részre is ráfekszik a fejes, visszajöttek a 100hz alatti hangok, most már nem kell kézzel rányomnom a fülemre hogy meglegyen a szigetelés.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
jenter #91752 üzenetére
Nincs mit. Találtam vaterán is (nem azt kerestem, de szembe jött).
-
jenter
újonc
válasz
Gzula[HUN] #91751 üzenetére
Esküszöm kerestem, de nem találtam sehol...
Köszi szépen a segítséget! -
jenter
újonc
Sziasztok!
A 4 évvel vásárolt AKG y50-es fejhallgatóm kábele kezdi megadni magát és nem találok hozzá pótlást (kidobni nem szeretném mert még mindig nagyon jól szól), esetleg tudnátok javasolni olyan helyet ahol 3,5-2,5-es jack audió kábel van. A samsungnál próbáltam mint AKG dehát ismerjük őket.
Segítséget előre is köszi! -
Molydeus
őstag
válasz
Dorien #91746 üzenetére
Akkor ott is segít, ahol bizonytalan voltam az I-vel. Ha megmaradnak a magasak, de nem karcolnak, az nekem jó. A plusz mély és a tér csak hab a tortán.
A szűrővel, amit írtam, az volt a gondom, hogy ha máshogy nem is szól bele a hangképbe (és ezt azért kétlem), a frekvencia átvitelt úgy módosítaná, hogy a végén az 4xx-re hajazna, akkor meg már eleve vehettem volna azt.
Meggyőztetek a párnával.Ha már belementünk a részletekbe, van valakinek tapasztalata HE + hibrid csöves erősítő vonalon? Inkább kíváncsiság, mint konkrét terv, de érdekel, milyen lenne.
M.
-
Dorien
veterán
-
Molydeus
őstag
Még az elején járok az útnak Hi-Fi témában. 20 évig a legtöbb forrásom mp3 volt, azokhoz elég volt egy HD570 és utazásra egy N60NC. Mostanában épül a veszteségmentes és nagy felbontású anyagokhoz a lánc. Egyelőre a Liquid Spark DAC és Amp van meg egy HD58X-szel. Emellé kerül a HE400i. Kiváncsi vagyok egy planárra és egy kicsit világosabb nyitottabb hangzás is jól jönne az enyhén mély kiemelt, semleges Senn. mellé. Könnyen lehet, hogy mindkét fejes marad más-más célra.
A három elérhető 400-as közül az I-t próbálnám ki leginkább. A kommentek alapján úgy tűnt, térben és szeparációban az S lett volna a nyerő, a 4xx a középút, de ezek semlegesebb frekvencia görbét ígértek. Azt tippelem, az I több szempontomat fedi le a magasai miatt. Ha kiderül, hogy nekem túl sok lenne, azt remélem, hogy a Spark és talán majd a FocusPad A valamennyit visszafog majd ebből. Találtam egy hozzá tervezett, rendelhető szűrőt is a neten a magasak megregulázásra, de ilyesmivel aztán végképp semmi tapasztalatom.
Múlt héten még jó áron volt EU-n belül. Nekem hétfőre sikerült döntenem, addigra lezárult a dropon a 150$-os v2 (jobban tetszett a korábbi fejpánt és az 58X-nél szerencsém volt a vámmal is). A v2020-ra pedig már csak EU-n kívüli raktárakat ajánlottak a hivatalos store-ok. ÁFA-val és vámmal már mindegy volt, hogy onnan, vagy EU-n belüli áron veszem, de gyorsabb kiszállítással.
A párnák és a kábel mellett elgondolkodtam a régi pánt esetleges beszerzéséről is, de elég húzós áron adja a gyártó. Azzal együtt már a Sundara árát súrolná a végösszeg...
M.
-
fede94
tag
válasz
Gzula[HUN] #91743 üzenetére
Köszönöm!
-
fede94
tag
sziasztok, vettem egy argon 100 headsetet. Egy jack dugó van rajta. Ezt hova kell a pc -n csatlakoztatni hogy a fejhallgató és a mikrofon is működjön egyszerre? piros/kék/zöld kimenet van az alaplapon.
-
senior tag
válasz
Molydeus #91740 üzenetére
Milyen fejesről váltasz?
Én Eu raktárról vettem múlt csütörtökön, szerintem itt nem is volt más verzióban. Az akciókat nem követtem, de szerintem az usd/huf árfolyam miatt most jó áron van (szállítással együtt 55k).
A kábele tényleg vacak, ahogy írják. Ha hosszabb ideig marad, valamit találnom/csinálnom kell helyette. -
Molydeus
őstag
Saját mércével mérve impulzív vásárlás volt, csak 3 éjszakám ment rá.
Még így is lemaradtam a gyártói store 400i v2-es akciójáról, meg a droposról is, így lett a v2020 végül.
A nagyobb térre és a magas kiemelésre számítottam, de utóbbi és a 990 említése megijesztett elsőre, ezért is kérdeztem rá, de megnyugtattál, köszönöm!
A mélyekkel úgy voltam, hogy meglátom, mennyit hoz a Spark kiemelése, de ha nem elég, akkor jöhet a FocusPad A.Az első planárom lesz, már várom.
M.
-
senior tag
válasz
Molydeus #91738 üzenetére
A vintage DT990 nagy szellős térrel, előtérben lévő közép tartománnyal zenél, diszkrét mélyekkel. Szóval nem kell megijedni.
A 400i terét egy kicsit szélesebbnek érzem, a magas bizonyos felvételeknél szúrós tud lenni. De még csak néhány óra van benne.
Legtöbbször a kevés mélyre panaszkodnak a 400i kapcsán, amire állítólag megoldás a Focuspad A párna. -
looser
addikt
(#91731) asdf74: a basszus tényleg frenetikus és úgy egészében a holmi kialakítása, a fogás, anyaghasználat is tetszett, de egyszerűen vákumot képez a füleimen és negyed óra után izzadni kezd a fejem és egyszerűen jó levenni.
(#91732) HUNRobar: nem akartam túl sokat rákölteni, mivel most nincs munkám, de hasonlóképp éreztem. Főképp a már említett nyomás. Az univerzum összes neszét megmutathatja, ha egyszerűen kényelmetlen valami, akkor nem jó. Már ruhával is így vagyok, első a kényelem, míg tinédzserként kikönyörögtem a Levis farmert és az Adidas cipőt :-)
(#91733) Gzula[HUN]: ez biztosan segítene, de a húgm fiának adtam aki nagy örömmel használja és pár napja emiatt kérdeztem rá a sztereó + mikrofon Y elosztóra, mivel most a kamera veszi a hangját, míg a Pro50-en van mikrofon, ami feltehetőleg tisztább lenne, mivel közelebb van a fejéhez. Szóval nem szeretném visszakérni.
Srácok, elnézést, de lehet, hogy mégsem most ugrok bele a dologba. Úgy egy hete elkapott a vágy a zeneszerkeszt(get)és iránt, előkaptam a régi E-MU Xboard 49-es billentyűzetet és megvettem a Humble Bundle Mega Sound Designer Loop Crate Bundle Vol.2 nevű csomagot, emiatt gondoltam, hogy az elajándékozott fejhallgató helyett esetleg valami olcsóbb, DJ és zenehallgatásra is alkalmas (ezt hívják stúdiónak?) eszközt vegyek. Nem vagyok nagyon eleresztve, ezért kerestem 10e alatt. Egy régi Philips tévé van a számítógépre kötve, hdmi-vel, ezen keresztül szólalt meg elsőnek, de közben megtaláltam egy szintén régi Behringer UCA202 usb-s hangkártyám, amivel hát eléggé tetszett már, de még nem volt az igazi. Tovább kutattam és találtam pár régebbi fülhallgatót, amiket még szintén Kínából rendeltem és ezek közt volt olyan, amivel már nagyon elégedett vagyok, szóval a fejhallgató vásárlási projektet most beszüntetem :-)
Ezek 10$ alatti fülesek, de nekem tökéletesen megfelel. Ezt használom most.
Köszönet még egyszer mindenkinek -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Exodius #91735 üzenetére
Egyet már egyik fórum társ vásárolt korábban Kínából, arról csinált is valami teszt szerűséget. Utána 40körül ment el az aprón. (Lehet nem ugyanaz a 2, de gyanús.) Szóval biztos lesz valaki, aki 52ezret kiad érte gari miatt, vagy mert nem tud/akar külföldről rendelni. Mélyre hangolt, vagy V hangzású nyitottból a "magyar" piac egyként se felül prezentált, és akkor még finoman fogalmaztam.
Mondjuk én biztos nem adnék érte annyi pénzt, mert még akció nélkül is nagyjából ugyanannyiért van X2HR amazonról, és az X1s is megáll kb. 46ezerből áfával-vámkezeléssel.
És akkor még nem is került szóba a Beyer 990pro, ami szintén olcsóbb nála.Ettől függetlenül örülök, hogy nem csak a youtubon, meg az Alin találkozok vele.
-
Exodius
őstag
válasz
Gzula[HUN] #91733 üzenetére
Majd elválik, hogy kik lesznek a vetélytársai a kategóriában.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Gzula[HUN] #91733 üzenetére
A kínai helyes link. (Véletlenül a 9500-ast linkeltem.)
-
Gzula[HUN]
addikt
Lassan megérkezik hát hozzánk is az SHP9600-as. Mondjuk Kínából még vámkezeléssel ÁFÁ-val együtt is egy 10-essel olcsóbb (a gariztatás meg körülményesebb). Ne panaszkodjunk, a 9500-as még drágán se volt "magyar" boltból.
#91729asdf74: Igazán nincs mit! Használd egészséggel.
#91732HUNRobar: Tudtommal a Koss Porta Pro volt felkapva, de olyat én nem hallottam még.
#91730looser: Próbáld ki esetleg textil párnával a Pro50-est, akkor elmegy a basszus nagyja elég duLván. 95mm-es kell rá, rádiós Sonykon meg pl. olcsóbb Philipseken is ekkora méretű prána van, ha külön nem akarsz hozzá vásárolni mondjuk egy ILYET
Szinte kizártnak tartom, hogy HD2000-es kényelmesebb lesz.
-
HUNRobar
tag
válasz
DEJVID #91727 üzenetére
Szerinted az árkategóriájában (10k) tekinthető kiemelkedőnek, vagy legalábbis megállja a helyét a többi favorittal szemben? Egy külföldi ismerősöm ajánlotta, aztán utánanézve látom hogy nagy hype-ja volt pár éve, sokan írták hogy az árának többszörösét megéri hangzásban, modolják is grado párnákkal stb. Igazából az érdekelne, hogy az olcsó nyitott füles szegmensben reális alternatíva lehet-e. Nem volt még Koss fejesem, de nekem a zárt Takstarok nem jöttek be, szeretem a teltebb hangzást ahol a középtartományt nem ütik agyon a magasak. (Ezért is tartózkodnék pl egy SHP 600-tól, a következő igazi ugrás meg ha jól látom ilyen 50-70k környéke a X2HR, HD58x, HD560S és társai személyében)
Ilyen kis otthoni laza zene/film/podcast/játék hallgatós használatra lenne. Csak attól félek, hogy nagyon törékeny, meg most nem is kapni itthon, szóval csak mérlegelem a lehetőségeket.
(Tempotec Sonata HD Pro lenne mellé, annak illene szépen meghajtania).
@looser Nekem is volt Oneodio Pro 50, nekem se jötte be igazán, nekem nagyon mesterkélten szólt és a pánt nyomta a fejem. Testvéremnek van bluetooth változata amit más párnával szerelnek, annál legalább van középtartomány, de azért az is a mélyek felé húz. Volt HD2000-m is, az egy nagyon illeszkedés függő fejes, nekem mindegy volt hogy milyen párnával próbáltam, annyira nem volt szigetelés hogy gyakorlatilag semmilyen basszust nem lehetett hallani. Nagy fejjel lehet meglesz a kellő szorítóerő és akkor viszonylag egyenletesen szólhat, de szerintem így is lehet, hogy visszalépésnek fogod érezni. Egyébként is elég steril és unalmas hangzású füles. Inkább érdemes lenne akkor a Takstar Pro 80/82 valamelyik változatát meghallgatni, azok sokkal jobbak és kényelmesebbek a h2000-hez képest
-
asdf74
tag
válasz
looser #91730 üzenetére
Nem értek a fülesekhez, nem sokat próbáltam. Sajnos még csak a Mi9Lite telómon próbáltam ki de "nekem" jobban bejön. (Talán a basszusok miatt, meg vhogy életre kelt a zene). A Pro 50-el kezdtem, visszadugtam a HD2000-t és vhogy elsoványodott a hangzás.
Aztán megint vissza a Pro 50 és más dimenzió. Ismétlem nekem!!. Remélem bejön neked is a váltás, én mondjuk imádom ha zeng a basszus. -
looser
addikt
válasz
asdf74 #91729 üzenetére
Tök jó, én pont fordítva cserélek
Viccet félretéve, nekem sok volt a basszus és baromira nyomta a (nagy) fejem, maxra véve is sajnos. Remélem a HD2000 jobb (kiegyensúlyozottabb) lesz és talán nagyobb. Azért meghallgatom előtte. Családon belül ajándékoztam el a Pro50-et; még 10e alatt sikerült megvenni úgy fél éve Aliról. -
asdf74
tag
válasz
Gzula[HUN] #91627 üzenetére
-
senior tag
Első benyomás: Hifiman HE400i ver.2020 ~ planárbőrbe bújt (vintage) DT990.
-
HUNRobar
tag
Sziasztok! Koss KPH30i-vel van valakinek tapasztalata?
-
Dorien
veterán
válasz
looser #91722 üzenetére
"...Szóval ezért szűkítettem le általam "ismert" márkákra a fenti listát."
De miért? A budget kategóriában nem a nagy nevek a jók, hanem a kínai / tajvani kistigrisek:
Superlux, Takstar, ISK, OneOdio, stb. és ezek klónjai. Emlékszem, a HD681 EVO a Media Markt összes kirakott demo fejhallgatóját megette reggelire... AKG, Sennheiser, Sony + a Skullcandy, Marley-féle rettenetek. -
looser
addikt
válasz
Dorien #91721 üzenetére
Elolvastam többször is az elmúlt években :-) Sőt a fülhallgatókét is, bár nagyon eltolódott in-ear felé a mobil zenehallgatás, nekem meg csak az earbud a kényelmes. Na de nem is ez a lényeg. Szóval ezért szűkítettem le általam "ismert" márkákra a fenti listát. Köszönöm a segítséged! Ezek egyébként meghallgathatóak valahol együtt? Egy Shanling M0-s kütyüvel mennék, elég vegyes zeneállománnyal.
-
looser
addikt
Még egyet hadd kérdezzek; egy low budget (<10000 Ft) fejhallgatónak, visszafogott basszussal, ami elfogadható minden tartományban, az alábbi - tudom, meglehetősen önkényes, a márkákat csak úgy rászórtam - listából melyik lenne ajánlott?
-
looser
addikt
válasz
Gzula[HUN] #91718 üzenetére
Köszönöm szépen, ez lesz az valószínűleg. A miki jackjének - mivel hogy monó - nem csak két részre kellene oszlania?
-
Dorien
veterán
válasz
Littledrake #91714 üzenetére
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Littledrake #91714 üzenetére
-
Littledrake
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy használhatóbb fejhallgatót szerezni zenehallgatásra, de igencsak megvagyok lőve, hogy merre induljak el.
Olvasgattam a korábbi bejegyzéseket, illetve külföldi fórumokat is, de minél mélyebbre ásom magam, annál tanácstalanabb leszek :)
Sennheiser HD 569-t és az Audio Technica M50X-t nézegetem, de mivel egyiket se hallgattam nem tudom milyenek csak az olvasott/nézett tesztekre tudok hagyatkozni..Esetleg tudtok segíteni, hogy milyen irányban induljak el?
Jelenleg sportoláshoz egy JBL Free X-t használok, annak a karakterisztikája tetszik.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
40-60ezer
4.) Új vagy használt?
Is-is
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Legyen közepe is, de viszont a mélyekkel se spóroljon, érezzem azt, hogy van húzása, ereje a zenének, főleg metal műfajban lenne hallgatva.
Ami zavar, ha túl sok a magas, középhangzás egyáltalán nincs, és csak brummog az egész, egybekúszott kásás valaminek hallható.
8.) Honnan vásárolnál?
Itthonról
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Főleg hangkártyáról (SB AE-5) néha Yamaha erősítőre rákötve, lossless forrásokatElőre is köszi.
-
Mauzes
addikt
Köszi, meggyőztetek, megrendelem az X2HR-t. Ha valami nem 100-as, legfeljebb eladom.
DAC/amp témában átmegyek a topikjába, de ha itt is van egyéb tippetek, mint amit Dorien már javasolt, azt megköszönöm. Rájöttem, hogy kicsit előre tervezve olyan eszköz lenne inkább jó, ami bár továbbra is relatíve kis méretű, fejhallgató mellett hangfalat is rá tudok majd kötni (RCA vagy optika).
45-ig van esetleg jobb jelölt, mint a Tempotec Serenade, vagy 65-ig mint mondjuk a Fiio K5 Pro (ami szimpatikus)?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Mauzes #91708 üzenetére
Nem ér hozzá a füled sehol. Valamennyire annak is ovális belül a kiképzése. Ajánlott Sennheiserek másfél-kétszer többe kerülnek, és nem is biztos, hogy jobban tetszene a hangjuk. X2HR olcsóbban eddig novemberben, Black Friday idején volt, akkor 90-95€+posta volt az áruk. Utána egész évben jellemzően csak ritkán akciózzák, és akkor se ennyire.
Nekem 2 nap alatt megjött flanszia Amazonról, és másfél éve hibátlanul működik.
Vezeték, párna cserélhető.
DAC-ra ITT tudsz javaslatot kérni. Én Loxjie D10-el használom veribigboy tapasztalatait fejhasználva. Nem bántam meg. -
Dorien
veterán
válasz
Mauzes #91708 üzenetére
Attól függ, hogy milyen formájú és méretű a füled. Az X2HR igen, ovális a nyílás, a Sennheiserek is ilyenek, illetve olcsóbb szinten az Omnitronic SHP-600. [link] Én inkább ezt választanám az 5-ös Sennik helyett, hangra és anyagminőségre is jobbnak tartom azoknál. Egy jó DAC/AMP kombóval megtámogatva.
-
Dorien
veterán
válasz
Mauzes #91705 üzenetére
ATH-AD500X, AD700X, AD900X - ezek könnyen hajhatóak, de profitálnak egy jobb DAC/AMP-ból. A fül garantáltan hozzá fog érni ezeknél a párnához, de alacsony a szorítóerő. Basszusban nem fogják azt hozni, amit az X2HR, de hatalmas, szellős, 3D terük van.
Ott van még az ovális párnás Sennheiser HD5-ös széria, de a hangjuk miatt én azokat nem ajánlom. Drop-féle HD58X, 6XX, 600, 650 - ezek jók lehetnek.
Beyerdynamic DT880 / 990 is kényelmes sokaknak, de itt is kerek a plüss fülpárna. Előbbi egész kiegyenlített, utóbbi elég erős V karakter. Kivéve fekete plüss párnával, azzal kellemes, meleg, enyhe V hangot kaptam a 32 ohm-os DT990-től. Hallgathatóbb volt, mint az AKG K702 hideg sterilsége...
A DAC/AMP-on ráérsz gondolkodni, ha megvan már a fejes. Nem mindegy, hogy mihez mit veszel.
-
Mauzes
addikt
válasz
Dorien #91692 üzenetére
Köszi a tippet az X2HR-re. Nincs esetleg valami olyan hasonlóan kényelmes és ajánlott cucc, ami itthoni boltból is megvehető? Ekkora értékű terméknél nem lenne rossz a rendes garancia. Meg a 14 napos elállási lehetőség is, ha valamiért mégsem jönne be. Vagy ez a fejhallgatókra nem is vonatkozik higiéniai okoból? Ez elég alibi oknak tűnik amúgy, semmivel sem inkább higiéniai termék egy fejhallgató, mint egy sapka vagy póló.
DAC kapcsán a Serenade-re írtad, hogy komolyabb fejes erősítő résszel rendelkezik, mint a többi. Ez csak teljesítményre vagy minőségre is vonatkozik?
-
HUNNIA1920
őstag
Köszönöm a tippeket!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
HUNNIA1920 #91701 üzenetére
A legtöbb textil párna is ilyan, hogy legalább egy része műbőr borításű: Max olyan helyen a belső oldalán, ahol nem látszik. Szóval vagy kiöblögeted, vagy mosózsákban bedobod a többi "fekete" mellé. Utóbbi egyértelműen hatásosabb. Hasonló felépítésű hibrid párnáim is ki lett mosva, semmi baja nem lett. A focus padot nem ismerem, de pl. az X2HR meg az utángyárotott HyperX Cloud párnám is olyan "szöszmágnes" anyagból van, hogy utána még végig ruha tisztító hengerrel végig kell menni rajtuk. Ezzel a megoldással a gyakorlatilag újszerű állapotba lehet hozni a párnát.
Az Exodius által említett boholylededőt nekem az 5év plusszos rádiós Sony-jaimon kellett használni. De azzal is nagyon szép eredményt lehet elérni. -
Exodius
őstag
válasz
HUNNIA1920 #91701 üzenetére
Langyos víz, némi szappan és öblögesd.
Aztán azzal a boholyleszedővel le tudod szedni róla a dolgokat, amik még maradtak.
-
HUNNIA1920
őstag
FocusPAd-A fül párnát hogyan tudom ki tisztítani?
Kimosni azért nem akarom, mert csak belül szövet, kívül műbőr.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest