-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bgergo1984
csendes tag
Sziasztok,
egy ideje követem a fórumot, viszont biztos ami biztos kérném a segítségetek egy fejhallgató kiválasztásában.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Film, esetleg PS, Zene
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20k
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy, talán zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Nincs általános preferencia
8.) Honnan vásárolnál?
HU, internet
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Marantz SR72000 az erősítő, ez van rákötve a mediabox-ra, tv-re, stb.Először az ATH-M20x volt kinézve, de talán a forum alapján az AKG K92 került jobb pozícióba.
Köszönöm előre is
-
HUNRobar
tag
Szeretnék egy új fejhallgatót bedobni a közösbe, mert látom még nem volt róla szó: Oneodio Studio Pro.
Már volt pár fejhallgatóm (K514, ZX110, HD2000, P21s, Pro 80) de ár-érték arányban magasan ez viszi a prímet. (talán az 50USD-s Pro 80 érhetne közelébe, de azt itthon vettem 23k-ért) Jelenleg winter sale-ben kb. 26-28USD. (én még 28-ért vettem tavaly novemberen, általában 31 körül szokott lenni) Én innen vettem az első változatot (a másik eladónál kicsit olcsóbb most) Aliexpress linkNe keverjétek össze a Studio Standard-dal, azt nem ismerem, elvileg más driver van benne.
A Superluxokat nem ismerem, sajnos nem tudok hozzájuk viszonyítani.Egy kis szubjektív beszámoló:
Teljes méretű 50mm driveres, összecsukható! és cserélhető kábeles! füles állati jó hanggal. A karakterére talán az epic a legjobb szó, nagyon kellemes, telt hangzás ami mégsem színezett a mélykiemeléstől eltekintve a lábdobok/basszusgitár környékén. A szubbasszus és a Pro 80-ra jellemző éles magasak hiányoznak belőle, a középtartomány viszont nagyobb szerepet kap, az egész zene közvetlenebb hatást kelt, miközben a tér kb ugyanakkora. Röviden összefoglalva a Pro 80 egy fémesebb, dinamikusabb de néha kicsit középen üresnek és ridegnek ható karakter, míg a Studio Pro egy meleg, telt de mégis részletes és viszonylag kiegyensúlyozott hang, lekerekített magasokkal és némileg boost-olt mélyekkel. (ráadásul fele/harmad annyiért). Technikailag a Pro 80 jobb, félreértés ne essék, de itt van mellettem mindkét fejhallgató és szívesen hallgatom mindkettőt, magasan felette vannak bárminek ami eddig volt nálam.
A HD2000 egy totálisan más karakter, ami nekem személy szerint sosem jött be, évekig használtam és technikailag elismerem, de számomra egy száraz, vékony és fárasztó hangzás. Akinek a teljesen flat frekvencia visszaadás kell, annak továbbra is a HD2000 az ideális budget megoldás, viszont más indokot nem igazán tudnék mondani mellette. Az én füleimnek a Studio Pro minden szempontból jobb, legyen az akár részletesség, tér, szeparáció, kényelem, bármi… szerintem az emberek nagy része aki a zene/film/játék élvezetéért szeretne egy jobb hangú fülest, ezerszer jobban jár a Studio Pro-val.
A Soundmagic P21 hozzá képest egy basszusban túltolt, szűk terű, kevés részlettel rendelkező füles, a Sony ZX110-et ne is említsük..Összeszerelésre teljesen oké, műanyag egy kis fém erősítéssel, de masszív hatást kelt. Artikulációban kicsit többet tud mint egy P21, tehát 90 fokot lehet befelé forgatni, össze lehet csukni mint bámelyik hordozható fülest, és 180 fokban lehet kihajtani a villában, mint a HD2000-nél. Adnak hozzá kis szütyőt, olyan anyagból van mint amit a Soundmagic ES18-hoz kaptam. Összecsukhatósága folytán simán befér egy kisebb laptop táskába is.
Apró észrevételek:
A fülpárnák vastagok és nagyon puhák, baromi kényelmes, de beizzadásra hajlamos. A fejpánt nem ovális, hanem viszonylag lapos a tetején, így a fejtetőre nagyobb nyomást gyakorol, ami nem vészes a vastag szivacsnak köszönhetően, de göndör hajúaknál (pl.én) kissé nyomhatja a fejet pár óra után.Sztenderd jack aljazatok vannak rajta, egy 3.5mm-es és egy 6.3mm-es. Adnak hozzá egy 1.2m-es mikrofonos kábelt, és egy hosszabb csavarosat, aminek az egyik vége 3.5, a másik 6.3, tehát nem kell adapterekkel bajlódni, csak megfordítani a kábelt és kész.
A másik csatlakozóra továbbosztja a jelet, tehát jack elosztóként is működik a füles.
Remélem valakinek hasznos lesz ez a kis összefoglaló, további jó hallgatózást!
-
törölt tag
-
niof
veterán
Most ajánlanék én, egy kis fülbemászó muzsikát. Ha jobb minőség kell, mint a SC, a download gombra katt, az artistunion-on keresztül le lehet tölteni (legálisan). Bár nem tudom, hányan járnak ide, akik hasonlót meghallgatnak...
Ez most nekem nagyon bejön.Ő a kedvenc női DJ-m.
Tara Brooks presents Afterhour Sounds Podcast Nr. 156 -
Dimaj
aktív tag
válasz
kromatika #74293 üzenetére
Az már nagyjából kirajzolodott, hogy nagyon hasonló hangja van az SP1 nek mint a1000z nek. Nagyon részletes, levegős, nagy terű, kiegyensúlyozott hangja van, alapjába véve, zárt létére, és ennek előnye még ugye a jó izoláció kifele/befele. Hangszeres zenéket szereti a legjobban, ott tud igazán kibontakozni.
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Dimaj kollégán kívül halott valaki már Charteroak SP1 fülest?Ha igen akkor valaki el tudná helyezni,tudom nyitott de pl Sen 58X hez vagy audio-technica ath-a900x hez képest?
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
egy ideje már olvasgatok, mit vegyek a majd 20 éves AKG K44 helyett. Már majdnem megrendeltem a Superlux 681 EVO-t, amikor rábukkantam a szétszakadó fejpántos hsz-ekre. Tudtok vmi masszív darabot ajánlani, ami kibír 5-10 évet normál használat mellett? Az EVO elődje, a 681B is tetszik, és arról az volt a verdikt, hogy AKG koppintás, örökélet+1 nap tartósságot tekintve. Ezt vissza tudja vki igazolni?
Más márkára is nyitott vagyok 20 ezerig, otthoni használat pc-ről, főleg zene (metál), néha játék, de kipróbálnám erősítőről is filmet hallgatva.Köszönöm a tippeket.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
gyenesmartin #74270 üzenetére
Ha nem sürgős a váltás, én a helyedben raknék rá egy pár kövér, bőr/műbőr párnát. Nekem Takstar HI-2050 van, annak szépen elvette a szúrósságát. Nem mondom hogy sokkal jobb lett, de kellemesebb, tovább hallgatható.
-
lkksioskdl3
aktív tag
Hali!
Az alabbiakra tudok ajanlani egy fejhallgatot mindenes felhasznalasra?
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Egy mindenes fejhallgatot keresek. Otthon, utcan, munkaban.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Elso sorban zenehallgatas, de filmezes es jatekra egyarant.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
A cel 30 eur, de ha indokolt akkor kb 50et is ra tudok szanni.4.) Új vagy használt?
Uj5.) Circumaural vagy supraaural?
Ez jo kerdes. Eddig tobbnyire supraaut hasznaltam de Circumauot celoznam meg most.6.) Zárt vagy nyitott?
Az utcai hasznalat miatt inkabb zart.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Lehetoleg tiszta v hangzast kedvelem, ami nagyon zavar a cicergo magas es nagyon nagyon tul tolt basszus.8.) Honnan vásárolnál?
Amazon.es9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Mobil es laptopElore is koszonom
-
Exodius
őstag
Skacok!
Melyik az a jó planár, ami olyan jó mindenes lehet, mint a dinamikusoknál az Amiron?
-
darvinya
titán
válasz
ruzsabazsa #74266 üzenetére
Ha tényleg RX300 utódja, akkor ott nálad valami nincs rendben, mert RX300-nak egyáltalán nincs vödör hangja.
Vagy totál basshead vagy, amit RX300 biztosan nem ad vissza, mivel inkább kiengyelítet hanggal bír.
Vagy rosszul viseled s nincs légzár, emiatt nem tudja hangot leadni rendesen, mivel eredeti párna féloldalas. -
Dimaj
aktív tag
Asszem felhívom valamikor az Audeze elnökét, mégis hogy gondolták, hogy az lcd2c-be ilyen elsöprő erejű, dinamikájú, súlyú mélyet tettek... Best of world bárki bármit mond, ezt le se lehet irni..
-
Dorien
veterán
válasz
gyenesmartin #74270 üzenetére
-
Spíler
őstag
válasz
szakibá... #74271 üzenetére
Az érem másik oldala.
-
Exodius
őstag
válasz
Biztos volt CES-en is!
-
Dimaj
aktív tag
válasz
Made in Japan best quality
-
szakibá...
senior tag
Ezt nem hagyhatom ki, most botlottam bele a facebook-on.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Van egy Omnitronic SHP-600 fejhallgatóm.
Úgy érzem ideje feljebb lépni egy szintet. Hasonló szellős, nagy térrel rendelkező, karakterisztikájú fejhallgató kellene, amiben nincs meg ez a 9khz-es kiemelés, valamint egy kicsit több mély, ami mélyebbre is lemenne.
Mennyibe kerül egy olyan fejhallgató ami már jobb lenne ettől?
Ami előtte van:
Compositeamp (LME49860, TPA6120)
Asus Xonar D1 (OPA kicserélve LME49720-ra). -
Exodius
őstag
ATH-AD500X-hez tudjátok hol lehet párnát venni?
-
ruzsabazsa
aktív tag
Vettem egy jvc rx330at ma , nagy kinomban semmit nem talaltam se a mediaba se az euronicsbe 10-30k-ig igy ezt sikerult osszehozni 4db matyasert mondom proba cseresznye ,mondom olyan szar nem lehet.
Ha hiszitek ha nem esku annyit er mintha egy malteres vodrot a fejemre huznek es kalapaccsal vernem.Eszmeletlen sz*r.
Csak szoltam hogy veletlen se vegyetek ilyet -
Dorien
veterán
-
ribizly
veterán
válasz
milkabrams #74261 üzenetére
Ja nem.
A gond az volt (amazon.com-os review-k alapján), hogy a fejpánt fém belső részének végei (jobb és bal oldalon 2 ágú villa) csak röviden értek be a műanyag illesztésbe:
Na ezt hosszabbították meg.
Szóval az "ott" az a valahol máshol. -
kromatika
veterán
Sziasztok.Havernak kellene valami jó zárt füles.20-30 között.SHR 840 volt neki azt szerette,csak sajnos tört a pánt.Használt is játszik.Klaszikus,és akusztikus zenékhez,tehát fontos a jó közepek,és max enyhe V karakter.És enyhén meleg karakter előny Focusrite SCARLETT solo 2 ről használná.Nézegettem az aprót. Focal Spirit One S vs Audio-technika ATH-A550Z van aki össze tudná hasonlítani illetve hatolta mind kettő? Nekem A990Z volt az tetszett de nem tudod az A 550Z mennyire marad el tőle?Esetleg SONY MDR-1AB?
-
ribizly
veterán
válasz
milkabrams #74257 üzenetére
Az már régen volt. Kb. 2018 januárja után már csak olyan készül amiben hosszabb a fém összetartó alkatrész a fejpánt oldalsó pontjainál és nem törik (ott) el.
-
milkabrams
őstag
válasz
milkabrams #74255 üzenetére
Kár, hogy az m40x törik, pedig nekem is kellene valami utcai fejes.
-
ribizly
veterán
válasz
Hadeska22 #74253 üzenetére
És akkor indulhat a kényelmi upgrade egyből egy jó kis zárt Brainwavz Oval-al.
Persze nem muszály, de ha egyszer kényelmetlennek találnád, akkor ebbe az irányba érdemes indulni.Úgy viszont, hogy az M40x lett a kiválasztott, lehet, hogy mégis egy jó választás volna még a K550, de csak akkor ha nagy fejed van.
-
válasz
ribizly #74243 üzenetére
& a többiek
Igazából eléggé hihetetlen módon, de szinte mindegyik fejhallgatót sikerült kipróbálnom. AKG K550 meg megmarad egy misztikus lénynek
Amiket volt alkalmam próbálni:
-Audio Technica M40X
-Audio Technica M50X
-BeyerDynamic DT 770 Pro 80hm
-BeyerDynamic DT 770 Pro 250ohm
-BeyerDynamic Custom StudioAmit választottam: AT M40X
Az első üzletben számomra is meglepő módon (telefonos utánajárást követően kiderült) sikerült a két Audio Technikát kipróbálni. Teljesen abban a hitben voltam, hogy szinte 100%, hogy AT M50X-szel fogok kisétálni, hisz a review és fórumok alapján ez volt a nyerő. Nem kis meglepetésemre, a 40X szinte mindenben lekörözte. (halkabb volt mondjuk, mint az M50X). A nagytesó irritáló volt a fülemnek, a basszus pedig túl van tolva. Se a mélyekben, sem a közepekben nem volt számomra érétkelhető a teljesítménye.
Mielőtt meghoztam volna a végső verdiktet egy közeli boltban a maradék BeyerDynamic kollekciót sikerült letesztelnem. Végül egy FocusRite Scarlett 2i2 2nd gen interfészhez voltak csatlakoztatva (ami az UX 2 kihívója). A DT 770-esektől nem, hogy nem estem hanyatt, de egyenesen bántották a fülem. Lehet, hogy jó fejhallgatók, de nem nekem
A Custom Studio viszont az M40X-hez hasonló hangzásra volt képes (talán basszusban kicsit markánsabb volt), de 30.000 Ft-tal többért. Kényelemben és kialakításban is köröket ver az M40X-re, viszont számomra akkor lett volan relevanciája a CS-nek, ha kapok annyi pluszt, amivel rá tudom magam venni egy ilyen fejhallgató megvételén.M40X és Line 6 UX 2 nagyon jól megvannak egymással. A gitár pont úgy szól, ahogy szeretném, egyelőre a viseletével sem volt különösebb gondom. A második boltban a srác annyit mondott, hogy igazából ezek a fejhallgatók (< 100.000 Ft) mind "gagyik", amivel nem értek egyet, de hát ez van. Szerinte amúgy az AKG K52 egy jó fejhallgató (a maga kategóriájában), csak sokan rosszul használják
.
Konklúzió: Először is köszönöm a sok segítséget. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ezzel a modellel térek haza, mert teljesen M50x-re fókuszáltam. Ellenben örülök neki, hogy volt alkalmam személyesen kipróbálni, hisz így amellett, hogy megsóroltam magamnak ~ 20.000 Ft-ot, ugyancsak megspóroltam egy újabb csalódást (mint anno AKG K-52-nél)
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.11. Kitűnő hőmérséklet!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest