Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1816 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
Lenne egy kis gondom, konkrétan a htaccess-el. Ahol most vagyok (newhosting) ott szerver csere volt át kellett a cuccaimat költöztetni és most gond van vele. Eddig tökéletesen működött, de most valami miatt már nem.
<IfModule mod_rewrite.c>
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([a-z-]+)$ index.php?oldal=$1 [QSA,L]
RewriteRule ^rss.xml$ rss.php [L]
RewriteRule ^([^/]+)-([0-9]+)$ index.php?oldal=mutat&sorszam=$2 [QSA,L]
RewriteRule ^cimke=([^/]+)$ index.php?oldal=kereses&cimke=$1 [QSA,L]
RewriteRule ^kategoria/([a-z-]+)-([0-9]+)$ index.php?oldal=kategorialista&sorszam=$2 [QSA,L]
RewriteRule ^kategoria/([a-z-]+)-([0-9]+)/oldal/([0-9]+)$ index.php?oldal=kategorialista&sorszam=$2&page=$3 [QSA,L]
RewriteRule ^([a-z-]+)/([a-z-]+)-([0-9]+)$ index.php?oldal=$1&sorszam=$3 [QSA,L]
RewriteRule ^tartalom/oldal/([0-9]+)$ index.php?oldal=tartalom&page=$1 [QSA,L]
RewriteRule ^rss/([a-z-]+)-([0-9]+).xml$ rss-kat.php?id=$2 [QSA,L]
</IfModule>Ez van a htaccess-ben, de nem akar menni. Felismeri, hogy melyik oldalról van szó, de nem az index.php-ba inculodja be őket.
Ez az oldal címe: [link]
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
Nem tud valaki valami tippet/trükköt hogy lehet nagy adatbázist gyorsan feldarabolni? Költözik az oldal és túl nagy az adatbázisa.
-
Speeedfire
félisten
válasz
vincent001 #1753 üzenetére
Wampserverben van mysql és hozzé phpmyadmin. Exportálni úgy tudsz, hogy a saját adatbázisodra rámész, majd jobb oldalt fent expotrálás. Fájlként lemented visszamész localhostra és ott a phpmyadmin részénél fent jobb oldalt az importálásra mész, betallózod neki a fájl, aztán enjoy.
-
Speeedfire
félisten
Az első megoldás jó lett, viszont most meg megint lett egy másik gondom. Ez inkább a ckeditor miatt lehet. Amelyik adatban van ékezet azt átalakítja html kóddá, így nem tudok adatot keresni megfelelően az adatbázisban ahol a ckeditorral töltöttem fel adatot.
Konkrétan a szoveg és rovid mezőkbe töltök fel ilyet.
Pl.: Üdv az oldalon! helyett ez van az adatbázisban:
Üdv az oldalon!
Erre van valami megoldás? Vagy a ckeditornál kellene keresni a megoldást?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1745 üzenetére
lehet én értek valamit rosszul, de úgy olvasom h a join művelet csak tábláknál használható
nálam a tábla ugyan az, csak más mező van megadva
szóval a where mezőnél lenne érdekes a dolog, a szoveg, cim és rovi mezőknél
ha valamit rosszul értelmeztem akkor elnézést -
Speeedfire
félisten
Üdv!
Van egy lekérdezésem:
SELECT
szapar_tartalom.id, szapar_tartalom.cim, szapar_tartalom.tipus,
szapar_tartalom.fid, szapar_tartalom.szoveg, szapar_tartalom.rovid,
szapar_tartalom.datum, szapar_alias.eng, szapar_tipus.nev, szapar_felhasznalo.fnev
FROM `szapar_tartalom`, szapar_alias, szapar_tipus, szapar_felhasznalo
where (
( szoveg LIKE '%$search_text%' )
or ( rovid LIKE '%$search_text%' )
or ( cim LIKE '%$search_text%' )
and ( szapar_alias.tid = szapar_tartalom.id )
and ( szapar_tipus.id = szapar_tartalom.tipus )
and ( szapar_tartalom.engedely = '1' )
and (szapar_felhasznalo.id = szapar_tartalom.fid) )
ORDER BY `szapar_tartalom`.`id` DESCA problémám az h ha a keresett kifejezés benne van a rovid, szoveg vagy cim között mondjuk akár 2-ben is akkor sokkal több eredményt ad mint amennyit kellene.
Meglehet oldani azt h ha a szovegben megvan akkor nem keresi tovább? Vagy csak egy for ciklussal lehet megoldani ezt? -
Speeedfire
félisten
Sikerült megszülni az eredményt tökéletesen működik.
$kereses = 1;
while ( $kereses > 0 ) {
if ($i > 0) {
$alias = str_replace('-'.end(explode('-',$alias)),'',$alias) ;
}
$alias .= '-'.$i;
$i++;
$keres = mysql_query("select * from alias where eng = '".$alias."' ");
if (!$keres) {
die('Hiba: ' . mysql_error());
}
$kereses = mysql_num_rows($keres);
} -
Speeedfire
félisten
válasz
ArchElf #1713 üzenetére
Az auto incrementtel tisztában vagyok én is. Az on duplicate miatt került bele, bár ez csak próbálgatás volt, de mint utólag kiderült amire én szeretném használni arra nem megfelelő.
INSERT INTO table (a,b,c) VALUES (1,2,3)
ON DUPLICATE KEY UPDATE id=LAST_INSERT_ID(id), c=3;Előbb szeretném a tesztelést és csak a végén beillesztést.
Az if-fel az a problémám, hogy amit fent is írtam már, ha fent van már az az adat h egy akkor abból egy-0-át generál az if viszont ha megint fel akarom tölteni, hogy egy akkor is egy-0 lesz feltöltve mert azt már nem nézi meg hogy az egy-0 fent van-e csak azt h az egy fent van-e, ezért ragaszkodok a while ciklushoz, de nem akar összejönni.Vagy végtelen ciklusba kerülök vagy nem megfelelő adat kerül fel, vagy be sem lép a ciklusba.
-
Speeedfire
félisten
válasz
ArchElf #1709 üzenetére
Ez már majdnem tökéletes, viszont a második ugyanolyan adatnál hibásan illeszti be.
Pl: ha fent van az h egy, akkor utána az lesz h egy-0 viszont ha megint fel akarom tölteni h egy akkor ismét az egy-0 kerül fel.
Ilyenkor szeretném, hogy egy-1, egy-2 és így tovább
A while ciklusommal van a probléma. -
Speeedfire
félisten
válasz
ArchElf #1707 üzenetére
Azért mert kínomban már mindent kipróbáltam, a mysql referencia oldalon meg volt ilyen. Igazából nem tudom sehogysem megoldani ezt a gondomat.
Az alap elképzelés ez volt de soha nem megy be a while ciklusba, hiába 4 mondjuk a $keresesnek az értékbe:
$id = mysql_insert_id() ;
$keres = mysql_query("select * from alias where eng = '".$alias."' ");
if (!$keres) {
}
$i=0;
//echo $kereses;
while ( $kereses = 0 ) {
$alias = $alias.'-'.$i;
$i++;
}
//echo $alias;
$url = 'tartalom.php&tipus='.$tipus.'&id='.$id.'';
$sql2 = mysql_query("insert into alias (url,eng,tid)
values (
'".mysql_real_escape_string($url)."',
'".mysql_real_escape_string($alias)."',
'".mysql_real_escape_string($id)."' ) ");
if (!$sql2) {
} -
Speeedfire
félisten
Üdv!
Fel szeretnék tölteni egy adatot az adatbázisba, viszont ha már a fent lévő adat megvan akkor azt szeretném, hogy változtassa meg egy másikra.
példa:
insert into tabla (a,b,c)
values ('blabla','ez','11' )
on duplicate key update id=LAST_INSERT_ID(id), b= b-0Szóval ha már fent van az ez szó akkor írja át ez-0 -ra.
A b tábla egyedi indexxel van ellátva.
-
Speeedfire
félisten
üdv!
ennél a lekérdezésnél állandóan hibát ír ki nekem:
$sql="UPDATE tartalom SET
`szoveg` = '".$_POST['szoveg']."',
`webcim` = '".$_POST['webcim']."',
`url` = '".$_POST['url']."',
`elfogadva` = '1',
WHERE tartalom.sorszam = ".$_GET['sorszam']."";Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE tartalom.sorszam = 48' at line 6
valami tipp?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1667 üzenetére
igen, elvileg csak 1 eredményt kell hogy adjon, mert minden kategóriából csak 1 van az adatbázisban, ezt a kategória beküldésnél szűröm is
köszi a javított példát
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1665 üzenetére
jó kérdés, erre nem tudok mit mondani
igen, csak 2 eredménye van a lekérdezésemnek
az fid és a katid
viszont annyira még nem vagyok pro php-ban és mysql-ben hogy ezekre rájöjjek
helyen mit kellene írni oda? nem vágomrow2=mysql_fetch_assoc($tabla)) {
$fid = $row2['id'];
$katid = $row2['sorszam'];
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1663 üzenetére
végülis így oldottam meg, lehet h van egyszerűbb megoldás is, de ezt tudtam csak kihozni:
$tabla = mysql_query("SELECT users.id, kategoria.sorszam
FROM users, kategoria
WHERE ((users.nick = '".$_SESSION['nick']."') and (kategoria.kat = '".$_POST['kategoria']."'))");
while($row2 = mysql_fetch_assoc($tabla)) {
$fid = $row2['id'];
$katid = $row2['sorszam'];
}
$sql="INSERT INTO tartalom (fid,szoveg,katid,url,webcim)
VALUES ('".$fid."', '".$_POST['szoveg']."', '".$katid."' , '".$_POST['url']."' , '".$_POST['webcim']."')";
if (!mysql_query($sql,$con))
{
die('Error: ' . mysql_error());
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1662 üzenetére
alakul
"INSERT INTO tartalom (fid,szoveg,katid,url,webcim)
SELECT 'users'.'id', 'kategoria'.'sorszam'
FROM users, kategoria
WHERE ((('".$_SESSION['nick']."')=users.nick) and (kategoria.kat='".$_POST['kategoria']."'))
VALUES (`users.id`, `".$_POST['szoveg']."`, 'kategoria'.'sorszam' , '".$_POST['url']."' , `".$_POST['webcim']."`)" -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1658 üzenetére
jól van megoldottam
a WHERE-nél nem kellett volna az aposztróf
helyesen:
SELECT `kategoria`.`kat`, `tartalom`.`szoveg`, `tartalom`.`datum`, `tartalom`.`url`, `tartalom`.`webcim`, `users`.`nick`
FROM kategoria, tartalom, users
WHERE ((kategoria.sorszam = tartalom.katid) AND (users.id = tartalom.fid))
ORDER BY `tartalom`.`sorszam` ASC -
Speeedfire
félisten
üdv!
adott egy adatbázis melyből egy lekérdezést szeretnék, de csak nem akar összejönni
annyi lenne a lényege, hogy a tartalom mezőből mindent kiíratnék kivéve a fid-t és a katid-t
ezeket a másik 2 mezőből szeretném kiolvasni
'users'.'nick' legyen a 'tartalom'.'fid' helyett és ugyan így a kategóriával
'kategoria'.'kat' legyen a 'tartalom'.'katid' helyett a többi mező változatlan maradna -
Speeedfire
félisten
beírom ide is hátha valaki tud segíteni
-
Speeedfire
félisten
sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Mi ez a hibaüzenet az extránál?
Sajnos nem vagyok profi!
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/wwwroot/uploads/0.torrent) is not within the allowed path(s): (/nfs/extra/c/cy/cypresstorrent:/nfs/extra/admin/prepend:/nfs/sessions) in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(74) : runkit created function on line 9
Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2000 is not allowed to access / owned by uid 0 in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(74) : runkit created function on line 10
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/wwwroot/uploads/0.nfo) is not within the allowed path(s): (/nfs/extra/c/cy/cypresstorrent:/nfs/extra/admin/prepend:/nfs/sessions) in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(74) : runkit created function on line 9
Előre is köszi!
Speeedfire
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest