-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Mikor megvettem a DT 990 600 Ohm-ot sírtam, hogy kevésnek találom a mélyeket. Ugyan ez használat közben javult, de néhány számnál még mindig nem volt nekem az igazi. Kiderült, hogy az X-Fi XtremeMusic, amivel akkor hajtottam volt mély hiányos.
Beszereztem egy Essence STX-et és lett bele téve 2db OPA2228, amit azért választottam, hogy ellensúlyozza kicsit a 990 magas kiemelését. Mélyekből sokkal több lett, az elektronikus zenék így jóval szórakoztatóbbak számomra. Néhány számnál talán már túl sok is lett a mély.
A hangzás is összehasonlíthatatlanul jobb lett az XtremeMusic-hoz képest.
Nemsokára kipróbálom a gyári 2114D műveleti erősítőkkel is, meg tervben van az LM4562 beszerzése is. -
Spíler
őstag
válasz
Dorien #68191 üzenetére
Itt egy másik "művészi alkotás". Hétvége alkalmából.
-
ribizly
veterán
Sennheiser HD6xx (HD650) vs Sennheiser HD660S
Már megint ott tartunk, hogy van 2 olyan fejes itthon, amelyek más-más feladatra teljesen más élményt nyújtanak. Végigolvastam a megfelelőnek tűnő review-kat ([link], [link], ...), összenéztem a megfelelő dokumentumokat róluk ([link], [link]), meghallgattam néhány olyan dolgot ratjuk, amikben kijönnek a különbségek (pl. “Colour to the Moon” by Allan Taylor, amit a head-fi-os review-ban javasolt az egyik tesztelő, CSGO, PUBG) és már egészen egyértelmű kezd lenni számomra, hogy zenei élményben nagyon jó a HD660S. Tényleg olyan, mintha összegyúrták volna a legjobb tulajdonságait a HD600-nak meg a HD650-nek. Minden részlet ott csilingel, megjelenik, a mélyek szép feszesek, megmarad a teste a zenének, ami nekem fontos. Hiába jó az imaging, de közben a tere inkább HD600, mint HD650, ami nekem kevés. Játékokban nem lehet megmondani mennyire van messze az a hang, amit hallok, csak azt, hogy merről jön.
Kényelemben amúgy mind a két fejes nagyon rendben van (mitől is ne lenne), de a HD660S kicsit vastagabb párnái már egy kicsit jobban melegen tartják a füleket, mint az elődök. Ez amúgy nem vészes, de mindenképpen érdemes megemlíteni.
Úgy tűnik marad a HD6xx... -
törölt tag
-
gianni85
veterán
válasz
Dorien #68183 üzenetére
Az gáz, ha elsőre azon akadt meg a szemem, hogy iphone-ba van dugva szegény hd600?
#68188) s4tch
Akartam is írni, hogy egyáltalán nem gáz. Én is 90$-ért vettem báránybőr párnát, és örültem, hogy megúsztam a vámolást. Egy minőséginek nem nevezhető hifiman focuspad-a is van 15e -
válasz
Ear001 #68186 üzenetére
Nos igen, pipec kis kütyü, csak ha egyszer odáig fajulnak a dolgok, hogy cserélni kell rajta valamit, mondjuk pl. a párnákat, akkor az igencsak zsebbenyúlós mutatvány lesz, mert mire ideér németből, magyar ÁFÁ-val, szállítással együtt, közel jár majd a 15 e Ft-hoz.[link]
-
Spíler
őstag
válasz
Samtya #68178 üzenetére
Én nyugodt voltam(mint nyúl a hurokban),jól szoktam választani.
Ha ilyen színvonalas a gárda aki segít a választásban,nem tévedhetek.
(#68183) Dorien
Hát szerinted miért a HD600-at választottam,küldik a hölgyet is a fejessel.
#68181) Kal-El
Ha nem hallgatsz semmit nagy hangerőn akkor szinte bármelyik plüss párnás fejhallgatót választhatod,azok általában nem szigetelnek túl jól. Szerintem.
-
törölt tag
válasz
SZKEBE75 #68180 üzenetére
Nem olyan biztos az. Az a gond, hogy dinamika alatt sokan mást értenek, mint amit valójában jelent. Tehát például a K550-em a lapos frekimenetével eleve nem tud olyan "dinamikus" (az idézőjel nem véletlen) lenni, mint a Superlux HD330-am a V-karakterével. De anno a DT770-em is olyan romantikus túlzásokat megengedett magának, amiket élő hangversenyen soha nem hallottam. És nem kellett elé komoly cucc, elég volt a fejes színezése.
-
Kal-El
senior tag
Persze egy bizonyos mértékig így van, általában annyira szigetel jól kifelé, mint befelé, de igen is vannak fejhallgatók, amik jobban szigetelnek kifelé, mint befelé.
Nekem jelenleg egy Sennheiser PC 151 van és igen, befelé is szigetel, de megfelelően hallom, ha valami történik körülöttem, szemben kifelé nem hallatszik túl sok minden, persze nem is hallgatok semmit nagy hangerőn, mert az már egyértelműen betesz.
Nem tudom mennyire hitelesek az adatok, de én az rtings oldalát vettem alapul. Minden fejhallgatónál mérik a belső és külső szigeteltséget. Példa. -
Kelva
csendes tag
-
leon11
tag
Sziasztok!
Korábban zárt fejest keresve ajánlottátok a DT770 hallgassam meg. Na a mai nap megtörtént. Nem az én világom! Helyette a DT880 pro 250 sokkal jobban tetszett, barátkoztam is vele.Majd az eladó megkínált a HD600-al, ami lenyűgözött! Egy órát hallgattam rajta főleg akusztikus zenét, nagyon királyul szóltak a közepek (női énekhangok elvarázsoltak) , majd rockot és minden mást. Tény, hogy elektronikus zenén nagyobb dinamikát elviseltem volna, de összességében nagyon bejött.
Hogy bonyolítsák az életem, kicsomagoltak egy HD650-est is, sajnos teljesen új volt nem volt bejáratva. Na az is megfogott, bár elég nyers volt a hangja, a HD600-tól érezhetően más. Nyersen is hallatszott, hogy all-around, többféle zenéhez is passzol.Spillerhez hasonlóan nálam is beindult a vezérhangya nekem KEEELL egy ilyen, de melyik is?
Olvastam még pár tesztet a HD660s-ről, az is izgalmas a frissített hangzással. Kérdésem azt hol tudnám meghallgatni Bp.-n?
-
Samtya
senior tag
válasz
Kal-El #68172 üzenetére
Az első két szempontod nyilvánvalóan totál üti egymást.
Ezen kívül maga az első szempont sem valósulhat meg teljesen, még nyitottakon sem, zenehallgatás közben. Előfordul gyakran, hogy nyitottban még csengetést sem hallok meg, mert épp úgy alakul a zene, pedig nem üvöltetem.Hmm, ezt több mint 6 percig írtam? Így jár, aki zabál kommentelés közben.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Kal-El #68172 üzenetére
Már az első kettő gyakorlatilag kizárja egymást.
Meg nem fültok a fejes, hogy bizonyos hang tartományokra (mondjuk beszéd) kifejezetten rosszabbul szűrjön.
Ráadásul nagyon kevés olyan fejes van, amiből tényleg nem szűrődik ki hang (nyilván egy bizonyos hangerőig). Mondjuk az EL8C ilyen, de ennek megfelelően befelé sem sok minden jön. -
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az alábbi szempontoknak mi lehetne megfelelő fejhallgató?
- rosszul szigeteljen befele (tehát halljam, ha csengetnek, kopognak, hívnak, hozzám szólnak, stb)
- a szivárgás / kifelé szigetelés az jó legyen (tehát mást ne zavarjon, a fejhallgatóból ne szűrődjön ki a hang)
- ne melegedjen nagyon (tehát hosszú ideig is viselhető legyen)
- kényelmes legyen legalább átlagos szinten (ugye, hogy hosszan is használható legyen)
- cserélhető fülpárna
- a hangminőség az utolsó szempont, de lehetőség szerint ez is minél jobb legyen
Kizárólag PC-vel lenne használva és mindenféle célra: játék, film, zene, beszélgetés.Én nézegettem, de nem sok jót találtam, elég nagy kompromisszumokat kell kötni:
Sennheiser Momentum 2.0 AEG
Audio-Technica ATH-ANC70 (sajna nem cserélhető a fülpárna)
Sony MDR-7506
Brainwavz HM5 (ez eléggé melegedős, az a baj vele, lehet egy velúr fülpárna segítene rajta, mert van a gyártónál, viszont akkor meg lehet a hangminőség és a hang szivárgás nőne meg) -
Bodz
nagyúr
Az írtad, hogy zavar a túl sok színezés. Akkor felejtsd is el a 990-et!
Kifejezetten fejeshez még a Scarlettről is lebeszélnélek, inkább egy Spartan A, abban van normális fejes erősítő. Ha pesti vagy, akkor menj el mondjuk a fejhallgatópláza fejeseket hallgatni. Ez azért is fontos, mert általában a laikusok csak azt hiszik, hogy nekik kiegyenlített, semleges fejes kell, aztán ez persze nem így van.
Most mondhatnám, hogy pl. K612 Pro, aztán lehet szívrohamot kapsz, ha megveszed.
-
Kelva
csendes tag
Beyerdynamic DT 990 Edition 32 ohm -> ehhez szerintetek kell extra amp USB-s DAC-on felül?
Impedancia miatt azt gondoltam hogy nem de Head-Fi fórumon azt írják hogy az alacsony érzékenysége miatt kell extra juice a meghajtásához. Nem értek hozzá, hogy ezen eligazodjak.Azért kérdezem mert a pénzügyi keretem (100k minden együtt) miatt olyan megoldást keresnék leginkább amivel USB-s DAC-ról külön headphone amp nélkül is jó hangzást tudnék kihozni a fülesből.
Van valamilyen ajánlásotok erre?
Vagy érdemes feljebb másznom és DAC + AMP + Beyerdynamic DT 990 Premium mondjuk?
Külföldről rendeléstől általában tartózkodom (tudom, irracionális), de ahogy nézem itthon nagyon gyenge a felhozatalUtálok laikusnak lenni
Köszönöm!!
-
-
Samtya
senior tag
válasz
Spíler #68167 üzenetére
A csodálatos Audio-Technica ATH-M40X. A HD562 egyszerűbb, könnyebben szétkapható szerkezet.
Kétkomponensű epoxi ragasztó.
A gyári párnán rajta van a műanyag. A kínaiak viszont esetenként csak odaképzelik.Még egy videó: pántot is lehet hozzá szerezni.
-
-
Samtya
senior tag
válasz
Spíler #68161 üzenetére
Hátőő, végülis igen, eltörtem kétszer is egymás után, de valójában nem, mert eleve repedve volt és szétesett a szétcsavarozástól. Azután megragasztottam, de a ragasztás nem lett jó, ezért újra 'eltörtem' a ragasztást, de ugye ez nem igazi törés. Másodjára kegyetlen jó lett a ragsztás, olyannyira, hogy belefolyt az egyik csavarhoz, amit nem vettem észre.
Ez nem is lenne akkora baj, csak használat közben még volt egy pici pántnyekergés, amit tudnék orvosolni, de hozzá kellett volna férnem a csavarhoz. Na ekkor voltam állat és szétnyírtam a csavart is ragasztóeltávolítás közben. Máshogy nem lehetett, nagyon picike és puha csavar. Viszont arra büszke vagyok, hogy miközben már "idegállapotba vótam"
baromi nagy erőket terheltem rá és a ragasztás totál jól bírta. Ott tartok, hogy a csavarra kell vágnom egy horonyt, ha lehet. De lehet, hogy túl pici, akkor szérfúrom.
Itt egy videó a számodra.
-
Tin
veterán
válasz
Spíler #68158 üzenetére
szerinted mégis miből van? műanyag. de jó minőségű. a pántja meg fém. eléggé jól összerakott cucc.
ha megjön, szorítani fog. felejtsd el a netes videókat, hogy hol kell hajlítgatni, mert csak eltöröd. nem kell. rakd fel egy párnára, ami nagyobb a fejednél (pl én ilyen ikeás hasáb párnára tettem fel) párszor éjszakára, de a használattól is lazulni fog, és a fülszivacs is összeesik idővel. pár hét, és pont jó lesz. de ne hajlítgasd! (valaki így törte el)
(#68152) Bodz: műmájerek kifizetik, nekik megéri. amúgy ha megnézed, a "neves" gyártók cuccai is többnyire jócskán felárasak a tudásukhoz képest.
-
Spíler
őstag
válasz
#56474624 #68154 üzenetére
Tudtak az öregek.Pedig már akkor is létezett a Tervezett elavulás fogalma,illetve gyakorlata,csak az a baj,hogy egyre rövidebb a ciklus.
-
törölt tag
válasz
Spíler #68135 üzenetére
Azért nem tudnék ráhangolódni ezekre az összegekre, mert a 100k feletti termékek anyagminősége sem olyan manapság, hogy évtizedekre. Itt van előttem a vintage DT440, nézem a fejpántját, hogy valami rejtélyes oknál fogva kibírt (eddig) 40 évet. Hihetetlennek tűnik ez ma.
-
válasz
karmaresz #68147 üzenetére
Gratulálok a cucchoz, még ha nehéz szülés is volt a megérkezés.
Akkor már remélhetőleg ketten leszünk itt a topikban, akik erőteljesen mentoráljuk majd az Amiront. Én, amióta a TEAC UD-503-al hajtom, plusz a kábelek terén eltévelyedtem az ezüst felé, még szélesebb vigyorral tolom a fejemre.
-
Spíler
őstag
válasz
Gabor99 #68146 üzenetére
+1 Én is az RX900-at ajánlanám.
Vagy olcsóbb megoldásként az Invotone HD2000-et.(#68147) karmaresz
Gratulálok,az jó kis fejes.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Gabor99 #68146 üzenetére
Ezek közül az RX700. Viszont én amondó vagyok, hogy picit tegyél hozzá (+3eHUF), és legyen a JVC HA-RX900.
-
karmaresz
senior tag
Egy hónappal a feladás után végre megjött a Beyerdynamic Amiron Home!
Azért van abban valami szánalmas, hogy 6000 km-t megtett 5 nap alatt, míg az utolsó 25 km 26 napig tartott neki a vámraktárból a házamig.
Szerencsére sértetlenül átvészelte az utat, gyakorlatilag teljesen új, hibátlan, még a gyári illat is érződik rajta.
Vámmal, szállítással, áfával 101e Ft-ra jött ki.
Most kicsit járatom, este meg jöhet a maratoni teszt! -
Gabor99
tag
Sziasztok!
Új fejhallgató vásárlását tervezem otthoni használatra
Főleg zene és film, játékra is max. 15e körül.
Fontos hogy kényelmes legyen napi 2-3 órát lesz használvaEddig ezeket néztem ki:
Superlux HD-662 EVO
JVC HA-RX 500
JVC HA-RX 700
Tanácsot kérni, hogy ti mit ajánlotok.Köszönöm
-
Tin
veterán
persze, a HDVD800-ról már beszéltünk, hogy a negyedét se éri az árának, de nem erre gondoltam. hanem, nyilván ha ez a "hozzávaló" erősítő, akkor ők azzal a hangzásvilággal gondolták ki a fejest, amit ez ad. érted, mire gondolok... a hangképre. és ez a magic, meg a z40, ami összességében mélybe erősebb, ez hasonló hangképed ad a fejesnek. ezzel "jó", így értem.
-
Spíler
őstag
-
HUNRobar
tag
válasz
Spíler #68078 üzenetére
Végül is lenyeltem a békát és beszereztem egy Sony ZX110-et (nem mic-est) háromezernyócért.
Nulla elvárásokkal álltam hozzá, de az első benyomásom nekem is az volt, hogy „hé, ez nem is olyan vészes!"Mindenből éppen hogy, de átugorja a vállalható szintet. Anyaghasználat nagyon alap, de ez a furcsa, sajátos forgató mechanizmus némileg időtállóbbnak tűnik, mint a Soundmagic megoldása. (viszont ez csak egy fix, félköríves útvonalon mozgatható) Kényelemre is oké, nincs a P21 szintjén, de lehetett volna sokkal rosszabb. Egy szivacsot azért mindenképp ragasztok majd a felső pántra.
A hangját úgy jellemezném, mintha a szomszéd szobában nyomnák a zenét, de az ajtó nyitva maradt. Azaz a mélyek közepe jelentősen kiemelt, a magasak pedig visszafogottak, kevés részlettel, ennek ellenére a hangja nem válik „digitálissá" vagy fárasztóvá, valahogy sikerül természetes érzetet adnia. Persze össze sem vethető egy P21 hangminőségével, de a karaktere némileg hasonló,csak mindenben sokkal tompább és zavarosabb. Tehát egy forgalmas út mellett, vagy rázkódó buszon egyenlítődik ki nagyjából a dolog. Tere gyakorlatilag nincs a zenének, bár a mélyek miatt van némi teste a hangoknak. Viszonylag nehéz hajtani, talán még a hd2000-nél is több kakaó kell neki. A Focusrite-on mondjuk tíz óránál már bőven jó a hangerő a Pro 80-hoz, ennél legalább 13-ig kell tekerni. Egyébként még nála is sokat dob a Scarlett egy mobilhoz képest.
Minőségi zenehallgatásra szerintem abszolút alkalmatlan, ne ezzel akarjunk új zenéket felfedezni, de amit már ismerünk, azt kellemesen fel tudja idézni egy zajosabb környezetben. Podcasthoz, sorozathoz, vagy háttérnek Spotifyt hallgatni teljesen vállalható. Nem doboz és nem bántó a hangja, de azt ne várja tőle senki, hogy egy Hidden Orchestra - Wingbeats, vagy egy karcosabb vokál átjöjjön. Tűzoltásnak jó volt, de hosszabb távon biztos hogy fogok még mást is próbálni. -
Samtya
senior tag
-
Bodz
nagyúr
válasz
Spíler #68137 üzenetére
Akkor nem izgulunk tovább.
Meg hát ott a 14 nap, szóval olyan nagy kockázat nincs is.
Tin
Eszembe jutott még a téma kapcsán, hogy állítólag a HDVD800 egy ritka ótvar valami az áráért.
De lásd mennyire nem vagyok Sennheiser ellenes, majdnem vettem egy HD58X-et egyszer. Sőt, HD40-em van is. -
Spíler
őstag
Óóóó....,túl vagyok én már a kezdeti lelkesedésen,még mindig van itthon vagy 30db fejesem,pedig egy csomót elajándékoztam vagy eladtam.Lassan rászánom magam és meghirdetem a felesleget.
Nyilván kérdezés útján nem tudom meg pontosan,hogy egy fejhallgató az én fülemnek milyen,de egy általános kép kialakul az adott termékről.Az összecsengő vélemények jól tükrözik a fő karakterisztikát és a fő hibákat,mint ahogy ebben az esetben is bebizonyosodott a hozzáértő fórumtársaknak köszönhetően.(#68134) Tin
Emlékszem a téli 90-es akcióra,már akkor elgondolkodtam a dolgon,csak szokni kellett a 100 körüli összegeket.Lelkileg kellett ráhangolódni az összegre.A legdrágább fejese eddig a DT990/600 volt.
-
Tin
veterán
ja, tudom, ízlések és pofonok. neked azért jóval nagyobb az összehasonlítási alapod, mint nekem.
amúgy biztos van még jobb, vagy ugyanez még olcsóbban, de szerintem ez egy eléggé jó fejes, önmagában, ha nem az árcédulát vagy a kompetítorokat nézem. persze csakis az én hallásommal
(#68121) Spíler: ha ennyire ezen agyalsz, vedd meg. én ugyanígy voltam, amikor tavaly 90e volt az ára, lecsaptam egyre, de még mielőtt megjött, elmentem meghallgatni a többivel együtt azért, hogy utána ne azon agyaljak, aztán amikor megjött, azonnal tudtam, hogy ezt meg fogom tartani. függetlenül attól, hogy biztos van jobb nála.
ja és még valami: rohadtul nem mindegy, miről hallgatod! sokkal jobban számít, mint azt pl. én valaha is gondoltam. a DT770 a régi Fiio Q1-ről olyan vékonykának tűnt, érezni lehetett, hogy ebben azért több van. a Magic+Z40 kombóról meg egy basszusbomba, állatul jól. ezzel a kombóval a HD600 hangja is olyan, mint a Sennheiser saját erősítőjével, és egyáltalán nem mélyhiányos.
ja, és ha veszed, vegyél hozzá egy ilyet. kicsit 650-esebb hangja lesz tőle.
-
ribizly
veterán
válasz
alphamooncam #68130 üzenetére
Nálam a HD600 előrébb helyezkedik el. Az AD900x méginkább szegénynek tűnt mélyekben. De most, hogy említed lehet elkérem haveromtól és újra meghallgatom, hogy frissítsem az élményt.
-
blve
csendes tag
válasz
ribizly #68129 üzenetére
Az AKG-k közül a 612-t még mondanám igazán kényelmesnek, picit könnyebb, ezért stabilabban áll a fejen, de a 7-esek elég bumszlik, terjedelmesek. Kényelmesek amúgy, de nem túl biztonságos (stabil) érzés a fejen. Úgy ránézésre a Sennheiser 6xx-ek sokkal fejhez állóbbnak, stabilabbnak tűnnek, sajnálom is, hogy nem vágyom legalább egyre, marad az AKG.
-
blve
csendes tag
válasz
Spíler #68128 üzenetére
"Az eredeti elhatározásomhoz kerülök egyre közelebb,a HD600-hoz."
Lehet, hogy így jársz a legjobban, ha jól rémlik a head-fi-n láttam egy jópofa megjegyzést, miszerint is, vedd azt, amelyikre igazán vágyol, hosszabb távon ezzel tudsz a legtöbbet spórolni. Értsd, több kör után, előbb-utóbb úgyis annál kötsz ki.
Nálam sajnos bejött.
Amúgy innen nemigen fogod megtudni, neked mi jön be igazán, csak azt, hogy a fórumozóknak mi. -
ribizly
veterán
válasz
Spíler #68128 üzenetére
Én ma a piacon kb. 2-3 olyan gyártót tudok mondani, akiknek a fejesei teljesítik ezt az "órákon át fejemen lenne és ne zavarjon" kérdést.
Sennheiser HD6-7-8-as széria. Ez kb. a best véleményem szerint.
Beyerdynamic DT akármelyik.
AKG K6-7-es szériák, de itt már van nekem egy olyan gondom, hogy ez a gumis megoldása az AKG-nak kilazul, meg belelóghat a látótérbe a kerek, nagy fülpárna, valamint nem annyira stabil a fejen..De ettől még baromi kényelmes.
Persze nem csak ezek a jók (pl. a Meze 99 is nagyon kényelmes), de itt nincs csalódás.
Ha bejött a HD600, akkor azt kell megvenni. Max eladod és mész tovább. Sajnos azt csak akkor tudod megmondani, hogy melyik jön be jobban, ha az egyiket már hallgattad egy ideig és utána megkapod pár órára / napra a másikat.
-
Spíler
őstag
válasz
kromatika #68126 üzenetére
Húúú srácok,nagyon köszönöm a segítséget,tisztul a kép.Az eredeti elhatározásomhoz kerülök egyre közelebb,a HD600-hoz.
(#68124) Bodz és a többiek
A DT250 hangját szeretem(leginkább),tehát a viszonylag kiegyenlített hangzást helyezném előtérbe.A női énekhangok és hangszeres(vokális,akusztikus) zenék tisztasága torzítás/fedettség nélküli megszólaltatása -lehetőség szerint- a fő cél,a többi műfaj másodlagos.Ezért szép közepek kellenek,amiben a DT 250 is brillírozik.Ja és a másik fő szempont a kényelem,van amikor órákat rajtam van.
-
ribizly
veterán
válasz
kromatika #68126 üzenetére
Előre elnézést, ha valaki nagyon szereti a DT880-át, de szerintem sem egy kategória a HD600-al.
Amikor volt szerencsém összehallgatni a DT880-at (kromatika majd megmondja melyik verzió volt) és a HD600-at, akkor ez volt az élmény:
A HD600-at felvettem és csak kerekedett a szemem (addig nem hallottam ilyen kategóriájú fejest). A részletei elvarázsoltak és olyan elemeket fedeztem fel az addig hallott zenében (Michael Jackson: Billie Jean volt a tesztalany), amikről addig nem is tudtam, hogy ott vannak.
Ezután felvéve a DT880 olyan volt, mintha egy fal mögül hallgattam volna ugyanazt a zenét. A részletek "nagy része" elveszett. Kb. 10 mp alatt egyértelművé vált, hogy nem egy kategória, hiába a több, még nem bántó mély. -
kromatika
veterán
válasz
Spíler #68121 üzenetére
HE4xx ben kevesebb a basszus mint a 400S ben focuspad A-val,És a tere is kisebb a 4XX nek,és sokkal nehezebben hajtható.Egyedül designban tetszett jobban a 4xx minden másban jobban be jött nekem a 400S .Szerintem DT880 nem egy kategória hangban a HD 600-al ,vagy a 400s-el.Túlságosan vissza fogott az egész füles számomra,és nem igazán zenei.Én moddal is próbálkoztam amikor volt,akkor meg V karakter lett. Szerintem ha a HD 600-ra ha azt mondjuk hogy unalmas(amivel nem értek egyet,esetleg techno-ra,vagy elektronikusra lehet de akusztikusra egy kiváló, zenei hang,király közepekkel) akkor a DT 880 még inkább az.
-
ribizly
veterán
válasz
Spíler #68118 üzenetére
Nekem is kimaradt az R70x, de Bodz egyszer leírta az összefoglaló véleményét a többivel (HE400i/s, HD600/650) és az alapján nem is szükséges igazán meghallgatni ha a többivel már volt dolgod.
Én a Hifiman-eket (HE4 széria) azért vagyok kénytelen végül kiszórni a listámról, mert
1. nem család kompatibilis, mivel itt aztán van kifele meg befele is komoly hallatszódás,
2. nekem nyomta a fülem alatti részt néhány óra után (ez nem mindeniknél van).
Egyébként hangban számomra is a HE400S a csúcs (még nem hallottam a K612, K712, Q701 fejeseket), de ahogy olvasom ezek is megosztóak kicsit. -
Bodz
nagyúr
Nekem egyik se nyerő igazából. Elhallgatom a 600-at és 650-et, fájdalmat nem okoznak, még akár élvezem is, elismerem a pozitív tulajdonságaikat, de nem szeretem őket.
Spíler
Hát ha itthonról kell, akkor nem lesz szuper jó ár.Amúgy nekem egyik kedvenc fejesem a HE400S Focuspad A párnával 100 alatt. És baromi kényelmes is.
De nehéz kérdés ez, mert még mindig nem írtad le, hogy milyen hangot szeretnél. -
Spíler
őstag
válasz
Dorien #68120 üzenetére
Köszi.
Jól van,akkor az R70X is kilőve.
A HE4xx állítólag a HE400i-re hajaz,viszont ugyancsak állítólag a HE400S a focuspad a párnával jobb hangú mint az i változat.
Most,hogy írtad a K712-t lehet,hogy az én barátom is lehetne.
Hova keveredtem a HD600-tól.
Lehet,hogy egy DT880/600-at veszek,mit szólsz hozzá?
-
Dorien
veterán
válasz
Samtya #68095 üzenetére
A spec. szinte ugyanaz ezeknél a 7-es szériás AKG fejeseknél, de a beszámolók szerint mind másképp van hangolva. [link]
Világos K701 > K702 > Q701 > K7XX = K702 Annie > K712 Pro Sötét(ebb)
És elvileg a tér mérete is hasonlóan alakul. Ha nincs mélybe húzó erősítőd, akkor szerintem karakterre a K7XX vagy a K712 Pro lesz a barátod, elvileg ezek a legkiegyenlítettebb darabok a szériából.
Nekem nagyon bejött a Q701, ezt most tényleg megtartom, mert kb. minden szempontból tökéletesnek találom a Sense V1 erősítővel. Brutál dögös hangzás, hatalmas, de nem széteső tér, kifejezetten ütős basszus, természetes közepek, kiterjedt, de nem szúrós magasok - egyszerűen minden a helyén van. Féltem ettől a bordázott fejpánttól, de számomra kényelmesebb, mint a K612 Pro lapos fejpántja. Nekem nem kell jobb fejes ennél... (Egyelőre.
)
Spíler: Az aprón árult HE-4XX valami nagyon eltalált darab, én inkább azt ajánlom. Szerintem a HD600 / HD650 / R70X-nél is dögösebb, részletesebb fejes. Neked tudtommal nagy buksid van, szóval az R70X-et felejtsd is el hamar...
-
kromatika
veterán
válasz
ribizly #68109 üzenetére
+1.
Nálam akusztikusra a sorrend,ezek közül,HD 660S,HD 600,és végül a 650.Én ahogy halottam,660S nek van legjobban előrébb a közepe,és nagyon gyönyörű zenei közép.650-hez képest feszesebb basszus,több magas,és részletesebb.Viszont a tere nagyobb a 650-nek. HD600 hoz képest több,mély és több magas van szerintem a 660S ben,és szórakoztatóbb füles,de mégis nagyon zenei.Ami most nagyon be jött az a HiFiMAN HE400S focuspad-a párnával.Nagyon sima,és tiszta hang. 660S mellett, ennek tetszik a legjobban a közepei is.Basszus gyors és feszes,és az egész hang pontos,és nagyon részletes.Kicsit világosabb karakterű hang mint a 660S,de a tere egyértelműen nagyobb.Tetszik.
-
törölt tag
Kész szerencse, hogy ez a vintage DT440 olyan szemrevaló teremtés, máskülönben beleőrülnék, hogy itt van, de érdemben - egyelőre - nem tudom meghallgatni.
Az illető még az eredeti dobozát is elküldte, ami nem semmi egy 35-40 év körüli fejhallgatónál, sőt még a garancia is itt van, csak nincs rajta vásárlási dátum sajnos. Ebayen eddig kétféle dobozzal láttam, az enyém egyenes kábeles és sárga-fekete a doboz. Úgy sejtem, hogy talán ez a régebbi verzió, nem pedig a kék dobozos és spirál kábeles (amely kábel és csatlakozó a 80-as évek Beyer fejhallgatóira emlékeztet, ezért gondolom).
-
ribizly
veterán
Ki tudna itt igazságot tenni?
De egyértelműen hallgatnom kell még őket, hogy meglegyen a melyik jön be jobban. És jól írtad. A HD600 egy etalon (még akkor is ha soha nem használnám sem zenehallgatásra sem játékra huzamosabb ideig), és a HD660S inkább más, mint jobb és így nem egyértelmű a dolog. Kap pár napot, hetet aztán a "vesztes" megy apróra. -
Tin
veterán
válasz
ribizly #68109 üzenetére
nem tudok okos lenni a témában, mondom, én a forgalmazónál hallgattam a sokszázezres saját sennheiser erősítőről, és akkor nekem úgy tűnt, hogy az a hd660s még nincs bejáratva, pedig a srácok mondták, hogy akkor már túl volt az itthoni bemutatón (ami előtt ciki módon nem járatták be, égtek is miatta), és az ottani hallgatáson is, de kétlem, hogy akkor benne volt akár 50 üzemóra is, ezeknek meg azért több kell.
nézd, nekem, aki nem szakértő, de azért tudok különbséget tenni, a hd600 egy kuriózum. olyan, amilyen, de egyedi, vannak előnyös tulajdonságai, és amikor azon megszólal valami, az valahogy "standard". biztos, hogy messze nem a legélvezetesebb fejes, árban is olyan "sennheiseres", elő is hoz minden "csúnyát" a zenéből, ha benne maradt, de az valahogy egyedi.
a hd650-nél és a hd660s-nél meg azt éreztem, hogy csinálni akartak egy "jobbat". valahogy kicsit olyan "még rakjunk bele valamit, amitől jobb lesz" feeling. nem rossz, de színezett hangnál biztos van jobb a hd650-nél, a hd660s-t meg nem tudom értelmezni, de az ambivalens kritikák is erről tanúskodnak.
az első fejes egyszerűen standard, a másik kettő pedig "csak" egy-egy sennheiser modell a lineup-ból.
-
ribizly
veterán
Az azért nem annyira egyértelmű nekem. Most itt van nálam a HD6xx és a HD660S is. Nem volt sok időm hallgatni, de annyi már egyből feltűnt, hogy a HD660S-ben minden közelebbről hallatszik. Az előretolt közepek tök jól kijönnek, a mélyek kicsit gyorsabbak, de a tere olyan szűkebbnek hat. Pedig elvileg pont, hogy nagyobb kellene legyen a HD6xx-től, nem?
És még mielőtt bárki megkérdezné mivel hallgattam: Korg DSDAC-100 - XLR - SMSL SAP9 - gyártatott XLR kábel.
-
Tin
veterán
persze, hogy nem, csak néha olvasom a szájhúzást. én csak a saját sennheiseres erősítőjével hallottam mindhármat egymás mellett, és abból számomra egyértelműen a 600-as volt a nyerő. amennyivel több mély volt a 650-ben, annyival "lassabb" is volt, meg "maszatosabb". ha most megkérdeznéd, hogy miben szeretném, ha "jobb" lenne a 600-as, hirtelen nem is tudnám megmondani. talán felül egy kicsit lehetne tisztább felül, és szélesebb, de nagyjából ennyi. ezzel a dac+amp kombóval semmivel sem kell több mély, de ez már a hdvd-ről hallgatásnál is lejött. oké, én a hd650 kábelével használom, az egy pöttyet "ront" a hangzásán, de kicsit testesebb lett tőle.
(#68103) Spíler: olvasd hozzá EZT, és érdekességképp EZT. és vedd figyelembe, hogy Bodz azért vagy 50x annyi fejest és dac/ampot hallott, mint én, szal ő biztosan jobban ért hozzá.
-
Spíler
őstag
Már nem.
R70X - 90e.
Hifiman 400S - 100e.
SRH1440 - 96e.
Volt még valami,de elfelejtettem.
Mindent figyelembe véve,anyaghasználatot,értékállóságot,azért azt hiszem a Senni az esélyes.Áhhh...,esetleg az R70X.(#68102) Tin
A HD600-ról van szó?Ha igen akkor dicsérd még egy kicsit,aztán megrendelem.
-
Tin
veterán
miért olyan hihetetlen, hogy az jó?
én azóta is imádom, a z40 + magic párosítással bőven elég a mélye, gyors, mint állat, nyitott, jól szellőzik, bármilyen zenére kiváló, de amit hallgatok, arra főleg. persze, tudom, megszoktam, biztos van jobb, sőt biztos van olcsóbban is "jobb", de én 90-ért vettem, és megvenném újra, annyira bejött. azóta mást nem is használok, a dt770-et is bedobozoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Diablo IV
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest