- Mini-ITX
- nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- SONY LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciókamerák
Aktív témák
-
Lacces
őstag
Segítség kellene.
Régi sima Oracel SQL-es adatbázist akarok kompintani MySQL-be (gyakorolni és tanulni)
A szokásos szintaxis hibát írja rá, és nem tom, hogy mi az... (eddig 2 táblát felvittem és jó volt)
INSERT INTO `O_VERSENYZOK`(`AZON`, `NEV`, `SZUL_DAT`, `ORSZAG_AZON`, `EGYEN_CSAPAT`, `SZUL_HELY`) VALUES (847,'Arn Gréta', '1979.04.13',131,'e','Budapest');Az eredeti sql:
insert into o_versenyzok (AZON,NEV,SZUL_DAT,ORSZAG_AZON,
EGYEN_CSAPAT,SZUL_HELY) values (847,'Arn Gréta',to_date('1979.04.13','yyyy.mm.dd'),131,'e','Budapest');Tábla így nézz ki:
1 AZON int(5)
2 NEV varchar(50)
3 SZUL_DAT date More
4 ORSZAG_AZON int(5)
5 EGYEN_CSAPAT varchar(1)
6 SZUL_HELY varchar(50)Dátumnál to_date - sql függvény volt, de lehet rossz mysql megfelelő függvényt keresek neki és ezért dob hibát.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #2069 üzenetére
Lehet, kell valami véletlen kigenerált termékek a főoldalra. És ebből csak 5db.
Vagy oldalsávba. -
Lacces
őstag
válasz
Brown ügynök #2047 üzenetére
Okés
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #2045 üzenetére
Lehet ez ilyen MySQL specifikus dolog lehet.
Sem sima SQL alapoknál sem MSSQL-nél nem találtam kapcsoló táblákra vonatkozó dolgot.
Lehet egy MySQL-s könyvet is át kell forgatnom
Én simán össze JOIN-olom az összeset ami kell. (3. normálformában lévő táblákat is)
Én egy picit feleslegesnek találom a kapcsoló táblát. Ado.net-nél sem tapasztaltam még ilyet. Nekem ez tényleg új.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
MySQL-nél miért van ilyen sok motor típus? (Engine)
Az INNO_DB miben jobb mint a többi?Illetve láttam egy példánál, hogy használ egy külön táblát, ahol ha 2 táblát akarok összekötni, akkor létrehoz egy harmadik külön táblát, ahol mindkét tábla id-je van, ez mire jó?
-
Lacces
őstag
Üdv, így vasárnap kora hajnalban :-D
Nem igazán értem ezt a kijelentést:
Az enum és set típusról van szó:" A SET típushoz nagyon hasonló, ám az köztük a különbség, hogy az ilyen típusú oszlopok a megadott értékek és a NULL közül egyet vehetnek fel ..."
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/enum.html Is nézegetem a példát, de nem esik le, amúgy az enum_col - az mi akarna lenni? :-D enum_oszlop?
Ahogy a példában is van, létrehozom az enum name mezőt, és akkor alapból többet veszek fel.
Igen, józan paraszti ésszel egyet választok ki... De ez a felvehet szó engem irritál :-D
Meg ami fent van a linken, azt a példát is olyan esetlennek találom. Nem igazán látom át, hogy most milyen előnyöm van és mikor kell enumot vagy set-et...Ha valaki elmagyarázná, hálás lennék!
Ez láma kérdés, de úgy vettem észre, hogy a mysql, mssql, jdbc az most igazából az sql-re épül, mi a különbség köztük? Miért van ennyi adatbázis kezelő? Jó mindegyikből az alapokot néztem át, amit könyvek írtak, de azok szinte 90%-ban ugyanaz.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Hogyan érdemes a php-zást elkezdeni? (Asp.net tapasztalatom van, html (xhtml), és css is.
Elsősorban a Webprogramozás jegyzetre gondoltam amit Nagy Gusztáv adott ki.Aztán a Php és Mysql webfejlesztés című könyvet. És utána még egyet, ami egy php-s webáruház készítésében vezet végig.
Esetleg alternatív ötletek van? Hogyan érdemes a php-t megtanulni? Most nyári szünidő van, sajnos munkát nem kapok. De szeretném minnnél hamarabb kitanulni olyan szinten, hogy diákmunka vagy gyakornoki pozicíóba felvegyenek.
a segítésget előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- FOTÓS beárazás
- Nők, nőügyek (18+)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3226, 90% Akkumálátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest