- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Milyen processzort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tocso76
tag
Sziasztok.
Nehezen megy a döntés, főleg, hogy nincs esélyem próbálgatni. (úgy néz ki egy darabig beteg leszek)
Szeretnék a nagyobb márkák közül egyet.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Nos főleg zenére és játékra használnám.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20000-32000Ft
4.) Új vagy használt?
Új.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Szeretem a basszust és persze a tiszta hangokat.
8.) Honnan vásárolnál?
Magyarország, számlával.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC. GIGABYTE AORUS GA-AX370-Gaming K5 Alaplap.
Integrált ALC 1220 120dB jel/zaj arányú HD Audio okos fejhallgatóerősítővel.
Többnyire evvel használnám.Laikusként, amelyeket kinéztem:
Audio-Technica ATH-M40x
Audio-Technica ATH-AVC500
Köszi. -
törölt tag
válasz Mezga Aladár #73041 üzenetére
A végén feltalálod a HD58X-et.
-
darvinya
titán
válasz stemplar07 #73043 üzenetére
Még V20-hoz készítettem, ami nem most volt.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
rodi81
tag
Sziasztok!
Otthoni zenehallgatásra főleg PC-hez ezek közül szerintetek melyik az esélyesebb?
Pioneer SE-MS7BT
Audio-Technica ATH-M30x
Creative Aurvana Live!
Sennheiser HD 4.30G
A Creative kicsit olcsóbb de azt írták ver pár nagyobb társát,ez igaz?
Szeretem a mély hangokat és a tiszta hangzást. Esetleg mást tudtok ajánlani?Nehéz dolgom van mert meghallgatni nem nagyon tudom egyiket sem,nincs közelembe lehetőség. -
stemplar07
őstag
válasz darvinya #73042 üzenetére
Jó lett volna akkor ha ismerlek .. , mert úgy 4 éve én (so-so) ,,fedeztem,, fel az első (root helyett ) LG V10-el a Sabre átverést , de akkor két toldót : egy L adaptert és egy Dunu 75 ohm imp.növelőt kellett alkalmazni , a mai napig megvannak de ezzel a Sony-val elég az aux mód is , nem is kell a highgain (talán..) ..
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz stemplar07 #73037 üzenetére
Másik fórumtársnak készítettem anno ilyen telohoz jack kapcsolót, hogy bekapcsolja az emelt teljesítményt.
Ehhez 2 eszköz kell, egy toldó és nagyobb impedancia jack.
Miután váltott levehető impedancia emelő jack, toldóra is teljes erővel meg ki a jel.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
stemplar07
őstag
válasz #56474624 #73025 üzenetére
én nagyon elfogult vagyok a HD650-el , van egy hangzás, ami ha bármi mást hallgatok, hiányzik , olyan mint egy ,,íz,,amihez hozzászokik az ember . Képes voltam miatta egy másik erősítő modult venni (70mW) A FiiO Q5-höz,de ezzel (nekem) kiváló .
(ps. hiába próbáltam(om) 660S , vagy HD700 és még a HD800 meghallgatása után is hiányérzetem volt , még akkor is ha hallhatóan ..részletesebb..) -
stemplar07
őstag
[link]
Csak jelezném, hogy a Sony MDR-1AM2 megint akciós , az ediginél . 39 990 Ft (75 990 Ft (47%))ProdiG én pl ezt használom az LG V30-al és kiváló vele , de ha először a kábelt dugod a telefonba, és utána a fejesbe, akkor ,,aux- ba kerül, ami +25 % LE,, és már megy is az ,,összes,, DAC ..
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Mezga Aladár #73033 üzenetére
Kevés a magas??
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
ProdiG
tag
Üdv! Zárt fejhallgatót szeretnék vásárolni 35 ezerig. LG V30al hajtanám, ezért fontos hogy 50 Ohm felett legyen. Használtan néztem Beyerdynamic DT770-eket,jókat olvastam róla, árba is belefèrne. Esetleg tudnátok még ajánlani pár fejest ami hasonló kategória, és használtan 35 körül mennek? Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Srácok próbálta valaki a hd600 szivacs takarójának a cseréjét valami vékonyabbra?
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Stúdió felvételekhez és kisebb mix készítéséhez keretem max. 15-20k ,megfelel a Sennheiser HD 200 PRO?
Szép napot!
-
s4tch
veterán
válasz margithid #73026 üzenetére
Nekem van egy ilyen, csendes filmnézéshez használom. A célnak megfelel. Zenét még nem nagyon hallgattam vele. Annyit érdemes lehet tudni, hogy a csatlakozó elég kis átmérőjű, ezért pl. egy Nad HP50-en lévő süllyesztett aljzatba is be lehet dugni. A gyártónak van saját boltja az aliexpressen, ott lehet, hogy olcsóbb lenne ugyanez a kábel.
-
margithid
veterán
Szerintetek ez a hosszabító mennyire éri meg?
[link]
Esetleg tudtok valami jó ajánlatot 3+ méteresbe?
Egyébként a Redmi Note 5 telefonom elég gyengécske zeneileg, sokkal rosszabb a hangja mintha számítógéphez kötném a Magnat fejhallgatót. -
törölt tag
válasz Sinesol #73024 üzenetére
Nem csak egyéni ízléstől, attól is, milyen láncban hallgatta. A HD650 pedig híresen válogatós. Sajnos még én sem hallottam csúcsformájában (különböző meghallgatós helyeken nem is nagyon lehet így tesztelni), de állítólag, ha megkapja, amivel klappol, akkor lelépi a HD600-at. Ez itt a fejes topikban volt többek tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz contaxg #73020 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, évek óta csak emelnek az áron, közben meg semmi fejlesztés, ami indokolná a felárat a konkurrenciához képest. Egyébként szerintem sem rosszak, a 650 nekem tetszett is, de nem nyújtott semmi extrát, ami indokolná a felárat mondjuk a K712-höz képest. Teljesen egy ligában vannak, csak egyéni ízléstől függ, hogy kinek melyik jön be jobban a saját rendszerén.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
De ez egy válasz maradjunk ennyiben. Egyébként a marketing szövegen röhögtem és nem a fejhallgatón (azon nem lehet röhögni), ha már ennyire ki akarjuk vesézni a dolgokat. Köszönöm a Mezével kapcsolatos élményedet.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dimaj
aktív tag
válasz contaxg #73020 üzenetére
Ez nem válasz Egyébként nem baj ha neked nem tetszik valami, csak ne alacsonyitsd le, húzd le , mert pl itt a fórumban is sokak használják nagy megelégedéssel a sennheiser termékeit . Ha már itt tartunk , én meg meze empyrean-t mikor megláttam egy ember fejen 10 percig röhögtem hogy lehetett ilyen bumfordi , idétlen fejest gyártani , még se húztam le ez miatt sehol, megtartottam magamban.
-
-
contaxg
veterán
Valószínűleg az a gond hogy nem vagyok lelkes és még kevésbé audiofil..
(#73019) Sinesol
Kicsit túlárazottak??
A Sennheiser az elmúlt 15 évben a HD800s megjelenéséig nem csinált mást csak árat emelt.
Az hogy van-e a HD600-nál jobb fejes? Nekem biztos, mert én alapból nem kedvelem egyiket sem, de elfogadom, ha valakinek ez bejön.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Sinesol
veterán
válasz contaxg #73013 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy jó e vagy sem.
Én azt állítottam, hogy kicsit túlárazottak a Sennheiserek és alapkérdés az volt, hogy van e akkor HD600 nál olcsóbban hasonló minőségű fejes. Egyik példaként mondtam, hogy 200 dolcsi körül van pl. a He400-as sorozat, míg a HD600-as sorozat 300. Az már megint más, hogy itthon hogyan torzul egyenlővé az árkülönbség.A megszűnésről amúgy régebben még csak a HD650 kapcsán beszéltek, nem tudtam, hogy a 600-ast is befejezik. Egyébként volt valami újabb teszt, ahol nézegették az aktuális generációt és azt állították a jelenleg futó 600 és 650 modellek közt gyakorlatilag nincs különbség hangban. Szóval vagy az van, hogy azért fejezik be mindkét szériát, mert veszélyes a 660-ra, vagy pedig azért csak a 650-et, mivel az a hang már megvan a 600-al is.
Persze ez utóbbi feltevés csak találgatás részemről..[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Én a Facebook láttam pár napja, de a listából ez a kedvencem: "A Sennheiser új HD 660 S modellje egy ideális, nyitott, dinamikus fejhallgató lelkes audiofilok számára."
-
IO.sys
őstag
Megvettem a múltkor linkelt DT770 Pro 250-et. Nem bántam meg, még csak laptopról megy, de le se tudom tenni.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
akva
tag
válasz contaxg #72569 üzenetére
Akkor tényleg nem álmodtam, hogy ebben a topicban olvastam ilyesmit...
Honnan az infó, hogy tényleg megszűnnek? Mert a neten böngészve inkább csak pletykának tűnik.
Hm, ebben az árlistában a 650-et kifutott terméknek írják. A 600-at nem...
Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok
-
contaxg
veterán
válasz Sinesol #73010 üzenetére
Egyébként $319.00 + $121.07 Shipping & Import Fees Deposit vagyis kb 125eFt-ra jön ki a HD650 Ez a Muzikernél ma 118eFt. Szóval nem értem miért olyan hű de jó az Amazon....
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
SSlyTR
aktív tag
Olvasgattam a forumot (nem csak ezt) és egyre jobban nem tudom mi a különbség a Takstar/Omnitronic/Superlux/HyperX/Invotone/ISK/Marantz vonalon. Másolhatják egymást, vagy talán ugyanaz a gyártó más cimkével. De kérek segítséget, hátha ki tuduk bogozni
Pár éve majdnem vettem egy Takstar pro 80-at (ami egy dt770 koppintás), de végül Vsonic agybadugós lett. Most viszont megpróbálkoznék megint egy füles vásárlással, de sajna nem nagyon van már ez a boltokban. De hát van másik hasonló, koppintás, továbbfejlesztés. Engem ilyen V karakter nem hat meg, inkább a kiegyenlitett szeretem.
Ahogy látom most az ISK HP2011, ami nagyon ajánlott. Kinézetre takstar átfestve, jobb hangzással. Ez szimpi is. Már rendelném is, de rátaláltam az ISK másik fülesére, a MDH9000. Ezzel találkozott valaki? Másik forumokban. Ugye ez egy ATH-M50x másolat. Leginkább személyes tapasztalatra lennék kíváncsi.
Esetleg tudtok ajánlani valami hasonló kiegyenlített karakterisztikájú, kialakitású és árfekvésű fülest? 20ezer forintért inkább már ATH-M30x-at szereznék be magyarban. Azt még megjegyzem, hogy kínából rendelném.
Még egy kérdés: A Pioneer SE-MS5T-nél mit jelent az U karakterisztika?
-
contaxg
veterán
válasz Sinesol #72999 üzenetére
Order Summary
Items: HUF 66.189,81
Shipping & handling: HUF 8.535,16
Total before tax: HUF 74.724,97
Estimated tax to be collected: HUF 0,00
Import Fees Deposit: HUF 20.651,82Order total: HUF 95.376,79
-
ribizly
veterán
Ezek mindegyike (ATH-900x, HD58x, HD6xx, HE4xx, K7xx és még tuti lehetne folytatni a sort) olyan szinten jó vételek, hogy alávernek a piaci árnak 15-50%-al (attól függ milyenek a szállítási, vámolási arányok az adott országban, ahol rendeled). A HD6xx egy másik csomagolásban lévő HD650, ami ismeretes, az egyik legkedveltebb fejes kb. a világon a HD600 mellett. Ettől függetlenül azt mondom, hogy a legjobb vétel a HD58x ma a piacon. Nem éppen egy kategória hangban a vele egy árban lévő versenyzőkkel (pl. ugyanez igaz a jó áron lévő HE400i-kel is, de amíg tudok kifogásokat keresni a Hifiman-re kényelmi, meg leaking szempontokból, addig a Sennheiser-eknél nem olyan szinten).
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Ixion77
addikt
Próbáld észrevenni hogy azok az "államok" is mi vagyunk. Mi választjuk őket, magunk közül. A mi hozzáállásunkat és értékrendünket tükrözi az is. Ha neked is normálisnak tűnik hogy úgy próbálsz jobban járni hogy másokat meglopsz, akkor ne csodálkozz ha az általunk választott vezetőinknek is ugyanilyen az erkölcsi értékrendje.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Dimaj
aktív tag
Az lesz, Massdrop -os 58x ,vagy 6xx , nem találok ennél jobb árakat sehol, még ha fizetek utána mindent,akkor is.
Egyébként YT-n láttam egy több milliós nézettségű ismert ember egyik videóját , hogy szerinte a 6xx az évszázad legjobb vétele napjainkban. Az tényleg annyira jó ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok