Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
sanyika987 #58295 üzenetére
Szerintem inkább a DTX 710 legyen, ha még találsz valahol.
-
Graveyard
kezdő
válasz
A kábelével simán el lehet vontatni egy kamiont
Nyitott létére a hangszeres zenékkel remekel jobban,mint elektronikus.
-
Spíler
őstag
válasz
sanyika987 #58297 üzenetére
Szerintem a DTX 910 mindenevő,nem válogat
-
Spíler
őstag
válasz
Szívesen.
Könnyen hajtható.Nekem pl.egy átlagos mobilról is kimondottan jól szól.A kábele kicsit vastag,merev. -
Spíler
őstag
válasz
sanyika987 #58293 üzenetére
Beyer DTX 910,Takstar TS671 is jó fejesek,ha nyitott kell.
-
Bodz
nagyúr
válasz
RoryBreaker #58287 üzenetére
Szia!
Igazából neked minden kéne. A fejhallgató sem jó szerintem (bár adj neki egy esélyt új forrással), a Lexicon sem. Mennyit szeretnél költeni?
-
Graveyard
kezdő
válasz
RoryBreaker #58289 üzenetére
Ebben a kategóriában mar igénylik a fejesek dac+amp kombót.
-
s4tch
veterán
válasz
RoryBreaker #58289 üzenetére
Nem hallottam a Lexicon Alphát, de az árából és a funkcióiból kiindulva nem hinném, hogy nagy durranás lenne. Nekem egy Presonus Audiobox USB van, hangkártyaként, illetve gitár interfészként klassz, fejes erősítőként gyenge. Értem, hogy írtad, messze laksz a fővárostól, de azért megpróbálhatnál keresni valakit a környéken, akinek van rendes forrása, és meghajtani arról a fejeseket. Ha már nem zenélsz, akkor a Lexicon bemeneteire sem lesz szükséged. Lehet, hogy csak a forrást kellene cserélni (bár nekem a HD280 sem jön be, lehet, hogy elégedett lennél vele más forrással).
Amúgy Bodz ezeket ajánlotta mostanában:
SAP-8
MagicIngyen szállítással kb. 43-44e, és ha nem tetszik ezekkel sem a két fejes, eladod a Lexicont, az AKG-t és a Sennt, és veszel az így előálló keretből valami jó hangú fejest (olcsón CAL!, drágábban mondjuk M40x).
-
Dorien
veterán
válasz
RoryBreaker #58287 üzenetére
A Sennheiser fejesei általában valóban csapott magasokkal vannak megáldva, de kb. a HD600 és HD650 az a szint, ahol ajánlani szoktuk őket, főleg használtan (50-70e Ft). Ezeknek az optimális hangzáshoz kell normális DAC és erősítő is. Hangerő az szinte biztosan elég lesz bármiről, elég érzékeny fejesek.
Amúgy meg => összefoglaló (mennyi a keret, új vagy használt, zárt vagy nyitott, stb.)
Bár ha igazán széles teret akarsz, akkor csak a nyitottak játszanak. -
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Egy amatőr kérdéssel fordulok hozzátok. De mivel amatőr vagyok a témában, kérdeznem kell.Nagyon szeretem a zenét, basszusgitároztam is anno, a zene körül forgok a mindennapjaimban is. Szeretnék vásárolni egy komolyabb fejhallgatót, annál, mint ami most van. Jelenleg egy AKG242HD-t használok, melynek nem igazán szeretem a hangját és egyébiránt már nem a made in austria feliratú darabok közé tartozik. Kizárólag zenehallgatásra kellene (Rock, Blues, Jazz). Az kellene, hogy széles tere legyen, majdnem lineáris, de inkább kicsit mélybe hajló, szeretem a szép mélyeket. Nem szeretem a túlzó mélyeket, de a szépeket szeretem
Ezelőtt volt egy Sennheiser HD280Pro-m annak sokkal jobban szerettem a hangját, viszont kényelmetlen volt a fülemen. Ezért is mindenképpen fület körül ölelő darabot keresek. Mivel a forrás is fontos és az eszköz is, erre is rákérdezek, jelenleg van egy Lexicon Alpha külső hangkártyám. Ez használható e komolyabban fejhallgatóhoz, vagy felejtsem is el? (Nyilván WAW és FLAC jön szóba a formátumokat illetően, vagy Audio CD) Másik, hogy kell e erősítő. Gondolom ez a fejhallgató impedanciájától fog függni. Vonz a Sennheiser HD500 és ettől magasabb tipusai, de mivel nagyon vidéken lakom, a kipróbálás egy üzletben szinte lehetetlen, hacsak nem autózom 600km-t. Tippeket, segítségeket nagyon megköszönöm előre is. Üdv, Gábor
-
macera2
aktív tag
válasz
Bukk900 #58281 üzenetére
Hi Bukk900! Kösz az infót. Azt kérdezném még, hogy ez az SHP600 ugyan az mint a Takstar HI-2050, vagy csak hozzá nagyon hasonló helyettesítő modell? Ugyanis a TS-671 esetén ki van írva a típusszám. Egyébként a HI2050 és a TS-671 közt minőségben, v. felépítésben mi a különbség?
-
macera2
aktív tag
A Takstar Hi2050-et annyira dicsértétek, hogy kedvet kaptam venni egyet. Persze jó volna előbb kipróbálni, hogy pl. egy MP3-as meg tudja e hajtani. Mert a 92 dB-s érzékenység elég alacsonynak tűnik. Tudnátok adni egy kis infót, hogy hol lehet ezt megtenni? Lehetőleg B.Pesten. Előre is kösz a válaszokat.
-
sequator
senior tag
válasz
Bukk900 #58278 üzenetére
Ez lesz a TV: LG 43LJ624V
Bluetooth nincs és jack sem, esetleg az USBn egy bluetooth adapterrel mehet, azt megkérdezem az LG TV topicban.Köszönöm a segítséget.
sautia
-
sequator
senior tag
válasz
Spíler #58275 üzenetére
Az lenne a jó, ha PC-hez és a TV-hez is lehetne használni, mikor melyikhez szeretnék. Az ár az csak maximum, ha olcsóbban lehet megfelelőt kapni, az még jobb. Egyik felhasználó sem audiofil, de azért egy közepes-jó minőséget szeretnének.
Bukk900: volt rá egy tippem, hogy a jack aljzat problémás lehet a modern TVken.
A TV megvétele előtt vagyunk, de ha nem találok megfelelőt jack aljzattal, akkor van valami olcsó átalakító megoldás (pl, USBről vagy HDMIről)? Vagy venni kell hozzá valamilyen hangrendszert, aminek van jack aljzata?
Mindkettőtöknek köszönöm a választ.
sautia
-
Spíler
őstag
válasz
sequator #58272 üzenetére
Nem teljesen világos,vagy még korán van nekem
Konkrétan hol használnák a fejest? PC-ről vagy TV-ről,mert mindkettőt említed.Bár hangminőség szempontjából majdnem mindegy.Hosszabbító kábel használata célszerűbb mint a fix 4-5 m-es kábel,az minden üzletben van,illetve ahonnan rendeled a fejest,majd onnan azt is.SZerintem erre a célra felesleges 20k-t költeni,egy kényelmes olcsóbb fejes lenne a jó választás.Sony MDR XD150,JVC HA-RX300,JVC HA-RX500.A JVC-ket nem hallottam,de jók a vélemények,tapasztalatok velük akár itt a fórumban akár a neten.
Ha ragaszkodsz az eredeti összeghez akkor én a Pioneer SE MS5T-t ajánlom.Ez van több színben is. -
sequator
senior tag
Üdv!
Fejhallgató témában kevésbé vagyok otthon, ezért itt kérnék segítséget.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
idős házaspárnak, akik egy légtérben különböző filmet néznek (egyik a TV-n, a másik a számítógépen)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20ezer Ft
4.) Új vagy használt?
csak új, számlával.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circum
6.) Zárt vagy nyitott?
zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
nem tudom, de filmhez gondolom a beszéd hangok szóljanak elsősorban jól.
8.) Honnan vásárolnál?
csak magyarországi üzlet, számla, garancia fontos
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
a TV-t most vennék, LG vagy Samsung 40-43", kb 150ezer Ftért, a gépben egy 5-6 éves alaplapra integrált Realtek zajforrás vanVan olyan, aminek hosszú kábele van? Vagy külön érdemesebb venni egy kábel hosszabbítót, hogy a TV-től a fotelig (kb 3,5 m) elérjen? Arra van valami ajánlás?
Előre is köszönöm a válaszokat.
sautia
-
Tulku
veterán
válasz
fattyu #58269 üzenetére
egen...
PM3-hoz (nem neked): aki nem szereti a setét hangzást az inkább felejtse el. Zártságán és mélyein kívül nagy előnye, hogy visító rendszert megzaboláz, megnyugtat....viszont ha van egy viszonylag harmonikus, nyugodt, egyenletes rendszered, akkor igen setét...sőt kissé frusztrálóan nyomott lehet akár a hangkép...mindenképp érdemes meghallgatni...
Érdekesség, hogy nyugodt rendszeren bejáratósan jobb, életszerűbb volt a hangkép mint bejáratva...tehát ha frissen hallgatjuk és élénk közép-magas tartományt hallunk, akkor nyugodtan borítékolhatjuk, hogy ez elmúlik idővel...
szerintem...
-
Bodz
nagyúr
válasz
Graveyard #58266 üzenetére
Elég komoly mélyek.
Annyira más a kettő, hogy nincs is értelme hasonlítgatni őket. HE400S-t én jobban szeretem, sokkal inkább lenyűgöz. Viszont zárt planárból, "fájdalommentes" hanggal nincs nagy választék, így az Oppo elég kényelmes helyzetben van.(#58267) Dorien: Gratula! Köszi a beszámolót! De most már teljesen biztos vagyok benne, hogy direkt csinálod a világos hangú fejesek vásárlását, hogy aztán eq-val átgázolj rajtuk.
-
fattyu
veterán
válasz
fericske #58268 üzenetére
szerintem ezen a szinten erősen belejátszanak már a döntésbe egyéni preferenciák szóval kategórikusan ilyeneket kijelenteni...
Nem hallottam az adott fejest nem azért mondom csak szerintem ez igazából normálisan kiszolgált fejesek esetén már 100 pénz fölött messze nem ilyen fekete fehér és főleg nem egyetemes igazság.
szerintem -
fericske
addikt
válasz
CoroStar86 #58255 üzenetére
Zártat jó térrel, Oppo pm3 árkategóriában.
Final Audio Sonorous VI (Pandora Hope VI)
400-450 GBP a Hifiheadphones.co.uk ebayes boltjában, ahol visszaküldött cuccokat árulnak (30 napos elállási jog internetes vásárláskor, ami ugyanúgy él továbbra is persze ezekre is).
A Pandora az eddig felsorolt fejeseket szokta reggelizni.
Egy pre fazor LCD 2-vel is lenyom 12 menetet, aztán majd a pontozó bírók döntenek. -
Dorien
veterán
HiFiMAN HE350 (Massdrop) in da house!
Világos fejes, de nem élesek a magasai, csak egyszerűen sok van belőlük, kb. mint a Takstar TS-671-ben. A tér hasonlóan nagy, igazi "detail hunter" fejes. Könnyen hajtható, 19 ohmos, de a mélyben erős, meleg hangú forrást meghálálja, a Sense V1 nagyon passzol hozzá. Baromi feszesen, megfogottan adja vissza a basszust, meg úgy az egész hangspektrumot. Nagyon gyors membránmozgás, rock/metál zenével zúz, mint az állat.Dinamikus, nem planár. A stock párnák kicsit kemények, de igény szerint lehet őket HM5 vagy FocusPad párnákra cserélni. Nagyfejűeknek lehet, hogy kicsit szoros lesz a fejpánt, de gondolom lehet tágítani. A 100 dolcsis árát röhögve megéri, sőt... igazi prémium feeling hangot és anyagminőséget / design-t tekintve is. HiFiMAN rulez!
-
Bodz
nagyúr
válasz
CoroStar86 #58263 üzenetére
Innen pl. szállítanak Németországba is.
-
CoroStar86
senior tag
Na igen, 95%-ban háttérzenélés a célfelhasználás, ahhoz kell a kakaó.
Bár angol Amazonról Németországba nem szállítanak (legalább is ezt a cuccot nem), nővérem Írországban lakik, oda meg tudom rendelni. Szerintem az Oppo a befutó, de azért még gondolkodom rajta. Egy biztos, a Teac UD-301-et nem bántam meg.
-
TakiUZ
tag
Sziasztok!
Ti tudtatok már róla? Én ma szembesültem vele:
Takstar pro82 -
-
Sinesol
veterán
válasz
500 euro magasságában már ott a Shure 1540, ami elvileg minden szempontnak megfelel, jónak mondott tér, jó mély, kényelmes, strapabíró, stb.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Nincs az 200 euró. 349 font angol Amazonról az Oppo. NAD nem a barátod, ha már a 990 Proban is kevésnek érezted a mély tartományt.
Ott van még a Focal Spirit Classic is. -
válasz
Ha tetszik a p7, nézd meg (hallgasd meg) a B&O H6 2nd generationt is.
-
CoroStar86
senior tag
No, pár hete a tanácsaitok alapján vásároltam egy Teac UD-301-est. A Beyer DT 990 Pro hangján ugyan javított némileg, bár csodát nem tett vele. Viszont a csupán 90 eurós Edifier hangfalpárom hangjával csodát tett, csak elképzelni tudom, mit tudhat a DAC egy 3-400 eurós hangfalpárral.
Szóval két héten belül vásárolom mellé az új fejhallgatót is és mivel elég nagy összegű beruházásról van szó (kb. 3-500 euró), szeretnék még véleményt kérni mindenkitől, akitől csak lehet. Az eddigi kinézettek az Oppo PM-3, a Meze 99 Classic és a B&W P7. NAD-dal is szemeztem, de a zongoralakk-szerű műanyaga eléggé taszít. Van valakinek személyes tapasztalata velük? Állítólag az Oppo a legjobb, bár nem tudom, hogy a másik kettőhöz képest megéri-e a plusz 200 eurós felárat. A Meze tudomásom szerint mindenes fejes, ár/érték bajnok, és bár külsőre nagyon tetszik, nem igazán utcára tervezett dizájn. A P7-ről van a legkevesebb infóm, külsőre nagyon bejön és a hangját is dícsérik. Mindenképpen zárt fejest szeretnék, a külső hangok teljes kizárásával, "élményhangzással", a zárt kialakításhoz mérten azért tágas térrel. A DAC adott és ha a fejhallgató is beválik, jó ideig nem szeretnék már a témára költeni.
Ja, az X-Szekeres II.-t meghagyom, mert a 250 ohmos Beyert a Teac épp hogy csak meg tudja hajtani tisztességes hangerővel.
-
Spíler
őstag
válasz
sanyika987 #58252 üzenetére
Mivel mind kettő volt/van,én az SHP600-at venném.Szebben,tisztábban szól mint a 681EVO.EQ-t meg mindkettőnél használni kell,az egyiknél a magas a sok,a másiknál meg a mély.Ez erősen fül és ízlés függő.Szerintem.
-
sanyika987
aktív tag
válasz
Samtya #58251 üzenetére
köszönöm nektek a válaszokat már csk annyi a kérdés h nagy a hangzás minőség külömbség a kettő között???
tehát megéri az EQ val szórakozni vagy elenyésző?
csak mert inkább a könnyebb megoldást választom ha minimális a kül ha viszont észrevehető akkor nem kérdés a választásom -
Samtya
senior tag
válasz
Dorien #58249 üzenetére
Mindig magadból indulsz ki.
Nem mindenkinek sok a magas benne, de mivel PC-ről menne nagyrészt, az EQ lehetősége adott.
Mindkét esetben a fejpánt kialakításokat is meg kell nézni. A Superlux önbeállós, ez nem biztos, hogy mindenkinek tetszik. Az SHP meg nagy fejűeknek kicsi lehet.
Azért írom le ezeket újból, hogy az épp aktuális érdeklődő is (Sanyika) tudjon róla. -
krokostamas
tag
válasz
pulutodurumo #58246 üzenetére
Keresgéltem is utána, mert rémlett valami Pioneer fejhallgató, de sajnos nem volt kitéve. Ahogy nézem, egyik budapesti üzletben sincs készleten, valószínűleg ezért nem volt kitéve.
No nem baj, máshol van, majd ott megnézzük/hallgatjuk! Köszi! -
Samtya
senior tag
válasz
sanyika987 #58247 üzenetére
-
sanyika987
aktív tag
hali
segítséget kérnék mesterek
Otthon,
film, zene. .
10-15k
4.) Új vagy használt?
az mind1
Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott?
ezt nem tudom de azt halottam a nyitott szebb hangzást biztosít nagy részletességgel
elektronikus zenéket legtöbbet. Esetleg jazz,blues
8.) Honnan vásárolnál?
posta legyen
pc esetleg néha telefon -
pulutodurumo
őstag
válasz
krokostamas #58245 üzenetére
Pioneer MS5T-t nem hallgattatok? MM-ben szokott lenni kirakva, és már régen ajánlottuk
[Például]
-
krokostamas
tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne venni fejhallgatót, és próbálok valamilyen formában segíteni neki.
Otthon, maximum néha úton, telefonról.
Játék, film, zene. Talán ebben a sorrendben is.
30k.
4.) Új vagy használt?
Új.
Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
Leginkább a mélyeket szereti, elektronikus zenéket hallgatni legtöbbet. Esetleg Tankcsapdát is, elég mindenevő igazából. De szerintem a mélyorientált fejessel nem lőne mellé.
8.) Honnan vásárolnál?
M.o. leginkább, az lenne a legjobb, ha ki is tudná próbálni, Budapesten.
TV, PS4, iPhone, Laptop. Szóval semmilyen erősítő, DAC, hangkártya nincs neki.Ezt hallgattuk meg tegnap a MM-ban, és tetszett is neki. De azért csak rákérdezek tőletek, mielőtt elkötelezi magát. Elsősorban egyébként vezeték nélkülit akart, amiről próbálom lebeszélni. Így ezzel kiegyezne, de ugye ez inkább ilyen mobilos hallgatásra való, nem otthonira.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
-
zsocy
őstag
válasz
kubokra #58233 üzenetére
Egyrészt lehet hogy igazad van, de ha valahol kétezer forint ennyire hiányzik, akkor ott nem kell semmilyen fejhallgatót venni, mert lehet hogy ételre sem marad hó végére. Akkor ezt a "luxust" el kell engedni. Nem akartam ezzel bunkó lenni, kérlek ne is vedd annak.
Viszont ha amúgy is kiad valaki 5 ezret, akkor inkább várjon még egy fizetést, és tegye hozzá azt a kis plusz pénzt, mert annyival jobbat kap, hogy egyszerűen nem éri meg kidobni a pénzt a másikra.Persze ez csak az én véleményem, lehet teljesen elszálltam már itt a nagy jólétben, fene tudja.
-
-
kubokra
tag
Emberek, én értem amit mondtok, de van úgy néha, hogy nincs az a két plusz ezer forint. Szomrú, meg nem jó, de megesik.
-
zsocy
őstag
válasz
Forraszto #58229 üzenetére
Hát éppen ez az! Nem véletlen az a mondás hogy nem vagyok annyira gazdag hogy olcsó dolgokat vegyek. Inkább az elején vegyél egy normálisabbat, még mindig nagyon olcsón, mint valamit ami lehet nem jó és utána vehetsz másikat is.
Superlux hd681 evo, invotone hd2000, legalább ez legyen a cél. -
Forraszto
tag
válasz
Spíler #58228 üzenetére
Értem, köszönöm. Szerintem ő lesz az, MM-ben azt hiszem fel is tudom majd próbálni, hogy milyen kényelmes.
A JVC-ről további olvasgatás azt derítette ki hogy inkább a mély hangok felé tart, szerintem játékoknál nem olyan szerencsés, a mostani is túl "dörmögős". (meg foszlik, de ez nem befolyásolja a hangot) Tudom, eq-val korrigálhatnám, de béna vagyok, sehogy sem tudom jól beállítani.
Ha nem válik be kiköhögök egy HD2000-re valót, tanulópénz, stb..
-
Sonja
nagyúr
Hopp. A JVC-t rosszat linkeltem!
Ez a JVC HA-RX300. Elnézést!
-
Spíler
őstag
válasz
Forraszto #58221 üzenetére
"A Sony MDR-XD150 tűnik befutónak, viszont arról meg írják páran hogy csesznye a pántja..
Van esetleg valakinek, aki megcáfolná ezt?"
Nem tudom mit jelent,hogy "csesznye a pántja".3 év használat után most kezdett foszlani a párna része,a pántjának semmi baja,sem a többi részének.5000-ért ha két-három évente cserélni kell,úgy gondolom akkor is megéri. -
Sonja
nagyúr
válasz
Forraszto #58221 üzenetére
JVC HA-RX300, Invotone HD2000. Mind a kettő Budapesti cég.
-
Forraszto
tag
Köszi az ajánlatokat. Igen, tudom hogy nincs 5000-ért nagy minőség, nem fogok meglepődni.
A JVC-t nézegetem, csak nem találok pesti boltot, ugyanez a baj a HD2000-el is. (amit találok pesten ott meg 10k
) Csomagküldés meg rögtön +1000, azért nem mindegy hogy 7000 vagy 8000, ha mindegy lenne nem is írtam volna ide.
A Sony MDR-XD150 tűnik befutónak, viszont arról meg írják páran hogy csesznye a pántja..
Van esetleg valakinek, aki megcáfolná ezt?
Esetleg a Superlux? Kérdés: a félig nyitottak kialakításúak nagyon zavaróak a környezet számára? (nem szeretném ha felébredne a gyerek amikor használom..
)
-
Dorien
veterán
válasz
Forraszto #58213 üzenetére
Maxell Retro DJ néha (ritkán) van a Tesco-ban 2-3k-ért. [link]
De érdemesebb nem fillérb@szóskodni és benevezni 7k-ért egy ilyenre: Invotone HD2000
A Superlux HD681 széria félig nyitott.
Esetleg ez is jó még (állítólag): JVC HA-RX300 [link] -
Spíler
őstag
válasz
Spíler #58212 üzenetére
#58213) Forraszto
Pár napja írtam.
Ezen kívül a Sony MDR XD150,vagy a Sony MDR ZX110 elfogadható ebben az árfekvésben. -
Bodz
nagyúr
válasz
Forraszto #58213 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de 5000 forintért igazán tiszta közepeket ne várj!
Monacor MD-480 (Maxell Retro DJ néven sokat olvashatsz róla a topikban), JVC HA-RX300, állítólag a Modecom MC-450 One is vállalható az áráért (én nem hallattam még, csak mondták).(#58215) Graveyard: Kevesebb mély, világosabb hang. A kezed kell hozzá.
-
Graveyard
kezdő
Van valakinek konkrét tapasztalata, hogy miben lett más a hangja egy hd681 evo-nak a plüss párnáktól? Illetve mi kell hozzá hogy egyszerüen lecserélhető legyen?
-
Forraszto
tag
Üdv!
Fejhallgatót keresnék a jelenlegim kiváltásához. Otthon használnám, számítógép hangkártyájáról (chip: Realtek ALC892). Vegyesen film és játék szólna róla, zene csak elvétve. Szóval általános célra, tiszta közepekkel, azt hiszem. Circumos, lehetőleg zárt, kényelmes kellene. Újat szeretnék, hazai webshopból pl. A maximum amit rászánnék olyan 4000-5000 Ft.
Tudom, soványka kategória, nincs az ajánlottban sem 5000 alatti, de ennyi van rá. Tudom, dobjak rá egy kicsit, és vegyek egy Superlux HD681B-t, pl. Tudom, ha ilyen igénytelen vagyok mindegy, vegyek le egyet a polcról úgyis egykutyák.
De talán mégis van remény.
Árukeresőn leszűrve 5000-ig van rengeteg találat, nem szeretnék találomra választani, csak remélem hogy van különbség egy JVC és egy ACME között. (nem is gondoltam hogy ez egy igazi cég, és nem csak 1000 tonnás üllőket gyárt a Tom & Jerry-be, de létezik
)
Remélem tud valaki segíteni, előre is köszönöm.
-
Spíler
őstag
válasz
AXisBOLD #58211 üzenetére
Szokásos helyeken találtam ebay,ali,amozon. 10$ mindenhol.A konkrét Sony-val nincs tapasztalatom,de sok mással igen,de azt gondolom te is tudod,hogy basszust veszítesz a plüss párnával,legalábbis az én tapasztalataim alapján.Mondjuk van olyan fejes aminek kimondottan jól áll az új hangzás.
-
AXisBOLD
addikt
-
BigBlackDog
veterán
Phonon fejessel van valakinek tapasztalata?
-
Dorien
veterán
válasz
Seraph 16 #58207 üzenetére
Az, hogy nyitott / zárt, az ennyire mindegy?
Én zárt fejest nem vennék, ha a nyitott is opció. Viszont a DT990 Pro szerintem erősen túltolja a mélyet és a magast is - aztán van akinek ez tetszik. Telefonhoz az ATH-AD500X jó vétel, szinte bármi kihajtja, nagyszerű tere és középtartománya van éles magasok nélkül. Külföldről vagy használtan 25-30k körül beszerezhető. Itthon 48k. -
-
Tulku
veterán
válasz
emiki6 #58202 üzenetére
Nagyon jó fejes az a 840...ha értelmes, nem műanyag hangot akarunk hallani, melegen ajánlom minden zeneszerető egyénnek...
Használtan pedig 30-35 környékén egyértelműen besztbáj....
Nem kell mindenhová az a m40x, m50x dörgedelmes (számomra az első pillanatokban is idegen, fárasztó) mély..
-
törölt tag
válasz
Rumcsaka #58198 üzenetére
Az SR60i elég prezenszes, világos karakterű, úgyhogy nem véletlen érzed olyannak. Hasonló az SR80i is, de már nem annyira, az SR125i meg már inkább kiegyenlített - és persze sokkal kifinomultabb. Úgyhogy az SR60i karakterét vagy szereti valaki, vagy igyekszik sötétíteni - már csak ezért is, mert nem csak tónuskérdés, hanem keménységbe is át tud csapni, úgyhogy nem feltétlen árt neki egy kicsit sötétebb, fedettebb forrás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest