Hirdetés
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Szörnyű dolognak nevezte a CHIPS-törvényt az USA elnöke
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Az FCC jelentése árulkodik a Switch 2-ről
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAID
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Yodamest #115757 üzenetére
Full off, de motoros bukósisak kapcsán koma csinált ebből problémát, hogy az egyik 1700 gramm, a másik csak 1500 gramm. Én meg néztem rá értetlenül. Sose fájt a nyakam, semmi. Bicikli ugyanez, csak még felfelé nézel folyamat a testtartás miatt. Zéró kényelmetlenség a bukó miatt. Még vezetékes sisaklámpát is szereltem rá éjjeli tekeréshez.
Fejhallgató jelenleg egy Sennheiser van, ami összehasonlítások alapján az egyik legkényelmesebb márka, szóval innen nézve valóban könnyen beszélek. De ezt is reggel felrakom és este leveszem. Egyedül az zavar, ha párnára dőlök és az hozzáér.
Volt régen Samsung Gear VR szemüvegem is, amibe a nem tudom hány grammos telefonodat kellett beletenni. Zéró panaszom volt a viselésére. Legalább 100 órát volt a fejemen mielőtt meguntam.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Downsampling #115748 üzenetére
Én csak azt tudom mondani, amit tapasztaltam és amit objektíven mérni lehet.
Amikor 80+ dB zajban utazik az ember - karakterisztikától és a jármű típusától függetlenül -, az sehogy se lesz jó. Itt már füldugó használata javasolt. De még a 70 dB is rengeteg szerintem, ha órákig ki vagy téve a zajnak. Persze ezt mondjuk egy autóban ülve nem annyira érzi az ember - gondolom "beletompul" a hallásunk az állandó zajba -, meg a sebességfüggő hangerő elnyomja neked valamennyire. Cserébe üvölteni fog a füledbe. Ez közel sem ideális állapot. Az ideális az lenne, ha a háttérzaj 60 dB alatt maradna. Én most 40 decibelben ülök éppen a szobámban és ez is sok, ha tényleg csendet szeretne az ember maga körül. A fülesnek olyan 10 dB-t kéne tompítania majd a teljes tartományon, hogy érjen is vmit az izoláció. Egy jobb füldugó a 30 dB csillapítást karcolja. A legjobbak a mélytartományban is csillapítanak. Szerintem az a 10 dB nem egy nagy elvárás, vagy igen?
Cloud Alpha a közép tartományban ~5 dB-t tompít. Majdnem mintha ott sem lenne.#115747Yodamest
Érthető. Én mondjuk pont bírom a dolgot. Mikor emberek panaszkodnak a másfél kilós bukósisakra, stb. Nekem azzal sincs semmi problémám hosszútávon se. Ne szorítsa a fülemet, de a súlya felőlem lehet bármekkora biztonságos határokon belül.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Downsampling #115744 üzenetére
Repülője válogatja. Volt szerencsém olyan Wizzair járaton is ülni egyszer, aminél úgy bejött a hajtómű hangja, hogy rosszabb élmény volt, mint - egy nem hangszigetelt - autóban ülni autópályás tempó mellett. Konkrétan fájt a fejem 2 óra után.
Szerencsére ez csak egy rossz példa volt, de a háttérzaj egy jobb repülőn is a városi autózás szintjén van. Erre rájön még a gyereksírás...[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Yodamest #115740 üzenetére
Zárt hangdobozoknál pl. nem az az építés egyik szempontja, hogy minél "több anyag" legyen a dobozban? Néha egészen egzotikus irányokat véve, mint mondjuk a beton, mint kitöltő. Flare Audio füldugók óta tudjuk, hogy a nagy anyagsűrűség jól szigetel.
Szóval zárt fejesre visszatérve nincs vmi olyan a piacon, ami vaskos és nehéz?
Oké, nem lesz 250 gramm, de talán a zaj se jön át rajta olyan könnyen. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Yodamest #115736 üzenetére
Nálam pl. a fejes/füles az egyetlen zajkeltő PC mellett. Nincs rajt hangszóró. Van vízhűtés ugyan, de első építés után jöttem rá, hogy a csendesnek tartott D5 pumpa számomra rettentő zavaró egy olyan frekvencián, ami akadálymentesen átjön a fejesen. Jobban jártam volna, ha maradok léghűtés mellett. Na mindegy. Szóval a fejes folyamatosan rajtam van. Akkor is, ha nem szól benne semmi. Az ablak mindig résnyire nyitva van, így a kocsik hangja is bejön. Van egy hűtő is a szobámban ami bár nem annyira hangos, de ha csendben ülsz akkor azért hallani fejesen keresztül. Persze ha tartalmat fogyasztok vagy játszok, akkor ezek nem mérvadók igazán. De szeretem a csendet is: kizárni a környezetemet.
Most jelenleg az IEM-mel kísérletezek. A viselése kellemetlenebb, mint egy fejesé. Csikálni kezdi a fülem egy idő után. De a szigetelése olyan mint egy munkavédelmi füldugóé és nincs fülledés se.Szóval ilyen szintű izolációt gondolom nem fogok kapni, de azért egy munkavédelmi fülvédő szintje szerintem nem annyira nagy elvárás, vagy igen? Ha meg tudják csinálni egy filléres műanyag felszerelésben, akkor mi akadálya van egy hifi fejhallgatóban két nagyságrenddel drágábban és jobb anyaghasználat mellett?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
-NoVa- #115727 üzenetére
Aha, értem amit írsz, csak fel nem foghatom.
Élőzenénél sem vagyok "ennyire jelen", mint amiről itt megy a diskurzus.
Én elhiszem ha csupán hangból, mint érzékszervből megmondja vki, hogy mit művelt az előadó a hangszer mögött és milyen ruha volt rajta, de számomra ez Daredevil kategória.
Képregénybe illő képesség.
Elhiszem, hogy ilyen létezik. Vannak dokumentált esetek, ahol vakoknál annyira ki tud finomodni a hallás, hogy konkrétan echo lokációt használnak. Láttam már vak emberről videót, miközben MTB-n szaggatott le a hegyről és csattogó hanggal tájékozódott. Illetve az állatvilágban ez működik tudjuk jól.
De, hogy átlag embereknél ez így megy. Na mindegy.
Felteszem alapkövetelmény, hogy zeneileg művelt legyen vki. Az se baj, ha zenész az illető.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Látom megy itt rendesen a bit perfect irányelv.
Oszt mi a helyzet a hallás vizsgálaton alapuló EQ-val, ami kompenzál oldalanként? Először Samsung telefonon találkoztam ezzel, majd PC-n is találtam rá megoldást. Mióta szolgálatban van, azóta legalább az 50% L-R balansz az valóban középen van. Pedig nincs is olyan rossz hallásom, alig 5-10 dB hiányzik csak itt-ott. Kornak megfelelő... Gondolom itt mindenkinek denevér hallása van.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Az általánosan igaz, hogy nyitott fülessel a sztereó hangtér előtted lesz, nem pedig a két füled között? Ha ez adott, akkor ez miképpen befolyásolja a virtuális surround hangzást - mint a binaural és az erre alapuló technikákat (Dolby Atmos, Windows Sonic, CMSS-3D - aki még emlékszik rá)?
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #115707 üzenetére
Egy átlag IEM-et meg se közelít a szigetelése a 461-nek. Pont most poroltam le egy Soundmagic E80-at. Már el is felejtettem milyen fülest használni. Ahogy elnézem az Rtings méréseit zajban (mély, közép, magas hangokat hány decibellel tompítja), úgy a 461 is hasonlóan siralmas e tekintetben. Eddig ez nem tudatosult bennem, csak megütötte a szemem az oldalon lévő összehasonlítás. Szóval ezekhez képest akár kipróbálhatnék egy nyitott fejest is, azzal se lennék nagyobb hátrányban igazán. Vagy IEM, ha tényleg csendben szeretnék ücsörögni. Bár kissé ortodoxnak tűnik otthoni használatra.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #115703 üzenetére
A kérdésem arra vonatkozik, hogy általában a zárt fejhallgatók szigetelése ennyire gyenge, mint a Cloud Alpha, vagy vannak ennél halkabb vezetékes megoldások is?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #115700 üzenetére
A méréseik és a szóbeli értékeléseik szerintem rendben vannak. Nem azon fog múlni, hogy az egyik 8.1 a másik meg 7.6 értékelést kap.
A zaj szigetelése a Cloud Alpha-nak viszont elég gyenge. Ahogy elnézegettem az értékeléseket, ennél jobban csak a vezetéknélküli (felteszem ANC-vel) megoldások szerepelnek. Ez a kategória sajátossága, vagy vannak ennél jobban szigetelő hagyományos fejhallgatók is? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #115698 üzenetére
Köszi!
Épp rtings tesztet nézek arról a játékos fülesről, meg egy HD 599-ről.
Nyitott fülesem még soha nem volt, de ha találok kiállítva egyet, teszek vele egy próbát.
#115697fericske
Hmm. Köszi a tippet![ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #115693 üzenetére
Sennhesier HD 569?
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Sennheiser HD 461 utódját keresem. Sajnos ez elfáradt az évek alatt és mély hangra rezonálni kezdett. Gondolom elszakadt a hangszóró.Eljátszadoztam a gondolattal, hogy milyen átviteli formátumot kellene kipróbálnom.
Alternatívák lennének a vezetéknélküli megoldások. Gépen van BT pl.
Illetve most USB DAC-ról megy a történet, de szóba jöhetnek a natív USB-s fejhallgatók is. Viszont mindenképpen maradok a sztereónál. Binaural-t preferálom bármilyen surround helyett. Szóval hol tart manapság az USB és BT ipar?1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
99% számítógép, 1% néha telefonra kötve. Jah, most már 100% számítógép. Nincs jack a mostani telefonon.
Főként filmezek, olykor játszok Dolby Atmos mellett. Zenét elég ritkán hallgatok, de olyankor általában vmi rock szokott szólni, néha pop, néha vmi alternatív rock akusztikus hangszerekkel, nagyon néha bass boosted.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Olyan 100 fontig mennék el, de flexibilis vagyok.4.) Új vagy használt?
Új.5.) Circumaural vagy supraaural?
Teljes fület fedje.6.) Zárt vagy nyitott?
Zártat preferálom. Minél jobban szigetel, annál jobb.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Nincsenek nagy igényeim. Régen hifiztem, de szerencsére botfülem van így nem ragadott meg a dolog. Gépen Peace EQ fut, így nem annyira érdekel mit tud a füles. Úgyis ki lesz egyengetve fülenként külön-külön. A telt mélyeket én is szeretem, mint mindenki.8.) Honnan vásárolnál?
Amazon.co.uk, Currys, stb.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Egy Cambridge Audio DacMagic XS-t használok évek óta teljes megelégedettséggel. Bár a meghajtója az abandonware, szóval ki tudja meddig fog még működni. Most Win10 alatt még nincs vele gondom.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Játékos fejhallgatóról kérdeznék.
Genius HS-G700V CAVIMANUS.
Ennél és hasonló társainál azt látom a leírásokban, hogy "virtuális 7.1 hangzás".
Ez mit jelent? Ez vmi olyasmi, mint a CMSS-3D és a sztereó füles kombója?
Vagy valódi sokcsatornás fejhallgatóról van szó, technikailag kettőnél több hangszóróval?USB az jobb vagy rosszabb, mint a Jack?
Gondolom minőségben éppen ugyanazt nyújthatja, mint egy integrált hangkártya.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Tesla topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Megtollasodik középkategória
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest