-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dimaj
aktív tag
válasz Spíler #74654 üzenetére
Akkor meg van a hiba oka véégre
Mamuska: igen ,nagyon félek ám ha tudnál olvasni nem a beyert mint céget ítéltem el, hanem csak 2 produktumokat , amit hallottam és megegyező problémával szenvednek. Jut eszembe beyer t70 is volt régen, az rendben működött , más driver van abban .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz fojtviki #74647 üzenetére
Nemár, ki se probaltad , ha már ott volt Ha tetszett volna amit hallasz, és rájuk írtál volna, kompenzálják a dolgot, jobban jártál volna gondolom így utólag be látod már , lehet annyira bejött volna, azon lognál egész nap
Mamuska: mikrohullámú Sütő volt a forrás , lehet az a ludas akkor ?
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74598 üzenetére
Leírom mégegyszer , utoljára , magyarul
Régebben mikor dt770 pro 80ohm is volt a kollekciómban, szép volt ,jó volt, eladtam. Akkor csak edm zenéket hallgattam főképp . A fejhallgató addig volt jó , míg bizonyos hangerőn belül maradtam ,de ahogy beléptem vele mondjuk úgy hogy a (hangos) zenehallgatásba,mert épp bulizni akartam, és épp olyan zene ment aminek nagyon jó szub basszus volt alatta, megcsinálta azt hogy szépen elkezdett torzitani a mély alul, majd meg nagyobb hangerőnél teljes káosz alakult ki, mintha a driverek instant tönkrementek volna. Ahogy a hangerő vissza állt (normál ) hangerőre , ez a jelenség megszűnt , bármely számnál. Na most a dt990 edition 600 ugyan ez, csak már hamarabb elkezd össze omlani. Akkor nem volt begyulladva a fülem se, és teljesen más forrás is volt, és ugyan az a végkifejlett. Olyan számoknál ahol alig van mély, lehet hangosan is hallgatni. De a Sub bass erős jelenlétét , nem bírják egyszerűen hangosan. Mi a tanulság ? Szép és jók amíg az ember halkan, közepes hangerőn hallgatja őket , de ahogy többre vágyna ,ott vége a dalnak,ahol már sub bass is jelen van.Ez tény .kulfoldon is víz hangja van ennek. Azt meg hozza teszem , a kezem között átfutott kb 30 fejes közül egyik se tudta ezt produkálni . Nem mondom hogy az összes beyer ilyen. De a 770 pro 80, 990 600 biztosan. Ezeket hallottam ,tapasztaltam (sajnos). Nincs baj , egy újabb tapasztalatnak elment. Az üzletnek megy vissza és csere lesz,már beszéltem velük .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Jó hát nem tudod úgy se megmagyarazni nekem. Itt van a fejemen, és ezt produkálja.. Olyan számoknál esik össze, és megy át csúnya recsegesbe, torzításba, ahol van normális sub tartomány. Normál hangerő felett picivel már picit torzít, aztán meg nagyobb hangerőnél össze esik a driver teljesen. Na mind1 ki idegeskedtem magam bőven, el is engedem a témát.
-
Dimaj
aktív tag
A füles biztos jó, ezt csinálta anno a dt770 pro 80 ohm is, csak kicsit tovább bírta, mielőtt össze omlik. És teljesen másik forrás volt akkor, fura nem?.. De ha nem hiszed gyere megmutatom,és ha igazam van, adsz 60k t nem kell küldöm vissza úgy is, kenjék a hajukra
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz Spíler #74576 üzenetére
Új igen, de megy vissza picsába a boltnak. Vicc ez a fejes, de mondom a dt770 pro is ilyen, csak az jobban tűri kicsit. Egyszerűen terhelhetetlen sz@rok ezek a beyerek nem bírják.. Erről a láncrol az ath r70x, audeze lcd2c orgiát okozott.. Nem a lánccal van baj..
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Gyerekek ez a beyerdynamic dt990 600ohm Edition valami borzalom, nehogy vegyétek. Mint egy 100ft-os eldobhato fejes. Ahogy egy picit hangosabb hangerőn akar vele hallgatni valamit az ember, sőt már szinte normál hangerőn, elkezd meghalni mindkét driver, hatalmas torzításba kezd, elkepeszto... Ilyen sz@r fejessel még nem volt dolgom. Emlexem a dt770 pro is ilyen csak annak picit nagyobb a tűrés határa, de ugyan úgy összeomlik.
-
Dimaj
aktív tag
OFF: akinek volt külső fül gyulladása esetleg, milyen gyógyszertári készítmény hozta rendbe?
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74490 üzenetére
Nem vagyok én allergiás rá, elég széles körben befogadom a különböző hang karaktereket,maximum nem tetszik . De felesleges az árral ennyire szembe úsznod. Ezt vagy elfogadod, vagy nem .Már jó ideje a hifizés, a jó minőségben történő zene élvezetéről szól , és ebben benne van egy jó adag színezés is, szinte alap követelményként, vagy így , vagy úgy , hol kisebb,hol nagyobb mértékben , de benne van. De ez nem csak a zene, hanem filmek terén is így van. Gondolj el egy mozit , ahol a mély egy kis vékonyka, erőtlen,puffogo valami lenne, hat nem igen járnának az emberek se moziba, és nem is élveznék. Zenében ugyan ez , megesik ha valaki esetleg mégis ilyen karakterrel mozizik, zenél , de tudni kell az csak pár százalék lesz a rengetegbol. M.O egyik legjobb hangmérnöke mondta mindig , a pontosság , sterilitás, kiegyenlített hangzás a zene készítőknek kell, oda követelmény , a többi pedig mind hifi hez , és bizony a hifi a színezett hang miatt lesz élvezhető , kellemes, magával ragadó . És teljesen igaza is van. És ezért gyártanak ilyen termékeket is nagyrészt , mert ez kell az embereknek, ezt élvezik , felismerték, és elfogadott lett. Es ezzel a kérdésed is meg lett válaszolva .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74486 üzenetére
Pedig tényleg az enyhe V a legjobb kifejezés szerintem is rá, nem viszi túlzásba nagyon se a mélyet, se a magast, de hogy onnantól ki mire érzékeny az már saját ügy. Egyébként észre vettem ez a magas, mély téma itt a topicba nagyon túl van lovagolva, szerintem sokkal bántóbb egy közép kiemelés vagyis idegesítő inkább.
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74409 üzenetére
Ezt se vitatom nem volt szó errol , nem is értem , mind1. Annyit akartam csak hozzáfűzni ,hogy egy csillogó 20k fejesek többségénél ,egy jó márkanévvel az oldalán , többnyire sehol nincsenek egy jó vintage fejes hangjanal szerintem. Az már más kérdés hogy nekem szubjektíven nem jött be egy,vintage sem mert nem az én világom .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74399 üzenetére
Mindegyik (valamirevaló) fejes jó ha ki van szolgálva , ez nem a régi fejesek erénye de az igaz hogy jó áron hozzájuk lehet jutni , és verik hangban az aktuális csili vili agyon marketingezett sz@r hangú fejeseket, azon az áron , ahol mozognak ezek a vintage fejesek. Én amiket hallottam eddig ezek közül , szinte mindegyik unalmas volt nekem. A hírhedt akg k240sextett meg főleg . Engem már ki ráz a hideg ettől az unalmas,száraz ,dinamikátlan, semmilyen hangképtöl.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
-
Dimaj
aktív tag
válasz kromatika #74293 üzenetére
Az már nagyjából kirajzolodott, hogy nagyon hasonló hangja van az SP1 nek mint a1000z nek. Nagyon részletes, levegős, nagy terű, kiegyensúlyozott hangja van, alapjába véve, zárt létére, és ennek előnye még ugye a jó izoláció kifele/befele. Hangszeres zenéket szereti a legjobban, ott tud igazán kibontakozni.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Asszem felhívom valamikor az Audeze elnökét, mégis hogy gondolták, hogy az lcd2c-be ilyen elsöprő erejű, dinamikájú, súlyú mélyet tettek... Best of world bárki bármit mond, ezt le se lehet irni..
-
Dimaj
aktív tag
válasz szakibá... #74271 üzenetére
Made in Japan best quality
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74199 üzenetére
Csak azt nem értem ,miért kell ráfeszülni egy pár másodperces csüngő hangra , mikor ott a fantasztikus vokál , és gitár ami kiteszik a szám 98%át. Ez a tipikus mindenre figyelek, meg analizálás ,csak a zenét nem élvezem épp, ami a lényeg kellene hogy legyen, elvileg.
-
Dimaj
aktív tag
Ránéztem már én is , épp az r70x volt rádugva az erositore, így azzal próbáltam . Nagyon túl bonyolítjátok kicsit ezt nem? Elején jön a bizonyos hang erősödik ,majd olyan gyorsasággal el is halkul, majd ez ismétlődik a zene második bekezdésében , majd a vége fele mégegyszer . Miért ezt a hangot fókuszáltátok ki amúgy a zenében , mikor ez a hang a leg jelentéktelenebb?
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz gianni85 #74157 üzenetére
Mondja a magáét pedig , meg mikor belehallgat, leveszi akkor is, csak nem nagyon értem mit mond az itt a baj De elvileg ez elüt a többi M sorozatú hangtól, és egy lineáris mély, kicsit kiemelt mid,csillogó magas,nagyon jó tér , részletességet tud elvileg ,ha jól vettem ki amit mond, kipróbálnám
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Audio Technica M60X et hallott már valaki? Zeos nagyon elájult tőle , kedvenc zárt fejese lett, biztos nem egy rossz darab, most láttam a videóját . Félig értettem amit mond, de a hangja az m40x hez áll közelebb ,csak egy fokkal mindenben jobb ,ha jól értelmeztem , és a basszus is jóval kevesebb benne ,mint m50x be.
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74131 üzenetére
"Nem egyformák az emberek, de nem is annyira különbözőek, hogy bármely ép hallású ember számára az átlag 40k-s fejhallgató jobban megközelítse az élő hangversenyen tapasztalt hangzást, mint az átlag 100k-s."
Ez a kijelentés pont kapura jön nekem, pár napja használok egy r70x et, és bizony több 50k fejes van ami lezenéli, hatalmas csalódás volt...
-
Dimaj
aktív tag
válasz Sinesol #73945 üzenetére
Hát nem tudom, engem nem tudott meggyőzni egy fejes sem azok után hogy tisztába lettem a hangzással és azon a véleményen voltam utána ,hogy az nem az én világom . Akár első meghallgatás után is.. benyomok egy pár referencia zenét , amit nagyon ismerek, és hallottam több mindennel, aztán kiugrik a nyuszi a bokorból egybű
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz milkabrams #73918 üzenetére
Vedd meg újonnan , rendes itthoni garanciával , ne szarakodj , az már úgy is végállomás lesz szerintem Ha nem tervezed a sokszorosát elkölteni ,hogy jobb hangot kapj.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz milkabrams #73903 üzenetére
Meghallgattál valamit, és nem tudod hogy mit?
Gondolom lcd2 - lcd2-c hallottál, lcd3 már nincs minden bokorban. Milyen hangja volt? Meleg, sötétebb, telt-vastag mély? Mi fogott meg a w1000z ben? Én épp most tesztelek egy r70x et.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Teljesen objektíven állok mindenhez, és bele írtam saját véleményem is. Mint ahogy te is leírtad , nem megfelelő forrás nélkül nagyon rossz az 560. Ezért írtam hogy olcsóbban , hasonló hangot, lehet kapni, ami alá nem feltétlenül kell olyan forrás mint 560 alá. Simán ajánlok másnak is olyan fejest,amit én nem feltétlenül hasznalnek.
-
Dimaj
aktív tag
válasz Mamuska #73858 üzenetére
Nem éri meg szerintem , vannak olcsóbban ugyan olyan, vagy jobb fejesek, amik alá nem kell olyan sok pénzt betolni. Meg túl nagy , nehéz , kényelmetlen is hosszabb távon , nekem már az is kizáró ok, mert a kényelem ugyan olyan fontos mint a hang. De attól még a hangja tetszhet bárkinek , de vannak sokkal kényelmesebb megoldások is, nem csak kényelemben legyen egy példa is, pl 400s sokkal jobban megéri pénzét .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73812 üzenetére
Jó a Sony is ,de ezt neked kellene eldöntened már , legjobb lenne ha meg tudnád őket hallgatni valahol. Az m40x ,kellemes, kicsit meleg , zeneibb hangja van mint a sonynak. A sony semleges ,száraz, gyors, színtelen ,kicsit unalmas amolyan igazi monitor féle hangú .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73805 üzenetére
Shure nagyon nyeklik nyaklik azt nem ajánlanám, Audio-Technica ATH-M30x nézd meg ha 20k körül akarsz költeni. jobb nem jut eszembe nekem most így hirtelen. De egy m40x nagyon jól menne szintén zongorához, érdemes áldozni rá többet.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73803 üzenetére
Kár
-
Dimaj
aktív tag
válasz szakibá... #73799 üzenetére
100 feletti erekenyseggel nem lesz ott baj a hangerővel, zongorát amúgy sem illik ordíttatni.
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73796 üzenetére
Jól tetted, aztán jöhet a beszámoló ha megjött
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73794 üzenetére
Sima ügy ennyiért, dobd a kosárba gyorsan Hangkepe jó lesz zongorázni.
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73788 üzenetére
Megérni megeri, mivel felé annyiba kerül, mint eredeti ára, jó lehet zongorához is, mivel kiegyensúlyozott, semleges, nincs bántó kiemelése. Hol kerül annyiba, kintről?
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
B.U.É.K mindenkinek
-
Dimaj
aktív tag
válasz fojtviki #73721 üzenetére
Látod errol van szó , már ki is derült hogy T1-et véletlenül se vegyetek. A1000z is kevés lehet edm re, főleg kocsi hifi után , ott aztán vannak mélyek, nektek egy kiegyenlített fejes csak cincogás lesz. Legalább már tudjuk , hogy a fun kategória felé kell elindulni keresgélni.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz fojtviki #73716 üzenetére
Még mindig azt mondom, gondosan olvasd el miket írunk , mert segíteni akar mindenki , ha másképp cselekedtek könnyen ráfáztok. Beültök a kocsiba elmentek a legközelebbi nagy boltba, meghallgattok mindent, aztán vissza jöttök megosztani a tapasztalatokat , és utána kaptok célzott ajánlást forrásra is . E nélkül csak lövöldöztök a nagyvilágba légpuskával
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz fojtviki #73713 üzenetére
Ne hozzatok gyors, meggondolatlan döntést , ez már nem az a kategória . Jelenleg akartok venni egy drága fejhallgatót , amit azt se tudtok hogyan szól , és alá akartok tenni hozzá mérten ,egy nevetséges forrást, ami nagyon kevés lesz neki. Jó tanács .... kezdjük elölről ... szerintem töltsd ki az össze foglalóba feltett kérdéseket . És úgy kell számolni , hogy ha még ezek után is esetleg a T1 lesz a befutó , oda kell majd 200-300k forrás is alá. Ahogy Dorien is írta , azzal kezdjétek ,hogy elmentek , és meghallgattok baromi sok féle fejest . Pl olyan balesetek elkerülése miatt is hogy lássátok a nyitott és zárt fejesek előnyeit és hátrányait , hip-hop ra ne vegyetek nyitottat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dimaj
aktív tag
Hát ha ez nem fog lázba hozni, akkor semmi. Én tudok alkalmazkodni több hangzáshoz, ezért is van 4 különböző hangzású fejesem, és mind külön világ. Egy ilyen drága csöves forrástól azt várom, hogy teljesen bevonjon a zenébe, érzelmeket közvetítsen, folyékonyan simán, az elektronikát ne érezzem. Ha ez sikerül elérnie, gyűjtök, ha nem marad a Denon, mert nem tudok belekotni, csak ugye amíg az ember nem hall egy sokkal jobbat.. Na majd kiderül..
-
Dimaj
aktív tag
Dehogy veszem főleg ezek után, hogy leirtad ezt, elvégre kicsit jobb forrásom is van most, mint a korg. (denon da10). Inkább itt ha jobban belegondolok, az lcd2 től várnám a legjobban, hogy jobb forrásból profitáljon. Most 2 eset van, vagy tényleg ennyi van benne, vagy tényleg egy sokkal komolyabb forrás kell alá. De majd kereslek, mert látom csöves felé mész, én meg tesztelni fogok nemsokára egy 300k-s dac +erősítőt, mindkettő csöves, hybrid felepitesű. Nagyon kíváncsi vagyok rá, ha az nem fog lázba hozni az audiophile világában, akkor semmi.. És marad a denon.
-
Dimaj
aktív tag
Niof most vettem le 2 óra b@szatás után magamról a hd25-öt, olyan igazi 120db vel megkergettem, Just hiphop . Áhh nem is írok semmit Egy életérzés.
-
Dimaj
aktív tag
válasz bajnokpityu #73591 üzenetére
Értem mit mondasz , a tapasztalatlannak sok mindent be lehet adni, főleg egy sok százezres forrásról , ami bőven akad ott szerintem. De a kollégának kizárólag a hallgatózás lett javasolva, pénzt ne vigyen
De nem hiszem hogy fenyegette volna ez a veszély, ha jól emlexem ,egy tíz ezer forintos Magnat fejessel teljesen elvan, csak kiváncsi ugye .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz bajnokpityu #73581 üzenetére
Mire gondolsz?
-
Dimaj
aktív tag
válasz fojtviki #73572 üzenetére
De nő
Emiki: de pont ez a lényeg, ő arról a cuccról élvezi úgy, mint én sose fogok így kb, pedig most egy 250k-s cuccról zenélek egy ideje. És akarok venni mostanában egy 150k erősítőt is. De lehet bennem van a baj és nem nézek a zene lelkébe eléggé. Vagy arra figyelek inkább mi hogyan szólal meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz emiki6 #73558 üzenetére
Ba cy lus jól írta ,kutyából nem lesz szalonna . Egyébként arra próbáltam rávilágítani ,hogy két teljesen különböző karakterű fejhallgatót ne akarjon összehasonlítani .
Egyébként irigylem a botfülüeket. Egyik Családtagom ,akárhányszor leül a gép elé zenét hallgatni YouTube-on , azt egy 3000ft os circum Sony fejessel, és alaplapi hangkarival teszi. És olyan jól szórakozik , dudolgat felhőtlenül , látszik rajta teljesen átjárja a zene élvezete. Nem érdekli az árnyalt részletek , a tér , a felbontás , a tisztaság , a dinamika? Áhh... botfülű akarok lenni .. olcsóbb is...
-
Dimaj
aktív tag
válasz Dorien #73537 üzenetére
Ismerős jelenség , ugyan így vagyok most a charteroak sp1-el . Nyitott hang, de testesebb , jobb mellyel , zaj szűréssel, plüss párna , páratlan kényelem Csak kell neki hogy vadásszak egy frankó erősítőt 100-150k kategóriából , mert bár a Denon da-10 el van vele, de van a fejesben több is, dac szinten elég neki, erősítő már nem igazán , vagyis van benne több . Ez a magyar fejlesztésű TMP Ant 9W tetszik pl, elvileg van lehetőség ,otthoni kipróbálása , ki fogom próbálni , aztán megveszem ha nagyon jó .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM