- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz Xavius #88699 üzenetére
A hitelességgel egyelőre nem nekem vannak gondjaim. Mindenesetre elég fura, ahogy valaki előbb árkategóriáján túlmutató, HD600-nál nagyobbat virító fejesnek tartja a HD560s-t, majd mégis vesz egy Amiron Home-ot, miközben februárra egy Focal Cleart tervezget, de közben azért berendelt egy Hifiman Anandát is, aminél +2-3 dB-től várja a megváltást a korábbi rossz hifimanes tapasztalatok után. És mindeközben egyetlen egyszer sem írt kérdést a fejhallgató erősítős/DAC-os topikba, miközben más egy pártízezres fejes vétele előtt is kérdez, elég lesz-e hozzá az erősítő/DAC. Ne mondjuk már, hogy ez így töknormális.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Xavius #88696 üzenetére
A hifimanek ebben nem kimagasló sajnos, más területen viszont nagyon erősek .
Akkor minek rendeltél hifimant? Valahogy nem áll össze ez a történet.
Az meg külön érdekes, hogy még az Amiron Home be sem járatódott, máris rendelted a következő fejest. Most vagy kamu ez az egész (jó egy hete ültették a bogarat a fülembe, hogy batyulda reinkarnácója vagy), vagy manapság tényleg ennyire nem tudnak az emberek egy láncot kiépíteni, csak szórják ki ablakon a pénzt karácsony előtt, hátha bekövetkezik a csoda. Még csak nem is kérdeztél semmit.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Xavius #88696 üzenetére
Nalam is ugyanez volt, hiaba volt szép, részletes a mély a Sundara-nal, egyszerűen nem tudta azt az ütősseget, mint egy hagyomanyos dinamikus. Az Audeze azert masabb mert az a Hifiman-el ellentetben nem kiegyenlitett, az erősen csapott felső közepek, magasak miatt lesz joval sötetebb, vastagabb hang.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Igen és annyira tetszik, hogy egyelőre ki sem próbáltam a sima Focuspaddal és a bőr párnával. Azért talán majd most hétvégén...
Ja igen, most Pearl Jam albumokat hallgatok újra vele. [link]Gzula[HUN]: Ez a HE400S újabb kiadása lehet a HE4XX-féle oldschool HiFiman fejpánttal. Lyukacsos műbőr a párna belső profilja, tehát sima Focuspad, nem Focus A.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
Ha már "Hifiman-ezünk". A 400se-ről van valami infótok? Most picit drágább, de BF-kor 130 dollár volt Alin. Mondjuk én Hifimanekkel kapcsolatban teljesen vakon vagyok, illetve abból próbálok valamit jegyezni, amit itt megosztotok. Nekem úgy tűnik, hogy az SE egy 400s új pánttal, valamelyik focuspaddal.
[ Szerkesztve ]
-
sNk77
aktív tag
válasz Dorien #88655 üzenetére
Kicst vicces, azzal küldtem úgy emlékszem. És azért van kettő focuspad hozzá mert én is, és az előző tulaj is úgy gondolta azzal jobb, és legyen egy tartalékba. Az A-val mégis jobb. Az első benyomás volt pont ilyen részemről, hogy hú basszus milyen jól szól. De valahogy mégse alakult ki a "végre leülhetek hallgatni" Az első hetekben hasonlóan vélekedtem még róla, aztán elkezdett zavarni, talán fárasztó lett nekem, nem tudom. Én továbbra is örülök, hogy megkerestél. Újra szívből(és inkább ezt, még ha hangfalazni is lehetne) kapcsolom be az erősítőt, és nem csak azért, hogy ne hangoskodjak a hangfalakkal.
nádpálca
-
sNk77
aktív tag
Egyetértek mindenben. Úgy voltam vele ha az EL-8 nekem jobb lesz hiába nem egy szinten vannak, akkor miért érdekeljen. Nem telt sok idő, de még jobban elmélyült a barátságunk, továbbra is eksztázisban vagyok. Nem enged. Nem is szabad így bekategorizálni, ebben az ársávban meg főleg. Ahogy Dorien mondja: "ez egy win-win csere volt.".
Ezt ajánlották egyébként LCD-2 Classic helyett, azt mondták nem sokban marad el tőle. És ez volt aprón. De most már végképp nem hagy nyugodni milyen lehet az LCD-2 Classic(eredetileg azt kerestem), csak legyen egy használtan. Egyszer volt már nekem, de ott valami gond lehetett a meghajtással vagy valamivel mert közel sem szólt így. Már nem emlékszem melyik NFB-vel, de katasztrófálisan szólt. Nagyítóval kellett keresni a mélyeket, lehelet vékonyak voltak ami megmaradt. Amit olvastam róla és "Józsi" elmondása alapján pedig jó lenne, kiváncsi vagyok milyen az EL-8-hoz képest. Ha ezt tudja még jobban, pff.
nádpálca
-
Dorien
veterán
válasz Viktoár #88661 üzenetére
A 8k-s csúszkát kell lejjebb húzni, ott van a legzavaróbb kiemelése az SHP-600-nak. Azt, hogy mennyivel, majd kitapasztalod...
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
s4tch
veterán
Ennyit arról, hogy objektíven megítélhető-e, hogy mennyire jó egy fejhallgató, és ez értelmezhető-e egy vákuumban, a lánc ismerete nélkül... Szerintem egy nagyságrenddel jobb fejes a HE560, de igazából arról van szó, hogy egyszerűen más az ízlésünk. Őszintén örülök, hogy örülsz.
-
sNk77
aktív tag
De azt én mondtam, nem ő. Szerintem a Gustard H10 elég volt neki. +6db gain beállítás, 13 óránál volt a pot sokszor úgyis. 3W körül csak elég neki. EL-8 alap gain beállításon most kb 9-nél. És egy Samsung S10e-ről is jól szól, néha csutkára kell tekerni a hangerőt azért, jó felvételeknél kb. fél - 3/4-ig. 560-at nem tudom milyen telefonról, meg se fordult a fejemben, hogy bedugjam.
Az EL-hez képest semmilyen az 560, attól még egy remek fejes. Mostanában nem igazán jutott eszembe fejhallgatózni, ma meg alig vártam, hogy hallgassam az EL-t. Az ének, gitár, dob hangok az EL-ben valami isteniek az 560-hoz képest. A gitár húr pendülésének lett teste pl., nagyon jó, tetszik. Mintha nem lenne normális közepe az 560-nak, vagy csak az EL-ben tolták jóó előre. Nekem fontos a jó énekhang, a legelső számnál éreztem, hogy ebben bizony sokkal jobb. Viszont nem megy olyan mélyre és nem is olyan szépek a mélyei, de nekem minden másban jobb. De ennek sincs szégyenkezni valója, inkább csak a sub-basszusra vonatkozik ez. A tere kisebb, de ezt nem mondanám feltétlenül hátránynak. Talán túlságosan szétszedte a zenét az 560, plusz a nagyobb tér rátett egy lapáttal. Meg sziszegett is néha. Elég sok németet hallgatok és ott akad sziszegés. A magasakról csak annyit röviden, hogy eddig egyszer sem volt bántó, nagyon jó ez is, lágy.
Nem meglepő, hogy nekem jobban tetszik az EL-8, imádom az R70x hangját is.
Kiváncsi leszek milyen a CompositeAmp-ról. K712-vel voltak hasonló élményeim amikor a H10-ből átdugtam a Compositba. Hirtelen dögösebben szólt, sokkal fókuszáltabban, a nagy tere megszűnt. Jó volt, tetszett.
nádpálca
-
Dorien
veterán
válasz Exodius #88658 üzenetére
Kuuuuuuuuuuuuuuu**a jól szól vele. A legjobb hang nyitottban, amit eddig hallottam. A DAC is passzol hozzá. Az én láncomról az EL-8 volt "olyan semmilyen".
dominicheft: Ez még épp belefér a keretbe: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz wexford881 #88664 üzenetére
Ez nagyon hasznos válasz volt, köszönöm szépen a program ajánlást és a részletes véleményt.
Üdv:Viktor
-
Sinesol
veterán
Vedd onnan, ahol olcso es a bolt is megbizhato, az a realis ar, nem is ertem mire dragabb 30-35k-val valahol. Lehet valami beragadt keszlet amit csakazertse akarnak normalis aron adni. A Muzikernel legolcsobb, az megbizhato es gyors bolt, egyedül akkor van gond, ha vissza kell küldeni cuccot, nekem a HD600 árán egy honapot ültek.
Red-et meg Black-et probaltam mar HD600-al, mindkettő kevés volt mellé, szal ugyanugy keves a 650 mellé is. Ezek inkabb hordozhato, könnyen hajthato fejesek, fülesek mellé vannak kitalalva.
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz Sinesol #88674 üzenetére
Értem... Köszönöm.
Még 2 gyors kérdésem lenne. Árban itt is eléggé nagy szórás van, ahogy nézem, akár 30-35k különbség is lehet 2 bolt között. Ennek van valami konkrét oka? Nyugodtan vehetem onnan, ahol olcsóbb?
A másik, hogy mi a véleményed a dragonfly red és dragonfly cobaltról? Ezek mindig is szimpatikusak voltak, mert könnyen hordozhatóak. Egy ilyen szerkezet mennyire lenne képes meghajtani az említett fejhallgatókat? -
fattyu
veterán
válasz Sinesol #88672 üzenetére
nem így gondolom.
kell neki végtelen erő, és szinergia az erősítővel.
akkor kinyílik. levedli a lustaságát kelletlenségét, túlzott melegségét. és a helyére kattan.
az enyém első szériás megjelenés évéből való darab. nem hallottam későbbit egyet se.-
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Sinesol
veterán
Hát, jó lehet kezdesnek mondjuk a Schiit Modi vagy Topping D10s/E30 mint dac, plusz erősitőkent a Schiit Magni, Topping L30, Monoprice Liquid Spark, etc.
Átlagosan olyan 200-250 dolcsi egy ilyen stack, ezek mind külföldröl rendelhetőek.
Itthon tul sok opcio nincs, egybecucckent esetleg jo opcio lehet a Fiio K5 Pro. Plusz az egyik forumtag is arul sajat keszitesu, jonak mondott cuccokat, mondjuk fogalmam sincs epp mi kaphato, erdemes lehet rairni, ha erdekel.[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz fattyu #88670 üzenetére
Hmm, azt gondoltam, hogy egy jobb DAC azért elég lenne HD600-hoz, 650-hez, 660s-hez ... Ez így nem jó, mert hosszú távra tervezek.
Nyilván elsősorban nem telefonhoz venném, de előfordul, hogy arról (is) hallgatok zenét, pl. este.Sinesol: Külföld is szóba jöhet. Mi a minimum, ami kellene egy ilyen fejeshez? Bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek, nem volt még 20k feletti fejesem, DAC-ot se használtam soha..
Ba cy lus: Lehet megnézem, ha lesz rá lehetőségem, bár mostanában kétlem....
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
A telónak kevés a teljesitménye ahhoz, hogy rendesen meghajtsa normális hangerőn.
Ha külföld is opció, akkor sok minden szóba jöhet dac/amp-ként, kérdés, hogy mennyit szánnál rá.fattyu: Alacsony torzítású, transzparens fejes és emiatt hangsúlyosabban jelenhetnek meg az erősítő torzitásai, hibái, ez is az oka a "háklis" jelzőnek". A K5pro nyilván nem egy top kategória, de nincs különösebb gond vele, szerintem egész jól szól vele a HD650.
Egyébként mint mondtam, nem épp ideális a 650 teló mellé, azért is ajánlottam helyette, a 660s-t. Plusz az ajánlásban nyilván az is benne volt, hogy később dac/amp-al használja majd a cuccot, mint emlitette.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
telefonhoz ne vegyél hd650et. alaplapi hangkártyához se.
kidobott pénz úgy 90 ezer az árából mert annyit benne hagy amiről hajtod....
néha csak nézek hogy miket ajánlanak itt mihez emberek.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
UserX
addikt
Bocsi, már többször kérdeztem, de még mindig nem 100% az új rendszerem. És nagyon láma vagyok ebben a kérdéskörben!!!
Vadi új Magnat LZR 980.
PC-ről van hajtva, alaplapi hangkártyával (Realtek ALC662 @ Intel Lynx Point PCH), másra nem is lenne használva. A felhasználás elsősorban zenehallgatás (FLAC), filmnézés, 10-ed sorban némi játék.
1. A hozzáadott kábel rövid (160 cm), ezért átmeneti megoldásként rendeltem egy ilyet, ami tegnap meg is érkezett:
A PC-be ok, a fülesbe nagy. Felhívtam a boltot és azt mondták, hogy a bemenete 2, 5 mm-es. Olyan kábelt azonban, aminek az egyik vége 2,5 mm (egyenes), a másik 3,5 mm és legalább 2 m hosszú nem találtam, még az Ali-n sem. Rendeltem egy átalakítót, ha minden ok hétfőn megjön. 4 tűs, azzal menni fog (kérdezem a hozzáértőket)??? Köszönettel venném, ha valaki linkelne egy megfelelő kábelt, akár az Ali-ról is.
2. Szintén hozzá nem értő vagyok. A fenti felhasználásra hogyan járok jobban (már hogyha ez a kábel ügy rendeződik), a minőség fokozása érdekében:
Később veszek egy normális hangkártyát vagy DAC (amit nem is tudom pontosan, hogy micsoda ), esetleg mindkettő, de írjátok meg, hogy mi a prioritás. A belépő kategória érdekelne, amiért érdemes pénzt adni. A hangerővel nincsennek gondok.
Bocs, ha hosszú lére eresztettem, kösz, ha elolvastad.
Előre is THX!
-
Ba cy lus
addikt
válasz Sinesol #88665 üzenetére
Kérdés, miről karcos a HD600. Szerintem nem az a kifejezetten fülbántó típus. A HD650-hez, HD660s-hez képest nyíltabb megszólalása még jó is metálhoz, rockhoz, jobban átjön vele a torzított gitár. Nekem egyértelműen jobban tetszett a HD600-ról pl. a Death vagy Deicide, mint HD660s-ről. Ezeknek amúgy is van kisebb-nagyobb mértékben laid-back jellege, ami metálhoz, rockhoz nem ideális, de ez a 3 közül a HD600-ban van legkevésbé jelen.
-
-
Sinesol
veterán
válasz dominicheft #88663 üzenetére
A HD650 szerintem kiemelkedően jó bluesra, metalra nekem nem mindig jött be, bár lehet ez csak nálam volt így. A HD600 kissé karcos és a mélytartomány kicsit kevés, az összhatás nekem kicsit vérszegény volt.
Szvsz én a HD650-et ajánlanám, a legtöbb műfajjal elég jó barátságban van, meleg, kiegyensúlyozott, hosszan hallgatható hang. Nagyon kényelmes is, plusz tartós, agyonüthetetlen darab. Az erősítőd is bőven meg tudja hajtani.
7etape: Az elmondottak alapján neked is bőven jó lehetne a 650, bár a teló mellé nem épp ideális. A HD660s lenne ideális, az jobban elvan hordozható cuccról, de az egy jó 30k-val a kereted felett van.
[ Szerkesztve ]
-
wexford881
csendes tag
válasz Viktoár #88661 üzenetére
Nekem van Omnitronic SHP-600, az egyik kedvencem tényleg az egyik legjobb a kategóriájában, viszont 2 dologra kell odafigyelni. A magas hangokból tényleg kell vágni (Equalizer APO-t használok, google-be beírod első pár találat közt ott lesz).
Illetve sokkal kevesebb mély van benne mint a Superlux-ban volt. Nekem mondjuk elég, még elektronikus zenéhez is. Szép feszes mélyei vannak, elkülönül a középtartománytól, nem mászik rá. A hangképe viszont világos, ha a meleg hangképhez vagy szokva akkor eleinte vékonynak tűnhet a hangja, hosszú távon fárasztó lehet de ha megszokod akkor akár egész nap használhatod mert kényelemben és anyaghasználatban sokkal jobb mint bármelyik Superlux. -
dominicheft
csendes tag
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Elsődlegesen zenehallgatásra, illetve néha egy kis játékra
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
80k-130k
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Mind a kettőre nyitott vagyok
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Home office miatt keresek, olyan fejhallgatót, ami megfelelő stereó térel rendelkezik.A mély hangok ne legyenek nagyon tolakodóak de a háttérben sem veszenek el . Kimondottan műfajt nem tudok mondani, mert sok mindent hallgatok. Mostanában amit gyakran hallgatok az a metal és a blues
8.) Honnan vásárolnál?
Bármire nyitott vagyok
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Egyenlőre egy fiio k5 pro, de a későbbiekben nem zárkózok el egy komolyabb dac beszerzéséttől. Illetve elsődlegesenn tidal-al hallgatok zenét.Ahogy visszaolvastam egyre jobban el bizonytalanodtam abban, hogy milyen fejhallgatót keresek. Eddig az alábbi fejhallgatókon gondolkodok:
Sennheiser HD 600
Sennheiser HD 650
Audio-Technica ATH-AD900X
Audio-Technica ATH-R70xEzek közül esetleg, melyiket tudnátok ajánlani, vagy bármi más típus érdekel.
-
-Ben-
veterán
Sziasztok,
- Otthon
- Klasszikus, rock
- 100-120e Ft.
4.) Új vagy használt?
- Új
- Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
- Mindegy
- A kiegyenlített hangzást kedvelem, nem szeretem, ha dominál a basszus, ahogy azt se, ha túlságosan agresszív a magas tartomány. Jelenleg bizonyos szólamok egyszerűen "eltűnnek", szeretném részletesebben hallani az adott számot/darabot.
8.) Honnan vásárolnál?
- Lehetőleg hazai webshopból.
- Jelenleg telefonról (Galaxy S10) és laptopról (MacBook Air), később laptop+DAC.
Most egy Pioneer SE-MS5T-t használok, nem is mondanám rossznak, de előrébb kellene lépni.
[ Szerkesztve ]
-
-
p_adam
addikt
válasz letoltobeze #88644 üzenetére
Egy ideig nekem is így kellett használni, míg nem találtam meg a megfelelő méretű pántot hozzá.
De nyilván meg lehet csinálni másképp is, ha tetszik a hangja, akkor emiatt ne add el. -
Dorien
veterán
HiFiman HE560 + Focuspad A rulez!
HE4XX életérzés még részletesebb, még finomabb előadásmóddal. A Sense V1 néha csutkára van tekerve, de így legalább védi a hallásomat. A dinamika, a tér az valami elképesztő. Gondolom a Sundara is ilyesmi lehet, bár ott más a szorítóerő, a driver és a fülpárna is.Az Audeze EL-8 nyitott nem jött be, valahogy nagyon nem passzolt a láncomhoz, ízlésemhez... Komolyan, az xDuoo X2 DAP-pal jobb hangot adott. Precíz, kontrollált hangzás, intimebb prezentáció, mint a HE560.
sNk77 kolléga meg pont fordítva vélekedik a két fejesről, neki a HE560 "olyan semmilyen volt", és inkább az EL-8 jött be. Ezt legalább DAP-ról is tudja hallgatni. Szóval ez egy win-win csere volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Viktoár #88653 üzenetére
7kHz -10dB
11kHz -10dBVagy a hangkártya szoftverével tudod beállítani, vagy a zenelejátszó programban.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz Dorien #88652 üzenetére
Köszönöm szépen, délután megrendelem. Azt a "magasokból kell vágni részét" kifejtenéd nekem mert én csak olyan felveszem és használom tipusú felhasználó vagyok. Számítógépen hallgatok zenét illetve filmet nézek. Néha játszom de az nem mérvadó.
Hol/mivel tudom állítani és milyen értékeket kell megadni?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Van (volt) egy Superlux HD681 EVO fejhallgatóm, ami már elég viseletes.(~6 éves) Többször javítottam mert megtört a kábel és a fejpántot is cserélni kellett. A napokban eltört belül egy kis műanyag pöcök ezért már nem gányolom tovább úgy döntöttem hogy veszek egy másik fejhallgatót.
A hangjával nem volt gondom, kényelmes is lett egy idő után. 9k körül van a boltokban, van hasonló árban alternatívája ami anyaghasználatban jobb/minőségibb? Természetesen hangzásban is minimum hozza az EVO szintjét.
-
fattyu
veterán
válasz letoltobeze #88648 üzenetére
Fejtetőnel ragassz rá kettőt és máris emel. Kreatívan
Miért kerülne messzebb??
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
dekoni nuggets
-
Ba cy lus
addikt
Pántra húzz valamit.
-
letoltobeze
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap megjött a Quad ERA-1...
Ennél "levegősebb" hangzású fejest még nem hallottam. Azt kell hogy mondjam, tetszik a hangja. Olyan mintha az énekesek tisztábban énekelnének :-) Néha talán már kicsit túlzás is amit csinál, de azt hiszem meg tudnám szokni.Viszont sajnos kb. 20 %-al nagyobbnak kellene lennie a fejemnek, hogy jó legyen a legkisebb beállítása is, így csak fekve tudtam hallgatni, vagy tartani kellett.
Tudtok erre valami megoldást?
Vagy ajánlani valamit helyette, ami hasonlóan jól szól?
-
szika87
aktív tag
válasz Ba cy lus #88641 üzenetére
Azt nem tudom, ennyire nem mentem bele. Mivel a hajszál nem kerül ki onnan csak megvan mozgatva, így lehet a hiba továbbra is fenn fog állni, de ha pl ezzel az ütögetéssel félévig nem jön elő a probléma újra, akkor szerintem rendben van.
We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Gyerekek ez hihetetlen de az internet tele van azzal hogy a Beyerdynamic fejhallgatók (DT770/880/990) tényleg szenvednek ettől a "hajszálas" recsegős dologtól, nem akartam elhinni hogy egy ilyen névnél ekkora hiba előfordulhat. Mikor megvettem anno sose hallottam ilyen problémáról. Ami ettől is elképesztőbb a Head-Fi-on találtam egy megoldást rá aminél nem kell szétszedni a fejhallgatót, elképesztően egyszerű és azzal voltam csak trollkodik a topic indítója, de több komment is érkezett rá hogy valóban segített. Lényegében néhány erős ütést (pofont) kell mérni a füles azon oldalára amelyikkel van a probléma és helyrejön, nem kell szétszedni. Ehhez célszerű előtte egy 150hz-es hangforrást játszani hogy megbizonyosodjunk róla hogy valóban a hajszál miatt recseg, ugyanis hiába püföljük ha igazából a hangszóróval van a baj mert azt nem hozza helyre Youtubeon van is videó 150hz-es hangforrásról
Itt pediga Head-Fi linkje: [link]Alig várom hogy hazaérjek és kipróbáljam, ha másnak is megoldja a baját, lehet nem ártana megőrizni az utókor számára ezt az egyszerű megoldást.
-
nbencee
tag
Rácsaptam a belinkelt Maxell Retro DJ-re, 2500Ft (!! )-ra lealkudtam, és itt helyben át tudtam venni Amikor kibontottam akkor vettem csak észre, hogy gyakorlatilag 100% vadonat új, a kábel még össze van kötve, stb. Mivel ez már legacy cucc, nincs forgalomban, és nem is gyártják így már csak kíváncsiságból is megérte, azt hiszem valahol ott 2017,2018 környékén lehetett utoljára kapni. Tényleg elég jó hangja van, az árához képest meg főleg. Igazából nem értem miért álltak le a gyártásával, a másik nagy slágertermékük a fülhallgatós témában a Metallics volt, és azt is kivezették, pedig az is nagyon király volt. Arra gondoltam meghagyom ilyen mint állapotban, és elviszem majd fejestalira, aztán elcserélem valami leharcolt retro fejesre, vagy odaadom valakinek random
-
syrus1006
csendes tag
Sziasztok,
Saját részre keresek olyan fejhallgatót ami a jelenlegi Sony MDR-7506 után előrelépés lenne. A napokban szert tettem egy Ibasso DC03 DAC-ra is, ami segítené az új fejhallgatót.
Otthon.
Zenehallgatás: Gyakorlatilag minden műfaj heavy metal és hard rock kivételével.
40-50eFt környéke.
4.) Új vagy használt?
Új.
Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
Tiszta középtartomány.
8.) Honnan vásárolnál?
Magyar webshop.
Számítógép + Ibasso DC03 DACA válaszokat előre is köszönöm!
-
nbencee
tag
válasz Gzula[HUN] #88630 üzenetére
vagy esetleg Soul SL150 helyett akkor inkább Takstar/Invotone HD2000 , 7200Ft
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #88635 üzenetére
Igen, az is jó.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz tejeskifly #88632 üzenetére
Jut eszembe - és szerintem Dorien is megerősít - ott van még a CAL! is. Az egy nagyon jó választás, és csak 1-2ezerrel lóg ki a keretből.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Ja igen, azzal lehet, hogy gond lesz...
Olcsó, alig használt tipp: [link]
Az ár ne tévesszen meg, ez egy brutál jó fejhallgató."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
Szerintem csak mézesmadzag. Korábban is panaszkodott valaki, hogy a Muzikerből napok után egy Lewitz 8500-asat ajánlottak neki, mert nem volt már MS5T. Utána pár napig a kínálatban se volt, majd egyszer újra visszakerült 16900.-ért. De raktáron nem volt egy darab se. Sokat mond, hogy Amazonról se találsz 113euro alatt. Bejött viszont az MS9BN 200€-ért, ami szerintem egy ANC-s MS7Bt.
Egy használt van még az aprón egy DAC-al, de úgy meg a kereted 2X-e. -
Dorien
veterán
válasz tejeskifly #88629 üzenetére
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz tejeskifly #88629 üzenetére
Pioneerban az MS5T volna jó, ha találnál még valahol. MJ503-at próbáltam, az nagyjából az a kategória, mint MJ522, de nekem az nem tetszett. Anyagra meg olyan, mintha játék lenne. Szerintem az AT nem csajos egyáltalán, ebből a 3-ból én a Marshall-t választanám.
Páran mostanában vásároltak Soul SL150-et, jellemzően mély orientált hang, nem túl jó anyag minőség, de 6000-re leárazva nem hiszem, hogy tudnék jobbat ennyiért.
Én EZT választanám. (Nem én hirdetem, Sony MDR-10RC.) Ajánlanék Kínából is, de gondolom karira kell, addig meg nem ér ide.
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Sziasztok!
3 fejhallgató között vacilálok. Ajándékba lesz hölgynek, úgyhogy nem csak a hangzás, de a kinézet is fontos.
Pioneer SE-MJ522
Marshall Major 3
Audio-technica ATH-AVC200A keretem teteje valahol 15-17e. Leginkább zene hallgatásra lenne használva PC-ről otthon.
Nagyobb részben alacsony minőségű zene, de időnként ha én kerülök a gép elé akkor menne rajta azért minőségi forrásból is ezért nem mindegy hogy mit tudAlapvetően a prioritási sorrend megegyezik azzal, ahogy a hszben követik egymást a fejhallgatók. A pio tudom hogy ajánlott kategória ezért az az első, de valószínűleg azért kell elengedjem mert nem igen van raktáron abban a színben amiben vásárolnám, ez holnap kiderül.
Ha nem kapható a pioneer, akkor a másik kettő között van-e jelentős különbség? A Marshall kinézetre jobb kicsit mint a AT, kicsit retro hangulatú, a pioneer szintén.
Ha esetleg van titkos tipp, ami ezeknél hangzásban többet tud, és jól is néz ki (retro hatású, vagy minimál design), akkor szívesen megghalgatom azt is.
-
Dorien
veterán
válasz FrigoCoder #88624 üzenetére
Próbáld ki más forrásról, az E07K-t kiiktatva. Csak, hogy tudd, mivel van a hiba...
-
btraven
őstag
Megjött a Grado SR60e. Nagy örömömre megvan benne az a varázslatos magas ami miatt megtetszett a Z Review videójában.
És még mély is van benne, pedig tartottam tőle hogy az nem lesz.
Teljesen máshogy szól mint a HD6XX, így majd jól kiegészítik egymást.
Bár ez az on-ear típust még szoknom kell. -
Ribi
nagyúr
Szerintem a füles lesz, nekem is néha néha zümmögött, ilyenkor kicsit megütögettem és jó lett. Elég szar sajnos a minősége. Most is pár dolog félig meddig lötyög, ha rosszul tartom magam, elmegy az egyik oldal.
-
fericske
addikt
Olcsó planár most a 2020-as HE400i. $160~
-
FrigoCoder
csendes tag
Van nekem egy Hifiman HE4XX planárom amit egy FiiO E07K hajt meg. Iszonyat elkezdett néha recsegni, nem tudom az erősítőnek, a kábelnek, vagy a fejesnek van-e valami baja.
Erősítő tudom hogy recseghet mert deszinkronizálódik ha a Windows megpróbálja energiagazdálkodásra bírni. Kábel miatt is recseghet viszont, ha mozgatom a kábelt egy kicsit javul. Viszont lehet hogy a fejes is ludas, nem voltam éppen elég óvatos amikor lecseréltem rajta a párnát és hát kicsit benyomtam a membránt, és lehet hogy most lett elege az anyagnak.
Szóval azok lennének a kérdéseim hogy milyen másik erősítőt érdemes venni ami hasonlóan tud teljesíteni, ezt a nem standard male->2xmale jack kábelt honnan lehet kapni, illetve hogy milyen másik olcsó planár fejesek vannak 50k alatt?
-
szika87
aktív tag
válasz proci985 #88618 üzenetére
Köszönöm, az a baj nagyon béna vagyok szerelésbe, én vagyok az a fajta ember akinek a kezéből a csavarkulcs is kiesik. Nem tudom és nem is merném szétszedni magamtól hogy megnézzem hajszál/kosz miatt nem működik. Ha lenne valaki Debrecenbe vagy a közelbe aki erre rá tud nézni azt megköszönném.
-
hitman,
őstag
válasz Dorien #88609 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Eddig ez a márka nem is nagyon volt a látóterembe és azon is csodálkozom, hogy nem a Gradot ajánlottátok mert személyesen ahány boltba voltam ott mindenki egyből a Gradot mondta nekem következő lépcsőnek.
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #88620 üzenetére
Pont a Beyer driverek vonzzák a legjobban magukhoz a hajszálakat. Van itt tutorial videó, majd a kedves tulaj feltárja a problémát. Vagy elviszi egy szakemberhez / hozzáértőhöz, aki megteszi.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dorien #88619 üzenetére
Bármely más gyártó esetén hasonlóan optimista lennék, de csak itt a fórumon, akik hibás Beyerdynamic DT770-esről panaszkodtak: 1 2 3 és (csak a későbbi vissza keresés végett) ebben még nincs benne az utsó.
Szerk.: Szintén a későbbi keresés, és vissza utalás végett. (Ok, ez 990es.)Lehet, hogy kapom majd az ívet, hogy a "véres kardot" mutogatom. Ebben az esetben elnézést kérek attól, akit zavar. Tudom, hogy a nagy számú eladott fejhallgatók között elenyésző, amennyi hibás előkerül, de szerintem egy ennyire neves gyártótól elég ciki ez a mennyiség is.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz szika87 #88613 üzenetére
Az esetek 90-95%-ában csak hajszál kerül a membránra és az okozza a zajt, főleg a mély hangoknál. Szóval lehet reménykedni.
-
proci985
MODERÁTOR
ha nem hajszal, akkor driver.
utobbi ahogy irod gyakorlatilag gazdasagi totalkar. viszont drivernel mas problema is van, en eloszor megprobalnam kitisztitani mert ez inkabb tunik hajszalnak.
driver egyebkent eleg sokaig birja, szoval ha az elszall, akkor jellemzoen a fel fulest is igazabol cserelni kene: addigra a parna, fejpant es a sintarto muanyag szinten meg szokta magat adni. mechanikailag es funkcionalisan persze mukodni szoktak (sint pl ossze lehet fogatni gyorskotozovel ha nem akarsz 30 euroert venni potot), de a parna par mosas utan erezhetoen veszt az alakjabol.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Lehetséges, hogy a Beyer már vastagabb párnát rak a DT770/880/990 fejeseire, mint régebben?
Az újabb unboxing videókat nézetve az összesen ilyen vastag párna van: [link]
Az én 990-emen sokkal vékonyabb volt gyárilag, és van vele egy olyan kényelmi gondom, hogy néha hozzáér a driver előtti szivacshoz a fülem.
Lehet ebben ráció? Mert akkor rendelek egy új EDT 990 V vagy VB párnaszettet.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
Nem te vagy az első, aki így jár. Első körben valóban érdemes kizárni a "hajszál" problémát.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Rakoncátlankodik a DT770-es fejhallgatóm (250ohm), a jobb oldali hangszóróból "cicergő" sercegő hangokat hallok bizonyos frekiken, főleg mikor mély hangokat kell produkálni, pl robbanás lövések stb... Amennyiben hangszóró a rossz, úgy láttam felesleges cserélni mert kb 25ezer egy darab belőle, plusz beszerelés, na meg ott lesz akkor hogy még jó pár óra bejáratás fog kelleni neki mire passzolni fog a már bejárott baloldalihoz. Tehát ha romlik a helyzet jobb cserélni az egészet mint a javítással foglalkozni?
UI: Hibás Beyerdynamic DT770 pro fejhallgató érdekelhetköszi,
-
verybigboy
senior tag
válasz Pityu. #88611 üzenetére
yayayaaa ... MINDIG figyelni az "akciókat" meg a "készletkisöpréseket" ... mindent megtesznek hogy eladjanak, ésszel!!! Sajnos sokan beugranak ezeknek, ezért is teszik. Én mindig mindennek utánnanézek, s általában a csak most csak Önnek speciális ajánlat nem szokott jó lenni.
-
Pityu.
nagyúr
De durva nézegetem a hivatalos oneodio oldalt és ott a Pro 50 64,99 euróról van leárazva 49,99 euróra ami kb 17EFt én meg vettem 11EFt ért
Nem olyan rossz cucc az a hangerő amit csak magában tud elég ha úgy nézem mert afelett meg még lehet annál is lehet hallás károsodásAz aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Szeretett ath-ad900x-amtól elajándékozás(tesóm elkuncsorogta) miatt meg kell majd válnom, mit tudtok helyette ajánlani ami kicsit is de előrelépés lenne?
Csak nyitott fejes érdekel és Fiio K5 pro-val lenne hajtva.
100-200ezer közötti lenne a keretDream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
stellaz
veterán
válasz TeebyKay #88587 üzenetére
Én erre egys Sony sbh20 egységet használok, ezen van mikrofon is,. vezérlés is. A hangja kb. mint a telefonomé, csak hangosabb. Egyszóval teljesen jól működik.
Asszem a fiionak is vannak ilyen cuccai.Más
Asszony ma vett valakinek a lildiben egy fejest 2750 forintért,.de végül nálunk ragadt. Meglepően jó hangja van, abszolút élvezhető. Most éppen nem kéne,.de mivel bele lehet még egy fejest dugni, ezért lehet megtartom. A kidolgozása elég gagyi, bár a kábel éppenséggel szövet borítású, meg féloldalas.
A hangja viszont tényleg több,. mint rendben van ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz korpicschess #88603 üzenetére
Tudom,nem is akarom full hangerőn hallgatni csak így a kettő egymás utáni hallgatásánál van eltérés.Túl megszoktam az egyiket aztán mindent ahhoz hasonlítok közben meg most a másik egyáltalán nem rossz sőt kb ugyan azt hozza csak a hangerő különbség viccel meg kicsit biztos.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
korpicschess
veterán
válasz Pityu. #88601 üzenetére
Érdekes mikor valaki "legnagyobb hangerőről" ír, mert full rendszer függő. Mondjuk elég sok minden olyan hangos, hogy max hangerőn szinte tuti a halláskárosodás huzamosabb idejű hallgatással.
Mindenesetre másképp szól különböző hangerőn ugyanaz, illetve helyesebb azt mondani, hogy másképp hallod, mert az emberi hallás karakterisztikája ilyen, hogy a magas és mély hangok esetében rosszabb az érzékenysége: [link]Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Pityu.
nagyúr
Érződhet az sl150 keményebbnek basszusban ha van egy kis hangerő különbség az OneOdio és ő közte? Mert ha pl felteszem nagy hangerőre az sl150-et jó hangos sőt túl hangos is az OneOdio az viszont nincs olyan hangos a legnagyobb hangerőn van hangja de nem annyira hangos mint az sdsl150-é bár pont jó szint ha úgy nézem sőt lehet hogy már az is káros hangerő Egyébként fura most is van a bal fülemmel valami mint az sl150-nél volt,hogy a bal fülem kicsit olyan fura tompább érzést éreznék de a hang át jön rendesen olyan mintha az egyik oldal kicsit halkabban szólna de amúgy meg nem,az sl150-nél most nem veszek olyat észre.Mindegy most feltettem járatni az OneOdio-t aztán majd meg nézem erősítővel.Hezitálok eladjam az sl-t vagy maradjon mind kettő.Az OneOdio kényelmesebb más érzés,hogy benne van a fülem meg nem zörög sehol jól összerakott.franc ebbe a basszus mániába
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla