- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Philips LCD és LED TV-k
- Már nem tudni, hogy mikor kerülhetnek piacra a DGX Spark gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Brown ügynök
senior tag
Ha ilyen sok feltételt kell vizsgálni egy lekérdezéskor, akkor érdemes úgy megírni a programot, hogy az állítsa össze a lekérdezést. Például, ha az apartmanokat keressük, készpénzes, bankkártyás fizetéssel:
$query = " select apartman from szallas ";
if ($kp != '')
{
$query .= " where kp = 1 ";
}
if ($cc != '')
{
$query .= " and cc = 1 ";
}Az automatikus keresést pedig AJAX technológiával, javascript nyelven lehet megoldani. Legjobb egy javascript keretrendszerrel, pl.: jQuery
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az a baj, hogy már maga az adatbázis struktúrája rossz ebben a formában. Úgy kellene, hogy itt azonosítókat kapcsolsz össze, ami kiadja egy szállodaentitás tulajdonságait.
Az összes tulajdonsághoz tartozna egy azonosító (pl. magához az ellátás típusához is tartozik egy számszerű azonosító (pl. 666)), és a tulajdonságok konkrét értékeihez is tartozna azonosító (pl. a reggeli típusa 1, a félpanzió 2, a teljes ellátás 3, stb.), stringekkel ilyen esetben nem nagyon érdemes dolgozni, vagy legfeljebb egyetlen táblában legyen, amit összekapcsolsz az összes többivel, hogy megtudd, melyik tulajdonságról van szó - pl. nyilván a tulajdonságnak (ellátás) van egy neve is, ezt egy külön táblában jelezni kell; de van a tulajdonságokhoz tartozó értékeknek (reggeli, stb.) is neve, de ezek legyenek elkülönítve. Aztán INNER JOIN-olod őket...
Bocs, de most kissé késő van, ha holnap lesz energiám, ennél egy kicsit bővebben is kifejtem... Ez nagyjából ahhoz hasonlóan működik, mint egy társkereső, ott is vannak paraméterek, amik szerint keresget az ember mondjuk partnereket, nekem kellett hasonlóval dolgoznom már adatbázisszinten, na ott a fenti elképzelés szerint csináltam, elég összetett lett, de nagyon jól szűrhető, és elég konzekvens, de ami leginkább előnye, hogy könnyen bővíthető újabb paraméterekkel a meglévő struktúra megborítása nélkül.
Gondolom ez most így csak bonyolult fostengernek tűnik így elsőre, de annyira nem is az, majd megpróbálom jobban kifejteni, ha érdekel. -
SektorFlop
aktív tag
nekem is van ehez hasonló helyzet, kiolvasom az egész táblát és csak azt íratom ki ami megfelel egy bizonyos feltételnek, remélem jól értelmeztem a dolgot és tudok segíteni.
ahogy írtad kimented a változókba az értékeket:
$apartman, $vendeghaz, $hotel, $reggeli, $felpanzio, $teljesellatas
$szallasok= mysql_query("SELECT * FROM szallasok");
while($sor=mysql_fetch_array($szallasok)){
//kiolvasol minden adatatot az adatbázisból amire szükségedvan
pl ha van olyan rekord a szálások táblában hogy tipus, akkor:
$tipus=$sor['tipus'];//ha vendégházakat akarod kiíratni, akkor itt egy példa:
if($tipus==$vendeghaz){elvileg csak azokat a házakat fogja listázni aminek a tipusa megegyezik a $vendeghaz értékével.
}
}remélem tudtam segíteni és érthető amit írtam, de ha nem írd le táblád rekordjait meg hogy is nézz ki igazából, úgy többet tudok segíteni
Aktív témák
- Windows 10
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Philips LCD és LED TV-k
- OneOdio Focus A6 – Bluetooth 6-ot olcsón
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
- Már nem tudni, hogy mikor kerülhetnek piacra a DGX Spark gépek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest