- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2071 üzenetére
köszi! és bocsi a lustaságomért, csak kérdezés után használtam ki a google által nyújtotta lehetőségeket...
-
SektorFlop
aktív tag
5 db sort szeretnék lekérni id alapján véletlenszerűen. Tudna valaki segíteni? volt egy öltetem de menet közbe kezdet bevillanni hogy ez közel sem jó.
-
SektorFlop
aktív tag
valaki ha esetleg tudna segíteni... a darabszám adatbázisban 2-nél feljebb nem megy
$lekerdezes=mysql_query("SELECT * FROM kosar WHERE pizza_id='$id' and felhasznalo='$felhasznalo' and ar='$ar' and pizza_meret='$meret'");
if(mysql_num_rows($lekerdezes)==0){
$sql="INSERT INTO kosar (pizza_id, felhasznalo, ar, kosar_db, pizza_meret) VALUES ('$id', '$felhasznalo', '$ar', '1', $meret)";
}
else {
$db=mysql_num_rows($lekerdezes);
$darab=$db+1;
$sql="UPDATE `kosar` SET `kosar_db` = '$darab' WHERE `pizza_id` = '$id' and felhasznalo='$felhasznalo' and pizza_meret='$meret';";
} -
SektorFlop
aktív tag
tudom nem ide kellene, de már nem tudom hol kérdezni
valaki esetleg PhoneGap-el nem foglalkozik? vagy esetleg nem tudna segíteni benne?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
MR. Anderson #2058 üzenetére
$parancs = "INSERT INTO adatok (username, jelszo, email, mobil, varos) VALUES ('$username' , '$jelszo' , '$email' , '$mobil' , '$varos')";
természetesen cseréld le ha nem azok a rekordok nevei!
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2033 üzenetére
igazából a hibákból és a kritikákból tanul az ember... gyakrabban kellene ide járnom és leszoktattok az egyéb hülyeségekről!
-
SektorFlop
aktív tag
nekem is van ehez hasonló helyzet, kiolvasom az egész táblát és csak azt íratom ki ami megfelel egy bizonyos feltételnek, remélem jól értelmeztem a dolgot és tudok segíteni.
ahogy írtad kimented a változókba az értékeket:
$apartman, $vendeghaz, $hotel, $reggeli, $felpanzio, $teljesellatas
$szallasok= mysql_query("SELECT * FROM szallasok");
while($sor=mysql_fetch_array($szallasok)){
//kiolvasol minden adatatot az adatbázisból amire szükségedvan
pl ha van olyan rekord a szálások táblában hogy tipus, akkor:
$tipus=$sor['tipus'];//ha vendégházakat akarod kiíratni, akkor itt egy példa:
if($tipus==$vendeghaz){elvileg csak azokat a házakat fogja listázni aminek a tipusa megegyezik a $vendeghaz értékével.
}
}remélem tudtam segíteni és érthető amit írtam, de ha nem írd le táblád rekordjait meg hogy is nézz ki igazából, úgy többet tudok segíteni
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2024 üzenetére
most hoztam be ezt a dolgot, de lehet tényleg semmi értelme, és hanyagolni kellene...
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
SektorFlop #2020 üzenetére
bocsánat helyesbítek
*a mező neve "forum_msgs.datum"
de még1x köszönöm, sikerült is megcsinálni
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2019 üzenetére
félre érted, ez pl. a rekordom neve "forum_msgs.datum", de köszi így sikerült rájönnöm a hibára
$forum_msgs= mysql_query("SELECT * FROM forum_msgs ORDER BY forum_msgs.forum_msgs.datum");
így kell kinéznie a lekérdezésemnek
, kicsit csúnya, csak szeretem pontosan tudni hogy mi melyik tábla dátuma pl.
-
SektorFlop
aktív tag
adatbázis probléműma ütköztem ha valaki esetleg tud segítsen.
$forum_msgs= mysql_query("SELECT * FROM forum_msgs"); -> így működik a kód, ezzel a probléma hogy nem úgy rendezi ahogy én szeretném.
de ha már átírom erre:
$forum_msgs= mysql_query("SELECT * FROM forum_msgs ORDER BY forum_msgs.datum"); akkor egyből hibát dob az utána következő részre:while($sor=mysql_fetch_array($forum_msgs)){
$hozzaszolt=$sor['forum_msgs.user'];
$datum=$sor['forum_msgs.datum'];
$uzenet=$sor['forum_msgs.msg'];
$nev=$sor['forum_msgs.topic'];*a hibaüzenet alapján arra következtettek hgoy rossz a mysql lekérdezésem, valaki kitudná nekem javítani? sajnos már minden lehetőséget kimerítettem ami eszembe jutott
-
SektorFlop
aktív tag
hello
Valaki esetleg tudna segíteni? Kép feltöltést hogy tudnám úgy megcsinálni, hogy ha újat töltök fel akkor mappából is törölje és az adatbázisban is átírja a nevét?
itt a forráskódom ami a kép feltöltésért felelős, de nem tudom mivel kellene kiegészítenem (annyi hogy ez egyenlőre még nem módosítja az adatbázist csak feltölt)
if (!empty($_POST['nev']) && !empty($_POST['ar']) && !empty($_FILES['kep']['name'])) {
$nev = $_POST['nev'];
$ar = $_POST['ar'];
$fajlnev = basename( $_FILES['kep']['name']);if (($_FILES['kep']['type'] == "image/gif") || ($_FILES['kep']['type'] == "image/jpeg") || ($_FILES['kep']['type'] == "image/png")) {
$celMappa = '../kepek/';//getcwd().DIRECTORY_SEPARATOR;
$siker = 0;
$eleresiUtvonal = $celMappa . basename( $_FILES['kep']['name']);
if(move_uploaded_file($_FILES['kep']['tmp_name'], $eleresiUtvonal)) {
$siker = 1;
}
if ($siker == 1) {
$sql = "INSERT INTO termekek (nev, ar, kep) VALUES ('$nev', '$ar', '$fajlnev')";
if (mysql_query($sql)) {
header("location: index.php?uzenet=sikeresFelvitel");
}
else {
header("location: index.php?uzenet=sikertelenFelvitel");
}
}
else {
header("location: index.php?uzenet=fajlFeltoltesHiba");
}
}
else {
header("location: index.php?uzenet=hibasKepType");
}
}
else header("location: index.php?uzenet=nincsKitoltve");Mivel kellene kiegészítenem hogy a régi képet felülírja?
-
SektorFlop
aktív tag
szóval a lényeg...
van egy termékek oldalam, arra letölti az adatokat adatbázisról pl.: név, leírás, kép, és lenne ezek mellet még egy text mező ahova a darab számot kell beírni, és én ezt a pár adatott egy esemény hatására fel akarom vinni egy másik adatbázisba, problémám az hogy mindent felvisz kivéve a darabszámot. -
SektorFlop
aktív tag
hali!
remélem így karácson alkalmából azért valaki jár majd erre. kicsi segítséget szeretnék kérni, egy text mező value értékét szeretném feltölteni egy adatbázisra.$db = 1;
<input type='text' value='$db'/>
<input type='button' value='Felvisz' onclick=\"window.open('felvisz.php?felviszdb=$db','_self')>felvisz.php
$db=$_GET['felviszdb'];
-itt csatlakotok az adatbázisra-
$sqlparancs = "INSERT INTO kosar (DB) VALUES ('$db')";
mysql_query($sqlparancs);nem ez az eredeti kódrészlet, csak a logikát akartam ezzel felvázolni. a problémám az hogy felviszi az adatbázisra, de nem a text mezőbe beírt értéket. hanem a $db = 1; -nek megfelelően egyet. mit kellene átírnom, hogy felvigye később beírt értéket?
És ha már így karácsony Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Brown ügynök #1956 üzenetére
köszi szépen... lehagytam egy include-t... de most ismét van valami gondja azt hittem könnyebb lesz, vagy csak én vagyok szerencsétlen...
-
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok!
Kezdőként próbálok összehozni egy beléptető rendszert. De nem sikerül csatlakoztatni mysql-hez. usbwebserverrel tesztelném, a következő hibaüzenetbe botlottam:
Fatal error: Call to undefined function validate_user() in D:\!webserver\root\login.php on line 5
login.php-ből egy részlet ebben található az 5. sor, de úgy gondolom hogy nem itt van a hiba.
<?php
if(!empty($_POST['login']))
{
if( validate_user($_POST['nick'],$_POST['pass'],$private_key,$conn))
{
$_SESSION['login'] = $_POST['nick'];
header("Location: index.php");
}
else
{
echo ERROR_LOGIN_ERROR;
}
}
?>ha valaki tudna segíteni megköszönném!
úgy hiszem hogy az adatbázisnak nem küldi a formokat... szükség eseten a config.php tartalmát is bemásolom.
és elnézést kérek de még csak most tanulom és tapasztalom a dolgokat... ha esetleg valami butaságot írok javítsatok ki. php ismeretem nagyon hiányos, gyakorlás ként vágtam bele egy ilyenbe.
-
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok!
web-programozó ként tanulok, és csupán szorgalomból szeretnék összehozni egy fórumot. Némi PHP és Mysql ismeretekkel rendelkezem hozzá.
Kérdésem az lenne hogyan kezdjek hozzá és mik azok a dolgok amikre nagyon oda kellene figyelnem?
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged