Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
BomiBoogie #40399 üzenetére
Nem lehet zárt rendszer, mert akkor honnan kapná az anyagot.
A gép felismeri, mint USB audio eszközt (hangkártyát) és ezen a hangkártyán játsza le a hangokat.
-
.DLL
veterán
válasz
BomiBoogie #40396 üzenetére
"bár eleve meglepő volt, hogy a gép egyáltalán érzékeli az eszközt, persze, gondolom, a "hang" áramlása attól még nem nem megy a gépen keresztül"
Ezt nemegészen értem.
(#40397) DEJVID:
Mesélj!
-
DEJVID
őstag
Fejemen az Audioquest fejhallgatója. Jó kényelmes!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
.DLL
veterán
válasz
BomiBoogie #40392 üzenetére
A forrás elég hangos (ha jól ártem ugye egy "KisDac Card" van benne) a számítógépen minden hangerő maximumon van?
Én használtam 600 Ohm-os DT880, DT990-nel is, felénél jobban nem kellett felcsavarni a P2-t.
(#40394) ReSeTer: nem lesz olyan mélykiemelt a felső tartományban mint a vödör 2.1-ek, de normálisan hallgató, jóval lineárisabb mélye lesz.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Még egy kérdés ezzel kapcsolatban:
az "normális", hogy a potit teljesen fel tudom tekerni (tehát max. hangerőn) és akár úgy is hallgatható, tehát nem túl hangos?Nem, nem rossz a fülem, csak ebből arra gondolok, hogy akkor egy még magasabb impedanciájú fejeshez már kevés lenne a Presenter2?
-
ReSeTer
senior tag
Invotone hd2000 hogy áll a mélyekkel?
Egyik megközelítés: 2 ezer forintos trust gagyi mikis fejeshez képest?
Másik: Legolcsóbb régebbi logitech 2.1-es hangfalhoz képest?Ha enyhén mély párti vagyok, nagyot fogok csalódni?
Teljesen más:
Milyen az a V hangzás? Googleval nem tudok rákeresni.
-
törölt tag
válasz
BomiBoogie #40379 üzenetére
Szerintem ez ízlés kérdése. Nekem például egyáltalán nem tetszik a HD600 hangja, élesek a magasak és fátyolos, fedett a mély. De van sok ember, akinek meg az az etalon, és azokat a fejeseket nem szeretik, amikért én vagyok odáig meg vissza.
Nem érdemes ízléseket hasonlítgatni egymáshozA Presenter biztosan jobb az alap hangkártyánál, de persze van még jobb nála (X-Szekeres, Headflow, csak hogy házon belüli példákat mondjak). Az a lényeg, hogy neked tetszik-e a hangja, nem az, hogy mások más fejessel mit gondolnak róla
-
hitman,
őstag
Fejhallgató erősítő használata nélkül érdemes egy Denon AVR-1100rd erősítő és egy Denon dcd-735 cd lejátszó mellé egy ATH AD500X fejest venni?
-
.DLL
veterán
válasz
ricinus13 #40382 üzenetére
Takstar Pro-80, AudioTechnica M40X, használt DT770 Pro
elvileg a Takstar Hi-2050 a Pro-80 nyitott változta, de úgy emlékszem nem volt olyan részletes a hangja mint a zárt tesónak. Lehet rosszul emlékszem, rég jártak nálam, és akkor még csak egy Presener 2 fejhallgatóerősítőm volt.
Mindenesetre lehetőleg menj el a Nomonoba meghallgatni őket, az a tuti.
De ha már nyitottnál tartunk ott van esetleg a Beyerdynamic DTX910 (ha ez túl világos hangú lenne neked, akkor DTX710)
De ezek eléggé messze vannak a keretedtől, ha jobbat szeretnél, akkor ott van még a Grado SR60i, SR80i, szerintem kicsit túlárazottak, de megvan a sajátos karakterük, amit végülis csak ők tudnak ilyen jól. Elektronikushoz nem feltétlenül jó, de gondolom megszokás kérdése.
Audiotechnica A500x, AD500x Japánból rendelve normális áron kapható, de ezek meghallgatásával is eltöltenék egy órát vásárlás előtt. (pl. Fejhallgatóplaza)Más most nem jut eszembe...
-
ricinus13
senior tag
Helló mindenkinek!
Fejhallgató vásárlása előtt állok. Elsősorban zenére használnám. Mindenképpen circumaural kialakítású kéne. Otthon használnám, egy Musiland Monitor 02 US Dragon társaságában. Zárt/nyitott mindegy. Gondolom azt le sem kell írnom hogy vezetékest szeretnék. Zenéből minden félét hallgatok az elektronikustól a Queen-ig. Árban olyan max 35k, de ha van valami nagyon jó ajánlat akkor lehet kicsit több is. Előre is köszi a segítséget
-
snecy20
nagyúr
Ma beszerzésre került egy Audio-Technika ATH-M30x. Az Asus Xonar Essence STX mellett egész szépen muzsikál.
-
.DLL
veterán
válasz
BomiBoogie #40379 üzenetére
Szerintem csak ízlések és pofonok. Nagyon más a két fejes karaktere, a HD600 elég lineráis, lágyabb hangú fejes, a DT770 pedig V karakterű, emellett zártabb is a hangja. Na most aki az előbbi, lineáris, szellős, nyílt hanghoz van hozzászokva, annak nyilván nehezen hallgatható egy DT770 (legalábbis amíg meg nem szokja), ettől függetlenül valószínűleg jobban illik hozzá a P2 (LM6172), mint a HD600-hoz.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
demars #40271 üzenetére
Nos, megérkezett a bkercso-féle, beépített DAC-os Presenter2, egyelőre csak kipróbálásra.
Az OP AMP: LM6172A fejes egy Beyerdynamic DT770 Pro 250 ohmos változat.
Az ASUS Xonar DGX-hez képest, amit észrevettem:
- részletgazdagabb, elkülönültebb hangzás
- pontosabb, precízebb mélyekUgyanakkor egy ismerős zerint - aki egy HD600-at hajt otthon (HiVox Bubóval) - éppen csak nüansznyi a különbség, és egyáltalán nem volt elragadtatva, szerinte a HD600 nagyságrendekkel pontosabban, élethűbben szól.
Nem tudom eldönteni, hogy ekkora lehet a különbség a zárt és a nyitott fejhallgató között az utóbbi javára, vagy egyszerűen csak az ízlések különböznek?
Most már én is elbizonytalanodtam, érdemes-e megtartani a Presenter2-t, mert hosszútávon valószínűleg azért csak többet hozna ki a fejesekből (?), mint a hangkártya.
-
.DLL
veterán
válasz
Darellus92 #40376 üzenetére
Szemezek az ajánlóból:
Superlux 681 EVO
Beyer DTX-710
Maxell HP6000 -
.DLL
veterán
válasz
Darellus92 #40374 üzenetére
Egyéb preferenciád van, pl. zárt / nyitott, fülön / fül körül támaszkodó, bőrszerű / szövet szerű fülpárna?
-
Darellus92
aktív tag
Sziasztok!
Egyszerű otthoni használatra (youtube, gaming) keresek fejhallgatót 10 ezer körül (8-12).
Mi most a legjobb ebben az árkategóriában?
Előre is köszi a segítséget.
-
bexinho23
őstag
válasz
Gzula[HUN] #40363 üzenetére
Igen, én árulom azt az AKG-t.
Bár azt csak elkeseredésemben tettem fel. Azóta annyiban változott az álláspontom, hogy egy tatabányai műszerészhez elviszem, édesapám ajánlotta őt. Ott majd kiderül, hogy van-e értelme foglalkozni vele a jövőben.
A PS4 fejhallgatóját dicsérték a fórumokon. Csak kár, hogy nem tudom kipróbálni egyiket sem, mert pár éve megszűnt a MediaMarkt, és talán a Euronics lenne az a hely, ahol még tesztelhetnék, de ott meg nem tudom mekkora a választék.
(#40364) .DLL
Nem tudom. Talán még az első hozzászólásomban 3 évet írtam, de emlékeim szerint 2010-11-ben vettem, és heti 2-3 alkalommal mindig használtam. Bár azt hittem, hogy ennél azért jóval többet fog bírni. Pláne, hogy úgy vigyáztam rá... Van egy Sennheiser fülhallgatóm, amit lassan már 8 éve, hogy a MM-ban vettem 5000ről leárazva 2000ért, és a mai napig tökéletes szól, és semmi baja nem volt még. Pedig ott tekerem a kábelt rendesen, és olykor koppan is a hangszóró ennek-annak.(#40365) lezso6
Félre értettél. Tudom én hogy emiatt egy márkát butaság félre tolni. De én úgy vagyok az elektronikai termékekkel, ahol van bőséges választék, hogy amiben csalódok, abból már nem veszek. TV-k közül mindig LG-t vettem, mert sosem volt vele gondom. Máshol meg rengeteg rosszat hallok róla. Ugyanígy vagyok a laptopokkal és az okostelefonokkal. Fejhallgatóknál is van szerencsére alternatíva, így ha nem javítható a füles, akkor egy másikkal márkával teszek próbát.Pénteken kiderül a fejhallgatóm sorsa. Lehet hogy új után kell néznem, de az is lehet, hogy javítható problémája van csak. Mindenesetre majd beszámolok róla.
-
Bodz
nagyúr
Na akkor Victor HP-DX1000 (JVC HA-DX1000)
Hasznalta, doboz nelkul 83000 ft volt. Az uj ara azert joval huzosabb.
Hatalmas nagy dog, kepeken is sokkolo, de eloben mindent ut...Eleg nehez is, de ennek ellenere nekem nagyon kenyelmes. Tul sokat igy a nyari melegben nem lehet hallgatni, borzasztoan izzaszto. A szigeteles elmegy, de zartban hallottam mar jobbakat is ilyen teren.
Melyben nem szukolkodik, bokezuen bantak a mennyiseggel a tervezok. Boven van annyi, hogy a fun kategiriaba sorolhassuk. Szerencsere a minoseggel nincs baj, meg veletlenul se az olcso brummogas. A kozepe nagyon erdekes, kisse furcsan, arcba maszoan van kiemelve. Elsore azokatlan, de hamar megbaratkoztam vele, azota a tobbi fulesem kozephianyos...A magasak simak, kellemesek, pici karcossag sincs, de mennyisegre se sok, idonkent tobbet elviselnek a hallgatott zenetol fuggoen. A tere hatalmas, szellos, korul olel, kb a mindent visz kategoria. Bizonyos zeneknek, filmeknel tatott szajjal bamulok es nem hiszem el.
Osszessegeben egy sotetebb hangu, nagy teres, zart fejes, ami azert nem tunteti el a reszleteket sem, felbontasa kivalo. Mindent a maga nyugisabb, sima modjan prezental, szerencsere a Pio U-05 short filtere ad hozzza annyi pici vadsagot, eroszakossagot, hogy meg a zuzosabb metal is elvezheto.Kerdes?
Eleg ennyi rola?
-
törölt tag
válasz
Orb1337 #40358 üzenetére
Szerintem a kemény basszus fárasztó lesz ilyen hosszú használat során. Én hasonló környezetben eleinte egy K545-öt használtam, de maximum 2-3 óra után már fáraszt a hangja, ezért inkább szereztem egy kiegyenlítettebb fejest munkához.
más: Szeretnék venni DT770-re plüss párnákat, mert ami rajta van, az kicsit el van szakadva. Nem nagyon találtam errefelé eredetit, hanem egy [link] ilyet néztem, szerintetek ez működőképes lehet?
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Ugyan félig off (mivel sajna nincs külön topikja neki), de hátha tud valaki normális headsetet számítógéphez (skypera és telcokra, online játékokra, általános netezős használatra):
- jó hangminőségű mikrofon zajszűréssel, némító gombbal
- legalább a szódával elmegy szintet üsse meg a hangzás
- kényelem több órás használat mellett is, cirkumaurális preferált
- nyitott vagy zárt mindegy
- előny, ha kicsire összecsukható
- vezetékes, de mindegy, hogy USB vagy jack
- tartós, ne essen szét rövid időn belül
- lehetőleg 10k-ig
Valakinek esetleg tipp, bevált típus? -
.DLL
veterán
válasz
bexinho23 #40361 üzenetére
Mennyi idős lehet az a fejes? Én mióta a fejhallgatós eszemet tudom már csak az mk-II-es változatot láttam árulni. Tehát a tied mondjuk 4+ éves lehet? Oké, kibírhatna többet is, de én nem csodálkozom ezen, volt Sennheiser HD202-m azt kb. 5 évesen kukáztam? De úgy hogy előtte már 2-3 alkalommal javítottam a kábelét -> megszakadt a fülkagyló tövénél. És a hangja sem volt jó, az volt a legjobb amikor hazahoztam az új fejest, kinyílt a világ.
Maxell HP6000 - bár minőségre ez is maximum átlagos lehet, de hangra egészen jó, jó tere van, jól elkülönülnek benne a hangok, van kellő basszus is, magas is.
A Taki Hi2050 meg már egészen fémes, legalábbis a tartó villák azok, a pántban is fém fut végig, persze a kábele ennek is megtörhet, de hát vigyázni kell rájuk, különben nem élnek többet pár évnél, viszont egy jobb fejet más érdemes megjavítani. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
bexinho23 #40361 üzenetére
Otthonra én már csak nyitott fülest vennék plüss párnával. Dög melegben sem füled be a fülem. Szerintem a Sennheiser és az Audio-technika is átlagos minőséget ad 10-20ezer Ft között, inkább utána van minőségi ugrás. A srácok ajánlása miatt én ennyi pénzért valószínűleg a Takstar HI-2050-et választanám. Nem csak itt áradoznak a fiúk a Takstarokról, youtubeon is láttam olyan összehasonlító tesztet, ahol a másik hármat (nem emlékszem már milyennek voltak, de azonos árkategória) a tesztelő simán félre tolta, és - már elnézést, de - majd elélvezett a hangjától.
Legjobb az lenne, ha van a közeledben olyan üzlet, ahol ki is tudnád ezeket próbálni. Túl sok tapasztalatom nincs, csak olcsóbb fülesek terén. (Nekem egy ATH TAD500 a legjobb fülesem.)
Az AKG-t te árulod "Asus laptopra helyezve" jofogason?
Mert jó állapotúnak tűnik, egy kőrt megérne egy olcsó, de jó műszerész ismerős.
Ui.: PS4 rádiós fülesét próbáltam, és - bár nem volt sokat rajtam -, basszus volt, zaj, szörcsögés semmi se volt, zenére meg nem hallgattam. Szóval jónak tűnt.
-
bexinho23
őstag
Igazatok van. Van a környéken egy jó műszerész. Ő rá fog mérni a jövőhéten, hogy merre van a hiba. Ha valóban hangszóró hiba lesz, akkor kuka. Keresek egy másik fejhallgatót. Bár AKG-t nem fogok venni ezután (annak ellenére, hogy jó márka, de én csalódtam benne). Viszont Sennheiser-rel megpróbálkoznék.
10-20 ezer közötti árkategóriában milyet érdemes venni? Elsősorban PS4-hez és bluray filmek nézésekor használnám.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
bexinho23 #40352 üzenetére
Ha hangszóró cserével akarsz próbálkozni, először próbáld kiszedni a régit. Ha úgy jársz, mint én, akkor vsz. csak roncsolással tudod megoldani. Utána meg használhatatlan az egész, nem tudod az újat helyre rakni csak kókányolva.
Ha roncsolás nélkül megoldható a dolog, akkor is csak úgy érdemes, ha párosával cseréled. Ez alól kivétel, ha ugyanolyan hangszórót tudsz szerezni, amilyen a tiedbe kell. Ennek legegyszerűbb módja, ha kici óccón találsz egy másik hibás/törött 512-est, és kettőből összeraksz egyet. Mivel már látod, hogy nem egy bonyolult dolog, meg tudod oldani egyedül. Forrasztani se ördögtől való művelet.
Addig is keress egy másikat, jó tippekkel tudunk szolgálni
(Én külön, csak új hangszóróra nem költenék ilyen árkategóriában.)
-
Orb1337
tag
Sziasztok,
Fejhallgatót keresek, ezen kritériumok alapján:Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, illetve a munkahelyen. Openoffice környezetben dolgozom.Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, filmezés.
Nagy részben downtempo, chillout zenéket hallgatok. Szeretem az erős mélyeketMennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50-80 ezer (olcsóbb tartományban is lehet, nem rakaszkodok márkához)Vezetékes vagy vezeték nélküli?
VezetékesCircumaural vagy supraaural?
circumauralZárt vagy nyitott?
Zárt, félig nyitott, fontos hogy ne zavarjam kollégáimat.Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Nem létszükséges, de ha ios kontrollok és mikrofon van rajtaMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Kényelem az elsődleges nálam, sokáig azért nem használtam fejhallgatót, mert nem találtam meg azt, amelyikben el tudok tölteni 8-12 órát. (mai napig fülbe rakhatós fülhallgatót használok)
Szeretem az erős mélyeket.Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Egy Retina Macbook prot használok, erről hallgatok zenét, high-res Spotify, saját kollekció, soundcloud stb forrásból -
.DLL
veterán
válasz
fericske #40354 üzenetére
Nekem a két nagyobb fémdarab egy/a zsanér részegységénekének tűnik.
Persze is találkoztam már ezzel, nem védeni akarom őket, Bícc Studio fejest szervizeltem, aminek egy leesés/akármi (ez csak a srác tudja igazából) során lepattant a fülkagylója, szakadt is a 8 eres hajszávékony kábelkorbács. 5000,- alatti Philipsekre emlékeztetett a belső minősége a 80ezres fejesnek.
-
szakibá...
senior tag
válasz
fericske #40354 üzenetére
Eltekintve a konkrét típustól, ez így igazságtalan, mert a fejhallgatók 90%-a ilyen alkatrészekből nagyjából így készül. Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. Van olyan gyógyszer, aminek a hatóanyaga és a patikai ára között 5000-szeres árkülönbség van! (a homeopátiás szerekről nem is beszélve, amikben nincs is hatóanyag)
-
fericske
addikt
-
szakibá...
senior tag
válasz
bexinho23 #40352 üzenetére
Még nem biztos, hogy a hangszóró a rossz, ezt szemrevételezéssel nem lehet megállapítani. Le kell forrasztani róla a kábelt és csak a hangszórót megmérni ellenállás mérővel, de gondolom, neked nincs ilyen kéziműszered. Ha tényleg a hangszóró szállt el, a balansz eltekerésével nem szólhat monóban, ahhoz mind a két hangszóró kell. Próbáld félig bedugni a csatlakozó dugót, vagy lassan keresni egy pontot, hátha megszólal a rossznak vélt oldal, akkor egyértelműen vezeték hiba. Ha szervízben szakszerűen az eredeti hangszóval akarod javíttatni, majdben ott vagy, mintha vennél egy új fülest.
-
bexinho23
őstag
Na szétkaptam a fejhallgató bal füles részét. Sajnos beigazolódott a sejtésem, hogy a hangszóró szállt el. Minden ép belül, a kábeleket újra átmasszíroztam, de nem reagál semmire.
Ugye egy AKG K512-ről van szó, és egy 425 AW 32 ohm típusú hangszóró van benne. Mivel teljesen tapasztalan vagyok hangcuccok terén, ezért segítségeteket kérném. Honnan tudnék bele szerezni megfelelő hangszórót? Illetve azt vettem még észre, hogy ha teljesen baloldalra tekerem a balanszt a lejátszóprogramban, akkor a jobb füles elhalkul, de szól. Átmegy monóba. Gondolom ilyenkor egyértelmű, hogy a bal oldal leadta a munkát... -
dead1
csendes tag
Üdv!
Új fejhallgatót szeretnék venni, de nem vagyok benne biztos , hogy a legjobbat néztem ki. 70.000 Ft lenne a keret , de ebbe szeretnék valami hordozható dac/ampot is. Beyerdynamic DT770 pro 80 ohm + FiiO E11k kilimanjaro2-t néztem ki. Legtöbbször otthon használnám , de valamikor buszon. Elvárásom a brutális basszus lenne, de a középtartomány se legyen elhanyagolva. Természetesen vezetékes kell, circumaural jobb lenne , de ha a supraauralnak jobb a basszusa akkor bevállalom, mikorofon nem kell bele. Csak Magyarországról venném.
Előre is köszi a választ! -
Kékes525
félisten
válasz
pulutodurumo #40342 üzenetére
Optikai kábelelosztót említettem... Jártam ma egy Sony szalonban, de fogalmuk sincs, majd utánanéznek. Egy másik szaküzletben azt mondták, hogy nagy valószínűséggel mindegyiknek saját frekvenciája van, így valószínűleg csak a kábelmegosztó segít, valami ilyesmi: Optikai elosztó, Optikai elosztó 1 optikai bemenet 2 optikai kimenet
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Tudom nem teljesen idevág a kérdésem, de szeretnék segítséget kérni.
Vásárlási terveim között szerepel egy CREATIVE Sound Blaster X-Fi HD hangkártya beszerzése. Ezzel egyetlen egy gond van, hogy az előlapján csak 6.3mm-es dugaljak vannak a fejhallgatónak és a mikrofonnak.
Ehhez szeretnék venni olyan 3.5mm to 6.3mm átalakítót, ami viszonylag jobb minőségűnek számít, és a lehető legkisebb mértékben lóg majd ki a hangkártya előlapjából.
Most van egy ami a Sennheiser fejhallgatómhoz járt:
Ha lehetne valahonnan akkor vennék még egy ugyanilyet, vagy 2 db másfajtát de egyformát.
Melyiket ajánlanátok és honnan lehet beszerezni ilyen jobb minőségű cuccokat?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
pulutodurumo
őstag
Nekem van mk1 K512. Nem biztos hogy javíttatnám. Viszonylag jó, kicsit középsúlyos, de lapos, kemény fülpárnái vannak és nem nagyon van tere. Sokat használtam, nem olyan rossz. A maga idejében még meg is érte az árát. Viszont ahogy néztem inkább ragasztót használtak az összerakásnál.
-
Kékes525
félisten
válasz
pulutodurumo #40331 üzenetére
Mindkettő külön-külön a sajátjával működik, de bármelyik adót használom a másik fejhallgatója csak jelet keres de nem akar megszólalni. Más rádiófrekvenciással megy nekem is ez a megoldás, sőt eddig Philips adót használtam a saját Philips és Sennheiser fülessel. Nem értem ez miért nem működik?
Két lehetőséget látok megoldásként:
1. Optikai kábelmegosztó a TV-nél és így mindkettő adóba vezethetek jelet a TV-ről.
2. Audió kábellel összekötöm a két tornyot. Csak azt nem tudom, hogy az adón lévő audió csatlakozás működik e kimenetként, nem csak input, azaz csak jeleket tud fogadni.
Van valakinek más ötlete?
-
.DLL
veterán
válasz
bexinho23 #40337 üzenetére
Még nem hallottam az mk1-es verziót, csak AKG K44-et abból az érából, de az mk2 elég világos hangú fejes, nem biztos, hogy ugyan olyan mint az elődje, és nem biztos, hogy neked is tetszik a hangja.
De szerintem is könnyen orvosolható a baja, a szészedéshez keress a neten egy útmutató vagy ehhez, vagy valamelyik hasonló AKG-hoz, pl. K44, K77, K99, K514, stb, aminek hasonló a háza.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
bexinho23 #40335 üzenetére
Nagy baja nem lehet, erős tippem van arra, hogy elengedte a forrasztás a vezetéket a hangszórón. Ezek a kütyük nem egy túl bonyolult jószágok, ha nem ez, vsz. valami hasonló probléma van (vezeték megtört). Keresd fel valamelyik bütyköléshez értő haverod, és kb. fél óra alatt megcsinálja. Ilyenkor én még textil fülpárnával azt szoktam csinálni (ha már úgy is le kell legyen szedve), hogy 1 napra beáztatom mosószerben, majd mosózsákban a többi szennyessel kimosom. Tök jó illata lesz + tök friss viselni.
-
bexinho23
őstag
sziasztok! kb 3 évet bírt az akg k512es fejhallgatóm. egyik naprol a másikra elnémult a bal oldali hangszóró. érdemes valahol megcsináltatnom, vagy el tudom adni? sajnálnám kidobni, mert szinte új állapotban van. A kábel sincs megtörve...
-
pulutodurumo
őstag
Jellemzően két frekvenciát használnak FM sávban egymástól 1-2 MHz-re. Minden gyártó ugyan azt, gondolom szabvány. Általában csak egy kapcsoló van, channel 1 oder 2 azt' kész. Drágább cuccokon kis tekerővel lehet finomhangolni a Hertzeket. De elég is ennyi ezekről a vackokról. Komfortosak, meg lehet velük szaladgálni az udvaron de a hangminőség....
-
.DLL
veterán
válasz
pulutodurumo #40331 üzenetére
Az azér laza
-
Kékes525
félisten
Szeretnék segítséget kérni.
2db Sony MDR-DS6500 fejhallgatót vettem a TV-émhez és szeretném egy adóról a kettő fejhallgatót használni, de csak az szól, ami az adott adóval jött. A másik pityeg, jelet keres. Kikapcsoltam a másik adót, abba a TV-röl nem jön jel, azt csak töltőnek használnám. Hogy lehetne ezen segíteni? Egy adóról a kettő fejhallgatót? Esetleg optikai kábelelosztó kellene? -
Fid121
csendes tag
válasz
hitman, #40326 üzenetére
Szia!
Több dolgot is vettem már innnen, sőt garanciális cserém is volt és pénzvisszafizetés is. Korrektül ment minden. Vettem itt egy II. osztályú AD500x-et is, ami amúgy teljesen új volt, csak a doboza volt kinyitva, viszont a fejhallgatót tuti, hogy senki nem vette ki egyszer sem előttem.
-
demerion
tag
Köszi! Ebből a DTX710 és 910 tűnik a legszimpatikusabbnak. Találtam egy boltot ahol ugyan annyiba kerül a 910 mint máshol a 710, 220volt.hu. Tudtok róla esetleg valamit? Normális bolt? Illetve a 2 között van valami lényegi különbség? Elolvastam amit találtam róla de mindkettőről csak pozitív dolgokat találtam, a transzatlanti kábel szerű vezetéken kívül
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Tudjátok ajánlani ezt a boltot fejes vásárláshoz? Van olyan aki esetleg itt vett már fejest?
[link]Tudom, hogy japánból majdnem fele ennyi de arra nagy eséllyel rájön az áfa + némi vám és akkor már nem annyival olcsóbb hogy nekem megérje és akkor még az esetleges garanciális problémákkal nem is számoltam.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
meszeske #40291 üzenetére
Üdv,
Én bő két hónap keresés-kutatás után lyukadtam ki az m40x-hez, ritka finnyás egy hallásom van, de szerintem hibátlan fejhallgató, maximálisan elégedett vagyok vele. Nyilván senki véleménye sem jelent sokat, mert az igények eltérőek, de szerintem egész nyugodtan próbáld ki.
Több helyen is írták, hogy ez a széria a növekvő számozással egyre mélyorientáltabb, az m50x-re páran már azt írták, hogy túlságosan mély. Én eléggé basszusmániás vagyok, nekem az m40x pont megfelel. Az m50x-et inkább azoknak ajánlják, akik tényleg élnek-halnak a mélyekért. Ezt érdemes figyelembe venni.
-
Rison77
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #40322 üzenetére
Sajnos azt nem tudom, kényszerből lett cserélve dg, mivel alaplapcsere volt, és az új lapon már nincsen pci csatlakozó.
-
h1mpi
félisten
Ma leadtam a basyshez a DT990-et gariba, remélem gyorsak lesznek, mert az iphone fülese nem valami jó
-
-
snecy20
nagyúr
Van egy régi Panasonic PR-HT 160-am. Ahhoz képest egy Beyerdynamic DTX910 mennyivel jobb?
-
Rison77
senior tag
válasz
Azurooandrew #40305 üzenetére
Hát lehet, hogy csak érzéki csalódás a könnyebbség a kis méretéhez képest, de néhány óra után se nagyon érzékelem hogy rajtam van, ellenben a superluxal. Megnéztem most a superluxot is evvel a hangkártyával, de a takstar-t egyértelműen jobban kihajtja, dinamikusabb, erőteljesebb a mély, kellően tiszta a magas tartomány. DG-vel sajnos már nem tudom megnézni, de egyenlőre úgy tűnik tökéletes választás volt.
-
demerion
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem a következők alapján.
Zárt / nyitott kérdés annyira nem lényeges, csendes helyen, olyan környezetben használom ahol nem igazán zavar senkit.
Jatékra és zenehallgatásra egyaránt kellene de nem "gamer csodát" szeretnék ezért írok inkább ide
Zene nagyjából pop / elektronikus / rock lenne, kb egyenlő arányban tehát valami olyasmi kellene ami ezek közül mindegyikre megfelel nyilván a szükséges kompromisszumokkal.
Játék részről az elvárás a minél nagyobb tér és az elfogadható közép és magas tartomány lenne, lényeg hogy a mély ne nagyon üljön rá ezekre. Forrás egy integrált hangkártya (Realtek ALC668), ami belátható időn belül valószínűleg nem kerül leváltásra.
Erre a műveletre lenne kb 15000 forintom, ha megoldható szeretnék tippeket 20000 körül is, ha van valami nagyon jó vétel arrafelé.
Ez alapján próbáltam elindulni: [link]Köszönöm előre is.
-
törölt tag
válasz
meszeske #40306 üzenetére
Szerintem is sokkal jobb az MSR7, anyagminőségben is és hangban is. Az M50x amúgy megfelelő forrásról hallgatható, de azt tegyük hozzá, hogy az nem egy telefont jelent, hanem valami olyan lejátszót, amiben normálisabb erősítő van (pl. amiknek ilyen 2Vrms feletti kimenetük van), különben nem tudja megfogni a fejes driverét, és elúszik a basszus, ráül mindenre.
-
.DLL
veterán
válasz
Tuco78 #40310 üzenetére
Igen, akkor ahogy előttem mondták, kár lecserélni az 570-et, az 555 sem egy mélyben túl erős darab, pláne alap állapotban. Inkább akkor tegyél félre pénzt erre a projektre, és összegyűlt egy kellő pénzmag, akkor megvenni egy DAC-ot és egy fejhalgatót. A csöves erősítőt amúgy megveheted, valószínűleg korrektebb meghajtást nyújt, mint a TV jack aljzata (még ha a forrás hang minősége nem is egy húde...) és a HD570 is profitálhat belőle, meg a későbbi fejes is. De ez csak tipp, nem halottam még azt az erősítőt, de 15 ezret megérhet.
-
-
Tuco78
aktív tag
Igen tudom,hogy a jó hangzás az sokba kerül. De nekem már nem biztos,hogy ér ennyit a dolog,hogy ennyit költsek rá!!! (DAC-erősitő-füles) pláne,hogy valószinűleg ritkán is használnám. Eddig egy sennheiser hd570-et használtam. Az is tökéletes volt a számomra bár a mélyeket hiányoltam belőle azért! Ha a hd555 szebben szól erősitő nélkül(pláne ha esetleg moddolva még jobb) akkor az nekem bőven elég!
-
Tuco78
aktív tag
Köszi a segitségeteket! A gépemben egy sima alaplapi hangkártya van. De hdmi-n keresztűl van rákötve a tv-re.ugyanúgy ahogy a ps3-ps4-is.ha jól tudom akkor itt nem nagyon van szerepe a hangkártyának(de lehet tévedek) szóval a fülest egy 40colos sony bravia lcdtv-be fogom dugbni akár filmet nézek akár játszom.nem tudom így lenne-e értelme az erősítőnek.
-
meszeske
tag
válasz
bmakszim #40300 üzenetére
A tesztben annyira jókat írtak hogy komolyan elbizonytalanodtam !
http://hangzasvilag.hu/audio-technica-ath-m50x-fejhallgato/
Ezért jó ha minnél több személyes tapasztalatot begyűjt az ember !
És utána megláttam a MSR7-ről szóló tesztet is !
http://hangzasvilag.hu/audio-technica-ath-msr7-fejhallgato/
Kicsit jobbra hozta ki a tesztelő is !
-
Azurooandrew
tag
válasz
Rison77 #40297 üzenetére
superluxhoz képest jóval kisebb/könnyebb
Bevallom ez a tapasztalatod engem mint szintén Pro80 használót kicsit meglepett, mivel én az összességében amúgy elég kényelmes (nagy párnák) fekete Takit kicsit "korpulens" fejesnek érzem néhány óra után (még a Hi2050-hez képest is, pedig ott igen kevés a súlyeltérés) azonban a HD-660 csak 250 grammos a Pro80 340-es súlyával szemben.
Jól gondolom, hogy már így burn-in előtt is jobbnak érzed a mostani párost mint a hd660 + xonar dg volt? A kényelem meg csak plusz ajándék.
?
-
bmakszim
senior tag
válasz
Tuco78 #40302 üzenetére
Emlékeim szerint a HD555 nagyon meghálálja a minél jobb forrást, de kérdés mire dugnád azt az erősítőt, mert alaplapi integrált kártya után kötve szvsz nem sok értelme lenne.
Olvastam, hogy filmnézésre és játékra használnád leginkább, szerintem jó választás, mert nagy tere van és baromi kényelmes. Zenére viszont lehet találnál jobbat is.
Ui.: én anno nem hallottam különbséget az 595 mod után, de megcsináltam, azon ne múljon.
-
.DLL
veterán
válasz
Tuco78 #40302 üzenetére
Igen, elrepedhet, de megragasztható, persze nem valami szép utána. Az átalakítás 595-té szinte kötelező, úgy már jó hangja van ennyiért.
Az erősítő érdekes, ennyit az is megér, és sokat tud javítani a fejhallgató hangján, pláne, ha a forrás fejes erősítő nélküli hangkártya vagy DAC lenne.
17e-ért már van Hi2050 újonnan, így nem tudom ez megérné-e. Legalább kérj rá 1 hét visszavásárlási garit vagy ilyesmi...
-
Tuco78
aktív tag
Köszi a választ!
Konkrétan erről lenne szó:http://hardverapro.hu/apro/sennheiser_hd555__egyedi_hibrid_fejhallgato_erosito_egyben
Hátha ezzel segitek a tanácsadásban.
Igazából kb.:15ezret szánok a fülesvásárlásra,de ha az erősitővel kategóriákkal jobb lenne pláne ha esetleg még a mod is dobna rajta akkor megvenném egyben is. -
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Barátnőmnek keresnék fejhallgatót. Ami fontos, hogy kicsi, piros és viszonylag olcsó legyen. Metrón utazáshoz például. Mondjuk körülbelül 10 ezer alatt milyen opcióm lennének, ha azért minél jobb hangminőséget és minél kényelmesebbet szeretnék? Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest