- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
coco2
őstag
Szijasztok!
MySQL szerverhez keresgetek lehetőségeket adatbázis csak olvasható replikák létrehozásához. Olyasmi kellene, ami elküldi az olvasási kérdéseket a távoli szerveren lévő adatbázisnak, és gyorsító tárazza is helyileg, ami visszaérkezett. Írásnál persze írni kell mindkettőt, de kiolvasásra elég, ha pld 5 percenként frissül a helyi adat, hogy terhelést tudjak levenni a távoli szerverről. Ismer valaki ilyesmi supportot mysql-hez? Vagy ez tipikusan olyan dolog, amit mindenki írjon meg magának testre szabottan?
Google pajtás csak Amazon db találatokat dobált ki nekem, de nekem nem amazon szolgáltatásom van, hanem saját kézben a vas, és amit arra telepítek. (És persze az sem ártana, ha nem 100milliókat kellene kifizetnem.)
-
coco2
őstag
PhpMyAdmin alatt akarok beadni neki egy egészen egyszerű tárolt eljárást (a "test" adatbázis alá, wamp 2.2d csomag), és egy sima if-et nem hajlandó elfogadni.
Ha ezt adom be, simán elfogadja, és létre is hozza a tárolt eljárást:
delimiter $$
drop procedure if exists proba $$
create procedure proba(in my_input bigint) begin
declare my_var bigint;
select 1 into my_var;
select 2 into my_var;
end $$
delimiter ;Ennél viszont hibát jelez ki:
delimiter $$
drop procedure if exists proba $$
create procedure proba(in my_input bigint) begin
declare my_var bigint;
select 1 into my_var;
if (my_var=my_input) then select 2 into my_var;
end $$
delimiter ;#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual
that corresponds to your MySQL server version for the right
syntax to use near '' at line 5 -
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #2085 üzenetére
És majd várhatom, hogy beszólnak a trollok arra, hogyan szerkesztem a kód szöveget. Hát köszike, a nélkül még megvagyok
-
coco2
őstag
válasz
PazsitZ #2082 üzenetére
Windows hálózat alatt folyik a fejlesztés, windowsos az svn is meg minden. De a mysql szerver linux alatt fut (egy fizikailag távoli gépen), és jellemzően mysql-front-al kötök hozzá. Ha minden módosításnál folyton be kellene telnetelnem linux alá, elég rendesen pazarolná a figyelmemet. Folyamat két külön rendszeren dolgozni simán csak idegőrlő. Próbáld ki, és meglátod.
Amúgy scriptből összefűzni, azért az nem lenne semmi. Arra nem vállalkoztam. Fogtam inkább egy notepadot, meg a pöttynetet, és abban írtam meg. Mostanra pöpec.
-
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #2080 üzenetére
Részemről helyrajzi és ahhoz képest kezelhetőségi dolgokat részesítek előnyben, így nem tudom azt javasolni, hogy bárki más is úgy döntsön, ahogyan én, de kérésedre leírom, én hogyan jártam.
A workbench azt mondta "ERROR", amikor elért az első source utasításig. A console a helyi gépen szeretné látni a scripteket, de win alól linux felé fejlesztve ez sem valami kényelmes. Találtam egy olyat, hogy "mysql-front", ami sokkal olajozottabbnak néz ki, mint a workbench, de ez is csak egyetlen szövegfile-t szeret. Jelenleg éppen keresgélek szöveges processzor alkalmazás után, ami tud include-olni, és ha nem találok, akkor írni fogok egyet pöttynet-ben, mert abban igazából nem bonyolult, és az legalább biztos testre szabott alkalmazás lesz az én igényeimnek.
-
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #2076 üzenetére
Sk8erPeter:
Egy cefetül szanaszét terjengős adatbázisról van szó. Eddig tervezet alapján ~100 tábla (és ezek mind denormalizált sok oszlopos táblák), és ~400-nál több tárolt eljárás van, és még nincs vége a tervezési fázisnak sem. Mindezeket ha egyetlen szövegfile-ba raknám, szerintem a végére olyan fél mega lenne. Ergo hogy egyáltalán áttekinthető maradjon a már elvégzett munka, én arra gondoltam, hogy tematika alapján külön szövegfile-okba pakolok majd ki kommentezéssel együtt mindent. A szöveg file alatt sql scripteket értek (dml, ddl, pl/sql).
A saját szöveg processzor ötlete eddig eszembe sem jutott
Ha nincs rá semmi normális keretrendszer, valószínűleg ezt fogom tenni.
Lacces:
Megnézem a workbench-et, köszönöm a tippet.
PazsitZ:
Azt "source"-t mi fordítaná le olyan funkcióra, hogy buborék elv alapján include-ra kerüljenek a file-ok? Pld mysql frontend közölte velem, hogy bocsesz, de ilyen kulcsszó nem létezik. Esetleg van valami fejlettebb script konzolja a mysql-nek, ami értelmezni tudja?
-
coco2
őstag
Hali,
Mysql keretrendszer kérdés.
Valami keretrendszert keresek mysql-hez, ami meg tudja csinálni, hogy szanaszét külön fileokba pakolt script állományokat egybefűzve dobna rá az sql serverre.
Sok táblám, és még több tárolt eljárásom van, amit csak úgy tudok rendben tartani, hogy az egyikbe be-include-olgatom az összes többit, és még csak nem is ugyanabban a mappában lesznek azok a fileok.
Mit szokás erre használni?
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged