Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• cAby

tag

válasz MR. Anderson #2058 üzenetére

Pedig beszúrásnak jónak kell lennie így, nekem működik rendesen.
    Biztos, hogy sikeresen kapcsolódik az adatbázishoz?
    Megnézted adatbázisban is, hogy nem vitte fel vagy csak ezzel a lekérdezéssel?
    Változókra az értéket rendesen megkapja?

Kiírátásnál nem kellene szóköz kiírás és változó közé is '.' ?
    Tehát ehelyett: "&nbsp" $sor['jelszo']
    így: "&nbsp" . $sor['jelszo']

+ <br> helyett <br />

• cAby

tag

válasz SektorFlop #2060 üzenetére

Nem feltétlenül kell az oszlopok megnevezését megadni, csak ha több oszlopot tartalmaz a tábla, mint amennyi adatot be akar szúrni. Tehát az 'adatok' tábla nem csak a username, jelszo, email, mobil, varos oszlopot tartalmazza.

• cAby

tag

válasz Brown ügynök #2055 üzenetére

Köszi a választ! :)

Hasonlóan próbálom megoldani, azt hittem van más lehetőség is.
    De amit írtál is csak akkor jó, ha be van pipálva a kp. Ha nincs, akkor az egy újabb eset, újra vizsgálni kell. (Mert ugye, akkor a WHERE-t nem fűzi hozzá a $query-hez.)

Tehát, ha van vagy 20 választható feltétel, akkor nagyon bele lehet bonyolódni. :S

A jQuery-t meg áttanulmányozom, köszönöm.

• cAby

tag

Hali!

Kereső oldalt szeretnék csinálni, ami adatbázisból olvassa ki az adatokat.
    pl, ezekkel lehet szűkíteni a találatokat (checkbox-ok):

- apartman
    - vendégház
    - hotel
    - diákszálló

- reggeli
    - félpanzió
    - teljes elláttás

- készpénz
    - bankkártya
    - átutalás
    - Üd.csekk (btw, miért nem engedi elküldeni a fórum rendesen kiírva az Üd.csekk-et? :D)
    ....
    és még további pár tulajdonságra, illetve a meglévő csoportokban is több szerepelhet.

Ezeket feltételekkel végig vizsgálni baromi bonyolultnak tűnik nekem, ill. gyorsan be lehet zavarodni. Még csak a 3. keresési csoportot (kp, bankkártya...) csinálom, de már most belebonyolódtam.

Ilyen összetett keresésekre nincs valami jobb megoldás? Több száz variációt lekezelni nem egy könnyű feladat és valószínűleg nem is a leghatékonyabb.

Illetve azt hogyan lehetne megoldani, hogy ha bekattintok egy checkbox-ot, akkor automatikusan frissítse a találatokat, ne kelljen rányomni a 'Keresés' gombra? JavaScript van a dolog mögött ha jól sejtem, de nem találtam még meg a megoldást. :(

Remélem valaki tud vmit mondani ezekre. :)

Köszi,
    Csabi

• cAby

tag

válasz Sk8erPeter #2034 üzenetére

Szia!
    Köszi a hozzászólást. Marha késő van, alig látok, holnap rendesen is megpróbálom elemzni, amit írtál, de nagyjából értem.

Sehogy nem akar összejönni a dolog, most ilyet csináltam:

if ( $apartman != ' ' || $vendeghaz != ' ' )
    {
    if ( $reggeli != ' ' || $felpanzio != ' ' )
    {
    $sql = "SELECT * FROM szallasok WHERE tipus_kereses IN ('" . $apartman . "','" . $vendeghaz . "') AND ellatas_rovid_kereses IN ('" . $reggeli . "','" . $felpanzio . "')";
    }
    elseif ( $reggeli = ' ' && $felpanzio = ' ' )
    {
    $sql = "SELECT * FROM szallasok WHERE tipus_kereses IN ('" . $apartman . "','" . $vendeghaz . "')";
    }
    }

így ha bekattintom az apartmant vagy vendégházat vagy mindkettőt + reggelit és/vagy félpanziót, akkor teljesen jól kiadja a dolgot. De ha csak apartmant és/vagy vendégházat jelölöm be, de nem jelölöm be reggelit se meg félpanziót se, akkor nem ad ki semmit.
    Egyszerűen nem jövök rá, hogy miért és nagyon idegel, hogy több napja ezzel szenvedek.
    Ha ez jó is lenne, akkor sem lenne jó szerintem, mivel csomó értéket lehetne beállítani és amíg mindent lekezelek if-fel.. háát.. megöregednék valszeg meg belebonyolódnék.
    Tehát gondolom van erre valami jobb megoldás.
    Ha dolgoztál ilyen területen, akkor gondolom neked van ötleted erre is.
    Nagyon szépen megköszönném, ha tudnál segíteni, persze ha időd engedi.

üdv,
    Csabi

• cAby

tag

válasz SektorFlop #2030 üzenetére

megpróbáltam, egyelőre még nem jó..
    küzdök még vele holnap is, aztán ha nagyon nem megy, beteszem a forráskódot, hátha megtalálja benne valaki a hibát és segít :)

• cAby

tag

válasz Peter Kiss #2028 üzenetére

A kereséshez szükséges adatok a táblából:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `szallasok` (
    `azonosito` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    `szallas_nev` varchar(30) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL,
    `helyseg` varchar(20) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL,
    `tipus` varchar(15) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL,
    `tipus_kereses` varchar(15) CHARACTER SET utf8 NOT NULL,
    `ellatas_rovid` varchar(15) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL,
    `ellatas_rovid_kereses` varchar(15) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL);

@SektorFlop: Érdekes felvetés, hogy először kérjek le mindent és aztán szűrjek. Köszi a tippet, megnézem. :) Bár gyanús, hogyha így nem jó, akkor úgy sem lesz az.

Most amúgy az a baj, hogy ha bekattintom h apartman + reggeli, akkor kidobja az apartmant, de reggelivel, félpanzióval és teljesellátással is. De nem értem, hogy miért.

• cAby

tag

Hali!
    Segítségeteket szeretném kérni.
    Egy keresőt szeretnék csinálni, pl. meg lehet adni a követekező adatokat:
    szállás Típusa checkbox-szal: apartman, vendeghaz, hotel
    Ellátás típusa checkbox-szal: reggeli, félpanzió, teljes ellátás
    + van egy submit gomb

Tehát ha valaki bepipiálja az apartmant, kiadja az apartmanokat, ha valaki apartmant és reggelit, akkor kiadja az apartmanokat, ahol az ellátás reggeli.

A táblám (szallasok) erre vonatkozó részlete:
    szállás név, típus, típus_keresés, ellatas, ellatas_keresés

(típus pl: vendégház, típus_keresés pedig vendeghaz, tehat ékezetek nélkül, mert a checkbox-ot is úgy csináltam, hogy a value-ja ekezet nelkul legyen, pl. vendeghaz)

Ezt a következőképp kezelem le:
    először kimentem a formról kapott adatokat ezeket a változóba:
    $apartman, $vendeghaz, $hotel, $reggeli, $felpanzio, $teljesellatas

Ezek értéke a változó nevével azonos pl. $teljesellatas = 'teljesellatas'

Ezután jön az utasításom:
    $sql = "SELECT * FROM szallasok WHERE tipus_kereses IN ('" . $apartman . "','" . $vendeghaz . "','" . $hotel . "') AND ellatas_rovid_kereses IN ('" . $reggeli . "','" . $felpanzio . "','" . $teljesellatas . "')";

De ez valahogy nem akarja az igazságot.
    Valszeg tök rosszol csinálom.

Ami nehezíti majd, hogy kb 5 ilyen textbox-csoport lesz + település nevét lehet megadni és az kell, hogy ez mind külön külön is működjön, tehát ha csak nevet ad be valaki akkor adja ki azokat a nevűeket, de ha bepipál mást akkor azokat adja ki.

Minden ilyen variációt lekezelni elég hosszadalmas és bonyolult lenne.

Ilyen keresésre van valami más, egyszerűbb módszer?

Napok óta ezen töröm a fejem, de nem sikerül rájönnöm.

Köszönöm szépen annak, aki tud segíteni!

üdv,
    Csabi

Aktív témák