Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
PazsitZ, cucka: köszönöm a válaszokat!
PazsitZ:
"Viszont, az innoDB támogat tranzakciókezelés, amire ha szükséged van, akkor szükséged van."
Na, most legalább egyben megtudtam azt is, hogy nem érdemes próbálkoznom MyISAM esetén PDO-val a PDO::beginTransaction(), illetve PDO::rollBack() (na meg PDO::commit()) metódusokkal.Pedig igencsak előnyös lenne, hogy amennyiben valami hiba lépett fel több bejegyzés létrehozási kísérlete során, vissza tudjam vonni egy sima rollBack-kel az egészet.
Eszerint MyISAM storage engine-nél ne is próbálkozzak ilyesmivel, ugye?Ja, közben ezt találtam a phpMyAdmin átlátható felületén, hogy két tárolómotor támogatja a transactiont MySQL-ben:
InnoDB Supports transactions, row-level locking, and foreign keys
BerkeleyDB Supports transactions and page-level lockingcucka:
"Az innoDB támogatást be kell kapcsolni a MySQL-ben, alapból ki van kapcsolva."
Köszönöm, közben megtaláltam a my.ini fájlban (Windows) a sort, amit ki kell kommentelni:
# Use this option if you have a MySQL server with InnoDB support enabled
# but you do not plan to use it. This will save memory and disk space
# and speed up some things.
skip-innodb
(nyilván az utsó sort)
Mondjuk ha azt mondjátok, ennek az előnyei csak "nagy forgalmú oldalnál és/vagy nagy méretű adatbázis tábláknál" értékelhetők igazán, akkor hagyom is a fenébe egyelőre, nem foglalkozom vele. De szóljatok, ha mégis érdemes.
(Amúgy MySQL-verzió: 5.0.51a.)"Igazából olyan nincs, hogy konkurrens írás, egyszerre csak 1 írási művelet végződik, a többiek pedig várnak a sorukra."
OK, világos. Csak úgy értettem, nem állhat-e elő mégis az az eset, aminek minimális az esélye, hogy két kérés esetén épp ugyanakkor próbálnak írni az adatbázisba, ezért a lock-olási folyamat megkergül - dehát mondjuk így is-úgy is gondolom az egyik akkor is előbb fogja tudni lezárni, hogy a másik ne tudja addig babrálni.
Ilyenkor van egy bizonyos timeout idő, amíg vár a sorára, majd amikor már nincs lock-olva a tábla, végrehajtja a feladatot, igaz?
Aktív témák
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- OLCSÓ MONITOROK
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest