- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
-
zodo
nagyúr
válasz Spíler #57298 üzenetére
Köszi szépen.
Külföldi rendelés is jó lehet ha találok egy ebben jártas személyt.Igaz nem írtam de egy ilyen átalakító kábellel használóm a pc-n így egyben tudom akár skype, ts-t is használni szóval ha új füles akkor mikrofonos.
Különben nagyon kényelmes a mostani és nem is feltétel az összehajthatóság.
Jó áron sikerült vennem. 3k -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Sony MDR ZX310 fejhallgatóm amit újonnan vettem át egy M2 tulajtól.
Napi szinten 2-3 órát használom kb 1,5 éve és mostanra az egyik oldalon bomlani a párna huzat.Tudok valahol, emberi áron új párnákat venni?
-
Samtya
senior tag
válasz Joker94Hun #57290 üzenetére
Az XB650-esnél jobb a 950. Boltból 28-ról indul (közponiti szalon), a jófogáson 20-ért van egy újnak mondott. Ezalatt nemnagyon van olyan, ami ennyire erősen tolja a basszust. Tehát ha ez a fő szempont, akkor nem mondom hogy ne vedd meg.
az XB300-hoz képest nem nehéz szebben szólni, az ajánlott listában felsoroltak (a lenyitható összefoglóban van a link) is mindegyik jobban szól nála. Viszont nem midegyikben lehet elegendő mélyhang a számodra. A 950-esben több mély van a listában szereplőkhöz képest.BloodRay: szívesen, jól ráéreztél, az a legegyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
Greg204538
tag
válasz RetepNyaraB #57293 üzenetére
persze, ismerem a hatását (egyébként teflonos spc kábel), és szeretem is itt-ott. transzparensebb az a magas emelés, nem bántó. mintha könnyebben szökne ki a hang is, határozottabb megszólalású, keményebb kicsit. kipróbálásra keresek kábeleket, de eddig nem jártam sikerrel, tovább keresgélek a boltok között. nem vágom szét a kábelt, amíg nem biztos, h megéri
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Greg204538 #57292 üzenetére
Az ezüst alapvetően kicsit emeli a magas tartományt és keményítheti a hangképet. A konkrét AT-t meg nem hallottam.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Greg204538
tag
Itt a nyuszi:
húsvéti akció fejhallgatóra az extremeaudionál
Érdemes mazsolázni, ha valaki épp vásárláson gondolkozna. Audio-Technica fejesek pl.: 15% engedménnyel mennek.Kábel kérdés:
Hangzás végett érdemes lehet Audio-Technica ATH-MSR7 kábelét nagy tisztaságú ezüstre cserélni? Van egy ilyen kábelem tűzős csatival és azon gondolkozom, h átalakíttatom az MSR7 számára, mert ezt használom a legtöbbet. A Sennheiser HD 25 acélkábeléhez képest számomra hatalmas volt az előrelépés, és HD 650 hangja is kedvemre valóbb ezzel a megoldással. Ez a kábel számomra drága mulatság volt, ezért nem szeretném elpocsékolni egy olyan fejesre, ami nem hálálja meg. Mennyit javíthat ezen a modellen a kábelcsere? Minden meglátásért hálás vagyok.[ Szerkesztve ]
-
gurubefree
senior tag
válasz Joker94Hun #57285 üzenetére
Szia
Nekem a Sony MDR-XB950BT van amit nem csak bluetooth-al lehet hasznalni !!! En teljesen meg vagyok vele elegedve .... es nem tartom valoszinunek , hogy 1-2 ev mulva az aksival barmi gond is lenne .
Ebben az arkategoriaban a Sony-tol jobbat ne kapsz ( bar en a Sony XB950BT kozel az AP araert kaptam eppen ezert a BT-t vettem meg . )
Az ilyen tipusu fejhallgatohoz nem szukseges amp !
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Összefoglalóban olvasom az Audio-Technica ATH-AD500X-nál,hogy "egyeseknek túl laza a fejpánt mechanika (gumiszalaggal orvosolható)" esetleg lenne erről
egy link,vagy video hogy hogyan kell csinálni? -
Samtya
senior tag
válasz BloodRay #57276 üzenetére
Felsorolok néhányat, de előre szólok, hogy lehet velük probléma!
Az a gond, hogy a jack csatlakozóik túl vastagok lehetnek és emiatt nem mennek bele a fejhallgatóba. Ha van magasfordulatú csiszológéped (Dremel), akkor megmunkálhatod vele a csatlakozót kicsit, csak épp amennyire kell.
[link] [link] [link] [link] [link]Megteheted viszont, hogy veszel egy toldókábelt a meglévőhöz: [link]
Vagy egy toldóadaptert és összekötöd vele a fejhallgató kábeleit: [link]
#57285 Joker94Hun: milyen hangkarakterisztikát szeretnél? Az összefoglalóban lévő kérdésekre válaszolhatsz, akkor többet tudunk mondani. Erősítő sosem árt.
[ Szerkesztve ]
-
Joker94Hun
tag
Sziasztok.
Szeretném lecserélni kiöregedett sony MDR-XB 300 fejhallgatómat. Amit kinéztem egy XB 950-es lenne,természetessen madzagós változatban(nem szeretnék 1-2 év mulva az akksival bajlódni).
Van esetleg ennél jobb ebben az árkategóriában? Késöbbiekben szeretnék hozzá egy fejhallgató erősitőt is,jó lehet ehez a tipushoz? Bocsi az amatőr kérdésekért,de teljessen tudatlan vagyok ezzel kapcsolatban. -
AXisBOLD
addikt
Koss UR40-nek egyébkéni milyen a fő karakterisztikája?
Aurea mediocritas
-
floratm
senior tag
Az érdekelne hogy a Bose qc25 nek van e olyan alternativája ahol nem kell megfizetni a BOSE nevet?
Különös tekinttel arra hogy nagyon kényelmes.Használtam Takstar pro80 at meg most egy meizut, amik nyilván más kategoria... na de ezek hosszabb viselése a fülön kellemetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz yusukee #57277 üzenetére
Ennek most vitték le az árát,feketébe 13e.Ft
Kicsit drágábban ez ajánlott még(többek közt)[link](#57278) AXisBOLD
A Koss se jobb minőségű,csak másba lehetne belekötni mint a Pio-nál,szintet kéne ugrani(nem kicsit),hogy a hang és a kidolgozás is hibátlan legyen.Ennyiért ez van.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
AXisBOLD
addikt
válasz Spíler #57275 üzenetére
Köszi az összehasonlítást
ja, egyelőre hagyom is a DAC/AMP témát, csak fejhallgató lesz, aztán majd ahhoz igazítom a többit.
A Pio-ról viszont olvastam, hogy nem túl jó minőségű a kidolgozása, kopogós a fémnek kinéző műanyag burkolat és a párna varrása és felhelyezése se túl igényes.
Ezeket Te is így látod? Ha igen, zavaró-e vagy együtt lehet velük élni?De most egyébként is elbizonytalanítottál + hogy kipróbáltam a nyitott Koss-t és eszméletlenül szépen szólt
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék, de a hozzáértésem 0
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, szobába.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék, film/anime nézés. Zenét nem hallgatok.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20k HUF
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Hát erre nem igazán tudok válaszolni, eddig ilyenem volt (http://www.corsair.com/en-us/corsair-raptor-hs30-gaming-headset) hangügyileg nem volt vele gondom, csak az anyaghasználat f*s.
8.) Honnan vásárolnál?
Magyar webshop / helyi üzlet. Majd azután nézelődök, hogy tudom kb mi kellene..
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Ez még nem biztos, mert forrást is most veszek. Egyelőre egy asus xonar u5 van betervezve az 5.1 miatt.[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Végül Sony MDR-10RC lett a kiválasztott, olyan áron kaptam meg, hogy nem lehetett ott hagyni.
Plusz pont hogy munkához nagyon jól jön majd nekem a mikrofonos kialakítás.
Viszont a normál kábel helyett, milyen hosszabb(min 2m), jó minőségű kábelt ajánlanátok esetleg?
Köszönöm a korábbi segítséget még egyszer!"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Spíler
őstag
válasz AXisBOLD #57272 üzenetére
Előszedtem a Koss-t és a Pio-t,mert régen hallottam őket és nem akarok hülyeséget írni.Nem változott a véleményem,a FiioE10K-n is jobb hangja van a Koss-nak,de a Presenter3 még egy kis pluszt ad neki amit a Pio-val nem nagyon hallok.Ez nem azt jelenti,hogy a Pio hirtelen rossz fejhallgató lett,szó sincs róla az is élvezhető,szerethető de a Koss finomabban,"inteligensebben",részletesebben,talán picit nagyobb térrel kínálja neked a zenét.A Pio sem mély hiányos de a Koss talán mélyebbre megy és nem a brummogós fajta mélyekről beszélek,hanem a pontos feszes basszusokról.A DAC topikban tudnak neked tanácsot adni,hogy melyik DAC/AMP hasonló hangú mint a Presenter3(Presenter3+DAC kártyára tippelnék),én nem értek hozzá.
Röviden ennyi.Mivel én írtam,ez az én véleményemNe vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
pulutodurumo
addikt
válasz SPeti1984 #57273 üzenetére
Ebben a topikban keress vissza pár oldalt, szokott ilyen kérdés lenni. (És válasz is )
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
SPeti1984
senior tag
Erről mi a véleményetek mint mikrofonos fejhallgató? Ez beleférne az 5 ezres keretbe és legalább 5 év garancia van rá. Skype meg ilyesmi beszélgetésekre talán jó lenne? Meg elég rövidke a mikrofonos rész kisebb az esély rá hogy letörné az ember.
vagy inkább ez? Mondjuk céges helyre kellene tehát gamer kivitel annyira nem kellene mert hülyén nézne ki hogy cégnél olyan fülesben ücsörög az ember és úgy látják webkamon.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
köszi a véleményeket mindenkinek!
@ Spíler: 22k-ért jó vétel ez a zárt Koss, de ha igényli az erősítőt, akkor meg lennék lőve...mivel nincs
később tervezek egy kis DAC/AMP beszerzést (pl. Fiio E10K), de az még odébb van, először fejhallgató.
vagy akkor inkább vegyem egyszerre Koss Pro 3AA + valamelyik hozzáillő kisebb DAC/AMP?
szerk.: honnan érdemes rendelni?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Dorien
veterán
válasz AXisBOLD #57258 üzenetére
Fejhallgató témában általában Bodz véleménye a legmérvadóbb, szóval jó eséllyel igen: [link]
Pioneer SE-MS5T
Fő karakterisztika: U
Kialakítás: zárt, circumaural
Előnyök: kényelmes, mikrofonos, könnyű hajtani
Hátrányok:
Ajánlott: otthonra, hordozhatónak[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Spíler
őstag
-
Spíler
őstag
válasz AXisBOLD #57264 üzenetére
Azon hogy a Koss jól szól, nem kell csodálkozni
Vedd meg a Koss Pro 3AA-t,az zárt és nagyon szépen szól.Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz Samtya #57259 üzenetére
jó lenne valami összehasonlítási alap
meghallgattam még párat:
AKG Y50 --> nagyon szép basszusai vannak, összességében szépen szól és erőteljes
Koss UR40 --> ez a kb. 10k-s nyitott füles engem meglepett, szép kiegyensúlyozott, mégis van benne leég mély, na persze nem rázza le a fejed, de szépen szól (kár hogy nyitott)
Marshall Major II --> nem rossz, de túl harsány volt, élesek voltak a magasabb hangok
Panasonic RP-HXS400E-K --> snassz, tompa hangzás
Panasonic RP-HF500ME-K --> ez úgyszintén
Aurea mediocritas
-
Spíler
őstag
válasz Bloksma #57262 üzenetére
Én is így jártam a HD681 EVO-val,megrendeltem már nem is tudom mennyiért(11900-14900e.Ft-ért),rá egy hónapra levitték 9900-ra.A HD562-t vettem 9900-ért rá két hónapra levitték 7690-re,kész,fejlövés Kicsit sem ütött meg a guta Nem a pár ezer idegesít,de na,mégis...
Azóta 90%-ban csak akkor veszek fejest ha akciós.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Spíler
őstag
A fehér HD662 EVO-nak lejjebb ment az ára.
-
TommyGun
őstag
Samtya + Sonja
Fülpárna kell ofc bocs.
Köszi, sajnos nem mértem le mert tegnap este szakadt úgy szét hogy már nem volt használható reggel nem volt érkezésem lemérni. Univerzálisat még nem kerestem mivel úgy voltam vele hogy ha lemérem akkor előrébb leszek ésakkor nem kell specifikusan a JBL ear padokra szűkíteni a dolgot de nagyon köszönöm ezekkel már előrébb vagyok.Nem mondom nem olcsó, 13-15 dolcsi egy fülpárnáért...
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Még mindig a Pioneer SE-MS5T a kiszemelt, sajnos kipróbálni még nem tudtam.
Csak hogy ne lőjek mellé, az alábbiakat meghallgatva leírnám a tapasztalataimat és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy még mindig az SE-MS5T lenne a legjobb választás!?Pioneer SE-M521 --> kicsit lágy basszus és halk, de a karakterisztika rendben volt.
Sennheiser HD 65 TV --> abszolút semleges, nem az én világom.
Sony MDR-XB 450 BV --> erőteljes basszus, de nekem még nem túlzó, viszont a közép és magas tartomány kicsit túlságosan háttérbe szorult, ami nálam nem nagy baj, de basszus orientáltság mellet nagyobb kiegyensúlyozottságot keresek.
Sennheiser HD 215 II --> összességében ez szólt a legszebben, de az öblösebb basszusok nem igazán tetszettek.
Sony MDR-XB 450 APL --> a másik Sony-hoz teljesen hasonló hangzást produkált.
És egyik se volt túlságosan kényelmes
Aurea mediocritas
-
Samtya
senior tag
Erre azt írják, hogy E40/E50-hez való. Méretileg ez megfelelő E30-ra? Szerintem nagyobbak. Az eladó ráadásul nem közli az átmérőjét, pedig azzal előrébb lennénk.
Tommy: nekem rögtön az első találat egy univerzális hirdetmény, melyben rendesen meg vannak adva a méretek és a legördülő sávban választhatod ki, hogy melyiket akarod rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz Samtya #57251 üzenetére
Lemérem majd, sejtettem hogy kell majd ez, elvileg sima kör alakú és a hagyományosnak mondható ilyen beakasztós nem ragasztott. Az a vicc hogy normális univerzálisat se láttam még nagyon, mármint weben.
Nézd az az igazság hogy kaptam ajándékba, 17 ropi volt annó egy ilyen, most e miatt nem dobnám ki, nekem amúgy kényelmes, van több fejesem is, van otthon AKGm meg egy Creative headsettem is de azok mobilhoz nem túl jók ez meg arra tökéletes, így első körben inkább valami korrekt párnát applikálnék rája.
Köszönöm azért a gyors segítséget, lemérem és írok.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Sonja
nagyúr
Akciós az AKG Q701 a Netdepo-ban (70eHUF)! Hátha érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Samtya
senior tag
válasz TommyGun #57250 üzenetére
Szia!
Mérd le légyszi az átmérőjét, mert a 30mm-t nem hiszem el.
Én sem találtam ehhez sehol semmit, tehát univerzálisat kellene nézni hozzá. Ezért kell az átmérő és az hogy milyen felfogatású a párna. Normális körben beilesztős, vagy valami ragasztott ökörség?
A JBL-től 2 pdf-et néztem, az egyikben 30mm a driver, a másikban 40mm. Konzekvensek, nem?Egyébként megfordult-e már a fejedben az kósza gondolat, hogy normális fejhallgatót vegyél inkább?
Agypasszírozást, fülszétnyomást nem éreztél használat közben? -
TommyGun
őstag
Sziasztok
Tudna vki segíteni kérlek. Van JBL Synchros E30 fejesem, semmi baja, csak a fejpárnával vannak gondjaim, csere érett mert szétesett...
Hol a francba kapok akár utángyártottat, vagy 30mm-es univerzálisat? Itthon mondjuk Peste van vmi bolt ahol nagyobb választékban foglalkoznak ezzel vagy így jártam? ebay aliexpressen nincs gyári, legalábbis nem találtam...univerzálisat még nem néztem de első körben itthon tekeregnék érte aztán rendelek vmit.Köszi
-
SPeti1984
senior tag
Köszönöm a segítséget körbenézek akkor.
-
niof
addikt
válasz SH4D0W2011 #57247 üzenetére
Az ATH-M40X tökéletes lenne, szerintem.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárláshoz szeretném a segítségeteket kérni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Kifejezetten utazós fejhallgatót szeretnék, séta, busz, vonat, stb. A legjobb egy kifordítható/összehajtható kialakítású fejhallgató lenne, rövid, 1.2 m körüli vezetékkel, esetleg tokkal/szütyővel.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Csak zenehallgatásra használnám, leginkább trance-t hallgatok (uplifting, vocal, esetleg progressive).3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Kb. 30-35.000 Ft-ot szeretnék rászánni, de ha picit megtoldva jobbat kapok, akkor belefér az is.4.) Új vagy használt?
Új.5.) Circumaural vagy supraaural?
Elsősorban circumaural, de nézhetünk supraauralt is.6.) Zárt vagy nyitott?
Az utazás közbeni használat miatt csak zártat szeretnék.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Szeretem, ha van mély, de trance-hez úgy érzem fontosabb, hogy a közép és a magas rendben legyen. Jelenleg egy Sony MDR-XB600-at használok, de ez már túl sok.8.) Honnan vásárolnál?
Itthonról szeretnék vásárolni.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Telefonnal lenne használva, később akár hordozható méretü DAC-kal együtt.Nézegettem pár típust: (Sennheiser HD-280 Pro (ezt mondjuk nem mondják túl jónak), Audio-Technica ATH-M40x, Shure SRH440, Pioneer SE-MS5T), de nem ragaszkodom ahhoz, hogy csak ezek közül válasszunk
Előre is köszi! .
-
Spíler
őstag
válasz SPeti1984 #57242 üzenetére
Vegyél egy USB-s hangkarit,abba bele megy a két csati,azt' viszlát.
Ráadásul ez a Logilink még elég elfogadható,nekem is van laposhoz,ha menni kell valahova ezt viszem,kb.2dkg.[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
válasz SPeti1984 #57240 üzenetére
Ezek a brand gépek olyan töketlenek, még én is azt keresem, hogy milyen aljzat lehet rajta, illetve mit takar ez az UAJ, ami elöl van. Annyi derült ki, hogy tud mikrofon bemenetként is viselkedni, ha azt érzékeli.
Lehet, hogy nem is kell összehoznod 1 jack-be, mert hátulra kötnéd a fejhallgatót és elölre a mikrofont.[ Szerkesztve ]
-
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy mikrofonos fejhallgatót skype és egyéb beszélgetésekhez, de a gépen csak 1db bemenet van, míg a legtöbb fejhallgatón 2 jack dugó van. Hogyan tudnék olyat találni amihez csak 1 van? A gép egy Dell optiplex 5040 MT amihez csatlakoztatni szeretném. Elég lenne egy olcsóbb 5 ezer ft-os árig. Tudnátok segíteni, hogy milyen lenne jó?
-
Tyrel
őstag
válasz Dorien #57235 üzenetére
Hmm, így hirtelen egy ilyen képet sikerült találni:
[link]E szerint valószínűleg van benne szivacs, legalább is az SHP-600-ba ha így belenézel nagyon jól látni a hangszórót a vékony szövet alatt.
Oh well... meglátom rámozdul-e valaki erre az SHP-600 aprón, ha véletlen igen akkor csere...
Turenkarn
-
Dorien
veterán
Ha kell a mikrofon, akkor vedd meg nyugodtan. A driver jó eséllyel ugyanaz, mint a HI 2050 / SHP-600-ban, azt nem tudom, hogy ebben van-e damping szivacs vagy sem.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Tyrel
őstag
válasz Dorien #57232 üzenetére
Ahamm... és ha vennék egy Qpad QH-85-öt (akciós [link]) az máshogy szólna?
Maga a fizikai kialakítás nagyon bejön az SHP-600-ban, a kagylóiban kényelmesen elfér a fülem, de egy mikrofonra gyakran szükségem lenne (kábelre csíptetős Zalman cucc van, gyűlölöm), illetve ez a nagyon éles, fémes hangja is elég erotikus tud lenni...A QH-85 ideálisnak tűnik, nem túl drága, van mikrofonja, ugyan ez a kényelmes kagyló van rajta, ugyan úgy nyitott (pl. a HyperX Cloud a zártsága miatt bukó)... kérdés hogy a hangja más-e?...
Turenkarn
-
-
Dorien
veterán
Akkor kapsz kb. egy Takstar HI 2050-et. Kevesebb lesz egy kicsivel a mély és a magas, illetve a torzítás is kevésbé lesz hallható, de részletek vesznek el. Szerintem az EQ jobb megoldás.
Illetve Gaborka8x8 ajánlotta, hogy kb 1cm átmérőjű Blu-Tack korongot kell tenni a driver elé, ami így máshogy tereli a hangot. Elvileg kevésbé éles lesz a magas, de a részletek megmaradnak.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
válasz Spíler #57216 üzenetére
Még régebben itt ajánlgatta valaki, hogy az SHP-600-ba kell ilyen szivacsot tenni és akkor nem lesz olyan bántóan fémes / éles a hangja.
Nem a kagyló fülpárnájára gondolok, hanem bele kellene, közvetlen a hangszórók elé. (gyárilag csak egy nagyon vékony szövetdarab van ott)
Gondoltam kipróbálom, olcsóbb mint új fejhallgatót venni, főleg hogy ez a kacat se régi...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Samtya
senior tag
válasz Spíler #57224 üzenetére
Ez keményebb lesz, csak óvatosan hallgassátok.
-
Szervusztok!
Esetleg tudtok olyan helyet, ahol lehet alkatrészt kapni Audio Technica ATH-M40X típusú fejhallgatóhoz?
Egy kis műanyag alkatrész kéne, mert a garanciaidő lejárta után kb. 20 nappal megadta magát a pánt egyik végén lévő műanyag rögzítés.
Úgy tűnik, csak csavarok rögzítették, szóval nem lenne problémás a cseréje.
Néztem ebay-en és az AT saját weboldalán, de nem találtam semmit.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
fericske
addikt
válasz Spíler #57216 üzenetére
Elsősorban a drivert takaró szivacskorongra gondolunk ilyenkor, amihez a füled vagy hozzáér vagy nem
Egyébként lehet máshol is még a fejhallgatóban, konstrukciótól függően.
Viszont érdemes modell után keresgélni, mivel ezek az akusztikus szivacsok az adott fejhallgatóhoz készültek, vagy legfeljebb egy kisebb csoportjához. -
Spíler
őstag
Szégyen vagy nem,én megkérdezem,hogy mire való az általad keresett akusztikus szivacs?A fejpárna alá,vagy helyette? A neten még csak utalást sem találtam rá,csak ajtóra,falra stb. Vagy a csészébe a driver mögé?
Tudom,van még mit tanulnom[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Fejhallgatóba való akuszitkus szivacsot hol a fenébe lehet szerezni? Végig túrtam a zInternetet de kb. csak ezt találtam:
[link]Ez meg így kép alapján elég ratyinak tűnik, bár nem értek hozzá...
Turenkarn
-
Spíler
őstag
válasz kromatika #57210 üzenetére
Előbb valamit elbaltáztam,na még egyszer.
-
teopapa
újonc
Van nekem egy sennheiser hd 600-asom, gondolom néhányan ismeritek. Viszont ezt a kiváló fejhallgatót csak az otthoni erősitővel tudom ugye használni. És arra gondoltam h beruházok egy Fiio x5 os hordozható veszteségmentes lejátszóra és mellé még egy Fiio a5 ős analóg erősitőre. Na és szerintetek megtudná ez a kombó hajtani a sennheiseremet úgy ahogy azt illik vagy felejtsem ell. Ha esetleg tudtok valami megoldást a hordothatóságra azt értékelném.
Ui: Pénz nem számit(Audiobuzi vagyok)
-
Shaza
senior tag
Valaki tudna segíteni a fenti kérdésemben?
Köszi!
-
Spíler
őstag
Akinek kellene HiFiMan 400S az siessen,van még pár darab 34e.Ft-ért,ingyen szállítással.
-
Spíler
őstag
válasz RetepNyaraB #57201 üzenetére
Én sem a zene miatt linkeltem,hanem a teljesítmény miatt,számomra azért ez már megüt egy bizonyos szakmai színvonalat.Aztán lehet,hogy csak nekem volt érdekes,még gitár sem volt a kezembe.Illetve volt kb.45 éve,de gyorsan eladtam,mert súlyos fenyegetéseket kaptam azoktól akik hallották a próbálkozásaimat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- LG LCD és LED TV-k
- Poco X6 Pro - ötös alá
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla