Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cAby #2025 üzenetére

Az a baj, hogy már maga az adatbázis struktúrája rossz ebben a formában. Úgy kellene, hogy itt azonosítókat kapcsolsz össze, ami kiadja egy szállodaentitás tulajdonságait.
    Az összes tulajdonsághoz tartozna egy azonosító (pl. magához az ellátás típusához is tartozik egy számszerű azonosító (pl. 666)), és a tulajdonságok konkrét értékeihez is tartozna azonosító (pl. a reggeli típusa 1, a félpanzió 2, a teljes ellátás 3, stb.), stringekkel ilyen esetben nem nagyon érdemes dolgozni, vagy legfeljebb egyetlen táblában legyen, amit összekapcsolsz az összes többivel, hogy megtudd, melyik tulajdonságról van szó - pl. nyilván a tulajdonságnak (ellátás) van egy neve is, ezt egy külön táblában jelezni kell; de van a tulajdonságokhoz tartozó értékeknek (reggeli, stb.) is neve, de ezek legyenek elkülönítve. Aztán INNER JOIN-olod őket...
    Bocs, de most kissé késő van, ha holnap lesz energiám, ennél egy kicsit bővebben is kifejtem... Ez nagyjából ahhoz hasonlóan működik, mint egy társkereső, ott is vannak paraméterek, amik szerint keresget az ember mondjuk partnereket, nekem kellett hasonlóval dolgoznom már adatbázisszinten, na ott a fenti elképzelés szerint csináltam, elég összetett lett, de nagyon jól szűrhető, és elég konzekvens, de ami leginkább előnye, hogy könnyen bővíthető újabb paraméterekkel a meglévő struktúra megborítása nélkül.
    Gondolom ez most így csak bonyolult fostengernek tűnik így elsőre, de annyira nem is az, majd megpróbálom jobban kifejteni, ha érdekel.

Aktív témák