-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#56474624 #67097 üzenetére
Több-kevesebb. A fejhallgatóakusztikádnak meg semmi.
(#67096) p_adam:
Dehogy mindegy. Az általad említett szempont szerint se mindegy - sőt. Az, hogy hogyan készül adott hangfelvétel, nem eliminálja azt a körülményt, hogy a szobaakusztika analóg a hangfelvétel helyének akusztikájával, a fejhallgatóakusztika pedig eleve más. -
p_adam
addikt
-
törölt tag
válasz
p_adam #67093 üzenetére
No de amit én mondok, az arról szól, hogy eleve valótlan, mivel a füleden lévén eleve megkerüli a (szoba)akusztikát. Ez a helyzet bármely felvétellel kikerülhetetlenül egy virtuális helyzet.
Ez alól egy kivétel van, ha a zeneszerző megírja és meghangszereli és (f)eljátssza a "Zene Stax SR-Lambdára" című virtuáliszene-művét, amelyben a fejhallgató a hangszer. -
törölt tag
válasz
gaborka8x8 #67087 üzenetére
Tévedsz. Szívesen olvastam soraidat, meg még pár arcét itt a fórumon. A gondolataid ismerősek bár nekem sarkosak. A High Fidelity definíciójába nekem simán belefér, ami neked nem. Én nem bánom, ha valaminek nekem tetsző karaktere van, és simán rámondom, hogy jó. Azt, hogy egy jó hang, csak akkor vigyen közelebb a 9.-ben az őrülethez, felőlem csaljon, ha Princel együtt én is eldurranok az orgasmban
Bár nem tetszik, de elfogadom, ha cserébe, a „metál meg nem horzsol”. Sajna ez nem hájend, ott talán már lehet valami a klasszikusokból. A házam meg a két szomszéd utca árán. Valami ott már mozoghat, viszont az is csak dobozon, ahogy kammerer írta.
(#67088) Linde Van némi karaktere, de az számomra kedves.
-
p_adam
addikt
válasz
#71562240 #67092 üzenetére
Ez rettentően felvételfüggő, vannak olyanok, ahol egy jó fejhallgató is teljességel képes egy "valós" (értsd: hangfalas, hátulról nem jövő) nagy méretű hangszínpadot teremteni és hangfalas élményt nyújtani jobb transzparenciával, mikrodinamikával és kevesebb színezéssel, mivel megkerüli a szobaakusztikát. De nem ez a jellemző, mert általában nem erre keverik.
És az egészet bonyolítja még két dolog, a hallgatási hangerő (fejhallgatónál ez nem lineárisan nő, magasabb hangerőnél a magas és mély arányában jobban növekszik) és persze az emberi agy, ami rengetegféle különböző hangzáshoz (hangfalashoz is) képes hozzászokni és automatikusan "javítani" avagy jónak hallani, különösen, ha valami V-s vagy mély-kiemelt hangkarakterű és a hangerő kevesebb.
Van egy fejhallgatóm, ami sokkal inkább referencia, mint a másik kettő (meg úgy egyáltalán szinte bármi, amit hallottam) klasszikus jazz stb. zenéket tekintve, de a kevéssé kimunkált felvételekhez túl jó (ahhoz hogy extrém tiszta és természetes legyen a közép, kicsit áldozni is kellett a mélyekből) na pont ekkor jön jól a másik enyhén V-s karakterű, aminek érdekessége hogy a magasak kifejezetten nem szépek benne, de az ember ezt önmagában nem feltétlen veszi észre, csak a másikhoz képest.
A harmadik pedig egy teljesen más dimenzió (minden tekintetben extrém, előnyöket és hátrányokat beleértve).Az az egy biztos hogy "korrekt" hangú fejhallgatók száma szinte alig fog növekedni, míg a többi lehetőség tárháza továbbra is exponenciálisan bővül. A DAC-ok terén viszont van remény változásra (értsd: értelmesebb áron még transzparensebb, de finomabb, kevésbé digitális hang, a fejhallgatóknál stb. úgyis úgy színezni az ember, ahogy csak akarja).
-
törölt tag
válasz
gaborka8x8 #67083 üzenetére
Nagymértékben egyetértve önnel, annyiban árnyalnám-kiegészíteném az "Én a magam részéről továbbra sem tartom jónak azt a fejhallgatót, amelyiknek nem korrekt a hangja." kezdetű bekezdését, hogy a fej-fülhallgatóknál eleve azért nagyobb az ízlésbeli szabadosság, mert a fej-fülhallgatóknak eleve nem korrekt a hangja. Persze, a hangdobozos rendszerünknek se korrekt a hangja ahhoz képest, hogy az eredeti hangszerhangot valamelyest megfogni próbáló tökéletlen hangfelvételt a hangdobozos rendszer esetében is tökéletlen eszközökkel próbáljuk megközelíteni, de még ettől is alapvetően különbözik a fej-fülhallgató. A hangdobozos rendszer analóg az élőzenével, mivel térben dolgozik, térbeli eszközökkel. A fej-fülhallgató ellenben már nem analóg az élőzenével, hanem virtuális vetülete annak.
Sokszor mondtam itt, hogy a fej-fülhallgató bizonyos tónusbeli csalásokkal (V-karakter, basshead karakter) tudja-próbálja valamelyest elfeledtetni próbálni (illúziót kelteni), hogy mennyire nem analóg a valósággal, hogy mennyire csak virtuálius vetülete a valóságnak (élőzenének). Ellenben, amiről ön is és mások is úgy beszélünk, mint "korrekt hangú" fejhallgató, azon általában különösen látszik, hogy mennyire csak vetülete a valóságnak. A "korrekt hangú" fejhallgatóval fejhallgatózni lehet, az eleve virtuális műfaj, a csalósabb fejhallgatókkal ellenben esetleg jobban meg lehet idézni a valóság illúzióját. A hangdobozos hifi rendszernek nincs szüksége ilyen csalási eszközökre, mert a hangdoboz, hangfal, hangpanel analóg a valósággal, azaz hasonló az élőzenéhez. A fejhallgató eleve nem analóg, nem hasonló az élőzenéhez, ezért használ jellemzően "nem korrekt hangú" csalási eszközöket.(#67090) Frogged:
A hifiben az az általad mondott jelenségnek (színezettségi divat) szerintem az a fő oka, hogy amikorra a hifi kinőtte a hőskor kifejezett torzítási és frekvenciamenetbeli gyermekbetegségeit, és elkezdett a "lineáris" és a "középsávorientált" hangkép polgárjogot nyerni, alkalmasint mintává válni, addigra berobbant a házimozi, alaposan belerondítva, belezavarva a hifi akkor éppen letisztulófélben volt viszonyaiba.
-
Sinesol
veterán
válasz
Frogged #67090 üzenetére
Egyrészt eléggé felhígultak mostanában a "hifitopikok", másrészt meg ennyi erővel akkor azt is mondhatnánk, hogy pl, egy élő hangverseny, koncert élettelen, semmire sem való.
A rengeteg új embernek is köszönhető gondolom a felhígulás, na meg az is hozzájárulhat, hogy sokan a sz@rhoz vannak szokva, el van már cseszve az ízlésük, aztán képtelenek értékelni a jobb hangzást és talán tudat alatt is jobban tetszenek nekik emiatt az erősen színezős fejesek.
Tudat alatt Sony XB950-et hallgatnának, viszont valamiert mégis hifi fejesek közt keresgélnek, mivel valamiert képtelenek elfogadni, hogy bizony ők XB950 emberkék. Pedig nem feltétlen van ezzel baj.Hmmm, ez igy nagyon csúnyan hangzott, nem is kell feltétlenül komolyan venni.
-
Frogged
aktív tag
válasz
A fejhallagtókat úgy bánthatod ahogy akarod de szegény Dankó Pista mit ártott neked anno 20 éve az egyik legjobb bor volt 300 forint alatt amit csoró sulisként ki tudtunk fizetni
A hifi-ről nekem kicsit fura amit írsz mert mostanában a Hifis topikokban elégé sokan vannak úgy hogy ami nem színezett az életelen semmire nem jó hangzás stb.
Részemről én sem vagyok oda a nagyon színezet hangzásért és eggyet értek a mondani valódal.
A Mezet szeretem volna meg hallgatni anno nagyon tetszett, de már úgy nézki maradok a Hifiman He400i-nél. -
p_adam
addikt
válasz
gaborka8x8 #67087 üzenetére
Ez azért attól is függ, hogy hol használja valaki, utcán valóban inkább csak "stílusosabb" darabokat látok és ott a külső zaj, gyengébb forrás stb. eleve lecsökkenti a "jó-rossz" különbségeket.
De pl. egy nyitott fejhallgatónál ez valóban kevésbé értelmezhető, de gondolom munkahelyre annak sincs sok értelme. -
gaborka8x8
aktív tag
válasz
#01758976 #67085 üzenetére
Szerintem valójában a kutyát sem érdekli, hogy én mit gondolok egy fejhallgatóról, ha az illetőnek tetszik. Akár a hangja, akár a kinézete. (Mert mostanában egyre többször látom azt is, hogy vannak, akiknél a dizájn fontosabb, mint a hang, miközben, ha a fejemen van a fejhallgató, akkor úgysem látom, ha meg nincs rajta, akkor meg minek nézegetném? Nem képeskönyv az.)
-
törölt tag
válasz
Most elég sok fejest kinyírtál.
-
törölt tag
válasz
#84735232 #67077 üzenetére
Megmondom őszintén, nekem már az sem szimpatikus, hogy manapság általában jobban odafigyelnek a dizájnra, mint a hangminőségre, zeneiségre, de az, hogy divatcikk, sőt már-már státuszszimbólum legyen egy fejhallgatómárka, amit olimpikonokkal reklámoznak versenyek előtt, és ezért veszik meg sokan, miközben a belbecs valami huszadrangú dolog csak, az mindennek a teteje. Ha valaki logikusan végiggondolja, hogy ekkora reklámmal, hype-pal a háta mögött vajon szólhatnak-e általában akár csak azonos szinten a velük azonos árkategóriában lévőkkel egy ilyen márka fejhallgatói, valószínűleg nemleges választ kap. Mitől nem szólna egy fix összegért rosszabbul a Beats fejhallgató, mint mondjuk a Shure? Mennyi reklámköltség van a Beats fejhallgatónak az árában? Mennyi a Shure-éban?
Persze lehet csodákban bízni, csak az valahogy elmarad a meghallgatásos teszteknél is, tehát ami logikusan következik az ismert tényekből, az meg is valósul. -
gaborka8x8
aktív tag
Nekem úgy tűnik, hogy a fejhallgatók bármilyen hangbéli eltévelyedését meg lehet magyarázni, piedesztálra lehet emelni a mindenható "egyéni ízlés" érveléssel.
Valamikor a Hi-Fi úgy indult, hogy kapjunk minél inkább korrekt hangot (minél kisebb torzítás, minél egyenesebb frekvenciaátvitel stb., stb.), és akkoriban nagyjából meg is egyeztek abban az ezzel a hobbival foglalkozók, hogy az a jobb, ami korrektebb. Ezért kerültek le az audiofil és high-end készülékekről a hangszínszabályzók, ezért került "B listára" a loudness gomb, a fiziológiai hangerő-szabályozó, ezért kerültek ki már a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején a jobb minőségű Hi-Fi tornyokból (Miközben a Hi-Fi tornyok soha nem képviselték a minőségi zenehallgatás csúcsát.) az equalizerek és szorultak vissza oda, ahol a helyük van, azaz, a stúdiókba.
Most itt ellenben mintha megfordulni látszana a helyzet, és irtózatos mély-kiemelésekkel rendelkező, vagy erősen színezett hangú fejhallgatókra is teljes nyugalommal ki lehet jelenteni, hogy az "jó", sőt "nagyszerű", miközben ezek az emberek valószínűleg nem mondanák egy elhangolt hegedűre, hogy ugyan minden hang hamis rajta, de azért ez így jó, mert nekem így tetszik, és egyébként is fülfüggő, hogy a normál A hangnak milyen magasságúnak kell lennie.
Én a magam részéről továbbra sem tartom jónak azt a fejhallgatót, amelyiknek nem korrekt a hangja. Ez ellenben nem jelenti azt, hogy amelyik korrekt hangú, annak mindnek tetszik is hangja. De annak ellenére hogy éppen nem tetszik, elismerem róla, hogy jó.
De egy agyon színezett, szinte mindent meghamisító hangú fejhallgatóról a magam részéről botorságnak tartanám kijelenteni, hogy az jó, mint ahogy ugyanilyen botorságnak tartanám kijelenteni a Dankó Pista nevű édes vörösborról, hogy az jó. És ugyanígy nem merné ezt mondani róla egyetlen borhoz értő ember sem, miközben évente több ezer palackkal adnak el belőle, tehát egészen biztos, hogy van olyan, akinek ízlik.
Ugyanígy tartózkodnék minden olyan -számomra értelmezhetetlen- kijelentéstől is, hogy az egyik fejhallgató, "lenyomta, agyon verte, etc., etc" a másikat.Apropó! A színezettségről meg az egyéni ízlésről jut eszembe: Mint már írtam róla, vettem egy Meze99C fejhallgatót (mint kiderült, első generációsat), mellyel most már hosszabb ideje barátkozom, és el kell ismernem, a kivitele az tényleg minőségi, szép is, de a hangja, hmmmm.
Elfogadom, hogy vannak, akiknek ez a nagyon színezett hang tetszik, mint ahogy vannak, akiknek az édes, vörös Dankó Pista ízlik, de jónak mondani bármelyiket is, az elég furcsa számomra. Ez a fejhallgató csal! Nagyon csal! Szépít, kerekít, egy kicsit mos is. Mindenre húz egy fátylat, és mindent jól nyakon önt egy kis édeskés barna mázzal, vagy esetleg a németeknél használt "generál szósszal", amitől minden étel kap egy egyen ízt, azaz, mindennek nagyon hasonló íze lesz.
Valahogy így működik ez a Meze99C is. Alig van különbség a hangjában, ha az XDuoo TA-03-as csöves fejhallgató-erősító+DAC kombóra dugom rá, vagy ha a Cambridge Audio DacMagic Plus-ra, de szintúgy megtartja ugyanezt ezt az édeskésen barna színezetét, ha a Korg DS-DAC-100-al van meghajtva. Pedig ezek azért nem teljesen ugyanolyan megszólalású elektronikák. Ha pedig egy fejhallgató elkeni az előtte lévő elektronikák közötti különbséget, akkor az nem lehet korrekt. Ha pedig nem korrekt, akkor nem lehet jó sem.
Ami természetesen nem jelenti azt, hogy akár sokak számára is ne lehetne tetszetős. -
törölt tag
válasz
fericske #67080 üzenetére
Szerintem rendkívül fülfüggő karaktere van, pl. Bocha-t, aki tesztelte a Beats Studio-t (
első generációs) lenyűgözte a hangzása, ahogy engem is, mert már hallottam szólni sok Beats-et. Sennheiser HD558-at szerintem lazán verte, ahogy a cikkben említett régebbi HD555-öt is. Ahány ember, annyi fül. -
merlin996
csendes tag
Hali!
Most szeretnék venni magamnak egy fejhallgatót, viszont tanácstalan vagyok ez ügyben. Jelenleg egy Steelseries siberia v2 vanszolgálatban, de annak már fél éve a mikrofonja kuka lett, igy külön mikrofont használok. Ezért tökéletes lesz mikrofon nélküli fejes.1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
-Otthon
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
-Játék (league of legends), film, zene(főként: rap,hip-hop,+70-90's pop).
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
-30.000ft
4. Új vagy használt?
-Lehetőleg új.
5. Circumaural vagy supraaural?
-Circumaural
6. Zárt vagy nyitott?
-Ez a szempont elenyésző számomra.
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
-Erősebb basszusokat kedvelem. Magas hangokkal sincs problémám.
8. Honnan vásárolnál?
-Itthon bármelyik boltból, ahol lehetőség van utánvételes fizetésre. Ebay és Aliexpress jöhet szóba még, természetesen korrekt eladóktól.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
-5 éve vásároltam az 5.1-es hangfalomhoz egy USB-s hangkártyát: https://www.i-tec.cz/?lng=en&t=3&v=123
ezen van fejhallgató erősítő. Egyenlőre még ez marad. Esetleg Asrock z87 Extreme 4 alaplapi kártya.Köszönöm a segítséget!
-
koshmar
addikt
válasz
Samtya #67066 üzenetére
Semmi extra, egy laptopról van szó (HP Probook 4540s).
Ez a táskaszíjas módszer lesz a nyerő, ha még egyszer elszakad a pánt (márpedig el fog), kivitelezem majd.
Bodz: Mikor megvettem ezt, nem henköltem semmit az eq-val, és nagy csalódás volt.. mondták, hogy mennyire király, hogy ebben az árkategóriában a legjobb, holott az akkor még életben lévő HPM-70 (Sony Ericsson) agybadugós fülesem durván lemeszelte a mélyek tekintetében..
Mondjuk szerettem, mikor az elkoszolódott FastPort miatt ki-be kellett dugdosniUtána "sikerült" így beállítani az eq-t, jött az élmény is vele
Ha gyárin hagyom, olyan hitványul szól, hogy inkább maradok a laptop saját hangszóróinál, amik szintén hitványak -
törölt tag
Szia!
Elektro-ra, Dubstep-re, Hip-hop-ra leginkább a Beats termékei ajánlottak, (Egy Beats EP-ről írtam fentebb egy dicsőítő írást, mert nekem nagyon tetszett a hangja.
) Viszont érdemes kipróbálni pár Shure DJ, illetve Reloop fejest, azoknak van öblös mélykiemelése a zenékben.
-
Bodz
nagyúr
válasz
koshmar #67060 üzenetére
Mindenen vagyok. Win, Linux, macOS, BSD.
Csak azon elmélkedtem, hogy alapból van az Evonak egy komoy mélykiemelése, erre még 21dB...Basshead vagy egyértelműen.
Egy kísérlet esetleg? 3 napra kapcsold ki Winben az eq-t, használd úgy a fejest.
Hm, esetleg arra tudok még gondolni, hogy a hangkártyád alapból durván vágja a mélyeket. -
niof
veterán
válasz
Dorien #67050 üzenetére
Azért Kaposvár környékén nem volt még csak hasonló méretű lemezbolt sem. Nem volt az olyan kicsi!
A Janiék mindig ügyeltek arra, hogy jó cuccokon lehessen belehallgatni a lemezekbe, még amikor az első helyükön, 2 házzal arrébb a pincében volt a bolt, akkor is. Amúgy szerintem én is emlékszem arra a kombóra. Az volt az emeleten, a galériás részen? -
attiss66
senior tag
válasz
gaborka8x8 #67054 üzenetére
Köszönöm a keresgetést. Ilyen amit vettem a németes boltban. Én is megtaláltam, csak nem volt jó a link. Jól láttam? 2.5 euró?
biztos az is használtan. Mindegy, szólni szól. A komolyzene vonósait jól adja.
Ja, még visszatérve arra, hogy ön szóba hozta, hogy 1000 Ft-ért vettem és utána a sok átalakítgatással ami időt eltöltöttem, az idő alatt más munkával többet lehetett volna keresni, én meg megjegyezném, hogy az ön által összegyűjtögetett AKG fejesek helyett hasznosabb dolgokra is költhette volna a pénzét. Ilyen a hobby. A barkácsolás is jó hobby.
Remélem legközelebb már komolyabb fejest találok a németes boltban.
-
Sinesol
veterán
válasz
Spíler #67065 üzenetére
A Microsound cég végezte a javítást, ők hivatalosak szerviz ügyben Shure termékek esetén.
Korrekt cég, vidékről, postán küldtem el nekik a fejest, aztán 1-2 hét múlva vissza is küldték utánvéttel a már javított, kifogástalan fejest. Ebben az időben az is benne volt, hogy meg kellett várniuk, míg megérkezik az alkatrész.Az említett ár amúgy nettó ár volt, csak én hittem figyelmetlenségből azt, hogy bruttó.
Ja, itt egy link
Szerintem a 440 azért valamivel olcsóbb lehet, csak olcsóbb a fejes maga is, meg egyszerűbb a pántja is.
-
Samtya
senior tag
válasz
Spíler #67057 üzenetére
Már én is csak emlékezek a Pio-ra, mert elajándékoztam. Félreértés ne essék, jó hangja volt meg minden, csak nekem rengeteg féle problémám tud lenni a fejhallgatókkal. Ennél például a szemüveg egyik szárának végén nyekergett a párnája.
Hangra szerintem jobb egy kicsit, mint a Superlux, már amennyire emlékszem.
#67053 kaskader: rendesen rárántottál a felsőmélyre, normális hangkeltő itt már bödönhangú lenne kb. Ha alaplapiról nyomod, ott bármi lehet, lehet épp így tol ki hallható mélyet neked megfelelő mennyiségben.
A fejpántot csináld meg valahogy, az a táskafogantyús módszer is használhatónak tűnik.#67061 urbano03: a Razerhez képest biztosan jobb a Beats EP, de amikor én próbálgattam úgy emlékszem, hogy még egy Philips SHL3160 is lenyomta az EP-t. Meg úgy minden más olcsóbbat is az akkori kínálatból.
#67063 Satyricon: cserélhető, de elég drága a gyári alkatrész.
-
Spíler
őstag
válasz
Satyricon #67063 üzenetére
"Sinesol" fórumtárs a nagy tudora a pánt cserének,ő 17 e.-ért cseréltette az SRH940 fejpántját valahol,majd megírja,hogy hol.Csodálkoznék ha sokkal olcsóbb lenne az SRH440 fejpánt cseréje,bár úgy lenne.
(#67061) urbano03
Ez fizetett közlemény volt?
Használd egészséggel sokáig. -
s4tch
veterán
válasz
Satyricon #67063 üzenetére
Nézz szét itt: https://soundspares.com/
@Bodz, ez a link esetleg mehetne az összefoglalóba is...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Fogalmam nincs hogy, de eltört a Shure SRH-440-em bal oldali szára, ami a fejhallgató pántból jön ki, és a hangszóróhoz csatlakozik. Lehet ezt cserélni?
-
törölt tag
Üdv. mindenkinek! Korábban sopánkodva írtam a topicba, hogy minden fülhallgatóm egyszerűen nem szól jól, de megtaláltam a társam.
Egy kis történet: A mai napon betértem a Media Markt miskolci üzletébe, hogy fejhallgatókat teszteljek. Egész jó volt a kínálat, próbálgattam Sennheisert és egyéb más fejhallgatókat, nem észleltem bennük semmi különöset, kommersz hangon szóltak, hasonlóan a Razer Kraken Pro géming fejesemhez.
Mikor már menni akartam volna, megláttam egy Beats EP nevezetű fejhallgatót. (Tudom, ebben a topic-ban a Beats ördögtől származó márka.
) Mikor feltettem a fejemre, egyszerűen csodálkoztam. Ultrakényelmes, nagyon minőségi fejhallgató volt a kezeim közt. Hozzátettem a telefonomat, (Lenovo K6) és meghűlt bennem a vér. Minden előző fejhallgatóra köröket vert rá. (A tesztdalom a Queen-től a One Year of Love. Érdemes ezzel tesztelni, nagyon kijön egy fejhallgató hiányossága nála.) A Wow faktor megvolt, csodás magasak, öblös mélyek, igazából V alakról beszélünk, tehát a közepek kicsit gyengébbek, de én ezt a hangzást kedvelem. Nagyon megörültem, hazamentem, és rendeltem belőle egy kéket, mivel épp most akciós.
Összességében egy kiváló fejhallgatóról beszélünk, a minősége, a hangzása, egyszerűen fantasztikus!
-
koshmar
addikt
válasz
Spíler #67055 üzenetére
Nem tervezek újat venni, csak kérdeztem.. nekem amúgy tényleg megfelel a 681 EVO
Leszámítva a fejpántot, amivel még biztosan lesz bajom a jövőben. Ha esetleg a hangszórón nyekkennek meg, akkor tényleg kell új.
Bodz: Windows-on vagy? Nem tudom, milyen beállítással, de ha berakom a pipát, visszamegy gyárira, egyszerűen a basszus 75%-át elveszi
26 dB-re nem állítom, mert úgy tényleg túl mély, de nekem sose volt gondom a 21-gyel. -
Spíler
őstag
válasz
Dorien #67056 üzenetére
Bakker,már azt se tudom ki kivel van.
Tovább passzolnám "Samtya" collegának a kérdést,én már nem nagyon emlékszem a Pio hangjára.Jó volt,azt' annyi.
Azért arra emlékszem,hogy a mélyekben(is) minőségbeli (nem mennyiség)különbség volt a Pio javára.
Nem rossz fejes az a Pio.Utcára is viselhető + vezérlőegysége is van.Anyagminősége is egész jónak tűnt. -
Spíler
őstag
válasz
koshmar #67049 üzenetére
"Annyival jobban szól?"
Ezt így nem lehet megállapítani.Én mondhatom a DT990-re,hogy 100 ezres hangja van,ha más csak 20 ezres hangot hall.Kinek mi tetszik,én szeretem a hangját,néha kicsit lejjebb húzom a magasakat,vagy fejest cserélek,ha világosabb felvételt hallgatok.Basszus van dögivel és nem a rosszabb fajtából.Én a helyedbe megpróbálnám Dorien által ajánlott CAL!-t,hátha.Dorien
DT990 vs.681 EVO
Az egyik jó,a másik nem annyira.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
attiss66 #67052 üzenetére
Az ön által megadott link az nem működik.
Itt van egy olyan fejhallgató, mint az öné.
Némi keresgetéssel (kb. 10 perc) azt is ki lehet deríteni, hogy a Quelle által Universum néven forgalmazott két utas fejhallgatók eredetileg Veritas néven kerültek forgalomba.
Ennyit tudtam segíteni. Azoknak a kérdéseknek, hogy ez éppen a Veritasnak melyik típusa, kik szállították az alkatrészt, hol szerelték össze, stb., stb., már tényleg annak érdemes utánajárnia, akit ez nálam jobban érdekel. -
attiss66
senior tag
válasz
gaborka8x8 #67041 üzenetére
"Egészen biztosan ki lehet azt is deríteni, hogy azt a kétutas fejhallgatót ki gyártotta a Quelle-nek, és mivel kétutas fejhallgató nem volt annyira sok sosem, ezért talán nem is lenne annyira bonyolult annak, akit ez valóban érdekel."
na, ezt korántsem olyan egyszerű megtalálni
de, egy orosz oldalon találtam egy ugyanilyet. nem írnak róla semmi konkrétumot, hogy honnan származik stb.
https://www.google.hu/search?q=universum+headphones&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjrzJ7SqZ7aAhXJ0qQKHQzRDjgQsAQIKQ&biw=1920&bih=974#imgrc=OC5GbLseIirmdM:
-
Dorien
veterán
válasz
Domestos #67048 üzenetére
Talán Spíler tud írni valami konkrét összehasonlítást, neki azt hiszem volt mindkettő.
kaskader: Nem én vagyok a legjobb ember DT990 Pro népszerűsítésére. Profi, precíz, kényelmes és masszív fejes, de túl sok mély és még több magas. Hozzám a DT880 hangképe sokkal közelebb áll (de még a DT770 is).
Bár most a HE-4XX mellett minden csak valahogy szól...
Elég újszerű élmény, hogy szinte fülsiketítő hangerőre lehet tekerni vele az erősítő potiját, annyira nyitott és annyira nem zavar semmi a hangjában, de mégis baromi izgalmas. Régen, még amikor Kaposváron laktam, volt egy CD-Box nevű kis lemezbolt, ott volt hasonló élményem egy Pioneer CD lejátszó és egy Technics fejes társaságában.
-
koshmar
addikt
válasz
Dorien #67047 üzenetére
Nekem mindig is jó volt (lehet ilyen szempontból is igénytelen vagyok). Öcsémnek Marshall Minor van (30 ezres darab), kis kompakt valami, és a hangzás valamennyivel "teltebb", mélyebb, de nem annyival, hogy 30 ezret érjen..
Mondjuk Windows-ban kicsit állítottam, a Boost level 6-ról 21 Db-re, a frequency meg 325 Hz-en van, így nagyon adja (nekem).
Ez a Beyerdinamic DT990 Pro megér majdnem 50 ezret? Annyival jobban szól?
-
Dorien
veterán
válasz
pulutodurumo #67046 üzenetére
Sok embernek a HD681 EVO sem az.
Igazából a DT990 Pro alatt nem hallottam semmi olyasmit aminek sok és jó basszusa lett volna. Mondjuk én inkább a kiegyenlített hangképet keresem. A túl erős basszus fárasztó tud lenni és sok részletet kitakar a középtartományból.
-
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
attiss66 #67042 üzenetére
A vintage fejhallgatókat nem hallgatni veszem. (Egy béjeggyűjtő sem azért veszi a régi bélyegeket, hogy felragassza őket egy olyan borítékra, amiben mondjuk Mari néninek adja postára a lekváros piskóta családi receptjét.) Azoknál sokkal jobb hangú fejhallgatóm is vannak, amiket csak tesztelésre, és nem zenehallgatásra használok.
Ja, és még egyszer: A Quelle senkivel nem készíttetett semmit. Egyszerűen csak címkéztetett. Japán elektroakusztika gyár pedig a hetvenes-nyolcvanas években volt egy csomó. Ráadásul, akkor már Dél-Koreában, Tajvanon, stb. helyeken is építettek be japán alkatrészeket az ott gyártott termékekbe.
-
attiss66
senior tag
válasz
gaborka8x8 #67041 üzenetére
Japán benne a kis hangszóró, tehát, ha a Quelle japánokkal készíttette/mi más japán lehetett akkoriban aki még készíthette, a hangminőség kiváló, egyre jobb, sokat nem volt használva biztos a szálszakadások miatt/ a fejest, benne van a pakliban, hogy Microseiki. De megnézem, amit a google keresőről írtál.
Érdekes, amit olvastam az előző írásodban, amiben azt írod, hogy esztétikai okok miatt veted a fejhallgatókat, én mindig a hangot nézem elsősorban, persze az esztétika is elárulhat sokat a fejhallgatóról. DE van, hogy csalóka. pl az MB Quart 30 az esztétikája miatt tetszett meg a net-en, de amikor meghallottam a hangját/a sivalkodó közepével/ nézhetett ki utána, ahogy akart.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
attiss66 #67040 üzenetére
"Nézegetem az angolnyelvű microseiki fórumokat, hátha találok rá valami utalást."
A Micro Seiki fórumokat kár nézegetni, mert ez tuti nem tőlük származik. Talán könnyebb lenne, ha a Google keresőbe a "two way headphones" szavakat beírva próbálna rákeresni ennek a fejhallgatónak az eredetijére.
-
attiss66
senior tag
válasz
gaborka8x8 #67039 üzenetére
Nem sajnáltam rá az időt/ezzel úgy vagyok vele, hogy inkább egy hetet dolgozok vele, mint hogy ki kelljen adni érte vagy 10-15 ezret, habár annyi idő alatt többet kereshetnék. A hobby az hobby, az, hogy pár napot dolgoztam vele, az nem azt jelenti, hogy egész nap. A ragasztó száradását is beszámolom. meg az, hogy közben főleg, ha kiderül, hogy egy Microseiki, mert benne van a pakliban, japán a kis hangszóró. Ahogy írtad, hogy lehet ki lehetne kutatni, hogy ki gyártotta a Quelle-nek, na ez nem egyszerű. Nézegetem az angolnyelvű microseiki fórumokat, hátha találok rá valami utalást.
Az AKG 240 vintage , amit teszteltem nemrégiben, nem adta ilyen élethűen a hegedűhangot és már ezért megérte. A hobbyra időt is kell áldozni, de azt hiszem ezzel nem mondtam nagyon új dolgot neked.
Samtya: az lehet, az igazi bőrbe beszívódna, de a műbőrbe lehet, hogy nem, ezt nem tudom
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
attiss66 #67035 üzenetére
"Ha már ezeket jól adja, akkor azért már érdemes volt megvenni és feljavítani. 1000 Ft ba került, ....."
Ez így jól hangzik, csak sajnos nem teljesen igaz, hiszen pont ön írta, hogy több napot dolgozott már eddig is rajta, és még nincs kész. Most ha a felhasznált anyagok árát (bőr, szivacs, ragasztó, stb.) nem is számoljuk, mert mondjuk volt otthon, és feltéve, bár nem megengedve, hogy azokat az anyagok soha sehová máshová nem lehetett volna felhasználni, akkor is ott van a ráfordított munkaidő ára. Azaz, ha feltételezzük, hogy ez alatt a több nap alatt mondjuk ráfordított a tuningra 12 -14 órát (ami bizony nagyon könnyen összejön pár nap alatt) és kiszámoljuk, hogy ez alatt a 12 - 14 óra alatt mennyi pénzt kereshetett volna, ha más munkát végez, akkor azt látjuk, hogy a legszerényebb számítások szerint is 24 - 28 ezer forintot (Még akár bedolgozós munkával is, amit ugyanúgy otthon ülve, szabad időbeosztásban végezhetett volna, mint a fejhallgató tuningot.) "költött" erre az Universum fejhallgatóra.
Mivel igen sok vintage fejhallgatót gyűjtöttem össze, elsősorban a kinézetük, az általuk nyújtott esztétikai élmény miatt, de azért meg is hallgattam őket, ezért a magam részéről nem vagyok biztos benne, hogy ha vett volna ezért a cirka 25 - 29 ezer forintért egy olyan modern fejhallgatót, ami nem igényel ennyi tuningot, nem kapott volna-e jobb hangot ennél az Universumnál.
(Persze tudom én, hogy nem lehet ezt tisztán racionális közgazdasági szemlélettel megközelíteni, mert mindig vannak olyanok, akiknek jobban ízlik az a halászlé, amit ők főztek, mindig szebb az a káposzta, amit ők termeltek, stb.) -
Dorien
veterán
válasz
koshmar #67037 üzenetére
Lehet, hogy én voltam.
Nekem 2db HD681 EVO is volt, az egyik gyorsan kontakthibás lett, de egy haverom megforrasztotta és utána nem volt vele gond. Ez volt az első nyitott fejesem, szerettem a hangját, a terét, a kényelmét, szóval bennem pozitív érzések maradtak vele kapcsolatban.
Az SHP-600 szerintem minden tekintetben jobb fejhallgató, egyetlen kivétellel: rengeteg a hangjában a magas. Ha tudsz EQ-zni, akkor nagyon meghálálja, ha a magas tartományból (7-11kHz között) visszább veszel -5 / -10 dB-t. Ezt lehet a lejátszó programban (Foobar, JRiver), de jobb, ha a hangkártya / DAC szoftvere tud ilyet, mert akkor mindenhol hatása lesz. (játékok, filmek, YouTube videók) Esetleg lehet akusztikus szivacskoronggal, vattával kísérletezni, az is tompíthat a magasokon. Van aki kevésbé érzékeny rá, én eléggé.
-
koshmar
addikt
válasz
Dorien #67034 üzenetére
Anno itt ezt ajánlották, akkor még nem gondoltam bele, hogy ez a pántos megoldás ilyen béna lehet.
Most jobban belegondolva, mikor három hónaposan kiszakadt a gumi, úgy visszaküldhettem volna garanciába, mint a szél.Vannak, akik a táska szíjából csinálnak hozzá pántot ([link]), állítólag még jobb is, mint a gyári, lehet én is ehhez folyamodom, csak akkor veszek újat, ha a hangszórókkal lesz gond.
Ez az Omnitronic hangzásra tudja a Superfux szintjét?
-
attiss66
senior tag
válasz
gaborka8x8 #67032 üzenetére
Remélem akkor amit szereztem a microseiki irányt képviseli.
Komolyzenében a senhd435-ömet simán veri. A nyomába se lép. Pedig elzárkóztam a zárt fejesektől, de azért úgy néz ki, hogy jól szólnak azok is. Ez az Univerzum nagyon részletes, dinamikus, természetes hangot ad. És nagyon válogatós a youtube- zenékben. A xar minőséget nem nagyon tolerálja, a zenhd435 úgy elfogadja, átfut rajta, mert ehhez az univerzumhoz képest úgy "összemosódnak" rajta a hangok, de ez az univerzum kijátssza részletesen a rossz minőségű hangokat és az nagyon zavaró. Találtam egy jó minőségű zenét Paganini hegedűverseny Hilary Hahn, nagyon tiszta hangzás, mintha az első sorban hallgatózna az ember, olyan részletes, a zenekar a nyitótétel után elhallgat, akkor teljes a csend, így nagyon ütős ekkora kontraszttal hallgatni. A sen435-el ugyanez olyan semmi különös. Könnyű zenét is hallgatóztam vele, Rihanna/ő a nagy kedvenc női énekesem/, Dua Lipa, jól adja azokat is. Ha már ezeket jól adja, akkor azért már érdemes volt megvenni és feljavítani. 1000 Ft ba került, 1200-ról alkudtam
, szólván, hogy mi lesz, ha meg se nyikkan, mert ott nem volt kipróbálva. Wagner zene nem volt vele megnyerő, susmákolt vele, nem találtam jó minőséget, lehet azzal is jó lenne, ha jó minőségű felvétel lenne.
A japán kis hangszóró, ami ebben az univerzum fejesben van, nem utal a minőségre? Úgy gondolom, hogy akkoriban a japán elektronikai cuccok a jó minőséget képviselték, vagy volt japán-ban gagyi is?
Samtya: az nem volna jó ötlet, ha a felcsiszolt műbőrt lekennéd vékonyan parafinolajjal? az is puhít még rajta szerintem
-
-
koshmar
addikt
Helló!
Nem tudom, ez mennyire off itt, de azért leírom. Superlux HD681 EVO, júliusban lesz lkettő éves.
Még 3 hónapos korában elszakadt a kis gumi, ami feszesen tartja a pántot, de én jó falusi módon egy dróttal visszarögzítettem, az a mai napíg bírja. (kép)
Most reggel pedig (szintén kép), maga a pánt szakadt el. Sajnos nem elég "gumis" anyagú, így a folyamatos feszülést nem bírja annyira (gondolom). A másik vége is félig már berepedt..
Így nyilván elég fals érzés használni, egyszerűen "rárogyik" a fejedre, mivel a pánt így már csak fél oldalról tart. -
gaborka8x8
aktív tag
válasz
attiss66 #67027 üzenetére
Volt ilyen Hi-Fi tornyom, de mivel nem tudok, és amikor meg volt ez a tornyom, főleg nem tudtam olyan jól fotózni, mint aki a képet készítette, ezért ezt a képet lementettem valamikor régen.
A hangja az a nagyon gyengénél is gyengébb volt (Ehhez képest egy Orion nagy torony már high-end.), de gyerekkoromban nagyon vágytam egy ilyen Hi-Fi-re, amin sok kallantyú meg billentyű van, ezért a megvásárlásakor nem a hangminőség, hanem ez -a dizájn iránti- nosztalgikus vonzalom volt a döntő érv.Egészen biztosan ki lehet azt is deríteni, hogy azt a kétutas fejhallgatót ki gyártotta a Quelle-nek, és mivel kétutas fejhallgató nem volt annyira sok sosem, ezért talán nem is lenne annyira bonyolult annak, akit ez valóban érdekel.
Azt azért tudni kell a Quelle-ről, hogy Universum néven nagyon sok ár és minőségi kategóriájú elektroakusztikai készüléket forgalmazott, tehát nem csak gagyikat. Erre kiváló példa a lemezjátszó kínálata, amiben ugye ott voltak az egészen primitív NDK lemezjátszók, de volt Universum néven Microseiki is, amely márkáról pedig tudjuk, hogy még az olcsóbb lemezjátszói is komoly minőséget képviseltek.
-
Bib
őstag
válasz
fehér_ember #67030 üzenetére
Ha meg lehetne javítani, vagy nem törne el, senki se venne újat.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #67010 üzenetére
Az előző hozzászólásomat pontosítanám: Szóval erre a műanyagra gondoltam
. (Amúgy nem értem miért nem árulnak hozzá pótalkatrészt, vagy hogy miért nem fémből készíttették
)
És még az is kicsit negatívum, hogy a kábel ahogy elmozdul vagy hozzáér valamihez eléggé közvetíti a zajokat a fejesre. -
Samtya
senior tag
Előkerültek ma nálam időközben kősziklává keményedett RetroDJ párnák. Na mondom mostanában úgyis hülye ötleteim vannak + ápr. 1., tehát gondolkodjunk. Eredmény: rámentem 100-as csiszolóvászonnal.
Csak az egyik van kész, egészen elfogadható lett. Sikerült leszedni a felületi megporcosodott réteget. A tapintása most olyan rajzlapszerű és be lehet nyomkodni, tehát van némi puhasága. Értsétek úgy, hogy a keményet nem nyomkodnám, mert úgy érzem akkor repedezne. A felcsiszolt meg egész jól tűri.
Megkeményedett Superlux párnákat is visszapuhítottam ezzel a módszerrel, azokat még jobb is volt, mert nagyobb a felületük és jobb a fogásuk. A jóval vastagabb szivacs miatt még puhábbnak tűnnek.
Hangzásban szerintem nincs változás, de még csak ilyen alacsony felbontású számokkal teszteltem:
Jamelia és Christina -
attiss66
senior tag
válasz
gaborka8x8 #67024 üzenetére
Ez a te hifi-tornyod, amit belinkeltél, vagy leszedted valahonnan a fotót?
És akkor ezt az Univerzum fejest vajon ki gyártotta eredetileg/japán a kis hangszóró, akkor lehet minden alkatrésze japán gyártás ?/, ezt ki lehet valahogy deríteni? Ez a fejes is lehet, hogy Goldstar? És milyen minőséget képvisel a Goldstar, azért azt sejtem, hogy nem csúcskategóriások a termékeik, így a nevéből ítélve, de remélem tévedek?
Jövő héten megszállok egy németes boltot, már le van beszélve, akkor érkezik áru, remélem lesz benne valami használható fejes, valami minőségi szálszakadásosra számítok a nagy nevekből/Sennheiser, AKG stb.
De ha szól az se gond, csak akkor drágább.
Bacylus, Tim82: Hát, akkor annyit tudtam arról az AKG-ról, amit leírtam, de úgyse akarta azt eladni. Még jó, hogy azt is meghallgattam a Q30-as után. Na az segített a döntésben, hogy ne vegyem meg a Q30-at, akkora minőségi szakadék volt a kettő közt.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
attiss66 #67023 üzenetére
Az Universum az valóban a Quelle saját márkaneve, de nem csak a fejhallgatóknál hanem minden más műszaki cikknél is.
Az ellenben teljes tévedés, hogy a Quelle a fejhallgatóikat más márkák alkatrészeiből szedegette volna össze, és így ebből következően maga szerelte, gyártotta volna.
A Quelle csak megrendelte valamely gyártótól, aki onnantól nem a saját márkanevét, hanem az Universum nevet nyomta rá. Tehát minden Universum névvel ellátott műszaki cikknek megtalálható az eredetije is.
Pl. ennek
az Universum 2500 nevű Hi-Fi toronynak egy Goldstar (Most LG) Hi-Fi torony az eredetije. (Amiről már messziről látszik, hogy a dizájnját a Pioneertól lopta a Goldstar.) Azaz, a Quelle egyszerűen megrendelt egy csomó ilyen Hi-Fi tornyot a Godstartól, amikre a gyárban nem azt nyomtatták rá, hogy Goldstar, hanem azt, hogy Universum, de ezen kívül semmi különbség.
Ugyanez vonatkozik a fejhallgatókra is, mint ahogy pl. a lemezjátszókra, stb-re, vagy az órákra, amiket a Quelle Meister Anker néven hozott forgalomban, de amik valójában japántól kezdve az NDK-n át mindenhol gyártott órák voltak átcímkézve. -
attiss66
senior tag
válasz
gaborka8x8 #67020 üzenetére
A kis hangszóró benne 8 ohm-os és japán gyártmány. Azt olvsxtam róla, hogy állítólag ez az Univerzum a Quelle-nek valami fantázianevű fejese és azt is írják róla, hogy akkoriban nagy márkák alkatrészeiből szedegették össze. A 7 cm-es papírmembránról nem láttam róla semmi információt, hogy milyen gyártmány lehet, mert annyira nem szedtem szét.
Bacylus: Ennyire emlékszem. AKG K240 vintage 600 ohm. Még ezen belül is van módozat?
Érdekesség, hogy a bejáratóhangok/fehér, rózsaszín, barna/ után hosszú órákat kell dinamikus zenéket hallgatni, amig megint magához tér a a hangszóró a kis elkásásodásból, de megéri, mert a bejárató hangok után/amikor már megint beállnak a hangok/ sokkal részletesebb, dinamikusabb és lágyabb lesz a hangzása. Ennél az Univerzumnál legalábbis ez történik, nem minden hangszóró reagál egyformán a bejárató teszthangok ra.
-
Tim82
félisten
válasz
#56474624 #67021 üzenetére
Szerintem az "se" a Sextett rövidítése akarna lenni. Akkor meg nem csodálom, hogy jó volt és nem volt eladó.
A saját, "Sexy Philips" (Philips N6330 -> a Sextett Philips-brandelte változata) példányom esetében a gyári párna hiába volt jó állapotban, gyilkolta a füleimet. Érdekes módon a kínai párnával nem romlott a hangja (talán picit neutrálisabb lett a karakter), a kényelmi probléma meg megoldódott.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
attiss66 #67018 üzenetére
Az emlékeimben valami olyasmi él, hogy ennél a kétutas Universumnál a 400 Ohmos impedanciát az amúgy 8, vagy 16 Ohmos hangszórók soros ellenállással való megterhelésével érték el.
Jól emlékszem, vagy keverem valamelyik másik Universum márkanév alatt forgalomba került fejessel? -
attiss66
senior tag
válasz
gaborka8x8 #67016 üzenetére
Köszi.
Több nap, de még mindig nincs kész, de én szeretek bütykölgetni, kísérletezgetni a hangjavítással. A rétegelt lemezek kivágása is nagy pontosságot igényel. A rétegelt lemezek is merevítik a rendszert és a rezgéselnyelésben szerepet játszanak. Érdekességként leírom, hogy az Univerzum fejes fejpánt hangszóró csatlakozásnál volt két kicsi lyuk, na ez minek van itt vajon kérdés.
Én azt is leragasztottam bőrrel, de szerencsére csak az egyik oldalon. Amikor hallgatom zenével, a basszus elég erőteljesen eltűnt/na gondoltam, az egyik hangszóró csak megadja magát/, amelyiket leragasztottam. Utána gondolkodtam, nem a lyukleragasztás miatt? azok szubnyílások lehetnek Amikor lefaragtam róla a bőrt és kipiszkáltam az eltömült lyukakat, visszatért szépen a basszus abba az oldalba is.yess, ez fsza.
Tim82: Na jó, kis túlzás, hogy hulladék hangja volt. A mélyek aránylag rendben, de a közép annyira rámászott a dobhártyára, hogy nagyon zavaró volt. A magasak úgy rendben. Na meg összehasonlítva az AKG K240-el, volt összehasonlítási alap. Ahhoz képest nagyon nagy volt a különbség. Itt elég sokáig teszteltem a hangot. A HD600-nál néhány perc teszt után, az nem volt érdemleges vélemény.
Ja és ez a feljavított Univerzum/400 ohm/ azt az MB Quart 30-at minden tekintetben magasan veri. Azt nem mondom, hogy mindet, mert nem hallottam még csak azt, lehet nem is jól működötta közepe, elképzelhető, hogy egy jól működő Q30-asról más lenne a véleményem.
-
attiss66
senior tag
válasz
milkabrams #67012 üzenetére
erre még most fogom rátenni a szivacsot, igazi bőr borítással, a régi műbőrt leszedtem
ilyen belül, pl a 7cm-es papírmembrán
amire rájöttem teszthangolásról. nem szabad hangosan ráereszteni a teszthangokat. attól se kell megijedni, ha teszthangolás után kicsit bekásásodik a hang. az eltünik, aztán megjelenik a sokkal tisztább hang.
-
attiss66
senior tag
Ja, azt elfelejtettem leírni/szerkesztési időn túl jutott eszembe/az Univerzum 400 ohm-os és 6.3 jack-el, ezért találtam érdekesnek.
milkabrams. Oké mindjárt
-
attiss66
senior tag
Voltam megnézni egy 12e-ért meghírdetett MB Quart 30 fejest. Volt egy AKG K240-se is. A Quart elég hulladék hangú volt, az AKG egész megnyerő hangzás, de az nem volt eladó. Azóta guberáltam a németboltban egy Unziverzum nevű fejest egy ezresért.
Szálszakadásos volt az egyik hangszórónál. Szétszedtem, megforrasztottam. A 70-es években készülhetett, amit utánaolvastam. Kétutas. A mély hangszóró 7cm átmérő/papírmembrán/, a kisebb 4.5/japán/, Amikor összeraktam, kiderült, hogy a másik is szálszakadásos, csak az akkor jött elő. Azt is megforrasztottam.A szivacson a műbőr beszáradva, esőköpenyhatás. Új szivacsot tettem rá, 0.5 mm vastag igazi bőrt feszítettem rá. Zártrendszer, Nyitottan nem jól szólt. Kívülről a műanyagot beborítottam mindenütt 1mm vastag igazi bőrrel/rezgéscsillapítás/, bőrragasztóval ráragasztva. A szivacs alá körben 4mm vastag rétegelt lemez kivágva formára, a szivacsok külön ráfeszítve egy másik rétegelt lemezre. Hangtesztelem 3 napja, napi 10 óra/fehér, rózsaszín, barna hang ebben a sorrendben és ismétlőre/. Egészen jó hang lett benne.
Én leírtam, ha off a téma majd törlik.
-
fehér_ember
addikt
Nem tudom hogy Kácsánál van-e lehetőség meghallgatásra, de én jó véleménnyel vagyok az ADL H128-as fejhallgató hangjáról. Szerintem műfajokat tekintve mindenes fejes, egyszerűen jó vele zenét hallgatni, mélyei nagyon rendben vannak. Fejpánt alapja fém, úgyhogy óvatosan (szigorúan csak a fejpántot fogva) simán kicsit széjjelebb vagy összébb lehet hajlítani (persze becsúsztatott szárakkal), tehát a "nyomás" könnyen beállítható; jól izolál és akár egy telefonról is meglepően jól szól.
Sajnos én hamar beizzadok a műbőrtől, ezért váltam meg tőle, de azóta is hiányzik (remélem a hifiman majd kárpótol valamennyire).
És még annyi, hogy érdemes óvatosan bánni vele, mert egy műanyag ponton van rögzítve a szárhoz a fül köré illeszkedő rész, és ezen keresztül lehet elfordítani az egyik irányba; ha eltörik nem lehet pótolni; tehát körültekintően, figyelmesen kell vele bánni. -
emiki6
veterán
válasz
gianni85 #67008 üzenetére
És ftiii: Én se vagyok egy referencia, de azt mondanám, hogy a család valamennyire behallatszik, de minimális zaj mellett a kihallatszó hangja a fejesnek elenyésző, illetve minimális zaj mellett szerintem simán hallgatható, de nyilván mikor épp lehalkul a zene fogod hallani, ha pár szobával arrébb rádiót hallgatnak. Ha ez így megfelel valakinek, mint nekem is és mhm mélyeket szeretne, akkor ez egy jó irány (kiegészítő fun fejesnek tök jó egy pontosabb hangú fejes mellé). Ha nagyobb izolációt és több mélyet, akkor ott a meze.
-
gianni85
veterán
Én elég béna vagyok jellemzésben, mert nincs sok tapasztalatom akusztikus hangszerekkel, tehát nem tudom mennyire pontosan/hűen ad vissza valamit egy fejhallgató. Talán emiki6 tud majd írni részletesen a th-x00-ról. Szerintem a populáris zenék nagyon jól állnak neki.
Viszont tekintsd félig zárt fejesnek, mert eléggé beszűrődik a külvilág. Kifelé annyira nem, tehát a családot valószínűleg nem zavarnád vele, de a zenei élvezet se lenne az igazi hangzavarnál. -
fericske
addikt
Részemről a Final Sonorous VI-ot tudom ajánlani.
Eszik mindent.
Idővel egy jobb rézkábellel felcseréled a gyárit, az lendít rajta még egy jót, de addig sem leszel csalódott.
Szintén ajánlom a vásárlói tapasztalatokat a linkelt oldalon.Ha pesti vagy, akkor egy hónap múlva meg tudsz hallgatni egyet
-
ftiii
csendes tag
Kevés.
Leginkább úgy tudnám megfogalmazni, háttérbe szorul a mély a középhez és a magashoz képest, vagy másképpen a közép és a magas tartomány ki van emelve.
Egy bőgő szépen megszólal rajta, de egy pop, rock blueshoz nem elég.Azért vettem NT503-mat, hogy közvetlenül hálózatról tudjak lejátszani, ne kelljen lejátszót mellé tenni. Ez nálam remekül működik, de egy hátránya van, hogy az EQ-zás nem működik Egyébként sem hiszek abban, hogy egy fejes alapvető karakterét EQ-zással lehetne megváltoztatni.
Szeretnék egy olyan fejest, ami jobban teljesít a fenti műfajokon. Ha sikerülne egy "mindenevőt"(a lelkem mélyén érzem, hogy ez utópisztikus, de fogalmazzunk úgy, hogy kisebb kompromisszumokkal mindenevő) találni az lenne a nirvána, ha nem megy, akkor váltogatnék az A900X és a között, amiről még nem tudom, hogy mi legyen :-)
-
ftiii
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
Egy Teac NT503-as DACAMP és egy AT A900x a társaim a mindennapi zenehallgatásban. Alapvetően elégedett is vagyok ezzel a párosítással, amíg jazzes, akusztikus zenéket hallgatok.
Amikor viszont szeretnék a pop-rock blues irányába elmozdulni az A900X nem lesz a barátom , mert a mélyeket nem úgy prezentálja, ahogyan szeretném.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy a fenti dacamphoz milyen zárt fülest(család mellett nyitott nem játszik) tudnátok ajánlani, ami kicsit az élvezetesebb irányba mozdítaná a fenti stílusok hallgatását.
Értékhatár legyen mondjuk 150-200k
A Massdropos Fostex TH-X00-al szemeztem idáig, erről is érdekelne a véleményetek, illetve bármi, amit érdemes szerintetek meghallgatni.
Köszi előre is a segítséget
-
s4tch
veterán
Ma megint meghallgattam a D7200-at és az Eleart, de most nem a Hifi-M8, hanem az Xduoo XD05 volt nálam. A D7200 ezúttal nem nyers, hanem bejáratott darab volt, és nagyon tetszett: enyhén meleg, de semmiképp nem folyós, gyors, de nem túl agresszív a hangja, szerintem évekig el tudnám hallgatni. A HP50-hez képest a tere is jobb, valamivel több a mélye, sokkal részletesebb a magasa, és a hangszerek szövetét is precízebben adja vissza. A magasakban van halvány fémes rezonancia, fene tudja, honnan jön. Mindenesetre rajta marad a bevásárlólistámon.
Az Elear a múltkor szétcsapta a fejem, olyan fölényes dinamikát és általam korábban csak planároktól hallott, gyors basszust mutatott. Itt jött ki, hogy az XD05 nem épp erre van kitalálva: a nyers erő megvolt az Elearhez, de kb D7200 sebességgel jött a mély, kisimult a dinamika, és meglehetősen digitális volt a zene. Ettől sokkal jobb dacot és erősítést érdemel ez a fejes.
Viszont mindkét fejessel meglepett, mennyire fényesen, világosan szólt a Tidal akár online, akár offline módban a telefonomra mentett, Hibyvel lejátszott flac zenékhez képest. Már olvastam valahol, hogy a Deezer lossless analógosabb, emberibb, mint a tidal hifi - muszáj lesz meghallgatnom a deezert, nem tartom kizártnak, hogy tényleg így legyen.
-
Spíler
őstag
"Komolyan nagy segítőkészséget tapasztalok ebben a topikban, annak ellenére, hogy nem egy 200k-s fejhallgatót keresek, köszönöm! "
Aha,ez a beetetés.
A többit "Dave" leírta.
Példát mutatunk a politikusoknak,nem csak a milliomos haveroknak jár segítség.Különben nekem is olcsó fejeseim vannak,azért tudok segíteni ebben a kategóriában.
Ha átlagos alaplapi hangkártyád van,akkor a HD330-hoz kell erősítő.
-
Dave™
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest