- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakagaijin
tag
válasz
Dorien #90646 üzenetére
Nem arról van szó, hogy érdekel-e vagy sem
. Igazából azt szeretném elkerülni, hogy ez az egész magával rántson a mélybe és anyagi pusztulásba
. A Shure-al úgy találkoztam, hogy tizensok éve egy lelkes ember - tudod, kereste az igazit - miután beszélgettünk egy kicsit, behozott a melóhelyre egy szatyor fülest. Én végigpróbáltam az összeset, így kötöttem ki a 840-él amit töredék áron vettem meg tőle. Egészen biztos vagyok, hogy létezik jobb, több, minden, de nekem ott és akkor ez tetszett meg azok közül, és ez a példány a mai napig meg van még... és a mai napig nagyon tetszik... csakhát már három helyen az epoxy tartja össze, mozgó rész már nincs is rajta. A 440-et úgy vettem, hogy amikor az első 840 először eltörött akkor még nagyon drága volt. Az is megvan még, csak ugye mint írtam: hullajtja a bőrét erősen. A 940-et meg azért írtam, hogy más ne kövesse el ugyanezt a hibát mint én - nagy csalódás volt, maga a hangja nagyon tetszik, de a pánt borzalom, és sokkal jobban fájt amikor alig pár hónap után eltörött.
Nem is értem a Shure miért nem csomagol epoxy-t a fülesei mellé. Az fogy rajta a legjobban.
Ami talán-talán-talán még befigyelhet az a BT-880, kimérték az egyik helen hogy kb ugyanaz a hang profilja mint a SRH-1840-nek, de árban megfizethetőbb... És ha jól látom az is fém. SRH-1540-nek utána olvastam, és úgy nézem annak is megtolták a mélyét, szemben a 1840-el. De... amíg lehet, ragasztok...
Jah, melyik epoxy-t javasoljátok Shure-hoz? Én loctite-ot használok nagyon régóta, de kínszenvedés vele dolgozni. A putty vajon jobb?
-
Monngoose
aktív tag
válasz
Dorien #90648 üzenetére
Semmi baj vele, ha eléri a gyári kábel szintjét, csak úgy gondoltam, javítanék a hangon ha lehet. De ha ennyire nem hallható különbség, akkor nem erőltetem a drágább kábeleket. Szerintem így is lesz javulás az erősebb meghajtásnak köszönhetően (250Ω, Zen Dac).
Köszönöm, sokat segítettél. -
Monngoose
aktív tag
Tanácsot szeretnék kérni.
Tervezem a DT880-am szimmetrikussá operálását. A kábelt hozzá valszeg a Kácsával csináltatom majd. A gondom az, hogy nem igazán van kábelválaszték. Van sima OFC réz (570Ft/m), OCC ezüst (5040Ft/m) és OCC Litze réz (11.820 Ft/m).
Legszívesebben a harmadikat választanám, de nem látom értelmét egy 60 ezres fejhallgatóhoz 25-30 ezres kábelt párosítani. Az arany középút az ezüst lenne, de tartok tőle, hogy esetleg szűkíti a teret, ill. a Beyer-ek egyébként is kicsit harsány magasát elviselhetetlenné teszi.
Ha valaki netán használ Beyer-t hasonló kábellel, hálás lennék minden tapasztalatért.
Kerestem egyébként máshol is 4 eres fejhallgató kábelt, de nem találtam. Ha valaki tudna néhány jó lelőhelyet ajánlani, nagyon megköszönném. -
Dorien
veterán
válasz
bakagaijin #90645 üzenetére
-
bakagaijin
tag
Én kb 12-13 éve használok SRH-440, 840 és legújabban 940-et. Ami ezek közül a legjobban tetszett az a 840, leginkább azért mert az a legkényelmesebb.
A 440 hangja nagyon tetszik, de olyan műbőr van rajta ami nagyon kidörzsöli a fejbőrt pár év után elkezd foszlani. Tehát most már csak itthon tudom használni lefekvés előtt ha utána hajat mosok különben tele vagyok ezekkel a leszakadó darabkákkal. Ja, és a gyári fülpárnák is felejtősek, simán ráfeszíti a fülest a fülre és kényelmetlen. De ha helyből lecseréled a fülpárnát akkor szerintem jó. A hangja legalábbis tetszik, szerintem (szubjektív) a 940hez nagyon hasonló.
940 - a hangja nagyon jó, két probléma van vele. Ugyanazt a szar műbőrt használták a pánton mint a 440-ben csak még kisebb párnákba csoportosítva. Mondjuk a füles a legkönnyebb a háromból, de ha szűken tartod akkor a kispárnák szép mély lenyomatokat hagynak a fejen.. Tehát szélesre kell tárni... viszont a műanyag nagyon vékony... nekem ma sikerült egy óvatlan mozdulattal (túl szélesre tártam a fülest felvételekor) megroppantanom... attól tartok holnap vehetem elő az epoxit... Ami azért elég gáz egy ilyen árkategóriában. A velúr pedig ami a párnákon van gyűjti a port mint atom, szóval tartani csak a dobozában szabad. De a hangja gyönyörű.
840 - konstrukcióját tekintve ez tetszik a legjobban. szövet borítja a fejpántot, kényelmesek a párnák, nagyon zsír, egész napos használat mellett is nagyon kényelmes, évek után is. Viszont szerintem (szubjektív érzés) ezen mintha kicsit jobban meg lenne tolva a basszus mint a 440-ben meg a 940-ben... És igen... ebből is sikerült elroppantani már kettőn a műanyagot... mindegyiket ugyanott, de legalább 2-3 év használat után, szemben a 940-el aminél pár hónap után. Az epoxy utána viszont tart. Ronda, de tart.
Most a 1540-el szemezek, abban fém tartja a kagylót nem műanyag. Viszont az árából kb három-négy darab 840-et lehet venni... Töredékére lement a 840 ára 10 év alatt. Szóval.... nem biztos hogy nem-e jobb 840-et venni és ragasztgatni amíg lehet.
-
:AMF:
senior tag
válasz
Zsootii #90642 üzenetére
Szia.
A gamer fejeseknek ez a topikja. -
Ba cy lus
addikt
'54-ből?
Az ET1000 a 70-es évek második felének gyermeke. A DT440 volt akkor a dinamikusok között a csúcs fejesük, az ET1000 pedig a csúcs fejesük. Tudtommal az egyetlen elektrosztatikus Beyer. Viszont azt jó drágán is lehet beszerezni: valószínűleg nem tud annyival többet a dinamikusokhoz képest, mint amennyiért azokat ki lehet fogni időnként a használt piacon.
Meg akkor már lehet érdemesebb Staxot venni.
Bár nem nagyon mozgolódom mostanában, a DT440 minden igényemet kielégíti igazából. Így, a Dynacóról, hivox dac-ról. Persze lehet más erősítőről, dac-ról is tudna hasonlóan nagyot szólni, inkább majd ezen a fronton nézelődöm, ha rám jön. -
Bodz
nagyúr
válasz
Springfieldx #90637 üzenetére
Szia!
-
Springfieldx
csendes tag
Sziasztok,
Gyereknek keresünk új fejhallgatót általános felhasználásra.
Circumaural, zárt, mikrofonos, bluetooth.
Itthonról webshopból vásárolva.
Telefonnal, Laptoppal, TV-vel használná.
Legalább közepesen strapabíró.
Keret 20k körül.
Megköszönjük, ha tudtok segíteni! -
Gzula[HUN]
addikt
Az összes Brainwavz round (nem a round XL) párna jó az X2HR-re, pont belinkeltem amit rendeltem. Akkor még 1X. Alul fel van sorolva, mire jó, köztük az X2 és az X2HR is, kép is van, ha ráklikkelsz az X2HR feliratra, hogy néz ki rajta. Ezek szerelősek, át kell rá rakni a műanyagot. Máshol nem találtam eddig "műanyagosat", eredetit se. Csak a Dekonit.
Fiio-n meg leméred, mekkora kell, és tessék. -
Kobe
veterán
válasz
Gzula[HUN] #90625 üzenetére
brainwavz honlapján egy sincs ami Fiio EH3mal vagy X2HR-rel lenne kompatibilis
így sajna nem vagyok vele előrébb -
s4tch
veterán
válasz
BBoldi #90633 üzenetére
A "ne torzítson semmi mást" meglehetősen irreális elvárás, pláne alaplapi hangkártyáról. De egy használt Meze 99 Neo jó lesz egynek, ha találsz belőle. Ha meg nem találsz, akkor vegyél egy CAL!-t (bár azt se nagyon lehet újonnan kapni
; én írnék ennek a hirdetőnek), a maradék pedig mehet forrásra.
-
BBoldi
csendes tag
Szervusztok! A segítségeteket szeretném kérni!
1) Otthon
2) Zenehallgatás (bass headnek mondanám magam, volt egy Shure SRH 840-em, abból nagyon, de nagyon hiányoltam a mélyet)
3) 40-50k
4) Új, de használt is szóba jöhet
5) Circumaural
6) Zárt
7) Brutális mélyeket szeretnék, de ne torzítson semmi mást
8) Itthonról
9) Alaplapi hangkártyáról
Kiegészítésképpen még annyit szeretnék, hogy mindenféleképpen ki szeretném próbálni vásárlás előtt ! Köszönöm előre is mindenkinek! -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Ereshkigal #90631 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz
Ereshkigal #90629 üzenetére
Én vennék másik párnát.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Az elmúlt hónapokban szétporladtak a Meze 99 Classics párnái (nem is használtam...) Tudnátok valamit ajánlani?
-
:AMF:
senior tag
Régi Beyer cuccokat nézegettem a neten. A számomra ismeretlen ET1000 mellett találtam egy vicces kreálmányt is.
-
Dorien
veterán
válasz
Valdien #90622 üzenetére
Utcára elég bumszli tud lenni a circumaural kialakítás, de pl. ez a Denon D1200 kellemes: [link] Használt Sony MDR-1A vagy új MDR-1AM2 is jó lehet. Ja igen, meg a Meze 99 Classics, de ott azért vigyázni kell a diófa kagylókra. A Meze 99 Neo is hasonló hang, de ott nem fát használtak.
-
Valdien
csendes tag
válasz
Gzula[HUN] #90623 üzenetére
Hálás köszönet!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Valdien #90622 üzenetére
Több mély van pl. az M50X-ben, az MDR1am2-ben, a 1More Triple Driver Over Earben, vagy Grado SR60-ban. Kevesebb mély, de még V hang az M40X, a Denon D1200-ban, vagy a Beyer 240pro-ban. Ott van még a Yamaha MT5. Kiegyenlítettebb a Takstar Pro82, az árkategória legkiegynlítettebbje pedig a Shure SRH400, amit én nem szívesen ajánlok, mert törik, mint a ropi. A többi, drágább Shurokról meg semmit se tudok (leszámítva, hogy azok is hamarabb törnek, mint az átlag).
Nézném választáskor a vezeték cserélhetőségét, esetleg azt, hogy mikrofon is legyen rajta, ha már "utsza". -
Valdien
csendes tag
válasz
Gzula[HUN] #90621 üzenetére
Köszi szépen! Utcára mit ajánlasz?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Valdien #90618 üzenetére
Cloud II. után azért nem lesz egyszerű a történet. Én azt javasolom, hogy első körben egy jó minőségű sheepskin párnát szerezz hozzá, szerintem az annak a fejhallgatónak a legfájóbb pontja (márhogy x@r a gyárija). Esetleg valami normálisabb DAC/AMP-ot érdemes beszerezni. Ugyanott leszel ezzel, mintha vennél mondjk 60ezerért egy másikat, amin ugyanúgy szétmálik a műbőr, ugyanannyi idő alatt, mint a Cloudon.
Mivel nincs benne kevés mély, feljebb lépés szerintem pl. a Sony MDR1am2, vagy egy Meze99 tud lenni, de utóbbi részemről csak feltevés, és gyári párnával valakinek az se jött be.
Nyitottban meg mondjuk egy X2HR vagy egy Beyer 990pro. Vagy egy Hifiman 4XX, de ezek már komolyabb aládolgozást igényelnek.#90619Kobe: Napokban volt szó róla, hogy kijött a Dekoni párna rá nem túl ocsón (X2HR, X3-ra), de legalább van. Ezen van műanyag gyűrű, minden más esetben csak "szétszedős" megoldást találtam eddig. Látatlanban eddig a Brainwavz tűnt gyárihoz legközelebbinek. Szerintem addig rendelek én is, míg be nem vezetik az új vám szabályokat.
Pontosan milyen Fiio fejes?#90620Wlac1: Gondolom a Pro 50. Nem érdemes nagyon drága DAC/AMP-ot alá rakni, mert nem skálázódik sokkal jobban tőle. Cserébe alaplapiról jobban szól egy rakás fejesnél, aminek többszöröse az ára. Darviányával mi kiszedtük a kagyló külső és belső része közötti szigetelő szivacs gyűrűt, attól hangyányit nőtt a térérzet, de ezt csak saját felelősségre ajánlom. Gyári párnával szól a legjobban, de nyáron pl. ilyenben (95mm-es kell) nem izzadsz meg úgy, hogy a hangja se változik nagyon (picit világosabb lesz a hangása, de nem vészes.)
Én most a cégnél az X2HR gyári vezetékével használom, mert az 3m-es, de nagy változást nem vettem észre egyik vezetékkel sem, ehhez nincs elég jó fülem.Itthon egyébként EZ a kedvenc vezetékem, 2m-es, nem tudod összegabalyítani.
-
Wlac1
csendes tag
válasz
Gzula[HUN] #90233 üzenetére
Köszönöm a tippet,Múlt héten megjött a fejhallgató, eddig minden téren elérelépésnek tűnik az evo-hoz képest! Ha esetleg a jövőben szeretnék javítani a hangzásán akkor merre induljak? Az alaplapi hangkártyámon szerencsére bőven elég hangos, de gondolom van olyan hangkártya/kábel/párna stb. amivel még jobb lehet a hangja. Illetve van egy olyan "problémám" hogy ha a mikrofonom be van dugva egy kis statikus zaj hallható a fejhallgatóból (ahogy eddig mindegyik fejhallgatómból) - ezt a hangkártya cseréje megoldja vagy csak állítgatni kellene a mikrofonon?
-
Kobe
veterán
Hi
Altalanos kerdes:
A Fiio fejesemhez kellene rendelnem fulparnat, kicsit meggyotort lett az elozo.
Alin viszont a mubor helyett csak szovetet talaltam.
De ha mar rendelek, akkor gondoltam rendelek tartalekot az X2HR hez is.Valami normalis, mubor vagy korrekt szovet varianst keresnek mindkettohoz, relative vastag es kemenyebb fajta szivaccsal (a fiioe elegge puha, az X2HR e meg a hordastol also reszen "felpuhult" kicsit)
Nem tudom van e olyan bolt ahol a felpattinthato kerettel egyutt aruljak oket? Vagy ha nem gyaris akkor marad a regi keretrol levagasa, uj felragasztasa?
-
Valdien
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlásban szeretnék segítséget kérni. Az elmúlt években vezeték nélküli, "ami épp akciós" 10 000 forint körüli fejhallgatóim voltak, de úgy érzem itt az ideje egy magasabb szintre lépni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Utca, tömegközlekedés, mozgás közben melóba menet.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
100 000 forintig bármi jöhet
4.) Új vagy használt?
Láttam outlet termékeket jó árban, ezért nem ragaszkodom a vadonatúj darabokhoz
5.) Circumaural vagy supraaural?
Eddig supraaural fejhallgatóim voltak, de inkább a circumauralt részesítem előnyben
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt (gondolom, bár nem értek hozzá)
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
A folk metáltól a dubstepig mindent meghallgatok, szóval elég nehéz jól belőni, hogy mi az amit elvárok egy fejhallgatótól
8.) Honnan vásárolnál?
Elsősorban Magyarország
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Spotify telefonról (remélhetőleg idén jön a Spotify HiFi, amire biztosan előfizetek)
+1 kérdés: Jelenleg egy HyperX Cloud II-m van a számítógépemhez, van-e értelme ezt lecserélni egy jobbra (szintén zenéhez, plusz játékokhoz használom alaplapi hangkártyával)? Ha igen, akkor melyik termék eredményezhetne minőségi javulást kb. 100 000 forintig.) Szükségem lehet-e egy külső hangkártyára, ami még beleférne a keretbe?
Köszönöm a segítséget! -
rinpocse
aktív tag
s4tch, Gzula[HUN], Bodz!
Köszönöm!
-
Milooo
újonc
Sziasztok!
Gondolkozok fejhallgató váltáson és a következők a jelöltek:
Steelseries Arctis Pro, Beyer DT990pro , Audio Technica több jelölt is van és egyéb alternatívát is meghallgatok .
Sennheiser game one fülest váltana célom,hogy Zenére is alkalmas legyen,de FPS játékra Escape from Tarkov (Main). Hifi fejhallgatót nagyon dicsérik és ezért gondolkoztam ebben a kategóriában. Próbáltam napokban sokat olvasni,de picit laikus vagyok hozzá és ezért fordultam hozzátok,hátha tudtok segíteni vagy/és tapasztalatokat megtudjátok osztani. Egyenlőre Soundblaster Z-t használok meghajtásra és tudom nem a legcombosabb,de hajlandó vagyok cserélni is internal/external erősítőre.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
btraven
őstag
válasz
fehér_ember #90607 üzenetére
Grado SR60e - de attól tartok nem vagyok basshead.
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
Az unokámnak keresek vezetékes fejhallgatót. Roland digitáliszongora „némítására”kell elsősorban! 10-30.000 forint közötti árra gondoltam.
Köszönöm. -
Ba cy lus
addikt
válasz
btraven #90606 üzenetére
Hát én nem nagyon szeretem annak az albumnak a remaszterelt verzióját. Szerencsére megvan az original. Jobb szeretem, ha egy metál album levegősen szól.
Death - Leprosy albumát is nagyon kedvelem. Hangzás szempontjából is. Pedig hifi szempontból van tőle sokkal jobb albumuk (Symbolic, The Sound of Perseverance), valahogy mégis annak a hangzása tetszik legjobban, brutális az a hangzás. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #90592 üzenetére
Ami azt illeti, egy AKG K550-nel is simán lehetett hallani, hogy a gyári vagy egy másik jack átalakítót használok. Nem kell ezekhez a dolgokhoz okvetlen high-end fejes. Az más kérdés, kinek mekkora különbség mennyit ér meg.
Nekem biztosan nem érné meg már a többtízezres kábel sem. -
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik lehet a jobb választás minőségben(hang és anyag)?
Logitech G Pro vs Dell Alienware 510 -
ribizly
veterán
válasz
Sinesol #90600 üzenetére
Én ebben nem értek egyet, de alapvetően aki ilyesmiben gondolkodik, az általában a "jó minőségű" "tök átlag, szabványoknak megfelelő kábel"-ről szokott valami komoly, nemesfém alapú, minőségi(bb?), "kézműves" megoldás felé mozdulni.
Tehát nagyon nem azok a szabályok vonatkoznak rá, mint amikor egy "ipari hulladék" (ami leginkább a kényelmetlen rövidségére és keménységére vonatkozik) Hifiman (pl. akármelyik 2x2.5"-ban végződő) kábelről átmész egy másik, és talán jobb gyárira (Sennheiser HD700, Beyerdynamic AH, Meze 99, ...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest