Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
MySQL-nél minden storage engine bír valamilyen extrával a többiekhez képest, manapság valóban az InnoDB-t ajánlják, ennek sokkal jobb a teljesítménye, ha írásról van szó, képes row lock-ra, illetve a tranzakciókat is támogatja, de pl. FULLTEXT index-et nem tud.
---
A harmadik táblát kapcsolótáblának szoktuk hívni, arra való, hogy N .. N kapcsolatokat írjunk le velük, például: Products tábla kapcsolatban áll a Properties táblával (terméktulajdonságok, pl.: garancia), emellett egy plusz érték is szerepel, és mindez belekerül egy ProductsToProperties táblába:
ProductID, PropertyID, Value
Kicsit tolni kellene még az adatbázisalapokat.
-
Frigo
őstag
-
jeges
senior tag
a "láma" kérdéshez: igen, a mysql, postgresql, oracle, mssql, és még sok más mind relációs adatbázis-kezelő rendszerek. a jdbc kicsit kilóg, mert az nem az adatbázis-kezelő, hanem egy kapcsolat, amin keresztül java-kódból eléred a neki megfelelő adatbázis-kezelőt (azaz jdbc kapcsolatot bármilyen adatbázis-kezelővel felépíthetsz, ha megvan hozzá a jdbc motor).
azért van belőlük sok, amiért blog-motorból, programozási nyelvből is - ezek versenytársai egymásnak.hja, és valóban a sztenderd sql valamilyen implementációja mindegyik relációs db-nek része, de mindegyik kicsit máshogy érti meg az sql-t is - egy példa: emlékeim szerint full join pl mysql-ben nincs, viszont van olyan insert, ami ha már létezik, update-ként értelmezett. oracle-ben limit nincs.
az egyes függvények használata pedig teljesen egyedi, minden rdbms más függvényeket ért meg. -
Frigo
őstag
Nettuts.com-ot tudom melegen ajánlani itt rengeteg ,tutorialt ,leírást találsz kezdőtől a profi szintig ,nem csap PHP területén .
-
Brown ügynök
senior tag
Én ebből tanultam. Megjegyezném hogy nem a legjobb van benne jó pár hiba. Aztán pedig forráskód olvasás, forráskód olvasás, forráskód olvasás. (+ fejlesztés)
#1934: A http://php.net/ oldalán a függvényekhez általában jó pár példát is írnak. Egyébként kösz az oldalt, még nem ismertem.
Aktív témák
Hirdetés
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest