Aktív témák
-
19.Norbika
tag
válasz
Sk8erPeter #2129 üzenetére
Így van. Localhoston megesik hogy, egy jogosultsághoz nem rendelsz pass-t. az alapba nem egészséges. De ha migráltad a tljes adatbázist, akkor hozz létre egy új usert jelszóval, ezt meg kell adni természetesen az sql connectnél a php kódban is.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #2122 üzenetére
Igen, csak nem adatokkal.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #2120 üzenetére
Röviden annyi, hogy végigmegyek a tömbön, amiben pl. számok vannak, közben kiegészítem a query-t ?-ekkel (nem használok nevesített paraméterek), majd elrakom a tömböt. Végrehajtáskor már megvan a kész query (pl. "SELECT * FROM tbl WHERE ID IN (?, ?, ?, ?)"), megvan minden adat, mehet a sima PDO-s binding, és megy is rendesen.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #2118 üzenetére
Persze, használtam már, használom is.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #2113 üzenetére
Ha csak paraméterek behelyettesítéséről beszélünk, akkor az IN jellegűeknél sem kell összefűzni semmit se, működik a prepared statement-es megoldás. Ha úgy járnánk el, hogy majdnem mindenhol helyesen használjuk a prepared statement-eket, csak egy pár helyen nem, akkor olyan, mintha nem is használnánk prepared statement-eket.
---
Egyébként szerintem van értelme pl. PDO köré is wrapper-t írni, mert nagyon ocsmányul néz ki.
Főleg akkor hasznos, ha ismeretlen számú paraméterekkel kell dolgozni.
-
Briganti
tag
válasz
Hupsz, bocsi
De jar neked aa szep kerek valaszert
-
papa019
senior tag
válasz
Értem.
Így már működik. -
Briganti
tag
válasz
Sk8erPeter #2109 üzenetére
adj egy var_dump -ot a $result valtozodnak, hogy nezd meg mit terit vissza a $DB->query() fugvenyed
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2109 üzenetére
A config.php:
try {
$DB = new PDO("mysql:host=$host;dbname=$dbname", $user, $pass, array(PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES utf8"));
}
catch(PDOException $e)
{
echo $e->getMessage();
}Tudtommal ez PDO.
De a hibát továbbra sem értem. -
FlashPlayer
tag
válasz
Sk8erPeter #2099 üzenetére
Igazából én ilyen tutoriált kerestem, és ha beírod google-ba, hogy php and mysql, akkor nem igazán dobja ki a hivatalos oldalt, néha figyelmetlen az ember
De ezen felül jogos amit mondotok, viszont veletek is megesik gondolom, hogy a szemetek előtt van a megoldás.M1, azért köszönöm a választ!!
-
Mid2100
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #2094 üzenetére
Sziasztok!
Project munkára (jobb esetben munkákra) keresnék olyan php programozót, aki mellékállásban el tudna vállalni egy online ügyfélnyilvántartó rendszer létrehozását. Amennyiben valakit érdekel, keressetek itt a prohardveren, vagy telefonon: 06-30-6020-001 -
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #2085 üzenetére
És majd várhatom, hogy beszólnak a trollok arra, hogyan szerkesztem a kód szöveget. Hát köszike, a nélkül még megvagyok
-
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #2080 üzenetére
Részemről helyrajzi és ahhoz képest kezelhetőségi dolgokat részesítek előnyben, így nem tudom azt javasolni, hogy bárki más is úgy döntsön, ahogyan én, de kérésedre leírom, én hogyan jártam.
A workbench azt mondta "ERROR", amikor elért az első source utasításig. A console a helyi gépen szeretné látni a scripteket, de win alól linux felé fejlesztve ez sem valami kényelmes. Találtam egy olyat, hogy "mysql-front", ami sokkal olajozottabbnak néz ki, mint a workbench, de ez is csak egyetlen szövegfile-t szeret. Jelenleg éppen keresgélek szöveges processzor alkalmazás után, ami tud include-olni, és ha nem találok, akkor írni fogok egyet pöttynet-ben, mert abban igazából nem bonyolult, és az legalább biztos testre szabott alkalmazás lesz az én igényeimnek.
-
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #2076 üzenetére
Sk8erPeter:
Egy cefetül szanaszét terjengős adatbázisról van szó. Eddig tervezet alapján ~100 tábla (és ezek mind denormalizált sok oszlopos táblák), és ~400-nál több tárolt eljárás van, és még nincs vége a tervezési fázisnak sem. Mindezeket ha egyetlen szövegfile-ba raknám, szerintem a végére olyan fél mega lenne. Ergo hogy egyáltalán áttekinthető maradjon a már elvégzett munka, én arra gondoltam, hogy tematika alapján külön szövegfile-okba pakolok majd ki kommentezéssel együtt mindent. A szöveg file alatt sql scripteket értek (dml, ddl, pl/sql).
A saját szöveg processzor ötlete eddig eszembe sem jutott
Ha nincs rá semmi normális keretrendszer, valószínűleg ezt fogom tenni.
Lacces:
Megnézem a workbench-et, köszönöm a tippet.
PazsitZ:
Azt "source"-t mi fordítaná le olyan funkcióra, hogy buborék elv alapján include-ra kerüljenek a file-ok? Pld mysql frontend közölte velem, hogy bocsesz, de ilyen kulcsszó nem létezik. Esetleg van valami fejlettebb script konzolja a mysql-nek, ami értelmezni tudja?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2071 üzenetére
köszi! és bocsi a lustaságomért, csak kérdezés után használtam ki a google által nyújtotta lehetőségeket...
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #2069 üzenetére
Lehet, kell valami véletlen kigenerált termékek a főoldalra. És ebből csak 5db.
Vagy oldalsávba. -
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2033 üzenetére
igazából a hibákból és a kritikákból tanul az ember... gyakrabban kellene ide járnom és leszoktattok az egyéb hülyeségekről!
-
tildy
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2034 üzenetére
Igy van.
Szetszedni az adatokat tobb tablaba, es ugy osszekapcsolni.A masik (ez nem neked szol sko8): szokjatok le a magyar valotozonevekrol. De ez meg semmi, mert baromira nem eleg. Kezdjetek el setet es getet hasznalni, es rovid, par soros fuggvenyeket irni. Es meg valami: az ilyen kod nem reusable. NE, ne, es ne!
Gondolkodjatok MVC-ben szedjetek megfelelo elemekre a kodot!
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #2034 üzenetére
Szia!
Köszi a hozzászólást. Marha késő van, alig látok, holnap rendesen is megpróbálom elemzni, amit írtál, de nagyjából értem.Sehogy nem akar összejönni a dolog, most ilyet csináltam:
if ( $apartman != ' ' || $vendeghaz != ' ' )
{
if ( $reggeli != ' ' || $felpanzio != ' ' )
{
$sql = "SELECT * FROM szallasok WHERE tipus_kereses IN ('" . $apartman . "','" . $vendeghaz . "') AND ellatas_rovid_kereses IN ('" . $reggeli . "','" . $felpanzio . "')";
}
elseif ( $reggeli = ' ' && $felpanzio = ' ' )
{
$sql = "SELECT * FROM szallasok WHERE tipus_kereses IN ('" . $apartman . "','" . $vendeghaz . "')";
}
}így ha bekattintom az apartmant vagy vendégházat vagy mindkettőt + reggelit és/vagy félpanziót, akkor teljesen jól kiadja a dolgot. De ha csak apartmant és/vagy vendégházat jelölöm be, de nem jelölöm be reggelit se meg félpanziót se, akkor nem ad ki semmit.
Egyszerűen nem jövök rá, hogy miért és nagyon idegel, hogy több napja ezzel szenvedek.
Ha ez jó is lenne, akkor sem lenne jó szerintem, mivel csomó értéket lehetne beállítani és amíg mindent lekezelek if-fel.. háát.. megöregednék valszeg meg belebonyolódnék.
Tehát gondolom van erre valami jobb megoldás.
Ha dolgoztál ilyen területen, akkor gondolom neked van ötleted erre is.
Nagyon szépen megköszönném, ha tudnál segíteni, persze ha időd engedi.üdv,
Csabi -
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2024 üzenetére
most hoztam be ezt a dolgot, de lehet tényleg semmi értelme, és hanyagolni kellene...
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #2015 üzenetére
én is erre jutottam, köszönöm.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2019 üzenetére
félre érted, ez pl. a rekordom neve "forum_msgs.datum", de köszi így sikerült rájönnöm a hibára
$forum_msgs= mysql_query("SELECT * FROM forum_msgs ORDER BY forum_msgs.forum_msgs.datum");
így kell kinéznie a lekérdezésemnek
, kicsit csúnya, csak szeretem pontosan tudni hogy mi melyik tábla dátuma pl.
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #1917 üzenetére
Eszerint MyISAM storage engine-nél ne is próbálkozzak ilyesmivel, ugye?
Elképzelhető, hogy működik MyISAM-al is, nézd meg a doksit. Egy korábbi munkahelyemen készítettünk olyan adatbázis réteget, ami tudta a tranzakciók kezelését függetlenül attól, hogy az adott myslq táblák milyen storage engine-el voltak létrehozva.Csak úgy értettem, nem állhat-e elő mégis az az eset, aminek minimális az esélye, hogy két kérés esetén épp ugyanakkor próbálnak írni az adatbázisba, ezért a lock-olási folyamat megkergül
Nincs, ezt a problémát minden adatbázis kezelő rendszerben megoldották már szerintem, különben nem lenne üzembiztos a használatuk.Ilyenkor van egy bizonyos timeout idő, amíg vár a sorára, majd amikor már nincs lock-olva a tábla, végrehajtja a feladatot, igaz?
Igen, de ezt az adatbázis szerver intézi, szóval nem kell vele foglalkozni. -
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #1914 üzenetére
ez miért fontos igazából? Mitől jobb az InnoDB, mint mondjuk a MyISAM, stb.?
Már írták előttem, a legfontosabb különbség, hogy az innoDB a tábla 1-1 sorát lock-olja insertnél, míg a MyISAM az egész táblát. Ha nagy forgalmú oldalnál és/vagy nagy méretű adatbázis tábláknál számít.Érdekes, localhoston phpMyAdminban (2.10.3) nem is látom most az opciók közt ezt a lehetőséget...
Az innoDB támogatást be kell kapcsolni a MySQL-ben, alapból ki van kapcsolva. Nem tudom, milyen MySQL-t használsz, de még az is előfordulhat, hogy bele se fordították az innoDB támogatást, ekkor értelemszerűen be se fogod tudni kapcsolni.
Mi történhet konkurrens írási kísérletnél?
Igazából olyan nincs, hogy konkurrens írás, egyszerre csak 1 írási művelet végződik, a többiek pedig várnak a sorukra. -
PazsitZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #1914 üzenetére
Az innoDB sor szintű lockolást alkalmaz a myISAM tábla szintű lockolása helyett.
Ebből követketkezik, hogy nagy számú írás művelet esetén gyorsabb lehet, mint a myISAM.Viszont, sima olvasásban gyorsabb a myISAM. Sőt, ha csak a tábla végére szúrsz be bejegyzéseket, nem kell újraépítgetni, rendezgetni az indexet, akkor egyértelműen a myISAM a jobb. Továbbá úgy tudom méretben is kissebb, ugyanazon eltárolt tartalom esetén.
Tehát, akkor éri meg leginkább, ha több indexes tábla van, abban jelentős mennyiségű delete, repalce, indexeket kavaró update, inserrtek vannak.
Ezek az alapvető különbségek, szimpla adatkezelés/tárolás esetén.
Viszont, az innoDB támogat tranzakciókezelés, amire ha szükséged van, akkor szükséged van.Remélem tárgyi tévedést, így reggel saját kútfőből nem írtam, javítsatok, ki ha esetleg mégis.
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #1889 üzenetére
feltettem, és a feltöltés rész oké még töltötte is fel mert kiprobáltam hogy kissebb és nagyobb fájlt mennyi ideig tölt fel. de nem kérte az accot/pass-t és sehol se találtam meg a fájlokat amiket elvileg feltöltött. szal ennyi meg atw-n nemtudtam chmodot adni neki.
a program oldalán irják ha nem megy a chmod akkor megtudják csinálni csak bekell irni az ftp-t meg mindent de már itt se tudott csatlakozni az atw-hez:/lehet nem érthető nagyon álmos vagyok:/
-
vincent001
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #1761 üzenetére
Szia,
Bocsi de rég nem voltam gép közelben. Szóval melyik szerver programot használjam, neked melyik amelyik bejött? Most nálam a wamp fut és a mellékelt képek alapján valamiért hibaüzenetet dob ki a mysql-re pedig ha jól látom akkor ebben van mysql és fut is. Csatoltam egy képet amin két üzenet is látható.
Szóval tanácstalan vagyok mert valamit nagyon elcseszek de nem tudom mit. Már feltettem az appservet is azon sem lett jobb. Egy egyszerű ostoba kérdés. Én a www mappába bemásolt fájlokból az index.php akarom indítani. Gondolom ez nem baj..... -
vincent001
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #1759 üzenetére
Szia,
Lehet félre értettél. A prestashop az működik élesben, rendesen fel lett telepítve. A localhoston való tesztelgetés nem működik és a config fájlba nem nyúltam bele, nem írtam át semmit ( mivel nem értek hozzá) de azt olvastam róla, hogy itt is lehet gond amiért nem működhet a localhoston ezért osztottam meg hátha ti látok benne valamit. Persze,hogy próbálkoztam mivel nem kaptam választ ezért megpróbáltam máshol is hátha sikerrel járok, mivel szertném ha működne csak én nem tudom ,miért nem működik amikor szerintem úgy csinálom ahogy kellene.
Köszi
-
vincent001
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #1757 üzenetére
Szia,
php myadmin oldalon megcsináltam az adatbázist úgy hogy az éles rendszerből kiszedtem az adatokat majd a localhoston levőre importáltam.Pontosan annyi lett a sor mint az éles rendszerben. A dolgokat bemásoltam a www könyvtárba.
Nem tudom, hol kell beállítani a localhoston az adatokat. Ez egy prestashop webshop és a configban ilyet találtam. Gondolom ez az ahol a csatlakozási adatok megvannak.
persze én csillagoztam ki a dolgokat.
<?phpdefine('__PS_BASE_URI__', '/');
define('_THEME_NAME_', 'prestashop');
define('_DB_NAME_', 'webshopelitrade');
define('_DB_SERVER_', 'localhost');
define('_DB_USER_', '**********');
define('_DB_PREFIX_', 'ps_');
define('_DB_PASSWD_', '*******');
define('_DB_TYPE_', 'MySQL');
define('_COOKIE_KEY_', 'PdEMbF57zz8vmU7aRaUNIiKPOPFEpzQn2qLubDvDOSOVI6HOwt9zV1wE');
define('_COOKIE_IV_', 'yFnG48BI');
define('_PS_VERSION_', '1.3.1.1');?>
Ennyi elég? Mit küldjek még?
Üdv
Gábor -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1667 üzenetére
igen, elvileg csak 1 eredményt kell hogy adjon, mert minden kategóriából csak 1 van az adatbázisban, ezt a kategória beküldésnél szűröm is
köszi a javított példát
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1665 üzenetére
jó kérdés, erre nem tudok mit mondani
igen, csak 2 eredménye van a lekérdezésemnek
az fid és a katid
viszont annyira még nem vagyok pro php-ban és mysql-ben hogy ezekre rájöjjek
helyen mit kellene írni oda? nem vágomrow2=mysql_fetch_assoc($tabla)) {
$fid = $row2['id'];
$katid = $row2['sorszam'];
} -
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #1633 üzenetére
Pont, hogy kevesebb karakterből állt. Sebesség ígyis úgyis gyors mert az intraneten lévő egyik szerveren fut az adatbázis. Gigás háló, combos vas (két X szériás xeon proci - taskmanagerben 16 mag látszik)
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #1631 üzenetére
Lehet, de én láttam egy zárójeleset csak nem figyeltem meg kellően a szintaktikát
az sokkal elegánsabbnak tűnt -
tob!as
tag
válasz
Sk8erPeter #1617 üzenetére
jogos, mert ékezetek nélkül lefut
-
válasz
Sk8erPeter #1612 üzenetére
Oké. Szóval azt szeretném hogy táblázatba menjen a dolog.
Szint 1 (ha van)
Tagok száma | Klán neveSzint 2 (ha van)
Tagok száma | Klán neve
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Eredeti játékok OFF topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest