- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- E-book olvasók
Aktív témák
-
wolandino
tag
Sziasztok!
Van egy táblám amiben 3 id-t tárolok.
Az első megadja a másik kettő kapcsolatát, mivel az egyes id-k csak egy adott táblán belül egyediek, de két különböző tábla elemeinek lehet azonos id-je.Először a felhasználó lekérdezi az általa megadott id-hez tartozó sorokat, majd egy felületen töröl és hozzáad ezekhez.
Majd az összes változását egyben szeretném elmenteni.Egy jó algoritmus kellene, hogy hogyan töröljem azokat, amiket törlésre jelölt és hogyan szúrjam be az újakat a leghatékonyabban.
Köszönettel,
W. -
wolandino
tag
Sziasztok!
MVC keretrendszert használom.
A feladat annyi, hogy van egy táblázatom aminek minden sorát lehet editálni és törölni egy-egy ikon segítségével.
Minden sorhoz így van egy delete és edit gomb.
A kérdés, hogy hogyan érem el, hogy a vezérlő a megfelelő sor adatait kapja meg, amikor megnyomom a megfelelő gombot.Lehet javascriptes megoldás is.
Köszönettel,
W. -
wolandino
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #2014 üzenetére
én is erre jutottam, köszönöm.
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #2015 üzenetére
én is erre jutottam, köszönöm.
-
wolandino
tag
Sziasztok,
PHP-MySQL környezetben:
Egy túlóramodell kialakítására törekszem, amiben kérnék egy kis segítséget:Eddig erre jutottam:
1.
Munkarend( dolgozó_id, hónap, százalék) tábla
tehát ennek pl. egy olyan sora, hogy (10, 2011-01, 100) azt adná meg, hogy Józsi bácsi 2011 januárjában teljes munkaidőban, azzaz napi 8 órában dolgozott.2.
El kellene tárolni az egyes naptári évek napjait és azt a tulajdonságukat, hogy munkanapok-e.
Ezt még nem tudom hogyan tároljam el.
Az egyik lehetőség ami az eszembe jutott, hogy minden naptári évhez létrehoznék egy táblát, aminek 365 vagy 366 sora lenne, a napoknak megfelelően.A túlóraszámítás útgy történne, hogy egyenleg= havi jelenetett munkaidő(már kész van) -
a kötelező munkanapok száma*hány százalékos munkaidőben dolgozik az adott dolgozó.Az adott naptári évek tárolásában szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan lehetne ezt a legszebben és redundanciamentesen megvalósítani?
Köszönettel,
W. -
wolandino
tag
Új kérdés:
Egy lekérdezés 281 sort ad vissza:
Showing rows 0 - 29 (281 total, Query took 0.0384 sec)
SELECT report. *
FROM (
report
)
WHERE name_id = "156"
AND report.validity = true
AND from_date >= "2011-12-01"
AND from_date <= "2011-12-31"az explain eredménye mégis:
id select_type table type possible_keys key key_len ref rows Extra
1 SIMPLE report ref name_id,from_date name_id 4 const 7435 Using whereHogy lehet 7435, amikor 281? Mi a baj a lekérdezésemmel?
-
wolandino
tag
Sziasztok,
Egy átlagos irodai gépen fut egy easyphp részeként a mysql.
Észrevettem, hogy bizonyos lekérdezések az elindulást követő első lekérdezéskor kb 2 mp-et vesznek igénybe, majd minden további esetben kevesebb mint ezredmásodpercet.
Ennek mi lehet az oka, illetve egy komoly erőforrást biztosító gépen is előfordulhat?
Illetve hogy lehet azt elérni, hogy egy szerveren a mysql akkor is "teljes intenzitással' fusson, amikor éppen senki nem használja, így elkerülve azt a szituációt, amikor arra kell várnia a felhasználónak, hogy a bejelentkezéskor a mysql hajlandó legyen megmozdulni?Köszönettel,
W. -
wolandino
tag
válasz
DeltaPower #1972 üzenetére
csak azért nem értem a lassúságot, mert úgy tudom a mysql nagyon jól optimalizálva van.
Elvileg csak le kell kérdeznie a 150k-s táblát és minden sorában minden id-hez megtalálni a megfelelő értéket. a 150k-s táblát önmagában lekérdezni meg milisec-es nagyságrend. -
wolandino
tag
válasz
DeltaPower #1970 üzenetére
az indexek megvannak, így 22 mp.
ha kiveszem az order-t akkor is bőven 10 fölött van. -
wolandino
tag
Sziasztok,
Kezdő vagyok az adatbányászatban, ezért nem nagyon tudom mik a határai a lekérdezéseknek.
Van egy lekérdezésem, amiben 14 táblát joinolok össze, amiből az egyik 150.000 a többi meg 10-100 sort tartalmaz. A 150 k-s táblám tartalmazza a felhasználó bejegyzéseit, az összes többi, csak arra kell, hogy megadjam az id-khez az értéküket. tehát a lekérdezés 150.000 sort ad vissza. A végén van egy order by is year(date), month(fdate), username alapján.
Kb. 22 másodpercig tart a lekérdezés a phpmyadmin szerint. Ha az order by-t kiszedem, valamivel kevesebb. Ez normális, hogy ilyen sokáig tart? Hogyan tudnék rajta gyorsítani, akár mysql beállítással akár úgy, hogy átírom a lekérdezést?
150.000 sor szerintem nem annyira sok egy adatbáziskezelőnek, mi lesz itt milliós nagyságrendnél?Köszönettel,
W. -
wolandino
tag
Sziasztok,
Lényegében kezdő programozó vagyok.
PHP-ban fejlesztek egy rendszert.Codeigniter keretrendszert használok.
A funkciók központjában egy olyan tábla van, amire éves szinten kb 100-200k sorbejegyzés várható maximálisan. Úgy gondolom ez nem túl sok. A tábla egyébként nagyrészt id-ket tartalmaz 13 másik táblára, ezért a lekérdezések között nagyon sok olyan szerepel, amiben 14 join található. Már kezdek rájönni, hogy nem nagyon fog az működni, hogy az egész adatmennyiséget lekérem, ezért próbálkoztam olyan ajax hívásokkal, amelyek pár 100 sor szednek le. Viszont semmilyen gyorsulást nem tapasztaltam ahhoz képest, mintha megpróbálnám leszedni a teljes 100k sort. Az egyik ismerősöm szerint azért lehet, mert az easyphp amit használok nagyon kevés cache-t enged a mysql-nek, és ezért lassú.
Ha valakinek van ötlete, nagyon örülnék neki.
Köszönettel,
W.
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- BMW topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged