- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #2123 üzenetére
Tehát az eredeti állításom, miszerint a query-k konkatenálását az IN-jellegű lekéréseknél nem úszod meg, igaz.
A megvalósítás viszont megint más kérdés, ez is tény. A "behelyettesítés" meg valóban úgy a "biztonságos", ahogy írod. Bár ha valakinek van némi fogalma az adatbázis-lekérésekről, az remélhetőleg nem fog így se-úgy se escape-eletlenül hozzáfűzögetni semmit.
-
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #2123 üzenetére
Szerintem ha alacsony szinten akarod kezelni az adatbázist (tehát query-ket akarsz összerakni), akkor jó a PDO meg bármi más. Ha magas szinten akarod kezelni, akkor meg beizzítasz egy ORM-et.
Amit te szeretnél csinálni, az az, hogy becsomagolod a PDO-t, mert így talán szebb lesz. Nem lesz az, mert amit leírsz, az csak szintaktikai varázslat, nincs neki túl sok funkcionális haszna. Ezernyi hasznosabb dolgot tudnék mondani, mint megírni a hatszázezredik php-s adatbázis wrapper osztályt. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #2121 üzenetére
"közben kiegészítem a query-t ?-ekkel (nem használok nevesített paraméterek), majd elrakom a tömböt. Végrehajtáskor már megvan a kész query"
Tehát akkor kénytelen vagy konkatenálni a query-t, ugye? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #2119 üzenetére
Hogyan használod? Pont erre lennék kíváncsi.
Nálam a sima implode-os prepared statementes átadás rosszul működik, nem adja vissza azt az eredményhalmazt, amit várok, és amit akkor ad vissza, ha simán lefuttatom a query-t, megadott id-kkel. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #2117 üzenetére
Ki is próbáltad az IN-nél?
Én csak kerülő megoldásról tudok, ahogy itt írják:select users.id
from users
join products
on products.user_id = users.id
where find_in_set(cast(products.id as char), :products)Itt a
find_in_set(cast(products.id as char), :products)
a lényeg, feltételezem, ez jóval lassabb, mint egy "rendes" IN...localhoston gyorsan tesztelve az előbbi 0.0276 másodperc, míg a "normál" IN 0.0008 másodperc, ami azért igen jelentős különbség azt tekintve, hogy összesen 4 sor van a teszttáblámban. Óriásira nőtt adatbázisnál szerintem ez elég durva különbségekhez vezethet!
==
"Egyébként szerintem van értelme pl. PDO köré is wrapper-t írni, mert nagyon ocsmányul néz ki."
Mi a baj vele?"Főleg akkor hasznos, ha ismeretlen számú paraméterekkel kell dolgozni."
Array-t is átadhatsz az execute()-nak. -
FlashPlayer
tag
válasz
Peter Kiss #2097 üzenetére
jogos! Már minden oldalt néztem, de ezt nem
köszi.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #2045 üzenetére
Lehet ez ilyen MySQL specifikus dolog lehet.
Sem sima SQL alapoknál sem MSSQL-nél nem találtam kapcsoló táblákra vonatkozó dolgot.
Lehet egy MySQL-s könyvet is át kell forgatnom
Én simán össze JOIN-olom az összeset ami kell. (3. normálformában lévő táblákat is)
Én egy picit feleslegesnek találom a kapcsoló táblát. Ado.net-nél sem tapasztaltam még ilyet. Nekem ez tényleg új.
-
fazr
senior tag
válasz
Peter Kiss #2039 üzenetére
Miért és miben jobb a PDO a mysqli-től? (kérdezem ezt kezdőként)
Tegyük fel csak mysql-t akarok használni.
-
cAby
tag
válasz
Peter Kiss #2028 üzenetére
A kereséshez szükséges adatok a táblából:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `szallasok` (
`azonosito` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`szallas_nev` varchar(30) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL,
`helyseg` varchar(20) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL,
`tipus` varchar(15) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL,
`tipus_kereses` varchar(15) CHARACTER SET utf8 NOT NULL,
`ellatas_rovid` varchar(15) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL,
`ellatas_rovid_kereses` varchar(15) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL);@SektorFlop: Érdekes felvetés, hogy először kérjek le mindent és aztán szűrjek. Köszi a tippet, megnézem.
Bár gyanús, hogyha így nem jó, akkor úgy sem lesz az.
Most amúgy az a baj, hogy ha bekattintom h apartman + reggeli, akkor kidobja az apartmant, de reggelivel, félpanzióval és teljesellátással is. De nem értem, hogy miért.
-
retrox
csendes tag
válasz
Peter Kiss #2001 üzenetére
OK.Elfogadom.Csak azt mondjátok meg nekem,hogy érem el,hogy mondjuk óránként frissíti a mysql ezt:
UPDATE e107_user_extended SET user_kora=floor(DATEDIFF(now(),user_birthday)/365.2425); -
Peter Kiss
őstag
válasz
Peter Kiss #1636 üzenetére
Megoldotta az, hogy a connection.php-be beírtam ezeket:
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged